|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2804488093
czy to jest legalne? |
|
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz mieć skierowanie.
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, otóż do 31 grudnia mam oddać do dziekanatu pracę magisterską.
Napisałam, wysłałam promotorowi, naznaczył kilka poprawek, wprowadziłam je i zgodnie z jego życzeniem wysłałam mu ponownie już w grudniu. Dziś mi odpisał, że poprawioną pracę otrzymał, ale ma tyle obowiązków, że zatwierdzi ją do wydruku dopiero w styczniu. I co teraz? Jestem załamana, bo w styczniu to będzie pozamiatane.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#1058 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1059 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2012-12-19 o 09:44 |
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za odzew. Przedłużenie już pisałam we wrześniu, drugi raz nie mogę napisać. Dziekan może mi pójść na rękę i przesunąć ten termin dosłownie o dzień, dwa, nie dłużej.
Jeśli nie oddam teraz, będę musiała powtarzać ostatni rok, a to jakiś koszmar. Napisałam już maila do promotora, zobaczymy.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam dwa razy podanie. Drugi raz poszłam do pani prodziekan ze łzami w oczach, a że ma dobre serce to się zgodziła.
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe tylko co miałabym napisać w drugim podaniu, że promotor mnie opóźnia?
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, nie wiem. U mnie była inna sytuacja, bo mi się po prostu pisać nie chciało. Taki leniuszek ze mnie. Jak wracałam po dyżurze, to byłam padnięta, a jak miałam wolne, to robiłam wszystko oprócz pisania. Za drugim razem miałam teorię, ale brakowało mi statystyki. Pani dziekan, podpowiedziała, co napisać w podaniu i żeby zaświadczenie z pracy dołączyć, do tego zgoda promotora i w końcu jestem już po obronie. Rok po terminie
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2012-12-19 o 09:59 |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dwa głupie pytania
![]() 1. Czy mogę zamrozić pora? Nie zmieni swojego smaku po rozmrożeniu? 2. Jak powinno się zachować kiedy dostaje się prezent według savoir-vivre'u? Wypada go otworzyć przy wręczającym? Nie chodzi mi o prezenty świąteczne, tylko gdy np. umawiam się z koleżanką na kawę a ona przywozi mi jakiś drobiazg z wakacji
|
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam teraz do końca grudnia oddać pracę lic. i babka w dziek. powiedziała mi, że w związku z tym, że dziekanat nie funkcjonuje w przerwie pomiędzy sylwestrem a świętami to mogę przynieść pracę w styczniu. Tak dla pocieszenia powiem Ci, że mam napisane dopiero 2/3 pracy
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, mam wrażenie tylko, że mój promotor nie jest po mojej stronie. Dziękuję za słowa otuchy
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używanie - nie. Dz.U.97.88.553 USTAWA z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks Karny (Dz. U. z dnia 2 sierpnia 1997 r.) Rozdział XXXIII Przestępstwa przeciwko ochronie informacji Art. 265. § 1. Kto ujawnia lub wbrew przepisom ustawy wykorzystuje informacje stanowiące tajemnicę państwową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesiecy do lat 5. § 2. Jeżeli informację określoną w § 1 ujawnioną osobie działającej w imieniu lub na rzecz podmiotu zagranicznego, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesiecy do lat 8. § 3. Kto nieumyslnie ujawnia informacje określoną w § 1, z którą zapoznał się w związku z pełnieniem funkcji publicznej lub otrzymanym upoważnieniem, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Art. 266. § 1. Kto, wbrew przepisom ustawy lub przyjętemu na siebie zobowiązaniu, ujawnia lub wykorzystuje informację, z którą zapoznał się w związku z pełnioną funkcją, wykonywaną pracą, działalnością publiczną, społeczną, gospodarczą lub naukową, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Funkcjonariusz publiczny, który ujawnia osobie nieuprawnionej informację stanowiącą tajemnicę służbową lub informacją, którą uzyskał w związku z wykonywaniem czynności służbowych, a której ujawnienie może narazić na szkodę prawnie chroniony interes, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 3. Ściganie przestępstwa okreslonego w § 1 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym. § 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób okreslony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie. § 4. Ściganie przestępstwa okreslonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Art. 268. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Jeżeli czyn okreslony w § 1 dotyczy zapisu na komputerowym nosniku informacji, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 3. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1 lub 2, wyrządza znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 4. Sciganie przestępstwa okreslonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Art. 269. § 1. Kto, na komputerowym nosniku informacji, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis o szczególnym znaczeniu dla obronności kraju, bezpieczeństwa w komunikacji, funkcjonowania administracji rządowej, innego organu państwowego lub administracji samorządowej albo zakłóca lub uniemożliwia automatyczne gromadzenie lub przekazywanie takich informacji, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. Tej samej karze podlega, kto dopuszcza się czynu okreslonego w § 1, niszcząc albo wymieniając nosnik informacji lub niszcząc albo uszkadzając urządzenie służące automatycznemu przetwarzaniu, gromadzeniu lub przesyłaniu informacji. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
ktoś może mi pomóc ?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-12-19 o 11:46 |
||
|
|
|
#1070 |
|
and cigarettes
|
Jeśli promotor nie odpisze/napisze, że nic z tego, dopiero w styczniu będzie miał czas - przejdź się do pań z dziekanatu, powiedz im, że chętnie złożyłabyś pracę do końca grudnia, ale promotor jest zajęty czymś innym, nie chcesz/nie wiesz jak go popędzić, a wszystko teraz od niego zależy, więc nie bardzo wiesz, co robić. One powinny Ci coś doradzić.
|
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie masło kupujecie?
Jakie w ogóle masła są dobre jakościowo, na co warto zwracać uwagę?
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad 2. Też się nad tym ostatnio zastanawiałam - kumpel dał mi wino i np nie wiedziałam czy przy nim mam rozpakować (na mieście, bo jak się wręcza komuś wino w domu, to z reguły chyba wypada otworzyć i się napić ). Tak samo kolega dał mi biżuterię (dość drogą, z Apartu) i też było mi totalnie głupio - nie wiedziałam czy mam poprosić żeby mi pomógł założyć, czy miałam tylko otworzyć pudełeczko, zobaczyć i schować ...
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Zadanie na kreatywność
![]() Chciałam prosić Was o pomoc, bo mam zadanie na ang, opowiedzieć o czymś z mojego życia wyjątkowego i śmiesznego o czym nikt inny nie wie.... ![]() Tutaj polecenie od native: I want you to think of one strange, or unique thing, something that no one else knows about you, something special. For example, maybe you can make funny noises with your nose, or you have rode an elephant in India, or you know how to fly a plane, you are in love with best friend, or you once kissed a donkey...hahahahaaa..I don't know, think of anything that can be interesting and fun, make us laguh. Macie może jakieś pomysły? ![]() Z Waszego zycia albo czy czytalyscie o czyms smiesznym u kogos i zapamietalyscie?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-12-19 o 14:25 |
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego z KWC zniknęła moja recenzja, którą napisałam wczoraj???
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarza mi się napisać niepochlebną recenzję produktowi, który stosowałam kilka dni (i tak rzeczywiście było tym razem). Wcześniej takie moje recenzje nie znikały. Widuję też takie recenzje napisane przez inne osoby.
Przyczyną pominięcia tego wymogu jest to, że niekiedy stosowanie danego produktu przez miesiąc byłby niemożliwe (przykład- krem, po którym od razu dostałam wyprysków czy podkład, który zciemniał, zważył się i zebrał w jednym miejscu kilka godzin po aplikacji). Tak też było w tym przypadku- krem bb jest tłusty i nawet nie ujednolica koloru twarzy. Używałam go kilka dni i się poddałam. Czy w takim razie ocenianie tak beznadziejnych produktów (których nie da się używać przez miesiąć) jest zakazane?
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
A czym się kierujesz w wyborze? Procent tłuszczu, ilość tłuszczu roślinnego w porównaniu do mlecznego, czy jeszcze jakieś inne czynniki?
I czy olej palmowy w maśle jest ok?
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.