|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Alez mam ochote ubrac obcisle dzinsy z podwyzszanym stanem i szpilki
aaaaaa w ogole to kolezanka mi polecila taki gorset/pas poporodowy, jest mega zadowolona i sobie na pewno sprawie po porodzie, podaje aukcje jakby ktotas chcialahttp://allegro.pl/gorset-wyszczuplaj...846742715.html
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dużo przeszła ale jak widać jest bardzo silna. A to co rodzice musieli przeżyć to istny koszmar. Każda godzina,każda minuta-lęk o to czy przeżyje. Oby nie miała problemów w późniejszym życiu. Co do prasowania to ja wszystko prasuje co mi wejdzie pod rękę bluzy też jakieś takie zboczenie mam wypalić te wszystkie ewentualne bakterie a no i jak ty to wszystko chcesz na raz prasować to odradzam ci. Ja też tak chciałam zrobić,ale raz że moje plecy tego nie wytrzymały,dwa to po jakimś czasie to zaczyna nudzić a trzy od ciągle tej samej pozycji ( jednak to kilka godzin ) zrobiło mi się slabo i w końcu odpuścilam. Nie wiem ile masz tych ubranek ale ja miałam 3 takie duże worki na śmieci i to zadanie stanowczo mnie przerosło
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Black, ja tez gazowane tylko na swieta pijalam ale teraz takie mnie smaki nachodza, ze masakra!
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-12-18 o 20:19 |
|
|
|
#905 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz czasem zerkne jednym okiem jak siedze przy kompie. (np.wczoraj - co ten Igor narobil ![]() )Cytat:
![]() Cytat:
A ja sie dzisiaj zachwycalam, jak na wizazu niechcacy znalazlam watek rocznych mamusiek, a w nim byla dziewczynka, ktora urodzila sie z waga bodajze 1280g, az kilka razy sprawdzalam czy nie ma bledu, bo nie moglam w to uwierzyc. |
|||||
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadziwia mnie to wszystko, dzisiaj po tym makaronowym obiedzie też było okej... w zasadzie ja praktycznie nigdy nie przekraczam norm (2 razy mi się zdarzyło, z czego jeden celowo sprawdzałam, a drugi to po prostu za dużo na raz i za mała przerwa między posiłkami. Nie liczę już tak strasznie restrykcyjnie WW, bo to bardzo uciążliwe, po prostu się staram pilnować i stosuję główne zalecenia. O dziwo w ogóle mi nie przeszkadza nie słodzenie picia. Zamierzam zrobić tiramissu (robię takie prawdziwe) i zjeść malutki kawałeczek na smak. Ale to za parę dni. |
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Poszlam spac po 18, a obudzilam sie dopiero teraz...
Mialam jechac na zakupy do galerii, ale podniesc sie nie moglam
|
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaach uwielbiam.Ale czipsów nie jem, nie lubie za bardzo ... a jak widze paprykowe to mnie odrzuca fuuuj. Jedynie to lubie czitosy serowe;p o ;p Cytat:
ja herbaty nie słodze, nie wiem jak można pić słodką, albo mój tzt pije mięte i ją słodzi ;oooooo fuuuuuuuuuuuuuj raz mi zrobił herbe zieloną i mi posłodził aaafuj :P przepakowałam torbe do szpitala a raczej walizke(niedużą) i torbe (niewielką) aaaaaaaaaaale dzidzia już nie jest leniwa, jak ona się teraz rozpycha huuuh
|
|
|
#909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja chyba nie mam aż tyle co ty. Ubranek jeszcze jedna pralka (czyli 3), a potem tylko pościel z rożkami i kocyk. Cytat:
![]() :pala :A co do wagi dziecka, to przecież nie nadzwyczajna? Ja ważyłam 1020g (wcześniak of course i z bliźniaków).
|
|||
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale aż tak bardzo sobie nie pozwalam dzisiaj strzeliłam puszeczke przy tym kebabie ![]() wiecie co, wstyd sie przyznac... po powrocie z tych zakupów sie rozbieram i co ja pacze mokra bluzka na lewym cycu.... nigdy jeszcze takiego cyrku nei było, zeby stanik przemókł.....
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde nie nadwyczajna? Tyle wazylas? O, kurcze!!Ja to jestem przyzwyczajona do wagi rozpoczynajacej sie co najmniej od 3. Choc u mnie w rodzinie wszystkie dzieci rodza sie ok 4kg i pewnie stad te zdziwienie... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-18 o 20:33 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie na to: http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...y/przepis.html
Chyba taki zrobię. Co do czipsów, to ja mam jedne ulubione - Panczo serowe z Biedronki. O takie: http://static.promoceny.pl/foto/vyro...2500/82411.jpg Dla mnie the best. Jedyne czipsy, które smakują podobnie, jak serowe Doritosy (nie da się ich kupić w PL, w UK zżeraliśmy całymi paczkami z TŻem, jak byliśmy 2,5 roku temu), w dodatku ze wszystkich nachosów, jakie jadłam, są najtańsze i najbardziej pod ręką.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-18 o 20:33 |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, nie lubic chipsow... Jak to sie robi?!?!
![]() Ja lubie WSZYSTKIE ![]() Oczywiscie nie pozwalam sobie na wiele (raz na 2-3tygodnie zjem kilka). Ale przed zakupem patrze na sklad i biore takie, zeby mialy max 2 substancje niezdrowe
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-18 o 20:34 |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
O tym chłopczyku co mówili w tv, wcześniak, jego rodzice założyli stronę na fb. Piszą jakby w jego imieniu. Znalazłam na innej stronie o tym.
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
przesadziłam z tym sprzataniem chyba, tak mnie pipka napie.prza i pachwiny, że szok
uwielbiam te śmierdziele, własnie wczoraj w biedrze kupiłam
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tylko te fromage, ale to było xxxxxxxx lat temu cipsy są be, wole czekolade
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka- póki co z mała jest wszystko ok. Rośnie,rozwija się jak inne dzieci.
Być może wady wyjda z czasem ale niekoniecznie musi to nastapić. Pokazywali też inne dzieci urodzone dużo za wcześnie i dziś niczym nie różnią się od pozostałych dzieci urodzonych terminowo. Ale fakt faktem to są już indywidualne przypadki zwane cudami
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o zesz... a ja mam ochote na to -> http://www.mojewypieki.com/przepis/p...to-czekoladowe mmmmmmmmmmmmm
|
|
|
#919 |
|
Konto usunięte
|
Czipsy i cola, a mnei ochota nachodzi na wino półwytrawne albo zimniutkie, gorzkie piwo
nie, nie wypiję rzecz jasna ale jak patrzę gdy czasem mój mąż się takiego piwka napije, to mam hcotę go mordować
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, ze be, ale jakie dobreeeee. |
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38198998]Czipsy i cola, a mnei ochota nachodzi na wino półwytrawne albo zimniutkie, gorzkie piwo
nie, nie wypiję rzecz jasna ale jak patrzę gdy czasem mój mąż się takiego piwka napije, to mam hcotę go mordować [/QUOTE]cholera, piwa też nie lubie, tzn tylko reddsa toleruje jabłkowego i żurawinowego mmmmmm ale tych gorzkich to nieee bleeeeeeee
|
|
#922 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję Cytat:
) i "Lekarze"Poza tym jeszcze oglądam "True blood","Walking dead","Gossip Girl" no a moim ulubionym serialem był "Desperate Housewives" niestety już się skończył ![]() Cytat:
o matko.Takie maleństwo,aż nieprawdopodobne to...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mi ochota teraz przyszła na nie ![]()
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
zimne piwo z sokiem malinowym
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
i cytryną!
![]() a w ogóle to mam ochotę na obleśne, tłuste frytki własnej roboty smażone w oleju
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze gossip girl się konczy, achh ten chuck bass Cytat:
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tego wcześniaka,w jakich wiadomościach o tym mówili?? Chciałam na necie zobaczyć to ale nie umiem znaleźć.
Dziewczyny juz pytałam o to ale spytam jeszcze raz.Jak wygląda ta cholestaza??? Od paru dni swędzi mnie skóra w paru miejscach i zrobiła się jakby wysypka w tych miejscach i swęęęęędzi
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w esculapie dalej poród nie refundowany? dalej 2 tysiące kosztuje? Bo nie ukrywam miałam tam rodzić, ale za taką kasę... Cytat:
Przepyszne |
|||
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38198998]Czipsy i cola, a mnei ochota nachodzi na wino półwytrawne albo zimniutkie, gorzkie piwo
nie, nie wypiję rzecz jasna ale jak patrzę gdy czasem mój mąż się takiego piwka napije, to mam hcotę go mordować [/QUOTE]A ja ostatnio mam ochotę albo na piwko albo na drinka( te wiecie w małych buteleczkach) np. sobieskiego Mmm zaraz mi ślina pocieknie chyba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

fakt, cole popijam, ale czipsow nie bede mogla jeszcze jakies 3 tygodnie 

ale jeszcze bym banana zjadła, kurczę....
bluzy też 

dzisiaj strzeliłam puszeczke przy tym kebabie
mokra bluzka na lewym cycu.... nigdy jeszcze takiego cyrku nei było, zeby stanik przemókł.....
Tyle wazylas? O, kurcze!!

dziś mielone jakieś takie niedobre, tzn jakieś dupiate mięso chyba kupiłam ....
. Kazał mi się natychmiast uspokoić, nie panikować i wskakiwać na fotel do usg. Dodam, że był przy tym naprawdę bardzo sympatyczny
. Byłam tak zszokowana, że wydawało mi się, że mała w ogóle się nie rusza, tylko pływa w tych wodach. Nastąpił moment badania serduszka, najpierw zobaczyłam jak pika na monitorze, a potem usłyszałam bicie i rozpłakałam się jak głupia. Uspokoiłam się, mimo że dalej nie czułam ruchów. Lekarz poprosił mnie o wyciszenie się, zrelaksowanie. Wytłumaczył, że teraz to już tak będzie, że dzidzia większa i te ruchy będą rzadsze i ogólnie, że może mieć leniwy dzień. Pierwszy ruch poczułam gdzieś ok.14, potem czkawka, jednorazowe wypchnięcie główki, no i jestem spokojniejsza. Ale ogólnie to straaaaaaaasznie stresujący dzień. Mała przyzwyczaiła mnie do ciągłych szaleństw, a tu takie coś. Ja jej dam leniwy dzień, w dupsko dostanie jak tylko na świat wyjdzie. Taka kruszynka, a taka uparta już. Bardzo chciałam Wam podziękować za troskę i zainteresowanie. Nie spodziewałam się, sms od Black bardzo mnie zdziwił, ale jak widać przejmujemy się każdą z jakimś problemem. Dziękuję kobietki.