Koty- część V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 11:22   #4441
ziazik
Rozeznanie

Dot.: Koty- część V

Cytat:
Napisane przez anja831 Pokaż wiadomość
a to moje dziewczynki obie się przybłąkały...
jedna jako kociak 8 tygodniowy, druga ciut starsza

Franka i Klara- kocham strasznie
Ale się dopasowały kolorystycznie
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:00   #4442
kasiazabrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
podrap ją nad ogonem, jak wypnie kuper, odchyli ogon i się "nadstawi" to rujka. Nie, kotki nie plamią, tylko miauczą i żyć nie dają właścicielom
Dasha taka była malutka, a teraz już dorosła panienka
dzięki jest dokładnie tak jak mówisz, wypina kuper i furczy. Dziś też chodzi i miauczy i przylepa taka ze szok. Na szczęście zaraz po umówię się na kastrację u weta ( mam to w umowie więc muszę ją wykastrować). A panna duża, bawić się lubi ale nie długo i nie za często woli spać albo obserwować moich synków jak się bawią( czasami bawi się razem z nimi).
kasiazabrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:00   #4443
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Hej

Fajne kociska
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 14:09   #4444
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:

ta czarno-biała jak moja Gruszka
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 15:16   #4445
justychaa
Raczkowanie

GG do justychaa Send a message via Skype™ to justychaa

Muszę się z kimś podzielić moją wczorajszą chwilą grozy... Wieczór oglądam film, a w domu coś nieprzyjemnie pachnie, to szukam kota. Ona cała upaćkana - czasem się jej zdarza, tak się załatwić, że ma cały tyłek umazany. No to jak zwykle pod kran do zlewu. Ona zaczyna się drzeć i wyrywać, myślę sobie, że jej się nie podoba, że ją polewam wodą. Ja patrzę, a palec jej się zablokować w odpływie. Zaczyna się wyrywać, gryźć mnie, szarpań, uciekać. Ja przerażenie, moje procesy myślowe spowolniły. Trzymam ją tylko mocno, próbuje uspokoić, bo bałam się że jak się tak będzie wyrywać to sobie coś w łapkę zrobi. Uspokoiła się, no to próbuje wyciągnąć, ale nic to nie daje, drze się dalej mała przeraźliwie, ja sama w domu, nie wiem co zrobić. I sytuacja chyba się z 3 razy powtórzyła. Jakimś cudem paluszek wyszedł sam, ona dalej w kupie, a ja ją tule, poryczałam się jak głupia. Szkoda, że maleństwo nie rozumiało, że jak się będzie tak wyrywać to nic dobrego z tego nie będzie. No tak się bałam !!! Nigdy więcej jej do zlewu nie wsadzę. Dzisiaj w podzięce wzięła taki zamach, że przebiegając po stole strąciła ostatni kieliszek do wina. Po wczorajszych wydarzeniach nie potrafiłam się na nią gniewać Kotka jest z nami od 4 miesięcy, kochamy ją z mężem szalenie, nie wiem co bym zrobiła gdyby coś poważniejszego jej się stało. Pieszczoch z niej okropny i gaduła do tego, zawsze nam coś odpowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3228.jpg (48,9 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-12-19, 15:37   #4446
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez justychaa Pokaż wiadomość
Ona cała upaćkana - czasem się jej zdarza, tak się załatwić, że ma cały tyłek umazany.

No to jak zwykle pod kran do zlewu.

ona dalej w kupie
A nic jej nie dolega? Mojemu persowi zdarzało się ubrudzić jak miał biegunkę i miał za długie futro wokół odbytu.

Sorry, dobrze zrozumiałam, że myjesz ubrudzonego kota w... zlewie
Stary 2012-12-19, 15:45   #4447
justychaa
Raczkowanie

Tak dokładnie w zlewie, a gdzie indziej proponujesz? Bo to nie pierwszy raz jak tak zrobiłam, a przyznaję, że to trudne zadanie. Zostawić brudnego kociaka co by hasał po mieszkaniu upaćkany? Nic jej nie dolega, nie była to biegunka, którą początkowo podejrzewałam. Do zdolniachy się po prostu przyczepiło, rozważam podcięcie futerka pod ogonem.
Stary 2012-12-19, 16:08   #4448
Malla
Nie depcze krokusów

W wannie lub umywalce?

Nie wyobrażam sobie kłaść naczynia tam, gdzie myłam kota z kupy. Chyba że zlew wyszorowałaś chlorem po umyciu kota
Stary 2012-12-19, 16:12   #4449
justychaa
Raczkowanie

Boże tego się spodziewałam... ale nie myje naczyń w łazience. Chodziło mi o umywalkę w ŁAZIENCE, a następnie UMYWALKĘ UMYŁAM.

Edytowane przez justychaa
Czas edycji: 2012-12-19 o 16:15
justychaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 16:36   #4450
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Boże tego się spodziewałam... ale nie myje naczyń w łazience. Chodziło mi o umywalkę w ŁAZIENCE, a następnie UMYWALKĘ UMYŁAM.
Ja wiedziałam, ze mówisz o umywalce
Ślicznotka
Stary 2012-12-19, 16:49   #4451
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się z kimś podzielić moją wczorajszą chwilą grozy... Wieczór oglądam film, a w domu coś nieprzyjemnie pachnie, to szukam kota. Ona cała upaćkana - czasem się jej zdarza, tak się załatwić, że ma cały tyłek umazany. No to jak zwykle pod kran do zlewu. Ona zaczyna się drzeć i wyrywać, myślę sobie, że jej się nie podoba, że ją polewam wodą. Ja patrzę, a palec jej się zablokować w odpływie. Zaczyna się wyrywać, gryźć mnie, szarpań, uciekać. Ja przerażenie, moje procesy myślowe spowolniły. Trzymam ją tylko mocno, próbuje uspokoić, bo bałam się że jak się tak będzie wyrywać to sobie coś w łapkę zrobi. Uspokoiła się, no to próbuje wyciągnąć, ale nic to nie daje, drze się dalej mała przeraźliwie, ja sama w domu, nie wiem co zrobić. I sytuacja chyba się z 3 razy powtórzyła. Jakimś cudem paluszek wyszedł sam, ona dalej w kupie, a ja ją tule, poryczałam się jak głupia. Szkoda, że maleństwo nie rozumiało, że jak się będzie tak wyrywać to nic dobrego z tego nie będzie. No tak się bałam !!! Nigdy więcej jej do zlewu nie wsadzę. Dzisiaj w podzięce wzięła taki zamach, że przebiegając po stole strąciła ostatni kieliszek do wina. Po wczorajszych wydarzeniach nie potrafiłam się na nią gniewać Kotka jest z nami od 4 miesięcy, kochamy ją z mężem szalenie, nie wiem co bym zrobiła gdyby coś poważniejszego jej się stało. Pieszczoch z niej okropny i gaduła do tego, zawsze nam coś odpowie
współczuję, biedna kocia, obie się pewnie strachu najadłyście... Miałam kiedyś o wiele gorszą historię z moim kotem, może komuś tu już opowiadałam- kot chodził sobie po działce w szelkach, wszedł w kupę patyków i się zaplątał szelkami, tak, że nie mógł prawie oddychac jak go znalazłam i wyciągnęłam, to nosek zamiast różowego miał fioletowy mało brakowało

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 17:53   #4452
dana58tg
Raczkowanie

Witam!
Podczytuję was już od dłuższego czasu i postanowiłam się wreszcie odezwać.Mam nadzieję,że mogę???Jestem posiadaczką dwóch kotek którymi się chciałam pochwalić.Jak tylko uda mi się załadować zdjęcia to je pokażęNie będę wam za często zawracać głowy,bo jak widać po ilości postów nie przepadam za ich pisaniem,jednak nie raz skorzystałam z rad których tu udzielacie.Moja starsza kotka ma już 3,5 roku i jest pierwszym kotem którego mam.Po waszych doświadczeniach sądząc zrobiłam wiele błędów w jej wychowaniu (jeżeli tak można powiedzieć,bo wiadomo że to koty nas wychowują)ale od kiedy odkryłam ten wątek,jestem jego stałą czytelniczką i staram się wasze rady wprowadzać w życie co mi się średnio udaje
dana58tg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 18:23   #4453
Madzik_2905
Raczkowanie

w Realu promocja karmy Gourmet ( tak rzadko ją kupuję, że nie wiem jak się piszę dokładnie ) kupując jedno, drugie za 50% szkoda, że nie wiedziałam przed zakupem puchy, bo Dżampi się na nią wręcz rzuca. Ale bym zbankrutowała, więc to tylko rarytasik
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:06   #4454
Nimfa20

Cytat:
Ale tak to można było zrozumieć

Ech, dobór słownictwa

Cytat:
współczuję, biedna kocia, obie się pewnie strachu najadłyście... Miałam kiedyś o wiele gorszą historię z moim kotem, może komuś tu już opowiadałam- kot chodził sobie po działce w szelkach, wszedł w kupę patyków i się zaplątał szelkami, tak, że nie mógł prawie oddychac jak go znalazłam i wyciągnęłam, to nosek zamiast różowego miał fioletowy mało brakowało
Dlatego ja się dziwię sąsiadce, która wyprowadza kota na długim sznurku. Kot niby chodzi grzecznie, ale wystarczy, że się czegoś przestraszy...

Ja kupiłam do weta taką fajną smycz, niedługą dla kotów, ale taką sztywniejszą niż te w zestawie, szybciej można zwinąć w razie czego.

Cytat:
Napisane przez Madzik_2905 Pokaż wiadomość
w Realu promocja karmy Gourmet ( tak rzadko ją kupuję, że nie wiem jak się piszę dokładnie ) kupując jedno, drugie za 50% szkoda, że nie wiedziałam przed zakupem puchy, bo Dżampi się na nią wręcz rzuca. Ale bym zbankrutowała, więc to tylko rarytasik
Pisałam, ja tak przez Shebe poszłabym z torbami. 5 zł za mały pojemniczek. Teraz kupuję też jako rarytas.

W styczniu zamówię chyba tego Apllawsa w saszetkach, ale muszę zamówić ponad 30.

Cham dopadł się dzisiaj do Almo Nature. O, nawet teraz wcina

Ja Wasze koty reagują na przygotowania do świąt? Moje póki co na choinkę nie reagują. No, położą się czasem pod nią i fajnie to wygląda.

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-12-19 o 20:15
Stary 2012-12-19, 20:11   #4455
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez dana58tg Pokaż wiadomość
Witam!
Podczytuję was już od dłuższego czasu i postanowiłam się wreszcie odezwać.Mam nadzieję,że mogę???Jestem posiadaczką dwóch kotek którymi się chciałam pochwalić.Jak tylko uda mi się załadować zdjęcia to je pokażęNie będę wam za często zawracać głowy,bo jak widać po ilości postów nie przepadam za ich pisaniem,jednak nie raz skorzystałam z rad których tu udzielacie.Moja starsza kotka ma już 3,5 roku i jest pierwszym kotem którego mam.Po waszych doświadczeniach sądząc zrobiłam wiele błędów w jej wychowaniu (jeżeli tak można powiedzieć,bo wiadomo że to koty nas wychowują)ale od kiedy odkryłam ten wątek,jestem jego stałą czytelniczką i staram się wasze rady wprowadzać w życie co mi się średnio udaje
Witaj, czekamy na fotki!
Stary 2012-12-19, 21:14   #4456
monika_sonia
KOTerator

Witam nowe kociary .
Ja mam tylko czas, żeby napisać Wam: Sonika wyniki krwi z soboty wszystkie w normie . Esfira nawet kreatynina wróciła do normy, alat i aspat na górnej granicy . Teraz już badań nie będziemy powtarzać, kiedyś przy okazji w maju może.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:23   #4457
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Ale tak to można było zrozumieć

Ech, dobór słownictwa

Dlatego ja się dziwię sąsiadce, która wyprowadza kota na długim sznurku. Kot niby chodzi grzecznie, ale wystarczy, że się czegoś przestraszy...

Ja kupiłam do weta taką fajną smycz, niedługą dla kotów, ale taką sztywniejszą niż te w zestawie, szybciej można zwinąć w razie czego.

Pisałam, ja tak przez Shebe poszłabym z torbami. 5 zł za mały pojemniczek. Teraz kupuję też jako rarytas.

W styczniu zamówię chyba tego Apllawsa w saszetkach, ale muszę zamówić ponad 30.

Cham dopadł się dzisiaj do Almo Nature. O, nawet teraz wcina

Ja Wasze koty reagują na przygotowania do świąt? Moje póki co na choinkę nie reagują. No, położą się czasem pod nią i fajnie to wygląda.
Puszki Applawsa lepiej cenowo wychodza wydaje mi sie

from my iPhone using Tapatalk

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:26   #4458
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Ja mam tylko czas, żeby napisać Wam: Sonika wyniki krwi z soboty wszystkie w normie . Esfira nawet kreatynina wróciła do normy, alat i aspat na górnej granicy . Teraz już badań nie będziemy powtarzać, kiedyś przy okazji w maju może.
Grzeczny kotek!
Stary 2012-12-19, 21:38   #4459
monika_sonia
KOTerator

Bo mój .

Stary 2012-12-19, 23:16   #4460
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Bo mój .
a ta krew co miała do Teksasu lecieć? to już poleciała, czy jednak nie leci?
ja od początku mówiłam, że wątroba się regeneruje i że będzie dobrze (prawda, że mówiłam tak? )

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 00:43   #4461
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
a ta krew co miała do Teksasu lecieć? to już poleciała, czy jednak nie leci?
ja od początku mówiłam, że wątroba się regeneruje i że będzie dobrze (prawda, że mówiłam tak? )
Z tym Teksasem to ja żartowałam , ktoś inny do Teksasu wysyłał i mi się tak napisało bo pozazdrościłam . Do Niemiec miała lecieć jakby wyniki się nie poprawiały po odstawieniu lekarstw coś tam zbadać co w Polsce nie badają, pisałam Ci co to było chyba, ale teraz to potrzeby nie ma . W labie porządnie miała być badana, ale raz za mało pobrali, innym razem mnie nie stać było... Najważniejsze, że są wyniki dobre. A kreatyna spadła z 2,1 do 1,5 , mogła być podwyższona od wątroby?

-------

Mówiłaś, ale wiesz jak człowiek w panice o kotka to tragedię robi z czegoś, co tragedią nie jest. Wiesz jak to jest, prawda?

Dziewczyny, wiem, że OT, ale ja jestem przerażona. Sprawdźcie, czy nie ma Was na liście: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664022

Stary 2012-12-20, 08:32   #4462
Magda_84
Rozeznanie

Gruszka wczoraj po obcinaniu pazurków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0098.jpg (34,0 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2012-12-20 o 08:33
Stary 2012-12-20, 09:15   #4463
anja831
Raczkowanie

GG do anja831

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Ale się dopasowały kolorystycznie
kolorystycznie podobne, ale charakterki to już inna bajka

Franka (a właściwie Franceska) jest jak pies i łazi za tyłkiem, kocha Panią (mnie) i ma swój świat

Klara (czarna) też lubi się przytulać, ale najważniejsze żeby miska była pelna, bo tak się drze że głowa boli- straszny z niej żarłok, ale chyba najada się na zapas- musiała być kiedyś strasznie głodna
anja831 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:25   #4464
anja831
Raczkowanie

GG do anja831

tak się żyje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-24 16.59.58.jpg (64,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-08 17.20.08.jpg (76,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-03 10.46.09.jpg (65,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-08 17.23.05.jpg (91,0 KB, 14 załadowań)
anja831 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:27   #4465
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
tak się żyje
śliczne biało-czarne koteczki
Stary 2012-12-20, 10:56   #4466
dana58tg
Raczkowanie

Zgodnie z obietnicą przedstawiam moje dwie panny.Na pierwszym zdjęciu szylkretka Figa,miała wtedy 12 miesięcy,na drugim też ona obecnie.W tej chwili ma 3,5 roku.Na następnych 18 miesięczna syberyjka Lea.W avatarze też oczywiście Lea.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6450.jpg (104,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0794.jpg (185,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0133.jpg (147,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0210.jpg (164,0 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez dana58tg
Czas edycji: 2012-12-20 o 11:00
dana58tg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:21   #4467
Magda_84
Rozeznanie

Dziewczyny dziś juz wyjeżdżamy na święta. Podejrzewam że kotka podczas podróży będzie spała, bo czasem jak jest niegrzeczna i ma karę w transporterze to od razu zasypia ale mam pytanie. Zawsze jak wracam z pracy to daję jej mokre, ale dzis chciałabym zrezygnować z tego, żeby nie było żadnych sensacji w samochodzie. I dostałaby dopiero późnym wieczorem, tak ok 21. Myślicie że wytrzyma tyle? Rano zjadła porcję mokrego i zostawiłam jej w misce suche jak zawsze.

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2012-12-20 o 11:24
Stary 2012-12-20, 11:34   #4468
iwona1110
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe kocie mamy i koty. Uwielbiam szylkretowe kocice

Magda84 skoro kotka ma suche to głodna nie będzie. Jeżeli prześpi podróż i dostanie na miejscu jedzenie to będzie dobrze

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:35   #4469
Malla
Nie depcze krokusów

Wytrzymać wytrzyma, ale zachwycona nie będzie

Mój dostanie jeść w sobotę rano, wybiegam go, wysikam i w południe pojedziemy.
Stary 2012-12-20, 12:46   #4470
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe kocie mamy i koty. Uwielbiam szylkretowe kocice

Magda84 skoro kotka ma suche to głodna nie będzie. Jeżeli prześpi podróż i dostanie na miejscu jedzenie to będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wytrzymać wytrzyma, ale zachwycona nie będzie

Mój dostanie jeść w sobotę rano, wybiegam go, wysikam i w południe pojedziemy.
Moje w sobotę zostają same po raz pierwszy na 4 dni ( na razie najdłużej same były 2 dni) - opiekunka będzie do nich przyjeżdżać dwa razy dziennie. Zostawiam opiekunce milion numerów telefonów w razie czego, w tym na pierwszym miejscu prywatną komórkę mojej pani weterynarz Zapas karmy zrobiony, kuweta sprzątnięta i ze świeżym żwirkiem, wkład do filtra wody nowy włożony I tak umrę przez Święta z nerwów i stresu, ale wolę to niż koty miałyby się stresować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości