Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 21:45   #4381
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Kamień spadł mi z serca. Lekarz powiedział, że to ciemna krew po wczorajszej cytologii, która dopiero teraz spływa. Powiedział też, że widzi małą nadżerkę.
Od 17stej się źle czułam i bolał mnie brzuch, a jak zobaczyłam krew to się przeraziłam. Miałam nie jechać na IP, ale nie wybaczyłabym sobie gdyby coś się stało, a ja mogłam temu zapobiec. Przynajmniej lekarz mnie uspokoił, przypomniał o braniu kwasu foliowego.
Nie potrzebnie niepokoiłam tż, bo jak nie mogłam otworzyć samochodu to zadzwoniłam od razu do niego, a on z pracy nie mógł się wyrwać.

Muszę się trochę wyluzować, bo jestem od dłuższego czasu kłębkiem nerwów.

Lekarz się śmiał, że kiedyś kobiety przyjeżdżały tylko na poród, a teraz są stosy badań i im więcej chodzenia koło tego, tym więcej obaw i nerwów - niepotrzebnych z resztą

No nic, najważniejsze, że wszystko dobrze! I macie rację - nie denerwować się. Teraz postaram się opanowywać emocje. Dzisiejsza sytuacja dała mi trochę do zrozumienia.
Dziękuję za rady
super, że wszystko dobrze, nawet nie wiesz jak się cieszę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 21:55   #4382
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Kamień spadł mi z serca. Lekarz powiedział, że to ciemna krew po wczorajszej cytologii, która dopiero teraz spływa. Powiedział też, że widzi małą nadżerkę.
Od 17stej się źle czułam i bolał mnie brzuch, a jak zobaczyłam krew to się przeraziłam. Miałam nie jechać na IP, ale nie wybaczyłabym sobie gdyby coś się stało, a ja mogłam temu zapobiec. Przynajmniej lekarz mnie uspokoił, przypomniał o braniu kwasu foliowego.
Nie potrzebnie niepokoiłam tż, bo jak nie mogłam otworzyć samochodu to zadzwoniłam od razu do niego, a on z pracy nie mógł się wyrwać.

Lekarz się śmiał, że kiedyś kobiety przyjeżdżały tylko na poród, a teraz są stosy badań i im więcej chodzenia koło tego, tym więcej obaw i nerwów - niepotrzebnych z resztą

No nic, najważniejsze, że wszystko dobrze! I macie rację - nie denerwować się. Teraz postaram się opanowywać emocje. Dzisiejsza sytuacja dała mi trochę do zrozumienia.
Dziękuję za rady
Fajnie, że wszystko dobrze
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 21:56   #4383
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Super że wszystko dobrze się skończyło

Tylko jak to zrobić żeby się nie denerwować??
Może nie tyle co się nie denerwować wcale, bo tak się nie da, ale nie nakręcać takiej spirali. Dzisiaj uznałam, że to nie potrzebne

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Super Asiunia ze juz dobrze ))) teraz sie kładz i odpoczywaj. Jak najmniej stresów
Jak wróciłam od razu wskoczyłam do łóżka. Leżę z laptopem i chyba zaraz odpłynę, bo jestem wykończona

Jak cudownie, że jest wizaż i takie grono wsparcia. Jak u którejś z nas coś się dzieje, to ta podpowie, tamta podpowie i jest rozwiązanie.
Sama bym chyba nie wpadła, żeby jechać na IP. Tylko bym się przejmowała i może bym nie przespała nocy, a tak mam z bańki
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 21:57   #4384
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja aby się nie denerwować staram się pozytywnie myśleć, powtarzam sobie, że będzie dobrze, że dziecko jest zdrowe, a jak mi przychodzi moment na zmartwienie to sobie mówię, że stresem jeszcze bardziej szkodze dziecku i mały nerwus mi urośnie i po co mi to?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 21:59   #4385
magdalennne
Wtajemniczenie

Dobry wieczór drogie mamuśki Kupiliśmy w końcu prawie wszystkie prezenty
I zdecydowałam się, że zrobię to USG prenatalne, umówiłam się na 27.12 Najwyżej przeciągnę wizytę normalną i ginki z tydzień albo 2 do przodu, bo nie wyrobię finansowo A prenatalne i normalne mam w odstępie tygodnia

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi ile mierzy plod w 9 tyg ciazy ? nie umiem znalesc konkretnej odpowiedzi ..
O ile dobrze pamiętam, jak byłam na poprzedniej wizycie 8t 4d to dziecko miało ok 2cm.

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
heja wracam po weekendzie .. wczoraj bylam u gina z wynikami badan - powiedziala ze mam super wyniki krwi itp ze dawno nie widziala tak dobrych wynikow w ciazy ale jak poszlam na usg - gdzie powinno juz widac dzidziusia bo niby zaczynal sie 8my tydzien , nada bylo widac tylko pecherzyk ale powiedziala ze rosnie .. i stwierdzila ze jak bylam ostatnio to trudno nam bylo okreslic jaki to tydzien bo bralam te tabletki i nie pamietalam nawet kiedy mialam ostatnia miesiaczke i orientacyjnie podalam i mozliwe ze wtedy byl dopiero gdzies 4-5 tydzien a teraz jest 6-7 .. i mam przyjsc za 2 i pol tygodnia sprawdzic czy widac juz dziecko i czy serce bije .. boje sie bo dla mnie to dziwne ze ginekolog nie potrafi okreslic dokladnie ktory to tydzien ? moze sie pomylic o 2 tygodnie ?? mam nadzieje ze jak bede u niej w styczniu zobacze juz dzidzie i jej serduszko bo jak nie to wiadomo co sie stalo ;(
Spokojnie. Myślę, że mogła się pomylić. Każde dziecko rozwija się inaczej w końcu.

Cytat:
Matka właśnie usiadłam na kocie!!!! Kurka pcha sie to na kolana jak gupie i nie zauważyłam ze siedzi na krześle juz bo mały i rudy i wtapia sie w otoczenie. Naszczęście nic mu nie jest
Ja kiedyś też na moim usiadłam. I to tak, że myślałam, że niewiele z nieco zostało. Ubierałam się na szybko w sypialni, a łóżko było nie zaścielone. I usiadłam na nim jak zakładałam rajstopy, właściwie na pozwijanej kołdrze, i coś mi tam przeszkadzało. Byłam pewna, że to pozwijana kołdra i jeszcze się poprawiłam tyłkiem. I wtedy kocur zaczął się drzeć, ja przerażona wstałam, a ten głupek spał pod kołdrą!

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Stawiam soczki Robimy imprezę

Po wizycie u gin jestem najszczęsliwsza na świecie słyszałam ten piękny dźwięk, bicie serduszka mojego maleństwa

Dzidzia jest ciut młodsza ale wszystko jest w normie i rozwija się prawidłowo
Jestem najszczęśliwasza kobietą pod słońcem

kolejna wizyta za 4 tyg czyli w 12 tygodniu nie mogę się doczekać
Świętujemy, świętujemy

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Witam, można się przyłączyć?
Właśnie dzisiaj ujrzałam 2 ciemne kreski
Witaj

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Ja chwilowo mam 20 ale jak urodze to bede miec 21 Wiec podobnie

Ja bym wolala zeby Puszek mial malego foszka bo chce sobie na niego duuuzo popatrzec za darmoche:p
Ja się obawiam, że ginek każe sobie płacić za każdą wizytę, więc mam nadzieję, że za pierwszym razem się da pomierzyć.

Cytat:
Tak sobie czytam o serduszkach waszych maluchów i chciałabym już usłyszeć serce swojego malca, może na wizycie w styczniu

Miałam wczoraj pobieraną cytologię. Lekarz uprzedził, że może pojawić się lekkie krwawienie, tak też było. Dzisiaj od 17stej strasznie boli mnie brzuch, a jak chodzę ciągnie mnie prawy jajnik i pojawiło się lekkie krwawienie (różowy śluz na papierze). Czy mam powody do obaw?
Czytałam, że już wszystko dobrze Ale ja też bym poszła do lekarza. Lepiej dmuchać na zimne.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Tak, byłam w 12tc i zamarzyło mi się takie zdrowe żarcie zrobiłam dzwonko lososia w ziołach na parze i różne warzywa też na parze. Do tego sama w domu byłam od kilku dni bo mąż w delegacji a mama u brata w UK. Wymioty i biegunka masakra, na wieczór mnie wzięło, nad ranem mąż zjechał do domu a ja już drgawki miałam. Do szpitala na kroplówki a potem do gina. Gin jak usłyszał co się dzieje to tylko kazał na usg się położyć i powiedział: zobaczymy co zostało.. a jak usłyszał co jadłam to mnie opieprzył że śledzie tańsze a mi się cudów zachciewa ciąża była silna i tylko dzięki temu się utrzymała a ja mam uraz i teraz jem tylko śledzie (smażone kocham) i dorsza czasem.
Historia mrożąca krew w żyłach. Dobrze, że na strachu się skończyło.

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Ale wiadomo na pewno, że to łosoś?

Przy okazji chciałam napomknąć, że mam jutro wizytę o 7.45. Chodzę ostatnio jak naćpana, taka jestem zmęczona i śpiąca, ale coś czuję, że uda mi się porządnie zmotywować do zwleczenia z łóżka Trzymajcie za nas kciuki
ale myślę, że motywacja będzie duża
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:03   #4386
Asiunia1230
Raczkowanie

A propos ryb, u mnie w wannie pływają już piękne szczupaki
W mojej rodzinie nigdy nie jedliśmy karpia, dla nas to po prostu paskudna ryba. Mój tato to wędkarz więc w sezonie letnim zawsze jakaś dobra rybka była, a to smażona, wędzona, a to z grilla. Także jestem wychowana na rybach hehe. Mniam
W zeszłym roku byłam na wigilii u rodziny ze strony tż i mnie namawiali bym zjadła karpia, bo dobrze przyrządzony. Nie dałam rady, tłusty i czuć było szlamem.

Dzisiaj zjedliśmy z tż po wielkim kebabie. Byłam bardzo głodna, bo nie jadłam do 12:30, więc to było moje śniadanie i pochłonęłam prawie całe. Dla tż był akurat i może jeszcze by zjadł, a ja leżałam do góry brzuchem przez długi czas. No i to był niestety mój jedyny posiłek dzisiaj (prócz dwóch mandarynek). Do tej pory nie czuje głodu.
Stary 2012-12-18, 22:08   #4387
malaczarnakejt
Zakorzenienie

hej dobrnęłam do końca przez te wszystkie posty
Ja dziś aktywnie, spotkanie rodzinne, fryzjerka, zakupy prezentowe i lepienie pierogów na święta Ulepiłam 46, ale jednego ugotowałam, bo nie mogłam wytrzymać, teraz jestem jeszcze bardziej rozdrażniona, ale reszta już wylądowała w zamrażalniku
Cieszę się, że dzisiejsze wizyty były ok ))

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:10   #4388
AgaPlast
Zadomowienie

A ja po prysznicu i z przerażeniem stwierdziłam ze mam mega sińce pod oczmi. Jakby mnie ktoś pobił i nie jest to rozmazany makijaż:P Mało tego dzisiaj pies się potknoł o psa i zeby nie stracic równowagi oparł sie z impetem łapą o moje udo i o zgrozo mam krwiaka wielkości dużej mandarynki
zawsze miałam skłonności do siniaków ale to juz przesada. Czytałam ze wciąży moze sie to dziac bo naczynia słabsze ale w tym tempie to za kilka tyg. bede cała posiniaczona . I wylazło mi mnustwo żyłek na piersiach. Ogólnie sa jakies nie moje cieżkie takie czy cos :P
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:17   #4389
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
I wylazło mi mnustwo żyłek na piersiach. Ogólnie sa jakies nie moje cieżkie takie czy cos :P
Moje wyglądają jak doklejone z innej osoby
Stary 2012-12-18, 22:20   #4390
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
A ja po prysznicu i z przerażeniem stwierdziłam ze mam mega sińce pod oczmi. Jakby mnie ktoś pobił i nie jest to rozmazany makijaż:P Mało tego dzisiaj pies się potknoł o psa i zeby nie stracic równowagi oparł sie z impetem łapą o moje udo i o zgrozo mam krwiaka wielkości dużej mandarynki
zawsze miałam skłonności do siniaków ale to juz przesada. Czytałam ze wciąży moze sie to dziac bo naczynia słabsze ale w tym tempie to za kilka tyg. bede cała posiniaczona . I wylazło mi mnustwo żyłek na piersiach. Ogólnie sa jakies nie moje cieżkie takie czy cos :P
O kurcze no to ładnie Cię pies załatwił. Ja dzisiaj jakaś taka blada byłam, że każdy mi to mówił. A w ogóle wczoraj przed snem otworzyłam sobie okno, bo było mi duszno i nie mogłam zasnąć, no i zasnęłam, a okno zamknęłam rano... ehh
Stary 2012-12-18, 22:20   #4391
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a mi się sutki zrobiły... ciemniejsze

Stary 2012-12-18, 22:27   #4392
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję za rady
Cieszę się, że wszystko dobrze. Dobrze, że posłuchałaś naszych rad i pojechałaś na IP, przynajmniej Cię to uspokoiło, a tak pewnie martwiłabyś się całą noc. Teraz weź głęboki oddech i już się nie stresuj

Uciekam spać dziewuszki Spokojnej nocy Wam życzę Do jutra

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:30   #4393
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko dobrze. Dobrze, że posłuchałaś naszych rad i pojechałaś na IP, przynajmniej Cię to uspokoiło, a tak pewnie martwiłabyś się całą noc. Teraz weź głęboki oddech i już się nie stresuj

Uciekam spać dziewuszki Spokojnej nocy Wam życzę Do jutra
Śpij dobrze
Ja Greysów cały czas oglądam
Jutro zaczynam 10 tydzień
Stary 2012-12-18, 22:32   #4394
Asiunia1230
Raczkowanie

Ja też uciekam. Dobranoc. Kolorowych snów
Stary 2012-12-18, 22:32   #4395
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Śpij dobrze
Ja Greysów cały czas oglądam
Jutro zaczynam 10 tydzień
Na jakim kanale leca?
Stary 2012-12-18, 22:35   #4396
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Na jakim kanale leca?
U mnie na komputerze niestety Dla pocieszenia powiem, że dopiero drugi sezon oglądam
Stary 2012-12-18, 22:39   #4397
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

A ja mam jeszcze pytanie do kocich mam. Nie straszą Was wszyscy dookoła toksoplazmozą i nie każą oddawać zwierzaków?

O mojej ciąży jeszcze nikt nie wie (poza TŻ, oczywiście ), ale już teraz się obawiam, że będę musiała tłumaczyć się, dlaczego kocica jeszcze z nami mieszka
Stary 2012-12-18, 22:42   #4398
AgaPlast
Zadomowienie

Lubie tan serial i widziałam kazda serie ale teraz mam ograniczenia tv-internet i nawet nie wiem czy jest jakas nowa seria

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
A ja mam jeszcze pytanie do kocich mam. Nie straszą Was wszyscy dookoła toksoplazmozą i nie każą oddawać zwierzaków?

O mojej ciąży jeszcze nikt nie wie (poza TŻ, oczywiście ), ale już teraz się obawiam, że będę musiała tłumaczyć się, dlaczego kocica jeszcze z nami mieszka
Jak zachowujesz srodki ostroznosci to czego tu sie bac? tokso masz tez na owocach i warzywach surowym miesie itd... grunt to higiena mam 2 koty 3 psy i szczura i sa jak moje dzieciaczki w zyciu nie oddam odroboczone zaszczepione w miare czyste ( nie bronie im sie tarzac w błocie ) ale do łózka zadnen nie włazi- sypialnia to moje królestwo. Higiena i tyle a bedzie ok
Stary 2012-12-18, 22:44   #4399
Neni1984
Zakorzenienie

Ja się dopiero wciągnęłam, więc mam dużo sezonów do nadrobienia. Oczywiście bardzo mnie to cieszy

Kocia mama się zgłasza Ale niestety nie pomogę, bo przeszłam toxo rok temu i moja kicia mi nie straszna...
Ale uważam, że pozbyć się kota to lekka przesada. Wystarczy, że będziesz myć ręce po kontakcie z nim i nie będziesz zbliżała się do kuwety oczywiście. A rozmiawiałaś na ten temat ze swoim ginekologiem? Jak on to widzi? Nie wyobrażam sobie sytuacji, że mam się pozbyć kota mojego.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-18 o 22:50
Stary 2012-12-18, 22:51   #4400
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Dziewczyny, ja się broń borze kota nie zamierzam pozbywać Zastanawiałam się raczej, czy ludzie wokół są bardzo przewrażliwieni i czy dają się Wam we znaki
Stary 2012-12-18, 22:53   #4401
Neni1984
Zakorzenienie

Ale niektórzy ponoć tak robią pod naciskiem otoczenia. Zapłakałabym się chyba
Stary 2012-12-18, 22:57   #4402
Neni1984
Zakorzenienie

Przy okazji pokażę moją ozdobę na firankę Hit sezonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ab07b73bb2.jpg (37,9 KB, 56 załadowań)
Stary 2012-12-18, 22:58   #4403
AgaPlast
Zadomowienie

Jestem osobą której nie mówi sie co ma robic zwłaszcza jezeli chodzi o zwierzaki- grozi śmiercia lub kalectwem ale nie jestem jakas nawiedzona działaczka :P po prostu wiem co mozna co trzeba itd. mam swój rozumek a nie słucham zabobonów jak wspomniałam zarazic sie mozna tez zwykłą malina . Koty miały pecha ze zawsze jak chodzi o tokso to sie je wskazuje

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Przy okazji pokażę moją ozdobę na firnakę Hit sezonu
Ja dlatego zdjełam firany ze wszystkich okien
Stary 2012-12-18, 23:39   #4404
Neni1984
Zakorzenienie

To zdjęcie jest jeszcze z wynajmowanego mieszkania, ale 'na swoim' też mam tylko rolety

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Dobranoc
Stary 2012-12-19, 07:45   #4405
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wogole to strasznie mi cierpna lydki i stopy wkurza mnie to
Ja o dziwo też zaczynam odczuwam łydki..nie jest to jeszcze bardzo odczuwalne i przeszkadzające, ale przyjaciółka, która jest w 7mc od dawna narzeka na silne skurcze łydek podczas snu..czasami zasnąć nie może albo zdarzało się, ze budziła męża w nocy taki skurcz miała, żeby jej rozmasował..albo siadała o północy na rowerek stacjonarny

Cytat:
Kocia mama się zgłasza Ale niestety nie pomogę, bo przeszłam toxo rok temu i moja kicia mi nie straszna...
Ale uważam, że pozbyć się kota to lekka przesada. Wystarczy, że będziesz myć ręce po kontakcie z nim i nie będziesz zbliżała się do kuwety oczywiście. A rozmiawiałaś na ten temat ze swoim ginekologiem? Jak on to widzi? Nie wyobrażam sobie sytuacji, że mam się pozbyć kota mojego.
Ja miałam w życiu 2 koty i tego aktualnego jestem mamuśką, bo mnie sobie podpasował do wszystkiego, spania, karmienia i czyszczenia kuwety i ostatnio po przedstawieniu ginowi badań, powiedział, ze z wyników widać, że nie mam toksoplazmozy, a wręcz nigdy jej nie przechodziłam. Moja siostra urodziła się przy pierwszej kotce i też mamie w ciąży nic się nie stało..gdzie kotka była chora i długi czas lała gdzie popadnie, czyli styczność z siurami była na porządku dziennym i nawet się w tym spało, gdy zlała się na kołdrę..bo co..można było tylko wysuszyć..jakby trzeba było kupić nowe, to byśmy z torbami za każdym siknięciem poszli :/ Także nie ma co panikować i zaraz pozbywać się zwierzęcia..ludzie czasami głupieją niepotrzebnie

Cytat:
Rzeczywiście hicior

Tak poza tym to dzień dobry
A czy możecie mi powiedzieć czy usg genetyczne robi się przez powłokę brzuszną już czy nadal dopochwowo?
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 07:52   #4406
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
J
Tak poza tym to dzień dobry
A czy możecie mi powiedzieć czy usg genetyczne robi się przez powłokę brzuszną już czy nadal dopochwowo?
u nas to zalezy,
jesli masz pecherz pelny to on ladnie podnosi/ wypycha zarodek i mozna wszystko zobaczyc przez powloke brzuszna.
jesli sie okaze ze pecherz pusty to prosze o wysikanie sie i robia usg dopochwowe

Stary 2012-12-19, 08:16   #4407
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Dziękuję za rady
Ale bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś na IP
Wg mnie każde krwawienie trzeba konsultować...
Super, że wszystko dobrze, pewnie odczułaś dużą ulgę

Cytat:

Nie, tzn. zrobiłam badania (toksoplazmozy nie mam i nigdy nie miałam, a zwierzaki, w tym koty, mam w domu od zawsze) i gdyby ktoś coś mówił, to ten argument bije wszystkie inne dla mnie.
Tym bardziej, że jest tak, jak ktoś pisał - można się zarazić od źle umytych owoców czy warzyw czy zarażonego mięsa, a Twój kot wcale nie musi być nosicielem (zwłaszcza, jeśli jest niewychodzący).

Cytat:
Myślałam, że padnę jak to zobaczyłam Ale ja bym się ostro wściekła, dobrze, że mój już nie ma takich przypałów :P Czasami siedzi pod firanką i się nią bawi, ale ja go wtedy gonię :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 08:16   #4408
sammi24
Zadomowienie

Dzień doberek

mdli mnie od rana ale mam pozytywne nastawienie, jadę po prezenty świąteczne pewnie zajmie mi to trochę bo od jakiegoś czasu robię wszystko 2 razy wolniej

Asiunia cieszę się, że wszystko dobrze i skończyło się tylko na strachu

Neni gdzie można kupić taką ładną przypinkę na firany ? mały alpinista hehe
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 08:27   #4409
Guuusiaa
Zadomowienie

Dziś zaczynamy 8 tydzień
A ja od rana wypompowana... a przecież dopiero wstałam

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 08:28   #4410
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja juz odwiedziłam kibelek i oddałam herbatkę poranna. buuu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości