|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38199573]Dziewczyny, zamówiłam coś z allegro z opcją kuriera. Czy ten kurier przyjdzie o której mu się podoba czy do mnie zadzwoni i się umówi na dostawę? Firma to bodajże Jedynka.[/QUOTE] Powinien zadzwonić. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38202345] A teraz..... TADAM Moje dzieło Z tego już jestem dumna Nie umiem uwierzyć, że to zrobiły moje dwie lewe ręce :P[/QUOTE] ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38202345]
A teraz..... TADAM Moje dzieło [/QUOTE]zdolna bestia. zacięta i szybko się uczysz ![]() ![]() Cytat:
ukochaj Olka ![]()
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
Robiłam to z filmikiem (nota bene twórcą którego jest facet
), który trwał 9 i pół minuty niecałe 2 godziny 100 razy prułam niektóre miejsca i od nowa :P Poza tym mam trochę kiepawą włóczkę, taką, co się rozwarstwia, pewnie dla wprawionych to żaden problem, ale dla mnie trochę tak. No ale chłop mi kupował, więc nie będę narzekać. |
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna- dbaj o siebie, oszczędzaj się
maksi- ucałuję Kasię alonka- spóźnione 100 lat!!! eliza- chłopak ewidentnie jest buntowany przeciw Tobie najpradopodobniej przez matkę, potraktuj go jak swoje dziecko nie jak rozchwianego emocjonalnie łobuza wtedy łatwiej będzie Ci się z nim zaprzyjaźnić, dzieciak niby duży ale sam pewnych rzeczy nie zrozumie jeżeli się mu spokojnie nie wytłumaczy, może też tak być, że to nie matka mu tłucze, że Ty chcesz mu ojca odebrać ale to jego tok myślenia a nikt mu (odpowiednio do wieku)nie wyjaśnił dlaczego rodzice nie są razem i myśli, że przez Ciebie na miejscu Tz-eta zgłosiłbym sprawę w Sądzie rodzinnym, że matka buntuje przeciw niemu dziecko i zaniedbuje je emocjonalnie agatko- mam firankę uszytą na podobny styl jak ta, która Ci się podoba wika- odpoczywaj i nie przejmuj się kierowniczką życzę zdrowia dla Teścia fioluś- tort od babki napewno będzie lepiej smakował jak ten z cukierni, będzie bardziej swojski, poza tym świeższy Lucy- ja chyba zostanę bez zakupów na śwęta i bez prezentów bo mnie również tłumy w sklepie przerażają Perse- wszystko zaelżyod kuriera, my teraz zamiawialiśmy sprzet do kuchni i babka mnie uprzedzała aby być cały czas w domu bo kurier nie dzwoni, pan dzwonił dwa razy- najpierw, że będzie za pół godziny, potem, że troszkę się spóżni bo musi zjechać na magazyn ogólnie opolecam zakupy w euro rtv agd -
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-12-19 o 10:37 |
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny, przepraszam ze sie nie odzywalam ale mam zabiegany czas - przeprowadzka/lekarze...Maga juz Wam wczoraj przekazala co u mnie - dziekuje Ci bardzo Madziu
tak bardzo bym chciala żeby Mala sie urodzila zdrowa i bylo wszytsko w porzadku . Lekarz ktory robil mi usg mowil ze obkrecenie pepowina nie jest wskazaniem do cc, wspominal tylko o tym ze monitoruje sie czynnosci dziecka poprzez podlaczenie ktg - jutro mam dwoch lekarzy (gina i endo gin) to zapytam... napewno powiem przed porodem lekarzom w szpitalu jaka jest sytuacja... Lekarz sie smial ze ma niezla szczecinke na glowie - to chyba po Tz - chyba powinnam jej spinki kupic zeby mogla zobaczyc mamusie jak bedzie wychodzic z "ciemni" [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38199573]Dziewczyny, zamówiłam coś z allegro z opcją kuriera. Czy ten kurier przyjdzie o której mu się podoba czy do mnie zadzwoni i się umówi na dostawę? Firma to bodajże Jedynka.[/QUOTE] Perse w poniedzialek mialam kuriera - sytuacja wygladala nastepujaco - niefart chcial ze tego dnia zepsula nam sie winda-mieszkam na 8 pietrze-dzwonel domofonem, kurier-z informacja ze paczka, minelo moze z 5 min a jego nie ma-dzownek ponowyny domofonem-kurier: "nie dziala winda" ze moze pani zejsc na dol?" ja na to ze jestem w 9 miesiacu ciazy i nie dam rady - on na to "to moze pani popros sasiada zeby zszedl?" - ja na to" prosze pana zaplacilam za kuriera i to pana obowiazek jest zeby mi ja dostarczyc", on na to: ze nie ma czasu bo ma jeszczxe 10 paczek do rozwiezenia", w tym momencie moja mama dala znac ze zejdzie, a kurier ostatecznie stwierdzil ze moze do 4 pietra dojsc - ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Do mnie za pol h przychodza drzwi zakladac mam nadzieje ze im to sprawnie pojdzie...
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kwestię pępowiny masz monitorowaną, więc o tyle jest jasność sytuacji
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
...wczoraj mialam smieszna sytuacje-wieczorem stwierdzilam ze sie wykapie w naszej nowej wannie-tzn wezme prysznic, nie wiem co mnie podkusilo zeby zobaczyc czy jest tak dluga na jaka wyglada i co i usiadlam-wstac juz sama nie moglam
wolalam Tz zeby mnie z niej ewakuowal inaczej sama bym nie dala rady - balam ze sie w niej poslizgne i dopiero sobie na robie klopotu... takze do konca ciazy nie bede siadac w wannie
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nie cytowałam, będzie z pamięci. A nieźle naskrobałyście... Lucy ciasto to http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-lemon-curd bardzo proste do zrobienia. A ja lubię wszystko co cytrynowe i lemon curd robiłam już kilka razy zdjęcia będą ![]() Maga no to odliczamy, ja stawiam na 02.01.2013 Fiol ja bym brała od tej pani, ze sklepu a) za długo musi czekać; b) za drogi A nie masz w rodzinie kogoś kto może zrobić tort? Wieka jesteś silna babka. Raz na jakiś czas, gdzieś po ciuchu o tym mówią ( o poronieniu i traktowaniu kobiety w trakcie), kilka artykułów na ten temat też czytałam). Perse super serduszko ![]() Agatka Dolce Gusto chcemy sprzedać za około 100zł (nie wiem czy do dużo czy mało. tyle że my mamy starą wersję taki http://allegro.pl/ekspres-cisnieniow...862667916.html Hosenka niestety takie ataki będą się zdarzać :/ ale jak dziewczyny piszą, coraz rzadziej ![]() No i więcej nie pamiętam |
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka-nie wiem czy to jest monitorowanie-wczorajsze usg bylo ostatnie-ktg robi kto inny i to raczej nie ze wzg na pepowine tylko rutynowo...boje sie
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ...a wogole zostalo mi 17 dni
|
|
#311 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Matko co za cham A ja się tak zastanawiam, wszyscy zawsze mówią, żeby sprawdzać zawartość paczki przy kurierze. My też właśnie dostaniemy m.in. coś, co jest w szkle. I co, jak bym go jeszcze poprosiła, żeby zaczekał, aż otworzę paczkę, to by mnie chyba wyklął Masakra z tymi kurierami. Ja wiem, że oni jak się wyrobią z paczkami, to mają koniec dniówki, ale tak to nie powinno wyglądać :/A co do pępowiny - wiem, że się martwisz, ale z tego, co się orientuję, to przy porodzie też jest podłączone KTG i w razie jakiejś "awarii" szybko się reaguje. Nie martw się, będziesz pod opieką
|
||
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
17 dni, dasz radę
![]() Inutilku, ależ to ciacho wygląda...
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Maga, kunia- Wy już tuż tuż...ja się pytam kiedy to przelciało.... a swoja drogą Kasia kończy za 9 dni pół roczku...
kunia- miałam podobną sytuację z wanną - też sie zaklinowałam i Tze-t mnie wyciągał.... ![]() padam jak czytam o kurierze... nam przywieźli sprzęt z euro rtv agd- wzieliśmy opcję bez wnoszenia towaru (bo jest dodatkowo płatna), Tze-et z moim Tatą mieli wnosić, tymczasem panowie pomagali, mimo, że mogli w aucie siedzieć , poza tym ja się zastanawiałam czy to otwierac i sprawdzać - nie widziałam aby gdzieś opakowania były uszkodozne więc uznałam, że nic sie w transporcienie nie mogło stać a pan mi sam "wyrozbierał" sprzęty, kazał obejrzeć i chyba Tz-et podpisywał, że są w całości![]() dlatego polecam
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-12-19 o 10:02 |
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostałam teraz telefon WRACAM DO PRACY
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
wieka- ale Cię ostatnie dni kossztowały nerwów....iteraz będzie juz troszkę łatwiej
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- iza- a jednak szkoda tylko, że taka u nas polityka, że ktoś inny będzie miał smutne święta bo dowie się o zwlonieniu, oby tak nie było a niestety tak to działa w dużych prywatnych firmach, Ty zostajesz to ktoś inny "leci"
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-12-19 o 10:09 |
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Na pare miechów pod agencje a potem znów z firmą. Ale kasa i stanowisko to samo.
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że po interwencji
|
|
|
#320 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byliśmy na usg brzuszka z Kasią- wszystko ok
![]() jutro mamy pediatrę prywatnie bo wczoraj były tłumy.... a i jakbym Wam tu jakieś głupoty pisała (większe niż piszę) to wina zęba, a raczej jego braku... ![]() wczoraj poszłam do dentysty aby go naprawić a wróciłam...bez zęba dziura z boku, brak dostępu aby leczyć kanałowo (a tak trzeba było) i padła decyzja- wyrwać! a to była "ósemka"...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-12-19 o 10:35 |
|
|
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Super Iza, tylko ciekawe jaka teraz bedziesz miec atmosfere w pracy...
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czasie porodu zawsze co jakiś czas robi się ktg, a podejrzewam że w przypadku owinięcia pepowiną te ktg robi się duużo częsciej i w przypadku jakiś spadków tetna podejmuje sie decyzję o cc ![]() mam dwie znajome co urodziły sn dzieci owiniete pępowiną i nic im nie dolegało
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Na kilka miesiecy dostane umowe z agencją,a potem z firmą chyba na stałe
Rozmawiałam z koleżanką z pracy i mówiła mi że ten h..j co robił mi koło du.py z tymi kreskami cieszył sie strasznie że mnie zwolnili.Ona mu podobno powiedziała żeby się tak nie cieszył bo pewnie jeszcze wróce,a on że na pewno nie.Jak jej powiedziałam że wracam to bardzo sie ucieszyła,chciałabym zobaczyć mine tego idioty jak przyjde do pracy po nowym roku Jestem mściwa jak ktoś mi zajdzie za skóre także bede miała satysfakcje jak cholera
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- ja właśnie miałam nieplanowane, ekspresowe cc ze względu na to,że były wahania tętna płodu....tak naprawdę to chyba to tętno
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A jeszcze wczoraj na usg pytam sie lekarza jak tam jej pepowina czy sie odwinela bo byla wczesniej raz obkrecona, a lekarz odchylil sie na krzesle i mowi, ze jest 2 razy obwnieta
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - idziemy jutro z Katarzynką prywatnie do pediatry...
to taka pediatra- (arelgolog przy okazji) bardzo ceniona w naszym mieście pani w recepcji powiedziała mi, że wizyta trwa nawet ok godziny... od koleżanki wiem, że dzecko bada wzdłuż i wszerz, od stóp do głów... i ponoć dostanę schemat żywienia - ułożoną odpowiednio dietę- a do tej pory wszystko "po omacku" bo moje pytania zadawane u pediatry w rejonie pozostają bez konkretnej odpowiedzi... i dowiem sie jutro w końcu ile teraz moje dziecko waży ![]() nie ukrywam, że wiążę z tą wizytą duże nadzieje, że w ikońcu osiągnę wewnętrzy spokój, że moje dziecko jest prawidłowo odżywione...mimo, że chudzinka ( cóż, jw końcu ja w dzieciństwie długo byłam chudzinka, wspomagano mnie specyfikami na zwiększenie apetytu- te leki zaczęły chyba po latach działać bo wtedy piłam ten syrop i nie działał a teraznie nie piję a apetyt mam mega wielki )---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- kunegundko - myśl pozytywnie a w razie jakiegoś wikszego niepokoju - IP-
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pani co ile Ty masz jeść, skoro ma być 8 posiłków ![]() Zeberka cieszę się, że usg dobrze wyszło Iza super z pracą wyszło Perse zdolniacha z Ciebie ![]() Kundzia ![]() Inutil obstawiasz ten sam termin co mój TŻ to by była dla nas idealna opcja, bo TŻ by wziął nade mną 2 tyg opieki, a później w naszym woj są ferie, więc byłby z nami 4 tyg ale mi się wydaje, że mały się później wykluje
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Maga a wlasnie jak to jest z ta opieka nad zona - wszyscy moga wystapic/jakis dokument?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Moje dzieło

jestem strasznie zabiegana 
), który trwał 9 i pół minuty niecałe 2 godziny
. Lekarz ktory robil mi usg mowil ze obkrecenie pepowina nie jest wskazaniem do cc, wspominal tylko o tym ze monitoruje sie czynnosci dziecka poprzez podlaczenie ktg - jutro mam dwoch lekarzy (gina i endo gin) to zapytam... napewno powiem przed porodem lekarzom w szpitalu jaka jest sytuacja... Lekarz sie smial ze ma niezla szczecinke na glowie - to chyba po Tz
- chyba powinnam jej spinki kupic zeby mogla zobaczyc mamusie jak bedzie wychodzic z "ciemni"

wolalam Tz zeby mnie z niej ewakuowal inaczej sama bym nie dala rady - balam ze sie w niej poslizgne i dopiero sobie na robie klopotu... takze do konca ciazy nie bede siadac w wannie