|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Nocka trochę lepsza po tym czopku... Obudził się o 1 dałam cycka zjadł odłożyłam do łóżeczka ryk, ale potrzymałam za rączkę to się uspokoił i zasnął na ok godzinkę, potem wzięłam już do siebie i zasnął bez cyca...potem ze dwa razy jeszcze karmiłam w nocy ale spokojnie z powrotem zasypiał i obudził się koło 8 z uśmiechem na buzi ![]() Także się wyspałam w miarę, bo zasnęłam o 22 ![]() Ja też muszę się za porządki zabrać...ale mi się nie chce ![]() Cytat:
![]() Piotruś ostatnio spację z klawiatury kompa mojego tż wyciągnął i przeraziło mnie to co tam siedzi pod tymi klawiszami ![]() chyba tż musi sobie sprawić nową klawiaturę, bo nie ma sensu tego już czyścić...
![]() |
![]() |
#632 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do marketów też unikam ale wczoraj wjechaliśmy bo Tż sobie przypomniał że musi wydruk zrobić a tylko w ch kafejka otwarta - masakra 50 groszy za wydruk strony ![]() Hehe Mateuszek w śmietanie, fajno musiał wyglądać ![]() A co do cukru to Olaf nam chyba podebrał czekoladkę z kalendarza adwentowego ![]() No dobrze Ci, że nic nie gotujesz na święta, ale u mnie nie przejdzie, nic nie robiłam na wielkanoc bo i wtedy bałam sie jeszcze z ssakiem jeść to tż tak marudał potem ;p Trochę zrobię do domu a i dla malucha myślałam o pulpetach rybnych - jeszcze nie jadł ryb ![]() Cytat:
![]() A zamuliłam z elegancikiem ![]() ![]() Mamy tyle koszula że nie wiem kiedy mu je zakładać ;p
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2012-12-17 o 11:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
madziula jaki elegant
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Sliczny synus!
![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Gosia wieksze wyprzedaze beda na pewno po świetach
![]() no z ta śmietana to sie chlopak pospieszyl, swoja droga dobrze, ze smietana mu sie trafila a nie jakis srodek chemiczny... co do dvd to my mamy tak stare auto i tak malo i niedaleko jezdzimy, ze nawet mi przez mysl nie przeszlo takie cos ![]() Madziula świetnie Olaf wyglada tak elegancko ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny mam nowa zabawe i zajecie dla Mateuszka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też zakładam młodemu koszule na rodzinne imprezy ![]() ![]() ![]() ![]() Olaf uwielbia kiszone ogórki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Gosia, my may w samochodzie ale osobno odtwarzacz a osobno monitor. TŻ kupił na wyprzedaży radio z dvd (w tym odtwarza filmy i dvix) więc dokupiliśmy tylko wysuwany monitor. Korzystaliśmy z tego kilka razy, bardziej dla sprawdzenia jak działa. No i pod monitor jest podłaczona kamera cofania wraz z czujnikiem parkowania. Taki gadżet za grosze znaleziony
![]()
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Mam w domu małego terminatora
![]() ![]() ![]() Za to po kąpieli padł jak długi nawet nie zjadł więc będę musiała do 22 dokarmić bo nawet jak Olaf wytrzyma to moje poidełka nie bardzo ![]()
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karolca to fajny wynalazek macie kubusewa super że mały lepiej w nocy śpi wiktorek w sumie dobrże śpi w nocy tylko ląduje u nas na parę godzin nie wiem czemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nieźle Ci ten Twój terminator wytrzymał bez spania! u nas max 4 godziny, a zazwyczaj po 3 już widć ze jest zmęczony... Skubany dziś staje już praktycznie cały czas...wspina się na wszystko i dziś nawet bez podpórki ustał ok minuty ![]()
![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U Nas tradycyjnie pobudka o 7 . Plus 2 pobudki w nocy o 23.30 i 2.30. Wczoraj Oskar był na czworaka nagle dżwignął pupę nogi proste i ok 5 min stał tak robiąc mostek ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na zakupach Oskar wszystkim dumnie prezentował swoje 8 ząbków, a niektórzy ludzie zatrzymywali się i podziwiali jaki on śliczny i jak cudownie się uśmiecha ![]() No i 8 MIESIĘCY za Nami ♥ Karo ![]() ![]() Madziula ładnie wygląda ![]() ![]() Furczak spróbuję dodać jeszcze raz a jak nie to jest na FB Nie idzie na meila dodać chyba zbyt dużą pojemność filmik ma ...;/ Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-12-18 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Gratulacjo z okazji 8 miesięcy
![]() ![]() Ja też lubię jak ludzie zatrzymują się przy Ewelince ze słowami "jaka sliczna dziewczynka, jaka grzeczna". No cóż. W sklepie tyle cudów i świateł, że jak ma być niegrzeczna ![]() ![]()
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem jak Anii minęła noc do 1 na pewno spała a potem ja poszłam spać do Antka bo on znowu chory, Dzisiaj jedziemy do lekarza zobaczymy co mi powie pani doktor. Dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Niki gratulujemy 8 m-cy Ja zlapalam nerwa ... i chyba skorzystam z propozycji mojego taty.... Moj TZ zamiast bonow na swieta dostal obnizke pensji ![]() Propozycja mojego taty opiewa na doktorat (byl na imieninach i mu rektorka zaproponowala zebym poszla zrobic) niby nauka i badania przy malym dziecku to kosmos (zwlaszcza ze chcialam starac sie o nastepnego szkraba)ale z drugiej strony bylaby mozliwosc pracy na uczelni (czyli zus bym miala).... kurka doopa i wszyscy swieci ![]() Jakbyscie potrzebowaly kierownika budowy lub nadzoru budowlanego to piszcie do mnie .. moj TZ ma uprawnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
Nikii89
![]() Zosia jest chora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem wykończona psychicznie, czekam na Tż-ta i uciekam z domu ![]()
![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
No to co mamy ANGINĘ !!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
ząbki dwa wystukane
![]() a ...mała cała wysypana ma takie plamy suche wczoraj wykąpałam ją w mące ziemniaczanej, bo na ogół kąpiemy w oliatum soft podejrzewam skazę białkową budzi się co 30 min jest nie wyspana wiecznie ziewa ![]() w nocy męczą ją gazy ![]() jutro idziemy do pediatry nie mam siły karmić piersią |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam, ze nie nadążam za moim dzieckiem.
Raz ma zły humor i nic tylko pełza za mną i płacze aby ją nosić, nic nie jest w stanie jej zaciekawić a za chwilkę jakby ktoś ją odczarował tryska zadowoleniem i śmiechów nie ma końca... podczas takiego uniesienia aż ruszyła przed siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Wyrwała się 20 minut przed kąpielą więc przez ten króciutki czas próbowała jeszcze trzy razy za każdym razem padała z zadowoleniem na podłogę/mnie ![]() Nowaken - czemu jesteś zła na pediatrę? Dużo zdrówka dla dzieciaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
hej
![]() miniona nocka tragiczna, mimo ,ze wzielam Mateuszka do nas do lozka to non stop sie krecil, rzucal, poplakiwal, dwa razy sprawdzalam czym mi krew z nosa nie leci takie akrobacje wyprawiał, mam nadzieje, ze dzisiejsza bedzie lepsza. Tz wlasnie sprzata zabawki Mateuszka i gąsienica mówi do niego pociągnij mnie ![]() ![]() Nikki gratulacje dla 8 miesiecznego Oskarka ![]() ![]() ![]() Mama d zdrówka dla Zosi ![]() ![]() Nowaken wspolczuje, szkoda dzieciaków, brak słów! Oby szybko im przeszlo.
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Hej
my całą nockę mamy przespaną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
u nas nocka do kitu
![]() ![]() a z dobrych wiesci dzis mam urodziny i za rok koncze 30-stke aaaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My też dzisiaj mieliśmy nocke z serii 'niedowiary' :P TŻ pojechał po pracy prosto do swoich dziadków gdzie nocował i dzisiaj od rana przygotowuje ryby, myje okna, ubiera choinkę itp ... a my po raz pierwszy spałyśmy same ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Czy możecie mi polecić jakąś spacerówkę typu parasolka? Chciałam kupić coś małego do auta.
![]() |
![]() |
#658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj coś ten mój Olafo się tylko ociąga :p Cytat:
![]() U nas noc nie najgorsza, co prawda 3 razy młody wstawał i o 5.30 chciał już na całego, ale... Tż już do końca roku pracuje w domu więc nie musi się wysypiać i wysłałam go do młodego trochę pobaraszkowali a potem usnęli i spali do 8 ![]() My po spacerze, Olafino spał 45min licze na popołudniową drzemkę dziś ![]() ![]() A poza tym młody jaki przekupny, pospał dziś chwilę z tatą i teraz za nim wszędzie raczkuje już nie za mną ![]()
![]() |
![]() |
#659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a teraz mam taki: http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=510 i jest super ![]() Leciutki, stabilny, cichy, nie przewala się garść śrubek podczas jazdy (taki odgłos był w tym badziewiu), dziecko ma dużo miejsca, jest rozkładany na płasko do spania, buda jest zabudowana więc mogę zakryć 'szczelnie' dziecko. A najbardziej podoba mi się przeźroczystsza część z tyłu (nie umieszczona na budzie, jak mają x landery przez które wpada słońce prosto na głowę dziecku), że mogę zajrzeć co u dziecka nie musząc mu się pokazywać ![]() A TZ najbardziej podobają się regulowane rączki ![]() Jednym słowem nie kupiłabym żadnego innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko powiem dzien dobry.. u nas znowu 3 pobudki w nocy mimo dlugiego jak makaron spaceru ..... ide sprzatac .. milego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.