Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 10:51   #2281
buena
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
I kurcze podrapał się w nocy i ma ranę na pół nosa
Nadka w zeszłym tygodniu tak sobie nosa zadrapała, że pokropkowała krwią swoją przytulankę.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tak
Cytat:
no właśnie ja nie mam w sumie tej fiksacji, bo Luśka jest jak dla mnie rozwinięta super. Jedynie odrobinkę martwi mnie, że jeszcze nie mówi "ma-ma-ma, ta-ta-ta, da-da-da", ale miała badany słuch niedawno i wyszło wszystko ok.
To chyba dlatego, że jutro mamy wizytę u neurologa i gdzieś tam podświadomie boję się, czy znowu czegoś nieprawidłowego się u Lu nie dopatrzy. A do tego doszło pisanie co dzieciaki już potrafią no i mi podświadomość zadziałała

a może jednak nie będzie trzeba od nowa uczyć, może jakieś małe poprawki w technice karmienia wystarczą?
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak, ale bezkofeinową i to też nie codziennie. Bardziej na smak niż na pobudzenie ale małej i tak nic nie jest
Dzięki za odp.
Ja kawę piję z kapsułki. Kofeina nie jest mi potrzebna, bo nie potrzebuję się pobudzać, uwielbiam smak kawy. Ale wolę pić zwykłą, niż bezkofeinową, bo najczęściej kofeina jest z takiej kawy usuwana chemicznie.

Agunia, Twoja Mała rozwija się teraz mocno ruchowo z tego, co czytałam ostatnio. A często jest tak, że wtedy mowa zostaje trochę w tyle. Dla niektórych maluszków rozwój mowy i ruchu w tym samym czasie byłby zbyt dużym obciążeniem ukł. nerwowego.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 10:55   #2282
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią, czy pijecie kawę?
Ja piję codziennie jedną już od jakiegoś czasu. Czytałam i czytałam i niby można, małej nic po niej nie jest a ja i tak miewam wątpliwości.
na co dzien pije bezkofeinowa, ale w gościach pije słabą kawę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 10:55   #2283
pumas
Zakorzenienie

Heja!
Nie było mnie tu 2 dni i od razu tyle zaległości... w wolnej chwili siądę i poczytam jakieś plotki
U nas tak sobie, ponieważ mała non stop prawie marudzi. Wszyscy mówią, że to zęby, no bo na co zwalić, skoro dziecko jest zdrowe i na co dzień spokojne i wesołe. Ale ja w to nie wierzę do końca, mimo wszystko jednak kupiłam camille i dentinox czy jakoś tak i smarujemy się, ale czy to pomaga....
Poza tym byłam na imprezie świątecznej firmowej, było fajnie
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 10:56   #2284
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Agunia, Twoja Mała rozwija się teraz mocno ruchowo z tego, co czytałam ostatnio. A często jest tak, że wtedy mowa zostaje trochę w tyle. Dla niektórych maluszków rozwój mowy i ruchu w tym samym czasie byłby zbyt dużym obciążeniem ukł. nerwowego.
no niby wiem o tym, ale jednak uspokoję się tak naprawdę dopiero jak to gaworzenie usłyszę Ale pewnie jakby nie to badanie słuchu to miałabym już trochę stracha
wiecie jak to jest, niby człowiek wie, że wszystko ok, ale podświadomie i tak się martwi, czy aby na pewno wszystko w porządku. Zwłaszcza jak się nasłuchało, że przez te komplikacje po urodzeniu nie wszystko może później być prawidłowo

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:00   #2285
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
No i pochwalę moje dziecko Jak się mu powie "kto tu rządzi?" to wali ręką w stół i warczy, a jak się mówi "przybij piątkę" to wyciąga wyprostowaną dłoń do przybicia
Wow, ale bystry chłopak z F.
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Patrzcie załącznik!
Przed chwilą robiłam
Gratuluję Spokojnej ciązy
Odważna jesteś, ja sobie nie wyobrażam tak szybko drugiej ciąży.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Dziewczyny za godzinę badanie proszę o kciuki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:01   #2286
pumas
Zakorzenienie

Agunia, powiem Ci, że moja nie jest tak rozwinięta jak inne dzieci tutaj na wątku, nie lubi leżeć na brzuchu, nie czołga się, chyba, że do tyłu, nie unosi wysoko tak jak wasze dzieciaczki - jedynie to dużo gada, prawie siada i łapie nóżki do buzi. No ale jakoś się nie przejmuję, każdy robi wszystko w swoim czasie - oczywiście w granicach rozsądku :P
Stary 2012-12-19, 11:05   #2287
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Agunia, powiem Ci, że moja nie jest tak rozwinięta jak inne dzieci tutaj na wątku, nie lubi leżeć na brzuchu, nie czołga się, chyba, że do tyłu, nie unosi wysoko tak jak wasze dzieciaczki - jedynie to dużo gada, prawie siada i łapie nóżki do buzi. No ale jakoś się nie przejmuję, każdy robi wszystko w swoim czasie - oczywiście w granicach rozsądku :P
a straszyli Cię w szpitalu i lekarze potem, że u niej mogą wychodzić różne nieprawidłowości? Bo mnie tak, i dlatego kurde jednak mam stracha nawet jak wiem, że na chwilę obecną wszystko jest jak należy. Nie to, że panikuję, doszukuję się itd., ale gdzieś tam z tyłu głowy jakieś obawy mam, dlatego sobie co i rusz tłumaczę, że przecież wszystko jest ok, Lu jest przebadana wzdłuż i wszerz, lekarze mówią, że jest dobrze, więc nie ma co się martwić.
No i zawsze przed wizytą u neurolog też mam jakieś tam obawy, czy znowu się czegoś dopatrzy czy w końcu usłyszymy że już naprawdę nie ma się do czego przyczepić

Stary 2012-12-19, 11:08   #2288
pumas
Zakorzenienie

Wiesz no Aga, Wiadome, że każda z nas się martwi, Ty pewnie bardziej niż np. ja, ale ja też inaczej do tego podchodzę, może za luźno ? Choć ja tego nie widzę i mam wrażenie, że się nad własnym dzieckiem trzęsę, ale tak podobno nie jest
Jestem pewna, że Lu jest zdrowa jak ryba !
Stary 2012-12-19, 11:11   #2289
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz no Aga, Wiadome, że każda z nas się martwi, Ty pewnie bardziej niż np. ja, ale ja też inaczej do tego podchodzę, może za luźno ? Choć ja tego nie widzę i mam wrażenie, że się nad własnym dzieckiem trzęsę, ale tak podobno nie jest
Jestem pewna, że Lu jest zdrowa jak ryba !
eee chyba nie za luźno. Ja się też jakoś bardzo nie spinam, no ale jak kilka razy miałam zimny kubeł, bo idąc do lekarza myślałam, że wszystko jest wzorowo i dadzą nam już spokój a potem słyszałam, że coś tam jest niepokojące, jeszcze nie tragedia, ale nie do końca jak należy, no to człowiek zaczyna inaczej podchodzić. Chociaż ja i tak nie panikuję po tych wizytach, wszystko jeszcze konsultuję z innym pediatrą i nie daję się zwariować Bo jakbym się dała, to byśmy chodzili na rehabilitację i do miliona innych różnych specjalistów zupełnie niepotrzebnie

Stary 2012-12-19, 11:11   #2290
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
a straszyli Cię w szpitalu i lekarze potem, że u niej mogą wychodzić różne nieprawidłowości? Bo mnie tak, i dlatego kurde jednak mam stracha nawet jak wiem, że na chwilę obecną wszystko jest jak należy. Nie to, że panikuję, doszukuję się itd., ale gdzieś tam z tyłu głowy jakieś obawy mam, dlatego sobie co i rusz tłumaczę, że przecież wszystko jest ok, Lu jest przebadana wzdłuż i wszerz, lekarze mówią, że jest dobrze, więc nie ma co się martwić.
No i zawsze przed wizytą u neurolog też mam jakieś tam obawy, czy znowu się czegoś dopatrzy czy w końcu usłyszymy że już naprawdę nie ma się do czego przyczepić
Zafiksowałaś się trochę kochana, ale w Twoim przypadku nie ma się co dziwić. Wystarczy to, co Ci się śniło i już widać. Będzie dobrze- Lu to przodowniczka pracy.
A tak na marginesie podświadomość nie istnieje.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:12   #2291
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
na co dzien pije bezkofeinowa, ale w gościach pije słabą kawę
A w ogóle bekofeinoiwa smakuje tak samo, jak normalna? Nigdy nie piłam takiej.

Cytat:
no niby wiem o tym, ale jednak uspokoję się tak naprawdę dopiero jak to gaworzenie usłyszę Ale pewnie jakby nie to badanie słuchu to miałabym już trochę stracha
wiecie jak to jest, niby człowiek wie, że wszystko ok, ale podświadomie i tak się martwi, czy aby na pewno wszystko w porządku. Zwłaszcza jak się nasłuchało, że przez te komplikacje po urodzeniu nie wszystko może później być prawidłowo
No wcale się nie dziwię. Też bym się denrwowała.

Cytat:
Moim zdaniem rozwija się tak jak powinna, jest w normie.
Nie wymagajmy od dzieci, że zaraz będą biegać.

Nadia przekręca się na brzuszek, czasem od razu na plecki. Łapie stopy, jeszcze nie bierze ich do buźki. Czasem sobie pogada. Miewa dni, że gada/śpiewa chętniej, a czasem prawie wcale. Mocno się podnosi.
A dziś równo ma 5 m-cy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torcik.jpg (39,9 KB, 2 załadowań)
Stary 2012-12-19, 11:14   #2292
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Nadia przekręca się na brzuszek, czasem od razu na plecki. Łapie stopy, jeszcze nie bierze ich do buźki. Czasem sobie pogada. Miewa dni, że gada/śpiewa chętniej, a czasem prawie wcale. Mocno się podnosi.
A dziś równo ma 5 m-cy.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-19, 11:16   #2293
buena
Wtajemniczenie

A, po 4 dniach jedzenia obiadków przez Nadkę, dziś robimy ze 2-dniową przerwę, bo rano mocno wysilała się przy kupce. Wolę trochę przystopować, choć tak ładnie je. Jednak organizm musi powoli się przystosowywać się do trawienia takiego jedzonka.
Stary 2012-12-19, 11:19   #2294
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Zafiksowałaś się trochę kochana, ale w Twoim przypadku nie ma się co dziwić. Wystarczy to, co Ci się śniło i już widać. Będzie dobrze- Lu to przodowniczka pracy.
A tak na marginesie podświadomość nie istnieje.
trochę też z lenistwa po początkowym maratonie po lekarzach chciałabym w końcu odetchnąć, tym bardziej, że wracam niedługo do pracy i już nie będzie tak łatwo wyrwać się na wizytę, które zazwyczaj są w ciągu dnia bo tak lekarze pracują. Chyba zawsze jak idziemy do jakiegoś specjalisty to najbardziej się boję tego, że znowu nam każą iść na jakieś dodatkowe badania, do jakiejś poradni czy coś. No z jednej strony to dla dobra dziecka, ale z drugiej u nas to już o paranoję lekarzy się ocierało (bo zawsze po dodatkowych konsultacjach wychodzi, że wszystko jest tak naprawdę ok, a oni i tak nas czymś co chwilę straszą)
i tak mam, że jak jest dłużej wolne od wizyt to jestem spokojna, a przed wizytą włącza się trochę strach co znowu wynajdą

Cytat:

A dziś równo ma 5 m-cy.

Stary 2012-12-19, 11:28   #2295
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
my chyba mamy bez daszku
a na tym bujaku nie siedział od miesiąca albo dwóch i teraz jak go kładę to ma dziwną minę
To ja go kładłam w bujaku i wystawiałam na balkon jak jeszcze ciepło było więc jest przyzwyczajony

Cytat:
Wróciłam od mamuśki po 21
Mam oferty pracy i to dwie Projektowałam kiedyś nalepki dla kibiców piłki nożnej. I klub MMA zaproponował mi żebym zaprojektowała im koszulkę klubową
Druga oferta to korepetycje z angielskiego dla dziewczynki z 2 podstawówki. Z angielskiego zawsze byłam dobra, ale muszę sobie przypomnieć co i jak. 20 zł/h piechotą nie chodzi
Super

Cytat:
jaki śmieszek kochany

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale słodki

Cytat:
Słodziak!

Cytat:
No i pochwalę moje dziecko Jak się mu powie "kto tu rządzi?" to wali ręką w stół i warczy, a jak się mówi "przybij piątkę" to wyciąga wyprostowaną dłoń do przybicia
Brawa dla Fabisia Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Patrzcie załącznik!
Przed chwilą robiłam
Wow! Gratulacje!!!

Cytat:
A dziś równo ma 5 m-cy.
Stary 2012-12-19, 11:29   #2296
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wow.gratulacje.Szybko to zaplanowalas ale dla mnie tez tak jest dobrze,odchowac a potem jeszcze poszalec w zyciu :P

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
cudownie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ale się cieszę, i troszkę zazdroszczę
, nie zazdrość tylko działaj!
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
GRATULACJE teraz będziemy mocno trzymać kciuki żeby wszystko bylo w porządku
i za kciuki też
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Gratki!!

Cytat:
BEBE super wielkie gratulacjeklas ki:

Dziewczyny za godzinę badanie proszę o kciuki

Pewnie już za późno, ale
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
bebe gratuluje!!!! ładnie poszło

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
łał gratulacje

Cytat:
wow no gratulacje szybko Wam poszło

Cytat:
Bebe, gratulacje!!! Wow!!! Ja nie mogę szybko Wam poszło.

Szybko sie udało to fakt - w 2 cyklu starań !
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:31   #2297
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
A dziś równo ma 5 m-cy.

a tak na marginesie to zatęskniłam za swoim dłubaniem i robię własnie kalendarz decoupage na desce do krojenia bo w ciąży dałam sobie spokój z malowaniem żeby nie wdychać tych wszystkich lakierów

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:32   #2298
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja nie mam w sumie tej fiksacji, bo Luśka jest jak dla mnie rozwinięta super. Jedynie odrobinkę martwi mnie, że jeszcze nie mówi "ma-ma-ma, ta-ta-ta, da-da-da", ale miała badany słuch niedawno i wyszło wszystko ok.
To chyba dlatego, że jutro mamy wizytę u neurologa i gdzieś tam podświadomie boję się, czy znowu czegoś nieprawidłowego się u Lu nie dopatrzy. A do tego doszło pisanie co dzieciaki już potrafią no i mi podświadomość zadziałała

a może jednak nie będzie trzeba od nowa uczyć, może jakieś małe poprawki w technice karmienia wystarczą?
a czytałaś kiedyś o tym że nie wszystkie dzieci rozwijają się umysłowo i ruchowo w tym samym czasie? Np jeżeli bardziej są rozwinięte ruchowo to np umiejętności takie jak mówienie - rozumienie może być trochę do tyłu, tak jak i na odwrót?
Lu świetnie sobie radzi w sprawach ruchowych, więc może dlatego nie mówi ma-ma da-da bo bardzo się skupiła na umiejętnościach fizycznych?
Stary 2012-12-19, 11:34   #2299
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Gratuluję Spokojnej ciązy
Odważna jesteś, ja sobie nie wyobrażam tak szybko drugiej ciąży.

Cytat:
A dziś równo ma 5 m-cy.

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Wow! Gratulacje!!!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:36   #2300
nel_a
Zakorzenienie

wyprawiłam chłopaków na spacer pierwszy raz sami poszli

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 11:38   #2301
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nie możesz tak mówić.
Wiemy wszystkie co przeszłaś, ale popatrz na Lusię, jest silną zdrową dziewczynką, daje radę, dogania równieśników BA! jest daleko przed nimi.
Nie myśl tak że coś jest źle, wiem że ciężko ale liczy się tu i teraz
o swoim ślicznym szczęściu która rozwija się pięknie i na pewno nie jedna Ci zazdrosći

Pisałaś również o drugim dziecku że się obawiasz,
również rozumiem.
Ale póki nie spróbujesz (oczywiście kiedyś) to się nie dowiesz jak to będzie, jednak ciąża ciąży nie równa jak dziecko dziecku.
Uwierz w to że będzie wszystko ok a wszystko łatwiej i na pewno szczęśliwie pójdzie do przodu.
Cytat:
A dziś równo ma 5 m-cy.
Stary 2012-12-19, 11:51   #2302
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a czytałaś kiedyś o tym że nie wszystkie dzieci rozwijają się umysłowo i ruchowo w tym samym czasie? Np jeżeli bardziej są rozwinięte ruchowo to np umiejętności takie jak mówienie - rozumienie może być trochę do tyłu, tak jak i na odwrót?
Lu świetnie sobie radzi w sprawach ruchowych, więc może dlatego nie mówi ma-ma da-da bo bardzo się skupiła na umiejętnościach fizycznych?
wiem, czytałam, dlatego napisałam, że tylko odrobinkę mnie to martwi. W poradni laryngologicznej dali nam spokój warunkowo (nie wierzyli, że szpital nas wysłał na ponowne badanie słuchu tylko ze względu na pobyt powyżej 7 dni na intensywnej - chociaż ja jestem pewna, że tak mi mówili. Twierdzili, że możliwe, że dopatrzyli się czegoś więcej i dlatego powinniśmy badanie powtórzyć chociaż teraz wyszło wszystko ok. W końcu odpuścili ale kazali nam dokładnie Luśkę obserwować, dali też ulotkę na co zwracać uwagę). Stąd moje lekkie przewrażliwienie na tym punkcie. Jeszcze nie panikuję, ale wg ulotki w 5-6 miesiącu dziecko powinno gaworzyć. U nas leci już 7 stąd póki co lekki niepokój (panikowałabym gdyby Luśka nie rozwijała się tak dobrze ruchowo). Bo wszystko inne jeśli chodzi o obserwację słuchu jest ok, tylko gaworzenia brak. Ale musimy się temu baczniej przyjrzeć, żeby czegoś nie przegapić

Cytat:
kochana nie możesz tak mówić.
Wiemy wszystkie co przeszłaś, ale popatrz na Lusię, jest silną zdrową dziewczynką, daje radę, dogania równieśników BA! jest daleko przed nimi.
Nie myśl tak że coś jest źle, wiem że ciężko ale liczy się tu i teraz
o swoim ślicznym szczęściu która rozwija się pięknie i na pewno nie jedna Ci zazdrosći

Pisałaś również o drugim dziecku że się obawiasz,
również rozumiem.
Ale póki nie spróbujesz (oczywiście kiedyś) to się nie dowiesz jak to będzie, jednak ciąża ciąży nie równa jak dziecko dziecku.
Uwierz w to że będzie wszystko ok a wszystko łatwiej i na pewno szczęśliwie pójdzie do przodu.

dzięki kochana
ja staram się w to wierzyć, myśleć pozytywnie, ale nie mogę, albo i nie chcę, też całkiem sobie odpuścić, żeby czegoś nie przegapić. Luśka rozwija się prawidłowo, owszem, ale z tego co mi lekarze mówili do skończenia roku wymaga wzmożonej obserwacji, bo jeszcze różne konsekwencje hipotrofii i hipoglikemii mogą do tego czasu wychodzić. Wolałabym nie przegapić czegoś przez zbyt luźne podejście do tematu (a i tak mam luźniejsze niż mój mąż )
a co do drugiego dziecka, to już tematu roztrząsać nie będę. Jak się na dobre uporam z moimi demonami to pewnie się zdecyduje na kolejne dziecko, tak czy inaczej jeszcze teraz nie planujemy.

Stary 2012-12-19, 12:59   #2303
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
maj-czerwiec 2014
dzięki

Agunia u nas tez nie ma gaworzenia ale się tym nie przejmuje, dwie moje koleżanki maja starsze dzieci i u obu gaworzenie było sporo opóźnione

linka jak Martynka nie chciała butelki to jak to wyglądało? dawałaś i ona nie chciała zassać czy zassała i odrazu wypluła? wiem że o tym pisałaś a ja już nie pamiętam, u nas w tej chwili mały zachowuje się jakby zapomniał jak się to robi, tak jakby chciał a nie potrafił sama nie wiem jak to rozumieć

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-12-19 o 13:00
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 13:38   #2304
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć dziękujemy za kciuki

A więc....niedosłuch nadal jest na poziomie 40/45 db na oba uszka, według Pani przeprowadzającej badanie reakcja na fale jest trochę opóźniona co według niej wskazuje na problemy laryngologiczne , które można spokojnie naprawić . , a nie bezpośrednio problem ze słuchem i niedosłuch. W piątek będę miała 100% interpretacje wyników przez audiologa , więc wtedy będę wiedziała więcej .
Mała strasznie płakała przy przyklejaniu elektrod , nakładaniu żeli, usuwaniu zanieczyszczeń itp......najgorsze przed nami bo muszę małej zdjąć je, a raczej zerwać co powoduje wielki ryk i grochy lecące z oczu moje maleństwo POtem zjadła ale długo nie chciała zasnąć , ale po wielu mękach udało się , byliśmy tak 2,5 godziny

Najważniejsze , że już po uffffff

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
wiem, czytałam, dlatego napisałam, że tylko odrobinkę mnie to martwi. W poradni laryngologicznej dali nam spokój warunkowo (nie wierzyli, że szpital nas wysłał na ponowne badanie słuchu tylko ze względu na pobyt powyżej 7 dni na intensywnej - chociaż ja jestem pewna, że tak mi mówili. Twierdzili, że możliwe, że dopatrzyli się czegoś więcej i dlatego powinniśmy badanie powtórzyć chociaż teraz wyszło wszystko ok. W końcu odpuścili ale kazali nam dokładnie Luśkę obserwować, dali też ulotkę na co zwracać uwagę). Stąd moje lekkie przewrażliwienie na tym punkcie. Jeszcze nie panikuję, ale wg ulotki w 5-6 miesiącu dziecko powinno gaworzyć. U nas leci już 7 stąd póki co lekki niepokój (panikowałabym gdyby Luśka nie rozwijała się tak dobrze ruchowo). Bo wszystko inne jeśli chodzi o obserwację słuchu jest ok, tylko gaworzenia brak. Ale musimy się temu baczniej przyjrzeć, żeby czegoś nie przegapić

dzięki kochana
ja staram się w to wierzyć, myśleć pozytywnie, ale nie mogę, albo i nie chcę, też całkiem sobie odpuścić, żeby czegoś nie przegapić. Luśka rozwija się prawidłowo, owszem, ale z tego co mi lekarze mówili do skończenia roku wymaga wzmożonej obserwacji, bo jeszcze różne konsekwencje hipotrofii i hipoglikemii mogą do tego czasu wychodzić. Wolałabym nie przegapić czegoś przez zbyt luźne podejście do tematu (a i tak mam luźniejsze niż mój mąż )
a co do drugiego dziecka, to już tematu roztrząsać nie będę. Jak się na dobre uporam z moimi demonami to pewnie się zdecyduje na kolejne dziecko, tak czy inaczej jeszcze teraz nie planujemy.

Rozumiem Cię bardzo dobrze, bo ja za to jestem przewrażliwiona na słuch Nadii ....mała też jeszcze nie gaworzy tylko mówi : nie, e, a , me...ale na to myślę, że jeszcze przyjdzie czas
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 13:48   #2305
anna99302
Zadomowienie

Czesc
Bebe gratulacje!!!! Jestem pod wrażeniem jak szybko się zdecydowaliście!
Dziewczyny mam pytanie: jak wy podajecie te słoiczki? bo mały mi zżera cały a potem zawsze doprawia 60 ml mleka.
Maciejka-ty mówiłaś, że dajesz z kaszką?? Ale jka? bezsmakowa? jablko dajesz czy marchewkę też??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 13:58   #2306
modnisia86
Zadomowienie

Ja ostatni rzadko pisze bo porządki na święta mnie pochłaniają plus szal zakupów przed świętami. Ostatnie zakupy( ja już kupuje malej ubranka na lato jesień, bo jak wrócę do pracy to będzie z tym ciężej):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05361.jpg (29,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05366.jpg (28,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05370.jpg (36,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05371.jpg (53,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05379.jpg (55,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05368.jpg (34,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05374.jpg (37,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05378.jpg (27,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05383.jpg (38,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05372.jpg (61,2 KB, 8 załadowań)
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:02   #2307
anna99302
Zadomowienie

Dziewczyny i jeszcze czy ma ktoraś z was krzesełko do karmienia fisher price?? Bo nie mogę się zdecydowac jakie wybrac dla małego
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:02   #2308
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: jak wy podajecie te słoiczki? bo mały mi zżera cały a potem zawsze doprawia 60 ml mleka.

Mój tez je cały słoiczek a potem podaje mu jeszcze herbatki lub soczku bo chce mu się pić
Stary 2012-12-19, 14:05   #2309
modnisia86
Zadomowienie

dalej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05357.jpg (28,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05358.jpg (36,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05359.jpg (50,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05362.jpg (31,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05364.jpg (44,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05365.jpg (39,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05380.jpg (30,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05376.jpg (31,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05369.jpg (43,7 KB, 9 załadowań)
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:06   #2310
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziękujemy za kciuki

A więc....niedosłuch nadal jest na poziomie 40/45 db na oba uszka, według Pani przeprowadzającej badanie reakcja na fale jest trochę opóźniona co według niej wskazuje na problemy laryngologiczne , które można spokojnie naprawić . , a nie bezpośrednio problem ze słuchem i niedosłuch. W piątek będę miała 100% interpretacje wyników przez audiologa , więc wtedy będę wiedziała więcej .
Mała strasznie płakała przy przyklejaniu elektrod , nakładaniu żeli, usuwaniu zanieczyszczeń itp......najgorsze przed nami bo muszę małej zdjąć je, a raczej zerwać co powoduje wielki ryk i grochy lecące z oczu moje maleństwo POtem zjadła ale długo nie chciała zasnąć , ale po wielu mękach udało się , byliśmy tak 2,5 godziny

Najważniejsze , że już po uffffff

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Rozumiem Cię bardzo dobrze, bo ja za to jestem przewrażliwiona na słuch Nadii ....mała też jeszcze nie gaworzy tylko mówi : nie, e, a , me...ale na to myślę, że jeszcze przyjdzie czas
Fajnie, że macie to za sobą. Będzie dobrze. Ja mam na oba ucha niedosłuch wrodzony, na jedno jakieś 40 chyba(przypomniała mi się) i żyje całkiem spoko, a jeśli, rzeczywiście da się kłopoty małej wyleczyć to super
Antek też nie bardzo gaworzy- czasem mu się zdarzy jakieś sylaby przypadkowo zbić, ale widać nie jego czas jeszcze, by gaworzyć, gaworzyć typu - agu- agu, gu gu itd.

U mnie ciężkiego tygodnia ciąg dalszy. Młody nie chce spać. Na piersi wisi i podsypia. I jeszcze na dodatek @ dostałamŁe b mi rozwala, że hej. Przynajmniej wiem, dlaczego w weekend miałam humor z cyklu " ni patykiem nie tykaj". Jakby nie mogła mieć jeszcze trochę spokoju.
Młody mi właśnie nogi między szczebelki wkłada.

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości