Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 17. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 20:39   #1111
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
czy paczka wysłana do Włoch w piątek rano ma szansę dojść do świąt?

nie.. obstawiam, że wątpliwe jest, by doszła nawet w pierwszym tygodniu nowego roku

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:42   #1112
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
lepiej nie kombinuj
fajowo bym wyglądała ...
jedynki ciemniejsze a reszta jasna
Stary 2012-12-19, 20:42   #1113
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez SabinaPrzemysl Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam pytanie do was.Orientujecie się może,do kiedy kurierzy DHL rozwożą przesyłki?Przesyłka na śledzeniu od godziny 07:33 ma status "Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia" i nie wiem czy dojdzie jeszcze dzisiaj czy już jutro?Proszę o pomoc
Nie wiem, u mnie miała dziś przesyłka być, a jeszcze jej nie ma!! Pomijam to, że produkt zamówiłam 11 grudnia!!

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:46   #1114
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
mam olej na włosach. Chcę obie dziś farbnąć włosy szamponetką delia (4 - 6 myć). I teraz nie wiem, jak mam zrobić:
1) nałożyc szamponetkę na naolejowane włosy, poczekać pol godz, zmyć wszystko razem
2) zmyć olej, nałożyć szamponetkę, poczekać pol godz, zmyć szamponetkę

niby na opakowaniu jest napisane, że nakładać na umyte i wilgotne włosy, ale z drugiej strony - dziewczyny farbują włosy "na olej" i niby lepiej wychodzi niż normalnie
wg mnie to głupi pomysł. olej przecież nie pozwoli przeniknąć farbie do wlosa i nie wiesz tak naprawdę co Ci wyjdzie. zresztą sama poczytaj http://blogblondbunny.blogspot.com/2...a-na-olej.html
Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Zdecydowanie na włosy bez oleju bym tę szamponetkę nakładała. Fryzjerka odradzała mi nawet farbowanie na olej ale wiem, że dziewczynom takie farbowanie wychodziło więc może chodziło tylko o mój dość specyficzny przypadek.
nie wiem w ogóle kto wpadł na taki pomysł, przecież to tak jakby farbować włosy, w które ktoś wcześniej powcierał pianki, pasty, woski, jedwab i spryskał to wszystko lakierem.
Cytat:
najlepiej by było na amen zrezygnować z kawy i herbaty- one najbardziej zażółcają szkliwo.

A jak wybiela? nie u każdego tak samo: nie można zejśc poniżej swojego naturalnego odcienia. Niektórzy mają naturalnie bardzo białe zęby inni nie.... Można powrócić do swojego naturalnego odcienia, ale 'bielej' już
z herbaty też? ja mam niewielki osad z kawy, papierochów nie palę. zęby mam raczej jak kość słoniowa, a miałam nadzieję, że będą choć ton, dwa jaśniejsze niż normalnie.
nie wiem czy jest sens się męczyć i ryzykować, bo zdrowe dla zębów to na pewno to nie jest.
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:02   #1115
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
z herbaty też? ja mam niewielki osad z kawy, papierochów nie palę. zęby mam raczej jak kość słoniowa, a miałam nadzieję, że będą choć ton, dwa jaśniejsze niż normalnie.
nie wiem czy jest sens się męczyć i ryzykować, bo zdrowe dla zębów to na pewno to nie jest.

zażółca mniej niż kawa ale jednak.
Poza tym jak masz plomby, to plomb nie wybieli, więc mogą się różnić kolorem od zębów. Poza tym wybielanie może podrażniać dziąsła, powodować ich krwawienia. Dodatkowo osłabia zęby. Dentystka mi odradziła.

km

mój INSTA
Stary 2012-12-19, 21:31   #1116
Stace
Zakorzenienie

Czy to, że 2 kosmyki koło twarzy nie trzymają się wcale wyprostowane po prostowaniu, zależy od tego, że mam prostownicę za 20zł i jest badziewna ? No bo włosy prostuje dobrze, tylko że to się za długo nie utrzymuje..

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:35   #1117
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Czy to, że 2 kosmyki koło twarzy nie trzymają się wcale wyprostowane po prostowaniu, zależy od tego, że mam prostownicę za 20zł i jest badziewna ? No bo włosy prostuje dobrze, tylko że to się za długo nie utrzymuje..
Podbijam! To pytanie nurtuje mnie od wieków.
Stary 2012-12-19, 21:39   #1118
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

też tak mam

km

mój INSTA
Stary 2012-12-19, 21:44   #1119
zarumieniona
Raczkowanie

Na fb mam automatyczne logowanie tzn wpisuję mail i samo mi się pojawia zakropkowane hasło.Mam kompa z siostrami.I ich hasła normalnie działają a moje nie :/ jak wpisuję pierwszą literę maila nie pokazuje mi się nic :///
Mam nadzieję że ktoś zrozumiał o co mi chodzi
Co zrobić ? nie pamiętam hasła na poczte :/

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie: jeśli być może był u mnie dziś kurier, ale nikogo nie zastał w domu, i nie miał mojego nr tel., to co się dzieje z paczką? przyjedzie innym razem? rzadko kiedy zamawiam kuriera, a jeśli już, to jestem w domu..
Raz mi się zdarzyło,że kurier zostawił paczkę u sąsiadki 3 piętra niżej
zarumieniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:05   #1120
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Kiedyś oglądałam film, gdzie była sobie dziewczyna i chłopak - nie wiem, w jakim wieku, ale na pewno nie byli starsi, raczej wiek podstawówki Pamiętam, ze dziewczynka była chyba niewidoma od urodzenia i chłopak tłumaczył jej kolory, np. biały jako puszysty jak obłoki na niebie. Wydaje mi się, że rodzice tej dziewczynki zabroniły się spotykać z tym chłopakiem, bo był brzydki, nie wiem, może chory na cos Albo odwrotnie, to jego zabronili, ale raczej obstawiam, że jej.
Coś ktoś może kojarzy?
Stary 2012-12-19, 22:08   #1121
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Kiedyś oglądałam film, gdzie była sobie dziewczyna i chłopak - nie wiem, w jakim wieku, ale na pewno nie byli starsi, raczej wiek podstawówki Pamiętam, ze dziewczynka była chyba niewidoma od urodzenia i chłopak tłumaczył jej kolory, np. biały jako puszysty jak obłoki na niebie. Wydaje mi się, że rodzice tej dziewczynki zabroniły się spotykać z tym chłopakiem, bo był brzydki, nie wiem, może chory na cos Albo odwrotnie, to jego zabronili, ale raczej obstawiam, że jej.
Coś ktoś może kojarzy?

kojarzę film, właśnie przez ten 'puszysty biały', ale nie pamiętam tytułu

przyłączam się więc do prośby

km

mój INSTA
Stary 2012-12-19, 22:21   #1122
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
kojarzę film, właśnie przez ten 'puszysty biały', ale nie pamiętam tytułu

przyłączam się więc do prośby
Oni się chyba na jakimś letnim obozie poznali, jestem pewna, ze dziewczynka była blondynką. On jej mówił, że jest brzydki, a ona dotykała jego twarzy i mówiła, że dla niej jest piękny Coraz więcej szczegółów pamiętam, ale przypomnieć sobie nie mogę tytułu... Chłopak miał chyba takie długie rudawe falowane włosy z przedziałkiem po środku. I miał mocno zdeformowaną twarz.
Stary 2012-12-19, 22:26   #1123
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Coś ktoś może kojarzy?
Maska?
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:30   #1124
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym jak masz plomby, to plomb nie wybieli, więc mogą się różnić kolorem od zębów. Poza tym wybielanie może podrażniać dziąsła, powodować ich krwawienia. Dodatkowo osłabia zęby. Dentystka mi odradziła.
to fakt, raczej wszyscy dentyści wybielanie odradzają. za to proponują piaskowanie+fluoryzacja.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:33   #1125
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem w ogóle kto wpadł na taki pomysł, przecież to tak jakby farbować włosy, w które ktoś wcześniej powcierał pianki, pasty, woski, jedwab i spryskał to wszystko lakierem.
Jest tu na wizażu cały wątek na ten temat i tam dziewczyny twierdzą, że super się włosy farbują i na dodatek są chronione dzięki olejowi. Ja nigdy nie próbowałam. Ale wiem też, że niektórzy fryzjerzy radzą by farbować lekko przetłuszczone włosy, bo właśnie wtedy są chronione (czyli podobnie jak po nałożeniu oleju). Najwyraźniej więc są dwie szkoły i trzeba samemu próbować, ale piszę to tylko o farbowaniu farbą. Farbowanie na olej szamponetką jest całkowitym nieporozumieniem, moim zdaniem, bo kolor nie będzie miał szansy złapać.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:33   #1126
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
wg mnie to głupi pomysł. olej przecież nie pozwoli przeniknąć farbie do wlosa i nie wiesz tak naprawdę co Ci wyjdzie. zresztą sama poczytaj http://blogblondbunny.blogspot.com/2...a-na-olej.html

nie wiem w ogóle kto wpadł na taki pomysł, przecież to tak jakby farbować włosy, w które ktoś wcześniej powcierał pianki, pasty, woski, jedwab i spryskał to wszystko lakierem.(...)
Ja też nie radziłabym tak farbować. Koleżanki z pracy próbowały i obydwie narzekały poźniej, że farba bardzo szybko się zmyła. Teraz widzę, że powinny się cieszyć, że równo złapała.
Podejrzewam, że szamponetka by w ogóle nie chwyciła albo tylko na bardzo krótko.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 22:40   #1127
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ooo, no przecież Dzięki
Stary 2012-12-19, 23:36   #1128
Vivienne
... choć nie Westwood

2 pytania:

1. mam niedługo zabieg w narkozie. zaczynam panikować... że się nie obudzę, że zapadnę w śpiączkę... jest tu ktoś o wykształceniu medycznym, kto wybije mi moje lęki z głowy?

2. dlaczego wyników z badania krwi nie chcą udostępniać np poprzez odbieranie wyników on-line, tylko i wyłącznie osobiście? Jest jakiś konkretny powód?

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2012-12-19 o 23:53
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 23:50   #1129
gazowane lody
Zakorzenienie

Cytat:
nie.. obstawiam, że wątpliwe jest, by doszła nawet w pierwszym tygodniu nowego roku
buuu no szkoda wielka szkoda..
idzie do mnie również paczka z Włoch .. myślałam że podusie grzejące będę miała już na święta..

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 00:05   #1130
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość

2. dlaczego wyników z badania krwi nie chcą udostępniać np poprzez odbieranie wyników on-line, tylko i wyłącznie osobiście? Jest jakiś konkretny powód?
U mnie można odczytać wyniki online, tylko trzeba mieć gdzieśtam założone konto.
Stary 2012-12-20, 00:24   #1131
hoe
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny wiecie może co śpiewają w reklamie Wedla? Próbowałam coś goglować, ale nic mi nie pasuje Nurtuje mnie to pytanie już dłuższy czas i nie wiem nawet czy w ubiegłym roku gdzieś o to nie pytałam

hoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 03:09   #1132
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Ja mam dwa głupie pytania
1. Czy mogę zamrozić pora? Nie zmieni swojego smaku po rozmrożeniu?
2. Jak powinno się zachować kiedy dostaje się prezent według savoir-vivre'u? Wypada go otworzyć przy wręczającym? Nie chodzi mi o prezenty świąteczne, tylko gdy np. umawiam się z koleżanką na kawę a ona przywozi mi jakiś drobiazg z wakacji
1.- Można i nie straci smaku. Ale po rozmrożeniu por będzie nadawał się jedynie do gotowania ( do zup, na jarzynę przy daniu głównym). Przed zamrożeniem pora trzeba / należy pokroić na drobne kawałki.
2.- W podanym przez Ciebie przykładzie, prezent powinno się rozpakować natychmiast po jego otrzymaniu i okazać radość z jego otrzymania. Prezent należy traktować jako symboliczny dowód sympatii.

Cytat:
wg mnie to głupi pomysł. olej przecież nie pozwoli przeniknąć farbie do wlosa
Hola, hola - nie tak szybko. Od ponad roku farbuję tylko i wyłącznie na olej (niewnikający) i nie mam żadnych niespodzianek. Wręcz przeciwnie - włosy są mi za to bardzo wdzięczne. Przed poznaniem tej metody farbowałam na brudne włosy, co najmniej trzy dni niemyte. Zawsze to jakaś ochrona. Ale - ja nie farbuję na blond, tylko na jasne brązy i nigdy nie miałam styczności z tzw. szamponetkami. Używam farb profesjonalnych.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:14   #1133
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Może te kosmyki są po prostu przesuszone (chociażby od prostownicy ) więc puszą się i wykręcają?
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:07   #1134
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za informację plomb na szczęście nie mam, bo mam zdrowe zęby. ale też nie chcę ich niszczyć. trochę mnie załamałaś, bo to znaczy, że być może nigdy nie będę mieć bielutkich zębów.
Cytat:
to może być jeden z głównych powodów. a teraz sobie przypomnij - czy jak wychodzisz od fryzjera, to te kosmyki również się wywijają w różne strony? jeśli nie, to możliwe, że wina prostownicy.

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
to fakt, raczej wszyscy dentyści wybielanie odradzają. za to proponują piaskowanie+fluoryzacja.
ale to chyba ściąga tylko osad, a nie wybiela?

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Jest tu na wizażu cały wątek na ten temat i tam dziewczyny twierdzą, że super się włosy farbują i na dodatek są chronione dzięki olejowi. Ja nigdy nie próbowałam. Ale wiem też, że niektórzy fryzjerzy radzą by farbować lekko przetłuszczone włosy, bo właśnie wtedy są chronione (czyli podobnie jak po nałożeniu oleju). Najwyraźniej więc są dwie szkoły i trzeba samemu próbować, ale piszę to tylko o farbowaniu farbą. Farbowanie na olej szamponetką jest całkowitym nieporozumieniem, moim zdaniem, bo kolor nie będzie miał szansy złapać.
ale przecież jak nakładasz na włosy olej, to na pewno nałożysz go więcej niż byś go miała po trzech dniach niemycia włosów i raczej na pewno zrobisz to nierównomiernie.

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Ja też nie radziłabym tak farbować. Koleżanki z pracy próbowały i obydwie narzekały poźniej, że farba bardzo szybko się zmyła. Teraz widzę, że powinny się cieszyć, że równo złapała.
Podejrzewam, że szamponetka by w ogóle nie chwyciła albo tylko na bardzo krótko.
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Hola, hola - nie tak szybko. Od ponad roku farbuję tylko i wyłącznie na olej (niewnikający) i nie mam żadnych niespodzianek. Wręcz przeciwnie - włosy są mi za to bardzo wdzięczne. Przed poznaniem tej metody farbowałam na brudne włosy, co najmniej trzy dni niemyte. Zawsze to jakaś ochrona. Ale - ja nie farbuję na blond, tylko na jasne brązy i nigdy nie miałam styczności z tzw. szamponetkami. Używam farb profesjonalnych.
być może dlatego, że farbujesz na ciemniejsze kolory i jest mniejsze prawdopodobieństwo przykrej, kurczakowej niespodzianki. ale weźmy pierwszy z brzegu (chyba najpopularniejszy) olejek do włosów - przecież on przyciemnia włosy! to jak po takim oleju ma mi wyjść na głowie jasny blondzik? nie ma na to szans.
jak dla mnie to głupota. już lepiej zafarbować te włosy i w ramach procesu regeneracji nałożyć ten olej na głowę i potem spłukać, ale nie przed nałożeniem farby. bałabym się ryzykować, bo farbuję na raczej jasne odcienie. jak farbowałabym na ciemne, to pewnie też bym się nie zdecydowała.
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:13   #1135
NinaSimone
Zakorzenienie

Czy ktos zamawial kurierem K-EX>? Ile czekalyscie?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:17   #1136
kateel
Zakorzenienie

Czy ktoś się orientuje, gdzie mogę oddać do wygrawerowania breloczek do kluczy i ile taka przyjemność mniej więcej kosztuje?
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:24   #1137
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
2 pytania:

1. mam niedługo zabieg w narkozie. zaczynam panikować... że się nie obudzę, że zapadnę w śpiączkę... jest tu ktoś o wykształceniu medycznym, kto wybije mi moje lęki z głowy?

1) ryzyko, ze ktoś się nie wybudzi, istnieje tylko w odosobnionych przypadkach - np. jeżeli ktoś ma bardzo słabe serce, jak ludzie starsi. Gdyby było ryzyko że się nie obudzisz, nie skierowano by Cię na taki zabieg. Głowa do góry, będzie dobrze, na bank
2) u mnie można odbierać on-line ... także widać zależy od placówki.

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:49   #1138
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
Czy ktoś się orientuje, gdzie mogę oddać do wygrawerowania breloczek do kluczy i ile taka przyjemność mniej więcej kosztuje?
ja mam w mieście taki sklep gdzie sprzedają różnego rodzaju puchary, meddale i tego typu pierdoły i przy okazji to grawerują.

może do jubilera? choc nie wiem czy wykonuja grawer na innych rzeczach niż biżuteria.

i wiem, że za grawerkę czasami liczą sobie od liczby literek a czasami podają kwotę za całą linijkę. kwoty nie pamiętam, więc nie będę zmyslać.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:26   #1139
nadi-a
Raczkowanie

Dziewczyny macie jakiś pomysł jak zapakować garnek i patelnię? tzn z garnkiem to nie problem bo jest w pudełku, ale patelnia to już wyzwanie rączka wystaje z pudła, a chciałabym tak zrobić, żeby nie było jej widać
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:31   #1140
kateel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
ja mam w mieście taki sklep gdzie sprzedają różnego rodzaju puchary, meddale i tego typu pierdoły i przy okazji to grawerują.

może do jubilera? choc nie wiem czy wykonuja grawer na innych rzeczach niż biżuteria.

i wiem, że za grawerkę czasami liczą sobie od liczby literek a czasami podają kwotę za całą linijkę. kwoty nie pamiętam, więc nie będę zmyslać.
Popytam u pobliskich jubilerów, bo sklepu, podobnego do Twojego nie ma. W każdym razie baaardzo Ci dziękuję
Czyli będzie to drogi interes, coś mi się wydaje

Btw, mam jeszcze jedną zagwozdkę Może ktoś mi podsunie pomysł, bowiem szukam takiego breloczka, jak na załączonym zdjęciu. Przewertowałam całe allegro i NIC, nie ma. Gdzie mogę się rozejrzeć w poszukiwaniu takiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg LT0407831s.jpg (22,3 KB, 22 załadowań)
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości