|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
pieluszki wrzucę jutro co i jak zdecydowałam i które wybrałam póki co |
|
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
Gratulacje ![]() Zazdroszczę takich wiadomości, też chciałabym takie usłyszeć jak najszybciej. Na pewno uspokajają Też bym bardzo chciała dziewczynkę, ale aby zdrowe. Ja właśnie rozmawiałam z mężusiem, wraca jutro z delegacji, ale jestem szczęśliwa, miał wrócić późnym wieczorem w sobotę a tu taka niespodzianka Pomoże mi z prezentami i wypiekami ) Coraz zdrowsza jestem, w poniedziałek nie miałam na nic siły a dziś już nie biorę ani wit. C ani syropu na kaszel. Pobolewa mnie tylko macica i lewa pachwina ale to dzieciątko rośnie to niech boli ![]() Uciekam spać mamusie Dobranoc *
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2012-12-20 o 22:48 |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylby na poczatku do sypialni, a pozniej juz moglabym malucha ulokowac w lozeczku w osobnym pokoju.a poza tym pokaze Wam sliczny kocyk http://allegro.pl/pluszowy-kocyk-saf...839005055.html i komplet poscieli, ktory powala cena niestetyhttp://allegro.pl/pluszowy-kocyk-saf...839005055.html ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Axella, a nie mozesz przygarnac Tz-ta w swoim domku? wystarczy wam jedno lozko :P przyszla tesciowa niech przymknie oko hehe. |
|
|
|
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam wszystkie placki, ale za ziemniaczanymi nie przepadałam nigdy. Za to moja Teściowa robi takie pyyyyszne, że szok ![]() eee.. no aż tak źle to nie powinno być. Ale truskawek na pewno nie wolno Cytat:
dla Niego ![]() Nic tylko się cieszyć ![]() Widziałam, że pisałyście o tej magicznej szczotce do włosów. Ja mam włosy bardzo gęste i długie. Nie czeszę ich prawie wcale jak już to czasem mi się zdarzy grzebieniem o szerokim rozstawie ![]() też tak robię ![]() Przejdzie ja mam włosy proste jak drut, do tego stopnia że nie używam prostownicy a każdy myśli, że je prostuję ![]() I też rozdzielam palcami jak Mysia- przy nakładaniu odżywki. Cytat:
śliczny, mój też był taki malusi teraz już pewnie trszkę podrósł ![]() nooo tutaj to mamy wielkoluda ![]() ![]() ![]() ja też je chcę... są kapitalne !!!!ale już ładnie widać, jaki duży
|
|||
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
podczas ostatniej wizyty pytalam o glukoze, lekarz mowil, ze to kolo 24 tygodnia dopiero (teraz mam 18)
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny pytałaś o przepis na to ciasto marchewkowe. Ja robiłam z tej stronki. Tylko polewę zrobiłam z białej czekolady, bo jakoś mi ten serek nie pasuje http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/
|
|
|
|
#787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super. czekam na fotki. gratulacje dziewczynki! ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#788 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki też pytałam ![]() spójrzmy ile tej marchewki trzeba utrzeć (męczy mnie to) ![]() oja, nie tak dużo też nigdy nie robiłam marchewkowego, jak zrobię to z filadelfią, zobaczymy co to za cudo ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
w zimie tylko koktajlowe, nie mogę plastykowych ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
a pościel?
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- u nas tez bylo i dzidzius chyba ma podobny gust kulinarny, bo jadlam i jadlam...konca nie bylo widac ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- nie skopiowalam... http://allegro.pl/3-cz-posciel-z-kol...878703655.html ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- taaaa, nadrobilam i wszystkie poszly spac |
|
|
|
|
#790 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ojjj sałatki to ja uwielbiam.. znam kilka przepisów ![]() ostatnio robiłam taką: makaron szynka konserwowa krojona w kosteczkę ser żółty krojony w kosteczkę ogórek kiszony-drobna kosteczka czerwona świeża papkryka- kosteczka przyprawy według uznania sos z sałatki szefa knorr, albo majonez wymieszany z ketchupem Cytat:
Cytat:
![]() Dowcipniś z Twojego lekarza ![]() no i za potwierdzonego siusiaka ![]() eee... Mój Tż do mnie mówi Kitka. A ja do niego Kitek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie przejmuj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest banalna, ale przepysznaaaa. Uwielbiam ją |
|||||||||
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadrabiałam teraz straaaasznie długo i padam. Czuję się przez Was wykorzystana Cytat:
Nie martw się, ja też jestem beztalencie kulinarne i cukiernicze. A ciasto wyszło pyyyyysznie
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ja robie w rozbudowanej wersji, bo daje ser zolty kukurydze ananasa piers z kurczaka w curry majonez czosnek i tez jest pycha ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
sprobuje jutro, jak wyjdzie to zrobie i zabierzemy ze soba na obie kolacje.
|
||
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próba zaliczona, więc zrobię to ciasto też na wigilię
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, znajoma niedawno urodzila synka i poleca mi, zebym nie kupowala pieluszek 1, tylko zaczac od razu od 2. ona nawet do szpitala zabrala 2 i nie byly za duze. maly urodzil sie z waga 3530, ale miala cesarke w 38 tyg (bo to jej 3 cesarka), wiec do 40 tyg jeszcze by podrosl. czy nasze forumowe mamuski potwierdzaja? bo wypytywalam ja ile mniej wiecej pieluszek w jakim rozmiarze. na jak dlugo jedynki, zeby nie zrobic bez sensu zapasow...
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam się, ale jeśli są rozmiary mniejsze, to po co kupować za duże? przecież to są rzeczy jednorazowe.. Zużywa się je w bardzo szybkim tempie... No chyba, że mowa o pieluszkach wielorazowych. Ale z tego co kojarzę to one mają uniwersalne rozmiary i zatrzaskami się reguluje wielkość pieluchy |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
DOBRANOCKA!!! codziennie sie zegnam, a witac nie mam jak, bo za dlugo spie
a Wy plotkary od rana jak przekupy na targu ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
podobnie z mlekiem. mamy kupuja, a pozniej okazuje sie nietrafione i mozna na allegro kupic okazyjnie :Pja tez na razie nie mysle o kupnie, ale tak jakos rozmawialysmy i pytalam ja o firmy pieluszkowe, bo tego jest tyyyle, ze ciezko cos wybrac nie znajac branzy. u mnie w rodzinie zawsze jak ktos idzie odwiedzic dzidziusia to przynosi wlasnie pieluszki...mysle, ze to fajny prezent i spora ulga finansowa dla rodzicow. przynajmniej nie dostaje sie pozniej ubranek, ktore nie pasuja, pluszakow itd. rodzice tylko podaja jaka firma... |
|
|
|
|
#797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() : roza:Witam sie z rana , szykuje sie i lece malego do szkoly zawiezc na jasełka i wigilie a ja muze małzowi cos kupic heheh a i wczoraj zauwazyłam ze woda mi sie odklada po calosci mialam tak spuchniete kostki , czyli waga w gore bedzie szla
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
to jak ja mam łożysko na ścianie tylnej to będę mieć mały brzuch i dość późno?
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() art. 41 ze znaczkiem 1 par. 1 oraz art. 177 par. 4 Kodeksu Pracy Wynika z tego, że ulega rozwiązaniu, ale płaci dalej chyba ZUS? Co do interpretacji przepisów to ile prawników tyle interpretacji ... ale niestety w przypadku likwidacji/upadłości te 2 przepisy mówią jasno. Vil a może ktoś was przejmie i tylko jest ograniczenie załogi do minimum? Udanego szturmu ![]() Cytat:
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Bryyyy
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Hejooo
![]() Wczoraj wszystkie siedziały do późna, a teraz odsypiają ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj: 21.12 JennyAniolek, karolina2121, nuna, xal, gold-fish (połówkowe), neti_t (pierwsze usg), gosiulka22 |
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się likwidują to muszą to gdzieś zgłosić (tylko nie wiem gdzie i czy muszą). Jak zwalniają ponad 20 pracowników (nie wiem ile u Ciebie) to wchodzą w zwolnienia grupowe, a to się zgłasza do PIP i przeważnie jest kontrolowana prawidłowość. Może tylko ograniczają tą część ... bo gdyby zostawała przykładowo jedna księgowa to nie jest to likwidacja i wtedy, moim zdaniem masz ochronę. A jak zamykają na głucho ... to co innego, ochrony brak. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- W przypadku mojej wizyty poproszę jednego kciuka za płeć, a drugiego za L4
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dziwo ![]() jeju... strasznie dużo mam planów na dziś. ogarnąć dom, poprasować masę ciuchów, zrobić pierdniczki... ale mi się nie chce... ale za to nie wychodzę już dzisiaj nigdzie. o nie..... termometr pokazuje -11! no i kciuki dla dziewczyn!
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Piosenka dla Was na dziś: http://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k Ona mnie wprawia w mega humor. Tekst jest bezsensu, ale jest mega energiczna. ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- O, nie wyskakuje mi już ta reklama durna! ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
A ja sprzątam, a niedługo z TŻ jedziemy po obrączki Za wizyty!
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za pozostałe wizyty
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam wielkie plany na dzisiaj, ale obawiam się, że wyjdzie jak zwykle. Tym bardziej, że coś mnie w plecach łupie- takie mega nerwobóle, które na chwilę paraliżują ruchy... A na miasto trzeba iść, bo w końcu muszę sobie prezent kupić ![]() Kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące- może akurat jakiś bejbo rozchyli nóżki i pokaże co tam chowa ![]() JennyAniolek, karolina2121, nuna, xal, gold-fish , neti_t , gosiulka22
|
|
#808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane!
Nadrobiłam Wasze nocne rozmowy (nie wiem jak Wy to robicie, że możecie do późna siedzieć - u mnie 22 to magiczna godzina, przestaję kontaktować) Pogoda za oknem cudna, ale chyba tak jak Aśś będę ją podziwiać tylko zza szyby ![]() Cytat:
Co byś nie kupiła, to życzę CI udanych łowów. W makro będzie pewnie zatrzęsienie zabawek itd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapowiada Ci się fajny dzień. Ja wciąż lecę na vit.C i prenalenie (który mi się strasznie odbija czosnkiem :blee ale czuję się już w miarę ok.Cytat:
Lonely - gratuluję ciasta, wiedziałam, że Ci się uda
|
||||
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam również kciuki za wizytujące
![]() U mnie też -9, a ja muszę mzt do miasta jechać i dokupić prezenty, bo mój wymyślił, że jutro zdąży do 14 jak mama go już wrolowała w robienie pierogów od rana to już widzę jak będzie miał czas...
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcieliśmy tacie na urodziny kupic myszkę bezprzewodową. Mężuś znalazł w prolinie, że w gliwicach jest i w razie co w dąbrowie. Wczoraj nie mial czasu iść i wieczorem sprawdza, a to już nigdzie dostepne nie jest no to muszę poszukać, może w innym sklepie będzie.A jak nie to dostanie na następnej naszej wizycie, bo urodziny ma na koniec grudnia. A pytałaś gina co można brać na te bóle? Ja na krzyzowo-lędźwiowe toszkę ćwiczę, wykombinowałam co i jak i troszkę pomaga.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

i ogłaszam wszem i wobec, że WOJNY NIE BĘDZIE
Odwet dziewczynek rusza do boju
, cała piękna i zdrowa. Miałam wszystkie badania, które wcześniej wymieniała Lublana. Mała waży +/- 422g, mamy fotki małej akrobatki wzdłuż, wszerz, w środku, na zewnątrz, z każdej strony świata standardowe i w 3D
. Szyjka 3,44 cm, zamknięta. Łożysko na ścianie tylnej, nie przoduje, przylega pełnie. Wszystkie pozostałe wyniki prawidłowe, padam na twarz, idę jeść tosty małża 
Pomoże mi z prezentami i wypiekami
*
niestety
zostawiłam trochę dla męża ale nie wiem czy nie zjeść wszystkich i udawać, że placków nie było
Mi gin też powiedział, że po 24tc będę robiła.