Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 17. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 23:43   #1051
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2804488093

czy to jest legalne?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 23:52   #1052
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
a jak bardzo czerwone wyszły ci tą papryką?
Kurcze, ale ciezko sie przekopywac przez ten watek
Ja ci chyba na pw odpowiem.
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 00:07   #1053
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
tak ale tylko wtedy, kiedy osoba podsłuchiwana wie o tym, że ma podsłuch
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 00:56   #1054
Karolllka7
Zakorzenienie

Czy zdjęcie pantomograficzne zrobię 'od ręki?'
Stary 2012-12-19, 05:47   #1055
Dotka90
Zakorzenienie

Musisz mieć skierowanie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 08:46   #1056
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Musisz mieć skierowanie.
mam
Stary 2012-12-19, 09:29   #1057
coldold
Zakorzenienie

Mam pytanie, otóż do 31 grudnia mam oddać do dziekanatu pracę magisterską.
Napisałam, wysłałam promotorowi, naznaczył kilka poprawek, wprowadziłam je i zgodnie z jego życzeniem wysłałam mu ponownie już w grudniu. Dziś mi odpisał, że poprawioną pracę otrzymał, ale ma tyle obowiązków, że zatwierdzi ją do wydruku dopiero w styczniu.
I co teraz? Jestem załamana, bo w styczniu to będzie pozamiatane.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 09:37   #1058
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 09:38   #1059
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Napisałam, wysłałam promotorowi, naznaczył kilka poprawek, wprowadziłam je i zgodnie z jego życzeniem wysłałam mu ponownie już w grudniu. Dziś mi odpisał, że poprawioną pracę otrzymał, ale ma tyle obowiązków, że zatwierdzi ją do wydruku dopiero w styczniu.
Napisz wniosek o przedłużenie terminu oddania. Najlepiej idź do dziekanatu zapytać jakie masz opcje

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 09:39   #1060
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz podanie do dziekana czy tam prodziekana o przedłużenie terminu oddania pracy, podaj powód, ale to już teraz musisz zrobić. Najlepiej dziś lub jutro. Dobrze by też było porozmawiać z dziekanem najpierw + na podaniu najlepiej będzie jeszcze umieścić pieczątkę promotora.

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2012-12-19 o 09:44
Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 09:45   #1061
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dziękuje dziewczyny za odzew. Przedłużenie już pisałam we wrześniu, drugi raz nie mogę napisać. Dziekan może mi pójść na rękę i przesunąć ten termin dosłownie o dzień, dwa, nie dłużej.
Jeśli nie oddam teraz, będę musiała powtarzać ostatni rok, a to jakiś koszmar.
Napisałam już maila do promotora, zobaczymy.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
Stary 2012-12-19, 09:49   #1062
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje dziewczyny za odzew. Przedłużenie już pisałam we wrześniu, drugi raz nie mogę napisać. Dziekan może mi pójść na rękę i przesunąć ten termin dosłownie o dzień, dwa, nie dłużej.
Jeśli nie oddam teraz, będę musiała powtarzać ostatni rok, a to jakiś koszmar.
Napisałam już maila do promotora, zobaczymy.

Ja pisałam dwa razy podanie. Drugi raz poszłam do pani prodziekan ze łzami w oczach, a że ma dobre serce to się zgodziła.

Stary 2012-12-19, 09:52   #1063
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Ja pisałam dwa razy podanie. Drugi raz poszłam do pani prodziekan ze łzami w oczach, a że ma dobre serce to się zgodziła.
Napisałam do niego o terminie, jak odpowie to zdecyduję co dalej, martwi mnie jeszcze to, że znów przesunie mi się termin obrony, już bym chciała zakończyć współpracę z tą uczelnią.
Ciekawe tylko co miałabym napisać w drugim podaniu, że promotor mnie opóźnia?
Stary 2012-12-19, 09:58   #1064
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam do niego o terminie, jak odpowie to zdecyduję co dalej, martwi mnie jeszcze to, że znów przesunie mi się termin obrony, już bym chciała zakończyć współpracę z tą uczelnią.
Ciekawe tylko co miałabym napisać w drugim podaniu, że promotor mnie opóźnia?

Kurczę, nie wiem. U mnie była inna sytuacja, bo mi się po prostu pisać nie chciało. Taki leniuszek ze mnie. Jak wracałam po dyżurze, to byłam padnięta, a jak miałam wolne, to robiłam wszystko oprócz pisania. Za drugim razem miałam teorię, ale brakowało mi statystyki. Pani dziekan, podpowiedziała, co napisać w podaniu i żeby zaświadczenie z pracy dołączyć, do tego zgoda promotora i w końcu jestem już po obronie. Rok po terminie

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2012-12-19 o 09:59
Stary 2012-12-19, 10:03   #1065
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Kurczę, nie wiem. U mnie była inna sytuacja, bo mi się po prostu pisać nie chciało. Taki leniuszek ze mnie. Jak wracałam po dyżurze, to byłam padnięta, a jak miałam wolne, to robiłam wszystko oprócz pisania. Za drugim razem miałam teorię, ale brakowało mi statystyki. Pani dziekan, podpowiedziała, co napisać w podaniu i żeby zaświadczenie z pracy dołączyć, do tego zgoda promotora i w końcu jestem już po obronie. Rok po terminie
Ja też jestem leń, ale ograniczył mnie terminem i podołałam temu, a teraz takie coś.
Stary 2012-12-19, 10:56   #1066
softgrey
Zadomowienie

Ja mam dwa głupie pytania

1. Czy mogę zamrozić pora? Nie zmieni swojego smaku po rozmrożeniu?
2. Jak powinno się zachować kiedy dostaje się prezent według savoir-vivre'u? Wypada go otworzyć przy wręczającym? Nie chodzi mi o prezenty świąteczne, tylko gdy np. umawiam się z koleżanką na kawę a ona przywozi mi jakiś drobiazg z wakacji
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:30   #1067
1989emilia
Raczkowanie

Cytat:
Ja myślę, że w dziekanacie po prostu przymkną na to oko. Od pań w dziekanacie naprawdę zależy bardzo wiele. Trzeba się tylko ładnie do nich pouśmiechać- co czasami łatwe nie jest, bo wiadomo jak to z dziekanatami bywa Ja miałam teraz do końca grudnia oddać pracę lic. i babka w dziek. powiedziała mi, że w związku z tym, że dziekanat nie funkcjonuje w przerwie pomiędzy sylwestrem a świętami to mogę przynieść pracę w styczniu. Tak dla pocieszenia powiem Ci, że mam napisane dopiero 2/3 pracy

http://www.poomoc.pl/ Klikaj i pomagaj codziennie
1989emilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:39   #1068
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1989emilia Pokaż wiadomość
Ja myślę, że w dziekanacie po prostu przymkną na to oko. Od pań w dziekanacie naprawdę zależy bardzo wiele. Trzeba się tylko ładnie do nich pouśmiechać- co czasami łatwe nie jest, bo wiadomo jak to z dziekanatami bywa Ja miałam teraz do końca grudnia oddać pracę lic. i babka w dziek. powiedziała mi, że w związku z tym, że dziekanat nie funkcjonuje w przerwie pomiędzy sylwestrem a świętami to mogę przynieść pracę w styczniu. Tak dla pocieszenia powiem Ci, że mam napisane dopiero 2/3 pracy
Dla pocieszenia powiem Ci, że całą pracę napisałam w niecały tydzień
Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, mam wrażenie tylko, że mój promotor nie jest po mojej stronie.
Dziękuję za słowa otuchy
Stary 2012-12-19, 11:44   #1069
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Sprzedawanie - tak.
Używanie - nie.

Dz.U.97.88.553 USTAWA z dnia 6 czerwca 1997 r.
Kodeks Karny
(Dz. U. z dnia 2 sierpnia 1997 r.) Rozdział XXXIII Przestępstwa przeciwko ochronie informacji

Art. 265.
§ 1. Kto ujawnia lub wbrew przepisom ustawy wykorzystuje informacje stanowiące tajemnicę państwową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesiecy do lat 5.
§ 2. Jeżeli informację określoną w § 1 ujawnioną osobie działającej w imieniu lub na rzecz podmiotu zagranicznego, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesiecy do lat 8.
§ 3. Kto nieumyslnie ujawnia informacje określoną w § 1, z którą zapoznał się w związku z pełnieniem funkcji publicznej lub otrzymanym upoważnieniem, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Art. 266.
§ 1. Kto, wbrew przepisom ustawy lub przyjętemu na siebie zobowiązaniu, ujawnia lub wykorzystuje informację, z którą zapoznał się w związku z pełnioną funkcją, wykonywaną pracą, działalnością publiczną, społeczną, gospodarczą lub naukową, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Funkcjonariusz publiczny, który ujawnia osobie nieuprawnionej informację stanowiącą tajemnicę służbową lub informacją, którą uzyskał w związku z wykonywaniem czynności służbowych, a której ujawnienie może narazić na szkodę prawnie chroniony interes, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 3. Ściganie przestępstwa okreslonego w § 1 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Art. 267.
§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób okreslony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.
§ 4. Ściganie przestępstwa okreslonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Art. 268.
§ 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Jeżeli czyn okreslony w § 1 dotyczy zapisu na komputerowym nosniku informacji, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 3. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1 lub 2, wyrządza znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 4. Sciganie przestępstwa okreslonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Art. 269.
§ 1. Kto, na komputerowym nosniku informacji, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis o szczególnym znaczeniu dla obronności kraju, bezpieczeństwa w komunikacji, funkcjonowania administracji rządowej, innego organu państwowego lub administracji samorządowej albo zakłóca lub uniemożliwia automatyczne gromadzenie lub przekazywanie takich informacji, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto dopuszcza się czynu okreslonego w § 1, niszcząc albo wymieniając nosnik informacji lub niszcząc albo uszkadzając urządzenie służące automatycznemu przetwarzaniu, gromadzeniu lub przesyłaniu informacji.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Allegro i PAY U :
dostałam wpłatę. ale muszę zwrócić te pieniądze. na @ nie odpowiada kupujący. czy da się sprawdzić z jakiego konta mi wpłacił kasę? tzn on na payy i payu mi dopiero. Mogę sprawdzić jego nr konta?

klikam pomiędzy tymi opcjami i nic nie widzę..
Saldo i wypłata środków
Konfiguracja
Lista moich wypłat
Lista wpłat od Kupujących
Zestawienia

ktoś może mi pomóc ?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2012-12-19 o 11:46
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:47   #1070
coffee
and cigarettes

Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, mam wrażenie tylko, że mój promotor nie jest po mojej stronie.
Dziękuję za słowa otuchy
Jeśli promotor nie odpisze/napisze, że nic z tego, dopiero w styczniu będzie miał czas - przejdź się do pań z dziekanatu, powiedz im, że chętnie złożyłabyś pracę do końca grudnia, ale promotor jest zajęty czymś innym, nie chcesz/nie wiesz jak go popędzić, a wszystko teraz od niego zależy, więc nie bardzo wiesz, co robić. One powinny Ci coś doradzić.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 13:26   #1071
TheKey
Wtajemniczenie

Jakie masło kupujecie?
Jakie w ogóle masła są dobre jakościowo, na co warto zwracać uwagę?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 13:45   #1072
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Ja mam dwa głupie pytania

1. Czy mogę zamrozić pora? Nie zmieni swojego smaku po rozmrożeniu?
2. Jak powinno się zachować kiedy dostaje się prezent według savoir-vivre'u? Wypada go otworzyć przy wręczającym? Nie chodzi mi o prezenty świąteczne, tylko gdy np. umawiam się z koleżanką na kawę a ona przywozi mi jakiś drobiazg z wakacji
Ad 1. Według mnie nic się nie powinno stać, bo przecież w przeróżnych mieszankach jest i ... w w sumie po rozmrożeniu dla mnie traci trochę smak.
Ad 2. Też się nad tym ostatnio zastanawiałam - kumpel dał mi wino i np nie wiedziałam czy przy nim mam rozpakować (na mieście, bo jak się wręcza komuś wino w domu, to z reguły chyba wypada otworzyć i się napić ). Tak samo kolega dał mi biżuterię (dość drogą, z Apartu) i też było mi totalnie głupio - nie wiedziałam czy mam poprosić żeby mi pomógł założyć, czy miałam tylko otworzyć pudełeczko, zobaczyć i schować ...
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:02   #1073
Friese
Zakorzenienie

Zadanie na kreatywność

Chciałam prosić Was o pomoc, bo mam zadanie na ang, opowiedzieć o czymś z mojego życia wyjątkowego i śmiesznego o czym nikt inny nie wie....
Tutaj polecenie od native:

I want you to think of one strange, or unique thing, something that no one else knows about you, something special. For example, maybe you can make funny noises with your nose, or you have rode an elephant in India, or you know how to fly a plane, you are in love with best friend, or you once kissed a donkey...hahahahaaa..I don't know, think of anything that can be interesting and fun, make us laguh.

Macie może jakieś pomysły?
Z Waszego zycia albo czy czytalyscie o czyms smiesznym u kogos i zapamietalyscie?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2012-12-19 o 14:25
Stary 2012-12-19, 14:05   #1074
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Jakie masło kupujecie?
Jakie w ogóle masła są dobre jakościowo, na co warto zwracać uwagę?
Osełka, Łaciate.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:11   #1075
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Zadanie na kreatywność

Chciałam prosić Was o pomoc, bo mam zadanie na ang, opowiedzieć o czymś z mojego życia wyjątkowego i śmiesznego o czym nikt inny nie wie....
Tutaj polecenie od native:

I want you to think of one strange, or unique thing, something that no one else knows about you, something special. For example, maybe you can make funny noises with your nose, or you have rode an elephant in India, or you know how to fly a plane, you are in love with best friend, or you once kissed a donkey...hahahahaaa..I don't know, think of anything that can beinteresting and fun, make us laguh.
Skąd mamy wiedzieć co śmiesznego czy ciekawego umiesz/zrobiłaś/przydarzyło Ci się?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:22   #1076
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Dlaczego z KWC zniknęła moja recenzja, którą napisałam wczoraj???
Stary 2012-12-19, 14:25   #1077
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Skąd mamy wiedzieć co śmiesznego czy ciekawego umiesz/zrobiłaś/przydarzyło Ci się?
z Waszego zycia albo mzoe czytalyscie cos smiesznego i wam utkwilo w glowie
Stary 2012-12-19, 14:47   #1078
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Dlaczego z KWC zniknęła moja recenzja, którą napisałam wczoraj???
A czyt stosowałaś produkt miesiąc jak każe regulamin?
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:58   #1079
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
A czyt stosowałaś produkt miesiąc jak każe regulamin?
Zdarza mi się napisać niepochlebną recenzję produktowi, który stosowałam kilka dni (i tak rzeczywiście było tym razem). Wcześniej takie moje recenzje nie znikały. Widuję też takie recenzje napisane przez inne osoby.

Przyczyną pominięcia tego wymogu jest to, że niekiedy stosowanie danego produktu przez miesiąc byłby niemożliwe (przykład- krem, po którym od razu dostałam wyprysków czy podkład, który zciemniał, zważył się i zebrał w jednym miejscu kilka godzin po aplikacji). Tak też było w tym przypadku- krem bb jest tłusty i nawet nie ujednolica koloru twarzy. Używałam go kilka dni i się poddałam.

Czy w takim razie ocenianie tak beznadziejnych produktów (których nie da się używać przez miesiąć) jest zakazane?
Stary 2012-12-19, 15:06   #1080
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Osełka, Łaciate.
A czym się kierujesz w wyborze? Procent tłuszczu, ilość tłuszczu roślinnego w porównaniu do mlecznego, czy jeszcze jakieś inne czynniki?

I czy olej palmowy w maśle jest ok?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości