|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II
torba już prawie spakowana
jutro koło 19 bede już w domu tylko żeby PKP nie zawiodło mnie![]() zamiast sobie poczytać na egzamin jutrzejszy, robiłam wszytsko żeby tylko tego nie zrobić (najwyżej troche ściąg zrobię )
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też go uwielbiam ![]() 2. nie tylko Ty ja też za tym nie przepadam... szczególnie gdy kogoś nie znam... byłam dzisiaj na starym mieście tylko trochę zimno
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
my dzisiaj kupilismy choinke
stoi na balkonie i sie otwiera jutro bedziemy ubierac z dzieciakami, ale nie wiem kto jest bardziej podekscytowany ja czy oni..a raczej ona..bo synek za maly zeby jeszcze kojarzc z ostatniego roku o co z choinka chodzi ![]() a jutro w koncu jade do miasta po prezenty i robie liste zakupow bo niestety w niemczech wszystko w niedziele pozamykane, wiec trzeba miec juz w sobote zrealizowane zakuy..pewnie w pon. mozna zakupy zrobic, ale bede miala dwojke malych dzieci w domu i nie usmiecha mi sie z nimi w te tlumy ludzi isc kartke wyslalam wczoraj..mam nadzieje ze dojdzie na czas ale na poczcie byly takie tlumy, ze mnie to odstraszalo ![]() ja dostalam oplatek od mamy i od kuzynki, ale mimo ze lubie to zstawiam jednak na wigilijny stol, bo to jedyne jakie mamy... ![]() zyczen tez nie lubie skladac, ale tym razem nawet nie bede musiala bo w bardzo malutkim gronie bedziemy swietowac ![]() Martita powodzenia jutro !!! bedzie dobrze
Edytowane przez ogorekpazurek Czas edycji: 2012-12-18 o 22:46 |
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam opłatek
Zawsze u babci dużo zostaje to zjadam z bratem w święta ![]() Nie skończyłam ozdabiać pierniczków, bo mam ich za dużo żeby się uwinąć tak szybko Aczkolwiek zajęcie bardzo przyjemne, takie super świąteczne Ja lubię taką sałatkę: Opakowanie makaronu muszelek ugotować. Do ostudzonego dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, puszkę kukurydzy, puszkę odsączonego tuńczyka w sosie własnym, trzy łyżki majonezu, słoik sosu słodko-kwaśnego (np. Pudliszki), sól i pieprz. Prosta, szybka i bardzo smaczna (wbrew pozorom, bo przynajmniej dla mnie połączenie kukurydzy, tuńczyka i papryki wygląda dziwnie ).
|
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez uwielbiam oplatek, a nienawidze skladania zyczen (jeszcze w rodzinnym domu to pol biedy, bo wszystkich bardzo dobrze znam, ale w szkole i w internacie na Wigilii to jest masakra!)
A co do salatek, to moja ulubiona to tunczykowa: makaron + tunczyk w sosie wlasnym + papryka konserwowa + ogorki konserwowe + ogorek zielony + jajka + majonez. Pycha! Moglabym nie jesc innej salatki tylko tą, ale ja uwielbiam tunczyka
|
|
#4836 |
|
Rozeznanie
|
tegoroczna zima jest piękna
ale wczoraj tak zaśnieżyło, że autobusy potrafiły mieć ponad godzinny opóźnienie, w niektórych szkołach odwołali nawet lekcje, ja rano idąc na uczelnie stwierdziłam, ze jest pięknie, masa białego puchu osadzona na drzewach w lesie, cudownie ![]() ❄ 4 ❄
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
u mnie poza mgłą żadnych "ładnych" pogodowych zjawisk...
odnośnie opłatka, to jako dziecko uwielbiałam, teraz już mi przeszło, pozwalam więc wyjadać go maluchom, i lubię składać życzenia, to dla mnie mocno poruszający moment... ostatnio zajadałam się pyszną sałatką, były w niej ugotowane uszka, świeży szpinak, kukurydza i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. wydaje mi się, że całość była połączona jakimś sosem sałatkowym, nie ja ją robiłam, i zapomniałam dopytać, w każdym razie była najlepsza ze wszystkich dań na stole
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostalo mi to z dzieciństwa bo u mnie w bloku mieszkal organista i on produkowal w domu dla kościola oplatki, takie te okrągle do komunii a resztki, co mu zostalo wynosił w torbach i dawał nam, dzieciakom na podwórku. Wszyscy na to czekali zawsze i jaka byla radocha Też nie przepadam za skladaniem życzeń.
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o sałatki to moją ulubioną jest gyros http://www.wielkiezarcie.com/recipe38789.html oraz curry (z tym, że ja robię z kurczakiem wędzonym) http://www.wielkiezarcie.com/recipe62715.html |
|
|
|
|
#4840 |
|
BAN stały
|
a ja chciałabym mieć wigilię w pracy, lecz niestety pracodawca nie robi
szkoda nigdy nie byłam na firmowej wigilii.
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez uwielbiam gyrosa
![]() Dostałam dziś kartke od Dominiki< nie wiem która to> ale bardzo dziekuje *sama do siebie sie usmiechnełam jak w skrzynce zauważyłam kartke do siebie
|
|
|
|
#4842 |
|
BAN stały
|
ja też lubię,ale mojego gyrosa
kurczak(w przyprawie gyros), kukurydza, ketchup, majonez, pekinka, ser ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664116 otworzyłam nowy wątek, jest ktoś chętny? :P |
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Ser?? Zarzuc przepis;p
Ja robie: kurczak w przyprawie gyros ale gotuje a nie smaze, pekinka, ogorek kukurydza i sos.. Na dół daje pekinke potem kukurydza potem ogorek. na to mieso obsypuje przyprawa, sos i potem druga warstwa taka sama
|
|
|
|
#4844 |
|
BAN stały
|
Na dno naczynia kładę kawałki kurczaka usmażonego na oliwie i obtoczonego w przyprawie do gyrosa ewentualnie do kurczaka. Następnie wrzucam kukrydzę(1puszka) potem smaruję ketchupem Włocławek z 2-3 łyżki, a na to kładę majonez Pomorski bądź Kielecki także 2-3 łyżki (z tym ketchupem i majonezem najlepiej smakuje). Potem kroję drobno pekinkę i ją dodaję, a na koniec dodaję starty ser(b.dobrego gatunku) pychotka POLECAM
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
No popatrz warto sprobowac
![]() Nigdy bym nie wpadła na to aby ser dodac
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też uważam, że nasz keczup jest najlepszy, na dodatek musi być ze słoiczka i pikantny, łagodnego nie lubię a tak przy okazji: 4 ! idę sprzątać przedpokój a potem mogę bezkarnie poleniuchować przy kawie i świątecznych piosenkach ale tylko do południa, po południu zakupy z mamą i wielkie gotowanie
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
Kocham opłatek i zawsze zjadam go na raz ;D. Jeśli chodzi o saładkę gyros to. Kurczak w przyprawie gyros ketchup, ogórek kukurydza pomidor sos czosnkowy i pekińska ;D jest mega! <3 prezenty zakupione dla wszystkich tylko teraz zastawiam się kiedy zjechać do domu ;D
|
#4849 |
|
BAN stały
|
oczywiście, że pikantny ketchup Włocławek
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj udekorowałam kilkanaście pierniczków ale ręka mnie już bolała, więc dałam sobie spokój na chwilę
![]() Dzisiaj dostałam kartkę od Miki!
|
|
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
ja od kiedy pamiętam jem ketchup tortex i jest pyszny ;d
|
#4852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszę się że mogłam pomóc ![]() Też uwielbiam opłatek. ![]() Poza tym śniegu dalej nie u mnie nie ma. Właściwie do piątku niech nie pada bo w piątek muszę jeszcze jechać do koleżanki po zeszyty i notatki a nie chcę ślizgawki. I dzięki za kciuki, chyba rzeczywiście przyniosły szczęście bo sprawdzian z matmy poszedł całkiem nieźle. Także teraz mogę się już tylko skupić na świętach ( no i trochę na powtórkach do matury )Dzisiaj część dalsza sprzątania i robię pierniki bo ostatnio mi się nie udało. Jak myślicie czy jest szansa żeby zmiękły do świąt jeśli wypróbuję tą metodę z jabłkiem?
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Nie przepadam za sałatkami z gyrosem, nie lubię kurczaka w sałatkach, ale co kto preferuje
Pewnie zrobię z tuńczykiem (jaki sos robicie, czy zwykły majonez?) i brokułową- tylko nie wiem z czym ją połączyć ![]() aura u mnie iście jesienna i na mojej uczelni rektorskie nie istnieją
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
jesli robie salatke z brokulami to lacze z serem feta. Ale to jedynie z sosem vinegret.
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanko jakie macie najlepsze wspomnienia Świąt??
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie brokułową salatke tak: brokul dziele na rozyczki i gotuje, jajko gotowane, papryka do tego jogurt a jak najdzie ochota na czosnek to sos czosnkowy.
Ewentualnie zamiast jajka ser feta. , albo zamiast papryki pomidor. W kazdej wersji dobra. Tylko taka salatka dlugo nie postoi, chba ze zrezygnuje sie z jogurtu czy sosu. Zawsze mozna podac jako dip w osobnych pojemniczkach. Uwielbiam brokuła ![]() Gyros bede robic na swieta, troche nieswiateczna danie, ale lubie salatki , a na stole w swieta raczej nie będzie za duzo warzyw.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-12-19 o 14:29 |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
A robicie jakieś śledziki/ sałatki śledziowe?
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Konkretnych nie mam, ale ogolnie dziecinstwo. Kiedys swieta bardziej rajcował, prezenty, wiara w swietego mikolaja,imprezy i mikolaj w przedszkolu, który rozdawał prezenty
Mam nawet takie zdjecie jak ryczę na kolanach Mikołaja
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- po polsku, po kaszubsku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

jutro koło 19 bede już w domu

ja też go uwielbiam 
stoi na balkonie i sie otwiera 

*

a potem mogę bezkarnie poleniuchować przy kawie i świątecznych piosenkach