![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
hej dziewczyny! Musze sie wam czyms pochwalic! Powiedzcie jak wstawic fotke tutaj? aaaaaa
![]() ![]() ![]()
#2132 |
Raczkowanie
|
Ja też wyniosłam kilka wniosków z poprzedniego związku: mówić prawdę, być bardziej asertywna i nie zatracać siebie w związku.
Wysyłacie życzenia byłym na boże narodzenie ? Ja chyba napiszę zwykłe "wesołych świąt" do niego. Napisał mi ostatnio życzenia urodzinowe na fb więc ze zwykłej uprzejmości mu napisze.
#2133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ogolnie nigdy nie bylam szczesliwa, tzn bylo fajnie i bywalam szczesliwa, ale nigdy nie bylam tak, ze moglam powiedziec, ze niczego wiecej mi nie trzeba, takze kwestia zerwania jakchkolwiek wiezi i zapomnienia exa nie jest kluczową sprawą do szczescia ![]() To, co tobie sie stalo, zycze kazdej, ale to i tak poczatek, bo zabawy zabawy kazdy to mial ja tez mam ochote sie znow bawic i za niedlugo bede, jednak najbardziej nie moge sie doczekac az kazda napisze tutaj, ze wziela slub i jest szczesliwa. Ja nie chce zapeszac i mowic ze jestem szczesliwa przykladowo po 3 miesiacach bycia razem, bo to jest nic. No ale najbardziej wlasnie nie moge sie doczekac az napisze zdanie JESTEM SZCZESLIWA !!! jesli tak napisze toznaczy, ze juz nic mnie nie zlamie ![]() edit: I POWAZNIE POWIEDZCIE MI JAK WSTAWIC FOTKEE
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
ja nie, nie wysyłam. zresztą ja nie wysyłam smsowych życzeń
![]() dopiero jak dostanę od kogoś to dziękuję i też 'odsyłam' życzenia. a mi pokazał ten związek żeby mniej myśleć o sobie, bardziej okazywać uczucia i NIE SPIESZYĆ SIĘ! ![]()
![]() |
#2136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
![]() Prosze, to moj nowy slodziaczek!!! ![]() ![]()
#2138 |
Zakorzenienie
|
Słodki. Mam nadzieję, że adoptowany, a nie kupiony. Nie byłabym sobą (współpracuję z psami w ramach działalności charytatywnej) gdybym nie napisała: koniecznie a) odrobacz b) zaszczep.
#2139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, od kolezanki ![]() ![]()
![]() |
#2140 |
Raczkowanie
|
piękny piesio, ja o ironio lada dzień mam dostać jamnika od mojego ex, którego mi obiecał i zamówił u kuzyna, we wtorek nawet zadzwonił, że może chce pekińczyka bo też słyszał, że ktoś ma do wydania heh, mam nawet już imię dla mojego piesia będzie KOLEŚ tak jak pies w filmie Mój rower , ktory ostatnio razem ogldalam z ex w kinie
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- a co do życzeń wczoraj wysłałam kartkę i dziś doszła, napisał, że bardzo bardzo mu miło, że dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
jak sobie radzicie z pustką po nim?
ja postanowiłam , ze poki nie znalazlam pracy , bede ogladac seriale, czytac ksiązki, spacerowac, niestety nie jest w tak konfortowej sytuacji, ze moge sie spotkac z kolezankami, czy znajomymi, bo w mojej rodzinnej miejscowosci nie mam nikogo bliskiego a kolezanki zostaly w miescie gdzie mieszlalam kilka lat, nie mam nawet kasy na bilet zeby je moc odwiedzic, po nowym roku zbieram sie i szukam od nowa pracy mieszkania i wracam na stare smieci, tam gdzie bylam szczesliwa i sobie zylam spokojnie, bo tu za duzo rzeczy mi o NIM przypomina ![]()
#2143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest to piesek. Jeszcze nic nie wiem dokladnie, bo ostateczny odbior bede miala jutro do poludnia. Wszystko zwiazane z weterynarzem to od mamy zalezy bo ja oczywiscie pieniedzy nie mam ale to od niej zalezala decyzja czy moze byc takze wie na co sie pisala ![]() Oczywiscie slysze, ze nie bedzie ze mna spal w lozku, bo go naucze, jednak znam siebie i bede go zapraszac co noc, hahahaha ![]() ![]() Praktycznie musze kupic wszystko, mam jedynie obroze po moim szczeniaczku co umarl na moich oczach pod samochodem... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co do pustki, hmm.. teraz juz jej tak nie odczuwam i w sumie jest spoko, ale gdy go pierwszy raz stracilam w ogole sobie nie radzilam, czulam sie jak w jakiejs depresji, amoku. siedzialam ze wszystkimi i zaczynalam plakac, nawet sie nie chamowalam, nie wstydzilam, bylam glucha na to jak mowie" wez juz skoncz beczec". nawet nie bylo mowy, ze mam sie pogodzic z tym, ciagle mowilam "on wroci, on wroci" . w nocy spac nie moglam w dzien chodzilam we lzach, cala spuchnieta, nie jadlam, nie rozmawialam z nikim na internecie. Po okolo 2 tygodniach poszlam do pracy, bylo duzo lepiej bo sprzatalam w hotelu gdzie poznalam mnustwo osob i jedna dziewczyne z ktora na codzien sie spotykalam ![]() ![]()
W życiu nie ma powrotów, czas przecież nigdy nie zawraca... Edytowane przez Kwiatuszek133 Czas edycji: 2012-12-20 o 17:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zadomowienie
|
Mnie każdy związek czegoś uczy i następny partner nigdy nie ma takich wad jak poprzeni, ale...ma inne
![]() Ale jeśli chodzi o to czego teraz (sumując 3 związki się nauczyłam): 1) facet ma wiedzieć czego chce w życiu (wiadomo ze drobiazgi mogą się zmieniać) ale mieć ogólny pogląd 2) nie będę nadskakiwać. Tzn. dalej będę miła, czuła ale już nie będę tracić aż tak głowy i wszystko dostosowywać do faceta (chociaż między 1 a 3 związkiem zrobiłam w tym spore postępy) 3) nie będę się czepiać o drobiazgi 4) będę wchodziła w związek tylko z poważnymi facetami a nie takimi co ich trzeba ciągle za uszy ciągnąć Jedna z Was (przepraszam, nie pamiętam która ![]() Tzn. jak pisałam. Mieliśmy kontakt codziennie. 2 tygodnie temu zerwał kontakt, na jak zamierzał "dłuższy czas", ale już po 5 dniach napisał na facebooku mówiąc że to głupota i przemyślał. Potem dzwonił w piątek i sobotę, w sobotę byliśmy na imprezie i mnie nie odstepował na krok, we wtorek się pokłóciliśmy na fb bo mi zarzucał że nie umiem zrozumieć że mamy dwa światy, a już wczoraj (środa) sam z siebie pisał jakby nigdy nic... Dzisiaj cisza. No i jak mi doradzacie, jaką taktykę przyjąć na to żeby....kiedyś żałował wyboru ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Malla
masz jakiś pomysl? oczywiście to pytanie do wszystkich i za każdą podpowiedź będę wdzięczna, ale Malla to mózg ![]() Pytała mnie o powody rozstania, które opisałam, żeby opracować taktykę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
wiesz facet sam nie wie czego chce, chce czasu a sam go nie umie dać, raz chce kontaktu raz nie chce, raz chce mieć swój świat, pózniej od tak jak gdyby nigdy nic zagaduje, robi Ci wode z mozgu swoim zachowaniem i przykrosc , dlatego ja chyba bym wolala w takim ukladzie zerwac kontakt, bo sie zameczysz a on watpie ze cos zrozumie jak sam nie wie czego chce i czego oczekuje od zycia
#2148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Rozeznanie
|
przede wszystkim przestań mieć dla niego czas, pokaż, ze jesteś szczęsliwa bez niego, bo jak na razie to ciągle pokazujesz mu , ze nadal czekasz, że ci zależy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
moj przynajmniej przy rozstaniu powiedzial mi, ze chce kontaktu, ze chce sie widziec, rozmawiac, ze zawsze moge na niego liczyc , ze chce przyjaznic sie, nie wiem jak to bedzie w przyszlosci wygladac ale jak narazie to w nd sie rozstalismy, nie zostawil mnie po rozmowie tylko zostal ze mna dopki nie ochlonelam, w pon zaprosil mnie do kina i obiad, wieczorem pisal, we wtorek na gg sobie troche popisalismy, wczoraj byla cisza bo nie bylam caly dzien na gg, a dzis pisal smsa ze dostal kartke swiateczna ode mnie i ze bardzo mu milo sie zrobilo i ze sie nudzi w domu ale wielce jakos nie zareagowalam jak gdyby nigdy nic odpisalam bez jakis tam emocji , wiadomo jest mi ciezko ale uwazam, ze jak okres smutku minie, troche sobie ogarne zycie bez niego to i przyjaznic sie z nim bede umiala bo ja mam taki charakter nie pamietliwy
#2151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Rozeznanie
|
brzmi troche tak jakby zerwania nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zadomowienie
|
A moze po prostu lubi z toba rozmawiac
![]() Ja mysle, ze duzo zalezy od tego jakie sie mialo relacje w zwiazku. Jesli np wasz zwiazek polegał tylko na byciu kochankami, tzn ok rozmawialiscie normalnie itd, ale raczej to bylo tylko kocham cie, slonecczko, jak kochani minal ci dzien, a kumple i spedzanie czasu na zabawach to inna sprawa, to potem trudno zostac kumplami, jesli sie nimi przedtem nie bylo, ,mam tu wlasnie na mysli takie relacje jak u po Pogubionej. Nie wiem jak bylo u was, ale nie kazdy jest w stanie zbudowac taka relacje kolezenska , jaka by chcial twoj byly i nie zalezy to tylko od charakteru, bo jestem slaba i uwazam, ze jest to mozliwe. Oczywiscie nie przychyle sie do tego, by twoj byly gdy rana jest jeszcze swieza a wy probujecie sie kumplowac, to on zaczyna ci mowic, ze jakas dziewczyne poznal itd, bo trzeba byc glupim i nietaktowym by myslec, ze chcemy tego sluchac - moze kiedys ![]() Dlatego uwazam, ze jezeli mialas zwiazek gdzie np razem balowaliscie, ze w towarzystwie byliscie jak para a zarazem jak najlepsi "ziomkowie" to po zakonczeniu zwiazku, nawet jak jedna strona cierpia to z czasem da sie zbudowac relacje czysto kolezenska, takie jest moje zdanie
#2154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie przed chwilą zmieniłam kolor włosów na L`oreal "Mroźny kasztan" i czekam aż mi włosy wyschną. Mam nadzieję, że wyjdzie ładny kolorek i będę zadowolona z efektów ![]() ![]()
![]() |
#2155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kangu bo pierwszy miesiąc pomijając że razem już nie mieszkaliśmy i nie było ŻADNEJ sfery fizycznej (seksu, całowania itp.) to żyliśmy jak para. Ale to się skończyło i dopiero od 2 tygodni uczę się żyć jak PO związku. I dalej nie wiem co zrobić zeby żalował :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zadomowienie
|
Ja tak nie uwazam. Bo albo jestesmy serio kumple, albo do czasu jestesmy kim? az sobie ktorys z nas kogos znajdzie. Bez sensu taka przyjazn
![]()
#2157 |
Zakorzenienie
|
mhm, pies zdechł ale możesz go zatrzymać
![]()
#2158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zadomowienie
|
ale jesli to jest kolezanka jak kazdy inny kolega to co?? jasne ze ludzie sobie wiele wyobrazaja i mysla,taa jasne przyjazn damsko meska nie istnieje,ja jednak uwazam, ze istnieja. ja juz nie mowie tutaj o etapie leczenia sie, ale gdy serio spotykanie sie do posmiania, tak jak ty z przyjaciolka, a on z przyjacielem. co innego tez jak siemowi z gory "to moja byla" a co innego, "to moja kumpela, kieeedys bylismy razem"
#2160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, jakbym była jego dziewczyną to nie chciałabym żeby się ze mną przyjaźnił ![]() Mówię obiektywnie. Ja bym chciała się z nim przyjaźnić kiedyś. Ale zrozumiem jego przyszłą kobietę...i swojego ewentualnego faceta też. Tylko dalej nie wiem JAK SIĘ ZACHOWYWAĆ :P Totalnie olewać? Czy tak jak już było radzone komuś innemu "czasem się ujawniać i nie dawać o sobie zapomnieć"? hihihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.