|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cześć
Sylka odcisków na palcach nie dostałaś od pisania ? ![]() Dzięki za komentarze Czarnula zdjęcia w albumie *** Idę połozyć spać młodzież.
|
#3362 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ![]() Cieszę się,że wszystko się udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Zuzi Cytat:
Cytat:
) bo, dorośli ponoć przechodzą ją dużo gorzej niż dzieci ![]() Dziewczyny ),chciałam trochę posprzątać,zmienić pościele,w międzyczasie obiad,a po południu lecę do koleżanki,bo mamy robić uszka na klasową wigilię,wczoraj po zebraniu się umówiłyśmy ![]() No,ale co taka afera,przecież się przywitałam ![]() Idę Bartoszowi dać obiad ![]() A albumy,to nie wiem kiedy obejrzę ![]() |
|||||
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz lukne o ile będę mogła album oglądać
|
|
#3364 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Ja tylko przelotem. Sierota ze mnie i teraz mam. Spieszyłam się do Mamy rano i czyszcząc ucho patyczkiem czesałam druga ręką włosy i walnęłam szczotką w patyczek i wbił się do połowy w ucho. Ból przeokropny, az się popłakałam. Krew mi leciała i to nawet całkiem sporo. Do teraz się sączy (mam wacik w uchu). Mama mówi, zebym na ostry dyzur laryng. wieczorem pojechałam z Małzem, ale wiecie jaka ja chętna. angy, u nas tez ospa w przedszkolu panuje Kasia, kocham ![]() Ale nie bywam w ogóle na FB ![]() Zajrzę w tzw między czasie Dziękujemy za zyczenia zdrówka
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wpadam tylko wam pomachać, ciężko u mnie z czasem, może wieczorem uda mi się wpaść.
Miramej, na pewno już PO PTOKACH ale ja rozgrzewam zatoki termofoer, ostatnio nalałam po prostu ciepłej wody do butelki po mineralnej, ewentualnie lampa jak pożyczę od rodziców.
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Ola to gdzie ja mam cię złapać?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3367 |
|
Ola-Unhola
|
Kasia odpaliłam fb. Mam kilka min., bo pojedziemy jak Małż wróci do szpitala z moim uchem
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Unholy,ała,współczuje,tego-ucha,aż--mnie-ciarki-przeszły. obejrzałam-albumy-fajnych-chłopaków-macie zjadłam-właśnie-kromkę-chleba-z-cebulką-i-olejem-rzepakowym-tzw.świątecznym. uwielbiam-ten-olej,pojawia-się-u-nas-tylko-na-święta. pewnie-u-Was-nie-ma-go-w-tradycji-bo-to-raczej-na-lubelszczyźnie/zamojszczyźnie. http://dziendobry.tvn.pl/video/olej-...osts,5576.html Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-12-19 o 17:56 |
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Unholy ała, napisz jak wrócicie co i jak?
|
|
#3370 |
|
Ola-Unhola
|
Napisze, ale pewnie jutro, bo dzisiaj to juz późna noc pewnie będzie jak wrócimy
![]() A tak chciałam sobie uszy wyczyścić za radą Joli ![]() To taka humorystyczna wersja mojego zdarzenia
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-12-19 o 18:07 |
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja-uwielbiam-go,bo-np.-oliwy-z-oliwek-nie-lubię-i-nigdy-nie-wyobrażałam-sobie-jak-można-jeść-chleb-z-oliwą. a-tu-proszę.pół-bochenka-bym-zjadła-z-nim
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu ja też znam ten olej.U mnie do poznańskiego gziku z pyrami się go jada.Mi osobiście nie pasuje jego smak,ale czasem się skuszę.
U mnie można go kupić stale, ale nie wszędzie.Mama najczęściej na ryneczku go kupuje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
leze choruje z Antosiem ![]() ale oskrzela mam czyste, tylko kaszel jak u gruzlika bedzie mam nadzieje lepiej mam zwolnienie do konca tygodnia i to jest najlepsza wiadomosc ![]() podczytuje troche, ale nie mam sil pisac Ola Unhola , wspolczuje, wyobrazam sobie ten bol, koniecznie napisz, co i jak Zdrowka dla Antosia Wojtusiu, jaki fajny olej a pierniczki wyszly pyszne , tylko wiekszosc czeka az sie dowleke do sklepu po cukier puder i zrobie lukier ![]() zmykam do lozka
|
#3374 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja uzywam rzepakowego na codzien
aczkolwiek nie lubie ale ze wzgl na dzieci lniany tez uzywam, dodaje np do warzyw krople albo do zupy dla zdrowia
|
|
#3375 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka
|
|
|
#3376 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola
![]() ale sobie zrobilas ![]() daj znac co u lekarza, mam nadzieje, ze nic zlego Ci sie nie stalo z tym uchem jednak
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy, pewnie masz przedziurawioną błonę bębenkową - do lekarza marsz ja dziś prawie wpadłam pod autobus, bo też się "spieszyłam" - głupia jestem jak gęś także pamiętajcie - kilka minut nas nie zbawi !!!
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
o-patrzcie,a-ja-myslałam-ze-to-taki-"nasz-regionalny"wynalazek-
![]() lniany-tez-lubie-choć-mniej.zawsze-rzepakowy-kupujemy moze-i-u-nas-mozna-go-cały-rok-kupic,-w-sumie-nie-wgłębiałam-się-bo-mnie-nachodzi-na-niego-ochota-przed-świetami-tylko. Mariolu,jakbyś-chciała-to-ja-mogłabym-Ci-wysłać-buteleczkę-tego-oleju,tylko-przed-świętami-to-raczej-nie-dojdzie.jak-coś-to-pisz-śmiało. Cieszę-się-że-pierniczki-smakują-
|
|
|
|
#3379 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny wrócilismy, bo 100 osób w kolejce
![]() Wrócilibysmy nad ranem, a jak dzieci, szkoła, Małż praca... Jutro pojedziemy do LuxMedu, albo do innego raczej prywatnie, bo inaczej to nigdy się nie dostanę.. ![]() Ucho mi sie przytkało mega...no nic, zaczekam do jutra. Dobrej nocki
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
Czuje sie podle, ale Antos byl w duzo gorszym stanie , wiec nie wypada mi sie sie nie trzymac jakos ![]() lepiej mi na mysl, ze mam wolne piatek i sobote, mam duzo do zrobienie przed Swietami , a mam nadzieje, ze juz mi bedzie lepiej Cytat:
Przypomne sie w przyszlym roku Cytat:
![]() mam nadzieje, ze jakis lekarz cie w koncu obejrzy
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mariolko zdrówka dla Was *** Ostatni dzień w robocie... tiririri...
|
|
#3382 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ucho dzisiaj? Lepiej idź z tym do lekarza,nie lekceważ Cytat:
Cytat:
A to pewno z 10 minut było angy ![]() ____________ Dzień dobry U mnie mroźno - 11 Wczoraj narobiłyśmy z koleżanką 300 uszek takiej ilości jeszcze nie robiłam,ona ma taką specjalną formę,gdzie za jednym zamachem,wychodzi 39 uszek ![]() Jeszcze dzisiaj tylko stroik świateczny mam zrobić,a do szkoły,to chyba jutro nie dam rady jechać,bo nie mam z kim Bartosza zostawić,najwyżej pojadą we dwie ![]() Miłego dnia |
|||
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tylko -1 ![]() Wow Piję kawę i lecę do fryzjera
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak ![]() Wow!
|
|
#3385 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieki Kochane
![]() Dzisiaj mnniej zatkane, ale krew leci trochę. Jak lezałam na boku to się przez noc w uchu zebrała ![]() Mam nadzieje, ze dzisiaj jakoś dostanę sie do lekarza. Pokłóciłam się własnie z bratem przez tel. Dzwoniłam zapytać się czy sobie kupujemy coś, czy tylko dzieciom i zasugerowałam jeszcze, zeby Babci cos kupił (przyjeżdża do nas w tm roku). Ona na milion % z kopertami przyjedzie, więc wypada, a on do mnie, ze mam mu nic nie kazać i w ogóle nie moja sprawa co on zrobi itp. No co za niedojrzały człowiek.... ![]() Bylismy u nich na parapetówie w sobotę, ale żałuję, bo zamienił z nami 2 zdania. Przesiedzielismy sami w kacie, samoobsługa totalna i tylko 1 kolegę znalismy z poprzednich lat, to czasami porozmawialiśmy. Zabawiał wszystkich, ale z nami nie miał czasu przysiąść ![]() Bratowa miała z nami kontakt tylko przy oprowadzaniu po pokojach.... Jadę zaraz z Mamą po zabawki dla dzieci - od nich. Ja pewnie z Małżem zacznę jedzić wieczorem, jutro i w week, bo czekamy na pensje. Nie mam jeszcze nic kupione, zero totalnie... sylko, ale uszek. Musiałyście się napracować ![]() angy, super, ze już wolne Wybyczysz się ![]() Jola, jaki fryz? Ja Bartka muszę dać w sobotę, bo juz mu włosy sterczą, że hej, ale sama chyba po Świetach pójdę. Mariolu, zdrówka duzo, duzo dużo ![]() ![]() ![]() Ola, uważaj na siebie ![]() Wojtusiu, nie słyszałam o tym oleju, ale juz poczytałam w necie. Z chęcią bym spróbowała anula, dobry sposób na zatoki to spanie w opasce, takiej zimowej narciarskiej ![]() Mama zawsze tak się zagrzewała i przynosiło jej ulgę Idę myc głowę z watą w uchu. Do później
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry.
A ja zła jestem, bo z dnia na dzień przekonuję sie że fryzjerka mnie opitoliła na zapałkę. Wyglądam jak pyza. Nosz kur... Jeszcze jak wróciłam od fryz to jakoś wydawało mi sie że jest ok, a teraz po kilku dniach to masakra. Wrrr Ola-Unhola że tak powiem narobiłaś sobie bigosu z tym uchem. Idź jak najszybciej do lekarza, bo kurde jeszcze coś Ci sie ze słuchem stanie ![]() Ola-P4W a Ty co nawywijałaś z tym autobusem? Boże, Dziewczyny, uważajcie na siebie, nooo.Mariolu życzę duzo zdrówka Angy to teraz szef może Ci nafiukać skoro już luz ![]() Wojtusiu Mam nadzieję, że teściowa umysliła sobie mniejszą ilośc ![]() U nas tradycyjny olej świąteczny to lniany
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Ola a z tym uchem to naprawdę nie żarty Cytat:
![]() Ja będę robiła w tym roku pierwszy raz pierogi -robię z makiem.Zobaczymy, co mi wyjdzie. Albo się zniechęcę, albo wręcz przeciwnie ![]() Tylko się właśnie zastanawiam kiedy-myślałam o poniedziałku, żeby świeże były
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to juz zalezy od Waszych upodobań smakowych ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Co myslicie o tym przepisie??? Może być dobry ten keks? http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...j/przepis.html
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-te z makiem będą chyba lepsze świeże i polane stopionym masłem![]() Może być baaaardzo dobry..... Ja robię ten tort: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...uta-pomaranczy
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo ten tort jest fajny. A robiłaś go już? Mozna to spartolić? Bo jak mozna cos zepsuć to ja napewno to zrobię A czym mozna zastąpić likier pomarańczowy?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

Potem poczęstunek wspólny, opłatek symbolicznie i już

i nawet jak to piszę to już ryczę 

, aleś się rozgadała
, normalnie czytać nie nadążam 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, tylko wiekszosc czeka az sie dowleke do sklepu po cukier puder i zrobie lukier