|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na Wspólnej część V
Cytat:
![]() Marylka żenująca, jej zachowanie wśród samych samców. Architektka chce mu się (Andrzejowi) władować do łózka, ma to na twarzy wypisane. Bo niby co przypadkiem zapomniała włożyć baterii do zegarka przez co się spóźnił do żony? Wystarczyło dla mnie to jak ona zmieniała mu plaster na policzku.Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38207302]Tak macie z rację, z tymi kółkami na plecaku to nie jest głupi pomysł, ale nie wiedziałam, że robią takie plecaki dla dzieci. [/QUOTE] Ja już widziałam niejeden raz taki plecak, fajna sprawa
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Danusia to zdaje się kuzynka Ewy. Więc Kamil jest spowinowacony z Gosią.
Pani architekt-piękna kobieta. Bardzo mi się podoba i fajnie gra. Marta mieszka z Romkiem i Honoratką.
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Architekta jak dla mnie jest k... bez zasad która zawsze dostawała to co chciała. No a plecak Antosi to wcale nie jest takie dobre rozwiązanie. Ciągnąć go po śniegu jest bardzo ciężko a sam plecak waży więcej niż jego zawartość, po drugie dziecko idzie wykrzywione ciągnąc go za sobą, normalny plecak jest dużo wygodniejszy, lżejszy i nie powoduje wad kręgosłupa pod warunkiem że nosi się go prawidłowo ![]() Wkurza mnie w tym serialu że Borysa którego tak lubiłam tak upodlili że nie da się go lubić ja teraz mam wstręt do niego no i dupek Igor - jak on może tak postępować dupek![]() za to bardzo podoba mi się postać koleżanki Oli co z nią mieszkała i tego kolegi co dał jej ściągnąć na egzaminie coś mi się zdaje że Olka wreszcie kiedyś za jakieś 1000 odcinków będzie z nim
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
"Na Wspólnej": perypetie bohaterów w dniach 14-17.01
Data publikacji: 19 grudnia 2012 Data aktualizacji: 19 grudnia 2012 Opisy odcinków 1693 - 1696 ODCINEK 1693 Maja MajaIgor wie, że bardzo zranił Magdę (Karolina Nolbrzak). Chce to naprawić – proponuje dziewczynie wspólny wyjazd. Magda się zastanawia… Po pracy Nowak przychodzi do Mai (Agnieszka Żulewska). Mówi jej, że nie może dłużej oszukiwać Magdy - sytuacja go przerosła. Maja każe mu się wynosić! Jednak, kiedy Igor wychodzi, Maja wybiega za nim i błaga by nie odrzucał jej miłości… Daria (Maja Andrzejczuk) skarży się Dominikowi (Mateusz Gąsiewski), że w nowej szkole nikt nie chce z nią nawet rozmawiać. Dominik ma plan – przychodzi do Darii na przerwie i spaceruje z nią po korytarzu. To robi na koleżankach dziewczynki ogromne wrażenie! Podchodzą do Darii i zaczynają wypytywać o Dominika… Ola niepewnie przypomina rodzicom o swoim długu u Oliviera (Mikołaj Roznerski). Zdenerwowani Zimińscy dają jej 3 tysiące złotych. Ale życzą sobie, żeby w wakacje Ola poszła do pracy, zarobiła i oddała im te pieniądze. Oświadczają też, że od dziś nie będzie dostawała kieszonkowego. Ola jest oburzona! Między córką a rodzicami dochodzi do awantury! ODCINEK 1694 Pan Jacek Pan JacekKopciowa (Małgorzata Peczyńska) chce wyswatać Żanetę! Przy pomocy Marii zaprasza rodziców Wojtka na rodzinny obiad. Podczas spotkania Helena wychwala zalety narzeczonego córki. Wspólnie z Szulcami zaczynają dopytywać Wojtka (Wojciech Błach) i Żanetę o termin ślubu. Młodzi - dziwnie szybko - opuszczają rodzinny obiad… Daria ma dzisiaj przesłuchanie do teatrzyku szkolnego. Zdenerwowana, początkowo myli tekst, ale później jest już lepiej. Zostaje przyjęta! Pan Jacek (Arkadiusz Janiczek) – opiekun teatrzyku - bardzo chwali Darię przed Renatą (Marta Jankowska). Kiedy Kraszewska wychodzi z dziewczynką, nauczyciel – w samotności – zaczyna oglądać w komputerze zdjęcia swoich małych aktorek… Kamil dowiaduje się, że Paweł (Rafał Cieszyński) nadal spotyka się z Martą. Oświadcza Wolińskiemu, że sobie tego nie życzy! Paweł się denerwuje – nikt nie będzie mu wybierał znajomych! Nie może zrozumieć dlaczego Hoffer uwziął się na niego? Po południu Woliński znowu umawia się z Konarską… ODCINEK 1695 Weronika jest zdrowa! Weronika jest zdrowa!Roztoccy są bardzo zdenerwowani – dzisiaj dowiedzą się, czy Weronika ma raka! Na rozmowę z lekarzem czekają jak na wyrok... Na szczęście okazuje się, że Roztocka jest zdrowa! Po południu Weronika oświadcza Kindze i Basi, że chce zrealizować swoje postanowienie i kupić mammobus! A skąd pieniądze? Przyjaciółki wpadają na bardzo śmiały pomysł – wydadzą kalendarz ze swoimi aktami! Ewa ma nadzieję, że Borysowi (Oleg Sawkin) udało się uciec z Polski. Niespodziewanie odwiedza ją Naczelny (Janusz Chabior) i zaprasza na kolację. Niestety, wieczór nie jest udany – Artur niezbyt pochlebnie wyraża się o Orłowie. Ewa jest oburzona i wychodzi. Kiedy wraca do swojego mieszkania – czeka na nią niespodzianka – Borys! Dzisiaj ogłoszenie przetargu, w którym startuje Budmaks - z projektem Jagody (Magdalena Różańska). Budmaks wygrywa! Jagoda proponuje Andrzejowi szampana u niej w domu. Brzozowski nie odmawia – taki sukces trzeba uczcić! Po kilku kieliszkach atmosfera wyraźnie się rozluźnia... W pewnym momencie Andrzej zaczyna namiętnie całować Jagodę! A potem ucieka… ODCINEK 1696 Planowanie kalendarza Planowanie kalendarzaEwa prosi Borysa, żeby zgłosił się na policję. Orłow się nie zgadza – sam musi rozprawić się z ludźmi, którzy wrobili go w morderstwo! Prosi przestraszoną Ewę o przechowanie koperty, którą wyciąga spod ubrania – to gwarancja jego bezpieczeństwa… Następnego dnia Borys spotyka się z niejakim Kaganowiczem (Siergiej Kriuczkow) – szefem ukraińskiej mafii… Wydawnictwo Kingi zgadza się sponsorować kalendarz z aktami kobiet ze Wspólnej. Weronika jest szczęśliwa – jej marzenie zaczyna się spełniać… Pozostaje pytanie, która z pań będzie na tyle odważna, żeby - w szczytnym celu - odsłonić swoje wdzięki? I jak na ten kontrowersyjny pomysł zareagują ich mężczyźni? Szulc-senior (Jerzy Król) ma plan, jak przekonać syna do małżeństwa: Franciszek oszukuje Wojtka, że stracił prawo jazdy i prosi go o kilka lekcji. Podczas jazdy po mieście wychwala Żanetę pod niebiosa. Sugeruje Wojtkowi, że natychmiast powinien się oświadczyć! Wojtek zaczyna się denerwować - ale Szulc nie odpuszcza. Dochodzi do awantury, która kończy się… stłuczką! |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Co za durnoty w tym serialu
Jedyne, co mi się podoba, to wątek ze zdradą Andrzeja. Basia działa mi na nerwy i nie miałabym nic przeciwko, gdyby wymienili ją na Jagodę A pomysł na kupno mammobusu.. Ze już nie wspomnę o kalendarzu
|
|
|
#1506 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że powoli kończą im się pomysły. Pedofilii jeszcze nie było chyba na wspólnej, więc to powiew świezości
Cała reszta-jakaś taka naciągana. Zdrady-ileż można? mam wrażenie, że kiedy nie mają pomysłu na jakiegos bohatera to podsyłają mu atrakcyjną osóbkę płci przeciwnej i hulaj dusza-zony/narzeczonej nie ma. Olka będzie ćpać-jakoś to dla mnie też takie naciągane. Ok, buntowanie się buntowaniem, ale ja osobiście znam wielu buntowników, którzy poprzestali jedynie na trawie.Ogółem wydaje mi się, że serial powoli traci tę pierwotną świezość, wszystko już bęłło, juz nie mają czym zaciekawic to zsyłają raki, ciąże, zdrady i morderstwa -wszystko w hurtowych ilościach.
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten łysy ''przyjaciel'' Żanety- Julian ? Chociaż tam się skończyło na podejrzeniach.
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Faktycznie ta znajoma Olki taka poukładana, na razie wywarła na mnie pozytywne wrażenie. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- I przyznam się bez bicia, że jak Kamila żona robiła test ciążowy to przewinęłam serial do przodu nie mogłam już patrzeć na jej twarz i to wielkie przeżywanie. Jeszcze brakuje, żeby chodziła teraz po sklepach i robiła wyprawkę dla dziecka . Boże jak ja nie lubię tego wątku.
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Daria i Dominik, fajni sa
Olka przesadza, 3 tysiaki chce i juz, trzeba bylo pomyslec czy stac ich na to
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1511 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Dlatego dziwię się, że rodzice dadzą jej tą kasę, powinna wieczorami popracować i oddać
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1513 |
|
BAN stały
|
jak ostatnio zrobili na końcu odcinka wstawkę co będzie w następnym to wyszło na to, że same zdrady...chyba znowu przestane oglądać, zeby zrobić sobie troche przerwy od tego serialu...ileż mozna tracic czasu na głupoty...ehh
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wczoraj do męza mowie po co pisza taki scenariusz, jakich ludzi z nich robia, ze potem z niesmaczeniem ogladamy
a moj, ze tacy sa ludzie i pewnie stad to biora , a ja dodalam, ze na watku takich nie ma
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1515 |
|
BAN stały
|
hehe...skoro Twój mąż mówi, ze ludzie tacy są to co sugeruje, że go zdradzasz czy on Ciebie hehe
chociaż on pewnie będzie tym wyjątkiem potwierdzającym regułę...znam wielu ludzi, którzy zdradzali swoich partnerów albo byli tymi osobami z którymi ktoś kogoś zdradzał, ale w na wspólnej już przesadzają...jeszcze troche i każdy z każdym będzie sypiał
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
No niezłe odcinki się szykują.... a tak z ciekawości poszukałam na wiki tę Agnieszkę Żulewską co gra Maję i aż oczy zrobiłam jak zobaczyłam, że to rocznik tylko 87.
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
nie no racje w sumie ma pewnie, tylko po co mi taki film, ze
sie nieraz chce na tych ludzi ![]() ja bym mu zdradzila ![]() nie no jakos tak dziwnie sie nie zachowuje jak w serialu, wiec spoko
|
|
|
|
#1518 |
|
BAN stały
|
to może dobrze, ze sa takie wątki, bo przynajmniej znamy symptomy i potem łatwiej jest rozpoznać zdradę w życiu...i przestroga dla facetów...nie zdradzaj, bo Twoja kobieta wie jak Cie przejrzeć...uczy się tego "Na Wspólnej"
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- zdrada to na pewno cos straszengo, ale nie cierpie jak sie tak kłamie i oszukuje, lepiej sie rozstac jak juz cos nie tak, a nie na 2 fronty, bo to dopiero boli i jest obrzydliwe
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie jakiś wypadek wyniknie z kłótni dwóch Szulców
.Te plecaki to już chwilkę są na rynku, niestety ja też za prostego kręgosłupa nie mam .Faktycznie fryzurka Architetki jest takim bałaganem na głowie, ale babeczka ma coś w sobie. Ewa i Danusia z tego co pamiętam to kuzynki, a może nawet siostry, bo kiedyś Mareczek się zalecał mocno do Ewy, ale ostatecznie wygrała Danuśka Igor jest obrzydliwy. Zuza mnie irytuje z ta ciążą. Co do wystroju mieszkań to jest jeszcze sporo takich mieszkań jak Ziębów, ale Janusza i Marty fakt było fajne. Apropo Marty wyhaczyłam taki płaszczyk jak ona ma czarno- żółty i sobie zakupiłam .Co do Oli w życiu bym jej kasy nie dała, niech idzie i zarobi nie ma nic za darmo. Jak jest dorosła to wstyd być na utrzymaniu rodziców |
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1523 |
|
|
|
|
|
|
|
#1524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałaś, że Maja jest starsza?Cytat:
nie wiem czy ona ma to w scenariuszu napisane ![]() Jak Igor powiedział Kamilowi, że jak ma jakieś pytania ma mu napisać maila nie kumam tej wypowiedzi w ogóle![]() Może któraś z Was mi wytłumaczy o co chodziło w tym
|
||
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
moze nie wie, ze poprawia
![]() ja jak rozpuszcze albo mam inaczej niz w konski, to wiecznie cos grzebie i sie łapie na tym, ale podobno jak mam kuc, to moj maz widzial jak czekal na mnie, ze tez cos tam sobie poprawiam, a ja juz o tym nie wiedzialam
|
|
|
|
#1526 |
|
Konto usunięte
|
Doszliśmy do wniosku że będzie nam bardzo szkoda Kamila. Nie zdradza, jest normalny miły dobry jest lekarzem i robi dobrze rzeczy. I do tego dziecko, więc jakby Zuza umarła to nam go szkoda będzie ;p bo w tych serialowych związkach... Żaneta - Grzesiek założył nową rodzinę. Kinga i Michał zdradzali się, Basia to ma dziecko ze zdrady, Roztoccy też się zdradzali nie raz, nawet pani Basia miała znajomość z kolegą z liceum, Kamil to bez komentarza... maaatko boska. On jest fajny fajnie się cieszy na ciążę :p
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
"Nie byłem przy poczęciu, będę przy porodzie." Rozwaliło mnie to
|
|
|
#1528 |
|
Konto usunięte
|
Gdzie kupiłaś ten wózek?
|
|
|
|
|
#1529 |
|
|
Za to Marta znów kwitnie.
|
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mocny tekst....powaliło mnie to, Kamil jak zawsze w formie ![]() Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

.
, tak jak ja niestety musiałam robić...

dupek
coś mi się zdaje że Olka wreszcie kiedyś za jakieś 1000 odcinków będzie z nim
Maja
Maja
Pan Jacek
Weronika jest zdrowa!
Planowanie kalendarza
Jedyne, co mi się podoba, to wątek ze zdradą Andrzeja. Basia działa mi na nerwy i nie miałabym nic przeciwko, gdyby wymienili ją na Jagodę
Ze już nie wspomnę o kalendarzu 

sie nieraz chce na tych ludzi

nie wiem czy ona ma to w scenariuszu napisane