Żonki 2009 cz. XXXIV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 23:01   #4921
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość

to jest Państwowy żłobek

byłam rozmawiałam i ma zaobserwowac takie zachowania i podpytac w czy jest problem , zwróci uwagę głównej opiekunce żeby obserwowała Dominika podczas spania i nawet z Dominikiem porozmawia , powiedziała że bardzo dobrze że jej powiedziałam że mam nie bagatelizowac tego co moje dziecko mi mówi i poprostu sprawdzić to wszystko

jestem zadowolona i będę rozmawiać z tą wychowawcą tez bardzo fajna babka zobaczymy , ale awaria totalna znowu była dzisiaj
to pytanie o żłobek do Katuni było

fajnie, że pani tak zareagowała i w ogóle fajnie Ci powiedziała

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ZUUUUUUZIUUUUU najlepszego z okazji drugich urodzinek!!! duzo radości zdrowka i spłenienia marzen! niech mama i tata się zawsze ciebie słuchaja
to i ja... Zuziu rośnij zdrowo!

---

Ja po imprezce przedszkolnej... ode mnie rodzice wyszli ostatni siedzi i siedzieli - ale było miło trochę miłych słów usłyszałam i aż gęsią skórkę miałam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 23:18   #4922
kliwia
Zakorzenienie

dziekujemy za pamiec.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 23:22   #4923
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Ja bym chciala zalozyć nowy z racji tego, że jeszcze nigdy nie zakladalam a marzy mi sie zafasolkowanie ... ale chyba nie da rady bo jutro nie nastukamy chyba 100 postow, a w piatek z samiuskiego rana prujemy do polandii i bede pewnie odcieta od swiata przez jakis czas
to zaloz jutro a my bedziemy w nim pisac jak skonczymy ten nie boj zaby

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Zobaczymy czy podołam nowym obowiązkom. Co prawda juz teraz duzo robie spraw organizacyjnych ale teraz bedzie tak na serio. Ciekaw jak moje panie zareaguja na taka sytacje...
na bank podolasz!!!!!
a jak pisanie przewodnika?
Stary 2012-12-19, 23:56   #4924
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
to zaloz jutro a my bedziemy w nim pisac jak skonczymy ten nie boj zaby

na bank podolasz!!!!!
a jak pisanie przewodnika?
dzieki
a pisze sie
mamy juz wydawce ktory nas pogania wiec od stycznia skladamy wszystko w calosc

Kliwia - wszystkiego najlepszego dla Zu!

Ana - mój żłobek-przedszkole to dokladnie - niepubliczna forma edukacji przedszklnej, niepubliczne przedszkole
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:47   #4925
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
czyzby pierniki?

ja wlasnie wrocilam z ostatnich zakupow powoli ogarniam wszystkie sprawy ktore sa do zalatwienia w pl... jak zwykle duzo tego ;/ i bedzie trzeba zaczac male pakowanie... duuuuzo rzeczy sie nazbieralo, wiec trzeba to robic z glowa zeby niczego nie zapomniec
zobaczę jak z czasem się wyrobię

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

U mnie super Nie mam czasu pisac w pracy. W poniedziałek byliśmy sprawdzac echo serca i przepływy Dopplera i SYNUŚ zdrowy jak ryba Waży 350 g i jak się wierci to mnie gilgocze W wiele ubrań już się nie mieszczę, ale mi to nie przeszkadza
super, ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

zaczęłam czytać "Pięćdziesiąt twarzy Greya" wciąga...
mi zostało 100 stron, na początku chłonęłam, ale teraz zaczyna mnie nudzić

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
dziekujemy za pamiec.
od nas też spóźnione życzenia dla Zu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:49   #4926
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
gdzie ty masz śnieg? u nas od niedzieli zero śniegu i do tego plus 5 :D

gratuluje kochana!!!!! nadajesz sie do tego w stu procentach!!!!

widzisz bo pisalaś kiedys ze ma te same panie więc myslalam ze te same na grupie :) ale dobrze ze rozmawialas z poprzednia wychowawczynią mam nadzieje ze sprawa sie wyjasni..
ale kto go moze bic skoro mówisz ze wychowawczyni fajna.. jakas inna opiekunka? zapytaj go przy zabawie ktora ciocie lubi najbardziej a z która lubi sie bawic najmniej polozcie misie spac niech ci pokaze jak w żlobku panie klada dzieci bo ty nie wiesz a chcesz tak samo polozyc misie i co sie wtedy mowi a jak mis nie chce spac etc....
tak te same jak był w średniakach to są te same dwie Panie w starszakach, jedna która lubie jest bardzooo sympatyczna , chociaz troszeczkę przeszkadza mi taka lajtowośc jeśli chodzi o jakiś problem , ale podejście do dzieci ma napewno i taka starsza babka nie wiem ile ma lat ale mnie bardzoo denerwuje , kiedyś jak Dominik przyniósł zabawkę i zostawił na sali a wychodził to nie chciała mu isc poszukac bo ona do domu idzie a my musieliśmy się męczyć z nim bo płakał a ona miała to gdzieś
no i są jeszcze dwie ale tych nie znam wogóle chyba nowe są bo nigdy ich nie widziałam
wiesz co z tym misiem dobry pomysł musze wypróbować
powiem ci że własnie z tym spaniem jest problem bo dzisiaj jak byliśmy pod żłobkiem to Dominik odrazu " ja nie chce spać " i w ryk w żłobku płacz niesamowity , ja nie wiem już tyle czasu chodzi i było ok a teraz znowu nie ma znaczenia czy to poniedziałek czy piątek płacz na same słowo żłobek czy dzieci , nawet jak wychodzimy już ze żłobka koło 16 to ona " mama ale nie idziemy dzieci , ja nie chce "

acha i jeszcze sytuacja jak idziemy spac kładzie się i odrazu do mnie " będę grzeczny , nie będziesz krzyczeć ? " no kurcze nie mówił tak do mnie a teraz to tak mniej więcej od poniedziałku jest , jakoś dziwnie się zachowuje , zawsze jak nie chciał spać a ja go odkładałam 20 - sty raz do łóżeczka to stanowczo mówię że teraz Dominik idzie spać , a jak nie chce to może oglądać bajkę ale musi leżeć w łóżeczku ..... i były często reakcje że nie i koniec z jego strony , że np. płakał bo chciał jeszcze posiedzieć z nami a była np już 21 ale nigdy takich tekstów, że on będzie grzeczny tylko nie krzycz , a jak jest niegrzeczny i mu mówię Dominik nie ładnie się zachowujesz jesteś niegrzeczny i mama nie lubi jak tak robisz to on już w taki płacz że on będzie grzeczny że będzie spać tylko nie krzycz , nie łap za rękę .... jezu nie wiem co mam myśleć

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
fajnie, będzie super pamiatka :)

:hahaha::rotfl: dla mnie to jest odpowiednia reakcja na tak głupi komentarz teściowej :hahaha:co za płytka baba :hahaha:niech lepiej spojrzy w lustro :hahaha:

super, że się udało :ehem: będzie łądna sumka :ehem:

:oklaski: gratulacje!

U mnie super :D Nie mam czasu pisac w pracy. W poniedziałek byliśmy sprawdzac echo serca i przepływy Dopplera i SYNUŚ zdrowy jak ryba :D Waży 350 g i jak się wierci to mnie gilgocze :brzydal: W wiele ubrań już się nie mieszczę, ale mi to nie przeszkadza ;)
mam nadzieje że będzie po mojemu dzięki
fajnie że z dzidzi wszytsko ok

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
super, gratulacje:)

strasznie się cieszę, że wszystko ok:)

Kasiaher dobrze,że rozmawiałaś z wychowawczynią małego, bardzo fajnie powiedziała, że nie wolno bagatelizować słów dziecka, tylko je sprawdzić.
też tak myślę, ale dzisiaj będe gadać z jego wychowawczynią na grupie , zobaczymy co powie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
własnie wiem do komornika odrazu bo tak będę czekac
fajny pomysł z wigilią
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Madzia już wróciłaś do pracy... o ja, jak szybko zleciało.

A tesiowa, no cóż przechodzi samą siebie

dobrze, że wygrałaś, oby ze spłatą teraz nie było problemów
[

haha, ale fajnie!!! gratulacje:cmok:

tzn. jaka masz teraz fryzurkę?

zaczęłam czytać "Pięćdziesiąt twarzy Greya" wciąga... ;)

Ostatnio zmeczona jestem... w tym roku na Wigilie uderzamy do moich rodziców więc mam na głowie tylko krokiety i pierogi :D
też się cieszę
ja robie w domu wigilię dla naszej trójki
Cytat:
cudownie!!!!!!!!

poszalalas :D
fajnie ze robicie sobie wigilie :D:D: musze to znajomym w przyszlym roku zaproponować :D

dostalam!!!! na urodziny ale czeka w kolejce
teraz czytam pasje wg sw hanki (2 czesc dziewczyny z zapalkami)
potem dom nad przepascia (2 czesc drzwi do piekla o tej wieźniarce i jej wychowawczyni z wiezienia)
do tego kostucha i wszyscy mezczyzni mojego kota :D
nigdy nie mialam takiej kolejki ksiazkowej :D

mialam jaselka :D
wyszly cudownie :)
poza jednym dzieciakiem ktorego mialam ochote rozwalic - pewnie wam opowiadalam o chlopcu ktorego tata "wychowuje" na prezesa i zachowania spoleczne nie sa porzadane chodzi w koszulach z mankietami a leżakowanie jest infantylne...
no to dal taki popis na jaselkach (przedrzeźnial dzieci sam mowil jak jelop smiał się tupal) mama była czerwona a tata bil brawo!
genialni...

poza tym wystep bardzo fajny zakonczony standardowo tym ze rodzice za stolami dzieci demoluja sale i dekoracje ale przeca im uwagi rodzice nie zwroca bo sie dzieci fajnie bawia..
no ale mamy pomogly posprzatac ogólnie jestem zadowolona :D
dobrze że się udało
nie zły tatusiek

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Kasiaher dobrze, że już po rozmowie i fajnie, że dyrektorka przyjęła taką postawę. I myślę też, że ten sposób, o którym pisała Marta, żeby Dominik ci pokazał co się dzieje w żłobku na misiach jest bardzo fajny.

Gold cudowne wieści!

Marta czytam teraz "Drzwi do piekła", wciągające!!! Bardzo mi się podoba.
Super, że jasełka się udały, a tego tatusia pozostawie bez komentarza:cool:

Kliwia właśnie sobie uświadomiłam, że Zuzilla dzisiaj ma święto! Wszystkiego najlepszego dla niej, ucałuj ją mocno ode mnie i Marcelinki:cmok:
tez tak myślę wypróbuje go napewno jeszcze dzisiaj
Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Gold -super, gratuluje synusia

Kasiaher - dobrze ze porozmawiałas.mam nadzieje ze to jednak nie bedzie prawda.

Rosette - jaka masz fryzurke? mnie tez znow kusi zeby zapuszczac :brzydal:

moj Tomek dzisiaj płakał o byle co od rana...co chwile syrena juz nie mialam siły na niego, az przyszedł do mnie ze mam go pocałowac w buzi w środku, wiec pytam czy go cos tam boli to wziął moj palec i pokazał mi "tam" a tam wychodza mu dwie górne piatki...jedna przebita druga tuz tuz...dopiero co wyszły dolne :mdleje:

cwiczylismy dzisiaj razem :) dalam rade 20 minut skalpela :) ale przyznam ze nie robilam wszystkich powtorzen bo zwyczajnie nie dawalam rady, no czego sie spodzewac po takiej kondycji
dobrze że jest juz na tyle kumaty że umie pokazac to ułatwia rodzicowi i wie jak pokazać
ja też mam nadzieje że to nie prawda ale chyba coś jest na rzeczy , nie wiem jak to wszystko rozwiązac może ta wychowawczyni znajdzie jakiś sposób , bo już zastanawiam się czy go nie wypisać bo się martwię o niego a pójdzie do przedszkola , tylko wtedy będe musiała siedzieć w domu a nie iść do pracy , ale teraz przez pół roku będe brała jeszcze zasiłek jakby mial ten koleś wypłacac mi w ratach czyli np. miesięcznie po iles tam to może nie będę musiała narazie iść do pracy a Dominik będzie ze mna w domu
nie wiem , ale znowu boję sie że reakcja będzie taka sama na przedszkole i co wtedy , nie wiem już sama co robić
rosi jaką masz już długość ? ja tez zapuszczam na troszkę dłuższe ale cięzko m i idzie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:33   #4927
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:19   #4928
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
super
my wlasnie intensywnie "walczymy", by do Ciebie dołączyć także trzymajcie kciuki
trzymam za Was kciuki

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:44   #4929
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-12-20, 13:20   #4930
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
(...)
moj Tomek dzisiaj płakał o byle co od rana...co chwile syrena juz nie mialam siły na niego, az przyszedł do mnie ze mam go pocałowac w buzi w środku, wiec pytam czy go cos tam boli to wziął moj palec i pokazał mi "tam" a tam wychodza mu dwie górne piatki...jedna przebita druga tuz tuz...dopiero co wyszły dolne

cwiczylismy dzisiaj razem dalam rade 20 minut skalpela ale przyznam ze nie robilam wszystkich powtorzen bo zwyczajnie nie dawalam rady, no czego sie spodzewac po takiej kondycji
Biedny maluszek! Dobrze, że ci pokazał o co mu chodzi.
Brawa za cwiczenia Z każdym dniem będzie lepiej, zobaczysz!

Cytat:
Dziekuje wszystkim za gratulacje !!

Zobaczymy czy podołam nowym obowiązkom. Co prawda juz teraz duzo robie spraw organizacyjnych ale teraz bedzie tak na serio. Ciekaw jak moje panie zareaguja na taka sytacje...

brawo za jaselka!

U nas tez dzis swiateczne spotkanie z rodzicami, wyszlo fajnie.
Maly wystep, zaciał sie magnetofon (na szczescie kiedy dzieci grały na dzwoneczkach wiec zagłuszyly haha), strojenie pierników i rozstrzygniecie konkursu na bomke - wiecie jaka byla pierwsza nagroda? rodzinny deser w restauracji na miescie

Moje dziecie lezy wlasnie w lozeczku i bawi sie w klanzowe zabawy,slysze "raczki,nóżki, młynek szaaaaa" i odlicza do pieciu
Pewnie, ze dasz radę. Mam nadzieję, że panie nie walną focha, że jesteś tam najmłodsza stażem a już się "dorobiłaś" pozycji

Cytat:
Ja bym chciala zalozyć nowy z racji tego, że jeszcze nigdy nie zakladalam a marzy mi sie zafasolkowanie ... ale chyba nie da rady bo jutro nie nastukamy chyba 100 postow, a w piatek z samiuskiego rana prujemy do polandii i bede pewnie odcieta od swiata przez jakis czas
To zakładaj już, jak dobijemy tutaj, przeniesiemy się na nowy

Dzień dobry!

Przedświąteczne przygotowania w toku, dzisiaj rodzinne pieczenie ciasteczek Jak tylko mąż wróci z pracy.
Przeczytałam "Drzwi do piekła" - rewelacja!!! Poluję na drugą część
Biorę się za obiad
Stary 2012-12-20, 13:23   #4931
śliweńka
Zakorzenienie

ja ciastka upiekłam
prezenty opakowane
tylko stroik jeszcze dziś zrobię

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-12-20, 13:40   #4932
bzyczka1
Zakorzenienie

dzien dobry!
maszyna wyrabia ciasto na makowiec, ciasto na ciasteczka się chłodzi...

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 13:48   #4933
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
a pisze sie
mamy juz wydawce ktory nas pogania wiec od stycznia skladamy wszystko w calosc
ja chce jeszcze cieplutki z autograem!!

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
tak te same jak był w średniakach to są te same dwie Panie w starszakach, jedna która lubie jest bardzooo sympatyczna , chociaz troszeczkę przeszkadza mi taka lajtowośc jeśli chodzi o jakiś problem , ale podejście do dzieci ma napewno i taka starsza babka nie wiem ile ma lat ale mnie bardzoo denerwuje , kiedyś jak Dominik przyniósł zabawkę i zostawił na sali a wychodził to nie chciała mu isc poszukac bo ona do domu idzie a my musieliśmy się męczyć z nim bo płakał a ona miała to gdzieś
no i są jeszcze dwie ale tych nie znam wogóle chyba nowe są bo nigdy ich nie widziałam
wiesz co z tym misiem dobry pomysł musze wypróbować
powiem ci że własnie z tym spaniem jest problem bo dzisiaj jak byliśmy pod żłobkiem to Dominik odrazu " ja nie chce spać " i w ryk w żłobku płacz niesamowity , ja nie wiem już tyle czasu chodzi i było ok a teraz znowu nie ma znaczenia czy to poniedziałek czy piątek płacz na same słowo żłobek czy dzieci , nawet jak wychodzimy już ze żłobka koło 16 to ona " mama ale nie idziemy dzieci , ja nie chce "

acha i jeszcze sytuacja jak idziemy spac kładzie się i odrazu do mnie " będę grzeczny , nie będziesz krzyczeć ? " no kurcze nie mówił tak do mnie a teraz to tak mniej więcej od poniedziałku jest , jakoś dziwnie się zachowuje , zawsze jak nie chciał spać a ja go odkładałam 20 - sty raz do łóżeczka to stanowczo mówię że teraz Dominik idzie spać , a jak nie chce to może oglądać bajkę ale musi leżeć w łóżeczku ..... i były często reakcje że nie i koniec z jego strony , że np. płakał bo chciał jeszcze posiedzieć z nami a była np już 21 ale nigdy takich tekstów, że on będzie grzeczny tylko nie krzycz , a jak jest niegrzeczny i mu mówię Dominik nie ładnie się zachowujesz jesteś niegrzeczny i mama nie lubi jak tak robisz to on już w taki płacz że on będzie grzeczny że będzie spać tylko nie krzycz , nie łap za rękę .... jezu nie wiem co mam myśleć
Kasiu po tym co teraz piszesz problem jest na bank...
bo to sytuacja taka ktora sie powtarza przy każdym spaniu... myślę że po prostu nie chce spać i na niego krzyczą... czy go uderzyły nie wiem.. moze szarpnely albo coś... albo straszyły że jak się nie poloży to dostanie w dupe... ale skoro dziecko tak panicznie reaguje na spanie nie tylko w żlobku to myśle że cos jest na rzeczy...
i teraz tak - jak powiedzialaś to wychowawczyni a ona na bank widzi co sie dzieje bo w żłobku wszystkie dzieci spać idą razem i wszystkie panie sa w to zaangażowane. wychowawczyni wie co się dzieje...
i teraz mądra wychowawczyni jeśli to nie ona jest przyczyną placzu pogada z tą winowajczynią... i ją wyciszy - jeśli sama jest sprawczynią zachowa to dla siebie ale tez nie bedzie się to powtarzać...
ja na twoim miejscu zrobiłabym tak... po pierwsze Dominik musi mieć odbudowane zaufanie do żlobka umow się z nim tak że przez jakiś czas będziesz przychodzić po niego zaraz po obiedzie.. i niech się nie boi nie będzie spać... pogadaj z nauczycielkami że to jest nienroalne że on wpada w taka panię i że nie chcesz rzucać żadnych oskarżeń ale zdrowie psychiczne twojego dziecka jest wazniejsza i mają go nie klaść.. naucz go przez jakiec 2 tyg że chodzi do przedszkola ale tam nie śpi... ze idzie do dzieci pobawic się..
jak zacznie z powrotem chodzić chętniej zostaw go na spaniu ale umow się z nim że bedziesz zaraz po spaniu i żeby sie nie martwil i ze nic zlego się nie będzie dzialo i ze jak nie chce iść spać to nie musi - ale ma leżeć oglądac bajeczki ale nie przeszkadzać bo inne dzieci chcą spać..
pogadaj z nauczycielkami bo to też w ich interesie zeby dziecko sie odblokowalo.. a dla swojej wiadomosci pobaw sie z nim w usypianie zabawek i niech jako zabawka mis (nie jako Dominik) powie jak się dzieci kladzie jak się dzieciu usypia a ty bądź innym misiem czy autkiem ktore sie wyglupia i niech miś (kierowany przez Dominika) powie tak jak mowia panie jak sie dzieci nie sluchają... dzieci fajniej opowiadaja przez zabawkę bo myślą że to nie one to przecież miś mowi i jest im latwiej..
no i ktora ciocie lubi a ktora najmniej i ktora najfajniej usypia dzieci a z która misie nie lubią chodzic spać..

trzymam za was kciuki!

Cytat:
Treść usunięta
super!!!!! musze o niej pomysleć

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Przedświąteczne przygotowania w toku, dzisiaj rodzinne pieczenie ciasteczek Jak tylko mąż wróci z pracy.
Przeczytałam "Drzwi do piekła" - rewelacja!!! Poluję na drugą część
Biorę się za obiad
ja mam 2 część ale jeszcze nie czytalam
ale drzwi do piekla są super no nie
Stary 2012-12-20, 13:53   #4934
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-12-20, 13:55   #4935
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym wystep bardzo fajny zakonczony standardowo tym ze rodzice za stolami dzieci demoluja sale i dekoracje ale przeca im uwagi rodzice nie zwroca bo sie dzieci fajnie bawia..
no ale mamy pomogly posprzatac ogólnie jestem zadowolona
mnie zawsze telepie na imprezach wspólnie z rodzicami. I czuje dyskomfort to nie raz chciałabym zwrócić uwagę dosadniej, ale mi głupio bo przecież dziecko z rodzicem jest i to rodzic powinien zareagować. No ale jak chodzi o jakiś bezwzględnie niebezpieczny pomysł czy zabawę to zwracam uwagę nawet przy rodzicu, no bo potem jak coś się stanie to będzie szukanie przyczyn i dochodzenie, a niestety my jako przedszkole-organizator odpowiadamy za takie rzeczy.

Katunia
co to za zabawa bo chyba nie znam?

Macie sprawdzony przepis na barszcz czerwony? bo chce zrobić taki domowy na wigilię
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 14:25   #4936
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta

u nas zero zainteresowania choinką przez Karo jak na razie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-12-20, 14:34   #4937
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-12-20, 14:36   #4938
bzyczka1
Zakorzenienie

Rosi a może rzućcie kotu jakąś bombkę i bardziej będzie nią zaintersowaany niż choinką? u nas kotka tylko przy pierwszej choince szalała trochę ale szybko jej przeszło. Na ziemi też leżała, poniszczyła ozodby z masy solnej, orzeszki nam kradnie a ja potem chodzę i zbieram po mieszkaniu ale dajemy radę i żyjemy i my i kot no i choinka też

Nasz skarb
Stary 2012-12-20, 14:58   #4939
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-12-20, 15:18   #4940
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

założyłam wątek i zapraszam do niego po zakonczeniu tutaj

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664403

u mnie pakowanie w toku
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:44   #4941
ania20m
Wtajemniczenie

u nas tez juz prezenty popakowane, piermiki czekają, choinka bedzie jutro i jutro też bede robic wianek na drzwi

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:38   #4942
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
zobaczę jak z czasem się wyrobię

super, ze wszystko ok

mi zostało 100 stron, na początku chłonęłam, ale teraz zaczyna mnie nudzić

od nas też spóźnione życzenia dla Zu
Mnie na razie nadal ciekawi, ale jestem dopiero w połowie

Ja dzis się zwolniłam wczesniej z pracy o 13tej i wyruszyłam na starówkę... kupiłam kozaki, spódniczkę i szalik. Ogólnie w ostatnim czasie nieźle się obkupiłam... od rodziców i tesciowej dostałam kasę na świeta i miałam sobie coś kupić no mnie 2 razy nie trzeba powtarzać, więc jak zaczęłam kupować to już dawno przekroczyłam budżet prezentowy hihi
Ale co tam nalezy się na koniec roku...
Tym bardziej, że w pracy okres grudzien- styczeń to cały czas przypływ jakiejs nowej gotówki w pracy, więc można zaszaleć. Szkoda, że każdy miesiąc nie jest taki owocny
Stary 2012-12-20, 17:43   #4943
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej

Zuziolinko wszystkiego najlepszego dwulatko dużo uśmiechu na codzień

nie nadrobie was w życiu

Kasiu gratuluje awansu

Myszko brawa dla Tomcia

Goldi gratuluje syneczka imię już wybrane??

Kasiu mam nadzieje że sytuacja w żlobku się wyjaśni i gratuluje wygrania sprawy mam nadzieje ze z komornikiem pójdzie sprawnie

Guciolindo kochanie dziękuję za pamięć czekałam na smska

Aniu gratuluję pierwszych kroczków

więcej grzchow nie pamiętam

nasze święta chyba będą w szpitalu
niestety

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 18:37   #4944
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

My juz spakowani jutro kolo 4 rano wyjezdzamy... dlatego teraz mycku i spacku
jakbym nie zdazyla sie pojawic juz przed swietami (nie zabieramy swojego laptopa zeby zminimalizowac bagaz bo wracamy samolotem...i bedziemy odcieci od swiata) to zyczę Wam wszystkim:

Zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 20:07   #4945
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Katunia ooo przegapiłam piszesz przewodnik?

Kliwia spóźnione życzenia dla małej

Samba

Anika tulę.

śliweńko u nas tez tylko pierwszego dnia weszła pod choinkę i gryzła stojak a tak to nawet na nią nie patrzy.

Ja to w sumie jestem jeszcze w proszku przed świętami. Mieszkanie posprzątane w połowie, bo robimy to tak mega generalnie. Jak ostatnio do dokumentów przysiadłam to pół wieczoru mi to zajęło

Słuchajcie był dziś u nas teść Jak wszedł to Maja się tak na jego widok rozdarła, że nie mogliśmy jej uspokoić. Płakała i co chwila głowkę odwracała i zerkała na tescia. To jest jedyna osoba, której sie wystraszyła. Potem niby już nie płakała, ale jak chciał jej dac rękę, to od razu była minka w podkówkę i łzy w oczach. Nieźle. A przecież tyle obcych ludzi widziała, normalnie na ręcę ją brali a ta się tylko cieszyła a tu taki numer Dostaliśmy od teścia prezenty na święta. 3 koperty tylko, ze jedna była pusta wtopa.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 20:41   #4946
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:

Pewnie, ze dasz radę. Mam nadzieję, że panie nie walną focha, że jesteś tam najmłodsza stażem a już się "dorobiłaś" pozycji

Tego wlasnie sie troche obawiam...
mimo ze z tymi osobami w przedszkolu pracuje drugi rok (tylko ze poprzedni tylko z doskoku) nauczycielka ktora jest ze mna dolaczyla w polowie zeszlego roku wiec ja mam dluzszy staz, jestem wiekowo najmlodsza...
ale z drugiej strony znajac troche ich podejscie to mysle ze nikt nie chcialby faktycznie objac takiego stanowiska bo idzie za tym wieksza odpowiedzialnosc, wiecej obowiazkow, jezdzenie tu i tam a tylko ja jezdze autem. poza tym widze ze czasem gdy trzeba zrobic cos ponad swoje obowiazki to nie przychodzi to latwo
Moze jutro na spotkaniu wigilijnym pani dyr cos na ten temat bedzie mowic, zobaczymy jaka bedzie reakcja...

Cytat:
ja chce jeszcze cieplutki z autograem!!

masz obiecane,zaklepane

Caly czas mam wrazenie ze dzis piatek

jeszcze tylko jutro popoludniówka, wigilia firmowa i wolne
chce juz odpoczac!
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 21:02   #4947
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

Katunia gratulacje

MAdzia-moze nieświadomie dał Wam tą pustą kopertę
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 21:07   #4948
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Neska tak mi się też wydaje Przecież by świadomie nie dał pustej. No nic, liczą sie chęci.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 21:28   #4949
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia kurde, wtopa niezła, ale tak jak piszecie pewnie nieświadoma. Jakby nie chciał dawać 3 to by dał dwie a nie ściemniał że daje 3 tak to się na weselu robi my dostaliśmy 1 kopertę bez kartki i bez kasy. Ale wiemy od kogo mimo wszystko.

Nasz skarb
Stary 2012-12-20, 21:28   #4950
iwka28
Wtajemniczenie

Dobry wieczór!

W koncu zakończyliśmy kupowanie prezentów, teraz tylko to upchać do walizki trzeba i przekonać celnika, że liczba fantów w walizce nie jest na sprzedaż a użytek własny
Niestety jeszcze jutro muszę iść do pracy i pozamykać rzeczy, ale w niedzielę witaj Ojczyzno! Zostawiam nową na 2 tygodnie samą, po dniu dzisiejszym oczekuję armagedonu ... no nic zobaczymy.

Kasia - fabtastycznie, że wygrałaś w sądzie, mam nadzieję, że wypłata zaległości nie będzie się ciągnęła równie długo.
Trzymam kciuki za rozwiązanie problemu ze spaniem małego.

Katunia - gratuluję nowego stanowiska I jak najmniej papierków życzę.

Marta - mam "50 twarzy..." już od jakiegoś czasu, ale w ogóle mnie do niej nie ciągnie. Tym bardziej, że w domu czeka nowa dostawa do przytargania, więc na pewno zejdzie na jeszcze dalszy plan.

Samba - szerokiej drogi i Wesołych Świąt, myślę, że w przyszłe będziesz co najmniej w dwupaku - nie na darmo zakłada się u nas wątki, nie na darmo

Magda - no niby liczą się chęci - może chociaż kopertę wykorzystasz

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości