|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Oby u Was tez było jednorazowo |
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Agu super fota!
co do wymiotów to może to tylko coś jednorazowego było! oby!
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się rozpisałaś
![]() my byliśmy dziś jednak u lekarza wyniki wskazują na jakiegoś wirucha, a on mi robi jeszcze luźniejsze kupy osttanio, to by się zgadzało... w ogóle lekarka powiedziała, że jakiś wiruch panuje, dzieci albo mają biegunki albo wymiotują także aguulabaar oby to było jednorazowe... my dostaliśmy probiotyk na 2 tygodnie, bo w zasadzie nic mu więcje nie dolega zapomniałam, ze to dziś ten koniec swiata
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela, Agula zdrowka dla dzieciakow!
Agula slicznie to zdjecie wyszlo! Monia ja znam duzego (moj brat) i malego (braciszek kolezanki Zuzi) Artura i duza (kuzynke meza) i mala (kolezanke Zuzi) Kinge. Tak ze dla mnie to"obyte" imiona.
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam u was koniec swiata?
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Co do orginalnych imion, miałam w przedszkolu dziewczynke o imieniu Odyseja
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
u Hani w przedszkolu jest Zoja
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
ja pare lat w CH widzoalam jak mama woła małego Mściwojka
i znam małą Noemi, znajoma ma Noego...
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
A pamiętacie jak Sara miała być Naomi?
Myha hehe pomocnica jak się patrzy. Sara się bała łańcucha, serio. Agula nie usuwaj załącznika ( zdjęcia) bo dstaniesz bana. ( zanka tak kiedys zrobiła) Byłam na spacerze, pół godz i dosyć, takie zimno. Powoli się obrabiam z robotą
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponoć statystyki ukazują ze najbardziej wydziwiane i obce imiona nadają rodzine o niższym wykształceniu i statusie społecznym (np Dżesika )- choć wiadomo ze to już generalizowanie i wyrzucanie do jednego wora
Marzenko zmieniliśmy nr tel. Jesteście już wInowroclawiu czy wciąż w Poznaniu ?
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Odnośnie imion-u nas Teliczku na wsi mamy z 10 "Dżesik","Brajanow" i "Denisów" ![]() Rodzine z małym Denisem akurat znam-jego babcia lekko straszawa Pani i niedosłyszaca-zwraca sie do niego"P.ENIS" a mojego taty przyjaciel ma syna Bożydara Barnabe(nazwisko tez ma podwójne...) ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Marzena,Adrij Wasze słodkosci sa niesamowite Patik,MyhaBoskie choinki! Tez chciałam taka malutka a dostałam duza
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Patik szkoda ze nie wiedzialam wczesniej ;/
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Czara goryczy przelała się aż z nawiązką... chciałam zmienić Lilce pościel.. ściągam prześcierało z materaca, odwracam go, a od spodu n a materacu pleśń!! I moje dziecko na tym spało Idę dzisiaj do tej głupiej baby, a niech mi coś głupiego powie, to jest po polsku wytłumacze w czym problem... Pieprzona rudera |
|
|
|
#166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i sciąga mi pierniczki i wyżera je![]() Cytat:
![]() a oto nasza choinka. większość rzeczy jest nietłukąca, ale zjadliwa za to
|
||
|
|
|
#167 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Karolcia nie musi się za bardzo męczyć z usypianiem Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Karolcia nie musi się za bardzo męczyć z usypianiem Ciebie ![]() O rany, wymiotuje? ![]() edit: Doczytałam. Też mam nadzieję, ze to jednorazowe. Tymusiowi się tak zdarzyło dwa razy, jak miał katar... Buuu ![]() Cytat:
Taki pozytywny zbieg okoliczności się zadział ![]() Z tym bóle to nie wiem, jak jest do końca. Bo wiem, że uszy potrafią boleć (sama nie raz z ich powodu cierpiałam), ale po nim nic w dzień nie widać. Szaleje, śmieje się i nic przy tych uszach nie robi. Tylko te noce.. Cytat:
A w tym łańcuchu wygląda, jakby już sie na bal sylwestrowy szykowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poprawiłaś mi humor na cały dzień ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Dziś noc standardowo zła. Czyli wczorajsze 5 godzin to był jednorazowy wybryk, żeby mamusia siły trochę zregenerowałą i nie padłam trupem przed świętami ![]() Załatwiam dziś papierologię - tysiąc kwitków potrzebnych do zmiany przychodni, OC samochodu. I walczę z firmą kurierską i sprzedawcą sanek
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
hihih wena pisarska mnie opuściła piekę, sprzątam itd i czasu brak tym bardziej, że moje ukochane dziecię chyba zaczyna rezygnować z jednej jedynej dzrzemki ![]() no właśnie czekam kiedy zacznie żabami rzucać ale nic się nie dzieję nudy ![]() dobra podłoga czeka i wzywa "umyj mnie umyj mnie wiedźmo"
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Imiona? Sama mam dość nietypowe w moim wieku i wieczne kompleksy z tego powodu
Patrykowi imię wybrał tata.W naszej klatce do dziadków czasem przyjeżdża Sajmonek ![]() Kombinezon ubieram ze względu na temperaturę (choć u nas "tylko" -7st.) i nie ukrywam, że szybciej dziecku się go założy ![]() Ząb nr 16 (czyli czwarta trójka) właśnie się przebił |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Serio tak mówi? To ja bym małpy nie myła
Cytat:
![]() Ze mną do szkoły chodziła Twoja imienniczka DO równoległej klasy. Ale z niej była szatanek Do tej pory pamiętam, a to w podstawówce było
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Ela oby Jasiowi (mam nadzieję, że imienia nie pomyliłam jak tak to przepraszam) szybko wirus przeszedł.
Isiaok rany biedne dziecko ![]() Agu a skąd ta pleśń? z mieszkaniem coś nie teges? Agni82 piękna choinka!!! Brumku współczuję nocki ![]() ja bym jednak dała Nurofen lub coś w tym stylu i Ty byś się wyspała i Tymcio byłby wyspany....może ale oczywiście Ty decydujesz nam pediatra kazała dawać Nurofen jako normalnie lek a nie tylko jak coś boli właśnie przy uszach a Ala mi śpi dzisiaj od 10 wczoraj zasnęła dopiero przed 22 jak ją budziłam dzisiaj o 7 żeby Hanię do przedszkola zaprowadzić to była masakra. taka bidula nieprzytomna była. no i jak wróciłyśmy z Tesco to się chwilę pobawiła i taka markotna no i jak zasnęła tak śpi. zresztą pogoda paskudna i już nie chodzi o zimno, ale słońce mi się marzy a tu chmury i chmury to i spać się chce....
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezły wynik! Tymuś w dzień godzinkę śpi. Ze 304 razy zdarzyło się 1,5 godziny.
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zazwyczaj drzemka trwa 2 godziny
ostatnio (idą Ali 3-ki) zdarzają się dni bez drzemki no, ale dzisiaj to ewidentnie było jej za mało spania zresztą dziewczyny nigdy skowronkami nie były w tamtym roku jak Hanię zawoziłam na zajęcia do Domu Kultury na 9,30 i musiały o 8 wstać to czasami był problem ![]() Hania już się nawet przestawiła i zdarza się, że budzi się sama albo jak ja ją budzę to jednak wstaje a Ali czasami to nic nie rusza - dzisiaj było radio, światło włączone i nic jej nie ruszało. żal mi jej tak rano budzić zwłaszcza jak jeszcze ciemno za oknem no, ale innego wyjścia nie ma.... Brumku ważne żeby to było coś z Ibuprofenem bo to przeciwzapalnie działa i obrzęk w uszach szybciej się obkurcza. my dawaliśmy 3x5ml tylko, że dodatkowo jeszcze krople do ucha też były.
|
#174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w przyszłym roku muszę wcześniej ogarnąć prezenty, bo stres nie jest zdrowy ![]() ![]() Cytat:
żarcik, wnoszę że miało być 3czy4---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() ale muszę mu dziś spodnie uprać, bo wczoraj na pobieraniu krwi zakrwawił.....
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni sliczna choinka!
Iwa co dzien zaprowadzasz Hanie razem z Ala? Mnie sie kilka razy zdarzylo, ze to ja musialam isc z obiema i z Antkiem oczywiscie. Oj ciezko wyszykowac rano cala trojke... Antek jeszcze w tym sezonie nie mial kombinezonu na sobie. W zeszlym tygodniu przeziebiony, a teraz jak ide z nim do przedszkola, to wygodniej w kurtce, bo tam go musze rozebrac. Ale moze dzis zaloze...Zobacze jak sie to sprawdzi... co do imion... u Zuzki w grupie jest Vanessa i Anastazja , aczkolwiek fajnie na nia wolaja: Nastusia
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Aga zazwyczaj z Alą odprowadzam Hanię
chyba, że zdarza się, że mąż ma dyżur i idzie na 9 do pracy (normalnie na 6 chodzi) to wtedy albo on ją odprowadza albo ja a drugie z Alą zostaje ostatnio jak Ala była chora to mama mi do niej przychodziła bo tak to nie miałybyśmy jak wyjść, ale teraz chwilowo nie pracuje to czasami podejdzie (mieszka bardzo blisko nas) a tak to zazwyczaj jednak musimy iść w 3-tkę później mąż (kończy pracę o 14) odbiera Hanię przed 15 albo ja z Alą - tutaj zależy jaka pogoda i czy Ala zdąży się wyspać i zjeść to od razu spacer zaliczamy no i teraz zimą to mam dość właśnie jak mamy wyjść :/ jeszcze mieszkamy na 3 piętrze bez windy, rano oczywiście w biegu więc najszybciej Alę na ręce a że swoje waży to zanim zejdę na dół to mam dość a tu jeszcze ciężki wózek z piwnicy wytachać....chociaż teraz to już rano się nie patyczkuję i jak zimno to wsiadamy w samochód i 3 minuty i jesteśmy pod przedszkolem
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tej mamy blisko Ci zazdroszcze, bo u nas jak jedno chore, to kibluje cala trojka, bo wlasnie nie ma kto posiedziec z tym chorym, jak ja lece do przedszkola. Dzis sie widzimy? |
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
no mama czasami ratuje sytuację, ale wyjścia do lekarza z 2 czy zakupy to też na porządku dziennym mam
![]() także mama to takie sytuacje naprawdę awaryjne, ale super, że chociaż tak się da ![]() widzimy się jak najbardziej
|
#179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście nie nadrobiłam
Ostatni dzień, to bez przerwy coś się dzieje. Jeszcze mieliśmy lunch świąteczny .. W ogóle rano miałam dobry humor, a teraz mi się zrypał na całego, bo sie wszystko powaliło Aha, Stronczku, dziękuję za dodanie mnie do listy I dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie ząbków - dzisiejsza noc niefajna była Szkoda mi Amelki Cytat:
![]() Cytat:
Cudne pierniczki ![]() W ogóle wszystkie pierniczki które tu prezentujecie są fantastyczne Slinka mi cieknie i mam ochote upiec sama, ale nie wiem czy Melka mi pozwoli ( i czy mnie mama do kuchni wpuści - a niestety na nas dwie kuchnia za mala :/) Cytat:
Mój dziadek jest Zbigniew, ale ja za nim nie przepadam , a do samego imienia nic nie mam Cytat:
![]() Cytat:
Agula, ale super wyszło .. Przydałoby mi się cos takiego dla teściów ... Spadam zaraz do domu
|
|
|
#180 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja na szybko. u mnie sytuacja nadal bez zmian 3 styczni mam lekarza także się może czegoś dwoeim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W sumie Julian też oryginalny, Darie (ja) też tutaj rzadko spotykane za to na śląsku jak "mrówków" ![]() Cytat:
Cytat:
Oj matki posiadające więcej niż 1 dziecko ciężko mają z wyjściami. Napiekłam wczoraj pierników.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

zapraszam

.

Zakończone: 2
Obudziłam się godzinę później a Karolcia już słodko sobie spała obok mnie. Przeniosłam ją do łóżeczka i sama wróciłam do wyrka. Zostawiłam wszystko jak było. Dzisiaj rano musiałam wszystko ogarnąć. No to pospałam zdrowo