Rozstanie z facetem, część XXV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 22:29   #2071
pogubiona88
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV

Cytat:
Napisane przez kangu Pokaż wiadomość
nie wiem, od tamtego smsa, nie odpisał ani nie zadzwonił, bo ja w pierwszej chwili proponowałam , żeby pogadac jak ludzie i sobie wyjasnic.
Sprawdzałam wśród znajomych jego siostry tez go nie ma na liscie. Po prostu się odciął z kazdej strony, żeby tylko o mnie zapomniec, albo myslał, ze nie wiem będę go atakowac, nic nie pisałam od 2 dni.
Dopiero gdy dziś to zobaczyłam napisąłm jak mi przykro, że tak to załatwił i że ja tak nie umiem zignorowac kogoś jakby nie istaniał, bo przecież dużo mielismy wspolnych planow i w ogole. To będą najgorsze święta, urodziny i sylwester w moim zyciu.
nie moge w to uwierzyć
Bardzo Ci współczuję. Na serio :-**** <tuli>
Ale jeśli chodzi o sprawy techniczne (przepraszam że poruszam) to tak jest jak się kogoś zablokuje. Nie widać wtedy takiej osoby na liście znajomych ani własnych, ani znajomych znajomych. Znikają też wszystkie ex-posty...

Zachował się paskudnie... Miałam to samo 2 lata temu. Rano mnie kochał, a wieczorem wysłał smsa że to koniec. Wiesz kiedy? W WIGILIĘ!
Płakałam całe swięta, całego sylwestra....

Ech Kochana, żal mi Ciebie. Pisz tu, albo na PRV jak będziesz potrzebowała się wypłakać.
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:29   #2072
kangu
Rozeznanie

to da się zrobic, z ciekawosci sprawdzę.
kangu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:32   #2073
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
to da się zrobic, z ciekawosci sprawdzę.
Trzymaj się dzielnie!
Stary 2012-12-19, 22:32   #2074
kangu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pogubiona88 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci współczuję. Na serio :-**** <tuli>
Ale jeśli chodzi o sprawy techniczne (przepraszam że poruszam) to tak jest jak się kogoś zablokuje. Nie widać wtedy takiej osoby na liście znajomych ani własnych, ani znajomych znajomych. Znikają też wszystkie ex-posty...

Zachował się paskudnie... Miałam to samo 2 lata temu. Rano mnie kochał, a wieczorem wysłał smsa że to koniec. Wiesz kiedy? W WIGILIĘ!
Płakałam całe swięta, całego sylwestra....

Ech Kochana, żal mi Ciebie. Pisz tu, albo na PRV jak będziesz potrzebowała się wypłakać.
dzieki pogubiona88 prawdopodobnie będe pisac cały czas, bo serio nie umiem się odnaleźć.
sylwestra pewnie tak spedzę, nie chce mi się nigdzie wychodzić, wypije za duzo drinków i pojdze spac.
Stary 2012-12-19, 22:34   #2075
pogubiona88
Zadomowienie

Pisz śmiało...
Ja nie wiem , tak wielu facetów w ogóle nie ma klasy...
Co za czasy, żeby smsem....
Stary 2012-12-19, 22:39   #2076
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
dzieki pogubiona88 prawdopodobnie będe pisac cały czas, bo serio nie umiem się odnaleźć.
sylwestra pewnie tak spedzę, nie chce mi się nigdzie wychodzić, wypije za duzo drinków i pojdze spac.
O właśnie, Dziewczyny, zorganizujmy sobie tutaj Sylwestra! Będziemy się bawić do białego rana
Vandaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:46   #2077
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Pisz śmiało...
Ja nie wiem , tak wielu facetów w ogóle nie ma klasy...
Co za czasy, żeby smsem....
jakby facet ze mną zerwał smsem to chociażbym srała z bólu nie odezwałabym się nigdy więcej do niego. za ten brak szacunku.
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:55   #2078
kangu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
jakby facet ze mną zerwał smsem to chociażbym srała z bólu nie odezwałabym się nigdy więcej do niego. za ten brak szacunku.
szkoda gadac, oczywiscie zrobił tak bo jemu tak było łatwiej...
sprawdziłam, usunął konto, albo dezaktywował, bo chyba fb usunąć nie mozna. ciekawe czy czasowo czy sobie nowe założy, zeby tylko byc jak najdalej ode mnie.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Vandaris Pokaż wiadomość
O właśnie, Dziewczyny, zorganizujmy sobie tutaj Sylwestra! Będziemy się bawić do białego rana
heh, nigdy nie byłam fanką sylwestra, ale w tym roku to masakra, rok temu wyjechalismy razem i teraz miało byc tak samo.

ja na pewno nie mam ochoty na zabawę sylwestrowa, więc..
Stary 2012-12-19, 22:58   #2079
pogubiona88
Zadomowienie

Ja niby mam jakiś plan...chociaż MIAŁAM lepszy....wesele znajomych z EX... No ale on idzie, ja nie.
Stary 2012-12-19, 23:04   #2080
tyene
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję byczyć się w łóżku z psami w sylwestra.
Stary 2012-12-19, 23:09   #2081
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Agawa24 Pokaż wiadomość
Hmm... ja znalazłam taką stronkę przeznaczoną dla facetów o tym jak poderwać kobietę. Jest też artykulo tym jak sprawić aby była wróciła. Co prawda jest to dla męzczyzn, ale przecież możemy sobie tak to zinterpretować jakby to było dla kobiet o facetach
http://www.podrywaj.org/jak_odzyska%C4%87_dziewczyne
Skuteczny artykuł, tylko powoduje zabicie uczucia ze strony, która chce kogoś odzyskać. Wtedy robi się to tylko dla zemsty, a tego absolutnie nie pochwalam.
Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek133 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem ze wy jestescie bardzo poukladane i sumienne ale jeszcze jest jeden sposob :p Jakis moj kolega to odbierze, tak jak kolezanka chciala pieniadze ja sie wyklucac nie bede stwierdzam bo wiem jak on kozaczy wiec za 5 dni komus powiem i tyle
Że niby co, naślesz na niego kogoś?

Nie jesteśmy poukładane i sumienne, po prostu używamy mózgu na co dzień, a Ty względem tego kolesia niestety nie.
Cytat:
Napisane przez Burger Queen Pokaż wiadomość
Było miedzy nami dobrze. Normalnie. Kumpelsko. Ale doszedł aspekt że on zaproponował że możemy sypiać ze sobą bez zobowiązań. Bo jest to emocjonalnie higieniczne.
Nie, to jest wenerycznie higieniczne ale nie emocjonalnie Emocjonalnie to bagno, co zresztą teraz odczuwasz. Przybij pionę, bo też się zaangażowałam w coś takiego.

Po pierwsze odetnij się od nich na ile możesz, a po drugie pamiętaj: długa relacja FF zawsze wraca. Jak będzie mu z nią źle, przyleci do Ciebie i wróci do niej. Nie daj się wtedy złamać.
Cytat:
Też nie jestem za klinem. Bo w 80% przypadku ktoś cierpi. Albo ten co szukał klina (bo się zakocha, albo stwierdzi że klin nie jest nawet w 10% tak wspaniały jak ex), albo klin...
Niestety tak jest
Cytat:
dziewczyny, chyba muszę do was dołączyć, nie mogę uwierzyć rozstalismy sie, a raczej on wyskoczył z rozstaniem już w weekend, myślałam, że powiedział to w złości, bo ostatnio troche się kłócilismy, ale od piątku znowu było dobrze , w niedziele powiedział, że mnie kocha, a wieczorem sprzeczka i napisał mi smsem!! ze lepiej abysmy sie rozstali patrząc jak się dzieje ostatnio miedzy nami.(
Weź parę głębokich oddechów i napisz nam, o co według Ciebie tak naprawdę poszło.
To jest Twój czas na żal, płacz i sprzeczne emocje, nie kryj się z nimi.
Stary 2012-12-19, 23:19   #2082
tyene
Zakorzenienie

Malla - czytam właśnie Twojego bloga. Łączy nas miłość to sztuki ludowej <3 !
Stary 2012-12-19, 23:32   #2083
kangu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Weź parę głębokich oddechów i napisz nam, o co według Ciebie tak naprawdę poszło.
To jest Twój czas na żal, płacz i sprzeczne emocje, nie kryj się z nimi.
Poszło o to , że ostatnio troszke się kłócilismy, ostatnie dwa tygodnie, mało się widywaliśmy własnie te dwa tygodnie-to był związek na odległośc niedużą ale jednak.
Od piątku wszystko ruszyło do przodu, sobota niedziela super i w niedziele poszło o jeden telefon, własciwie o drobnostkę, co mnie teraz utwierdza w przekonaniu, że pewnie gdyby ta sytuacja nie zaszała to zdarzyłaby sie inna.
On jest dosyć zamknięty w sobie , może coś w sobie dusił, wiem że trochę problemów mu sie nałozyło w domu , z autem, być moze cos w sobie dusił odnośnie naszego związku, ja mu zawsze mówiłam, że musimy sobie mówić wprost, ale dla niego to było trudne, myślę, że zaowocowało wybuchem. Mam wrażenie, że uciekł od problemu zamiast go rozwiązać. Mysle, że gdybyśmy pogadali dałoby się to rozwiązac, tym bardziej, że chcielismy niedlugo razem wyjechac i nadrobilibyśmy ten czas.
Niestety od weekendu jest ściana z jego strony i odcięcie sie ode mnie, więc juz po zawodach. poddał się.
Stary 2012-12-19, 23:41   #2084
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:

Że niby co, naślesz na niego kogoś?

Nie jesteśmy poukładane i sumienne, po prostu używamy mózgu na co dzień, a Ty względem tego kolesia niestety nie.

.
a czemu nie? on wykorzystuja moja slabosc i psychiczna i fizyczna. On mi grozi a co ja mam sie bac i myslec ze robi mi to wszystko to jeszcze mam sie go bac?? Ja go uprzedzilam ze ma mi oddac wszystko co moje. Napisalam mu rowniez ze jak nie przestanie mi grozic to pojde na policje ale wole osobiscie zeby ktos rowny jemu mu powiedzial, ze ma mi zwrocic co moje, bez bicia (na poczatku) mi on tego nie odda, albo odda gdybedzie cos chcial i bedzie pisal, przepraszam przepraszam wpadnij oddam ci wszystko,a ja mam dosc bo znow bedzie to samo, dlatego chcialabym zeby ktos za mnie decydowal
Stary 2012-12-19, 23:43   #2085
tyene
Zakorzenienie

Kwiatuszek, dziewczyno...
Stary 2012-12-19, 23:46   #2086
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Poszło o to , że ostatnio troszke się kłócilismy, ostatnie dwa tygodnie, mało się widywaliśmy własnie te dwa tygodnie-to był związek na odległośc niedużą ale jednak.
Od piątku wszystko ruszyło do przodu, sobota niedziela super i w niedziele poszło o jeden telefon, własciwie o drobnostkę, co mnie teraz utwierdza w przekonaniu, że pewnie gdyby ta sytuacja nie zaszała to zdarzyłaby sie inna.
On jest dosyć zamknięty w sobie , może coś w sobie dusił, wiem że trochę problemów mu sie nałozyło w domu , z autem, być moze cos w sobie dusił odnośnie naszego związku, ja mu zawsze mówiłam, że musimy sobie mówić wprost, ale dla niego to było trudne, myślę, że zaowocowało wybuchem. Mam wrażenie, że uciekł od problemu zamiast go rozwiązać. Mysle, że gdybyśmy pogadali dałoby się to rozwiązac, tym bardziej, że chcielismy niedlugo razem wyjechac i nadrobilibyśmy ten czas.
Niestety od weekendu jest ściana z jego strony i odcięcie sie ode mnie, więc juz po zawodach. poddał się.
Jeju, jakbym słyszała swoją historię sprzed lat. On nie ma na imię Damian? :P

Dokładnie coś dusił, nie mówił mi nic co by się działo, poszlo o coś przez telefon (drobnego) i .... nagle wysłał smsa że to koniec i KILKA dni nie odbierał telefonu... K O P I A!!!!!!!
Stary 2012-12-19, 23:50   #2087
kangu
Rozeznanie

nie to nie on
być może niektórzy faceci tak juz mają, tylko jak tak myślę, czy oni zdają sobie sprawę, że zawsze problemy sie zdarzają? ze trzeba sobie z nimi radzić, a nie uciekać.
Stary 2012-12-19, 23:54   #2088
Kwiatuszek133
Zadomowienie

no cooo :/ moge wam udowodnic ze nie chce z nim kontaktu wlasnie przez to ze ktos inny to odbierze
Stary 2012-12-19, 23:54   #2089
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
nie to nie on
być może niektórzy faceci tak juz mają, tylko jak tak myślę, czy oni zdają sobie sprawę, że zawsze problemy sie zdarzają? ze trzeba sobie z nimi radzić, a nie uciekać.
Ooooo to to! Ja z moim sie nie kłociłam... przez cały roczny związek spokojnie ze 2-3 razy zwróciłam mu uwagę.
Jak się spotkaliśmy po paru dniach od zerwania powiedział, że nie lubi jak są napięcia w związku bo z EX nigdy się nie pokłócił. Super wyznacznik. Tylko że z różnicą taką że ja go kochałam, a ex mu powiedziała że od 3 lat go traktuje jak kumpla. Ale...jego wybór :P
Stary 2012-12-20, 00:04   #2090
Fflorence
Raczkowanie

Szczerze mówiąc przestłam tu zaglądać głównie przez posty Kwiatuszka, które zdominowały wątek. Po przeczytaniu 3 takich wypowiedzi stwierdziłam że nie mam siły ani ochoty czytać dalej
Grudzień to cieżki miesiąc jak się nagle zostało samym, ale są tez dobre momenty. Ja właśnie majstruje świąteczny stroik, podjadam grzanki czosnkowe i słucham sobie audiobooka "Bag of bones" Kinga.
Dobranoc!
Fflorence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 00:06   #2091
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fflorence Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc przestłam tu zaglądać głównie przez posty Kwiatuszka, które zdominowały wątek. Po przeczytaniu 3 takich wypowiedzi stwierdziłam że nie mam siły ani ochoty czytać dalej
Grudzień to cieżki miesiąc jak się nagle zostało samym, ale są tez dobre momenty. Ja właśnie majstruje świąteczny stroik, podjadam grzanki czosnkowe i słucham sobie audiobooka "Bag of bones" Kinga.
Dobranoc!
Kochana, ale mi Ciebie brakuje!

Ja zaczęłam oglądać Supernatural...

Napisz coś więcej!
Stary 2012-12-20, 00:08   #2092
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fflorence Pokaż wiadomość
Dobranoc!

Wkurza mnie to zleksza bo wychodzi na to, ze gdy ktos mnie okrada i grozi to ja mam to olac. Potem kiedys wbije mi na chate, spotka mnie na miescie ukradnie mi cos a ja znowu to oleje. Dostane "wpie.dol" i znowu to oleje bo nie chce mu robic problemow. Dalam soba pomiatac i pora zeby ktos rowny jemu popomiatal troche nim...

No chyba, ze uwazacie ze mam olac to, ze mi grozi i okrada
Stary 2012-12-20, 00:15   #2093
kangu
Rozeznanie

Cytat:
Ooooo to to! Ja z moim sie nie kłociłam... przez cały roczny związek spokojnie ze 2-3 razy zwróciłam mu uwagę.
Jak się spotkaliśmy po paru dniach od zerwania powiedział, że nie lubi jak są napięcia w związku bo z EX nigdy się nie pokłócił. Super wyznacznik. Tylko że z różnicą taką że ja go kochałam, a ex mu powiedziała że od 3 lat go traktuje jak kumpla. Ale...jego wybór :P
heh
nie wiem może to kwestia charakteru i dopasowania, a może dojrzałości.
Stary 2012-12-20, 00:16   #2094
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Wkurza mnie to zleksza bo wychodzi na to, ze gdy ktos mnie okrada i grozi to ja mam to olac. Potem kiedys wbije mi na chate, spotka mnie na miescie ukradnie mi cos a ja znowu to oleje. Dostane "wpie.dol" i znowu to oleje bo nie chce mu robic problemow. Dalam soba pomiatac i pora zeby ktos rowny jemu popomiatal troche nim...

Ja trochę nie na temat, ale co to znaczy "zleksza" i znów jak ostatnio ani trochę sie nie czepiam...ale może mnie nauczysz kolejnego słowa
Stary 2012-12-20, 00:19   #2095
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Malla - czytam właśnie Twojego bloga. Łączy nas miłość do sztuki ludowej <3 !
Tak mnie wychowano, tańczyłam polkę, śpiewałam w chórze i malowałam pisanki
Szkoda, że ze sztuki ludowej pozostało mi tylko picie jak na półgóralkę przystało
Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam oglądać Supernatural...
Dean
Impala
Cytat:
Napisane przez Agawa24 Pokaż wiadomość
O, to ja chcę się dowiedzieć jak osiągnąć jego tęsknotę i powrót! :P Moja desperacja mnie dobija no ale co tam, warto poczytać bo mądre rzeczy piszesz
Bądź taka, o jakiej zawsze marzyłaś. Ty, nie on. Zostań najlepszą wersją siebie
Jeśli łączyło Was porozumienie dusz, to zauważy i ponownie się zakocha.

Brzmi banalnie, nie? A jest cholernie trudne. Mnie się udało. Tyle że byłam wtedy już z innym...
Cytat:
Napisane przez Little miau miau Pokaż wiadomość
Co masz na myśli? Jak to wypośrodkować?
Nie wolno udawać ani dostosowywać się do czyichś pragnień, to prędzej czy później wychodzi na jaw i źle się kończy. Trzeba być sobą, przyciągać uwagę swoimi dobrymi stronami i liczyć się z uczuciami innych. Ludzie mają prawo nas nie kochać, a my mamy obowiązek wymagać od nich szacunku.

Z praktycznych rad - nie płakać, nie wyżalać, nie denerwować się przed facetem. Litością ani chwiejnością go nie zdobędziesz. Wkurzy Cię? Milczenie jest złotem.
- Nie wypisywać epopei smsowych. Dobrze znaleźć osobę, która zabierze nam telefon, gdy chcemy do niego napisać.
- Uśmiechać się przy nim, niekoniecznie DO niego.
- Wyglądać dobrze, ale nie tak, jak on zawsze chciał, bo zauważy, że to pod niego.
- Poszerzać krąg znajomych o jemu nieznane osoby, zajmować się nowymi aktywnościami, otworzyć na inny styl muzyczny. Niech poczuje, że Cię nie zna wcale tak dobrze, niech poczuje naturalną ciekawość.
- Nie udawać szczęścia, nie obnosić się z udawanym szczęściem, nie próbować mu dogryźć np. przez opisy na gg. Im rzadsze raportowanie, co u nas się zmienia, tym większe oczekiwanie na nowe wieści.
- Inicjować kontakt w ważnych chwilach, tj. na urodziny, egzamin na prawko. Silne emocje doświadczane w danym dniu łączą bliżej z osobami, z którymi ma się wtedy kontakt.
- Rozwijać wspólne zainteresowania. Bo rozwój nigdy nie zaszkodzi.
- Nie wzbudzać zazdrości. Łatwe dziewczyny nie są w modzie.
- Akceptować, gdy powyższe działania nie przynoszą oczekiwanych skutków.
Cytat:
Chcę osiągnąć jego tęsknotę ale bez powrotu. Tzn. żeby żalował... ihihihihi

Dzisiaj koniec użalania się... Jednak jak człowiek się zepnie to dzieją się cuda.... Spotkałam się dziś z jego przyjaciółką, bardzo obiektywną. Fajna babka z jajami. Powiedziała że jego czasem trzeba kopnąć w dupę. Taki typ. Zawzięlam się w myślach że się nie odezwę. I co? Zaraz napisał. Odpisuje rzeczowo i sucho. Niech się męczy.
Co mu zawsze w Tobie przeszkadzało, czego nie chciałaś zmienić?
Co robiliście na początku związku, czego nie robiliście pod koniec?
Cytat:
Ach, to męskie, tchórzliwe podejście
Ciekawe, czy będziesz pierwszą osobą, do której zadzwoni, gdy mu się poprawi nastrój...
Cytat:
Tak, bo to totalne szczeniactwo i buractwo. Zachowujesz się kompletnie bez klasy, nie masz w sobie dumy ani godności, umiesz tylko bić pianę. To nie tenis, nie musisz odbijać piłeczki. Jeśli on wybija na aut, zejdź z kortu.
Stary 2012-12-20, 00:22   #2096
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
heh
nie wiem może to kwestia charakteru i dopasowania, a może dojrzałości.
Zważywszy że tamten ex mial 33 lata wówczas to chyba nie dojrzałość...
Stary 2012-12-20, 00:28   #2097
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mnie wychowano, tańczyłam polkę, śpiewałam w chórze i malowałam pisanki
Szkoda, że ze sztuki ludowej pozostało mi tylko picie jak na półgóralkę przystało

Dean
Impala
Ja kolekcjonuję sakralną sztukę ludową trochę. I mam trochę Bolesławca w domu. Marzy mi się więcej - może kiedyś wyproszę na urodziny serwis. I mam mieszkanie z elementami neofolku. No i szafę. Ale to już taki popkulturowy folk jest, jeżeli chodzi o design dodatków czy ubrań.

O tak, zdecydowanie impalą bym nie pogardziła Ale ogólnie klimacik Stanów Zjednoczonych (wreszcie jakieś dziury, a nie sama California/New York!), no i chyba też jestem fanką Deana...
Stary 2012-12-20, 00:30   #2098
Malla
Nie depcze krokusów

Mój kolega zajmuje się odrestaurowywaniem starych mebli w stylu ludowym I tańczy w zespole.
Stary 2012-12-20, 00:31   #2099
pogubiona88
Zadomowienie

Malla jesteś moim Bogiem porad. Kiedyś Cię ozłocę Jak będę wiedziała jak

Nasz związek na końcu nie różnił się niczym od tego na początku...serio. To spadło z dnia na dzień. Jemu nic we mnie nie przeszkadzało (szczerze, do dziś to utrzymuje!). To co nas poróżniło to fakt że ja od poczatku jasno mówiłam że poważnie traktuję związek, że w przyszłości (nie już, ale kiedyś) chcę mieć męża i dzieci. A on mówił od początku że chce.... a potem stwierdził że on ma fiu bździu, że chciałby być taki ułożony i twardo stąpający po ziemi jak ja, ale on kocha podróże i na nie musi wydawać pieniądze. Tzn. inne podejście do życia. On luźne...nie myślące o przyszłości, tu i teraz dla niego wszystko było, a reszta jakoś się ułoży.... A ja nie chorobliwie, ale jednak patrząca w przyszłość, dbająca o edukację, o pracę itp.
Stary 2012-12-20, 00:40   #2100
Malla
Nie depcze krokusów

Pogubiona - ale przecież Ty też chcesz podróżować.

PS. Moim znajomym dziecko w tym nie przeszkadza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości