|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Dziewczyny kp czy Wasze dzieci zachowują się czasem podobnie?
Mała jest śpiąca i chce jeść, przystawiam ją do piersi, łyka, łyka po czym nagle odwraca główkę ze złością, popłakuje. Łapie pierś, łyk, znów to samo, złość, odwracanie się. W rezultacie kończymy, biorę ja na ręce, uspokajam, a jej zmęczenie rośnie i rośnie... O co tu moze chodzić? Zaznaczam, że zasypia zawsze przy piersi, inaczej nie umie
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2523 |
|
Rozeznanie
|
hej nadrobiłam ale nie pocytowałam bo nie u siebie jestem i nie mam czasu.
Bebe gratuluje ciąży Agunia cieszę się że z Lu wszystko dobrze Wvictoria gratki za szczepienie więcej nie pamiętam przepraszam mały ma chyba skok bo ma problemy z zaśnięciem strasznie płacze, kiepsko je o połowę mniej niż normalnie wciskam mu po 40-60 ml no i marudny nie jakoś strasznie ale jak wcześniej mi siedział sam z godzinę tak teraz po 10 min marudzi już na ręce. No i zaczyna coraz częściej śmiać się w głos, pierdzieć ustami i chyba zauważa że nózki są jego bo kilka razy widziałam jak się im przypatruje. Noce troszke lepsze znowu je z cyca ale za to ok 3-4 zaczyna gadać i nie chce zasnąć. W związku z tym że kiepsko je kupiłam mu kaszkę ryżową i chcę ja robić na moim mleku jak to robicie jakie proporcje na powiedzmy 100 ml żeby z butelki się dało wypić? Czy z kaszką też trzeba tak ostrożnie jak z nowościami?Czy któreś dziecię przespało po niej całą noc albo chociażby dłuzej (marzę o tym :p) |
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) jednak z piersi nie leci od razu dużo, przecież to trwa kilkanaście sekund albo i więcej zanim będzie ten większy wyrzut, no to possa troche, wscieknie się, że nie leci, jest zmęczony i sie nakręca złość, Tzn nie wiem czy to o to chodzi, ale ja tak sobie mysle, że to może być toEdytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-21 o 12:30 |
||
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba chęć zaśnięcia powoduje, ze się niecierpliwi bo leci za mocno a ona chce spac nie jeść (raz dałam jej drugą "nieaktywną" pierś to się uspokoiła i zasnęła od razu) albo leci za słabo a ona chce szybko zjeść Czyli to samo co u Was, phdwao.Agunia jak Ty to zrobiłaś, że nie usypiasz przy piersi? |
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie robiłam, Luśka sama sobie w pewnym momencie tak "ustaliła", że koniec z zasypianiem przy cycku. Jak już zrobiła się silniejsza i ssanie jej tak nie męczyło to się ukróciło takie zasypianie. Cycek nawet jako uspokajacz nie działa - jak jest mocno wkurzona to nie załapie i koniec kropka
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam i czekam na ten koniec świata a tu nic... nuuuda
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-21 o 12:49 |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak Marysia jest bardzo zmęczona (rzadko, ale jednak) to też główkę odwraca od piersi. No i niestety głównie i tak przy jedzeniu zasypia...
Cytat:
![]() A w ogóle to jestem nietomna Marysia gadała prawie do północy zamiast spać (dobrze, że nie płakała), a Dorotka urządziła wędrówki ludów prawie do 1 Nawet jak się z nią położyłam to ja przysypiałam a ona wstawała
|
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczna Mojej małej chyba ząbki zaczynaja iść. jeden wyraźnie przesituje i jest strasznie marudna. musze z nia siedziec w pokoju jak wychodze to be. i to na same święta no nic jakoś to przetrwamy. Popakowałam już wszystkie prezenty na świeta oprócz prezentów dla małej bo mi papieru zabrakło ( jutro je zapakuje). Mam teraz pełna szafe. Jutro posprzatam i ubiore choinke to je pod nia wloze. |
||
|
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
To Ty nie wiesz???Skończył się kalendarz majów i zaczął czerwców
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
eee a wg szamanki Steczkowskiej to miał się koniec świata dzisiaj zacząć i trwać 7 lat. No pogubiłam się w tych końcach no!
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciaga smoka od 6 tygodnia wczesniej trzeba bylo ja za reke trzymac by zasela a odkąd jest smok to jej juz nikt nie potrzebny
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to już tyle końców świata przezyłam, że się zastanawiam jak ja je wszystkie przegapić mogłam :confused :
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
prawda? Toż to cud, że my jeszcze żyjemy!
|
#2537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeny ale mi się dzisiaj humor włączył- to przez niewyspanie... ![]() No i młody postanowił ćwiczyć piszczenie przy okazji- więc głowa taaaka
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-21 o 13:20 |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
mój starszak wziął mnie dziś do księgarni że niby chce pooglądać książki (całą kasę która ma na nie wydaje, ma już niezłą kolekcje fantastyki) a tak na prawdę patrzył co ja oglądam, chyba kombinuje nad prezentem dla mnie, super że uważa książkę za najlepszy prezent
no i mamy kolejny problem bo Młody nie chce już jeść papek, jest głodny nie zje bo chce pierś, po piersi też nie chce, jak jest mało głodny tez nie, ja już nie wiem jak go zachęcić dziś kupuje ten gryzaczek siateczkę który polecałyście może z tym pójdzie lepiej ![]() Cytat:
tak jakby był głody ale chciał spać z głową odwróconą w druga stronę, zje normalnie dopiero jak zaśnie, czasem musze go trochę pokołysać żeby usnął bo denerwuje mnie takie jedzenie - niejedzenie, u nas na szczęście małż wynalazł metodę na zasypianie bez piersi z tym że zasypia tak tylko u niego, no i zrobił się bezsmoczkowy Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-21 o 14:00 |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko nie wiem co się dzieje
![]() mały nagle się rozpłakał w leżaczku. Siedział spokojnie, trzymał grzechotkę. na kanapie chwilę był spokojny, wzięłam do uśnięcia w rożek i nagle taki płacz jak na szczepionkach albo jakbym go zbiła na ten czas wchodzi moja mama i pierwsze co to zauważyła że jedna rączka jest czerwona!!! I faktycznie, czerwona i spuchnięta ;(nic mu się nie stało, cały czas z nim jestem
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już jest ok?Cytat:
![]() tak myślałam, a może ona się denerwuje, bo chce tylko pociumkać a nie jeść, a tu jej mleko leci tak mi przyszło do głowy jak napisałaś, że przy drugiej, pustej piersi się uspokoiła i zasnęła
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
śpi, rączka ma już normalny kolor
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
mój też bezsmoczkowy i czasem tak ciumka. normalna rzecz u niesmoczkowych podobno. Ale jak akurat mu zęby nie idą, to zasypia wieczorem sam w łóżeczku.
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko przegina
Mi o 5 się zimno zrobiło, potem mdłości i puls 120. Rano poszłam znów do lekarza, oczywiście nie wiadomo dalej co mi jest A moje dziecko marudne cały dzień dalej, odsypia noc ale cały czas przez sen marudzi, nawet zabwaki są bee. Najgorsze jest to, że uspakaja się jak jej smoczek włożę do buzi i muszę jej go trzymać bo ona sama nie umie Ze świętami jestem do tyłu, nawet zakupów nie mam, nie mówiąc już o sprzątaniu, a małż ciągle w pracy, nawet w wigilie idzie Dobra ponarzekałam sobie
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nela pewnie sie uderzył..?
Cytat:
przed chwilą sytuacja sie powtórzyła (ostatnio nagminnie sie to dzieje) dałam pusta pierś i spokój, pełen relaks więc zje, a potam ma już dość, chce "odpaść" a dalej leci i sie denerwuje, no to wychodzi na to, że przydaje mi się ta pusta pierś ![]() tylko dziwi mnie, ze nie umie jeść tak "nieodżywczo" z piersi, w której jest pokarm, a podobno dzieci potrafią tak ciumkać by nie jeść, nie łykać... Cytat:
nie wzięłam pod uwagę, ze przecież nie ma w jej życiu smoczka, a potrzebuje tego ciumkania
|
||
|
|
|
#2548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :przytu l:Cytat:
znaczy, jak nie ząbkował to tak nie było...
|
||
|
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wanillko to rzeczywiście kiepsko z tym jedzeniem. Syn mojej koleżanki wlaśnie nie chce nic oprócz piersi, ma już 7 miesięcy i ona nie daje rady niczego mu wcisnąć, a pierś oczywiście chętnie. Sama się boję tego u nas, moja to też przecież cycoholik
![]() Cytat:
Cytat:
skoro denerwuje się i odwraca głowę
|
||
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

) jednak z piersi nie leci od razu dużo, przecież to trwa kilkanaście sekund albo i więcej zanim będzie ten większy wyrzut, no to possa troche, wscieknie się, że nie leci, jest zmęczony i sie nakręca złość, Tzn nie wiem czy to o to chodzi, ale ja tak sobie mysle, że to może być to

nuuuda
Nawet jak się z nią położyłam to ja przysypiałam a ona wstawała
i to na same święta
no nic jakoś to przetrwamy. 

wczesniej trzeba bylo ja za reke trzymac by zasela a odkąd jest smok to jej juz nikt nie potrzebny
dziś kupuje ten gryzaczek siateczkę który polecałyście może z tym pójdzie lepiej 

znaczy, jak nie ząbkował to tak nie było...