|
|
#1141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl
Cytat:
|
|
#1142 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że tak wygląda, bo sprawdzałam na 2 różnych PeCetach
Chciałam przez to powiedzieć, że zieleń jest jaśniejsza od JESIENI. I to mnie w niej właśnie razi. Plik jesienny porównywalny na dole. Mało go jest, ale innego screena nie mam.
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Na plus:
- kolory - logo (poprzednie kolorki i logo mogłyby zostać laureatem konkursu na najkoszmarniejszy odcień pomarańczu i najbardziej kiczowate logo ) Na minus: - kroje i rozmiary czcionek - to klucz dla przejrzystości portalu - mały kontrast pomiedzy częścią reklamową a normalną - powinno być tak, żeby na pierwszy rzut oka wyłowić co należy do Wizażu, a co jest reklamą - klimat niektórych odpowiedzi na krytyczne uwagi Wizażanek |
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaczęłam się już przyzwyczajać, choć pierwsze 2 dni były szokiem. W pracy mój laptop fajnie dostosował się do rozmiarów i kolorów, natomiast ten w domu-stary rupieć- jest uparty, przeinacza wszystko i daje po oczach.
Pamiętam że po pierwszej zmianie wyglądu forum-kilka lat temu- nie wchodziłam na nie przez pół roku, wyjątek robiłam jednak dla KWC
|
|
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w szoku
Całakiem, całkiem....
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
A mi nowa kolorystyka Wizażu kojarzy się z Marylą Rodowicz w teledysku "Roztańczę w sobie świat"
![]() Khaki i róż - mi się podoba. |
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
A teraz pomarudzę, co do strony domowej:
1. poprosiłabym o to, by pole "Forum dyskusyjne" linkowało się. 2. czy będą podglądy wypowiedzi na forum na stronie domowej? |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jednak problem i pytanie z nim związane.
Na stronie głownej literki mam tak malutkie, że teksty są całkiem nieczytelne. I tak jest tylko na stronie głownej, na forum, KWC wszystkie litery sa normalnej wielkosci. Czy to ja powinnam cos zmienic? Poza tym jak pare innych osób mam problem ze "skaczącym forum" zwykle jak na cos klikam to za pierwszym razem jest zgaduj-zgadula, na co też kliknęłam tym razem Bo trudno wycelowac przy tych "podskokach".
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
pewnie to pytanie już padlo..ale czy można jakoś zmienić te kolory? sama nie wiem czy ta zieleń mi się podoba :0
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zieleń jest super
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Niestety poszczególne wątki na forum jakoś tak słabo się od siebie odróżniają. Mam na myśli wątki starsze, które już były czytane albo nie pojawiły sie w nich nowe wypowiedzi, a nie te które pojawiły się jako nowe od momentu logowania albo są w nich nowe wypowiedzi (bo te z kolei jak dla mnie są czytelne i fajnie się odróżniają od siebie). Te starsze jakos tak się zlewają i są mało wyraziste.
Kolejna uwaga jest taka że brakuje mi takiego jakby podświetlenia informacji, że wypowiedź w poszczególnym wątku pojawiła się wczoraj, albo dziś. Coś takiego było w dawnej wersji i bardzo mi pasowało. A tak poza tym nie jest źle. Powoli sie przyzwyczajam. |
|
|
|
#1154 | ||||
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
"skaczące forum" to też ciągle błąd techniczny. Będzie poprawione. Podobnie jak sposób zaznaczenia pod-forum w tabeli na głównej stronie. Cytat:
Natomiast będziemy jeszcze zastanawiać się na kolorami linkow, żeby były mniej rażące Cytat:
|
||||
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Podoba mi się "nowy" wizaż
byłoby fajnie gdyby udało się zrobić tą opcję dopasowania do większej rozdzielczości ekranu nie wiem tylko co się dzieje z okienkiem tekstu odpowiedzi - dziwnie skacze jego szerokość, a moje teraz ma jakieś 1,5 cm więc ciężko się pisze |
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam się przyzwyczajać do nowego wyglądu forum. Kiedy już będzie dopracowane to napewno będzie ok
Ja trochę się gubię w tabelce ze spisem tytułów wątków. Ramki są jakieś węższe niż wcześniej i wszystko mi się zlewa w jedno, ale jakoś da się przeżyć ![]() Strona główna mi się podoba. Wcześniej na nią nie zaglądałam a teraz poczytałam sobie trochę ciekawostek
|
|
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie by było, gdyby przy logowaniu nie trzeba było kasować tekstu "loguj" - screen w załączniku i żeby była taka funkcja jak "zapamiętaj"
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała miec możliwość pozwijania wswzystkich paneli i czytania tylko postów na całej szerokosci ekranu
![]() Ale nowy image, jak już pisałam, bardzo mi odpowiada
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero teraz zauwazylam liste po lewej z odnosnikami do roznych for i pod-for (?)! REWELACYJNIE! Mozna bardzo szybciutko i plynnie przechodzic pomiedzy nimi, roznorodnosc for jest tez czytelniejsza! Bardzo dobry krok.
Do wymietej, zimnej i przerazajaco smutnej zieleni sie ciagle nie przyzwyczailam (drazni i mdli mnie ten kolor), ale jak juz pisalam, wersja z forum przesunietym do prawej jak najbardziej mi odpowiada. Chcialam tylko jeszcze wspomniec, skoro juz wymieniamy sie spostrzezeniami, ze od poczatu zachwycona jestem purpurowymi przyciskami na forum (typu odpowiedz, cytuj, itp). Sa jakby trojwymiarowe?
|
#1160 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Jowisia jak patrzę na te Twoje
ściśnięte cycuchy to aż boli
|
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli zmiana koloru lub dorobienie skórek jest problemem finansowym to jestem skłonna dorzucić się do tzw. "ściepy". Mam nadzieję, że ktoś na to kiedyś wpadnie, bo się chyba zapłaczę na śmierć przy tej zieleni
![]() Nie odpowiada mi ona noooo
|
#1162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W momencie jak Zło zwiększył odstępy między wierszami tło przestało razić (moim zdaniem), ponieważ druk zrobił się bardziej rozstrzelony, przejrzysty. Poprzednio był mocno zbity i robił się kontrast, takie "czarno na białym". ![]() No nic, zobaczymy jak będzie z przyciemnonym tłem. U mnie jest identyczna. No to mi sie podoba coraz bardziej.
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam zgłosić, że źle działają forumowe linki po lewej stronie ekranu.
Chciałam szybko dostać się na "Paznokcie", a otworzyło mi się forum "Pytania do fryzjerki", następnie chciałam wejść na "Redakcję", a otwarło mi się forum "Moje gotowanie". Edycja: rozwinęłam forum redakcja i linki do redakcyjnych forów łączą dobrze (wcześniej tego nie zrobiłam
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Siema szefowo
- scisniete cycuchy (modelki z reklamy Yves Saint Laurent przeciw ukrytemu rasizmowi
|
#1165 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
No proszę, a teraz Pani chce chyba Panu odstrzelić rękę
O ile dobrze widzę ![]() Edit: chorobcia już nieaktualne :roof: |
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Experymentuje Szefowo, nawet Zlos potrzebowal zmiany wraz z nowym image wizazu
Notabene : przy zaladowaniu pojawia sie message zatytulowany 'Upload of file failed' (czy cos podobnego) ale avatar i tak przechodzi.Sciskam i wracam do pracy
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz kolej na moje wyznania
![]() Strona główna - nie mam zastrzeżeń, ale nie pogniewałabym się gdyby lista ostatnich recenzji była dłuższa (chociaż te 5 ostatnich..). Forum - też nie mam zastrzeżeń, do prawostronnego forum już się przyzwyczaiłam ![]() KWC - tu mam zastrzeżenia Chodzi mi dokładnie o "Ostatnią setkę". Czy można jakoś bardziej wyeksponować nick Recenzentki?? Jest naprawdę mało widoczny Moim zdaniem proporcje powinny być odwrotne, tzn. zamiast tego --> Recenzentka: Frania powinno być --> Recenzentka: Frania bo istotna jest osoba, która recenzuje produkt, a nie sam napis "Recenzentka". Nick powienien mieć też większy rozmiar, nie chodzi mi o jakieś giganty, ale o nieco większą czcionkę. Przy obecnym stanie wszystko ginie w natłoku informacji podanych pod produktem. Druga moja uwaga dotyczy tej nieszczęsnej tabeli z samą już recenzją. Nie podoba się mi, że to, co jest sensem KWC zajmuje tyle samo miejsca, co informacje dodatkowe, czyli data/ocena/nick + mnóstwo pustego miejsca To recenzja powinna być w centrum lub zajmować 3/4 miejsca w całej tabeli. Poprzedni układ był bardziej sensowny.Czy te informacje z datą/oceną/nickiem można przenieść nad recenzję? Podobnie jak było w starym KWC. Moim zdaniem fajnie rozwiązaliście sprawę, z" Ponownym zakupem" umieszczając to pytanie pod recenzję ![]() Mam jeszcze pytanie - czy wszyscy macie w "Ostatniej setce" biały pas po prawej stronie? Z lewej mam bazę wiedzy, pod nią reklamy, środek zajmują recenzje i nowe produkty a po prawej spory biały pas ![]() Jak sobie jeszcze o czymś przypomnę to napiszę ![]()
|
#1168 | ||||
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
BTW: czcionkę recenzji powiększałem wczoraj... Cytat:
![]() Ale miejsce na pomysł jest!
|
||||
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł 2: ostatnio zgloszeni producenci
|
|
#1170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jest lepiej Cytat:
![]() Jeśli chodzi o czcionkę to nie mam zastrzeżeń ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

dodatkowe emotki?

MOJA CÓRECZKA WALCZY O ŻYCIE 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)