|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Dzień dobry
Maksi super te butki. Pasują do Ciebie ![]() Berbie cieszę się, że będziesz robić badania. Zdrówka życzę
|
#392 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
dobrego dnia Cytat:
medi
|
|
|
#394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Im dłużej sie nie udaje,w tym większego doła wpadam![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#395 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie było opcji, żeby kogoś w domu nie było.Cytat:
za zakupyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
____________ idę szukać kawy i śniadania. Młody wieczorem i w nocy tak kopał, że nie mogłam się w żaden sposób w miarę wygodnie ułożyć. ale już leży troszkę inaczej, choć chyba dalej główką w dół. wczoraj z tych nerwów przed wizytą aż mi ciśnienie skoczyło. nie wiem czemu ale strasznie się denerwowałam. po południu jak już się trochę uspokoiłam nie byłam w stanie nic zrobić, zasypiałam na siedząco, tak mnie te nerwy wykończyły. o 21 położyłam się spać, ale Młody miał inne zdanie na temat moich możliwości ![]() po południu przychodzą spece od opomiarowania na kaloryferach. nie lubię jak to zmieniają, po ich wizycie koszmarnie śmierdzi i muszę całe mieszkanie wietrzyć, a zawsze wczesną zimą przychodzą. |
||||||
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek ...
ja jakaś nabuzowana jestem....ehh....dziś szwagierka zdaje prawko...jutro mam wizytę...jakiegoś stracha mam Berbie Kochana tak bardzo się cieszę!! Maxi czadowe te buciki !!
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
ja dzis znowu milam biala noc. tak mam ostatnio co druga. trzy dni temu zasnelam 0 5 rano, dzis bylo lepiej bo przed 3 rano. a jak zasnelam to snilo mi sie, ze rodzilam i urodzilam chlopaka, tory na dzien dobry uslyszal, ze i tak bedzie chodzil w czerwonych bucikach w lato tyc, ktore kupilam wczoraj Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio tż zaskoczył.Powiedział że pójdzie nie długo na to badanie nasienia.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#399 |
|
Konto usunięte
|
Witam i ja...
Mam poranek z niespodziankami. Obudziła mnie (po dziwnym śnie) informacja, że 2 osoby zginęły w wypadku autobusu z Holandii do Polski. Za parę dni z Holandii do Polski będzie wracać moja siostra..... Odnośnie tego drugiego: moja genialna siostrzyczka nie załatwiła sobie jeszcze tego transportu, a więc muszę to za nią robić ja. Znajdź człowieku rozsądny transport na 2 dni przed Ona jest tak nieodpowiedzialna, a jest starsza, niż niektóre z Was....Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ No i była PANI kurier. Oczywiście nie zadzwonili ani nic, na szczęście byłam w domu. Przyniosła do mieszkania, więc git. Nic nie stłuczone, ale oczywiście po podpisaniu papierka pani zniknęła w tempie natychmiastowym. |
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]
Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ [/QUOTE] Perse kochana za wizytę! o której jesteś umówiona?Złe myśli, choć to trudne trzeba jakoś wyrzucić z głowy! Spróbuj się czymś zająć żeby przetrwać czas do wizyty powodzenia w szukaniu transportu dla siostry - choć to będzie chyba ciężkie do wykonania
|
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ [/QUOTE]
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do siostry - znalazłam 2 już, ale jej wiecznie coś nie pasuje Zresztą o mojej siostrze to mogłabym pisać elaboraty :P
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]Witam i ja...
Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ [/QUOTE] Perse trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze a mnie dziś brzuch ciągle się stawia-bezboleśnie ![]() miłego dnia! |
|
|
|
#404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]Witam i ja... Mam poranek z niespodziankami. Obudziła mnie (po dziwnym śnie) informacja, że 2 osoby zginęły w wypadku autobusu z Holandii do Polski. Za parę dni z Holandii do Polski będzie wracać moja siostra..... Odnośnie tego drugiego: moja genialna siostrzyczka nie załatwiła sobie jeszcze tego transportu, a więc muszę to za nią robić ja. Znajdź człowieku rozsądny transport na 2 dni przed Ona jest tak nieodpowiedzialna, a jest starsza, niż niektóre z Was....Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ No i była PANI kurier. Oczywiście nie zadzwonili ani nic, na szczęście byłam w domu. Przyniosła do mieszkania, więc git. Nic nie stłuczone, ale oczywiście po podpisaniu papierka pani zniknęła w tempie natychmiastowym.[/QUOTE] spokój spokój, raz jeszcze spokój [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221949]O 14.40. A co do siostry - znalazłam 2 już, ale jej wiecznie coś nie pasuje Zresztą o mojej siostrze to mogłabym pisać elaboraty :P[/QUOTE]ja poczytam
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Z tego co pamiętam dziś dzień wizyt, więc kciuki za nas wszystkie ![]() Ja mam dopiero na 18.15. Perse, nie schizuj, wszystko będzie tak jak być powinno! |
|
|
|
#406 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727]
Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ [/QUOTE] Perse ja też dziś będę czekać na wieści od CiebieCytat:
________ ja byłam u rodzinnego i dostałam antybiotyk...bo 3 tyg przeziębienia to trochę długo... i tak się zastanawiam czy powinnam iść do gina...no bo jak zarażę inne kobietki???ale muszę sprawdzić czy z Dzidziołem ok czy brać już antybiotyk czy poczekać co powie ginekolog???
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. wiem jak się stresujecie bo wczoraj miałam to samo |
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Luna mówiłaś o tym stawianiu się brzucha ginowi
Może masz skurcze BraxtonaHiksa
|
|
|
|
#409 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym poszła i spytała o antybiotyk. A tak w ogóle, to skoro masz antybiotyk już, to chyba nikogo nie zarazisz, bo a. są na bakterie, a nie na wirusy
Ja też Wam życzę udanych wizyt, mnie już w brzuchu kręci ze stresu.... |
|
|
|
#410 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie, że musisz się czuć zrezygnowana, ale pomyśl sobie, że każde badanie to kroczek bliżej ku szczęściu. Dużo siły i wytrwałości Ci życzę ![]() Cytat:
Ja mam ostatnio taki dziwny nastrój... Niby jest dobrze, ale w jednej sekundzie coś mi się przypomni, coś mnie nagle tknie i już mam łzy w oczach. To chyba wina całych tych świąt. Mam nadzieję, że się na żadnej Wigilii nie poryczę. Z kolei udawanie też nie przyjdzie łatwo. Ciężki, oj ciężki czas przed nami... Cytat:
Na razie nie ma wyznaczonych dat szkoleń na nowy rok, ale jeśli Ci bardzo zależy, to odwiedzaj często stronę fundacji (klik!) i sprawdzaj, czy już ruszyły zapisy. Z doświadczenia własnego i innych kursantek wiem, że miejsca się szybko kończą. A szkolenia w fundacji serdecznie polecam. Ja już mam za sobą trzy i ze wszystkich jestem bardzo zadowolona. Cytat:
A że matka spać przez to nie może- no cóż... Coś za coś Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38221727] Poza tym mam wizytę i bardzo, ale to bardzo się boję. Mam jakieś złe myśli. Staram się odganiać, no ale same wiecie... Dodatkowo wczoraj późno wróciłam do domu i jadłam o 23 takie pieczone kulki z ziemniaków, potem się położyłam spać i chyba wszystkie możliwe jelita mi powykręcało :/ [/QUOTE] Perse, nie nakręcamy się! No, chyba że pozytywnie Cytat:
I nie schizuj, proszę ![]() Cytat:
A masz telefon do gina w razie czego? Dziewuszki, dziś duuużo wizyt. Za każdą trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze!
Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-12-20 o 13:02 |
|||||||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
![]() Maksi jakie robisz nadzienie do orzeszków?
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja również trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Ps, co dac 9 letniemu dziecku na przeziebienie i bol brzucha? Dalam mu juz nospe. Mam nadzieje ze nie otrulam pasierba, skoro kobietom w ciazy mozna ![]() iza243. oj sporo, ale głownie odłozyłam pare produktów w sephorze z zamiarem zakupienia ich po swietach ze znizką -30%
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-12-20 o 13:48 |
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w sumie jest to już ktoryś moj gin z kolei w tym roku i jak dotąd chyba najlepszy darmowy zleciła mi badania, w sumie dzieki niej wiem ze mam tego gruczolaka. Ona sama jakoś tak stwierdziła, ze ta jej diagnoza nie jest zadnym "sukcesem" bo tak wysoko przekroczona norma hormaonu jednoznacznie na niego wskazywala. Co do jej zamotania, a arzcej zafiksowania odnośnie 'przygotowan" jak co naj mniej do wojny to sama nie wiem. babka wspopracuje z jakims doktorem z łodzi, który jako jedyny w kraju stosuje nowoczesne metody leczenia niepłodnosci i coraz mi o nim przypomina. twierdzi, że jak nic nie znajdziemy, to nie ma na co czekac tylko do tego speca jechac.odpedzam te mysli od siebie najdalej jak tylko mozna. nie mam zamiaru piac tu hymnych pochwalnych ku jej czci, bo ja juz zadnemu lekarzowi nie ufam bezgranicznie. zachowuje do nich duzy dystans. tak czy tak mam zamiar jechac na konsultacje do mojego lekarza. ale to dopiero w nowym roku. a co do nastroju swiatecznego to jestem przygnebiona jak nigdy. tlumacze to sobie zbieraniem sil na Wigile u tesciow. chociaz moja polowa ozostawila mi dowolnosc w wyborze miejsca spedzania Wigili. zdecydowalam ze ednka zrobie mu te przyjemnosc i pojde do jego rodzicow. Wiec zbieram sily witalne na przyklejenie sobie do twarzy usmiechu numer 5 ale jak mi ktos zacznie zyczyc dziecka w nowym roku to ![]() wrocilam od alergologa, kazala sie doktorka nie przejmowac przeciwcialami bo podobno one moga sie pojawic mimo braku choroby autoimmunologicznej. Moze sie babka zna bo pracowala w poradni immunologicznej. Póki co jej zaufam. Dzieki babeczki
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
witam się i ja przedświątecznie
czytam na bieżąco ale na pisanie czasu już mi nie starcza. w dodatku mały złapał jakiegoś wirusa jelitowego i bidulek marudny strasznie bo ma przy tym gorączkę oczywiście nie pamiętam co komu więc gratuluję wszystkim udanych wizyt. a nowe AM maksi podaj proszę przepis na te ciasteczka bo robiłam pierniczki korci mnie żeby jeszcze jakieś ciastka zrobić ![]() u nas jeszcze zero świątecznego klimatu a wiec ruszam go tworzyć póki mały śpi
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ! czytam na bieżaco ale na raty i przez to nic nie pamietam......
Zaciskam mocno za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! |
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
ja nie nadążam...
![]() tyle dzisiaj wizyt, za każdą trzymam kciuki.
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja mam dzis kipeki dzien.
Nadrobiłam i zaciskam kcuki za wizyty((Ja mam swoja jutro aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa) Będę podczytywac i czekam na wiesci!!! |
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
herbate z cytryna i miodem lub sokiem malinowym na wieczor, jak kaszle to zrob syrop z cebui i cukru
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2012-12-20 o 14:38 |
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zadzwonili z pracy zebym przyjechała jutro po bony.Będzie to jakieś 600-800 zł.A mi tak przykro się zrobiło,bo pomyślałam sobie że mogłabym za te bony kupować teraz zabawki naszemu dziecku Popłakałam sobie troche
||
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

cieszę się, że będziesz robić badania. Zdrówka życzę

za wizytę!!! 
)dzisia j miałam jakieś apogeum...nie byłam w stanie zwlec się z łóżka...pierwszy raz w życiu miałam zawroty głowy, do tego jeszcze duszności...nie wiem czy to efekt ciąży czy przeziębienia...strasznie się boję...jutro gin
i mimo, że bardzo chcę zobaczyć Maleństwo to strasznie się boję...ze te całe przeziębienie mu zaszkodziło...
...
:
Im dłużej sie nie udaje,w tym większego doła wpadam
nie było opcji, żeby kogoś w domu nie było.
i wziasc tylko gotowke. kupilam zestaw: butelki aventu 4 sztuki, razem ze smoczkami w dwoch rozmiarach, smoczek i szczoteczke do mycia butelek za £13 (przecena z £26) i buty na rozmiar dwa do 9 miesiecy za cale £3
za zakupy

Zresztą o mojej siostrze to mogłabym pisać elaboraty :P