|
|
#4921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
Cytat:
![]() fajnie, że pani tak zareagowała i w ogóle fajnie Ci powiedziała Cytat:
--- Ja po imprezce przedszkolnej... ode mnie rodzice wyszli ostatni siedzi i siedzieli - ale było miło trochę miłych słów usłyszałam i aż gęsią skórkę miałam
|
||
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za pamiec.
|
|
|
|
#4923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie boj zaby ![]() ![]() Cytat:
a jak pisanie przewodnika?
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pisze sie ![]() mamy juz wydawce ktory nas pogania wiec od stycznia skladamy wszystko w calosc ![]() Kliwia - wszystkiego najlepszego dla Zu! Ana - mój żłobek-przedszkole to dokladnie - niepubliczna forma edukacji przedszklnej, niepubliczne przedszkole |
|
|
|
|
#4925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi zostało 100 stron, na początku chłonęłam, ale teraz zaczyna mnie nudzić od nas też spóźnione życzenia dla Zu
|
|
#4926 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i są jeszcze dwie ale tych nie znam wogóle chyba nowe są bo nigdy ich nie widziałam wiesz co z tym misiem dobry pomysł musze wypróbować powiem ci że własnie z tym spaniem jest problem bo dzisiaj jak byliśmy pod żłobkiem to Dominik odrazu " ja nie chce spać " i w ryk w żłobku płacz niesamowity , ja nie wiem już tyle czasu chodzi i było ok a teraz znowu nie ma znaczenia czy to poniedziałek czy piątek płacz na same słowo żłobek czy dzieci , nawet jak wychodzimy już ze żłobka koło 16 to ona " mama ale nie idziemy dzieci , ja nie chce " acha i jeszcze sytuacja jak idziemy spac kładzie się i odrazu do mnie " będę grzeczny , nie będziesz krzyczeć ? " no kurcze nie mówił tak do mnie a teraz to tak mniej więcej od poniedziałku jest , jakoś dziwnie się zachowuje , zawsze jak nie chciał spać a ja go odkładałam 20 - sty raz do łóżeczka to stanowczo mówię że teraz Dominik idzie spać , a jak nie chce to może oglądać bajkę ale musi leżeć w łóżeczku ..... i były często reakcje że nie i koniec z jego strony , że np. płakał bo chciał jeszcze posiedzieć z nami a była np już 21 ale nigdy takich tekstów, że on będzie grzeczny tylko nie krzycz , a jak jest niegrzeczny i mu mówię Dominik nie ładnie się zachowujesz jesteś niegrzeczny i mama nie lubi jak tak robisz to on już w taki płacz że on będzie grzeczny że będzie spać tylko nie krzycz , nie łap za rękę .... jezu nie wiem co mam myśleć Cytat:
fajnie że z dzidzi wszytsko ok Cytat:
własnie wiem do komornika odrazu bo tak będę czekac fajny pomysł z wigilią Cytat:
ja robie w domu wigilię dla naszej trójki Cytat:
nie zły tatusiek Cytat:
Cytat:
ja też mam nadzieje że to nie prawda ale chyba coś jest na rzeczy , nie wiem jak to wszystko rozwiązac może ta wychowawczyni znajdzie jakiś sposób , bo już zastanawiam się czy go nie wypisać bo się martwię o niego a pójdzie do przedszkola , tylko wtedy będe musiała siedzieć w domu a nie iść do pracy , ale teraz przez pół roku będe brała jeszcze zasiłek jakby mial ten koleś wypłacac mi w ratach czyli np. miesięcznie po iles tam to może nie będę musiała narazie iść do pracy a Dominik będzie ze mna w domu nie wiem , ale znowu boję sie że reakcja będzie taka sama na przedszkole i co wtedy , nie wiem już sama co robić rosi jaką masz już długość ? ja tez zapuszczam na troszkę dłuższe ale cięzko m i idzie
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|||||||
|
|
|
#4927 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za cwiczenia Z każdym dniem będzie lepiej, zobaczysz!Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry! Przedświąteczne przygotowania w toku, dzisiaj rodzinne pieczenie ciasteczek Jak tylko mąż wróci z pracy.Przeczytałam "Drzwi do piekła" - rewelacja!!! Poluję na drugą część Biorę się za obiad
|
|||
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciastka upiekłam
![]() prezenty opakowane tylko stroik jeszcze dziś zrobię
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
maszyna wyrabia ciasto na makowiec, ciasto na ciasteczka się chłodzi...
|
|
#4933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo to sytuacja taka ktora sie powtarza przy każdym spaniu... myślę że po prostu nie chce spać i na niego krzyczą... czy go uderzyły nie wiem.. moze szarpnely albo coś... albo straszyły że jak się nie poloży to dostanie w dupe... ale skoro dziecko tak panicznie reaguje na spanie nie tylko w żlobku to myśle że cos jest na rzeczy... i teraz tak - jak powiedzialaś to wychowawczyni a ona na bank widzi co sie dzieje bo w żłobku wszystkie dzieci spać idą razem i wszystkie panie sa w to zaangażowane. wychowawczyni wie co się dzieje... i teraz mądra wychowawczyni jeśli to nie ona jest przyczyną placzu pogada z tą winowajczynią... i ją wyciszy - jeśli sama jest sprawczynią zachowa to dla siebie ale tez nie bedzie się to powtarzać... ja na twoim miejscu zrobiłabym tak... po pierwsze Dominik musi mieć odbudowane zaufanie do żlobka umow się z nim tak że przez jakiś czas będziesz przychodzić po niego zaraz po obiedzie.. i niech się nie boi nie będzie spać... pogadaj z nauczycielkami że to jest nienroalne że on wpada w taka panię i że nie chcesz rzucać żadnych oskarżeń ale zdrowie psychiczne twojego dziecka jest wazniejsza i mają go nie klaść.. naucz go przez jakiec 2 tyg że chodzi do przedszkola ale tam nie śpi... ze idzie do dzieci pobawic się.. jak zacznie z powrotem chodzić chętniej zostaw go na spaniu ale umow się z nim że bedziesz zaraz po spaniu i żeby sie nie martwil i ze nic zlego się nie będzie dzialo i ze jak nie chce iść spać to nie musi - ale ma leżeć oglądac bajeczki ale nie przeszkadzać bo inne dzieci chcą spać.. pogadaj z nauczycielkami bo to też w ich interesie zeby dziecko sie odblokowalo.. a dla swojej wiadomosci pobaw sie z nim w usypianie zabawek i niech jako zabawka mis (nie jako Dominik) powie jak się dzieci kladzie jak się dzieciu usypia a ty bądź innym misiem czy autkiem ktore sie wyglupia i niech miś (kierowany przez Dominika) powie tak jak mowia panie jak sie dzieci nie sluchają... dzieci fajniej opowiadaja przez zabawkę bo myślą że to nie one to przecież miś mowi i jest im latwiej.. no i ktora ciocie lubi a ktora najmniej i ktora najfajniej usypia dzieci a z która misie nie lubią chodzic spać.. trzymam za was kciuki! super!!!!! musze o niej pomysleć ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
ale jeszcze nie czytalam ![]() ale drzwi do piekla są super ![]() ![]() no nie
|
|
|
#4934 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katunia co to za zabawa bo chyba nie znam? Macie sprawdzony przepis na barszcz czerwony? bo chce zrobić taki domowy na wigilię |
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4937 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi a może rzućcie kotu jakąś bombkę i bardziej będzie nią zaintersowaany niż choinką? u nas kotka tylko przy pierwszej choince szalała trochę ale szybko jej przeszło. Na ziemi też leżała, poniszczyła ozodby z masy solnej, orzeszki nam kradnie a ja potem chodzę i zbieram po mieszkaniu
ale dajemy radę i żyjemy i my i kot no i choinka też
|
|
#4939 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
założyłam wątek i zapraszam do niego po zakonczeniu tutaj
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664403 u mnie pakowanie w toku
|
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas tez juz prezenty popakowane, piermiki czekają, choinka bedzie jutro i jutro też bede robic wianek na drzwi
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis się zwolniłam wczesniej z pracy o 13tej i wyruszyłam na starówkę... kupiłam kozaki, spódniczkę i szalik. Ogólnie w ostatnim czasie nieźle się obkupiłam... od rodziców i tesciowej dostałam kasę na świeta i miałam sobie coś kupić no mnie 2 razy nie trzeba powtarzać, więc jak zaczęłam kupować to już dawno przekroczyłam budżet prezentowy hihiAle co tam nalezy się na koniec roku... Tym bardziej, że w pracy okres grudzien- styczeń to cały czas przypływ jakiejs nowej gotówki w pracy, więc można zaszaleć. Szkoda, że każdy miesiąc nie jest taki owocny
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Zuziolinko wszystkiego najlepszego dwulatko dużo uśmiechu na codzień nie nadrobie was w życiu Kasiu gratuluje awansu ![]() Myszko brawa dla Tomcia Goldi gratuluje syneczka imię już wybrane??Kasiu mam nadzieje że sytuacja w żlobku się wyjaśni i gratuluje wygrania sprawy mam nadzieje ze z komornikiem pójdzie sprawnie Guciolindo kochanie dziękuję za pamięć czekałam na smska![]() Aniu gratuluję pierwszych kroczków więcej grzchow nie pamiętam nasze święta chyba będą w szpitalu niestety
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
My juz spakowani
jutro kolo 4 rano wyjezdzamy... dlatego teraz mycku i spacku ![]() jakbym nie zdazyla sie pojawic juz przed swietami (nie zabieramy swojego laptopa zeby zminimalizowac bagaz bo wracamy samolotem...i bedziemy odcieci od swiata) to zyczę Wam wszystkim: Zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Katunia ooo przegapiłam piszesz przewodnik?Kliwia spóźnione życzenia dla małej ![]() Samba ![]() Anika śliweńko u nas tez tylko pierwszego dnia weszła pod choinkę i gryzła stojak a tak to nawet na nią nie patrzy. Ja to w sumie jestem jeszcze w proszku przed świętami. Mieszkanie posprzątane w połowie, bo robimy to tak mega generalnie. Jak ostatnio do dokumentów przysiadłam to pół wieczoru mi to zajęło Słuchajcie był dziś u nas teść Jak wszedł to Maja się tak na jego widok rozdarła, że nie mogliśmy jej uspokoić. Płakała i co chwila głowkę odwracała i zerkała na tescia. To jest jedyna osoba, której sie wystraszyła. Potem niby już nie płakała, ale jak chciał jej dac rękę, to od razu była minka w podkówkę i łzy w oczach. Nieźle. A przecież tyle obcych ludzi widziała, normalnie na ręcę ją brali a ta się tylko cieszyła a tu taki numer Dostaliśmy od teścia prezenty na święta. 3 koperty tylko, ze jedna była pusta |
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo ze z tymi osobami w przedszkolu pracuje drugi rok (tylko ze poprzedni tylko z doskoku) nauczycielka ktora jest ze mna dolaczyla w polowie zeszlego roku wiec ja mam dluzszy staz, jestem wiekowo najmlodsza... ale z drugiej strony znajac troche ich podejscie to mysle ze nikt nie chcialby faktycznie objac takiego stanowiska bo idzie za tym wieksza odpowiedzialnosc, wiecej obowiazkow, jezdzenie tu i tam a tylko ja jezdze autem. poza tym widze ze czasem gdy trzeba zrobic cos ponad swoje obowiazki to nie przychodzi to latwo Moze jutro na spotkaniu wigilijnym pani dyr cos na ten temat bedzie mowic, zobaczymy jaka bedzie reakcja... masz obiecane,zaklepane ![]() Caly czas mam wrazenie ze dzis piatek ![]() jeszcze tylko jutro popoludniówka, wigilia firmowa i wolne chce juz odpoczac! |
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Katunia gratulacje ![]() MAdzia-moze nieświadomie dał Wam tą pustą kopertę |
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Neska tak mi się też wydaje Przecież by świadomie nie dał pustej. No nic, liczą sie chęci.
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia kurde, wtopa niezła, ale tak jak piszecie pewnie nieświadoma. Jakby nie chciał dawać 3 to by dał dwie a nie ściemniał że daje 3
tak to się na weselu robi my dostaliśmy 1 kopertę bez kartki i bez kasy. Ale wiemy od kogo mimo wszystko.
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!
W koncu zakończyliśmy kupowanie prezentów, teraz tylko to upchać do walizki trzeba i przekonać celnika, że liczba fantów w walizce nie jest na sprzedaż a użytek własny Niestety jeszcze jutro muszę iść do pracy i pozamykać rzeczy, ale w niedzielę witaj Ojczyzno! Zostawiam nową na 2 tygodnie samą, po dniu dzisiejszym oczekuję armagedonu ... no nic zobaczymy. Kasia - fabtastycznie, że wygrałaś w sądzie, mam nadzieję, że wypłata zaległości nie będzie się ciągnęła równie długo. Trzymam kciuki za rozwiązanie problemu ze spaniem małego. Katunia - gratuluję nowego stanowiska I jak najmniej papierków życzę.Marta - mam "50 twarzy..." już od jakiegoś czasu, ale w ogóle mnie do niej nie ciągnie. Tym bardziej, że w domu czeka nowa dostawa do przytargania, więc na pewno zejdzie na jeszcze dalszy plan. Samba - szerokiej drogi i Wesołych Świąt, myślę, że w przyszłe będziesz co najmniej w dwupaku - nie na darmo zakłada się u nas wątki, nie na darmo ![]() ![]() Magda - no niby liczą się chęci - może chociaż kopertę wykorzystasz
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

siedzi i siedzieli - ale było miło
trochę miłych słów usłyszałam i aż gęsią skórkę miałam

... ale chyba nie da rady bo jutro nie nastukamy chyba 100 postow, a w piatek z samiuskiego rana prujemy do polandii i bede pewnie odcieta od swiata przez jakis czas 

Z każdym dniem będzie lepiej, zobaczysz!