Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 08:12   #391
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Dzień dobry

Maksi super te butki. Pasują do Ciebie

Berbie cieszę się, że będziesz robić badania. Zdrówka życzę

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:16   #392
_Trufla_
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny trochę nie ogarniam wszystkiego.. w pracy kosmos.. święta za pasem.. a ja mam doła.. wczoraj się poryczałam wychodząc ze sklepu spożywczego gdzie przy drzwiach stała dziewczynka i grała na skrzypcach "Gdy śliczna Panna Syna kołysała..." i tak mnie ukłuło w sercu to lilililaj.. że nie mogłam powstrzymać łez. Smutne to będą święta.. choć chciałam aby było inaczej i pewnie będą musiała przed bliskimi trochę poudawać że jest ok..

Cieszę się że po wizytach dobrze! Monika, Pani i Lunka jeszcze trochę i będzie styczeń, potem szybko luty i wielki finał przed Wami

Mega i Kundzia to już naprawdę tak blisko!!! Wow pewnie jest już stresik przed porodowy?!

Wieka za wizytę!!!

Trufla i Barbie dobrze że coś się dzieje w temacie diagnostyki.. wiem jakie to wszystko jest ciężkie..

Trufla
co to jest twój "franek"???
to mój gruczolak przysadki mozgowej, malenstwo bo 1 cm
Stary 2012-12-20, 08:31   #393
natalia_23
Zakorzenienie

witam

dobrego dnia

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość

I tak Wam szczerze powiem, że to zaledwie początek "drogi" a ja już jestem zmęczona.
dużo sił dla Was

medi jak długo trwa kurs SR ? Ile ci jeszcze zostało? ja bardzo chciałam taki kurs zrobić ale odległość mnie trochę zniechęcała. Jakbym W-wie mieszkała to co innego, albo byłabym już po położnictwie.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:11   #394
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość

słuchajcie(a raczej czytajcie)dzisia j miałam jakieś apogeum...nie byłam w stanie zwlec się z łóżka...pierwszy raz w życiu miałam zawroty głowy, do tego jeszcze duszności...nie wiem czy to efekt ciąży czy przeziębienia...strasznie się boję...jutro gini mimo, że bardzo chcę zobaczyć Maleństwo to strasznie się boję...ze te całe przeziębienie mu zaszkodziło...
wizyta na 20tą dopiero

jeszcze mi się śniło, że poroniłam...pr oszę przywołajcie mnie do porządku...toporek czy cuś
Kochana nie martw się,na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
:
Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

A propos zakupów, to ja znowu w Sephorze zaszalalam... Dlugo udawalo mi sie unikac Sephory czy Marionnaud, ale w koncu i ja sie złamałam
Co kupiłaś?
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość

O, to właśnie u mnie jest taka wegetacja. Minęło już prawie pół roku, a ja się za nic nie potrafię wziąć.
U mnie też taka wegetacjaIm dłużej sie nie udaje,w tym większego doła wpadam
Cytat:
u mnie po wizycie u gina jakoś tak bez szału. Radziła by zrobic badania nasienia i polecila laboratorium. Tz jest chętny, bo do badania bez igiełki to luz. jedyne czym się martwi, to czy dostanie, że tak powiem materiały dydaktyczne.
Mnie radziła badania drożności jajowodów. Ale jak jej powiedzialam, że przeciez ja w ciązy byłam wiec chyba mam drożne, to przyznala mi rację, że jeden na pewno tak i poleciła odłożyc to badanie w czasie.
na pytanie czy mogę się rozmnażac odpowiedziala twierdząco, co mnie nieco zaniepokoiło. Wiadomo, że nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki. usłyszawszy moje obawy poleciła odłożyc "nie przeszkadzanie na dwa miesiące".
Na chwilę obecną mam rozszerzyc badania przeciwciał we krwi i w tym celu mam się udac do alergologa.
Jutro neurolog. Ginke zaniepokoilo, że moj "franek" jest powiklany krwawieniem. Podejrzewa problemy z ukladem krzepnięcia , za czym dodatkowo przemawia łatwosc wystepowania siniakow na skorze.
z racji tego, że mnie też to krwawienie niepoko na wlasną rekę odstawiłam acard. może pomoże. do ginki za dwa miesiące mam sie zjawic.
I tak Wam szczerze powiem, że to zaledwie początek "drogi" a ja już jestem zmęczona.
Dużo siły kochana

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:33   #395
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
O dziecko możemy się starać za minimum pół roku - strasznie długo ... Zastanawia mnie, dlaczego aż tyle, czy to przez to, że nie było to poronienie a poród martwego dziecka?
wydaje mi się, że im wyższa ciąża tym dłużej każą czekać. na pewno wydaje się to wiecznością, ale samo czekanie na wyniki, potem jakieś badania jeszcze, to będzie trochę trwało.. niektórzy lekarze i po poronieniu w I trymestrze zalecają pół roku odczekać..

Cytat:
A co do kuriera, widac ze wiekszosc to chamy i buraki. I wcale zle nie zarabiaja. Po prostu nic im sie nie chce.
Jak ostatnio czekalam na pilna przesylke i 2gi dzien kuriera nie bylo to zadzwonilam do firmy kurierskiej i wiecie co: powiedzieli mi ze kurier byl codziennie i nikogo nie zastal :O Co za chamstwo. Dostalam do kuriera nr i zadzwonilam, przyjechal, pytam go czemu pisal ze byl jak go nie bylo to mi powiedzial ze mu sie nie chcialo :O Zdębiałam. Złozylam skarge na tego buca o!
ja niedawno też czekałam, jak sprawdziłam w śledzeniu przesyłki to się okazało, że paczka 2 dni była u mnie w mieście i 2 dni kurier z nią jeździł nie było opcji, żeby kogoś w domu nie było.

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ja dzis rano oswiadczylamTz, ze kolo szkoly gdzie chodze na angielski jest sklep mothercare i zajrze zobacze czy maja jkies dobre ceny na rzeczy dla Malej. kazam mi oddac karty i wziasc tylko gotowke. kupilam zestaw: butelki aventu 4 sztuki, razem ze smoczkami w dwoch rozmiarach, smoczek i szczoteczke do mycia butelek za £13 (przecena z £26) i buty na rozmiar dwa do 9 miesiecy za cale £3 wiec duzo nie wydalam. przerazaja mnie ceny poscieli, ponizej £60 nie schodza a do tego nic nadzyczajnego. chyba to to kupie na ebay-u. a i jeszcze dzis na ebay-u kupilam torbe termoizolacyjna na dwie butelki tez z Aventu za cale £5, nowa. w sklepie kosztuje ientyczna £13
za zakupy

Cytat:
słuchajcie(a raczej czytajcie)dzisia j miałam jakieś apogeum...nie byłam w stanie zwlec się z łóżka...pierwszy raz w życiu miałam zawroty głowy, do tego jeszcze duszności...nie wiem czy to efekt ciąży czy przeziębienia...strasznie się boję...jutro gini mimo, że bardzo chcę zobaczyć Maleństwo to strasznie się boję...ze te całe przeziębienie mu zaszkodziło...
wizyta na 20tą dopiero

jeszcze mi się śniło, że poroniłam...pr oszę przywołajcie mnie do porządku...toporek czy cuś
pewnie wszystko na raz, ale i stres do tego. sny.. ja często takie miałam, w końcu non stop boimy się o nasze maleństwa a przeszłość swoje robi. ale zobaczysz, będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
jutro zabieram się za pieczenie ciasteczek - orzeszków, pół miasta zeszłam za foremkami
ulubione mojego męża. na którymś weselu wyjadł z chyba wszystkich stołów

Cytat:
Monia, cieszę się, że u Małego wsio ok
Widzę, że tatuś sobie bardzo do serca wziął potrzebę komunikacji prenatalnej
tak gada do Młodego kilka razy dziennie. przed wyjściem do pracy nakazał mu być grzecznym, ruszać się, ale nie kopać za mocno, żeby nie męczyć mamusi. dostał kopniaka na pożegnanie i poszedł.

idę szukać kawy i śniadania. Młody wieczorem i w nocy tak kopał, że nie mogłam się w żaden sposób w miarę wygodnie ułożyć. ale już leży troszkę inaczej, choć chyba dalej główką w dół.
wczoraj z tych nerwów przed wizytą aż mi ciśnienie skoczyło. nie wiem czemu ale strasznie się denerwowałam. po południu jak już się trochę uspokoiłam nie byłam w stanie nic zrobić, zasypiałam na siedząco, tak mnie te nerwy wykończyły. o 21 położyłam się spać, ale Młody miał inne zdanie na temat moich możliwości
po południu przychodzą spece od opomiarowania na kaloryferach. nie lubię jak to zmieniają, po ich wizycie koszmarnie śmierdzi i muszę całe mieszkanie wietrzyć, a zawsze wczesną zimą przychodzą.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:42   #396
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzien doberek ... ja jakaś nabuzowana jestem....ehh....dziś szwagierka zdaje prawko...
jutro mam wizytę...jakiegoś stracha mam

Berbie Kochana tak bardzo się cieszę!!

Maxi czadowe te buciki !! strasznie mi się podobają....ja już nie mam miejsca gdzie ich trzymać....;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:42   #397
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

dzien dobry
ja dzis znowu milam biala noc. tak mam ostatnio co druga. trzy dni temu zasnelam 0 5 rano, dzis bylo lepiej bo przed 3 rano. a jak zasnelam to snilo mi sie, ze rodzilam i urodzilam chlopaka, tory na dzien dobry uslyszal, ze i tak bedzie chodzil w czerwonych bucikach w lato tyc, ktore kupilam wczoraj

Cytat:
Tz jest chętny, bo do badania bez igiełki to luz. jedyne czym się martwi, to czy dostanie, że tak powiem materiały dydaktyczne.
dostanie materialy dydaktyczne. mojemu zaproponowano rowniez, ze ja moge byc z nim w czasie badania, ale moj stwierdzil do lekarza, ze za dlugo by to trwalo
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:48   #398
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dzien doberek ... ja jakaś nabuzowana jestem....ehh....dziś szwagierka zdaje prawko...
Nie denerwuj sieNa która masz wizyte?

Cytat:

dostanie materialy dydaktyczne. mojemu zaproponowano rowniez, ze ja moge byc z nim w czasie badania, ale moj stwierdzil do lekarza, ze za dlugo by to trwalo
Mnie ostatnio tż zaskoczył.Powiedział że pójdzie nie długo na to badanie nasienia.

Stary 2012-12-20, 10:21   #399
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Witam i ja...

Mam poranek z niespodziankami.
Obudziła mnie (po dziwnym śnie) informacja, że 2 osoby zginęły w wypadku autobusu z Holandii do Polski.
Za parę dni z Holandii do Polski będzie wracać moja siostra.....

Odnośnie tego drugiego: moja genialna siostrzyczka nie załatwiła sobie jeszcze tego transportu, a więc muszę to za nią robić ja. Znajdź człowieku rozsądny transport na 2 dni przed Ona jest tak nieodpowiedzialna, a jest starsza, niż niektóre z Was....

Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/

No i była PANI kurier. Oczywiście nie zadzwonili ani nic, na szczęście byłam w domu. Przyniosła do mieszkania, więc git. Nic nie stłuczone, ale oczywiście po podpisaniu papierka pani zniknęła w tempie natychmiastowym.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:28   #400
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]

Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/

[/QUOTE]
Perse kochana za wizytę! o której jesteś umówiona?
Złe myśli, choć to trudne trzeba jakoś wyrzucić z głowy! Spróbuj się czymś zająć żeby przetrwać czas do wizyty

powodzenia w szukaniu transportu dla siostry - choć to będzie chyba ciężkie do wykonania
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:33   #401
measia
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ [/QUOTE]
odganamy zle mysli
Stary 2012-12-20, 10:34   #402
Konto usunięte

Cytat:
Perse kochana za wizytę! o której jesteś umówiona?
Złe myśli, choć to trudne trzeba jakoś wyrzucić z głowy! Spróbuj się czymś zająć żeby przetrwać czas do wizyty

powodzenia w szukaniu transportu dla siostry - choć to będzie chyba ciężkie do wykonania
O 14.40.
A co do siostry - znalazłam 2 już, ale jej wiecznie coś nie pasuje Zresztą o mojej siostrze to mogłabym pisać elaboraty :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:58   #403
Luna0
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]Witam i ja...

Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ [/QUOTE] Perse trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze

a mnie dziś brzuch ciągle się stawia-bezboleśnie i już mam schizy czy aby znów w szpitalu nie wyląduje ale mam nadzieje że jak dziś zwiększe fenoterol to będzie ok.. z tego co gin mowil to szyjka zamknięta i wszystko ok

miłego dnia!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:47   #404
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry
ja dzis znowu milam biala noc. tak mam ostatnio co druga. trzy dni temu zasnelam 0 5 rano, dzis bylo lepiej bo przed 3 rano. a jak zasnelam to snilo mi sie, ze rodzilam i urodzilam chlopaka, tory na dzien dobry uslyszal, ze i tak bedzie chodzil w czerwonych bucikach w lato tyc, ktore kupilam wczoraj

ja bym chyba nie miała odwagi by byc przy badaniu

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]Witam i ja...

Mam poranek z niespodziankami.
Obudziła mnie (po dziwnym śnie) informacja, że 2 osoby zginęły w wypadku autobusu z Holandii do Polski.
Za parę dni z Holandii do Polski będzie wracać moja siostra.....

Odnośnie tego drugiego: moja genialna siostrzyczka nie załatwiła sobie jeszcze tego transportu, a więc muszę to za nią robić ja. Znajdź człowieku rozsądny transport na 2 dni przed Ona jest tak nieodpowiedzialna, a jest starsza, niż niektóre z Was....

No i była PANI kurier. Oczywiście nie zadzwonili ani nic, na szczęście byłam w domu. Przyniosła do mieszkania, więc git. Nic nie stłuczone, ale oczywiście po podpisaniu papierka pani zniknęła w tempie natychmiastowym.[/QUOTE]

spokój spokój, raz jeszcze spokój

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221949]O 14.40.
A co do siostry - znalazłam 2 już, ale jej wiecznie coś nie pasuje Zresztą o mojej siostrze to mogłabym pisać elaboraty :P[/QUOTE]

ja poczytam
Stary 2012-12-20, 12:04   #405
adunia89
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Z tego co pamiętam dziś dzień wizyt, więc kciuki za nas wszystkie
Ja mam dopiero na 18.15.

Perse, nie schizuj, wszystko będzie tak jak być powinno!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:10   #406
wieka22
Rozeznanie

[/QUOTE]
Perse ja też dziśi też się stresuję i też mam złe myśli...oby to były tylko przewrażliwienia nasze i strachy!!!będę czekać na wieści od Ciebie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Perse trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze

a mnie dziś brzuch ciągle się stawia-bezboleśnie i już mam schizy czy aby znów w szpitalu nie wyląduje ale mam nadzieje że jak dziś zwiększe fenoterol to będzie ok.. z tego co gin mowil to szyjka zamknięta i wszystko ok

miłego dnia!
Luna będzie dobrze, czekaj spokojnie

________
ja byłam u rodzinnego i dostałam antybiotyk...bo 3 tyg przeziębienia to trochę długo...

i tak się zastanawiam czy powinnam iść do gina...no bo jak zarażę inne kobietki???ale muszę sprawdzić czy z Dzidziołem ok
czy brać już antybiotyk czy poczekać co powie ginekolog???

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:29   #407
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja byłam u rodzinnego i dostałam antybiotyk...bo 3 tyg przeziębienia to trochę długo...

i tak się zastanawiam czy powinnam iść do gina...no bo jak zarażę inne kobietki???ale muszę sprawdzić czy z Dzidziołem ok
ja bym poszła. nie wiem jak u Ciebie jest, ale u mnie zazwyczaj przed gabinetem pustki, najczęściej 1 osoba, albo w ogóle nikogo, każdy na godzinę przychodzi. bardziej boję się kolejek w rejestracji bo tam dopiero masa zarazków. no i gin też mógłby się wypowiedzieć o antybiotyku jak już masz dziś wizytę. albo jak masz możliwość to zadzwoń i powiedz jaka sytuacja, może doradzi czy przychodzić i co z antybiotykiem.

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. wiem jak się stresujecie bo wczoraj miałam to samo
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:39   #408
fiolusiek
Zakorzenienie

Luna mówiłaś o tym stawianiu się brzucha ginowi Może masz skurcze BraxtonaHiksa
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:39   #409
Konto usunięte

Ja bym poszła i spytała o antybiotyk. A tak w ogóle, to skoro masz antybiotyk już, to chyba nikogo nie zarazisz, bo a. są na bakterie, a nie na wirusy

Ja też Wam życzę udanych wizyt, mnie już w brzuchu kręci ze stresu....
Stary 2012-12-20, 13:01   #410
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie po wizycie u gina jakoś tak bez szału. Radziła by zrobic badania nasienia i polecila laboratorium. Tz jest chętny, bo do badania bez igiełki to luz. jedyne czym się martwi, to czy dostanie, że tak powiem materiały dydaktyczne.
Mnie radziła badania drożności jajowodów. Ale jak jej powiedzialam, że przeciez ja w ciązy byłam wiec chyba mam drożne, to przyznala mi rację, że jeden na pewno tak i poleciła odłożyc to badanie w czasie.
na pytanie czy mogę się rozmnażac odpowiedziala twierdząco, co mnie nieco zaniepokoiło. Wiadomo, że nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki. usłyszawszy moje obawy poleciła odłożyc "nie przeszkadzanie na dwa miesiące".
Na chwilę obecną mam rozszerzyc badania przeciwciał we krwi i w tym celu mam się udac do alergologa.
Jutro neurolog. Ginke zaniepokoilo, że moj "franek" jest powiklany krwawieniem. Podejrzewa problemy z ukladem krzepnięcia , za czym dodatkowo przemawia łatwosc wystepowania siniakow na skorze.
z racji tego, że mnie też to krwawienie niepoko na wlasną rekę odstawiłam acard. może pomoże. do ginki za dwa miesiące mam sie zjawic.
Trufelku, ta Twoja lekarka jakoś nie robi na mnie dobrego wrażenia... Masz możliwość zmiany gina?
Wyobrażam sobie, że musisz się czuć zrezygnowana, ale pomyśl sobie, że każde badanie to kroczek bliżej ku szczęściu. Dużo siły i wytrwałości Ci życzę

Cytat:
Dziewczyny trochę nie ogarniam wszystkiego.. w pracy kosmos.. święta za pasem.. a ja mam doła.. wczoraj się poryczałam wychodząc ze sklepu spożywczego gdzie przy drzwiach stała dziewczynka i grała na skrzypcach "Gdy śliczna Panna Syna kołysała..." i tak mnie ukłuło w sercu to lilililaj.. że nie mogłam powstrzymać łez. Smutne to będą święta.. choć chciałam aby było inaczej i pewnie będą musiała przed bliskimi trochę poudawać że jest ok..

Ja mam ostatnio taki dziwny nastrój... Niby jest dobrze, ale w jednej sekundzie coś mi się przypomni, coś mnie nagle tknie i już mam łzy w oczach. To chyba wina całych tych świąt. Mam nadzieję, że się na żadnej Wigilii nie poryczę. Z kolei udawanie też nie przyjdzie łatwo. Ciężki, oj ciężki czas przed nami...

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

medi jak długo trwa kurs SR ? Ile ci jeszcze zostało? ja bardzo chciałam taki kurs zrobić ale odległość mnie trochę zniechęcała. Jakbym W-wie mieszkała to co innego, albo byłabym już po położnictwie.
Natalko, to są dwa zjazdy po 3 dni. Zajęcia zaczynają się w czwartek o 16, a kończą w sobotę o 14. Drugi zjazd jest miesiąc później.
Na razie nie ma wyznaczonych dat szkoleń na nowy rok, ale jeśli Ci bardzo zależy, to odwiedzaj często stronę fundacji (klik!) i sprawdzaj, czy już ruszyły zapisy. Z doświadczenia własnego i innych kursantek wiem, że miejsca się szybko kończą.
A szkolenia w fundacji serdecznie polecam. Ja już mam za sobą trzy i ze wszystkich jestem bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak gada do Młodego kilka razy dziennie. przed wyjściem do pracy nakazał mu być grzecznym, ruszać się, ale nie kopać za mocno, żeby nie męczyć mamusi. dostał kopniaka na pożegnanie i poszedł.

idę szukać kawy i śniadania. Młody wieczorem i w nocy tak kopał, że nie mogłam się w żaden sposób w miarę wygodnie ułożyć. ale już leży troszkę inaczej, choć chyba dalej główką w dół.
wczoraj z tych nerwów przed wizytą aż mi ciśnienie skoczyło. nie wiem czemu ale strasznie się denerwowałam. po południu jak już się trochę uspokoiłam nie byłam w stanie nic zrobić, zasypiałam na siedząco, tak mnie te nerwy wykończyły. o 21 położyłam się spać, ale Młody miał inne zdanie na temat moich możliwości
po południu przychodzą spece od opomiarowania na kaloryferach. nie lubię jak to zmieniają, po ich wizycie koszmarnie śmierdzi i muszę całe mieszkanie wietrzyć, a zawsze wczesną zimą przychodzą.
Grzecznego masz tego Synka. Cały czas Ci daje znać, że ma się dobrze A że matka spać przez to nie może- no cóż... Coś za coś

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Już wczoraj chyba nie w sosie byłaś... Będzie dobrze!

[/QUOTE]

Perse, nie nakręcamy się! No, chyba że pozytywnie

Cytat:

Ja bym skonsultowała z ginem ten antybiotyk.
I nie schizuj, proszę

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Fiol może mieć rację z tym przepowiadaczami.
A masz telefon do gina w razie czego?

Dziewuszki, dziś duuużo wizyt. Za każdą trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze!

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2012-12-20 o 13:02
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 13:23   #411
Maga83
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Maksi jakie robisz nadzienie do orzeszków?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 13:46   #412
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej
Ja również trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Ps, co dac 9 letniemu dziecku na przeziebienie i bol brzucha? Dalam mu juz nospe. Mam nadzieje ze nie otrulam pasierba, skoro kobietom w ciazy mozna

iza243. oj sporo, ale głownie odłozyłam pare produktów w sephorze z zamiarem zakupienia ich po swietach ze znizką -30%

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-12-20 o 13:48
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 13:55   #413
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
Trufelku, ta Twoja lekarka jakoś nie robi na mnie dobrego wrażenia... Masz możliwość zmiany gina?
Wyobrażam sobie, że musisz się czuć zrezygnowana, ale pomyśl sobie, że każde badanie to kroczek bliżej ku szczęściu. Dużo siły i wytrwałości Ci życzę

Ja mam ostatnio taki dziwny nastrój... Niby jest dobrze, ale w jednej sekundzie coś mi się przypomni, coś mnie nagle tknie i już mam łzy w oczach. To chyba wina całych tych świąt. Mam nadzieję, że się na żadnej Wigilii nie poryczę. Z kolei udawanie też nie przyjdzie łatwo. Ciężki, oj ciężki czas przed nami...

Skąd to niedobre wrażenie? pytam z ciekawości bo może ja mam znow zacmienie na oczach i chodze do konowala.
w sumie jest to już ktoryś moj gin z kolei w tym roku i jak dotąd chyba najlepszy darmowy zleciła mi badania, w sumie dzieki niej wiem ze mam tego gruczolaka. Ona sama jakoś tak stwierdziła, ze ta jej diagnoza nie jest zadnym "sukcesem" bo tak wysoko przekroczona norma hormaonu jednoznacznie na niego wskazywala. Co do jej zamotania, a arzcej zafiksowania odnośnie 'przygotowan" jak co naj mniej do wojny to sama nie wiem. babka wspopracuje z jakims doktorem z łodzi, który jako jedyny w kraju stosuje nowoczesne metody leczenia niepłodnosci i coraz mi o nim przypomina. twierdzi, że jak nic nie znajdziemy, to nie ma na co czekac tylko do tego speca jechac.
odpedzam te mysli od siebie najdalej jak tylko mozna.
nie mam zamiaru piac tu hymnych pochwalnych ku jej czci, bo ja juz zadnemu lekarzowi nie ufam bezgranicznie. zachowuje do nich duzy dystans.
tak czy tak mam zamiar jechac na konsultacje do mojego lekarza. ale to dopiero w nowym roku.

a co do nastroju swiatecznego to jestem przygnebiona jak nigdy. tlumacze to sobie zbieraniem sil na Wigile u tesciow. chociaz moja polowa ozostawila mi dowolnosc w wyborze miejsca spedzania Wigili. zdecydowalam ze ednka zrobie mu te przyjemnosc i pojde do jego rodzicow. Wiec zbieram sily witalne na przyklejenie sobie do twarzy usmiechu numer 5 ale jak mi ktos zacznie zyczyc dziecka w nowym roku to

wrocilam od alergologa, kazala sie doktorka nie przejmowac przeciwcialami bo podobno one moga sie pojawic mimo braku choroby autoimmunologicznej. Moze sie babka zna bo pracowala w poradni immunologicznej. Póki co jej zaufam.

Dzieki babeczki
Stary 2012-12-20, 13:57   #414
aaaggusia
Rozeznanie

witam się i ja przedświątecznie
czytam na bieżąco ale na pisanie czasu już mi nie starcza. w dodatku mały złapał jakiegoś wirusa jelitowego i bidulek marudny strasznie bo ma przy tym gorączkę
oczywiście nie pamiętam co komu więc gratuluję wszystkim udanych wizyt. a nowe AM
maksi podaj proszę przepis na te ciasteczka bo robiłam pierniczki korci mnie żeby jeszcze jakieś ciastka zrobić
u nas jeszcze zero świątecznego klimatu a wiec ruszam go tworzyć póki mały śpi

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 14:01   #415
eseska
Zakorzenienie

HEJ! czytam na bieżaco ale na raty i przez to nic nie pamietam......

Zaciskam mocno za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 14:16   #416
jana
Raczkowanie

ja nie nadążam...
tyle dzisiaj wizyt, za każdą trzymam kciuki.

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 14:17   #417
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki ja mam dzis kipeki dzien.

Nadrobiłam i zaciskam kcuki za wizyty((Ja mam swoja jutro aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa)

Będę podczytywac i czekam na wiesci!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 14:32   #418
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ps, co dac 9 letniemu dziecku na przeziebienie i bol brzucha? Dalam mu juz nospe. Mam nadzieje ze nie otrulam pasierba, skoro kobietom w ciazy mozna
herbate z cytryna i miodem lub sokiem malinowym na wieczor, jak kaszle to zrob syrop z cebui i cukru

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2012-12-20 o 14:38
Stary 2012-12-20, 14:41   #419
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym poszła skonsultować z ginem.
Cytat:

a co do nastroju swiatecznego to jestem przygnebiona jak nigdy. tlumacze to sobie zbieraniem sil na Wigile u tesciow. chociaz moja polowa ozostawila mi dowolnosc w wyborze miejsca spedzania Wigili. zdecydowalam ze ednka zrobie mu te przyjemnosc i pojde do jego rodzicow. Wiec zbieram sily witalne na przyklejenie sobie do twarzy usmiechu numer 5 ale jak mi ktos zacznie zyczyc dziecka w nowym roku to

Dzieki babeczki
Ale teściowie wiedzą o #?Jak tak to na pewno nie bedzie życzeń o dziecku

Zadzwonili z pracy zebym przyjechała jutro po bony.Będzie to jakieś 600-800 zł.A mi tak przykro się zrobiło,bo pomyślałam sobie że mogłabym za te bony kupować teraz zabawki naszemu dzieckuPopłakałam sobie troche

Stary 2012-12-20, 14:42   #420
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
herbate z cytryna i miodem lub sokiem malinowym na wieczor, jak kaszle to zrob syrop z cebui i cukru
Dziekuje

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości