Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 18:39   #271
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy ...
ehhh... moje bóle i napięcie brzucha nie okazały się wymysłem mojej chorej wyobraźni i przewrażliwieniem ... połówkowego lekarz nie był w stanie zrobić bo mam zbyt twardy brzuch i się wystraszył nawet i mówi że na tym etapie absolutnie nie powinno tak być i że powinnam brać silne leki na to .... kazał mi brać tydzień nospę 3X2 tabletki i magnez, i mamy przyjechać za tydzień, tj. 27.12 (poproszę o wpisanie do kalendarza połówkowego). masakra, drugi raz przekładany termin
no ale jednej rzeczy się dowiedzieliśmy ... podejrzał na moment tylko, zanim się zorientował że nic nie zrobi, i nasze maleństwo okazuje się .... SYNKIEM nie wiem czy ten lekarz tydzień temu był ślepy czy co, ale ten był od razu pewny na 100%, a potem moja gin to potwierdziła jeszcze

no a potem mieliśmy wizytę u naszej gin (przedłużenie l4, wyniki badań itp) no i wyniki prawie wszystkie ok, ale brzuchem się zmartwiła bardzo, mam leżeć, brać tą nospę i relanium (!) i kolejna wizyta 8.01. szyjka długa i zamknięta, więc przynajmniej to jest ok. chciała mi zapisać fenoterol, na skurcze, ale stwierdziła, że za wcześnie, że to się zapisuje od 30stego tygodnia .... ale jak nospa nie pomoże to wtedy będę brała. i ogólnie mam humor do d.... ale to na klub bardziej.
Współczuje z tym twardym brzuszkiem, mam tylko nadzieję, że lekarze mają to pod kontrolą, i wszystko będzie OK.
No i gratuluję chłopca!
faktycznie same chłopy u nas

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:

właśnie nie wiem ...i dlatego się zmartwiłam trochę, bo dla dziewczynki mieliśmy imię od początku, a z męskim imieniem są od początku wojny .... mąż nadal chce Teofila
o nie musisz go jakoś przekonać do zmiany niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie to imię kojarzy się z pedofilem........
Może Teodor albo Tymoteusz, Tobiasz
Stary 2012-12-19, 18:41   #272
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Color a nie masz w pobliżu innego gina na NFZ z USG?
Ja też chodzę na chorą kasę i mają USG w gabinecie.
No właśnie moja mieścina to mała jest i jedna przychodnia. w niej 2 ginów: facet i baba, ale przyjmują w jednym gabinecie
USG jest w gabinecie ale przedpotopowe i tylko z głowicą dopochwową..I tą głowicą ostatnio tylko na szybko sprawdziła czy się rusza i czy serce bije. Żadnych pomiarów ani nic. Mówiła też ,że nawet głowicy brzusznej do tego USG nie ma. A że miałam prenatalne USG to teraz kolejne połówkowe dopiero będzie w innym mieście tam gdzie to prenatalne.Ale oczywiście będzie płatne tak samo jak to prenatalne było
Wiadomo,że jak bym poszła prywatnie sobie u nas bo jest taki 1 gabinet to było by USG i wogóle bez żadnego ale.. A jak zadzwonie do innego miasta,do innej przychodni to co mam powiedzieć? że po co chce USG?
Oni tak nie są chętni na NFZ usg robić...
Kurde muszę swoją ciekawość w buty wsadzić póki co i czekać

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Współczuje z tym twardym brzuszkiem, mam tylko nadzieję, że lekarze mają to pod kontrolą, i wszystko będzie OK.
No i gratuluję chłopca!
faktycznie same chłopy u nas

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

o nie musisz go jakoś przekonać do zmiany niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie to imię kojarzy się z pedofilem........
Może Teodor albo Tymoteusz, Tobiasz
U nas właśnie póki co stanęło na Tymku dla syna...Innego wymyśleć coś nie możemy bo mąż nie chce wogóle o męskich imionach gadać. Jego zdaniem tam siedzi dziurka
Dla córki on chce Jagódke... Ja sama nie wiem

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:41   #273
vvgh
Wtajemniczenie

Lecę. Paaaa!
Stary 2012-12-19, 18:47   #274
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No właśnie moja mieścina to mała jest i jedna przychodnia. w niej 2 ginów: facet i baba, ale przyjmują w jednym gabinecie
USG jest w gabinecie ale przedpotopowe i tylko z głowicą dopochwową..I tą głowicą ostatnio tylko na szybko sprawdziła czy się rusza i czy serce bije. Żadnych pomiarów ani nic. Mówiła też ,że nawet głowicy brzusznej do tego USG nie ma. A że miałam prenatalne USG to teraz kolejne połówkowe dopiero będzie w innym mieście tam gdzie to prenatalne.Ale oczywiście będzie płatne tak samo jak to prenatalne było
Wiadomo,że jak bym poszła prywatnie sobie u nas bo jest taki 1 gabinet to było by USG i wogóle bez żadnego ale.. A jak zadzwonie do innego miasta,do innej przychodni to co mam powiedzieć? że po co chce USG?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

U nas właśnie póki co stanęło na Tymku dla syna...Innego wymyśleć coś nie możemy bo mąż nie chce wogóle o męskich imionach gadać. Jego zdaniem tam siedzi dziurka
upragniona dziewczynka
to tak jak u mnie...

a Twoja intuicja
albo może inne objawy niż wcześniej
cos Ci podpowiadają???

Ja czuje się zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach..
troszkę nawet czuje że dziewuszka ale..
może to bardziej nadzieja niż intuicja

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:49   #275
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja mam nadzieję, że u Was dziewczynka siedzi
ostatnio się dowiedziałam, że moja znajoma Jagoda nazwała córkę Malina

Mi podoba się masa imion; dla chłopca- Leon, Miłosz, Julian Teodor, Beniamin, Mikołaj

a dla dziewczynki nie mam pojęcia Julia - ale za dużo ich teraz i Gabrysia - jest już w rodzinie, myślałam nad Mileną, Emilką, Lilianą, Julitą, Blanką, ale tak naprawdę to na żadne nie jesteśmy zdecydowani. Mam nadzieję, że jutro ograniczymy listę do połowy
Stary 2012-12-19, 18:51   #276
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

My już wybraliśmy imię ale póki co nie zdradzam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:57   #277
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
gratulacje!!

Byłam u okulisty, dobrała mi okulary.. Powiedziała, że na badanie siatkówki, któro by powiedziało, czy mogę rodzić naturalnie czy nie muszę się zapisać na dłuższą wizytę i trochę później, bo ona musi mi krople zapuścić i całe oko zobaczyć..
Jeżeli nic wtedy w oku nie znajdzie to nie będzie miała przeciwwskazań do porodu naturalnego..

Czyli teraz mam się zapisać jeszcze raz pomiędzy 25-30 tygodniem ciąży na badanie dna oka..
Dobrze, że mam to wszystko w pakiecie, bo jakby mi tak przyszło za każdą wizytę wybulić 150 zł...
hymmm no własnie dno oka powinna ci była badac
To do 30 tyg mozna wykonać TYLKO takie badanie??

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja mam dwie, niestety pierwszą całkowicie przespałam (zassałam więc z chomika) a najnowsza czeka na mnie u koleżanki

Ludzie są nienormalni, jak zobaczyłam te ceny to myślałam, że się przewrócę a wystarczy napisać do Shape i wyślą

A ta babeczka wyglądała jakby chodziła regularnie na tę zumbę

aa to chyba 8 miesiąc był jednak: http://www.youtube.com/watch?v=fJG_r...e=results_main
Niezła jest - ale nic dziwnego. To instruktorka zumby

Cytat:
a co do remontów to mój mężu robił wszystko sam poza kafelkami w łazience sufity podwieszał, nawet fajną falę zrobił w kuchni a to był jego pierwszy raz
tynk strukturalny też zrobił w przedpokoju sam
Nieźle

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
teraz coś piłuje. kurde. może jakieś ściany nowe stawia czy co.

a u mojego szwagra jest taki sąsiad który non stop wierci i cała rodzina mówi na niego dzięcioł (w tym mieszkaniu wcześniej mieszkali teściowie). i ja odkąd spotykam się z mężem i słyszę o dzięciole to zawsze myślałam że on tak ma na nazwisko. a tu pół roku temu okazało się ze on jest jakiś kowalski czy coś

i ja i ja! tylko że mój się sam zaoferował że mi kupi zumbę

heavy rain też mój przeszedł. bo on raczej z tych co lubią polatać po dżungli (teraz far cry 3 uskutecznia) albo porozwiązywać śledztwa. ale to przynajmniej ja mogę sobie wtedy popatrzeć

to jest teoretycznie najszybszy sposób płatności. bo sprzedający od razu dostaje info że pieniądze wpłynęły. ale oni czekali jak im faktycznie ten przelew zaksięgują w banku.
aaaaa szkoda gadać. firma ma 6 aukcji na krzyż a robią z siebie nie wiadomo jakie korpo.

anka gratulacje!
będziemu zumbować!!!
Mój teraz tez far cry 3 i assassin a ja mam spokój dzięki temu

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
czesc, wybaczcie za bledy ale pisze z tableta, mam info od Axelli

"Hejo daje znaka sms bo nie mam dostepu do netka. Ja po wizycie - w koncu usg przez brzuch mielismy polowkowe szczegolowe badanie, wszystko pomierzone, wszystko super, bejbik przeslodki. Plci nie znamy bo gin stwierdzil ze nie to jest wazne Pozdrawiam Ciebie i wszystkie babeczki ale jestem hepi "

Odezwe siejak wroce do domu
Axella - gratulacje!
A goopi lekarz, że nie podał płci - może nie widział?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wrocilam. tz przywiozl apap, zazylam i po godzinie spokoj. ZYJE!!! jeszcze nie jestem jak nowonarodzona, ale i tak ulga wielka. moge pomyslec o wyczarowaniu jakiegos obiadu...tz wsunal kaszanke, a ja nie lubie.

a to da sie "przejsc" fife? ja myslalam, ze tam ciagle gra sie po prostu mecze pilkarskie. sa jakies turnieje, rankingi itd. ale to chyba nie ma "konca" jak super mario kiedys hehehe.
Da się

Cytat:

właśnie nie wiem ...i dlatego się zmartwiłam trochę, bo dla dziewczynki mieliśmy imię od początku, a z męskim imieniem są od początku wojny .... mąż nadal chce Teofila
ogromnie gratuluję synka.
No nie wierzę - kolejne jajeczka w watku

tylko nie Teofil
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:59   #278
xal
Zakorzenienie

Mi się podoba Magda, ale po tym co było rok temu Madzia W. z Sosnowca jakoś źle się kojarzy, dobrze, że ja Katarzyna nie jestem ...
O imionach mąż nie chce gadać puki płci nie będzie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:01   #279
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
upragniona dziewczynka
to tak jak u mnie...

a Twoja intuicja
albo może inne objawy niż wcześniej
cos Ci podpowiadają???

Ja czuje się zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach..
troszkę nawet czuje że dziewuszka ale..
Wiesz objawy...hmmm chyba bardzo silne mdłości które mnie męczyły teraz a w tamtych ciążach nie...
pożeram słodkie a po ogórkach i kapuście wymiotuję,a w tamtych kiszoną kapustę celowo kupowałam bo tak jadłam...
No nie wiem, dużo takich pierdółek,ale nimi się nie kieruję bo wiadomo,że każdą ciążę znosi się inaczej i nie ma znaczenia płeć...
Intuicja? żadnej... chyba bardziej ogromna nadzieja i wręcz obsesja na córke.. dlatego chyba tak wmawiam sobie tego syna co by się przyzwyczaić już za wczasu..ewentualnie niespodzianka będzie

Cytat:
Eee nie bądź taka

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-19, 19:02   #280
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Eee nie bądź taka

Stary 2012-12-19, 19:04   #281
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz na ucho.. Nikomu nie zdradze

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 19:05   #282
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

tylko nie Teofil
Mój TŻ też chciał!! Broni tego imienia, bo ma tak na 3-e i jego dziadek tak ma itp. A mi się kojarzy Teofil - pedofil

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Mi się podoba Magda, ale po tym co było rok temu Madzia W. z Sosnowca jakoś źle się kojarzy, dobrze, że ja Katarzyna nie jestem ...
O imionach mąż nie chce gadać puki płci nie będzie.
Ja jestem Magda

A my Kalina albo Jurek wybraliśmy Zależy jaka płeć bedzie
Stary 2012-12-19, 19:07   #283
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja jestem Magda
Tylko u nas nazwisko na W i w Sosnowcu mieszkamy ...
Ale trudno, jak wybiorę jakieś imię to mnie nic nie przekona, puki co czekam nadal na płeć.

Stary 2012-12-19, 19:20   #284
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny, będzie SYN na 100%!!!!!

jest zdrowy, ma 260 g, jak to lekarz powiedział ma jaja jak dzwon i zrobił zdjęcie siurka, później wstawię!
mówiłam mu że mnie tak kuje w boku, a to Leoś mnie nogami kopie
ale jestem szczęśliwa!

Cytat:
Mnie również Teofil źle się kojarzy
Cytat:
ktoś coś zgapił

jeszcze coś zacytowałam i

co do macierzyńskiego.. tak czy siak ZUS mnie wy..ał i czy pół roku, czy rok.. nie robi mi różnicy

Oddałam dziś w końcu auto do mechanika.. facet pyta się mnie, czy jak jade z górki i wrzucam na luz to czy czuję, że auto hamuje..
Ja mu ta to "Prosze pana, mi auto zwalnia i po chwili się zatrzymuje"
Jego mina bezcenaa

Później byliśmy na zakupach i w końcu mamy prezenty dla ojca i brata D.
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:32   #285
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ktoś coś zgapił
eeeee nie... rozjaśniłaś mi umysł

Stary 2012-12-19, 19:33   #286
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak sami tylko my chcielibyśmy syna. I tak intuicja mi podpowiada, że tak będzie ale właśnie pytanie czy to nie bardziej pragnienie, a nie przeczucie?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:36   #287
banka26
Zakorzenienie

dobra kochane ja do wyra lece jutro spie do 7 moze troszke sie wyspie heheheh na jutro zakupyy przedswiateczne
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:43   #288
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo ja tez uwielbiam grac , nawet pare dni temu partyjke w tenisa rozegrałam

a teraz zabieram sie za truskaweczki, ktore zakupilam przed chwila w lidlu mniaam
Ankaa gratulacjeee Leosia
a u nas chyba bedzie Dominik co wy na to??
Mi się Dominik bardzo podoba, nawet braliśmy pod uwagę.

Cytat:
mnie takie typowe, zwykłe
Paweł, Mateusz, Tomasz ... żadne jakoś tak specjalnie niestety ... ale na pewno nie Teofil
może Gabriel będzie, bo to nam się obojgu podobało ....

btw właśnie dostałam smsa od koleżanki, że nieoficjalnie się dowiedzieli, że do marca nasza firma ma przestać istnieć .... czyli że do reszty problemów zostanę jeszcze bezrobotna ? ... wiecie co, ja nawet nie mam siły sobie tym głowy zawracać teraz, najważniejsze żeby problemy z brzuszkiem się skończyły i maleństwo urodziło się zdrowe ...
Gabryś też super. A co do pracy. Nic się na razie nie martw tym. Czasem tak jest, że wszystko wydaje się być nie tak, pod górkę. Ale to jest tylko chwila i zobaczysz, że wszystko zacznie zmieniać się na lepsze. I tak jak mówisz, maleństwo najważniejsze, więc staraj się mu fundować jak najwięcej spokoju i dobrego myślenia

Cytat:

Ja też będę miała połówkowe w 21,5 tyg, i wtedy dowiem się o płci, więc to normalny termin. Wytrzymasz
A Jagoda, to też super imię!
Dziewczyny, macie wszystkie naprawdę fajne pomysły na imiona.

U nas sprawa skomplikowana z racji międzynarodowości... Imiona najbardziej na tapecie to: Antoni, Sofia, Layla. Wiem, że w Polsce dziwnie brzmią zagraniczne imiona, ale szczerze mówiąc nie mam pewności, czy własnie w PL nasze dziecie się będzie wychowywać. A imiona (zwłaszcza żeńskie), które występują w takiej samej formie w polskim i angielskim wcale mi się nie podobają... Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:47   #289
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mi się Dominik bardzo podoba, nawet braliśmy pod uwagę.

Gabryś też super. A co do pracy. Nic się na razie nie martw tym. Czasem tak jest, że wszystko wydaje się być nie tak, pod górkę. Ale to jest tylko chwila i zobaczysz, że wszystko zacznie zmieniać się na lepsze. I tak jak mówisz, maleństwo najważniejsze, więc staraj się mu fundować jak najwięcej spokoju i dobrego myślenia

Ja też będę miała połówkowe w 21,5 tyg, i wtedy dowiem się o płci, więc to normalny termin. Wytrzymasz
A Jagoda, to też super imię!
Dziewczyny, macie wszystkie naprawdę fajne pomysły na imiona.

U nas sprawa skomplikowana z racji międzynarodowości... Imiona najbardziej na tapecie to: Antoni, Sofia, Layla. Wiem, że w Polsce dziwnie brzmią zagraniczne imiona, ale szczerze mówiąc nie mam pewności, czy własnie w PL nasze dziecie się będzie wychowywać. A imiona (zwłaszcza żeńskie), które występują w takiej samej formie w polskim i angielskim wcale mi się nie podobają... Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu
Jak tak poczytałam o warunkach jakie tam opisujesz.. tzn emerytura,praca itp to też nie wiem czy bym się tam nie przeniosła a Wy macie super możliwości!!! Layla ładnie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-19, 19:52   #290
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak poczytałam o warunkach jakie tam opisujesz.. tzn emerytura,praca itp to też nie wiem czy bym się tam nie przeniosła a Wy macie super możliwości!!! Layla ładnie
Dzięki
Do RPA raczej się szybko nie przeprowadzimy, bardziej myślimy o UK, USA, ale to jeśli nadaży się jakaś naprawdę dobra oferta. Nie śpieszy nam się, ale też czujemy, że długo w Polsce nie posiedzimy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:03   #291
lonely_lady
Zakorzenienie

Ufff.. dobrze, że ten dzień się już kończy. Ledwo żyję..
Ale załatwiłam panią pulmonolog
jestem happy, bo przyjeła mnie na NFZ, więc kasa zaoszczędzona. Opierniczyła mnie strasznie, że mając astmę nie jestem już tak długo pod kontrolą i nie biorę leków.. Przepisała mi leki i peeqtometr, żebym codziennie rano mierzyła sobie wydolność.. jak będzie sporo gorsza to mam szybko do niej przychodzić
Ogólnie duuużo spraw dziś pozałatwialiśmy.
Ze ślubnych rzeczy:
W restauracji potwierdziliśmy rezerwację, byliśmy w cukierni potwierdzić zamówienie na torta i wybrać smak. Byliśmy u florystki zamówić bukiet ślubny i przypinkę dla Pana Młodego. Załatwiliśmy też intercyzę u Notariusza.
Ogólnie dzień pełen wrażeń.. Teraz idę Was troszkę nadrobić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:04   #292
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jestem happy, bo przyjeła mnie na NFZ, więc kasa zaoszczędzona. Opierniczyła mnie strasznie, że mając astmę nie jestem już tak długo pod kontrolą i nie biorę leków.. Przepisała mi leki i peeqtometr, żebym codziennie rano mierzyła sobie wydolność.. jak będzie sporo gorsza to mam szybko do niej przychodzić
Ze ślubnych rzeczy:
W restauracji potwierdziliśmy rezerwację, byliśmy w cukierni potwierdzić zamówienie na torta i wybrać smak. Byliśmy u florystki zamówić bukiet ślubny i przypinkę dla Pana Młodego. Załatwiliśmy też intercyzę u Notariusza.
Lonely, a może tą przypinkę "rozjasnisz" takimi kwiatkami jak w bukiecie?

Stary 2012-12-19, 20:05   #293
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ze ślubnych rzeczy:
Same świetne wiadomości

ja idę się już położyć

Stary 2012-12-19, 20:23   #294
metropolitan
Zadomowienie

hello. melduję się i jestem w szoku ile już naskrobałyście.... ja jak zwykle z doskoku

pozdrawiam
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:26   #295
xal
Zakorzenienie

Też już mówię dobranoc

Stary 2012-12-19, 20:47   #296
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się z Tobą zgadzam, że nie bardzo Polskę stać na tą ustawę. Ale wynika to ze złego zarządzania generalnie i od wielu lat. Ta kasa jak nie pójdzie tu, to pójdzie gdzie indziej. Na emerytury i tak nie mamy co liczyć, więc ja bez skrupułów skorzystam z możliwości rocznego macierzyńskiego, jeśli oczywiście ustawa w życie wejdzie.
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam artykuł o tym, że chcą aby ta ustawa objęła dodatkowo tylko matki, które odprowadzały składki ZUS na co najmniej 9 miesięcy przed zajściem w ciążę. Dla mnie poroniony i niesprawiedliwy pomysł, bo co z tym, które np. tylko 6 czy 7 miesięcy?! albo np. ja pracowałam 2 lata na zlecenie a na początku ciąży dostałam umowę o prace, wychodziłoby wtedy na to, że już się nie załapię. Ale widać, że już szukają i kombinują... na razie podchodzę do tego z dystansem, we will see.........
Bardzo bym chciała roczny macierzyński zależy mi żeby być z Dzeciątkiem jak nadłużej..
Ale na razie to mi się wydaje zbyt piękne aby było prawdziwe.. Wolę się nie nastawiać żeby być mile zaskoczona niż rozczarowana..
Ale to co piszesz to masakra... niesprawiedliwe..
Moje studia trwały 5i pół roku, pracowałam na umowe zlecenie, zaraz po obronie miałam staż, na umowę udało mi się załapać w październiku.. i co i teraz mi się g..wno należy tak ? ehhh.. sprawiedliwość...
Pomijam fakt, że i tak jestem szczęściarą że dostałam umowę- bo to teraz graniczy z cudem

Cytat:
A tak jak jesteśmy przy prezentach, to co kupiłyście TŻom?

Ja się trochę z ręką w nocniku obudziłam, bo zostawiłam zakup prezentu na po wakacjach i teraz się rozchorowałam, więc tylko zakupy online mi zostały. Zamówiłam mu jego i moje ukochane perfumy w wysyłkowym Douglasie ale coś czuję, że nie dojdą na wigilę... Zobaczymy...
mój już dostał kurtkę o której marzył ale dostanie jeszcze koszulę

Cytat:
To tarcie marchwi najgorsze
nie było tak źle.. ale w końcu byłam tak zabiegana, że ciasta nie zrobiłam i marchew starkowana czeka w lodówce

Jak myślicie, jutro będę mogła z niej zrobić ciasto czy będę musiała znowu tarkować ?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
śliczneeee też takie chcę
ostatnio byłam w h&m i nie widziałam

Cytat:
Mężuś wrócił z wigilii w pracy i aż się popłakałam ze śmiechu, dał mi kopertę ... otwieram, a tam kartka ... "Z okazji ślubu"
Się szefowi przypomniało, bo to było we wrześniu 2011.

ojj.. no malutkie opóźnienie
albo się wystraszył, że go myszy zjedzą. Bo mi dziś wszyscy szli na rękę podając ten argument
nie powiem żebym narzekała

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a teraz zabieram sie za truskaweczki, ktore zakupilam przed chwila w lidlu mniaam
Ankaa gratulacjeee Leosia
a u nas chyba bedzie Dominik co wy na to??
mmm... truskawki
Dominik- ładne imię. Mój Tż na samym początku bardzo chciał to imię, po swoim przyjacielu

Cytat:
Jennyaniołek
dziękuję Ci za wypisanie mnie z mamuś zaginionych
a tak przy okazji czy mogłabyś dopisac ze mam już dwóch synów??
Twoi Synkowie mają takie imiona jak możliwe, że będą u nas znaczy jedno z tych imion należy do mojego Tż, a drugie to Jego Propozycja na imię Synka

Cytat:
Lonely, a może tą przypinkę "rozjasnisz" takimi kwiatkami jak w bukiecie?
a o jakiej przypince mówisz? Bo ta dla Pana Młodego to będzie z tych kwiatków co bukiet. A jeśli Ci chodzi o moją woalkę (to co będę miała na głowie) to kwaitki do niej chyba nie będą pasowały. Nie chcę przekombinować

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hello. melduję się i jestem w szoku ile już naskrobałyście.... ja jak zwykle z doskoku

pozdrawiam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:54   #297
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jednak jestem na chwile

dżizas! 10stron nowego wątku!!!!

jestem zadowolona z wizyty wszystko super, brzuszek trochę większy niż powinien ale to pewnie po tacie
i teraz zje bka za za niska wage, i tak zle i tak nie dobrze

"matko,ma pani pic 1,5l plynow dziennie. nie 5jak ostatnio, nie pol jak teraz-tylko 1,5!"

a płci nie poda bo "to nie jest wazne przy ocenie anatomi plodu"

no coz,to jeden z tych lekarzy ktorzy nie mowia
pojdziemy na to 3d pewnie za czas jakiś

najważniejsze,że jest ok

mowie ze nie czuje bejbika, ze raz czuje a raz pare dni cisza,

stwierdzil ze spoko loko i nie umiem sie wyciszyc i skupic, i ze powinnam robic poobiednia sesje na lezaco by czuc bejbika

za miesiac znow wizyta,bez usg raczej. lozysko z przodu ale nie nisko wiec jest ok. bejbik lezy jak trzeba i wariuje jak niewiem co

usg przez brzuch-laskotki mega

u teściówki miło, nawet mnie przytuliła,do teraz mi dziwnie

no,to wsio
widzialam new siurka, ja tez chce juz wiedziec!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 21:03   #298
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej
ja już po wizycie
u nas córeczka! dla równowagi wątku i spełnia się teraz moje wielkie marzenie. Pani doktor pewna, widziała narządy wargi itd
Po tej wizycie nic szczególnego się nie dowiedziałam, szyjka OK, wyniki OK. Tylko tyle i aż tyle.
28.12 mam połówkowe prenatalne w całkiem innym ośrodku. Jeszcze tylko kilka dni niepewności
Stary 2012-12-19, 21:03   #299
antoinettee
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku dni. Mam nadzieje, że i mnie tak miło przyjmiecie do swojego grona. Ja jestem mama czerwcową. Termin mam na 26 czerwca. Dziś zaczął się 13 tydzień )
Stary 2012-12-19, 21:06   #300
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
ja już po wizycie
u nas córeczka! dla równowagi wątku i spełnia się teraz moje wielkie marzenie. Pani doktor pewna, widziała narządy wargi itd
Po tej wizycie nic szczególnego się nie dowiedziałam, szyjka OK, wyniki OK. Tylko tyle i aż tyle.
28.12 mam połówkowe prenatalne w całkiem innym ośrodku. Jeszcze tylko kilka dni niepewności
klask i:
super!

ja ostatnia do końca nie dowiem się co noszę w sobie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku dni. Mam nadzieje, że i mnie tak miło przyjmiecie do swojego grona. Ja jestem mama czerwcową. Termin mam na 26 czerwca. Dziś zaczął się 13 tydzień )

witaj
rozgość się
napisz cosik więcej o sobie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości