|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() jakie cudo kochane ![]() nasza Giulia zaczela ronsac w jakims masakrycznym tepie i nie miesci nam sie w foteliku maxi cosi citi juz!! nogi wystaja poza, a tej budi to nie da sie juz założyć bo glowa dziure by zrobiła ![]() ![]() i własnie mi tz uswiadomil ze nie dostalismy jeszcze becikowego!! a wniosek złożyliśmy 23 pazdziernika!! czy to normalne?? oczywiscie dodzwonic sie tm nie idzie. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-12-19 o 22:26 |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() jako że teraz jesteśmy już małżenstwem z Tż to wigilię spędzamy u mnie w tym roku, a następna będzie pewnie u teściów z czego nie jestem bardzo zadowolona wiem, że to troche egoistyczne ale cóż
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Dearlie foteczki suuuper, Antoś śliczny
Cytat:
![]() ![]() o ja naiwna, myślałam, że nikt oprócz mojej rodziny nie zna tego przepisu każda osoba, która jadła go u mnie, jadła go po raz pierwszy też go robię na święta
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
![]() tylko, że ja dodaję aromat rumowy, a polewę robię z prawdziwego kakao
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz jakiś czas umawiam sie na sesje x jedna panią ale myśle ze po nowym roku dojdzie do skutku
tyle ze to bedzie sesja rodzeństwa jestem ciekawa jak ja ogarne dwójkę
|
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masę ciemną też robię z prawdziwego kakao ![]() uciekam spać dziewuszki |
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Jejku, śliczne zdjęcia
Szkoda, że z Aleńki sesji nic nie wyszło.---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Coś Iwonci nie widać... Nerwusku wracaj do nas. |
||
|
|
|
#3520 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Anesh WIELKIE DZIĘKI ZA PREZENTACJĘ napracowałaś się przy niej naprawdę .Świetna pamiątkaJa nie logowałam się na chomika,wysłałam smsa za 2,49 i pobrało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3521 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem,wiem tel.sam zmienia![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja nie znam.Dla mnie najlepszy na świecie robi sernik mama mojej przyjaciółki,taki z mlekiem Dziękuję za wszystkie komplementy odnośnie synka/ów Nie muszę chyba pisać,ze też jetem od Was uzależniona ![]() Zamiast spać,to siedzę po nocy i nadrabiam.A moi faceci dawno już chrapią... Pa.
|
|
#3522 |
|
potworkowa
|
Dearlie świetne zdjecia
wszystkiego najlepszego dla Kamilki z okazji ukończenia 3 miesięcy |
|
|
|
#3523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Boskie fotki
. Adunia i Jasio też przepiękni i jacy już duzi Cytat:
.Cytat:
W ogóle jakoś spać nie mogę kurcze, weszłam na stronkę smyka, pozamawiałam trochę ciuszków na 74, bo na 68 mam dużo, a na 74 już malutko, szczególnie takich wygodnych. Moja grubaska już 68 zaczęła nosić . Sprawdziłam na siatce centylowej i jest na 97 centylu, nie wiem czy to źle czy dobrze, żeby zbyt wielka baba nie wyrosła z niej .Załączam fotki, jak widać nawet koc by chętnie zjadła, a teraz jest na etapie jedzenia piąstek
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-12-20 o 00:20 |
||
|
|
|
#3524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Chociaż z drugiej strony nie wiem, czy mi się chcę, to nie jest nasz pierwszy kryzys, może po prostu już coś się wypaliło, ehh. On też nie wie czego chce, raz jest obojętny, dzisiaj wieczorem dzwonił, że jednak tęskni i w ogóle, ale czy ja wiem, może niech trochę pożyje beze mnie i się zastanowi i ja też.---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
.W ogóle witaj i super, że Giulia dobrze zniosła podróże . Też bym się gdzieś przejechała w ciekawe miejsce, faaaajnie masz .
|
||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
dzisiaj Jaś postanowił wstać o 6 no ictyn spodobem nam sie czas troche wydłuży. Dzisiaj do tego nie ma nawet katarky Kate nie ładnie jedt sie śmiać :p nie no żartuje oczywiście
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Co do sernikow o ile wyjdę to zrobie ten domek no tak go chwalucie ze masakra
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widujemy sie prawie codzinnie,albo ona przyjeżdza albo my jedziemy do niej a jak nie to oczywiście dzwonimy do siebie kilka razy dziennie . Bardzo jestem do niej przywiązana.A tak w ogóle to cześć ![]() oczywiście od godziny siedzę z kawą i nadrabiam bo wczoraj nie miałam już czasu wejść. Fabianek zjadł o 5 i poszedł spać a my z Gracjankiem siedzimy .Później musze lecieć do tesco,bo u Nas w galerii jest taka akcja co roku,że dzieci z domów dziecka przyjeżdzają i ubierają tam choinke w serduszka z życzeniami dla mikołaja na którym piszą co chcą dostać i jak mają na imie.Później ludzieje zrywają,kupują co dzieciątko chciało i zanoszą pod tą choinke a one dzisiaj wieczorem jadą do dzieciaczków. I w tym roku zerwałam takie serduszko,żeby spełnić marzenie 6 letniej dziewczynki,która chce wózek z lalą . Więc o 9 lece go szukać .Któraś pisała w jakich odstępach karmi sie mm,więc ja karmiłam Fabianka co dwie godz,zjadał po 80-100 czasami bo tyle potrzebował.Trzy dni temu go przestawiłam i teraz je 120-150 co trzy godz i więcej śpi w dzień i lepiej śpi w nocy bo robi sobie dłuższe przerwy,dzisiaj np wstał o 1.30 na mleko i później o 5.Musze sie wziąść za zakupy świąteczne bo w sobote zaczne coś robić już. No i prezenty ![]() Gracjanek chciałby samochód Chuck wywrotka,który na allegro kosztuje ponad 200 zł więc nie wiem czy mu kupimy i to nie ze względu na cene tylko on ma dosłownie cały pokój zabawek i już tam miejsca nie ma!A on sie pobawi kilka dni i już. Później zrobie zdj jego pokoju i Wam pokarze .A Fabiankowi chciałam ta mate co Wam pokazywałam ostatnio z allegro,ale nie wiem czy jak dzisiaj zamówie to dojdzie jeszcze kurierem lub priorytetem??poradzcie... ![]() a co do Świąt to my co roku na wigilii jestesmy u mojej mamy,w tamtym roku wigilia była u mnie bo mama nie miała zbytnio sił na szykowanie tego wszystkiego. Ale w tym roku już jest u niej. Do teściów zawsze jeździliśmy po tej wigilii na wigilie u Nich bo robią później a mamy blisko. Ale nie utrzymujemy od roku z Nimi kontaktów więc w tym roku nie pojedziemy. ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Ja też zrobie sernik domek jak wszyscy to ja też![]() ![]() Asiulka ściskam kciuki za Wasze wyjście. Na pewno wyjdziecie już dzisiaj |
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia ale zes sie rozpisala
piękne to z tymi prezentami gdyby u nas takie cos bylo to tez bym zrywala karteczki. Ja z mama tez jestem zzyta ale przez ojca nie możemy wpisywać sie tyle ile chcemy i nawet dzwonić
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja też z mamą jesteśmy baaardzo blisko! To moja najlepsza przyjaciółka
Telefony i smsy kilka razy dziennie
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka sama nie wiem o czym ja tyle pisałam
Widze,że nie tylko ja taki cycuś mamusi jak to mój mąż mówi A to pokoik mojego kawalera ściany były takie jak sie wprowadziliśmy,więc jeszcze malowania nie przeszły |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ...
dzisiaj będzie ciężki dzień ...
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
duśka niewyspana i nieznośna tym samym a jeszcze mamy szczepienie ... nade mną remont i od 7 wiercą i trzaskają koszmar
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jedz tam.Bo przewaznie do miesiaca wypłacają. Ja wczoraj dostalam drugie becikowe i rodzinne a skladalam 1 pazdziernika-nie dostalam kasy w listopadzie ale za to wyrownanie za listopad ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Dearlie superowe fotki ![]() anusia łooo ile zabawek ja co chwile wyrzucam. A miśkow to mamy tylko pare,bo moje dziecko lubi tylko klocki,tuczek do ziemniakow i rogolke![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Wy podajecie te kaszki butelką? nie łyzeczką? A i w swoim zyciu duzo kaszek jadłam ja sama i te z Bobovity sa smaczniejsze od Nestle. I moje ulubione to bananowe oczywsicie noo i moze truskawkowe też.
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga uwaga podpisałam juz papiery odnośnie wyjścia
jeszcze czekamy na wizytę i do domku!
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sklep z zabawkami
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Asia dawajcie do domu z Jasiulkiem i teraz zdrówka Wam życzę by wsio ok było no i zacznij już te przygotowania do świąt nie ?
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wkoncu moja kawiarnie odwiedze bo stoi w miejscu bo nie wiedza jak malować :p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

raczej nie doczytałaś - bo Cię nie było - dziękuję za kropelki!!!

Za to nie wypaliły moje świąteczne zakupy z mamą, teraz posprzeczałam się z TŻ-tem o choinkę i jego lenistwo. W dodatku jutro znowu jedzie w trasę i pewnie nie zdążymy pogodzić się przed jego wyjazdem, bo oboje chodzimy naburmuszeni. W ogóle nie czuję w tym roku tych świąt.
Wręcz ich nie chcę ( możecie mnie zlinczować), bo wcale się na nie nie cieszę. My wyjeżdżamy do teściów. To będą pierwsze święta, których nie spędzę z moją mamą i jakoś mnie dobija ten fakt, bo jestem z nią bardzo zżyta. Może jedynie wlecimy do niej na troszkę w drugie święto, ale to nie to samo. Wiem, wiem... jestem dorosłą babą i nie powinnam się rozczulać nad czymś takim, ale moja mama jest jedyną rodziną ( najbliższą) jaką mam i jak nie widzę jej 2-3 dni to już mi jest źle.
wiem, że to troche egoistyczne ale cóż 

.Świetna pamiątka

.
no ictyn spodobem nam sie czas troche wydłuży. Dzisiaj do tego nie ma nawet katarky