|
|
#2461 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ja dotarłam dziś wreszcie do pediatry, bo mały dalej robi kupę praktycznie po każdym jedzeniu. Lekarka kazała podawać Smectę i Dicoflor, ale nawet nie zapytała, czy mały jest karmiony kp czy mm, co wydaje mi się, że w tej sytuacji powinno być podstawą do jakiejkolwiek diagnozy... ![]() No ale nic, Smectę podałam, mam nadzieję, że to pomoże. |
||
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa, zapomniałam
![]() Byliśmy dziś na szczepieniu. Mały jest na 50 centylu z wagą, wzrostem i obwodem głowy Ale mam dziecko standardowe ![]() No i po szczepieniu było trochę płaczu ale wydaje mi się, że dlatego że był zmęczony a nie mógł sobie zasnąć. W każdym razie jak już zasnął to pospał jakieś 40 minut i obudził się pogody i radosny. Dałam mu jeść przed 19 (dziś mu odpuściłam kąpiel) i od razu zasnął. Pogadał trochę do miśka i śpi. Jak ja uwielbiam tego mojego szkraba |
|
|
|
#2463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() za szczepienie! dzielny chłopa ja się nie chwaliłam, że wreszcie złożyłam dziś wniosek o becikowe kasa będzie połowie stycznia, akurat będzie na nowy fotelik dla małego.I choinkę jeszcze kupiłam, jutro będzie strojenie
|
|
|
|
|
#2464 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja nie sprzątałam, odpoczywałam bo migrena mnie dopadła
![]() Jeszcze przed chwilą małż dzwonił, bo jest na imprezie firmowej i zasłabł jego kolega, cały siny się zrobił, a on się próbował z jego żoną skontaktować tylko że nie odbierała, więc próbowaliśmy różnymi kanałami się do niej dobić. Nie wiem, czy mu się w końcu udało, bo mi nie, na szczęście kolega już przytomny ale jak z nim gadałam to jeszcze na karetkę czekają. No i znowu się trochę zestresowałam, bo ja też znam tego chłopaka i omal mi serce nie stanęło po pierwszym tel małża Cytat:
![]() Cytat:
niezły z Ciebie hardcore ![]() Cytat:
![]() Aaa i jeszcze pytaliśmy panią neurolog o to przewracanie czy jest ok, bo Lu obraca się tylko przez prawą rękę. Przez lewą jedynie z naszą pomocą. Babka zobaczyła jak to przewracanie przez lewą rękę wygląda i nic nie mówiła, że coś jest nie tak Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby nie było żadnych sensacji po szczepieniu
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kp będziecie jeść śledzie w święta?
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
eee a są jakieś przeciwwskazania, żeby nie?
chociaż ja i tak pewnie nie zjem, uznaję tylko śledzie mojej mamy i tylko w wigilię a na wigilii jesteśmy u teściów, więc się problem rozwiązuje
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
eee ja jadam korniszony - też z octu - i małej nic nie jest. Ale u nas generalnie nie ma problemów nieważne co zjem
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
w smietanie sa najlepsze
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() chyba musze cos zjesc |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2471 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje z powodu udanej wizyty u neurologa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dep, Nadalka- trzymam kciuki, żeby Zosi i Igusi szybko minęło marudzenie ![]() Sol- podziwiam za sprzątanie z Fabim, ja nie potrafię Mamcia- oby Wam sie dobrze mieszkało w nowym domku Modnisia- fajnie że się impreza firmowa udała ![]() U nas dzień taki sobie, przez masakryczne korki spóźniliśmy się 15 minut na zajęcia, zostało tylko 15 min na rehabilitację Facet na parkingu sie na mnie wydarł, bo mu rzekomo się w kolejkę wcisnęłam. Mały nie chciał w domu usnąć, marudził. A mi łeb pęka:/ Jedyny miły akcent to paczuszka od Pumci |
||||||
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz obrobilam tabliczke czekolady :P
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje dnia ![]() ja pół
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jadłam już śledzie choc za nimi nie przepadam, a jesli chodzi o ocet to jadłam korniszony i nawet ostatnio podgrzybki w occie kilka razy
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam Wam pisac, mała przyszła na świat po 11, wazyła 3010 prszyły dzis słoiki HIPPa i mały wmucił połowę tego , bardzo mu skamowało, z resztą spróbowałam i dobre to edit - doczytałam że w składzie ma mleko pełne, to co to ma znaczyć? napisałm do HIPPa z pytaniem co to za mleko )
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-20 o 21:06 |
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
ja w polowie stwierdzilam ze nie ma sensu zostawiac bo sie zmarnuje :P
|
|
|
|
#2477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam, że przedemną lepsza noc niż wczoraj, ale sie nie zapowiada na to. Spi od 19:40 a już dwa razy płakała przez sen, rzuca się po łóżeczku. Czy to może być skok?w sobotę będzie miała 19 tygodni.. |
|
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Amelki i Bartusia
wiki super że na szczepieniu ok agunia cieszę się że dobre wieści u neurologa. Jeju ja nie wiem co w te dziecko wstąpiło dzisiaj. Normalnie szatan. Nie dość że prawie w ogóle nie spala to jeszcze marudziła a większość czasu ryczała tak że aż miała chrypę:/ nie wiem co to ale to na pewno nie marudzenie bo marudzenie. Albo skok albo zęby bo ma jakieś białe punkty tak jak by w dziąśle w miejscu dolnej lewej dwójki. Agunia miałam ci napisać, że czasem ćwicze z malutką te ćwiczenia na raczkowanie to ładnie się podnosi na rączkach z brzuszkiem i pipką do góry, często właśnie podnosi się sama jak by robiła pompki, i przyuważyłam że próbuje "stanąć" na kolankach i co jakiś czas jej się udaje. I dzisiaj nawet się bujnęła na kolankach tak w przód i w tył kilka razy za jednym razem ale zaś przestała gadać. To chyba stok:/ i mniej je.---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- U mnie mała też preferuje tylko jeden bok do przewracania. Dzisiaj rozłożyłam jej wielki koc na podłodze to się turlała z pleców na brzuch i z brzucha na plecy. Oczywiście była poza kocem. Koc 180x120 jest dla niej za mały
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
z okazji 5. za zdrówko małego. "Lekarze"![]() Ja nie, ale to dlatego, że nie lubię... Cytat:
ale jestem bogatsza w wiedzę bezcenną.A co do dnia- to pamiętaj po deszczu zawsze w końcu wyjdzie słońce ![]() A my wróciliśmy z imprezy firmowej męża. Antek do wszystkich się usmiechał i próbował coś gadać. Niestety pod koniec zaczął marudzić. Wkłada już do buzie drugą nóżkę- tę której jeszcze niedawno nie potrafił i próbuje łapać wzorki na ceracie Dzień był pełwen wzorcowego jedzenia, wzorcowego spania. Nawet teraz wzorcowo na noc zjadł z 2 piersi i wzorcowo się obudził, jak zadzwonił telefon i małż za głośno rozmawiał. Za karę teraz małż go musi usypiać.
|
|||
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2484 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Dzisiejsza noc znów była kiepska... Mały marudził od 3 Czuję się jakbym miała w domu noworodka![]() Byliśmy z małżem na przedświątecznych zakupach i prawie wszystko już mamy. Do kupienia jest jeszcze choinka, karp i ciasto Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty testowałaś?
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A marudy współczuje, i może też być tak, że i skok i zęby jednocześnie
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ad2) ![]() Małż usypia młodego- w naszym łóżku- co dawno już było zmienione- ząbkowanie ma swoje prawa
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym, ale wiesz, chcieć a móc
Iga odkąd zasypia sama śpi dłużej i się wysypia z czym się wiąże to że ma dobry humor ale dzisiaj po porażka. Dosyć często myślę o drugim dziecku, ale jednak muszę się doprowadzić do porządku po pierwszym i znaleźć większe mieszkanie. |
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my dotarlismy spokojnie lilutka byla bardzo dzielna droga 8h wybaczcie ale wtel nie mam jak nadrobic ale jestem happy ze juz w PL!!! buzi dla wszystkich
|
#2489 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zawsze jest ta głupia kwestia mieszkania U nas też.Cytat:
dla Was. Wiem jak paskudna jest długa podróż z maleństwem. Byłam z wizytą u teściów i 6h powrót był dla nas katorga, a co dopiero 8h.
|
||
|
|
|
#2490 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla MaluszkaCytat:
Mam nadzieję, że już wszystko ok.trochę na pewno. Nie jestem wielką miłośniczką śledzi, ale na pewno spróbuję Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

ale mokra i zziajana jak wieprz jestem. Nawet w szufladach w komodzie wysprzątałam 

żeby nie było żadnych sensacji po szczepieniu

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i:
z okazji 5.
Czuję się jakbym miała w domu noworodka