Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 237 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-28, 21:50   #7081
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Czy Wam też się wolno otwiera Wizaż?? Bo mi normalnie muli się niesamowicie
mnie się otwiera normalnie, tyle że mnie gdzieś po drodze wylogowało....
za to oczy mi sie coraz mniej otwierają i idę spać

P.S. Frecia, przeczytałam własnie, że w Plaza ma być Sephora, wiec i ja zrobię sobie kosmetyczne szaleństwo przed ślubem , pod warunkiem, że do lipca otworzą

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 21:54   #7082
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Uciekam dziewczyny do łóżka . Miłej nocki pa

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 22:40   #7083
kasiakkk
Zadomowienie

Oj dziewczyny nie zaglądałam do Was kilka dni i nastukałyście

My dopiero zaczęliśmy nauki - i juz mi ksiądz podpadł - gadał jakieś farmazony, żeby brać "kamerzystę-profesjonalistę, który nagrywa z jednego miejsca, a nie lata, jak kot z pęcherzem" albo, że: "obsypywanie ryżem i drobnymi, to pogański zwyczaj i On, by sie na to nigdy nie zgodził", po czym dobał: "no chyba że rzucaliby pięciozłotówkami"

Co do makijażu ciągle się zastanawiam czy iść do kosmetyczki (nie znam żadnej sprawdzonej) czy malować się sama W każdym razie, na zakup utrwalacza sie na pewno nie zdecyduję - podobno nie jest to zadne cudo. Już lepiej zabrać ze soba kosmetyczkę i odświeżać się co jakiś czas

No i jakbyście miały jakieś ładne bukieciki z różyczek lub różopodobnych, to bądźcie tak dobre i wklejajcie fotki - też mam jakies róże przy sukience

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 22:57   #7084
martuko
Wtajemniczenie

a ja czytam sobiie te wasze postępy w przygotowaniach i błogo sobie myślę, że jakims cudem uda mi się jednak załatwić wszystko w krótkiim czasie. Póki co ciągle wałkowany jest temat temrminu, zresztą w porywach, bo na topie jest wazniejsza sprawa chwilowo... Ale ostatnio powaznie myśłimy nad opcją - ślub w niedziele. Trzeba sie zorientowac jak towarzystwo ma z praca może by to nie było takie nierealne Zastanawiam sie tylko jak wygląda obsługa wesela w niedzielę, czy po jednej nocy i poprawinach cały personel nie ma dość i nie zapomina czym ma się zajmować....
była któras z Was na takim niedzielnym slubie???
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 23:04   #7085
martuko
Wtajemniczenie

a jedzi o malowanie przez profesjonalna wizażystkę to ja nie wiem, ale wydaje mi się,ze one pracuja na konkretnych "swoich" kosmetykach, które znają i sa w stanie wziąć za nie odpowiedzialnośc. Dlatego nie wiem czy zrobi Ci makijac=ż własnymi kosmetykami. No i te profesjonalne sa trwalsze, to fakt
Stary 2007-02-28, 23:15   #7086
kasiakkk
Zadomowienie

martuko a te profesjonalne kosmetyki, to jakiej są marki
To, że rozważam, czy mam się sama pomalowac, wcale nie oznacza, że do tego celu zamierzam użyć bazarkowych podróbek

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-02-28, 23:58   #7087
martuko
Wtajemniczenie

ojj, nieporozumienie. Kasia nawiązywałam do wypowiedzi Freci nt malowania swomi kosmetykami przez wizażystkę-makijazystkę. Chodziło mi o to,że może trzeba będzie znaleźć kogos kto pracuje tymi samymi kosmetykami które się posiada ( e, nie wiem czy o tej porze jestem w stanie to lepiej wyjasnić...) Zreszta ja sie nie znam
w żadnym wypadku nie chodziło mi o to czym Ty sama zamierzasz się malować i nie sądze żeby któras z nas w takim dniu decydowała sie na "bazarkowe podróbki" wydając masę kasy na cały swój wygląd

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-01, 08:16   #7088
milly
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hejka
Widzę, że rozmowy sa o makijażach i fryzurach, więc mam do Was prosbe: macie namiary na jakąś wizazystkę, która maluje do ślubu? Ja nie znam nikogo takiego, a sama się nie pomaluję, bo jak się znam to ręcę będą mi się telepały i jeszcze oko sobie wydłubie przy malowaniu rzęs
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 08:16   #7089
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hej! Bylismy wczoraj u pani Ani Ratajewskiej! Zamówilismy dekorację kościoła - przed nami jest ślub ale nie wiemy co to za para. Zresztą oni mają o 15:30 a my o 16:45 i pani Ania powiedziała, ze 15 min jej spokojnie starczy na udekorowanie. Co do wiązanki to mam przyjechać w lipcu i dopiero ustalać. Ale piekne ma te swoje dzieła. Byłam pod wrażeniem!!!!!

Co do fryzur to przymierzam zapisac sie na próbny do salunu U Ani na fabrycznej ale to moze za jakis miesiąc! Co do wizazystki to z tym salonem jakas współpracuje. Jak bedzie pracowac na kosmetykach typu channel, dior to tez zrobie próbny. Pozdrawiam, pa
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 08:21   #7090
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
była któras z Was na takim niedzielnym slubie???
Ja byłam na niedzielnym weselu - mojego Tż'a brat takowy robił, bo za późno się za salą zaczęli oglądać, a że chcieli koniecznie jeszcze w 2006 roku to zdecydowali się na niedzielę
Osobiście nie uważam tego za dobre rozwiązanie - to takie niepoważne traktowanie gości, bo albo wcześniej wyjdą z imprezy, żeby rano iść do pracy, albo żeby dłużej zostać muszą brać wolny poniedziałek
Dlatego my też odpowiednio wcześniej wzieliśmy się za przygotowania (a ślub dopiero w sierpniu 2008 ) żeby mieć wybór terminów

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 08:30   #7091
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Na naukach poznalismy pare ,ktora ma slub godzine przed nami wiec z nimi zrzucamy sie na dekoracje kosciola.Firma ktora sie tym zajmuje(mieli swoje stoisko na targach)bierze za to 250zł to sporo.W cenie sa wysokie wazony z kwiatami przy lawkach,dywan i dekoracja krzeseł dla mlodych,oltarzaMoze znajdziemy gdzies taniej...
Alusia! A możesz napisać, co to za firma? I czy te kwiaty w wazonach są sztuczne czy żywe?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-01, 08:31   #7092
tola3804
Zakorzenienie

A jeśli już o makijażach rozmawiamy, to ja idę w piątek na próbny. Zdam Wam relację jak było i wtedy ewentualnie polecę.
Stary 2007-03-01, 09:40   #7093
natalii23
Przyczajenie

FOTOGRAF POSZUKIWANY !!!!!!!
Dziewczyny bardzo proszę o namiary na niebanalnych, z pomysłem fotografów działających na lubelskim rynku.
natalii23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 10:04   #7094
akasha84
Zadomowienie

No słuchaj ja robiłam zdjęcia ślubne u Partyki, ma on swój zakład na Narutowicza. Powiem Ci, że zdjęcia genialne ale za 20 zdjęć zapłaciłam 1500zł także tani nie jest. Ale nie żałuję bo zdjęcia przepiękne. Polecam
akasha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 11:04   #7095
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalii23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo proszę o namiary na niebanalnych, z pomysłem fotografów działających na lubelskim rynku.
najlepiej skorzystaj z opcji: 'przeszukaj ten wątek' na górze i po prostu wpisz to, co Cię interesuje. A z fotogarafów to najczęściej polecany był tu chyba Zomer i Kornet.

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-03-01, 11:10   #7096
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez natalii23 Pokaż wiadomość
Polecam Arura Zomera http://www.fotograf.fr.pl/ - na stronie mnóstwo zdjęć - facet jest fotografem z wielką pasją
Za full opcję - 200 zdjęć w formacie 15*21, kilka powiększeń i 300 zdjęć na płycie zapłacę (cena na 2008) 1600 zł.

Zajrzyj też na te stronki http://www.melafoto.pl/
http://www.embinger.phg.pl/

U Partyki też ładne zdjęcia - mój brat robił tam swoje ślubne, ale jak dla mnie w studio nigdy nie będzie spontanicznych ujęć

Stary 2007-03-01, 11:27   #7097
inka272
Przyczajenie

Popatrz na www.photograph.com.pl

http://photograph.com.pl/slideshowne...php?path=02/02

p.Robert bardzo sympatyczny czlowiek
inka272 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 11:40   #7098
nicky_1981
Rozeznanie

a ja gorąco polecam www.kornet.enterpol.pl
Stary 2007-03-01, 11:45   #7099
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inka272 Pokaż wiadomość
Inka272 ostanio przeglądałam to forum pod kątem fotografa i nie zrozum mnie źle, ale pojawiasz się tylko w sprawie fotografa i to konkretnie jednego Może napisz nam, kiedy masz ślub i co poza fotografem masz już załatwione

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-01, 12:00   #7100
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
No słuchaj ja robiłam zdjęcia ślubne u Partyki, ma on swój zakład na Narutowicza. Powiem Ci, że zdjęcia genialne ale za 20 zdjęć zapłaciłam 1500zł także tani nie jest. Ale nie żałuję bo zdjęcia przepiękne. Polecam
75 zł za 1 zdjęcie? Nieźle się facet ceni, prawie 2 razy więcej niż konkurencja
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 12:09   #7101
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Hej! Bylismy wczoraj u pani Ani Ratajewskiej! Zamówilismy dekorację kościoła - przed nami jest ślub ale nie wiemy co to za para. Zresztą oni mają o 15:30 a my o 16:45 i pani Ania powiedziała, ze 15 min jej spokojnie starczy na udekorowanie. Co do wiązanki to mam przyjechać w lipcu i dopiero ustalać. Ale piekne ma te swoje dzieła. Byłam pod wrażeniem!!!!!
Nicky napisz jak to wyglądało u p. Ani? Czy oglądałas jakieś fotki bukietów? Jest taka możliwość?

Stary 2007-03-01, 12:11   #7102
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez Ela1 Pokaż wiadomość
75 zł za 1 zdjęcie? Nieźle się facet ceni, prawie 2 razy więcej niż konkurencja

No to nieźle rzeczywiście. Dla porównania p. Zomer za zdjęcie jeszcze jakiś czas temu brał 7 zł teraz chyba już 10 zł Różnica kolosalna

Stary 2007-03-01, 12:15   #7103
inka272
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aurelia-aurita Pokaż wiadomość
Inka272 ostanio przeglądałam to forum pod kątem fotografa i nie zrozum mnie źle, ale pojawiasz się tylko w sprawie fotografa i to konkretnie jednego Może napisz nam, kiedy masz ślub i co poza fotografem masz już załatwione

Bardzo mi przykro ze masz takie odczucia Dlaczego tylko o nim pisze? Jego zdjecia podobaja mi sie najbardziej....innym dziewczynom podobaja sie fotografie innych i pisza o swoich odczuciach i fotografach. Niestety termin moj jest zajety i bede miala tylko plener na tyg. A slub mam pod lublinem Majdan Krasieninski, sala weselna pod Naleczowem jako ze wesele na ponad 200 osob. Termin to 21 lipiec. Z rzeczy organizacyjnych innej natury mam juz wszystko..... duza pomoc rodzicow i calej rodziny.
Odwiedzilam kilka osob oferujacych uslugi foto - albo zajete terminy, albo zdjecia ktore do mnie nie przemawiaja.... kazdy ma swoj gust i poczucie estetyki....a o tym sie chyba nie dyskutuje. Szkoda ze zostalam tak odebrana.
Stary 2007-03-01, 12:17   #7104
nicky_1981
Rozeznanie

Jolinku, pani Ani ma albumy ze sowimi pracami. Duzo tego jednak nie ma bo jak sie okazało to bardzo młoda osóbka! Ale wszystkie były bardzo ładne. I tu jest problem - mi podobał sie co drugi bukiet!!!!
Istnieje również opcja, ze moze wykonac bukiet jaki zechcesz jesli masz oczywiście zdjęcie z internetu lub gazety.
Stary 2007-03-01, 12:20   #7105
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Dzięki za odpowiedź

Stary 2007-03-01, 12:23   #7106
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi przykro ze masz takie odczucia
poprostu przeglądałam wizaż i inne fora ślubne i polecasz ludziom, którzy nie mają fotografa właśnie tą konkretną osobę i tylko w tej kwsetii sie wypowiadałaś. Nic nie napisałaś o swoich przygotowanich, więc mogłam odnieść takie mylne wrażenie. Nie miałam zamiaru sprawić Ci przykrości, poprostu zapytałam, o to co rzuciło mi się w oczy. Jeżeli sprawiłam Ci przykrość to przepraszam

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 12:44   #7107
inka272
Przyczajenie

Nic się nie stało Po prostu rozpoczęłam przygotowania z rocznym wyprzedzeniem i wszystko udało się zapiąć na ostatni guzik, a z fotografem było dużo trudniej. Sala zamówiona, kościół też (znajomy ksiądz, wiec żadnych problemów), kiecka się szyje na Jasnej (taki mały zakładzik koło baru sportowego - rewelacyjna obsługa - 2 siostry, jadna przyjeżdża z Chełma gdzie ma pracownię i jest prawdziwą artystką), samochód też jest (znajomy wiezie nas swoim merolem , buciki zakupione w Warszawie (rewelacyjny butik na Chmielnej - idąc od Nowego Światu, po lewej stronie, jakieś 100 m - bardzo duży wybór, chociaż ceny dość wysokie - od 300 zł w górę, ale opłaca się), fryzjer i kwiaty zamówione, poduszeczka się szyje, przyszły Mężuś też elegancko ubrany
Jak zaczęłam przeglądać forum, praktycznie wszystko miałam załatwione, oprócz fotografa, stąd moje 'wypociny' w tej tematyce. Pozdrawiam serdecznie
Stary 2007-03-01, 12:45   #7108
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
. A slub mam pod lublinem Majdan Krasieninski, sala weselna pod Naleczowem jako ze wesele na ponad 200 osob. Termin to 21 lipiec. Z rzeczy organizacyjnych innej natury mam juz wszystko..... d
Jeśli możesz to napisz coś więcej o tym lokalu - może mają jakąś stronę www lub numer telefonu

Stary 2007-03-01, 12:57   #7109
inka272
Przyczajenie

Właściciel nazywa się Zadura, ma lokal, w którym organizuje wesela, nie jest to jednak żadna restauracja, ale klasyczny dom weselny. Niestety nie ma strony internetowej i o ile wiem nie bardzo się reklamuje, bo na brak klientów nie narzeka. Trzeba rezerwować z ponad rocznym wyprzedzeniem. Lokal mieści się w Piotrowicach Wielkich, koło Nałęczowa. Najlepiej dojechać od trasy warszawskiej, skręcając przed Markuszowem na Nałęczów. Miła okolica i rzut beretem do Nałęczowa. Lokal jest bardzo duży, można robić wesela na 300 osób. Ja się o tym lokalu dowiedziałam od znajomego, którego kuzyn miał tam wesele 2 lata temu. W Lublinie niestety nie mogłam znaleźć tak dużej sali (jest jedna w Abramowicach, ale termin był już zajęty). Pozdrawiam
Stary 2007-03-01, 13:08   #7110
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Właściciel nazywa się Zadura, ma lokal, w którym organizuje wesela, nie jest to jednak żadna restauracja, ale klasyczny dom weselny. Niestety nie ma strony internetowej i o ile wiem nie bardzo się reklamuje, bo na brak klientów nie narzeka. Trzeba rezerwować z ponad rocznym wyprzedzeniem. Lokal mieści się w Piotrowicach Wielkich, koło Nałęczowa. Najlepiej dojechać od trasy warszawskiej, skręcając przed Markuszowem na Nałęczów. Miła okolica i rzut beretem do Nałęczowa. Lokal jest bardzo duży, można robić wesela na 300 osób. Ja się o tym lokalu dowiedziałam od znajomego, którego kuzyn miał tam wesele 2 lata temu. W Lublinie niestety nie mogłam znaleźć tak dużej sali (jest jedna w Abramowicach, ale termin był już zajęty). Pozdrawiam
A możesz mi podać jakiś numer kontaktowy do tego właściciela ?
Jeśli nie chcesz na forum to wyślij na PW

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości