|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Ochota na s³odycze
Od jakiego¶ czasu ci±gle jad³abym co¶ s³odkiego, dwa dni ju¿ siê powstrzymujê ale czujê ze ju¿ nie mogê.. chodz± za mn± zwyk³e kruche wafelki kokosowe albo czekoladowe ale wiem, ¿e niestety nie jestem normaln± osob± pod wzglêdem od¿ywiania i ¿eby zaspokoiæ swoj± ochotê na s³odkie muszê zje¶æ ca³± paczkê a ona ma ponad 700 kcal! Kiedy¶ ju¿ tak zrobi³a - "królewskie ¶niadanie" tzn. paczka tych ciastek z kaw±. Nie wiem czy jutro te¿ tak nie zrobiæ.. ale wiem jak wielkie bêd± wyrzuty sumienia.. tym bardziej ze zbli¿aj± siê ¶wiêta, tyle pyszno¶ci, chcia³am zachowaæ w zapasie chocia¿ 1 kg by teraz schudn±æ, je¶æ mniej a w ¶wiêta co nieuniknione przytyæ przez te pyszno¶æ bo te¿ wiem ¿e siê nie opanujê. Czyta³am nawet ¿e ciastko na ¶niadanie pomaga schudn±æ bo orgaznizm pracuje na najwy¿szych obrotach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 793
|
Dot.: Ochota na s³odycze
Po pierwsze musisz pozbyæ siê z domu wszelkich s³odko¶ci. Kusisz sama siebie, je¶li w szafce masz wafelki. Po drugie, ochota na s³odkie niestety nie przejdzie po dwóch dniach. Na to potrzeba czasem i kilka miesiêcy. Kurczê, no jak masz wyrzuty sumienia to nie musisz pasa zacisn±æ i nie daæ siê
![]() ![]() ![]() Ja nie podpowiem wiêcej, bo nie jestem fank± s³odyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Copyraptor
Wiadomo¶ci: 21 283
|
To kup sobie np. ma³± princessê kokosow± albo kokosowe góralki - one maj± du¿o mniej kcal, a jak nie bêdziesz mieæ, to nie zjesz
![]() Inna rzecz, ¿e mo¿e po prostu Ci czego¶ brakuje w organizmie? Chromu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja mam tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 923
|
Zasadniczo to nic nie musisz.
Za to mog³aby¶ zastanowiæ siê, jak czêsto jesz takie "¶niadanie". Jak raz w miesi±cu-spoko, jak co dwa dni-to gorzej. Czêsto masz takie "g³ody" s³odyczowe? Jak tak, pójd¼ zrób sobie badania hormonalne (powiesz lekarzowi, ¿e masz dzik±, horrenaln± fazê na s³odkie, to Ciê pewnie skieruje na oznaczenie paru fajnych hormoników). Ja mam dzikie fazy s³odyczowe z powodu moich problemów hormonalnych. Przy regularnym treningu ich "dziko¶æ" spad³a do zupe³nie oswajalnego poziomu i wcinam jedno ciacho na kilka dni, chudn±c i ¿yj±c szczê¶liwie. du¿o siê ruszasz na codzieñ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Powinna¶ zje¶æ ma³± porcjê tego s³odkiego, ale postaraæ siê ma³± ilo¶æ. Inaczej bedziesz o tym ci±gle my¶leæ i zapewne chodziæ w¶ciek³a
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
po pierwsze, nie jedz slodyczy na sniadanie !! to glupota, uwierz mimo podkreconego metabolizmu. organizm oczywiscie potrzebuje na sniadanie porzadnej dawki kalorii ale nie w takiej postaci !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mimo wszystko dziewczyny polecam wam sport ! wtedy bedziecie mogly sobie pozwalac na wiecej zachcianek i utrzymawac piekna sylwetke. sama dieta to polowa sukcesu. niestety bez sportu wasze cialo nigdy nie bedzie piekne i jedrne. zdrowa dieta + regularny sport to klucz do sukcesu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 223
|
Z mojej strony dorzucê ¿e jestem czekoladoholikiem a raczej by³am.
Wszystko siê zmieni³o gdy zaczê³am je¶æ ma³e regularne posi³ki, 5 w ci±gu dnia. Nagle okaza³o siê ¿e ja wcale tej czekolady nie potrzebujê. Dalej uwielbiam s³odkie i jak ka¿da kobieta mam swój czas w miesi±cu gdy mam ochotê rzuciæ siê na czekoladê zajadaj±c j± kube³kiem lodów ![]() Mam swoj± ulubion± cukierniê i jedyne co w niej kupujê to ciasteczka owsiane z czekolad± - fakt mimo nazwy wcale nie s± tak zdrowe i dietetyczne ale zawsze to mniejsze z³o. Panie przesta³y siê dziwiæ gdy proszê 5 ciastek a nie 30dkg jak "normalni" ludzie. Tak samo stoisko z cukierkami, pani mnie zna i wie ¿e kupujê 5 krówek. Zapyta³a kiedy¶ dlaczego nie wezmê od razu wiêcej - przyzna³am siê jej ¿e ile wezmê tyle zjem. UMIAR! Nic wiêcej ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
![]()
Od kiedy stosuje ocet jab³kowy w kapsu³kach, nie mam ochoty na s³odkie w aptece mo¿na kupiæ za 14 z³. W okresie jesienno zimowym kiedy apetyt jest wiêkszy to bardzo przydatny preparat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 325
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 842
|
Poczytaj tutaj, bardzo polecam
![]() O s³odkich zachciankach: http://tlustezycie.blogspot.com/2012...achcianki.html Cukrowy detox: http://tlustezycie.blogspot.com/2012...wy-detoks.html
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.