|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 827
|
princi w Polsce jest też bardzo zimno niestety
![]() evelinarav Tż tradycyjnie święta spędza w Kalabrii cucciola no mam właśnie taką nadzieję <3 Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
A u mnie slonecznie.
A taras mam tak usytuowany ze w zime to jak cieplarnia normalnie. Osloniety od wiatru, sloneczny. Wczoraj nawet jeansy poschly momentalnie wiec jak dzisiaj zobaczylam ze tez slonecznie, niebo blekitne nad nami to ... ![]() ...upralam z poscieli. 2 zmiany. Bo kiedys zdjelam ale pogoda byla straszna i tak schowalam i zapomnialam. ![]() A teraz zdjelam i zastanawiam sie co oblec na swieta. Chyba pojde w kolory. O takie http://www.ebay.com.au/itm/IKEA-Rena...-/221067250854 Na stronie Ikei juz nie ma tej poscieli. Princi - jak tam Flavcio sam w przedszkolu? Podobalo mu sie?
|
#1263 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
chetnie bym Ci podrzucila troche prania, to by wyschlo. ja tez pranie zrobilam, ale i tak nie wyschnie do swiat
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobilam zebre i marmurka z polewa czekoladowa, takie tam szybkie ciacha i zeby przetrwaly w transporciemmarcepan na prawde taka ciezka jest? wczoraj widzialam w centro comm. Fiordaliso w Rozzano caly sklep Pandora w piatek lecisz do Pl...ale fajnie!!!! hmm, to nie bedziesz z tz-tem na swieta, szkoda a on woli ze swoimi byc czy juz po prostu tak w praniu wyszlo ze kazdy u siebie? No i wczoraj sie troche zdenerwowalam, bo pojechalismy z tz-tem po prezent dla tesciowe (szukalismy poncza, takiego z frendzlami, ktore mozna ubrac na sweter) a w koncu moj madry tz sobie dal zlecic kupno wszystkich prezentow dla calej rodziny no myslalam ze mnie rozsadzi jak sie dowiedzialam bo raz, jest juz calkiem pozno, 2- w koncu poncza nie kupilismy bo bylo za malo czasu zeby wszystko kupic, 3- to przykre ze nikomu sie nie chce i wszystko na nas spada eh princi fajnie z tym zlobkiem. Moja starsza kolezanka ma 3 razy w tyg takie spotkania integracyjne, tylko minus taki, ze musi siedziec tam z synkiem jak dzieci sie bawia. Ale synek wraca zachwycony i ciagle powtarza "bimbi bimbi" mnie tez zzera ciekawosc, jeszcze ponoc moja kolezanka napisala do tz-ta o charmsy pandory, bo ona wie ze mi sie podobala....hm....tylko bransoletki ciagle brakuje
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
U mnie dzisiaj tez piekne sloneczko - bylby idealny dzien na narty!
Sjoanna i Evelinarav - no wiem, takim zwyklym rowerem byloby prosciej, w sumie mam fajny "normalny" rower- problem w tym, ze odleglosc to prawie 7km w jedna strone wiec jak dla mnie troche meczace, zwlaszcza, ze potem musze byc super operatywna, aktywna, kreatywna od samego rana w pracy - a jak dojade zmachana i spocona to kiszka. Nie mowiac ze z powrotem bede miala pod gorke. W moim planie jest tez mega oszczedzanie zeby kiedys moc mieszkanie kupic na wlasnosc z Tz- wiec dlatego sie uparlam na taka opcje z rowerem. Acha - wczoraj w pracy pierwszy raz odwazylam sie zapytac mojego szefowi o podwyzke - rezultaty srednie - rozmowa przelozona na luty - bo w lutym mam dostac umowe na stale. Serce mi walilo jak mlotem ale staralam sie byc spokojna ale rzeczowa. Na luty musze sie solidnie przygotowac - bo wczoraj ta cala rozmowa wyszla spontanicznie.. ![]() cuciola wspolczuje ! ladnie sie wami wysluzyli! ja mam czesto podobna sytuacje - moja "tesciowa" ostatnio przed urodzinami mojego Tz (a swojego syna)napisala mi sms "kup jakis sweter dla M. a ja ci oddam pieniadze" - by sie kobieta przynajmniej raz wysilila. |
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tesc sie nie wysila wcale! Od lat daje mojemu mezowi pieniadze na urodziny.
Na swieta juz nie - no bo on faktycznie ich nie obchodzi. Domu nie dekorowali niczym od smierci mamy. Evelina - wczesniejsze pranie schlo mi troche na dworze - w poludnie jak nie padalo a potem 2 dni w mieszkaniu. Jak pada to nic nie schnie. Za wilgotno. A opalac sie w zeszlym roku troche opalalam. Bambi - czyli cie zbyl szefunio. No nic - potrzymamy kciuki w lutym! Pokaz jaki model roweru masz na mysli. Moze lepiej skuter - pelno tego i mozna kupic jakis tani, uzywany.
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko u mnie jest wieczna mgla?
bambi w takim razie trzymam kciuki za luty. No wlasnie o to chodzilo, ze nikt palcem nie kiwnie a my chcielismy sobie na spokojnie pochodzic bo jeszcze tylko 1 prezentu nam brakowalo. A tu taka gonitwa ech! Jeszcze by chociaz uprzedzili... Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-12-19 o 12:49 |
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie chce mowic zeby nie denerwowac nikogo ale
![]() Wlasnie zdjelam jedna, cienka ikejowska posciel. Druga - flanelowa, wloska jeszcze dosycha.
|
#1269 | |||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja glupia pare miesiecy temu wybieralam pralke i nawet mi do glowy nie przyszlo, zeby kupic taka z suszarka |
|||
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina - co u ciebie tak wilgotno? Pada?
Tesc dal mi kiedys kwiatka - za ponad 2 lata to i tak duzo. Bo sie nie spodziewalam. Moj madry maz juz ogladal dla tatusia swetry welniane za 99 euro w OVS. No bo przeciez musi dac tatusiowi prezent. Mowie mu zeby kupil zwykly za 30 max. ![]() A suszarka faktycznie jest wyjsciem w twojej sytuacji.
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hej ho u mnie jak zwykle silny wiatr, ale ladne sloneczko, popoludniu idziemy do kolezanki i jej corci to sie dzieci pobawia
sjoanna Flavio jest b.towarzyski z tego co zdazylam zauwazyc, lubi wychodzic do ludzi, zaraz o mnie zapomina ![]() bambi trzymma kciuki za podwyzszke, choc w tych czasach jak kazdy jeczy ze nie ma pracy to moze lepszy rydz niz nic ![]() dzis w nocy sie ugotowalam pod ta nowa koldra z ikea za goraca jest! evelinarav ja o mouch tesciach to nic bede nic pisac, bo nikt nie uwierzy wczesniej to jeszcze cicho siedzialam, ale teraz jak jest synek to jest mi tak strasznie przykro, ze chyba nie mozecie sobie wyobrazic jak, az czasem mam lzy w oczach
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
odwiedzinki wnusia na pewno ich uciesza!!!my dla tesciow kupilismy w prezencie oryginalna Matrioske rosyjska bo oni lubia takie upominki z roznych zakatkow swiata i od jakiegos czasu cos wspominali ,ze im sie podoba do tego wzielismy po babce z szmpanem a mojej mamie jakoze ma urodzinki 24 w Gardeni Acqua di Goia i tez babke dostanie ![]() cuccijakos dacie rade jeszcze kilka dni Wam zostalo
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-12-19 o 15:33 |
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
cucci ale moj maz wozi synka w niedziele pokazac, ze tak sie wyraze, oni nawet dla niego nie maja wody nie wspominajac juz o ciasteczku, a moj maz zawsze im wozi inaczej z glodu by chyba padli...oni sie juz nie zmienia maja w sumie 7mioro wnukow i nigdy zadnym sie nie inetersowali, nawet na lody raz nie zabrali czy na przyslowiowy spacer...
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ludzie!
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moi tesciowie mieliby wnuka to bym pewnie ich musiala odganiac, bo oni akurat by ciagle chcieli z wszystkim przedobrzyc
juz widze jak psa traktuja jak krolewicza najelepiej by bylo tak wyposrodkowac
|
|
|
|
#1277 | |||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
a po co za 99euro ? za 30euro by starczylo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 856
|
Ja juz jestem w PL ,podroz przebiegla koszmarnie ,Manuelek bal sie potwornie i strasznie zle sie czul w samolocie, omdlewal ,chcialo mu sie ciagle wymiotowac, przewracal tak dziwnie oczkami,a mi sie az plakac chcialo ,robilam co moglem,zeby mu troche ulzyc i uspokoic go... glaskalam, mowilam do niego ,dawalam wody ,przemywalam pyszczek ,wahlowalam go,bo bylo goraco..... i liczylam czas do ladowania,bo balam sie,ze sie wykonczy biedaczek.....
ta podroz to byl dla niego koszmarny stres,ale teraz juz zaczyna powoli sie oswajac z nowym otoczeniem i uszowac po mieszkaniu ,nowe zapachy, kolory,pomieszczenia ,ludzie.... troche sie boi ,ale jest ciekawski ,w nocy wychodzi buszowac jak wszystcy spia.... a ja sie zajadam polskimi pysznosciami ,mam grype i pierwszy tydzien chyba przeleze caly w lozku poczatek nie najlepszy,ale mam nadzieje,ze potem bedzie tylko lepiej.dziewczyny macie jakies dobre sposoby na cienie ,since po oczami ?
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - goraco jest mi zawsze w tanich liniach ale ty lecialas lufthansa jesli dobrze pamietam. Czyli wszedzie tak samo.
Szkoda ze sie Manuelek musial nacierpiec - nie bedzie chcial wracac z toba. A since - korektor, zel ze swietlika, a ostatecznie polubic.
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Lufthansy ,to musze powiedziec,ze obsluga ,komfort lotu lepszy od tanich linii,ale tez drastycznej roznicy nie zauwazylam, jest troszke lepiej
|
|
#1281 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Hejka!
Kuruj siê Romanaccia! Biedny Manuelek! nie by³o to dla niego przyjemne prze¿ycie. Mog³a¶ trzymaæ go na kolanach czy ci±gle musia³ byæ pod siedzeniem?( w air berlin tak traktuj± zwierzaki Princi- a co im jest,¿e oni tacy obojêtni na wnuków? Rozumia³abym jakby je mieli ca³y czas "na g³owie" i do tego by³yby extra upier...liwe. Ale "Nasz" Flavcio taki kochany ¶mieszek jest! no i widz± go raz na tydzieñ... co za ludzie ![]() Dzi¶ by³am szukaæ prezentów i widzia³am jeszcze charmsy marki CHAMILIA http://wkruk.pl/product-pol-2310697-CHAMILIA-Beads.html Poza tym rozmowa ws. pracy przebieg³a dobrze, facet by³ bardzo sympatyczny, pokaza³ mi fabrykê, a na koniec zwierzy³ siê,¿e jego ¿ona jest z Gliwic. ![]() Aplikowa³am na stanowisko.....pracownik produkcji. nie czujê siê jeszcze za dobrze z moim niemcem,¿eby z klientami pracowaæ,poza tym on mi powiedzia³,¿e widzi mnie w innym dziale (tak¿e jest nadzieja na awans). Czeka mnie jeszcze druga rozmowa i jak dobrze pójdzie od po³owy stycznia mam robotê! Tak¿e jeszcze poproszê Was o trzymanie![]() Cucciola79 nie pisa³am Tobie,¿e masz piêkn± choinkê, fajne te maskotki ![]()
'Nauczyæ siê czego¶ mo¿na wszêdzie. Dlaczego wiêc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2012-12-19 o 19:10 |
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Alcon - to byla ostateczna rozmowa czy czekasz jeszcze na odpowiedz?
|
#1283 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Sjoanna- jeszcze jedna rozmowa bêdzie z klientem, zatrudniona bêdê przez agencjê pracy i bêdê pracowaæ dla "klienta" czyli pracodawcy mojego mê¿a. Tak¿e wszystko zale¿y czy "klientowi" siê "spodobam".
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia sa specjalne srodki na chorobe lokomocyjna, idz do polskiego weta nawet bez kota, tylko opisz jak sie czul, to na pewno cos poradzi.
Przykro mi ze sie rozchorowalas, wygrzej sie by potem podbijac polskie sklepy ![]() alcon trzymam nadal kciuki! |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed powrotem bede musiala pojsc z nim do lekarza, nie podam mu nic bez konsultacji. polskie sklepy ![]() alcon - ciagle go na kolanach trzymalam, nigdy bym go pod siedzeniem przez caly lot nie zostawila
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :k ciuki:romanacciabiedny kocurek a Ty tam sie kuruj
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-12-20 o 00:15 |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Oto ten rower na ktory "choruje":
http://www.electricbikes.it/index.php?main_page=popup _image&pID=1218&zenid=pqt 038ubo72ksejgrnhulhg722 tak wlasciwie to jest wersja meska - ale mi to nie przeszkadza, bo wersje damskie maja mniejsze kolka, a ja mam 1,80 cm wzrostu wiec musze miec kola 28'' . Sjoanna - skuterek raczej odpada - bo nie chce miec znow oplat za ubezpieczenie, benzyne (mimo ze w sumie malo spalaja), przeglady - juz i tak musze utrzymywac moje auto, ktore mnie sporo kosztuje (teraz az sie boje myslec ile bede miala do zaplacenia po tym jak stuknelam takiego jednego). Princi no z tym rydzem to nie jest tak do konca. Bo skoro firma prosperuje bardzo dobrze, nie odczywa kryzysu, zarabia pieniadze, a ja poswiecam caly swoj czas i energie dla tej firmy, to uwazam iz powinno byc to docenione. Nie boje sie ze mnie zwolnia, raczej, ze nie dadza mi tyle ile bym chciala - zobaczymy! Romanaccia - a w jakim rejonie Polski sie znajdujesz? Jakie emocje po zobaczeniu mamy po tak dlugim czasie? ja zawsze becze jak widze swoj dom...
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - bidulko - szkodza ze zachorowalas ale pomysl - jakbys tak sie przeziebila we Wloszech to bys sama musiala zadbac o siebie a tak mamusia przygotuje to co lubisz i poda co najlepsze.
Bambi - pieknie wyglada ten rower! Rozumiem ze akumulatorek laduje sie jak pedalujesz a jak jest pelen to mozesz jechac na silniczku? Wstawilam kapuste kiszona i grzybki do gotowania na pierogi.
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie myslalam co u marmotty dawno nie pisala...
Romanaccia mamma mia toz ten Twoj kotek to jak dziecko, moze bylo przygotowac sobie butelke i w czasie startu i ladowania bys mu dala, jak sie przelyka to sie nie zatykaja uszka no ale teraz sie zadomowi w PL i podje swiatecznych rarytasow, a Ty sie kuruj, bo co polecialas w domu siedziec![]() bambi a myslalam, ze Twoja firma tez przezywa kryzys czy zastoj, ostatnio trudno znalezc dobrze prosperujace firmy...rowerek pierwsza klasa, to co Mikolaj pod choinke przyniesie? alcon widze, ze te charmsy z Kruka najtansze tez nie sa...a kiedy dadza Ci znac odnosnie pracy? sjoanna a te pierozki to tez do mnie wyslesz prawda?
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Wrocilam wlasnie z miasta, ale jest szaro! Kupilam ponczo dla tesciowej z fredzlami, kolor taki kawa z mlekiem, mam nadzieje ze sie jej spodoba, moze nosic na swetry i na plaszczyk tez... |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

chetnie bym Ci podrzucila troche prania, to by wyschlo. ja tez pranie zrobilam, ale i tak nie wyschnie do swiat