MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 22:53   #3241
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dragusia w takim tempie przybierania Florka na wadze to przegonisz ciężarówkę z grudniowek z rekordem 4720
bez przesady

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
za wizytę
O no to większy o 400 g od mojego olbrzyma

A co do tempa to widzę że masz podobne zalecenia jak ja

Też nie mogłam w to uwierzyć, ale pani doktor stwierdziła "tatuś z tych większych to i maleństwo malutkie nie będzie"

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 22:58   #3242
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

rennie wszystkie cieżarówki jedzą przyjaciólkę mąż w nocy budził, by się nie zadławiła, bo 24/24 zażywała....
poza tym migdały, mleko i mleko migdałowe stosowały.
No to wyobraź sobie ze powiedziała mi że mi nie sprzeda rennie i już, a słyszałam i czytałam nawet na ich stronie że można... mleko mi nie pomaga ... koleżanka podsuneła mi pomysł żeby mąż po rennie poszedł
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 23:48   #3243
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
To przedstawiam Wam brzuszek z 22 tygodnia (wtorek) oraz moje dzisiejsze wypociny czyli choinka (powiem tylko tyle że pierwszy raz kupowałam na ostatnią chwilę i miałam do wyboru aż 8 choinek nigdy w życiu zawsze miałam piękne a dziś wybór zależał czy gęsta czy badyl z kilkoma gałązkami )

Idę po jakieś jedzonko i pędzę nadrabiać Was Kobietki jak nie wezmę się jeszcze za jakieś porządki bo jakieś natchnienie mam i pomimo całego dnia w ruchu i pozytywnego zmęczenia ciągle mi mało
śliczny brzuszek, malutki i zgrabniutki
Choinka też bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

w koncu w domku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale z sie wymeczylam, boshe no ludzie to pojecia nie maja - TYLE HAMBURGEROW JESC, tosz to nie zdorwe

no ale w sumei epsza taka praca niz zadna
ale fakt dzis moge powiedziec ze wypompowana jestem na Max'a

a jeszcze po pracy bylam za zakupcah i 3 siaty targalam, ale twardka kobita ze mnie, i nie narzekam - na razie, ew na starsoc bede wine na korzonki zwalala

ide cos zjesc odcineczki 2 ew 3 i do spania

aaa i gratuluje wszytskim Panion z terminem na 29.03
100dniwoki
w sumie w PL tez bym dzis miala, ale ja zachlanna jestem i bede 2 razy swietowala - jeszcze TYLKO 2 dni
oj Kasiu, Ty się zajedziesz, odpocznij kiedyś!

Cytat:
aaa no i jeszcze na poprawe HUMORU

zalaczam, znalezione w Necie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ślicznie rośniesz

jestem!
Florek waży już 1,83kg!! Pani doktor się zachwycała jaki jest śliczniutki
POkazywał rączkę i stópki Buzie z profilu. Jąderka hehe
leży główką w dół a nóżkami kopie po brzuchu i żeberkach

waga wskazuje na 31 tydz równo czyli 6 dni do przodu.

a i kazała mi w końcu zacząć odpoczywać i zwolnić tempo
ale już duży!!!! szok !!

a ja zaraz skończę 30 tydzień, bo za 13 minut
a w sobotę zacznę 31
Stary 2012-12-21, 07:26   #3244
czarny flamaster
Zadomowienie

Witam, witam!

Jak Wam zdradzę co mam w lodówce! Mój mąż przyniósł wczoraj...chyba ze 3-4 kg wędzonych kabanosików z indyka specjalnie dla swojej żonki Wciągnęłam od razu 3 A dziś ma przynieść jakieś szyneczki czy coś. Tata jego znajomego wędzi samodzielnie i pachnie to wszystko jak najlepsze słodycze

Brzuszek jest od wczoraj jakiś napięty. Chyba coś nie podeszło małemu. Mam nadzieję, że dziś ten problem rozwiążemy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 08:33   #3245
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

jestem!

a i kazała mi w końcu zacząć odpoczywać i zwolnić tempo
za wizytę jej Twój maluch to już kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Tak wiem, ale nie chce juz o tym pisać, mam mega doła. Teściowa co chwila pogotowie wzywa bo sie źle czuje, nie ma świątecznego klimatu, nie ma choinki (pierwszy raz w życiu) pokój nie wykończony, wszędzie kurz. Niby święta z najbliższą rodziną i na wypasie ale strasznie źle się czuje.
Jeszcze aptekarka powiedziała że nie sprzeda mi nic na zgage bo nie wolno ... ja się wykończe.
Mi lekarz na zgage kazał Gaviscon z aptecznych rzeczy, do tego słynne migdały i jeść częściej a mniej. Nie mam co prawda zgagi ale tak na wszelki wypadek mi napisał co mam robić jak bym miała.

Cytat:
Ja dziś miałam wizytę, dostałam 2xdziennie żelazo ze względu że znowu nieznacznie spadło, pozatym mam 3xdziennie łykać nospe forte, bo poskarżyłam się że czasem mnie boli brzuchol jak na okres, poza tym ginka stwierdziła że mam wyjątkowo twardy. Powiedziała że mam więcej odpoczywać...co do świąt będzie ciężkie Ale poza tymi małymi uwagami z maluszkiem wszystko w najlepszym porządku. Rośnie skubany. Od ostatniej wizyty (3tyg temu) 500g, aktualnie waży 1400. Mój mały-wielki człowieczek
Po wizycie byliśmy dziś na szkole rodzenia, pani puściła film z porodu, ale jakoś chyba sprzed 20stu lat. Potem popowiadała nam o porodzie i to było znacznie ciekawsze, na koniec ćwiczyliśmy oddychanie.

Jutro idę na wigilię do pracy, ostatnio widzieli mnie tam jakoś końcem września, trochę mam stresa...nie wiedzieć czemu
za wizytę ale te dzieciaczki rosną, coraz większe a co do żelaza też wcinam 2 razy bo dalej spadła.

Cytat:

aaa i gratuluje wszytskim Panion z terminem na 29.03
100dniwoki
w sumie w PL tez bym dzis miala, ale ja zachlanna jestem i bede 2 razy swietowala - jeszcze TYLKO 2 dni
Dzięki za informację bo bym przegapiła, miałam policzyć kiedyś ile jeszcze dni a tu proszę

Cytat:
To przedstawiam Wam brzuszek z 22 tygodnia (wtorek) oraz moje dzisiejsze wypociny czyli choinka (powiem tylko tyle że pierwszy raz kupowałam na ostatnią chwilę i miałam do wyboru aż 8 choinek nigdy w życiu zawsze miałam piękne a dziś wybór zależał czy gęsta czy badyl z kilkoma gałązkami )

Idę po jakieś jedzonko i pędzę nadrabiać Was Kobietki jak nie wezmę się jeszcze za jakieś porządki bo jakieś natchnienie mam i pomimo całego dnia w ruchu i pozytywnego zmęczenia ciągle mi mało
Brzuszek śliczny, zgrabniutki i choinka też ładna

Witam się w skończonym 26t
I 100 dni do P...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 08:38   #3246
Mi6ka
Rozeznanie

Czesc dziewczyny To co, juz niedlugo prawie swieta co Ja jade jutro rano do rodzicow, wiec dla mnie to juz beda prawie swieta Bedzie tez moja ukochana bratanica. chrzesnica od niedzieli - juz mam zaplanowane dla niej same fajne aktywnosci Heh ona chyba juz zawsze bedzie "moim" pierwszym dzieckiem No i z tego co rozmawialam wczoraj z braciszkiem, to rodzice tylko poluja na to, zeby zostawic mala reszcie (czyli dziadkom i nam), a sami beda troche pomagac, jesc i odpoczywać Mi to pasuje

A tak poza tym to zaraz zabieram sie za pasztet i babke (na szczescie ta babka majonezowa - juz 4 raz ja robie ) i pasztet juz tylko zmielic i doprawic, zapiec

Ehhh zazdroszcze Wam, ze macie juz takie duze dzieciaczki - moj maluszek moze max 700 g ma Ale kopal dzis rano mocno - nawet z roztargnienia raz kopnal tatusia w reke - nie zczail na czas, ze to juz ojca reka na brzuchu lezy Ale tylko raz z rozpedu, a potem sie uspokoil - juz ma respekt, tatusiowie musza przeciez sie wysypiac, nie to co matki

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2012-12-21 o 08:39
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 08:54   #3247
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a w sobotę zacznę 31
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

I 100 dni do P...
za tygodnie

U mnie dziś skończone 30 tyg, w związku z tym zaczynamy 31
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 09:00   #3248
mariolci
Rozeznanie

hej wszystkim, ale dziś nie mogłam się zwlec z łóżka, no wiedząć że dziś ostatni dzień w pracy i potem kilka dni wolnego to chyba powinnam biec tu hahaha,
Monicca1989 byłamw tym techo i ciesze sie ze byłam ponownie bo no rzeczywiscie było więcej ciuszków przecenionych i na parwde bardzo fajnych jeżeli chodzi o moje gusta, kupiłam jeden zestawik z disneya z kubusiem puchatkiem spodnie i góra i pajacyk taki mieciutki sliczniutki, wkleje foty wieczorkiem, a że były to moje pierwsze tak poważne zkaupy takze jestem mega szczęśliwa i cały wieczór zachwycałam się tymi małymi ciuszkami

a listopadówki-grudniówki szaleją z rozpakowywaniem,

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2012-12-21 o 09:04
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 09:14   #3249
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość

Też je ostatnio podczytuję Normalnie, zazdraszczam strasznie, hehe. Nie mogę się doczekać kiedy u nas się też wypakowywanie zacznie. Moja mama ciągle mi powtarza, że mam czekać, że spokojnie, bo lepiej dla maluszka by w terminie był i w ogóle. Sama wiem, że dla niego lepiej, a w ciąży uwielbiam być pomimo niedogodności, ale....chciałabym szkraba już mieć.

Zaczynam powoli wierzyć, że 'przechodzenie' ciąży jest czasami uwarunkowane genetycznie. Jak nie spojrzę, to przechodzę ciążę jak moja mama gdy była ze mną w ciąży. Żadna z nas nie miała wymiotów, jadłyśmy normalnie, sprawne cały czas, a i rozstępy jak na razie się mnie nie imają i skóra bez naruszenia.
Ciekawi mnie czy poród będzie podobny. Ja urodziłam się przed terminem, chyba tydzień, bo znajoma poczęstowała moją mamą odrobiną wina. Poród był szybki Tylko, że ja spodziewam się chłopaka, a chłopcy u nas rodzili się w terminie, a nawet trochę po nim. Tak samo jeśli chodzi o chłopaka, mam na brzuchu ciemną linię, a mama miała ją tylko w przypadku chłopców. Przy nich jednak się męczyła przy porodzie. Ciekawe....

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-12-21, 09:54   #3250
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Gdzies mi mignal temat zgagi w ciazy
niestety i mnie nie ominela ta przypadlosc, zgage mam prawie dzien w dzien, choc przy mniejszej ilosci slodkosci chyba nie jest tak ostra (tak mi sie wydaje). Dzisiaj w nocy tez wstawalam, myslalam, ze przejdzie, ale obudzilam sie o 1:30 i musialam wypic lek, tak mocno palilo.

Rennie mozna brac w ciazy (tylko, jak ze wszystkimi lekami, nie za duzo i jak jest potrzeba), od czasu do czasu gryze tabletke, ale srednio pomagaja. Na ostra zgage kupilam ostatnio Riopan w zelu (polecony w aptece, mozna stosowac w ciazy, ale nie za czesto, gdyz zawiera aluminium, czy jakos tak) - ale pomaga od razu, najczesciej biore go jak pali mocno, powodujac bol, na noc.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jak Wam zdradzę co mam w lodówce! Mój mąż przyniósł wczoraj...chyba ze 3-4 kg wędzonych kabanosików z indyka specjalnie dla swojej żonki Wciągnęłam od razu 3
3-4 kilogramy?
i wciągnęłaś z tego juz 3?
Stary 2012-12-21, 09:58   #3251
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ale już duży!!!! szok !!

a w sobotę zacznę 31

Cytat:
I 100 dni do P...

Cytat:
za tygodnie

oczywiście ginka mnie opie... za kilogramy no ale mówie jej że nie mam na to rady i na mame naskarżyłam że to po niej bo ona przytyła 24kg, a ginka się przyznała że ona 25kg
że mąż jej zrobił fote przed wyjazdem to mówi że tylko ona może to zdj oglądać
czyli widzicie ginekolodzy też się mogą roztyć

Mokka a ty chodzisz do ginka który pracuje w którymś z szpitali?

Stary 2012-12-21, 10:01   #3252
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Wciągnęłam od razu 3
Ale kilogramy?

Cytat:
Cytat:
a w sobotę zacznę 31
No dziewczyny, to już nie 30, tylko 31 - brzmi coraz poważniej

Witam się z Wami i lecę posprzątać mieszkanie na błysk, bo za kilka godzin jedziemy do teściów i rozpoczynamy mega świąteczne przygotowania u nich Wczoraj się nieźle narobiłam przy sprzątaniu łazienki i jeszcze dziś to odczuwam... Zazwyczaj mąż u nas sprząta łazienkę, ja od kilku miesięcy nawet nie dotykałam, wczoraj się zaparłam, że ja i teraz mam Wolę jednak tylko kurze ścierać a w przerwach leżeć i pachnieć

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:03   #3253
nestelle
Zakorzenienie

witam się i ja ,
dzisiaj rozpoczęty 30 tydz.
strasznie dużo mam latania ostatnio (wczoraj do 22 robiłam zakupy nawet ) więc :
gratuluje tygodni !!!!!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A chciałam Wam jeszcze pokazać Tajgę, zwaną też pieszczotliwie Tajeczką lub Tajgerem W swojej ulubionej zimowej scenerii.
śliczna
Cytat:
Cześć, nie odzywałam się pare dni, może ktos tu zauważył.. ale nie było mnie nie bez powodu.
Czytałam Was co by sobie nie narobić zaległości ale nie mam sił na gadanie i cytowanie. U mnie masakra. Pokój ostatni jeszcze nie skończony, gdyby nie to ze na święta nie ma nas w domu to nie wiem jak bym sobie dała rade z tym sprzątaniem. Dowiedziałam sie o zaległym długu (ok.8 tys ! ) który nas zwalił z nóg jeszcze przed świętami... w ogóle masakra jest. Nie wiem jak sobie poradzimy z zakupami, dla małego nic nie mamy jeszcze ... Mały ułożył się nóżkami w dół i tak nawala że szok, a jakby tego było mało to mam taka okropna zgage że juz nie daje rady, nie tylko jak się kłade ale jak siedze czy chodze, ciagle mam kwas w przełyku, okropne !!!!!!!! Nawet mleko nie pomaga
byłam przed wczoraj na glukozie, płaciłam 13 zł a glukoza już była w gabinecie, nie było tak źle, dało się wypic, wynik też w porządku. Mąż siedział ze mna 2 godz na poczekalni. Ahhh w ogóle gdyby nie on ..... ;(
27. wizyta to chyba jedyna dobra wiadomosc ostatnio u mnie ...
........
współczuje - i to akurat teraz .....
Cytat:
uuuu zaokrąglasz się wreszcie , brzuszek śliczny !!!
Cytat:
jestem!
ale duży już ten Twój Florek
Stary 2012-12-21, 10:04   #3254
czarny flamaster
Zadomowienie

Hahaha, źle napisałam- 3 sztuki od razu wciągnęłam Sławuś był od razu happy

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-12-21, 10:06   #3255
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
witam się i ja ,

Stary 2012-12-21, 10:11   #3256
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Też je ostatnio podczytuję Normalnie, zazdraszczam strasznie, hehe. Nie mogę się doczekać kiedy u nas się też wypakowywanie zacznie. Moja mama ciągle mi powtarza, że mam czekać, że spokojnie, bo lepiej dla maluszka by w terminie był i w ogóle. Sama wiem, że dla niego lepiej, a w ciąży uwielbiam być pomimo niedogodności, ale....chciałabym szkraba już mieć.
...
no i styczniówki-lutówki zaczynają się rozkręcać, dzis urodziła już druga dziewczyna, takze jak u nich juz leci to u nas już coraz blizej też, ażżż się boje tych stresów i podniet aaaaaaa

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:13   #3257
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no i styczniówki-lutówki zaczynają się rozkręcać, dzis urodziła już druga dziewczyna, takze jak u nich juz leci to u nas już coraz blizej też, ażżż się boje tych stresów i podniet aaaaaaa
no jest styczniówka 16 dni prze tp , ciekawe ile ich będzie po świętach

Stary 2012-12-21, 10:18   #3258
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Obserwatorko, Ty się wybierasz w wigilię na glukozę?! ale chyba nie do diagnostyki?!
gdyby, to: w poniedziałek tylko trzy punkty (Wolska, chyba Olszańska i w 'Twoim' szpitalu) będą czynne i to do 12ej. także lepiej się upewnić.
Dzięki wielkie, idę co prawda do lux medu, ale zadzwonię dziś i zapytam czy
punkty działają normalnie.

oliwka pięknie wyglądasz

Monicca i Dragusia za wizytę.

despa nie chce mi się jakoś szczególnie wyszukiwać info na ten temat, bo mnie akurat ten temat średni interesuje ale napisałaś

Cytat:
Dodam ze z ciekawości zadzwoniłam sobie na oddział i zeby cukier spadł to musiałby to byc miarowy dłuższy spacer i kilka rund na wysokie piętra schodami .
Nie wiem z kim rozmawiałaś na tam na oddziale, nawet nie wiem na jakim czy z pielęgniarką, czy z ordynatorem który badał te sprawy naukowo czy z salową wydaje mi się jednak że wypowiedzenie takiej bardzo ogólnej opinii z przelicznikiem ile dokładnie trzeba podjąć czynności żeby cukier ogólnie spadł jest raczej dość niepoważne i nie może pochodzić od osoby która w jakiś bardziej zawodowy sposób tematem się zajmuje. Bo sama przecież wiesz, że inaczej będzie spalany cukier zjedzony 2 godziny wcześniej z jakiegoś źródła, a inaczej czysta glukoza jako cukier prosty. No wydaje mi się, że jednak to nie działa tak prosto. A akurat przyjęcie na czczo dawki czystej glukozy jest bardzo specyficzną sytuacją. Którą trudno porównać do normalnego odżywiania, czy też odżywiania cukrzyka.

Cytat:
I 100 dni do P...
Ja też, ja też

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

niestety i mnie nie ominela ta przypadlosc, zgage mam prawie dzien w dzien, choc przy mniejszej ilosci slodkosci chyba nie jest tak ostra (tak mi sie wydaje).
No ja właśnie nie mam wcale zgagi, ale nie jem wcale słodyczy i niczego z cukrem ostatnio. Zobaczymy jak będzie dalej.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
witam się i ja ,
Stary 2012-12-21, 10:30   #3259
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No ja właśnie nie mam wcale zgagi, ale nie jem wcale słodyczy i niczego z cukrem ostatnio. Zobaczymy jak będzie dalej.
tez tak mysle, ze jakby wykluczyc cukry, to problem zgagi mozna zredukowac lub wyeliminowac.. ale teraz okres przedswiateczny, ciezko sie powstrzymac

chociaz ja wczesniej nie cierpialam na zgage, ba! nigdy jej nie mialam, wiec mysle, ze to jednak bardziej objaw ciazowy, macica naciska na zoladek.
Stary 2012-12-21, 10:35   #3260
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Witam, witam!

Jak Wam zdradzę co mam w lodówce! Mój mąż przyniósł wczoraj...chyba ze 3-4 kg wędzonych kabanosików z indyka specjalnie dla swojej żonki Wciągnęłam od razu 3 A dziś ma przynieść jakieś szyneczki czy coś. Tata jego znajomego wędzi samodzielnie i pachnie to wszystko jak najlepsze słodycze

Brzuszek jest od wczoraj jakiś napięty. Chyba coś nie podeszło małemu. Mam nadzieję, że dziś ten problem rozwiążemy
mniam

Moi rodzice też wędzili mięsko wczoraj, bo mamy wędzarnie na działce dostaliśmy kiełbasy, pierś z kurczaka uwędzoną, że jest taka soczysta, szynkę z 3 rodzaje i mężuś dostał boczek
Cały wielki talerz mięsa a jak pachniałooo mmmm
nie mogłam się oprzeć i zajadałam po trochę z każdego, a szynka jeszcze cieplutka była

Cytat:
I 100 dni do P...

Cytat:
za tygodnie

to tak jak ja

ale zostało 9 tygodni jeszcze

Cytat:
niestety i mnie nie ominela ta przypadlosc, zgage mam prawie dzien w dzien, choc przy mniejszej ilosci slodkosci chyba nie jest tak ostra (tak mi sie wydaje). Dzisiaj w nocy tez wstawalam, myslalam, ze przejdzie, ale obudzilam sie o 1:30 i musialam wypic lek, tak mocno palilo.

Rennie mozna brac w ciazy (tylko, jak ze wszystkimi lekami, nie za duzo i jak jest potrzeba), od czasu do czasu gryze tabletke, ale srednio pomagaja. Na ostra zgage kupilam ostatnio Riopan w zelu (polecony w aptece, mozna stosowac w ciazy, ale nie za czesto, gdyz zawiera aluminium, czy jakos tak) - ale pomaga od razu, najczesciej biore go jak pali mocno, powodujac bol, na noc.
też miałam 2 dni temu potworną, tak paliło, że aż łapałam się z bólu za gardło i nie było przebacz, mąż musiał iść mi po Rennie. Pierwszy raz wzięłam, bo mleko słabo sobie dawało radę.
Z Julią też miałam zgagę, ale piłam mleko i colę i pomagało, nie brałam nic więcej.
Teraz coli nie piję, ani nic słodkiego, więc tylko mleko, ale średnio sobie radzi przy takiej zgadze.

Cytat:
witam się i ja ,

Matko, wiecie tak myślę sobie.... rozpoczynam 31tydzień, więc tylko 9 tygodni jeszcze, a tak naprawdę 5 tygodni!! bo od 36 tygodnia jest ciąża donoszona

a w moim kalendarzu napisali, by od 32 tygodnia mieć spakowaną torbę do szpitala
Stary 2012-12-21, 10:39   #3261
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
za tygodnie

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
hej wszystkim, ale dziś nie mogłam się zwlec z łóżka, no wiedząć że dziś ostatni dzień w pracy i potem kilka dni wolnego to chyba powinnam biec tu hahaha,
Monicca1989 byłamw tym techo i ciesze sie ze byłam ponownie bo no rzeczywiscie było więcej ciuszków przecenionych i na parwde bardzo fajnych jeżeli chodzi o moje gusta, kupiłam jeden zestawik z disneya z kubusiem puchatkiem spodnie i góra i pajacyk taki mieciutki sliczniutki, wkleje foty wieczorkiem, a że były to moje pierwsze tak poważne zkaupy takze jestem mega szczęśliwa i cały wieczór zachwycałam się tymi małymi ciuszkami

To czekam na fotki, ja później wrzucę co mi się udało upolować w dyskoncie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:39   #3262
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Matko, wiecie tak myślę sobie.... rozpoczynam 31tydzień, więc tylko 9 tygodni jeszcze, a tak naprawdę 5 tygodni!! bo od 36 tygodnia jest ciąża donoszona

a w moim kalendarzu napisali, by od 32 tygodnia mieć spakowaną torbę do szpitala
Ja planuje już 1 lutego mieć torbę spakowaną
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:40   #3263
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

niesamowite jak ten czas leci

mowisz, ze od 32 tygodnia trzeba miec juz torbe do szpitala?
w takim razie musze sie wziac po nowym roku za zakupy, bo nawet koszuli nie mam
Stary 2012-12-21, 10:46   #3264
bzinka
Zadomowienie

U mnie na zgagę zwykle pomagają migdały, jak czuję,że mnie łapie to zjadam kilka albo jem co jakiś czas po kilka sztuk.

Obudziłam się cała obolała ciągle po wczoraj i nie wiem za co się zabrać, czy za pierniczki czy za ubieranie choinki i wyciąganie ozdób świątecznych. Nic mi się nie chce. I dzidzia chyba tez zmęczona od wczoraj, jakoś mało kopie nawet w swoich stałych godzinach
W Krakowie ponuro i sennie, do tego chyba około -10st .

Miłego dnia dziewczyny!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:46   #3265
Malpka
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:49   #3266
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi rodzice też wędzili mięsko wczoraj, bo mamy wędzarnie na działce dostaliśmy kiełbasy, pierś z kurczaka uwędzoną, że jest taka soczysta, szynkę z 3 rodzaje i mężuś dostał boczek
Cały wielki talerz mięsa a jak pachniałooo mmmm
nie mogłam się oprzeć i zajadałam po trochę z każdego, a szynka jeszcze cieplutka była

Cytat:

ale zostało 9 tygodni jeszcze
raaany

Cytat:
tez tak mysle, ze jakby wykluczyc cukry, to problem zgagi mozna zredukowac lub wyeliminowac.. ale teraz okres przedswiateczny, ciezko sie powstrzymac

chociaz ja wczesniej nie cierpialam na zgage, ba! nigdy jej nie mialam, wiec mysle, ze to jednak bardziej objaw ciazowy, macica naciska na zoladek.

No ja też nie miałam nigdy w życiu, u mnie w rodzinie też słaba tendencja bo nikt nie ma tego. A wiadomo, święta idą, słodkie będzie grane zobaczymy czy i mnie nawiedzi
Stary 2012-12-21, 10:50   #3267
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja planuje już 1 lutego mieć torbę spakowaną
no ja musze najpierw ciuszki małemu wyprać a do tego pralka niezbędna . więc niech ten mój dzieć nie świruje za szybko

Stary 2012-12-21, 10:55   #3268
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A chciałam Wam jeszcze pokazać Tajgę, zwaną też pieszczotliwie Tajeczką lub Tajgerem W swojej ulubionej zimowej scenerii.
piękna

a ciacho które jadłyśmy w moim śnie to była krówka z mojej ulubionej cukierni, pyszne

Cytat:
Hej laseczki. Wlasnie siedze w kolejce do banku tylko 5 osob przede mna wiec mam nadzieje ze szybciej pojdzie

Dzien zaczol sie mile. Pan kierowca w busie poczekal na mni az sie doturalm pod mini gorke. Ale dla wiekszego efektu - trzymalam sie za brzuch, a co sie bede hahah.
mocara z Ciebie tak sobie pomyślałam, że powinnaś być sprzedawana w tabletkach na zły nastrój

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie

Dobry tydzień zajęło mi przeczytanie z grubsza Waszych wypowiedzi ale w końcu jestem na finiszu. Udało mi się Was nadrobić
Faktycznie muszę przyznać, że "gaduły" z Was niesamowite ale bardzo przyjemnie i szybko się Was czyta.
Witaj dzielna jesteś że przeczytałaś
Życzę wytrwałości w diecie

Cytat:
Dzieńdobry
Wczoraj po wizycie ogólnie w porządku, na niską hemoglobinę lekarz kazał podwoić dawkę żelaza i brać 2 razy dziennie. Do tego dostałam jeszcze jedno opakowanie globulek a jak je skończę jeszcze jedne jakieś globulki aby zakwasić po tej infekcji.
Szyjka długa i zamknięta 3,7cm. Dzidziuś leży nogami w dół głowa pod biustem, mówił, że na razie nie ma się co martwić jak coś zaczniemy po 30t jak się nie obróci.
O wagę zapomniałam z tego wszystkiego zapytać a sam nie mówił.
Dostałam skierowanie na glukozę, może w poniedziałek się wybiorę.
Na te moje uciążliwe kłucie kazał porozmawiać z rehabilitantem albo samemu lekkie ćwiczenia wykonywać w domu.

Cytat:
Cześć, nie odzywałam się pare dni, może ktos tu zauważył.. ale nie było mnie nie bez powodu.
Czytałam Was co by sobie nie narobić zaległości ale nie mam sił na gadanie i cytowanie. U mnie masakra.
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Zrobiłam szybki obiad i leżę z kotem i odpoczywam. Mruczy mi w brzuszek jak traktor, ciekawe czy dzidzi się to podoba nie protestuje w każdym razie.
też się zastanawiam, jak i czy mój szkrab słyszy to mruczenie

Cytat:
pięknie się zaokrąglasz choinka bardzo ładna

Cytat:
aaa no i jeszcze na poprawe HUMORU

zalaczam, znalezione w Necie

Cytat:
jestem!

jaki duży!
brawo dla Florka

Cytat:
Ja dziś miałam wizytę, dostałam 2xdziennie żelazo ze względu że znowu nieznacznie spadło, pozatym mam 3xdziennie łykać nospe forte, bo poskarżyłam się że czasem mnie boli brzuchol jak na okres, poza tym ginka stwierdziła że mam wyjątkowo twardy. Powiedziała że mam więcej odpoczywać...co do świąt będzie ciężkie Ale poza tymi małymi uwagami z maluszkiem wszystko w najlepszym porządku. Rośnie skubany. Od ostatniej wizyty (3tyg temu) 500g, aktualnie waży 1400. Mój mały-wielki człowieczek
Po wizycie byliśmy dziś na szkole rodzenia, pani puściła film z porodu, ale jakoś chyba sprzed 20stu lat. Potem popowiadała nam o porodzie i to było znacznie ciekawsze, na koniec ćwiczyliśmy oddychanie.
dla małego-wielkiego człowieczka

Strippi - filmik z dzidzią i jamnikami super
A jeszcze ze środowych postów:
moni_ka.g, Mokka_83, Luna0 - za wizyty
LiwkaO - cudne stroje (mój ma kąpielówki i buciki do pływania )
Chanel_Coco - tygrys bengalski uroczy

U mnie koniec świata mroźny i słoneczny
Buziaki
Stary 2012-12-21, 10:59   #3269
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Na pewno nie wyeliminować, ja nigdy w życiu nie miałam zgagi, teraz od kilku tygodni mnie męczy codziennie, wcześniej tylko jak sie kładłam a teraz 24/24 h czy siedze czy stoje tak mi przełyk płonie, mleko, cola nie pomaga dzis jade kupić migdały, noce przez zgage zarywam, ból okropny a cały dzien nie zjem słodkiego i tak jest zgaga.
najbardziej mnie właśnie martwi że na święta nic nie zjem i będe dalej cierpieć ...

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2012-12-21 o 11:01
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 11:02   #3270
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
za tygodnie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja też, ja też

no to 26

mowicie ze juz styczniowa sie rozpakowala, oj chyba sie jednak zebrac musze by ich troche podczytac .

u mnie len od samego rana, skonczylam jesc i teraz pozmywam troche bo siostra zostawila po wczorajszym brrrrrryyyy obiedzie, eh jak dobrze ze bedzie zmywrka na nowym to chociaz oplucze te talerze

no i dzis - jak znajde walek, bo jeszcze nie znalazlam, mam w planach piec ciasteczka piernikowe. wiec zobaczymy jak to bedzie.

no i tak se mysle jak moj wilekolud wyglada, a tu do lutego mam czekac ehh, no ale mysle ze ok 1kg na pewno juz bedzie mial, 28.11 mial rowne 500gr ii 17cm wiec mysle ze taki sredniak byl z niego, ale za to jaki przystojny hahaha.

no nic lece

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości