|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II
A mi się zapowiada nauka na święta
a już miałam nadzieję, że się obejdzie, ale tak nam nawalili, że szok... niestety...U mnie tak zimno teraz, że chyba coś się z tego wykluje, może jakiś śnieg przywieje
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
muszę kupić prezent siostrze, tylko nie wiem kiedy
już 20 grudnia, a jutro koniec świata, a ja choinki nie ubrałam
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
A mysmy wczoraj ogarnely kuchnie ale az do 24 nam zajeło.. I powiem wam że siostra znalazla w szafce 200zl;p Kurde ale bylysmy podjarane...
Dzis czeka mnie dalsza czesc porzadkow, ale kuchnia zawsze najgorsza... Ja dostałam kartke od Dominiki i tez ma sliczne pismo ![]() Az wam zazdroszcze dziewczyny
|
|
|
|
#4895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Są takie błędy, ktorych nie da się naprawić... Są takie słowa, ktorych nie da się cofnąć... Są takie łzy, ktorych nie umiem powstrzymać... Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć... Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć... Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
Cały czas sypie na Podlasiu! Niemal od soboty, jak tylko przestanie to zaraz znowu. Właśnie widzę, że znowu pada.
Jeszcze 2 dni na uczelni zostało, a ja kombinuję żeby coś zrobić ale się zbytnio nie narobić Tym sposobem powybierałam sobie przedmioty na które idę, czyli dzisiaj od 11:30 do 13 i jutro od 13:15 do 14:45Dzisiaj mam zamiar jeszcze trochę posprzątać, może popakuję prezenty i będę ozdabiała pierniczki lukrem, czekoladą. Posypię posypką, i siekanymi orzechami i popakuję już. Huk roboty, huk roboty |
|
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
Przygotowujecie już jakieś potrawy świąteczne? Bo kilka dni zostało, nic nie zrobione (oprócz pierniczków
) i później w wigilię rano jet zamieszanie wielkie i latanie po drobne zakupy, nie lubię tego Co można przygotować już teraz?
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
![]() Zaniedbałam wątek bo pracowałam na stoisku świątecznym. Dzień w dzień pracowałam, na nic nie miałam czasu i efektem jest to że jestem przemęczona i nie czuję już klimatu świąt bo otaczały mnie zewsząd świąteczne rzeczy a nad głowami huczały kolędy ![]() Dzisiaj jadę po ostatni prezent. Wolałybyście wariant: 1. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20185682/ czy 2. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00185683/ ?
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba po 1 chociaz obie ladne
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas choinkę ubiera się w wigilię rano. Prezenty dużo wcześniej kupione (październik-listopad) bo nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę - dość że w sklepach już nic ciekawego nie ma, to dużo ludzi i straszne kolejki
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim! Ale mnie tu dawno nie było,niestety tak odbija się moje zabieganie.
Melduję,że dostałam 2 karteczki,jedną od Wioli,drugą od Marii,dziękuję ślicznie Później wstawię zdjęcia.Swoje wysłałam w poniedziałek,mam nadzieję,że dojdą do świąt. Choinkę już mam ubraną,wczoraj zrobiłam jeszcze troszkę pierniczków,które nie muszą mięknąć i są pyszne.Kilka zawieszę na choince,ale to po ozdobieniu.Nigdzie w sklepach nie mogę znaleźć kolorowych lukrów.. no cóż.. A w Piotrze i Pawle raczej nie kupię,gdyż wydaje mi się,że tam przepłacę.. W sumie to nawet nie patrzyłam na ceny.. Pocieszam się tym,że mam w domu czerwony barwnik,to mogę go użyć.W sumie żółty i zielony też,lecz będą potrzebne do tortu.. ale chyba troszkę mogę ich "skubnąć". ![]() Dzisiaj będę piekła piernik staropolski,bo ciasto leżakuje już od listopada.Uwielbiam jego wyrazistość. Z rana w wigilię umówiłam się z mamą na "świąteczne "drobne zakupy,po przecenach. Wybieramy się do Kauflanda,bo mama ma blisko i zamierzamy kupić jeszcze jakieś słodycze i ewentualnie drobiazgi świąteczne.
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upiekę spody do ciast, zmielę mak. No a w sobotę to już robota pełną parą. No a w Wigilię faktycznie jest zamieszanie, jeszcze się okazuje, że tego nie ma, tamtego brakło i trzeba lecieć do sklepu. Nie wyobrażam sobie jeszcze ubierać choinki w ten dzień.
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
3 ! ja dziś się biorę za ciasto: miodownik/snickers/ciasto toffi (każdy nazywa inaczej ) bo też musi zmięknąć trochę bo placki się robi na sodce i miodzie i już się nie mogę doczekać soboty, bo jedziemy po choinki |
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Tez robie ciasto tofii
znaczy mama robi;pMniam mniam ![]() Aż slinka leci na sama mysl o tym całym jedzeniu
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Odchudzac najwyzej sie w ciagu roku bedziesz
![]() Nie mozna sobie na Świeta jedzenia odmawiac
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to wszystko do przygotowania tak na dzień przed Wigilią. Z mamą w ogóle nie mogę się porozumieć w tej kwestii co zwiastuje tragedię.
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej nie mam prezentu dla tż, bo nie doszly jeszcze pieniadze
...
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
ahmily doskonale Cię rozumiem, mój prezent dla TŻ został wysłany teraz w poniedziałek, a idzie przeciętnie 14 dni (ze Stanów niestety
żeby to jeszcze było warte takiej podróży, a to głupotka taka ) a biorąc pod uwagę, że w międzyczasie są Święta i Sylwester ucieszę się jak dojdzie w pierwszym tygodniu stycznia |
|
|
|
#4912 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dalej nie mam wszystkich prezentów Wymyslilam rodzicom karafkę do wina bo pedza swoje i czesto piją, a zawsze stawiaja jakies butelki na stol. Z karafka bedzie ladnie nawet jak gosci zaprosza. Mam nadzieje ze gdzies znajde, jak nie to mamie kupie jakis lakier do paznokci, szminke, czy krem do rak, a tacie wor slodyczy bo uwielbia ![]() Dla brata i jego dziewczyny wino, ladna swieczka, olejek do masazu. Cos jeszcze bym dorzucila.Macie jakiś pomysł? ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ja chyba jutro albo w sobote upieke miodownika. Jablecznik w niedziele, bo chyba nie za bardzo moze tak dlugo stac..
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-12-20 o 14:14 |
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
starałam się doczytać ale nie mogę! tyle napisałyście przez tydzień mojej choroby, że nie jestem w stanie
Dostałam Kartkę! pieknie dziękuję, mam nadzieję że moja też dojdzie na czas choinkę już mam wkleję zdięcie wieczorem - na razie w proszku jestem z pieczeniem i jedzeniem, bo niestety choroba zmogła i nic nie mogłam na to poradzić
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie chciałabym tak zrobić, żeby było w miarę na spokojnie. Ale z tego co widzę motywacja mojej rodziny do zrobienia czegokolwiek w związku ze świętami jest zerowa. Choćby zrobić listę zakupów
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi troche zal tych ludzi co w wigilie musze pracowac....Szczegolnie w sklepach. Rozumiem 13, ale do 18 to juz przesada.
|
|
#4917 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Ja od 14 do 22 MIKA93 dostałam
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-12-20 o 15:02 |
|
|
|
|
#4919 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Witam, dawno tu nie pisałam, ale jestem strasznie zakręcona ostatnio.
Ogólnie to na święta pojadę do rodziców, w niedzielę dopiero. Więc jeśli chodzi o gotowanie to dopiero w Wigilię sobie poszaleję. Prezentów mam połowę. Wczoraj mnie w H&M poniosło, i za torbę drobiazgów dla dwóch panienek (lat 9 i 6) zapłaciłam ponad 200 zł. TŻ mnie udusi. Mam już wszystkie kosmetyków dla damskiej części, muszę jeszcze jakiś drobiazg kupić dla małego szkraba. Dla dwóch babć jakiś witaminowy syrop czy coś (wiem że im się spodoba), dla dziadka butelka ulubionego alkoholu ![]() Takie ładne rzeczy niektórym mam do wydania, że aż żal oddawać
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziekuje za kartke od INAL
Przesliczna **Kurcze znowu mi sie nic nie chce, wracam z pracy i bym najlepiej sie polozyła spac;p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

a już miałam nadzieję, że się obejdzie, ale tak nam nawalili, że szok... niestety...
19.09.2015

już 20 grudnia, a jutro koniec świata, a ja choinki nie ubrałam
Tym sposobem powybierałam sobie przedmioty na które idę, czyli dzisiaj od 11:30 do 13 i jutro od 13:15 do 14:45

...

żeby to jeszcze było warte takiej podróży, a to głupotka taka
) a biorąc pod uwagę, że w międzyczasie są Święta i Sylwester ucieszę się jak dojdzie w pierwszym tygodniu stycznia
**