Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 21:34   #4441
Nusia7
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Nusia - sos chrzanowy (podpieczony boczek, duża ilość śmietany i chrzanu tartego + jajka na twardo - pycha je się z chlebkiem)
Nie lubię chrzanu, ale poza tym brzmi bardzo smacznie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Dostałam paczkę z choisee
Od razu sprawdziłam daty wazności i wszystkie sa do 2014roku, przy zelach do mycia twarzy są pompeczki Fakt maseczki i scrub mam podwójne pojemniczki, ale dla mnie to lepiej.

Teraz muszę poczekać aż to odmarznie żeby obwąchać

Dziękuję
kupiłam dwa żele pod prysznic: wanilia i cytryna oraz kandyzowane kwiaty bo oba pachniały bosko i z kodu -40 kupiłam tonik kwiatowy. I jestem z siebie zadowolona bo z drugiego kody nie kupilam nic Gratis dostałam bombki i łańcuszek z urodzinowej niespodzianki.
Pani mnie wkurzyła bo mi policzyła bez rabatu i musiałam czeeekać aż powycofuje i mi rabat uzna a dopiero przy wejściu się zorientowałam, że coś dużo zaplaciłam i tak 8 zł w kieszeni
No to dobrze A na pewno daty są na opakowaniach, a nie na zaklejone stare daty nowymi?
Panie w YR lubią nie naliczać zniżek, albo dają za mało pieczątek Trzeba zawsze pilnować. Fajne zakupy Daj znać, czy fajny ten tonik

Popełniłam zamówienie z YR z kodem -50% i dostawą gratis Wzięłam:
ŻEL POD PRYSZNIC 2W1 MIGDAŁ 1 8.90 zł
PODWÓJNA MASECZKA JEDNORAZOWA PRZYWRACAJĄCA BLASK 1 4.90 zł
PEELING MORELOWY 1 21.90 zł
OLEJEK POD PRYSZNIC Z OLEJKIEM ARGANOWYM 1 19.90 zł
ŻEL DO KĄPIELI I POD PRYSZNIC OWIES Z UPRAW BIO 1 14.30 zł
KREM DO RĄK OWIES Z UPRAW BIO 1 16.10 zł
MASECZKA INTENSYWNIE NAWILŻAJĄCA SOS 1 42.00 zł
POMPKA DOZUJĄCA DO PRODUKTÓW PLAISIRS NATURE 1 3.50 zł
PŁUKANKA OCTOWA Z MALIN 1 19.90 zł
PREZENT NIESPODZIANKA 1

Razem 75,70 zł

Ale wzięłam same potrzebne rzeczy, więc i tak prędzej czy później musiałabym uzupełnić zapasy

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2012-12-18 o 21:35
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 21:42   #4442
Shpilcia
Zakorzenienie

Nynko wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Zazdroszczę pływania, tego nigdy nie będę umieć.
Też tak mówiłam a teraz zaparłam się i koniec

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
a zakupów brak, to będzie chyba mój najlepszy miesiąc odkąd się z wami odwykuje .

Cytat:
Dziewczyny jak tam przygotowania do świąt?
Prezenty są, porządki prawie też, pierniki upieczone, pierogi zrobione
Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Wróciłam wczoraj z Łeby. Było cudownie. Jedną z atrakcji było świniobicie i własnoręczne robienie kiełbas, szynek. Chyba w poprzednim wcieleniu byłam masarką, bo bardzo mnie wciągnęła ta praca, mimo iż ciężka.
Mnie ogólnie nie rusza widok takiej masakry ale jednak zabijanie żywych istot budzi mój sprzeciw Gdyby rzeźnie / ubojnie miały szklane ściany nikt by nie jadł mięsa a tak w ogóle to człowiek nie jest drapieżnikiem
Cytat:
Tylko że te balsamy, które mam nie dają sobie rady z moją przesuszoną skórą i jak tak dalej pójdzie to będę musiała kupić balsam z L'oreala, bo on jedynie dawał radę Skóra zaczęła mi płatami schodzić. Kosmos jakiś
Lynn a próbowałaś masła shea?
Cytat:
Egzaminów przede mną jest magiczne 29. W tym 3 pisemne reszta ustna. Z tym, że sesja poprawkowa jest do końca marca na jednej uczelni więc poprzekładam moze coś. 4 egzaminy już zdałam I muszę 7 prac napisać i koniec sesji takie tam dwa miechy z życiorysu
Za naukę i zdane egzaminy

A u mnie weekend minął fantastycznie w niedziele w moim mieście była "Gwiazdka na ryku" w tym koncert Dżemu i pokaz fajerwerków - mega romantico dzień

Zużyłam:
- masełko do ust Mapple Taffy Lush
- kostka do masażu Hottie Lush
- odżywka w sprayu z keratyną Ziaja 125 ml

Kupiłam:
- balsam do ust Nonicare 7,99 zł (pozostały mi same błyszczyki i szminki więc zakup potrzebny )
- szampon Babydream 3,99 zł (a jednak padło na niego kończy mi się szampon a i tak potrzebuję czegoś do zmywania olejów, ten sprawuje się lepiej)

Aaa i odkryłam coś! Zbuntowana na maseczki kupne wypróbowałam drożdżowej i jestem mega pozytywnie zaskoczona łyżka drożdży rozrobiona paroma kroplami wody ja dodałam jeszcze parę kropel cytryny, położyć na twarz na 15-20 min i zmyć - efekt - gładka skóra, miękka, zaczerwienienia złagodzone, blizny bledną, niespodzianki ładnie się goją - stosowałam 4 dni pod rząd jeszcze 6 dni przede mną - taka kuracja za 89 gr polecam!

I jeszcze jeden patent :P na wielkie butle z otworem Yves Rocher - przelałam pół mleczka do opakowania po hydrolacie ZSK/BU - ma małą dziurkę, jest to miękka butelka, swietnie sie wyciska i dozuje odpowiednią ilość główka mi pracuje ostatnio często :P

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2012-12-18 o 21:54
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 21:43   #4443
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Egzaminów przede mną jest magiczne 29. W tym 3 pisemne reszta ustna. Z tym, że sesja poprawkowa jest do końca marca na jednej uczelni więc poprzekładam moze coś. 4 egzaminy już zdałam I muszę 7 prac napisać i koniec sesji takie tam dwa miechy z życiorysu
Ojoj powodzenia!

Zużyłam wczoraj krem do stóp i olejek do włosów!

cześć Shpilcia!!!

Edytowane przez carrola
Czas edycji: 2012-12-18 o 21:45
carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 21:53   #4444
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Popełniłam zamówienie z YR z kodem -50% i dostawą gratis
świetne zakupy

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
cześć Shpilcia!!!
juhu
Stary 2012-12-19, 06:25   #4445
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Popełniłam zamówienie z YR z kodem -50% i dostawą gratis Wzięłam:
ŻEL POD PRYSZNIC 2W1 MIGDAŁ 1 8.90 zł
PODWÓJNA MASECZKA JEDNORAZOWA PRZYWRACAJĄCA BLASK 1 4.90 zł
PEELING MORELOWY 1 21.90 zł
OLEJEK POD PRYSZNIC Z OLEJKIEM ARGANOWYM 1 19.90 zł
ŻEL DO KĄPIELI I POD PRYSZNIC OWIES Z UPRAW BIO 1 14.30 zł
KREM DO RĄK OWIES Z UPRAW BIO 1 16.10 zł
MASECZKA INTENSYWNIE NAWILŻAJĄCA SOS 1 42.00 zł
POMPKA DOZUJĄCA DO PRODUKTÓW PLAISIRS NATURE 1 3.50 zł
PŁUKANKA OCTOWA Z MALIN 1 19.90 zł
PREZENT NIESPODZIANKA 1

Razem 75,70 zł

Ale wzięłam same potrzebne rzeczy, więc i tak prędzej czy później musiałabym uzupełnić zapasy
Jest nowa promocja? A ja miałam urodziny i mi nawet YR nie przysłał oferty urodzinowej Przysłali tylko do stacjonarnego z badziewnym naszyjnikiem gratis, który już mam zresztą.
Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość

Też tak mówiłam a teraz zaparłam się i koniec

Lynn a próbowałaś masła shea?

Jeszcze nie, najpierw spróbuje olej arganowy na który oczekuje właśnie. Też się nie możecie doczekać świąt? Ja się nie mogę doczekać 5 dni wolnego i czas w pracy mi się przez to tak wlecze.

Była już któraś z was w Lidlu po herbaty Tekanne? Są zimowe smaki?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 08:30   #4446
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ogólnie nie rusza widok takiej masakry ale jednak zabijanie żywych istot budzi mój sprzeciw Gdyby rzeźnie / ubojnie miały szklane ściany nikt by nie jadł mięsa a tak w ogóle to człowiek nie jest drapieżnikiem
A mnie rusza widok uboju ale z jedzenia mięsa nie zrezygnowałam. Ja jestem drapieżnikiem. Nie wiem co by było jakbym musiała sama zabić, ale pewnie wymyśliłabym jakiś sposób.

Cytat:
Też się nie możecie doczekać świąt? Ja się nie mogę doczekać 5 dni wolnego i czas w pracy mi się przez to tak wlecze.
Nie lubię Świąt ani takiego nagromadzenia wolnego w czasie gdy nie ma za bardzo gdzie pójść.
Stary 2012-12-19, 10:39   #4447
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Była już któraś z was w Lidlu po herbaty Tekanne? Są zimowe smaki?
Są róóóóżne smaki, zimowe, owocowe, dużo do wyboru.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 10:43   #4448
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie weekend minął fantastycznie w niedziele w moim mieście była "Gwiazdka na ryku" w tym koncert Dżemu i pokaz fajerwerków - mega romantico dzień
Cieszę się, że miałaś fajny weekend z atrakcjami

Cytat:
świetne zakupy
Dzięki

Cytat:
Jest nowa promocja? A ja miałam urodziny i mi nawet YR nie przysłał oferty urodzinowej Przysłali tylko do stacjonarnego z badziewnym naszyjnikiem gratis, który już mam zresztą.
Tak, -50% przy zamówieniu za min. 149 zł + dostawa gratis. Ponoć kody miały być ważne do wczoraj do północy, ale ktoś na wątku YR pisał, że nadal działają. Musiałabyś sprawdzić. Mam 5 kodów:
4P96X8CC
4P6F6DGC
4PB3PPHC
4PKK84KC
4P3SL9JC
Napisz do nich maila, czemu nie dostałaś oferty urodzinowej

Zużyłam krem do stóp
Stary 2012-12-19, 10:48   #4449
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Też się nie możecie doczekać świąt? Ja się nie mogę doczekać 5 dni wolnego i czas w pracy mi się przez to tak wlecze.
Ja mam wolne od piątku
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
A mnie rusza widok uboju ale z jedzenia mięsa nie zrezygnowałam. Ja jestem drapieżnikiem. Nie wiem co by było jakbym musiała sama zabić, ale pewnie wymyśliłabym jakiś sposób.
Jedzenia mięsa to ludzka fanaberia, w zamierzchłych czasach oczywiście zrozumiała jak nie było co jeść ale teraz przez m. in. produkcję mięsa mamy głód, bo kraje w których nie ma co jeść wysyłają swoje zbiory na pasze do innych krajów ja już mięsa nie ruszę

Cytat:
Nie lubię Świąt ani takiego nagromadzenia wolnego w czasie gdy nie ma za bardzo gdzie pójść.
Koshatko tyle można porobić! Spacery, pełno się dzieje: koncerty, imprezy; książkę poczytać, zadbać o siebie, nadrobić to co miało się robić... Znajdź pozytywy

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2012-12-19 o 10:49
Stary 2012-12-19, 18:34   #4450
Nusia7
Zakorzenienie

Domówiłam jeszcze balsam do ust w YR, żeby przekroczyć kwotę 79 zł i dostać drugi gratis (krem dla mamy). Razem 80,15 zł.
Stary 2012-12-19, 19:13   #4451
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Są róóóóżne smaki, zimowe, owocowe, dużo do wyboru.
o to świetnie, jutro się wybiorę
Cytat:

Tak, -50% przy zamówieniu za min. 149 zł + dostawa gratis. Ponoć kody miały być ważne do wczoraj do północy, ale ktoś na wątku YR pisał, że nadal działają. Musiałabyś sprawdzić. Mam 5 kodów:
4P96X8CC
4P6F6DGC
4PB3PPHC
4PKK84KC
4P3SL9JC
Napisz do nich maila, czemu nie dostałaś oferty urodzinowej
Dzięki Nie piszę do nich, bo znowu się wciągnę w zamówienia, a już mi po mału przechodzi

Dla mnie też nie była by to atrakcja patrzeć na zabijanie zwierzaka Chyba by mi musieli zapłacić abym musiała na to patrzeć, a i tak nie wiem czy to by mnie zachęciło
Stary 2012-12-19, 19:42   #4452
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie też nie była by to atrakcja patrzeć na zabijanie zwierzaka Chyba by mi musieli zapłacić abym musiała na to patrzeć, a i tak nie wiem czy to by mnie zachęciło
Dziewczyny ale ja nie bylam przy zabijaniu tego zwierzaka. On juz byl zabity. Ja mieliłam mięso, nabijałam na flak, wiązałam szynki, wkładałam do wędzarni. Mięso w 100% zrobione naturalnie jest przepyszne, wiem jakie ma składniki i ze nie truje sie chemią.

Nie wiem czy o tym pisałam ale zuzyłam 3 próbki przez weekend, 2 x szampon i 1 x krem.

Poczyniłam też 1 zakupy w tym miesiacu, zamówiłam kilka rzeczy z Oriflame, za 59 zł. Bardzo mi zalezało od dłuzszego czasu na maseczce z lopianem (teraz była w promocji za 9,90), kosmetykach z serii Milk&Honey - wzielam mleczko do mycia twarzy i maske do wlosów, do tego krem z limitowanki orzechowy i maseczke z paczula i ylang ylang. Nie wiem czy wszystko przyjdzie, bo zamawiam u takiej dziewczyny z ogłoszenia, zobaczymy.

Chciałam się też podzielić z Wami moimi spostrzezeniami n.t. zapasów. Uwazam ze warto miec pewien zapas kosmetyków (nieduzy oczywiscie) bo miałam w przeciągu 3 m-cy 3 sytuacje gdzie moje zapasy mnie uratowały: idąc do szpitala musiałam szybko skompletowac kosmetyczkę - zabrałam kosmetyki z zapasów, bo nie chciałam brac resztek, niespodziewanie spotkałam się z kolezanką ktora miała kilka dni wczesniej urodziny i nic dla niej nie zdazylam kupic wiec wziełam kilka kosmetyków z zapasów, ostatnio moja wspollokatorka zajela mi na dlugo lazienke rano kiedy ja musiałam umyc wlosy i biec do pracy, wyciagnelam szampon z zapasów i myłam włosy w kuchennym zlewie

Ot takie moje spostrzezenia

Jakie u was sa w Lidlu herbaty Teekane z promocji? U mnie Magic Moments, Owoce czerwone, malina, cytrusowa i koniec
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:20   #4453
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Jedzenia mięsa to ludzka fanaberia, w zamierzchłych czasach oczywiście zrozumiała jak nie było co jeść ale teraz

Koshatko tyle można porobić! Spacery, pełno się dzieje: koncerty, imprezy; książkę poczytać, zadbać o siebie, nadrobić to co miało się robić... Znajdź pozytywy
Elektryczność, komórki i inne takie to też fanaberia, więc....
Twój TŻ też jest wegetarianinem?

No właśnie u mnie nic się nie dzieje w tym okresie. Do spacerów zniechęca pogoda a nadrabianie zaległości w Święta to trochę słabo.

Cytat:
Chciałam się też podzielić z Wami moimi spostrzezeniami n.t. zapasów. Uwazam ze warto miec pewien zapas kosmetyków (nieduzy oczywiscie)

Jakie u was sa w Lidlu herbaty Teekane z promocji? U mnie Magic Moments, Owoce czerwone, malina, cytrusowa i koniec
Mnie zapasy uratowały w gorszych finansowo czasach. Poza tym podstawowych kosmetyków zawsze warto mieć gdzieś 1 szt żeby nie zostać zaskoczonym.

U mnie chyba wszystkie możliwe. Kupiłam Winter Time, Magic Moments i Magic Apple.
A propo Lidla to weszłam po płyn do higieny intymnej a wydałam 62 zł.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Parole używałaś już czegoś z choisee?
Stary 2012-12-19, 20:26   #4454
Aniusia1408
Zadomowienie

nareszcie mam pierwsze zużycie - antyperspirant Garnier

Ale doszły kosmetyki z choisee (2 sztuki). a jutro odbiorę zamówienie z paczkomaty czyli bd jeszcze plus 5 rzeczy...

w grudniu na in:1 0 a na out: 1 a tu dopiero 20....

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:50   #4455
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie zapasy uratowały w gorszych finansowo czasach. Poza tym podstawowych kosmetyków zawsze warto mieć gdzieś 1 szt żeby nie zostać zaskoczonym.

U mnie chyba wszystkie możliwe. Kupiłam Winter Time, Magic Moments i Magic Apple.

Coś tam nakupowała,że aż tyle wydałaś? ja jutro się wybiorę po pracy po herbaty.

Ja też uważam, że dobrze mieć małe zapasy. Sama po sobie widzę, że czasami w ciągu całego tygodnia nie mam czasu wejść do sklepu po coś co mi się konczy.
Stary 2012-12-19, 22:19   #4456
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Elektryczność, komórki i inne takie to też fanaberia, więc....
Twój TŻ też jest wegetarianinem?
Na wszystko znajdzie się wytłumaczenie argumenty za i przeciw
Tak też jest vege od 18 lat
i nawet ma nadwagę ja przeszłam świadomie i z własnej woli dlatego dobrze się z tym czuję niemniej poznanie jego miało jakieś znaczenie
Cytat:
No właśnie u mnie nic się nie dzieje w tym okresie. Do spacerów zniechęca pogoda a nadrabianie zaległości w Święta to trochę słabo.
Łee Koshatko Ciebie zadowolić a co sprawia Ci przyjemność? Oprócz kupowania kosmetyków
Cytat:

Cytat:
Ja też uważam, że dobrze mieć małe zapasy. Sama po sobie widzę, że czasami w ciągu całego tygodnia nie mam czasu wejść do sklepu po coś co mi się konczy.
Ja już sobie ten argument odpuściłam bo pracuję w centrum, na dodatek po drodze do pracy mam 2 Rossmany, Naturę i jeszcze z 5 innych drogerii zawsze znajdzie się okazja do wejścia, chociażby popatrzeć na półki

Ostro wzięłam się za kolorówkę bo nie mogę już patrzeć, że tyle tego mam - do śmieci poszły pudry Vipery co miałam 6 testerów, 3 cienie które reanimowałam alkoholem (słabo to wyszło ) odłożyłam parę próbek minerałków a jak znajdę ochotę to poodsypuję sobie pigmenty a pełnowymiarowe pójdą na aukcje. Wyciągnęłam samplery minerałów - podkład, brązer i puder wykańczający i mam zamiar je używać jak poużywam masę odsypek i samplery to dopiero kupię sobie pełnowymiarowe

Zużyłam próbkę kremu z granatem na dzień Weleda i w koszu wylądował jeszcze brązer dla blondynek Essence i puder Complexion Perfection ELF - obydwa wykończone w 99% Essence pozostał tylko w rogach pudełka a CP Elfa pokruszył się i reszta wysypała mi się z pudełka
Stary 2012-12-19, 22:34   #4457
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale ja nie bylam przy zabijaniu tego zwierzaka. On juz byl zabity. Ja mieliłam mięso, nabijałam na flak, wiązałam szynki, wkładałam do wędzarni. Mięso w 100% zrobione naturalnie jest przepyszne, wiem jakie ma składniki i ze nie truje sie chemią.

Nie wiem czy o tym pisałam ale zuzyłam 3 próbki przez weekend, 2 x szampon i 1 x krem.

Poczyniłam też 1 zakupy w tym miesiacu, zamówiłam kilka rzeczy z Oriflame, za 59 zł. Bardzo mi zalezało od dłuzszego czasu na maseczce z lopianem (teraz była w promocji za 9,90), kosmetykach z serii Milk&Honey - wzielam mleczko do mycia twarzy i maske do wlosów, do tego krem z limitowanki orzechowy i maseczke z paczula i ylang ylang. Nie wiem czy wszystko przyjdzie, bo zamawiam u takiej dziewczyny z ogłoszenia, zobaczymy.
Przez Ciebie też własnie zamówiłam Ori ajj Ale już 2 katalogi opuściłam więc w miare okey./
[/COLOR]Parole używałaś już czegoś z choisee? [/QUOTE]

własnie maseczkę nałożyłam miód&czelolada W życiu nie czułam bardziej chemicznego zapachu czekolady Idę zaraz zmywać bo mnie twarz piecze Kwadrans wytrzymałam
Stary 2012-12-19, 22:40   #4458
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

A ja dostałam premię i od stycznia podwyżkę
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:44   #4459
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też jest vege od 18 lat[i nawet ma nadwagę ja przeszłam świadomie i z własnej woli dlatego dobrze się z tym czuję niemniej poznanie jego miało jakieś znaczenie

Łee Koshatko Ciebie zadowolić a co sprawia Ci przyjemność? Oprócz kupowania kosmetyków

Czemu piszesz "nawet"? Przecież wegetarianizm nie jest dietą odchudzającą. Z tego co wiem ta dieta jest trudniejsza do zbilansowania a u nas często wegetarianizm objawia się po prostu nie jedzeniem mięsa i ryb a zamiast tego jakieś wypełniacze. A tu niestety potrzebna jest spora wiedza i zastąpienie właściwymi produktami tych wykluczonych.
Przynajmniej nie musiscie szykować dwóch obiadów. Ja tak miałam i można się było załamać.

Najchętniej bym się oddaliła w dowolnie wybranym kierunku ale niestety z różnych przyczyn to niemożliwe. Kupowanie kosmetyków nie jest dla mnie przyjemnością. Ja jestem tylko ofiarą marketingu, promocji, wyprzedaży i limitowanek.

No co? Połowę tej kwoty wydałam na kurs językowy. A poza tym do koszyka wpadły jeszcze 3 herbaty, parówki, ciasteczka korzenne, płyn do higieny intymnej i błonnik.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2012-12-19 o 22:46
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:52   #4460
aktogimka
Zakorzenienie

Jak jutro pojadę do Lidla, to mam nadzieję, że jakieś fajne herbatki jeszcze będą.
Muszę też skoczyć do drogerii po żel do golenia. Obym nic więcej nie kupiła.

luskap, gratuluję premii i podwyżki! Dobrze wiem jak takie rzeczy cieszą.

Stary 2012-12-19, 22:57   #4461
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję

Ja jutro tez do Lidal idę a co
Stary 2012-12-19, 23:00   #4462
aktogimka
Zakorzenienie

Parole, dopiero dziś byłam na poczcie. Ale wysłałam priorytetem przed 15, więc powinno być szybko u Ciebie.

Stary 2012-12-19, 23:04   #4463
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu piszesz "nawet"? Przecież wegetarianizm nie jest dietą odchudzającą. Z tego co wiem ta dieta jest trudniejsza do zbilansowania a u nas często wegetarianizm objawia się po prostu nie jedzeniem mięsa i ryb a zamiast tego jakieś wypełniacze. A tu niestety potrzebna jest spora wiedza i zastąpienie właściwymi produktami tych wykluczonych.
Przynajmniej nie musiscie szykować dwóch obiadów. Ja tak miałam i można się było załamać.
Haha bo zawsze jak ktoś słyszy, że TŻ nie je mięsa to pada "Gruby wegetarianin?" wynika to z braku wiedzy ludzi na ten temat i myślenia stereotypowego. Staram się bilansować swój jadłospis i nasze obiady bo TŻ nie może żyć bez żółtego sera, pizzy, zapiekanek i piwa albo tekst typu "Nie jesz mięsa? To co ty jesz?" czy też, że potrawy wegetariańskie są niesmaczne a ja jem lepiej niż jak jadłam mięso! Przede wszystkim smakowo wszelkie zapiekane warzywa w mnóstwem przypraw a jaki vege bigos robię! i obiady za 5 zł dla dwojga no i że niby więcej czasu zapewne poświęca się na gotowanie - nieprawda
Cytat:
Najchętniej bym się oddaliła w dowolnie wybranym kierunku ale niestety z różnych przyczyn to niemożliwe. Kupowanie kosmetyków nie jest dla mnie przyjemnością. Ja jestem tylko ofiarą marketingu, promocji, wyprzedaży i limitowanek.
Koshatko Ty taka mądra głowa i się dajesz omamić bądź asertywna!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
łuhu! gratulacje!
Stary 2012-12-20, 00:19   #4464
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Nie piszę do nich, bo znowu się wciągnę w zamówienia, a już mi po mału przechodzi
No chyba że tak Bo wyglądałaś na zawiedzioną

Cytat:
Chciałam się też podzielić z Wami moimi spostrzezeniami n.t. zapasów. Uwazam ze warto miec pewien zapas kosmetyków (nieduzy oczywiscie) bo miałam w przeciągu 3 m-cy 3 sytuacje gdzie moje zapasy mnie uratowały: idąc do szpitala musiałam szybko skompletowac kosmetyczkę - zabrałam kosmetyki z zapasów, bo nie chciałam brac resztek, niespodziewanie spotkałam się z kolezanką ktora miała kilka dni wczesniej urodziny i nic dla niej nie zdazylam kupic wiec wziełam kilka kosmetyków z zapasów, ostatnio moja wspollokatorka zajela mi na dlugo lazienke rano kiedy ja musiałam umyc wlosy i biec do pracy, wyciagnelam szampon z zapasów i myłam włosy w kuchennym zlewie
Też jestem za posiadaniem niewielkich zapasów

Cytat:
A niby czemu?

Cytat:
jak poużywam masę odsypek i samplery to dopiero kupię sobie pełnowymiarowe
Bardzo dobra decyzja Ja mam pełno próbek kremów, a właśnie kończę pełnowymiarowy i postanowiłam, że nowy otworzę dopiero wtedy, kiedy wykończę próbki.

Cytat:
Super Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Obym nic więcej nie kupiła.

Mama przyniosła dziś katalog Avonu i wzięłam dla siebie 2 kremy do stóp i maseczkę do stóp Maseczka potrzebna, a kremy zupełnie nie, ale nie wiem, kiedy znów będę miała możliwość coś zamówić z Avonu, a to moje ulubione kremy.
Stary 2012-12-20, 06:23   #4465
Lynn
Zakorzenienie

A ja na weekend świąteczny mam w planach przeczytanie kilku książek, a w sylwestrowo- noworoczny chyba się poduczę, bo mam po nowym roku egzamin na kursie na który chodzę. Nic specjalnego, a jednocześnie nie mogę się doczekać tych paru dni wytchnienia, bo ostatnio na nic nie miałam czasu i wszystko lądowało w kalendarzu na " to do list".

Zamówiłam z UK z The Body Shop parę kosmetyków, które zniszczyły mój piekny balans Nie mogę przeżyć, że TBS w UK ma takie świetne promocje + dodatkowo -50-% na cały koszyk, a u nas są takie ceny, że aż się nie chce wchodzić do sklepu.

Edytowane przez Lynn
Czas edycji: 2012-12-20 o 06:25
Stary 2012-12-20, 08:48   #4466
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam z UK z The Body Shop parę kosmetyków, które zniszczyły mój piekny balans Nie mogę przeżyć, że TBS w UK ma takie świetne promocje + dodatkowo -50-% na cały koszyk, a u nas są takie ceny, że aż się nie chce wchodzić do sklepu.
I nic nie powiedziałaś.
Stary 2012-12-20, 11:38   #4467
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja na weekend świąteczny mam w planach przeczytanie kilku książek, a w sylwestrowo- noworoczny chyba się poduczę, bo mam po nowym roku egzamin na kursie na który chodzę. Nic specjalnego, a jednocześnie nie mogę się doczekać tych paru dni wytchnienia, bo ostatnio na nic nie miałam czasu i wszystko lądowało w kalendarzu na " to do list".
Ja tak samo mam listę książek i czasopism ^^ bo mi już kartę w bibliotece zablokowali i TŻ ma tak samo wolne więc się pobyczymy, pobroimy i w ogóle szał ciał
Cytat:
no u nas w styczniu jest -50% ale na niektóre produkty co zamówiłaś gadaj!

Zużyłam tusz wodoodporny SuperShock MAX Avon, nawet fajny był

Dziewczyny polećcie jakiś fajny tusz pogrubiający, który nie będzie sklejał i się osypywał - najlepiej jakiś odpowiednik FLE Maxfactora ?:P
Stary 2012-12-20, 11:42   #4468
aaaania1989
Zakorzenienie

Do mnie dziś przyjdzie paczucha z YR.....
Koshatka załapała się do testowania ekspresu do kawy! ciekawe czy juz wie....
Stary 2012-12-20, 12:20   #4469
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:

Każde kilka dni wolnego to "coś specjalnego"
Dokładnie... Tyle razy chciałam coś tam kupić, kilka razy zajrzałam, ale ceny są dla mnie zaporowe

Cytat:
no u nas w styczniu jest -50% ale na niektóre produkty
Przez cały styczeń?

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Koshatka załapała się do testowania ekspresu do kawy! ciekawe czy juz wie....
Wow, gratulacje dla Koshatki!
Stary 2012-12-20, 13:20   #4470
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Wow, gratulacje dla Koshatki

Kliknelam wlasnie (tak a propos) ekspresik do kawy Dolce Gusto, moj spozniony prezent urodzinowy od meza Uwielbiam kawe, a takie cudo przyda sie, jak przyjda do nas goscie Fajna sprawa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg big_dolce-gusto-piccolo-kp1006.jpg (24,3 KB, 2 załadowań)

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne

Edytowane przez Ł@siczk@
Czas edycji: 2012-12-20 o 13:21
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości