|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
bez przesadyCytat:
|
|
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choinka też bardzo ładna Cytat:
Cytat:
a ja zaraz skończę 30 tydzień, bo za 13 minut a w sobotę zacznę 31
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Witam, witam!
Jak Wam zdradzę co mam w lodówce! Mój mąż przyniósł wczoraj...chyba ze 3-4 kg wędzonych kabanosików z indyka specjalnie dla swojej żonki Wciągnęłam od razu 3 A dziś ma przynieść jakieś szyneczki czy coś. Tata jego znajomego wędzi samodzielnie i pachnie to wszystko jak najlepsze słodycze ![]() Brzuszek jest od wczoraj jakiś napięty. Chyba coś nie podeszło małemu. Mam nadzieję, że dziś ten problem rozwiążemy
|
|
|
#3245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę jej Twój maluch to już kawał chłopaCytat:
Cytat:
![]() za wizytę ale te dzieciaczki rosną, coraz większe a co do żelaza też wcinam 2 razy bo dalej spadła.Cytat:
Cytat:
Witam się w skończonym 26t I 100 dni do P... ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
To co, juz niedlugo prawie swieta co Ja jade jutro rano do rodzicow, wiec dla mnie to juz beda prawie swieta Bedzie tez moja ukochana bratanica. chrzesnica od niedzieli - juz mam zaplanowane dla niej same fajne aktywnosci Heh ona chyba juz zawsze bedzie "moim" pierwszym dzieckiem No i z tego co rozmawialam wczoraj z braciszkiem, to rodzice tylko poluja na to, zeby zostawic mala reszcie (czyli dziadkom i nam), a sami beda troche pomagac, jesc i odpoczywać ![]() ![]() Mi to pasuje ![]() A tak poza tym to zaraz zabieram sie za pasztet i babke (na szczescie ta babka majonezowa - juz 4 raz ja robie ) i pasztet juz tylko zmielic i doprawic, zapiec ![]() Ehhh zazdroszcze Wam, ze macie juz takie duze dzieciaczki - moj maluszek moze max 700 g ma Ale kopal dzis rano mocno - nawet z roztargnienia raz kopnal tatusia w reke - nie zczail na czas, ze to juz ojca reka na brzuchu lezy Ale tylko raz z rozpedu, a potem sie uspokoil - juz ma respekt, tatusiowie musza przeciez sie wysypiac, nie to co matki
Edytowane przez Mi6ka Czas edycji: 2012-12-21 o 08:39 |
|
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
za tygodnieU mnie dziś skończone 30 tyg, w związku z tym zaczynamy 31
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
hej wszystkim, ale dziś nie mogłam się zwlec z łóżka, no wiedząć że dziś ostatni dzień w pracy i potem kilka dni wolnego to chyba powinnam biec tu hahaha,
Monicca1989 byłamw tym techo i ciesze sie ze byłam ponownie bo no rzeczywiscie było więcej ciuszków przecenionych i na parwde bardzo fajnych jeżeli chodzi o moje gusta, kupiłam jeden zestawik z disneya z kubusiem puchatkiem spodnie i góra i pajacyk taki mieciutki sliczniutki, wkleje foty wieczorkiem, a że były to moje pierwsze tak poważne zkaupy takze jestem mega szczęśliwa i cały wieczór zachwycałam się tymi małymi ciuszkami ![]() a listopadówki-grudniówki szaleją z rozpakowywaniem,
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2012-12-21 o 09:04 |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Też je ostatnio podczytuję
Normalnie, zazdraszczam strasznie, hehe. Nie mogę się doczekać kiedy u nas się też wypakowywanie zacznie. ![]() Zaczynam powoli wierzyć, że 'przechodzenie' ciąży jest czasami uwarunkowane genetycznie. Jak nie spojrzę, to przechodzę ciążę jak moja mama gdy była ze mną w ciąży. Żadna z nas nie miała wymiotów, jadłyśmy normalnie, sprawne cały czas, a i rozstępy jak na razie się mnie nie imają i skóra bez naruszenia. Ciekawi mnie czy poród będzie podobny. Ja urodziłam się przed terminem, chyba tydzień, bo znajoma poczęstowała moją mamą odrobiną wina. Poród był szybki Tylko, że ja spodziewam się chłopaka, a chłopcy u nas rodzili się w terminie, a nawet trochę po nim. Tak samo jeśli chodzi o chłopaka, mam na brzuchu ciemną linię, a mama miała ją tylko w przypadku chłopców. Przy nich jednak się męczyła przy porodzie. Ciekawe....
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Gdzies mi mignal temat zgagi w ciazy ![]() niestety i mnie nie ominela ta przypadlosc, zgage mam prawie dzien w dzien, choc przy mniejszej ilosci slodkosci chyba nie jest tak ostra (tak mi sie wydaje). Dzisiaj w nocy tez wstawalam, myslalam, ze przejdzie, ale obudzilam sie o 1:30 i musialam wypic lek, tak mocno palilo. Rennie mozna brac w ciazy (tylko, jak ze wszystkimi lekami, nie za duzo i jak jest potrzeba), od czasu do czasu gryze tabletke, ale srednio pomagaja. Na ostra zgage kupilam ostatnio Riopan w zelu (polecony w aptece, mozna stosowac w ciazy, ale nie za czesto, gdyz zawiera aluminium, czy jakos tak) - ale pomaga od razu, najczesciej biore go jak pali mocno, powodujac bol, na noc. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() i wciągnęłaś z tego juz 3?
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oczywiście ginka mnie opie... za kilogramy no ale mówie jej że nie mam na to rady że mąż jej zrobił fote przed wyjazdem to mówi że tylko ona może to zdj oglądać czyli widzicie ginekolodzy też się mogą roztyć ![]() Mokka a ty chodzisz do ginka który pracuje w którymś z szpitali?
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale kilogramy?
![]() No dziewczyny, to już nie 30, tylko 31 - brzmi coraz poważniej ![]() Witam się z Wami i lecę posprzątać mieszkanie na błysk, bo za kilka godzin jedziemy do teściów i rozpoczynamy mega świąteczne przygotowania u nich Wczoraj się nieźle narobiłam przy sprzątaniu łazienki i jeszcze dziś to odczuwam... Zazwyczaj mąż u nas sprząta łazienkę, ja od kilku miesięcy nawet nie dotykałam, wczoraj się zaparłam, że ja i teraz mam Wolę jednak tylko kurze ścierać a w przerwach leżeć i pachnieć
|
|
#3253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
, dzisiaj rozpoczęty 30 tydz. strasznie dużo mam latania ostatnio (wczoraj do 22 robiłam zakupy nawet ) więc : gratuluje tygodni !!!!!Cytat:
Cytat:
współczuje - i to akurat teraz ..... Cytat:
, brzuszek śliczny !!! ![]() Cytat:
ale duży już ten Twój Florek
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, źle napisałam- 3 sztuki od razu wciągnęłam
Sławuś był od razu happy
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3258 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Cytat:
punkty działają normalnie. oliwka pięknie wyglądasz Monicca i Dragusia za wizytę. despa nie chce mi się jakoś szczególnie wyszukiwać info na ten temat, bo mnie akurat ten temat średni interesuje ale napisałaś Cytat:
czy z pielęgniarką, czy z ordynatorem który badał te sprawy naukowo czy z salową wydaje mi się jednak że wypowiedzenie takiej bardzo ogólnej opinii z przelicznikiem ile dokładnie trzeba podjąć czynności żeby cukier ogólnie spadł jest raczej dość niepoważne i nie może pochodzić od osoby która w jakiś bardziej zawodowy sposób tematem się zajmuje. Bo sama przecież wiesz, że inaczej będzie spalany cukier zjedzony 2 godziny wcześniej z jakiegoś źródła, a inaczej czysta glukoza jako cukier prosty. No wydaje mi się, że jednak to nie działa tak prosto. A akurat przyjęcie na czczo dawki czystej glukozy jest bardzo specyficzną sytuacją. Którą trudno porównać do normalnego odżywiania, czy też odżywiania cukrzyka. Ja też, ja też ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz ja wczesniej nie cierpialam na zgage, ba! nigdy jej nie mialam, wiec mysle, ze to jednak bardziej objaw ciazowy, macica naciska na zoladek.
|
|
|
#3260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice też wędzili mięsko wczoraj, bo mamy wędzarnie na działce dostaliśmy kiełbasy, pierś z kurczaka uwędzoną, że jest taka soczysta, szynkę z 3 rodzaje i mężuś dostał boczek ![]() Cały wielki talerz mięsa a jak pachniałooo mmmmnie mogłam się oprzeć i zajadałam po trochę z każdego, a szynka jeszcze cieplutka była ![]() Cytat:
ale zostało 9 tygodni jeszcze ![]() Cytat:
Z Julią też miałam zgagę, ale piłam mleko i colę i pomagało, nie brałam nic więcej. Teraz coli nie piję, ani nic słodkiego, więc tylko mleko, ale średnio sobie radzi przy takiej zgadze. ![]() Matko, wiecie tak myślę sobie.... rozpoczynam 31tydzień, więc tylko 9 tygodni jeszcze, a tak naprawdę 5 tygodni!! bo od 36 tygodnia jest ciąża donoszona ![]() a w moim kalendarzu napisali, by od 32 tygodnia mieć spakowaną torbę do szpitala
|
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mowisz, ze od 32 tygodnia trzeba miec juz torbe do szpitala? ![]() w takim razie musze sie wziac po nowym roku za zakupy, bo nawet koszuli nie mam
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na zgagę zwykle pomagają migdały, jak czuję,że mnie łapie to zjadam kilka albo jem co jakiś czas po kilka sztuk.
Obudziłam się cała obolała ciągle po wczoraj i nie wiem za co się zabrać, czy za pierniczki czy za ubieranie choinki i wyciąganie ozdób świątecznych. Nic mi się nie chce. I dzidzia chyba tez zmęczona od wczoraj, jakoś mało kopie nawet w swoich stałych godzinach ![]() W Krakowie ponuro i sennie, do tego chyba około -10st . Miłego dnia dziewczyny!
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
|
|
#3266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raaany ![]() Cytat:
No ja też nie miałam nigdy w życiu, u mnie w rodzinie też słaba tendencja bo nikt nie ma tego. A wiadomo, święta idą, słodkie będzie grane zobaczymy czy i mnie nawiedzi
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3268 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ciacho które jadłyśmy w moim śnie to była krówka z mojej ulubionej cukierni, pyszne ![]() Cytat:
tak sobie pomyślałam, że powinnaś być sprzedawana w tabletkach na zły nastrój Cytat:
![]() Życzę wytrwałości w diecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
choinka bardzo ładna Cytat:
jaki duży! brawo dla Florka ![]() Cytat:
dla małego-wielkiego człowieczka Strippi - filmik z dzidzią i jamnikami super ![]() A jeszcze ze środowych postów: moni_ka.g, Mokka_83, Luna0 - za wizytyLiwkaO - cudne stroje (mój ma kąpielówki i buciki do pływania ) Chanel_Coco - tygrys bengalski uroczy ![]() U mnie koniec świata mroźny i słoneczny ![]() Buziaki |
|||||||||
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najbardziej mnie właśnie martwi że na święta nic nie zjem i będe dalej cierpieć ... Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2012-12-21 o 11:01 |
|
|
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to 26 mowicie ze juz styczniowa sie rozpakowala, oj chyba sie jednak zebrac musze by ich troche podczytac u mnie len od samego rana, skonczylam jesc i teraz pozmywam troche bo siostra zostawila po wczorajszym brrrrrryyyy obiedzie, eh jak dobrze ze bedzie zmywrka na nowym to chociaz oplucze te talerze no i dzis - jak znajde walek, bo jeszcze nie znalazlam, mam w planach piec ciasteczka piernikowe. wiec zobaczymy jak to bedzie. no i tak se mysle jak moj wilekolud wyglada, a tu do lutego mam czekac ehh, no ale mysle ze ok 1kg na pewno juz bedzie mial, 28.11 mial rowne 500gr ii 17cm no nic lece |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

bez przesady
za wizytę

)

który nas zwalił z nóg jeszcze przed świętami... w ogóle masakra jest. Nie wiem jak sobie poradzimy z zakupami, dla małego nic nie mamy jeszcze ... Mały ułożył się nóżkami w dół i tak nawala że szok, a jakby tego było mało to mam taka okropna zgage że juz nie daje rady, nie tylko jak się kłade ale jak siedze czy chodze, ciagle mam kwas w przełyku, okropne !!!!!!!! Nawet mleko nie pomaga 
05.07.2008
raaany
jaki duży!