|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak dać wino?
Witam,czytałam w różnych postach ze część z Was kupuje teściom/wujkom,tacie,bratu etc. wino na prezent świąteczny. I tu moje (być może głupie) pytanie- te wino normalnie pakujecie i wkładacie pod choinkę? Czy też dajecie "do ręki"? Piszcie dziewczyny szybko bo zaraz lece do sklepu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Jak dać wino?
ja bym dała 'do ręki' - ładnie zapakowane, przy wejściu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
kup do tego ozdobna torebke na winko i daj "do reki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzięki Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
damn good coffee
|
a wigilia jest u Was czy idziecie gdzieś? Dużo od tego zależy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wigilia jest u nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Witaj,
moim zdaniem zależy od Ciebie. Jeśli wszystkie prezenty będą pod choinką, dałabym również je pod choinkę aby sprawić im radość. Wino można ładnie przyzdobić kolorowym celofanem przy szyjce zawiącać ozdobną tasiemką. Ostatnio pakowałam alkohol dla szefa na urodziny. Zapakowałam w flizelinę (brązową) oraz ozdobny celofan, który był przeźroczysty w złote i czarne koła, zawiązałam tasiemką i wyglądało przepięknie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki Betty, tez tak zapakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ wręczył moim rodzicom miód pitny (przedświątecznie, bo mieszka daleko i potem nie przyjedzie) zapakowany w zrobioną przez siebie skrzyneczkę z pianki Eva ułożonej w kształt butelki, wyłożoną materiałem, pomalowaną. Na wierzchu przykelił świąteczną kokarkę i gwiazdki. Ale On jest nienormalny
![]() Ja bym zapakowała w celofan + kokarda ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jeśli prezenty są pod choinką a wino jest prezentem świątecznym to, jak najbardziej powinno znaleźć się wraz z innymi prezentami pod choinką. Można zapakować je w papier czy torebkę na alkohol a można także zrobić to bardziej oryginalnie np. zrobić pudełko piramidę o podstawie trójkątnej lub kwadratowej z zdjęciem obdarowanego; zrobić tubę kota; zrobić głowę z winem - butelkę zapakować w zwykły papier pakunkowy, związać wstążką na górze szyjki, pociąć papier nad wstążką w wąskie prostokąty, prostokąty na ołówku zwinąć w loczki, loczki przeczesać palcami w bujną czuprynę, pisakami do CD lub flamastrami narysować nos, oczy i usta. Więcej pomysłów jak zrobić opakowania w tym jak zrobić tuby koty i inne zwierzaki i opakowania piramidy z instrukcją krok po kroku na moim blogu http://tg.net.pl/temat/wlasnorecznie.php
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałam bloga, ładne pomysły na świąteczne dekoracje
![]() Ja już prezenty dzisiaj spakowałam, chciałam kupić nowe papiery i zapakować wszystko w klimacie świątecznym, suszone pomarańcze, cytryny, orzechy itp. ale stwierdziłam, że pozbędę się wszystkiego co obecnie zajmuje mi miejsce w domu, czyli ozdobne celofany i kolorowe papiery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
rzeczywiście blog pomocny, dziękuję i Wesołych Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nawet jeśli zapakowałaś prezenty w lezące w domu papiery i celofany możesz jeszcze zrealizować swój pomysł z pomarańczami, cytrynami czy orzechami: np. wstążkę około 1 cm szerokości z jednej i drugiej strony około 5 cm od końca zwiąż w supeł, wsadź na to plasterki pomarańczy zabezpiecz supłami i dowiąż do wstążki na opakowaniu nich sobie tak dyndają i pachną. Orzechy pomalowane lub nie można przykleić do wstążki np. klejem magic lub na gorąco; na orzechach można napisać - choćby lakierem do paznokci -
imię obdarowanego jeśli imiona nie zaczynają się na taką samą literę można napisać tylko duży monogram imienia. Wesołych i kreatynych Świąt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.