|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
monika, luna cieszę się, że dzidziusie rosną zdrowo
pani jak duże masz posiłki? pomalutku, przyzwyczaisz organizm. zeberka to Cię dentysta załatwił ![]() inutil przepis na sernik skopiowałam, wygląda smakowicie. iza super, że zostajesz ![]() jutro zabieram się za pieczenie ciasteczek - orzeszków, pół miasta zeszłam za foremkami ![]() i ... byłam z siostrą na zakupach, chciała kupić sobie buty. Ze sklepu wyszłam i ona i ja z butami
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
Jako dziecko jezdzilam do rodziny mojego taty do czestochowy i tam ciotki zawsze takie robily
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dawno mnie nie było ... zeberka trzymam kciuki za wizytę mega to czop mi się pokazał na 4 dni przed porodem iza cieszę się, że wracasz do pracy monika, luna cieszę się z waszych udanych wizyt
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, cieszę się, że u Małego wsio ok
![]() Widzę, że tatuś sobie bardzo do serca wziął potrzebę komunikacji prenatalnej ![]() Luna, super! A coś więcej nam powiesz ![]() Eliza, szkoda, że niczego się nie dowiedziałaś... Hosenko, dla Ciebie te pół roku, to pewnie wieczność (łączę się w bólu...), ale dla organizmu to i tak niewiele czasu na "dojście do siebie". Jakoś zleci. Praca i studia Cię na pewno skutecznie zajmą. Iza, super wieści! Wieka, tylko sobie nic nie wkręcaj. Będzie dobrze, słyszysz! Maguś, ależ emocje nam zaczynasz serwować ![]() Kundzia, tylko spokojnie, wszystko będzie dobrze! Rodzą się dzieci dwukrotnie owinięte pępowiną i wszystko jest z nimi w porządku. Natalko, co u Ciebie? Ma któraś z Was wieści od Ewel? I Cynamonek się nadal nie odzywa... |
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() vaniliowej dawno nie było? Halo, halo vaniliowa jesteś?
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja straciłam swojego Aniołka w 31t7d, Filip po urodzeniu żył kilka godzin. Lekarz kazał nam odczekać 3 ms. Każdy lekarz mówi inaczej. Cieszę się bardzo |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
to ja przeżyłam już wszystko
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psychicznie jestem gotowa na ciążę, dziecko, choć nie zmienia to faktu, że tym razem każdego dnia będę się bała o maleństwo.
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
:
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Fiolusiek, nie mialam pojecia ze utraciłaś takie już duże dziecko.. To straszne.. ![]() A propos zakupów, to ja znowu w Sephorze zaszalalam... Dlugo udawalo mi sie unikac Sephory czy Marionnaud, ale w koncu i ja sie złamałam ![]() Maksikola, super buciki
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-12-19 o 21:53 |
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
maksi śliczne! gdzie je kupiłaś i za ile?
tak w ogóle dziewczyny chyba dorosłam do zrobienia kolejnych badań. byłam u lekarza medycyny niekonwencjonalnej i w końcu ktoś poważnie potraktował fakt, że 2 razy przed # pojawiła mi się mega opryszczka w pobliżu warg sromowych. otworzyli u nas nowe prywatne laboratorium więc jutro postaram się podjechać dowiedzieć ceny badań a jak odstawie antybiotyk idę robic badania.
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2012-12-19 o 21:57 |
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu Twój syn zmarł?
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#376 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie lękaj się Maleńka. Będzie dobrze!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o luuddyyy, jak się cieszę!!!!
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Evento. oczywiście skusiła mnie wyprzedaż z 199,99 na 99,99
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolusiek: a wiadomo, dlaczego wody tak wcześnie odeszły?
Pani22ka: ja "normalnie" rodziłam, siłami natury jak to się ładnie określa (miałam wywoływany poród) i się łudziłam, że krócej będziemy musieli czekać, no ale jak mus to mus.
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Berbie -
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
nie znam tego sklepu
chyba go u nas nie maCytat:
gardło mnie jeszcze boli, idę bawić się w biwak, tzn. zrobiłam sobie herbatę w termos, żeby sobie go popijać w nocy jak mnie będzie drapać.
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko lekarze powiedzieli, że przez infekcje, ale nic nie czułam, żebym coś złapała
A co do decyzji o kolejnym dziecku to odczekaj trochę, bo niestety, ale kolejna ciąża to ogromny stres. Teraz dopiero zaczynam dochodzić do siebie po porodzie i odreagowywuje to wszystko co przeszłam. Staś wszystko wynagradza uśmiechem |
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, że pytasz
U mnie intensywnie. Ciastka zapakowane było ich 50 kg Biega i ciągle zaskakuje nowymi słowami . Jest cudowny .Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za badania maksi też nie znam tej firmy, a na ich promocje też bym się skusiła ![]() dobrej nocki kochane
|
|
|
#385 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja również musiałam odczekać minimum pół roku. I nawet jak już w sierpniu miałam wszystko OK, badał mnie bardzo dobry lekarz, to powiedział, że mam jeszcze 3 miesiące poczekać. Macica teraz Ci się obkurcza, to była już naprawdę wysoka ciąża, jednak duża zmiana w organizmie - zanim organizm wróci do normy, to trochę czasu minie. U mnie badania łożyska i sekcja niewiele wykazały. Miałam badania genetyczne (choć generalnie nie robi się ich po jednym "niepowodzeniu w rozrodzie" - nomenklatura med., ale ja miałam jeszcze - naciągane - obciążenie wywiadu), oczywiście kariotypy prawidłowe. |
||
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
pani
natalka, dzwoniłam do B. (tego dnia co rozmawiałyśmy) i dostałam namiary na pediatrę, zadzwoniłam i zapytałam czy nie przeszkadzam i czy panid doktor może rozmawiać, kazała zadzwonić za 3 godziny, dzwoniłam cały wieczór i następny dzień- i nie odbierała.... jutro idziemy do pediatry w naszym mieście
|
#387 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Już się rozpisuje
![]() No więc gin zwiększył mi dawke fonoterolu do 3x1/2tabl bo często mi twardnieje brzuch, ale wiedziałam że tak będzie więc nawet się cieszę ![]() Oprócz tego wymaz wyszedł ok a co jak złapie paciorkowca i nie będę o tym wiedzieć Pytałam tez o poród i gin powiedzial ze moge rodzić gdzie chce ale przyszła położna i mówi żebym się nie wygłupiała z wyjazdami jak mam w mieście najlepiej wyposażony szpital w okolicy 100km a z innego szpitala będą musieli wozić w razie W do Krakowa czy Tarnowa. No i jak zawsze ten argument mnie przekonuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ekstra Cytat:
![]() Kundegundzia szkoda że musisz się tak zamartwiać dużo dziewczyn pisze o tych pępowinach i rodzą zdrowiutkie dzieci, ale wcale Cie się nie dziwie że tak się martwisz... Jeszcze jakieś 2 tyg stresu i koniec zmartwień, sama radość! a wogole nie wiem o jakich terminach Ty z Magą mówisz jak dopiero byłyście w 20stych tygodniach. Przespałam to czy jak?
|
|||||
|
|
|
#388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może miodku sobie dodaj do herbatki- działa nawilżająco. Cytat:
Cudnie jest czytać o Waszych Dzieciaczkach ![]() O, to właśnie u mnie jest taka wegetacja. Minęło już prawie pół roku, a ja się za nic nie potrafię wziąć. |
||
|
|
|
#389 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry.
Pomyliły mi się godziny i oto przyjechalam do pracy godzinę za wcześnie może dzieki temu Was chociaż ciut nadrobie. Zauważyłam, nowe twarze. Witam serdecznie. Miłego dnia ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
Cytat:
ja mam permanentną ![]() Cytat:
u mnie po wizycie u gina jakoś tak bez szału. Radziła by zrobic badania nasienia i polecila laboratorium. Tz jest chętny, bo do badania bez igiełki to luz. jedyne czym się martwi, to czy dostanie, że tak powiem materiały dydaktyczne. Mnie radziła badania drożności jajowodów. Ale jak jej powiedzialam, że przeciez ja w ciązy byłam wiec chyba mam drożne, to przyznala mi rację, że jeden na pewno tak i poleciła odłożyc to badanie w czasie. na pytanie czy mogę się rozmnażac odpowiedziala twierdząco, co mnie nieco zaniepokoiło. Wiadomo, że nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki. usłyszawszy moje obawy poleciła odłożyc "nie przeszkadzanie na dwa miesiące". Na chwilę obecną mam rozszerzyc badania przeciwciał we krwi i w tym celu mam się udac do alergologa. Jutro neurolog. Ginke zaniepokoilo, że moj "franek" jest powiklany krwawieniem. Podejrzewa problemy z ukladem krzepnięcia , za czym dodatkowo przemawia łatwosc wystepowania siniakow na skorze. z racji tego, że mnie też to krwawienie niepoko na wlasną rekę odstawiłam acard. może pomoże. do ginki za dwa miesiące mam sie zjawic. I tak Wam szczerze powiem, że to zaledwie początek "drogi" a ja już jestem zmęczona.
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Dziewczyny trochę nie ogarniam wszystkiego.. w pracy kosmos.. święta za pasem.. a ja mam doła.. wczoraj się poryczałam wychodząc ze sklepu spożywczego gdzie przy drzwiach stała dziewczynka i grała na skrzypcach "Gdy śliczna Panna Syna kołysała..." i tak mnie ukłuło w sercu to lilililaj.. że nie mogłam powstrzymać łez. Smutne to będą święta.. choć chciałam aby było inaczej i pewnie będą musiała przed bliskimi trochę poudawać że jest ok.. Cieszę się że po wizytach dobrze! Monika, Pani i Lunka jeszcze trochę i będzie styczeń, potem szybko luty i wielki finał przed Wami Mega i Kundzia to już naprawdę tak blisko!!! Wow pewnie jest już stresik przed porodowy?! Wieka za wizytę!!! Trufla i Barbie dobrze że coś się dzieje w temacie diagnostyki.. wiem jakie to wszystko jest ciężkie.. Trufla co to jest twój "franek"??? Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-12-20 o 08:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Rodzą się dzieci dwukrotnie owinięte pępowiną i wszystko jest z nimi w porządku. 

chyba go u nas nie ma
A co do decyzji o kolejnym dziecku to odczekaj trochę, bo niestety, ale kolejna ciąża to ogromny stres. Teraz dopiero zaczynam dochodzić do siebie po porodzie i odreagowywuje to wszystko co przeszłam. Staś wszystko wynagradza uśmiechem
może wcisnę jeszcze jeden... ale gdzie do 8?!

za wizytę!!!