|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
No i gratuluję chłopca! faktycznie same chłopy u nas ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
musisz go jakoś przekonać do zmiany niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie to imię kojarzy się z pedofilem........ ![]() Może Teodor albo Tymoteusz, Tobiasz
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() USG jest w gabinecie ale przedpotopowe i tylko z głowicą dopochwową..I tą głowicą ostatnio tylko na szybko sprawdziła czy się rusza i czy serce bije. Żadnych pomiarów ani nic. Mówiła też ,że nawet głowicy brzusznej do tego USG nie ma. A że miałam prenatalne USG to teraz kolejne połówkowe dopiero będzie w innym mieście tam gdzie to prenatalne.Ale oczywiście będzie płatne tak samo jak to prenatalne było Wiadomo,że jak bym poszła prywatnie sobie u nas bo jest taki 1 gabinet to było by USG i wogóle bez żadnego ale.. A jak zadzwonie do innego miasta,do innej przychodni to co mam powiedzieć? że po co chce USG? Oni tak nie są chętni na NFZ usg robić... Kurde muszę swoją ciekawość w buty wsadzić póki co i czekać ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Dla córki on chce Jagódke... Ja sama nie wiem
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę. Paaaa!
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to tak jak u mnie... a Twoja intuicja albo może inne objawy niż wcześniej cos Ci podpowiadają??? Ja czuje się zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach.. troszkę nawet czuje że dziewuszka ale.. może to bardziej nadzieja niż intuicja
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio się dowiedziałam, że moja znajoma Jagoda nazwała córkę Malina ![]() Mi podoba się masa imion; dla chłopca- Leon, Miłosz, Julian Teodor, Beniamin, Mikołaj ![]() a dla dziewczynki nie mam pojęcia Julia - ale za dużo ich teraz i Gabrysia - jest już w rodzinie, myślałam nad Mileną, Emilką, Lilianą, Julitą, Blanką, ale tak naprawdę to na żadne nie jesteśmy zdecydowani. Mam nadzieję, że jutro ograniczymy listę do połowy ![]()
|
|
#277 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To do 30 tyg mozna wykonać TYLKO takie badanie?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój teraz tez far cry 3 i assassin a ja mam spokój dzięki temu![]() Cytat:
A goopi lekarz, że nie podał płci - może nie widział? ![]() Cytat:
Cytat:
ogromnie gratuluję synka.No nie wierzę - kolejne jajeczka w watku ![]()
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podoba Magda, ale po tym co było rok temu Madzia W. z Sosnowca jakoś źle się kojarzy, dobrze, że ja Katarzyna nie jestem ...
O imionach mąż nie chce gadać puki płci nie będzie.
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pożeram słodkie a po ogórkach i kapuście wymiotuję,a w tamtych kiszoną kapustę celowo kupowałam bo tak jadłam... No nie wiem, dużo takich pierdółek,ale nimi się nie kieruję bo wiadomo,że każdą ciążę znosi się inaczej i nie ma znaczenia płeć... Intuicja? żadnej... chyba bardziej ogromna nadzieja i wręcz obsesja na córke.. dlatego chyba tak wmawiam sobie tego syna co by się przyzwyczaić już za wczasu..ewentualnie niespodzianka będzie![]() Eee nie bądź taka
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ też chciał!!
Broni tego imienia, bo ma tak na 3-e i jego dziadek tak ma itp. A mi się kojarzy Teofil - pedofil ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
A my Kalina albo Jurek wybraliśmy Zależy jaka płeć bedzie
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko u nas nazwisko na W i w Sosnowcu mieszkamy ...
Ale trudno, jak wybiorę jakieś imię to mnie nic nie przekona, puki co czekam nadal na płeć.
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ktoś coś zgapił jeszcze coś zacytowałam i ![]() co do macierzyńskiego.. tak czy siak ZUS mnie wy..ał i czy pół roku, czy rok.. nie robi mi różnicy ![]() Oddałam dziś w końcu auto do mechanika.. facet pyta się mnie, czy jak jade z górki i wrzucam na luz to czy czuję, że auto hamuje.. Ja mu ta to "Prosze pana, mi auto zwalnia i po chwili się zatrzymuje" Jego mina bezcenaa Później byliśmy na zakupach i w końcu mamy prezenty dla ojca i brata D.
|
||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tak sami tylko my chcielibyśmy syna. I tak intuicja mi podpowiada, że tak będzie ale właśnie pytanie czy to nie bardziej pragnienie, a nie przeczucie?
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kochane ja do wyra lece jutro spie do 7 moze troszke sie wyspie heheheh na jutro zakupyy przedswiateczne
|
#288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Jagoda, to też super imię! Dziewczyny, macie wszystkie naprawdę fajne pomysły na imiona. U nas sprawa skomplikowana z racji międzynarodowości... Imiona najbardziej na tapecie to: Antoni, Sofia, Layla. Wiem, że w Polsce dziwnie brzmią zagraniczne imiona, ale szczerze mówiąc nie mam pewności, czy własnie w PL nasze dziecie się będzie wychowywać. A imiona (zwłaszcza żeńskie), które występują w takiej samej formie w polskim i angielskim wcale mi się nie podobają... Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu |
|||
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wy macie super możliwości!!! Layla ładnie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do RPA raczej się szybko nie przeprowadzimy, bardziej myślimy o UK, USA, ale to jeśli nadaży się jakaś naprawdę dobra oferta. Nie śpieszy nam się, ale też czujemy, że długo w Polsce nie posiedzimy. |
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff.. dobrze, że ten dzień się już kończy. Ledwo żyję..
Ale załatwiłam panią pulmonolog jestem happy, bo przyjeła mnie na NFZ, więc kasa zaoszczędzona. Opierniczyła mnie strasznie, że mając astmę nie jestem już tak długo pod kontrolą i nie biorę leków.. Przepisała mi leki i peeqtometr, żebym codziennie rano mierzyła sobie wydolność.. jak będzie sporo gorsza to mam szybko do niej przychodzić ![]() Ogólnie duuużo spraw dziś pozałatwialiśmy. Ze ślubnych rzeczy: W restauracji potwierdziliśmy rezerwację, byliśmy w cukierni potwierdzić zamówienie na torta i wybrać smak. Byliśmy u florystki zamówić bukiet ślubny i przypinkę dla Pana Młodego. Załatwiliśmy też intercyzę u Notariusza. Ogólnie dzień pełen wrażeń.. Teraz idę Was troszkę nadrobić |
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja idę się już położyć
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
hello. melduję się i jestem w szoku ile już naskrobałyście.... ja jak zwykle z doskoku
pozdrawiam |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Też już mówię dobranoc
|
#296 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zależy mi żeby być z Dzeciątkiem jak nadłużej.. ![]() Ale na razie to mi się wydaje zbyt piękne aby było prawdziwe.. Wolę się nie nastawiać żeby być mile zaskoczona niż rozczarowana.. Ale to co piszesz to masakra... niesprawiedliwe..Moje studia trwały 5i pół roku, pracowałam na umowe zlecenie, zaraz po obronie miałam staż, na umowę udało mi się załapać w październiku.. i co i teraz mi się g..wno należy tak ? ehhh.. sprawiedliwość...Pomijam fakt, że i tak jestem szczęściarą że dostałam umowę- bo to teraz graniczy z cudem Cytat:
ale dostanie jeszcze koszulę ![]() nie było tak źle.. ale w końcu byłam tak zabiegana, że ciasta nie zrobiłam i marchew starkowana czeka w lodówce ![]() Jak myślicie, jutro będę mogła z niej zrobić ciasto czy będę musiała znowu tarkować ? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ostatnio byłam w h&m i nie widziałam ![]() Cytat:
ojj.. no malutkie opóźnienie albo się wystraszył, że go myszy zjedzą. Bo mi dziś wszyscy szli na rękę podając ten argument ![]() nie powiem żebym narzekała ![]() Cytat:
![]() Dominik- ładne imię. Mój Tż na samym początku bardzo chciał to imię, po swoim przyjacielu Cytat:
znaczy jedno z tych imion należy do mojego Tż, a drugie to Jego Propozycja na imię Synka ![]() a o jakiej przypince mówisz? Bo ta dla Pana Młodego to będzie z tych kwiatków co bukiet. A jeśli Ci chodzi o moją woalkę (to co będę miała na głowie) to kwaitki do niej chyba nie będą pasowały. Nie chcę przekombinować Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
jednak jestem na chwile
![]() dżizas! 10stron nowego wątku!!!! ![]() jestem zadowolona z wizyty i teraz zje bka za za niska wage, i tak zle i tak nie dobrze "matko,ma pani pic 1,5l plynow dziennie. nie 5jak ostatnio, nie pol jak teraz-tylko 1,5!" ![]() a płci nie poda bo "to nie jest wazne przy ocenie anatomi plodu" no coz,to jeden z tych lekarzy ktorzy nie mowia ![]() pojdziemy na to 3d pewnie za czas jakiś ![]() najważniejsze,że jest ok mowie ze nie czuje bejbika, ze raz czuje a raz pare dni cisza, stwierdzil ze spoko loko i nie umiem sie wyciszyc i skupic, i ze powinnam robic poobiednia sesje na lezaco by czuc bejbika ![]() za miesiac znow wizyta,bez usg raczej. lozysko z przodu ale nie nisko wiec jest ok. bejbik lezy jak trzeba i wariuje jak niewiem co ![]() usg przez brzuch-laskotki mega u teściówki miło, nawet mnie przytuliła,do teraz mi dziwnie ![]() no,to wsio ![]() widzialam new siurka, ja tez chce juz wiedziec!
|
|
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja już po wizycie u nas córeczka! dla równowagi wątku Po tej wizycie nic szczególnego się nie dowiedziałam, szyjka OK, wyniki OK. Tylko tyle i aż tyle. 28.12 mam połówkowe prenatalne w całkiem innym ośrodku. Jeszcze tylko kilka dni niepewności
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku dni. Mam nadzieje, że i mnie tak miło przyjmiecie do swojego grona. Ja jestem mama czerwcową. Termin mam na 26 czerwca. Dziś zaczął się 13 tydzień
)
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:super! ja ostatnia do końca nie dowiem się co noszę w sobie ![]() Cytat:
witaj rozgość się ![]() napisz cosik więcej o sobie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

i się wystraszył nawet i mówi że na tym etapie absolutnie nie powinno tak być i że powinnam brać silne leki na to .... kazał mi brać tydzień nospę 3X2 tabletki i magnez, i mamy przyjechać za tydzień, tj. 27.12 (poproszę o wpisanie do kalendarza połówkowego). masakra, drugi raz przekładany termin
nie wiem czy ten lekarz tydzień temu był ślepy czy co, ale ten był od razu pewny na 100%, a potem moja gin to potwierdziła jeszcze

musisz go jakoś przekonać do zmiany
niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie to imię kojarzy się z pedofilem........ 

Julia - ale za dużo ich teraz i Gabrysia - jest już w rodzinie, myślałam nad Mileną, Emilką, Lilianą, Julitą, Blanką, ale tak naprawdę to na żadne nie jesteśmy zdecydowani. Mam nadzieję, że jutro ograniczymy listę do połowy 

Ślub 27. X. 2012

klask i: