|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
muminku - śliczna! W końcu nam ją pokazałaś Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-21 o 09:52 |
|
|
|
|
#3692 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witanko!
mąż mi do pracy wybył, bo już drugi rok z rzędu remont mam na stacji przed samymi świętami, więc pojechał nadzorować ja zaraz posiedzę z laktatorem 10 minut potem muszę odżywkę z włosów zmyć i zacząć kompletować graty do spakowania przed wyjazdem eh nie lubię się pakować Katee bardzo mi przykro że z mamą nie masz za dobrego kontaktu pewnie mało to pocieszające, ale w tym roku masz nas, więc przynajmniej jest się komu pożalić Cytat:
do usłyszenia po świętach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w ciagu roku mi tak nie smakuje jak w święta właśnie ![]() Cytat:
wiem że dla ciebie to nie jest śmieszne, ale ten tekst zapożyczony od Agi jest powalający
|
|||||
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczności
Mi w święta to nie aż tak, ale nad morzem to mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację. A najbardziej kocham dorsza z jednej smażalni w Kołobrzegu. |
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
piękna Cytat:
![]() Chodziło mi właśnie o opiekę a tak dziwnie wyszło.
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
A propos szpitali to u mnie na oddziale poporodowym było takie dobre jedzenie, że do dzisiaj wspominam i ślinka cieknie
a kawa zbożowa rano to niebo w gębie!
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
Anesh, dziękuję bardzo za prezentację, super wyszła, podziwiam, że miałaś na to czas. Cytat:
![]() Cytat:
O 5 wstałam, bo coś się wiercił, podpięłam pod cyca, a ten śpi i ani myśli jeść, byłam w szoku. No i nie musiałam brać do siebie bo nie miał wzdęć! Chyba po raz pierwszy.
|
||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię zajarzyło o co chodzi w macie,leży już 20 minut i tak wali po zabawkach a przy tym jak się cieszy
![]() Niezłą mam radochę
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wiedziałam że bez Was nie wytrzymam ![]() Nałogiem można to nazwać już ![]() Dzidzia śpi, tż po nocce jeszcze też to wpadam na wizaż ![]() Pooglądałam focie na mailu i na fb rzecz jasna - śliczniuchne dzieciaczki Dzisiaj mam w planach ubieranie choinki, jest większa ode mnie więc sie troche narobie ![]() Musze pognać do apteki żeby wykupić szczepionke, bobotic, mleko i cos tam jeszcze bo pewnie braknie mi przez święta ![]() Pierwszy dzień swiąt spędze samotnie z Alankiem bo tż jedzie do rodziny a ja nie chce tam małego brać bo syf, alkohol, pies śmierdzący i inne paskudztwa i nie bede tam małego ciągać. Poza tym chyba przeżyliśmy ten śmieszny koniec świata nie? Hmmm w sumie do jutra jeszcze 14 godzin więc wszystko przed nami Cytat:
No i jak badała małego i widziałam co z nim wyprawia to w szoku byłam bo ja sie boje takich wywrotek z nim robić żeby nie uszkodzić. No ale powiedziała że silny chłopak i częściej na brzuszek kłaść, rączki pod klatke piersiową podkładać i za dwa tygodnie będzie już idealnie ![]() Ide coś zjeść w końcu |
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja się troche rozłożyłam ale jestem na antybiotyku to myśle, że damy radę. Tylko ,żeby Jaś się nie zaraził. Nocka dzisiaj piękna - pobudka o 1:30 i 5. Więc nawet wyspana jestem. Rano takie piękne słoneczko nas obudziło, ale temperatura u na -11. Gda super, że USG dobre. ![]() Muminku nareszcie widzimy Twojego Skarba - piękna I zamieszczam obiecane zdjęcie I mały gratis
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka kochana
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
ja mam wlasnie złe wspomnienia z tym szpitalem bo na poczatku wyladowalam na podtrzymaniu ciazy,jak kosmowka mi sie odklejała,spędzalam tam 2 tygodnie,caly czas lezalam i plakałam,balam sie nawet isc siku bo skrzepy ze mnie leciały i bałam sie ze te skrzepy to moze nie tylko byc krew Najgorsze byly te czekania bo ze mnie sie lało a nikt mi usg nie chcial zrobic czy jeszcze dzidzius zyje i takpare dni zylam w niepewnosci,jeszcze jak lekarze mowili zeby sie przygotowac ze moze sie nie udac utrzymac,ale udało sie w domu jeszcze lezalam do 4 miesiaca i jak poszlam na wizyte do gina (byl inny,bo moj na urlopie) i zapytalam sie czy dalej jest ryzyko i czy dalej sie odkleja to sie zdziwił i mowil ze mam piekne łozysko myslalam ze go tam wycałuje,ale patrze ze ma obrączke wiec odpusciłam |
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Nie pokazałam Wam jeszcze mojej choinki. Mai się nie podoba bo wczoraj na nią zwymiotowała :P Trzymałam Ją do odbicia i mówię "Zobacz jaka śliczna choineczka" na co Maja "bleeee" :P
Maja właśnie wstała z drzemki więc karmię Ją i idziemy na dwór. Dzisiaj muszę jechać do pracy gdyż pożyczam sobie z biura krzesełek na chrzciny
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-12-21 o 10:29 |
|
|
|
#3704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pieknie główkę podnosi
|
|||
|
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A choinka piekna. Łabędzia oskubałaś???
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin jaką tą witaminę D mogę kupić w kroplach?
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy Vigantol, ale to na receptę. Za 3 zł a masz na kilka miesięcy spokojnie.
|
|
|
|
#3710 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas Lilka też ma fanaberie butlowe raz ciągnie, raz nie pomimo, że głodna jest na pewno a że ja mam tylko jeden typ butelki - z TT to po prostu ją zostawiam w spokoju i próbuję później podać jak już jest głód na maksa to ciągnie aż miło ![]() Cytat:
co się uśmiałam z pozaznaczanych fragmentów to moje z tym przebieraniem pieluchy w nocy też tak mam często, tylko że Lili nie płacze, ale kręci się niemiłosiernie i pozapinać jej nie mogę ale cudowności malutkie!!!!!! Cytat:
Cytat:
miłego strojenia drzewka zmykam do swoich obowiązków matko jeszcze nogi muszę wydepilować żeby tej maszyny piekielnej warczącej do domu rodzinnego nie ciągnąć
|
||||
|
|
|
#3711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cudne słoneczko!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
o jak pieknie głowke podnosi!!! mam nadzieje, że wkrótce mojej Giulii tez sie uda.... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
a ja po nowym roku stwierdziłam, że idę na lasery. Koniec z moim bujnym owłosieniem.
|
#3713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chwilę mnie nie było, a tu tyle nadrabiania.
Tosiek przysnął, więc może uda mi się odpisać.Kraven jak Jaś pięknie trzyma główkę! W ogóle jaki już bystrzak z tego naszego najmłodszego, wątkowego malucha. Zmienia się w oczach. ![]() Dużo zdrówka Ci życzę! Muminku śliczna córcia! Wszystkiego najlepszego dla kruszyny za skończone 4 miesiące! Lidka na długo wyjeżdżacie? My jedziemy chyba na 2 dni, a jak już pomyślę o tym pakowaniu wszystkiego to jestem chora. Nienawidzę pakować się, a jeszcze bardziej po powrocie rozpakowywania. Cytat:
Nisia choinka przepiękna! Bardzo oryginalna. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ooo jakie wyczucie ma moje dziecko, właśnie się budzi, gdy mama skończyła.
|
|
#3714 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że w tym jesteś podobna do mamy - też potrafisz wbić szpilę, mówiąc bezpośrednio szczerą prawdę człowiekowi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą - dziewczyny, jak dbać o choinkę w donicy??? ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Także nie daje rady ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Mąż mi się rozkłada ![]() Młody walnął dzisiaj pienistą kupkę - normalnego koloru, kupy sa w normalnych ilościach, co to może oznaczać? Kraven masakra jak Jasiu główke trzyma ![]() Muminku piękna księżniczka Iwoncia mój Fiolpi też okrutny leń jak chodzi o dźwiganie główki z pozycji na brzuchu My wybywamy do rodziców w niedzielę, więc już jutro rozpocznę akcję pakowanie Nisia za choinkęLidka używałaś juz Ajony? Jak wrażenia ?---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Gda jeśli o butlę chodzi, to ja ostatnio pierwszy raz próbowałam podać Filipkowi - Butelka TT, Młody wzgardził nia bezlitośnie i do tego tak sie wk.........ł , że uspokajałam go potem dobre 30 minut |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do aventa te canpolu pasują: http://allegro.pl/canpol-smoczek-smo...811222492.html A do medeli taki kupiłam: http://allegro.pl/smoczek-do-butelki...853550499.html tyle że jakiś bezfirmowy, 4zł za 2 sztuki zapłaciłam. Pokombinuj ze smokami najlepiej, taniej to niż butle wymieniać. |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Dużo napisałyście. Na razie nie nadrobię. Jestem zmęczona.
Wczoraj prawie do 2 usypialiśmy małą. Zmobilizowało mnie to do upartego uczenia małej do zasypiania w łóżeczku. I o dziwo udało się. Jakieś 1,5 godziny to trwało, ale śpi ze smoczkiem i pieluszką. Pierwszy sukces. ![]() U nas piękna słoneczna pogoda. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Też bym poszła wypaliła owłosienie na nogach bo tak mi się nie chce ich golić... ale taki zabieg to chyba drogi i pewnie długo trwa, bo to każdy włosek trzeba wypalić po kolei nie? |
|
|
|
#3719 | ||||
|
Rozeznanie
|
Siemanko
Cytat:
Ooooo faktycznie nie zauważyłam Cytat:
Cytat:
za wyniki że Henio zdrowiutki. Gdzie robiłaś ogólne usg? Cytat:
Muminku malusia jest ale ślicznotkę nareszcie widzimy W podziemiach Centralnych mogę chodzić z zamkniętymi oczami ale pamiętam jak byłam dużo młodsza i wybrałam się z przyjaciółką do podziemi i z płaczem i policjantem wyszłyśmy z tamtąd bo nie wiedziałyśmy jak wyjść tam gdzie wchodziłyśmy ![]() KONIEC ŚWIATA O 12:12 Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-21 o 12:02 |
||||
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu te kilogramy ciążowe tak powoli schodzą?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Jutro mamy umówione, że śpię do 12 i mam wszystko gdzieś. Tylko wywalam cyca jak trzeba i już. 

mam nadzieję że zimniej nie będzie... 

O 5 wstałam, bo coś się wiercił, podpięłam pod cyca, a ten śpi i ani myśli jeść, byłam w szoku. No i nie musiałam brać do siebie bo nie miał wzdęć! Chyba po raz pierwszy.

Najgorsze byly te czekania bo ze mnie sie lało a nikt mi usg nie chcial zrobic czy jeszcze dzidzius zyje
Na koniec świata nam wreszcie odpuścili.