|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Hej
Właśnie jem najpyszniejszy obiad na świecie, oczywiscie TZ ugotował; bez kitu, nie znam nikogo kto gotowałby lepiej. Żadna mama, babcia, ciocia, wujek czy koleżanka. Nikt. Minął się chłopak z powołaniem. Byłby świetnym szefem kuchni, tym bardziej że ma duże zdolności organizacyjne. On sam trochę żałuje, ale z drugiej strony to myślę, ze nie ma czego, bo to chyba cholernie ciężka, fizyczna praca. Cytat:
Którego "pięknego" dnia po prostu znowu pogardziła butlą i od tego momentu nic. Jak jej podaję butlę to mała nie zasysa smoczka tylko bierze go na boki, śmieje się przy tym i udaje, że to zabawa Jak nie jest w nastroju to robi to swoje: eeeegh demonstrując mi odruch wymiotny. Nie zasysa go ![]() Cytat:
Agunia, moja też jeszcze nie gaworzy, a i ruchowo przecież nie rozwija się jakoś szybko. Myślę że Lu rozwija się super Tak w ogóle to co uznajemy za gaworzenie? |
||
|
|
|
#2312 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj z małą u pediatry, swoją drogą moje dziecie bardzo lubi tego doktora(wygląda strasznie i ma sztuczne oko
), cały czas się uśmiechała do niego, gadała z nim i chciała koniecznie jego słuchawkami się bawić Ostatnio jak była to ciągle na niego pluła.Waży 7,650kg i pan doktor zadowolony, przybrała 500g w dwa tygodnie. Poszliśmy z katarkiem który się utrzymuje od tygodnia ale nie jest jakiś męczący. Osłuchowo jest zdrowa, więc katar albo z zębów albo alergiczny. Dostała kropelki z witaminą C no i to co zawsze na katar, psikanie solą morską i odciąganie. |
|
|
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A propos ciuszków Nas dzisiaj przed wyjściem na spacer miła niespodzianka spotkała. Moja przyjaciółka ze studiów przysłała nam kartkę na święta razem z bodziakiem dla Antka Bardzo się ciesze z tego powodu, bo wiem, że jej się nie przelewa i ma jeszcze chrześniaka do obdarowania. Małego widziała tylko raz na żywo (fb się nie liczy), jak miał 2,5 miesiąca przytłukła się z drugą koleżanką z akademika, specjalnie ponad 300 km, żeby go zobaczyć. Moja mama powinna się od niej uczyć.A przyszła jeszcze paczka od teściowej, w której pośród rożnych dobroci był pajac dla Antka od szwagierki ![]() coby uprzedzić dep- body od przyjaciółki i pajac od Cioci Antka: |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Modnisia super ciuszki. Skąd te opaseczki?
Kasik jeśli problem ma podłoże laryngologiczne to super, na pewno da się to wyleczyć ![]() A ja byłam dzis u ginki na wizycie popołogowej Powiedziała, ze nie widać żebym rodziła
|
|
|
|
#2315 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja u mojej wogóle nie widziałam że mogą zęby iść, dziąsła normalnie wygladały a rano ząbek był a n drugi dzień drugi. gratulacje
|
||||
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao pamiętasz może co ci napisali eksperci z hippa o słoiczkach z kaszką manną ile w nich jest glutenu, ile tego podawać, pamięta ktoś może???
|
|
|
|
#2317 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to byla jednorazowa aukcja wyprzedaz za 6 dalam 6 zl plus przesylke
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecię dało sobie właśnie zajrzeć do buzi- dwie dolne dwójki mu na raz idą skubane
Biedactwo moje ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie dostanę biały rozpinany sweterek na Fabisia w cenie do 40 zł? Na necie szukam, ale nie ma nic co mi się podoba (albo znaleźć nie umiem) i boje się, że do świąt nie dojdzie, a na chrzciny potrzebuję
![]() Rozmiar 80 muszę kupić... |
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-19 o 14:58 |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
a to szatkę i świecę nie powinni kupić chrzestni?
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- u nas tak bylo |
|
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Ma któraś z was taką matę?
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-du...869106972.html Albo może ktoś mi poleci jakąś sprawdzoną do 100zł? |
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Boszzz dziewczyny, nie musicie mnie tak uspokajać, ja nie rwę włosów z głowy, że mała jeszcze nie gaworzy, nie wkręcam nic sobie, nie mam zamiaru gnać z nią do specjalistów. Wiem, że może się to opóźnić przez to, że Luśka zajęła się bardziej rozwojem ruchowym, ale też muszę mieć świadomość, że jak się w końcu za jakiś czas do tego gaworzenia nie zbierze to trzeba będzie o tym na wszelki wypadek z pediatrą porozmawiać, niech wtedy sprawdzi czy po prostu jej się do tego nie spieszy czy może to sygnalizować jakiś problem. Tyle, i naprawdę skończmy już ten temat, bo ze mnie jakąś panikarę robicie
![]() Linka gaworzenie to wypowiadanie ciągiem sylab typu "ma, mu, da, di, ta" itp. I o tym gaworzeniu mam napisane w ulotce Programu Powszechnego Przesiewowego Badań Słuchu Kasik no to właściwie dobre wieści ![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle przyszło mi krzesełko do karmienia. Luśka wykazuje ogromne chęci... gryzienia blatu
|
|
#2329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój wie jak ugotowac kiełbasę czy zrobic z grila elektrycznego![]() co do butli Jaś podobnie, z tym że on zasysa i wypuszcza bokiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
A zapomniałam wam pisać, 2 dni temu mi sze wypadł, dośc długi a cm, byłam w szoku ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Powinni, ale mój brat się do tego nie garnie. Wolę sama kupić i mieć pewność, że będę ją mieć. Bo co jak nie kupi? W drugi dzień świąt sklepy wyzamykane...
I tak planuję dać tylko 100 zł. Więcej nie mam... Musieliśmy zakupy znowu zrobić tzn. cukry, oleje, mięsa, bo babka całą pensję już wydała |
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Fabi zrobił pierwszy raz taką bardzo gęstą kupę
w dodatku o kwaśnym zapachu. To normalne po gruszce?No i ta kupa tak śmierdziała, że go 2 razy pod prysznicem myłam i dalej mi śmierdzi
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/abcsmyk-ms-kardiga...868160233.html http://allegro.pl/sweterek-bialy-mys...870949027.html http://allegro.pl/sliczny-sweterek-c...871448516.html http://allegro.pl/sweterek-bialy-dkn...873163639.html część niby dla dziewczynki, ale moim zdaniem i dla chłopca się nada szatkę i świecę powinni chrzestni załatwić
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chciałaby Pani wprowadzać gluten do diety dziecka za pomocą produktów HiPP to polecam produkty w następującej kolejności: I etap: Pierwsze jabłka BIO II etap: Jabłka i gruszki BIO III etap: Gruszki i jabłka z kleikiem orkiszowym BIO (produkt przeznaczony dla dzieci po 5 miesiącu życia). Mniej więcej 1/3 słoiczka odpowiada początkowej, dziennej zalecanej porcji glutenu (a więc 2-3g). W ofercie HiPP znajdzie Pani również produkty po 5. miesiącu zawierające gluten: Rosołek z kurczaka z kaszką manną BIO. W przypadku tego produktu odpowiednia ilość do stopniowego wprowadzania glutenu to ½ słoiczka. Wprowadzając gluten do diety dziecka można także wykorzystać Pierwsze ciasteczka BIO po 7. miesiącu. Jednak mogą być one podane wcześniej w formie kaszki. W tym celu rozpuścić 1-2 ciasteczka w kilku łyżkach soku lub mleka, które pije dziecko. Jeśli chodzi o kaszki mleczne (po 5 miesiącu) to proponuję: - Kaszkę mleczną Na Dobranoc Owsianka z jabłkami BIO - Kaszkę mleczną mannę Na Dzień Dobry Truskawki - Kaszkę mleczną wielozbożową Na Dobranoc Banany BIO W przypadku dwóch pierwszych kaszek najlepsza proporcja to 1 łyżka stołowa kaszki + ok. 30ml wody. Natomiast rekomendowana ilość dla kaszki z dodatkiem bananów to 2 łyżki stołowe kaszki + ok. 60ml wody. Dodatkowo, wśród (glutenowych) Przysmaków na Dobranoc HiPP, zalecaną dawkę glutenu odmierzy Pani podając 1/3 słoiczka danej kaszki. Z uwagi na to, że maluch jest alergikiem, proponuję wybierać produkty o jak najprostszym składzie, zawierające najlepiej już „sprawdzone” składniki, powoli rozszerzając o kolejne nowe. Pozdrawiam serdecznie, Cytat:
jas gaworzy ostatnio łądnie, szczególnie jak ktos coś mówi aa jutro na świat przyjdzie Jasia kuzyneczka, TZ siostra bedzie miec cc |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swojemu też musiałam powiedzieć bo by nie kupił. |
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga a jak myślisz, dojdzie przed świętami?
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
musiałabyś zadać pytanie sprzedającemu, czy zagwarantuje szybką wysyłkę. Ale poczta może namieszać, chociaż do mnie teraz wszystkie przesyłki dochodzą ekspresowo, bez żadnych problemów
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1/2? |
|
|
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam wam napisać o mądrościach mojej szwagierki
![]() Mówię jej, że Agatka nie chce jeść ani jabłka ani marchewki, i że wczoraj tyle się na gotowałam a ona tylko popluła marchewką. Wiec szwagierka się pyta jak gotowałam marchewkę, mówię, że na wodzie samej. A ona do mnie, że się nie dziwi że nie je bo ona swojemu to gotowała na rosole z kostką rosołową Jej mały ma rok i je pasztet ![]() Zaraz się zbieram do gina, trzymajcie kciuki żeby było dobrze bo się boję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

sama nie wiem jak to rozumieć
Którego "pięknego" dnia po prostu znowu pogardziła butlą i od tego momentu nic. Jak jej podaję butlę to mała nie zasysa smoczka tylko bierze go na boki, śmieje się przy tym i udaje, że to zabawa
Jak nie jest w nastroju to robi to swoje: eeeegh demonstrując mi odruch wymiotny. Nie zasysa go
Agunia, moja też jeszcze nie gaworzy, a i ruchowo przecież nie rozwija się jakoś szybko. Myślę że Lu rozwija się super 
), cały czas się uśmiechała do niego, gadała z nim i chciała koniecznie jego słuchawkami się bawić
Ostatnio jak była to ciągle na niego pluła.

masowałam jej wczoraj dziąsełka i wtedy było lepiej ale za chwilę znów -> marudzenie/ryk/piąstki. A ząbków nie widać i dziąsełka też wyglądają normalnie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

GRATULACJE