|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
O matko pobieżnie Was nadrobiłam
![]() Cytat:
a Tż nie ma czasu jej wymienić a ja zapominam cały czas.Kinga uwielbiam, czytam teraz "Stukostrachy" Cytat:
Maskara ja też się spóźniłam, bez sensu że dali od razu na początek ![]() Cytat:
![]() Ja też porżadkuję na jutro zostały mi tylko kurze i mycie podłóg płytkowych, ale w sobotę o samo u bratowej a od niedzieli u mamy, masakara ... Pranie dzieciowe dopiero po nowym roku jak komodę rozłożymy. Mała śliczny brzuszek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I jeszcze co do tego bólu w łopatce to ja teraz mam tak cały czas, aż czasem jakby mnie tam paliło No i przyjechał kurier z moją poduszką dla ciężarnych do spania, dzisiaj pierwszy raz wypróbuje, a bałam się że już nei dojedzie przed wigilią
|
|
#1622 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dokładnie dlatego się pakowałam przy Agatce Cytat:
Jeszcze chba jutro po dużą polezę. ojjj wierzę, ja tak mam najczęściej jak idę :/ a że codziennie gdzieś wychodzę, choćby po młodą do przedszkola - to masakra :/ |
||
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Balabym sie jakbym miala jechac sama w przedziale te 12h. A tak znalazlam jedna babeczke, obie sie wywalilysmy na kanapach i spalysmy cala droge ![]() Niby swieta, ale baaardzo malo osob jechalo, pewnie kumulacja jest na piatek przewidziana. Gin mnie dzis nastraszyl i caly czas mysle o tej wizycie. Mowil, ze maly jest co najmniej 2 tyg starszy niz wskazuje na to termin OM i ze on sie wcale nie zdziwi jak urodze wczesniej... A teraz ide spac, bo jutro rano musze wyprawic siostre do zerowki
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-20 o 21:30 |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz chyba dostane wcielizny macicy! :@
Jak siedze na fotelu nie mogę wytrzymac z bólu na te cholerne plecy. Jak sie położę to wtedy zgaga rządzi! No szlag by to trafił...
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
Przeczytałam co nieco, ale nie mam w ogóle czasu ani myśli do cytowania i odpowiadania. Po weekendzie, ew. świętach, nadrobię. ![]() Wpadłam tylko się pochwalić, że jestem po wizycie. Główka już lekko napiera, ale wszystko jeszcze wysoko, tak jak powinno być, szyjka odpowiednia. Jeśli nic się nie podzieje, to do połowy stycznia wytrzymam spokojnie. Białko w moczu niet; ciśnienie jeszcze w normie, zwiększyła mi tylko dawkę dopegytu i nadal mam kontrolować; opuchlizna się nie powiększa - więc zatrucia stwierdzić nie można. A we wtorek już nawet poczułam krzyżowe.:/A najlepsze - pani gin sama z siebie zaleciła kontrolne USG, co by się dowiedzieć, jak tam łożysko. Skierowanie na 14.01. - w domu straszą, że już będzie po ptokach. A wizyta u gin 3.01. Ogólnie bardzo miła dzisiaj, rozmowna, w dobrym humorze.![]() Poza tym jutro jadę z tżem na weekendowy kurs przedmałżeński - zobaczymy, jakie zrobimy wrażenie z bondziochem. ![]() E_vel się chyba się już jakiś czas nie odzywa? Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-12-20 o 21:36 |
|
|
|
#1626 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja pierwszy raz słyszę; powinnam się wstydzić?
![]() Cytat:
![]() ty bratowej podłogi myjesz http://www.youtube.com/watch?v=y29upAB9udo - od rana męczę tą piosenkę ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no idz w kimke idz;p ![]() a nie martw się o to, na pewno urodzisz w terminie lub 2 +/- co to za różnica![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do zgagi, nigdy ale to nigdy juz sie nie bede smiala z mojego tzta ze ma zgage;] ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- nooo powinnas powinnas! kurcze ja bym obejrzała jakąś fajną komedie/komedie romantyczną ale nie wiem jaką hmmm juz tyle ich obejrzałam............. :P
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wczoraj mąż mi składał papiery w zusie o macierzyński. I wiecie co mu powiedzieli, że oni to mają miesiąc na wypłatę zasiłku, ale w praktyce to za 2 miesiące dostanę pierwszy macierzyński. My jeszcze z mężem jakoś damy radę, ale jak ktoś ma kredyt i żyje z miesiąca na miesiąc to jak ma czekać 2 miesiące na wypłatę zasiłku.
Dziś odhaczyłam wizytę położnej w domu. Powiedziała mi kilka ciekawostek wychwaliła, że dziecko wypielęgnowane. |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38232389]Przerażasz mnie. Momentami jak cię czytam,to jakbyś bliźniaczką mą była
Dokładnie dlatego się pakowałam przy Agatce [/QUOTE]
|
|
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Torby jeszcze nie pakuję, ale chyba sobie po prostu to wszystko położę w jednym miejscu gdzieś, tak "W razie w". Dziewczyny - mooogę rutinoscorbin normalnie, prawda? Coś mnie gardło drapać zaczyna
|
|||
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38232389]
Ściereczki śliczne, ale się powstrzymałam, bo pełną szufladę mam [/QUOTE] Ja na torebki wieczorowe będę polować, jak się okaże że jakies fajen to ze dwie wezmę ![]() Mamy takie ledowe żarówki i w tej u niego zbiła się osłonka, ale że dalej świeci to jej nei wymienia, a ja boję sie nawet dotykać. A bratowa ma tydzień starsza ciążę od mojej i do tego 10-cio miesięczną córę która by tylko na ręce i na ręce i wszyscy martwią się żeby z porodem chociaż do stycznia poczekała bo od tego noszenia małej starsznie ją brzuch boli, ja mam lepiej więc jej pomogę ![]() Choinkę dzisiaj rozłożyłam jutro jak Tż lampki powiesi to ją ubiorę i będzie już pięknie, do tego podłogi mam wypastowane i tak pachnie już jak święta, no i pomarańcza w plasterkach się suszy na kaloryferze więc zapach tez rozsiewa; a obok łuski z karpia też się suszą....
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmywam się stąd, bo jeszcze zarosty nieogarnięte, a jutro lekarz ![]() dobranocki
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zgagi nie śmiej sie bo to naprawde nic miłego najgorszemu wrogowi takich męk nie życzę jakie teraz ja przez nią przechodzę. I pomyśleć że kiedys nie wiedzialam co to zgaga (o ja glupia! Mam teraz swoją ciekawość) Ellmi -pozycja półleżąca tez nic nie daje. Chyba nie ma dla mnie ratunku
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja składałam, bo mam swoja firmę. Jak jesteś na etacie to robi to za ciebie firma. |
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj sie zaparłam i odkurzacza mało co nie spaliłam, ale zrobiłam wszystko, nawet sciany i sufity przeleciałam tą miekką koncówką z włosiem, bo a nóż-widelec jakas pajeczynka by sie gdzies ostała? przy dziecku? never ![]() jutro prasowanko poscieli dla niunka i wrzuce kocyki bo dzisiaj mi miejsca na suszenie brakło ![]() Cytat:
w ogóle to nie uwierzycie- na łóżku byłam już o 18,30 maż koło mnie, lampeczka, klimacik to sie rozezliłam i rewanz poszedł kartami w mojego ulubionego durnia piątkowego, i co? polegałam 4:1 ja już myslec nie umiem w tej ciązy usneło mi sie chyba po 20 a potem zew natury sciągnął mnie z łóżka i już nie mogłam usnąc no to Was przeleciałam wieczornie
|
||
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
Co kobieta w ciąży robi w łóżku...
No cóż, jak mi się skurcze zaczęły to z p. graliśmy w tysiąca na przedporodowej :d a w efekcie ograłam go już po porodzie. |
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Poszlam pod prysznic i mi przeszlo
jeszcze raz tak mnie chytlo ze niemal sie przewrocilam, gdyby nie to ze maz ze mna w wannie byl to by sie chyba tak skonczylo, potem jeszcze tylko raz lekko i przeszlo ![]() Elllmi, powinnas baty dostac, to sa taaaaaakie pieeeeeekne filmyyyyyy ![]() Przed ciaza teznie wiedzialam, co to zgaga, iiiiiii teraz wlasnie mnie meczy buuu..... na chwile pomaga zwykla woda Co do zarostow, swiatecznie postanowilam sie ogolic, zuzylam 3 golarki maz probowal mnie ogolic ale stwierdzilam, ze na slepo pojdzie mi lepiej niz jemu
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale poducha pod plecy pomaga.Jeśli mam zgagę w nocy ( a często dopada zaraz jak się położę) to najpierw, w kulminacyjnym momencie - szybko siadam (szybko pojęcie względne teraz:P) i wtedy natychmiast mi się odbija, i potem już jest lepiej. A potem dbam o to, żeby leżeć z głową wysoko i jakoś mija. Brałam różne środki na zgagę, ale jak się ją ma codziennie po parę razy, to bym musiała ciągle coś łykać, bo pomagało na bardzo krótką metę. Dziewczyny - potrzymajcie jutro kciuki za mojego Tż, ważny dzień dla nas (praca). Mam dzień sprzątania, odkurzyłam, pomyłam podłogi, wstawiłam pranie , zaraz chyba zacznę prasować pierwsze rzeczy Małej (zwolniłam na chwilę jedną Naszą szufladę), i jeszcze chcę 2 półki wysprzątać.. i wstawić kolejną pralkę:P Zmęczyłam się odkurzaniem, ale nic nie mówię Tż bo by mnie ![]() , że przesadzam i się męczę.Ale ja musiałam:P |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrawiam Was ciepło![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- W sumie to myślałam, że już się dziś nie pojawię i na wyrost pożyczyłam Wam dobrej nocy , ale okazuje się, że do mnie spanie wcale póki co nie przychodzi. Zrobiłam sobie herbatki i sobie siedzę w kuchni. Włączyłam relaksującą muzyczkę, mały się kręci na wszystkie możliwe strony, wypina się, ale już mu musi być ciasno. Do łazienki co chwila chodzę, bo mam takie niesamowite parcie na pęcherz, mały chyba coraz bardziej uciska. Niby mi się chce siku, a potem wychodzi na to, że albo tylko trochę, albo wcale. Ech..
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Basia_Bogusia : mam identycznie z siusianiem.
A powiedz, boli Cię coś w dole brzucha jak siusiasz/chodzisz itp??? Taki ucisk? Jak Mały jest ułożony?? Za każdym razem jak patrzę na Twoje zdjęcie w avatarze to mi się buzia śmieje, urocze jest!
|
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mały jest ułożony główką w dół i brzuszkiem do mojego brzuszka. Ogólnie jest nisko to stąd te naciski. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Właśnie zerknęłam, sporo gości mamy na wątku, aż 11. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Widzę, że cisza nastała także to chyba znak, że czas spróbować zasnąć, ojj obawiam się, że może być ciężkoAle idę spróbować.
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle nie mogę zaspać ......
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
A co się dzieje, Aga?
Ja dziś spałam do 12 ponad ( bo w nocy oglądaliśmy z Tż Sinister) więc spać mi się nie spieszy jeszcze. |
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
A co się dzieje, Aga?
Ja dziś spałam do 12 ponad ( bo w nocy oglądaliśmy z Tż Sinister) więc spać mi się nie spieszy jeszcze. |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie mi się przypomniało jak mnie rano po przebudzeniu ręka bolała, niewiadomo skąd - ała;/
Od dwóch dni nie wstaję w nocy na siku - nibyyyy fajnie. Ale jak się budzę rano to z bólem, bo już wszystko pogniecione w środku, Dzidzia się budzi, zaczyna ruszać i jeszcze ten pełny pęcherz. Tak boli, że wstać jest wyczynem, ale muszę, żeby dobiec do WC ![]() Niestety moja ciążowa sesja nie wypali, muszę sobie coś innego zaplanować, może zdążę zanim Mała się urodzi ![]() Od jutra prasowanie zaczynam. Jak składacie ciuszki, body, śpiochy? Malutkie to takie, niby proste, ale niekoniecznie:P |
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kolorowo. Oliwka siedzi mi po lewej stronie, więc z lewej strony brzucha mam takie wieeeelkie, niebieskie żyły widoczne, a z prawej nic.
No i jak leżę na lewym boku, to mi chyba naciska na te żyły i powoli ogranicza dopływ krwi - tak mi się wydaje... Więc zaczyna mnie boleć calutka noga, od pośladka do stopy... W ciągu dnia bolą mnie plecy z tej strony, co czasem promieniuje mi na kolano. Ale wracając do nocy - jak zmienię położenie na prawą stronę, to czasem ból lewej strony przechodzi, a czasem, co dziwne, nie. I tak co noc, a ten ból jest naprawdę silny i okropny. Do tego wiecznie ściśnięty pęcherz i inne organy wewnętrzne.Naprawdę, już wolę budzić się do małej w nocy (skoro przez całe życie i tak się co noc budziłam kilka razy), niż być taka obolała po każdej nocy. Frustrujące.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-21 o 00:54 |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie - to mi się teraz takie cudowne wydaje, że będę TYLKO NIEWYSPANA bo moja własna rodzona córka będzie mnie potrzebować <3, będę dla niej całym światem, więc jak jej źle w nocy to jak mam do niej nie wstać??
Odespać można w dzień, uratować się kawą, cokolwiek. Ale nic mnie nie będzie bolało, szybko się podniosę z łóżka, nie będę sikać po kropelce, nie będę na granicy płaczu z powodu codziennej zgagi, będę szybciej i sprawniej wszystko robić i jeszcze mieć obok MOJE wyczekane dziecko. Wieleeee będę jej w stanie wybaczyć zapewne, wiele nocy itp itd - wystarczy sobie powiedzieć, że to Mała bezbronna istotka, którą nosiłam tyle miesięcy pod sercem, i muszę jej pomóc oswoić się ze światem Ahhh, nie mogę się doczekać.Wiem, że utopijnie nie będzie, na pewno trudno, pewnie będzie frustracja, ale kurczę, czym to jest w stosunku do posiadania Wyjątkowego Małego Człowieka, połowa z Siebie, połowa z Tż ![]() Ps. A malutka macha chyba rączkami w dole brzucha, co boli mamusię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

a Tż nie ma czasu jej wymienić a ja zapominam cały czas.

22.05.2008
14.08.2011
Dokładnie dlatego się pakowałam przy Agatce 
Skierowanie na 14.01. - w domu straszą, że już będzie po ptokach.
A wizyta u gin 3.01. Ogólnie bardzo miła dzisiaj, rozmowna, w dobrym humorze.

to sie rozezliłam i rewanz poszedł kartami w mojego ulubionego durnia piątkowego, i co? polegałam 4:1
maz probowal mnie ogolic ale stwierdzilam, ze na slepo pojdzie mi lepiej niz jemu