Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 14:43   #1831
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny wchodzę do łazienki a tam pralka już w połowie drogi do drzwi Cwaniara sobie spacery po mieszkaniu urządza
może za mało załadowana była, albo po prostu chciała sobie spacer zrobić
Stary 2012-12-21, 14:49   #1832
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
cos ty chyba z 11kg na plusie
dupa i uda mi urosły, wiedziałam że tak będzie, a kolana mam jak balerony tak nad nimi tluszcz się zebrał straszne.... ale, mam nadzieję tylko że będę mieć wystarczająco dużo samozaparcia żeby to zrzucić
ja mam 22 ale myslalam ze przytyłam więcej, w ogóle to spuchnięta cała jestemm

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze mam pytanko:
farbowałyście włosy w ciąży?? bo po świętach planuje ufarbować, taki miałam ładny brązik, a teraz znów mysi kolor ostatnio malowałam w maju.
ja farbowałam, w I trym, II trym i chyba jutro sobie ufarbuje.

Ja juz po wizycie, jeszcze bylam u teściowej, ja pitole, pojechalam glupia przez wsie, po samym lodzie jechałam aaaaaaaaaaaaaaa;p

tak więc na wizycie pani dr zamuliła się ze ta menda paciorkowiec wrócił i tak: musze wziąć tą maść co Bokeh chyba dalcin? juz kupiłam 100zł i jak bede rodzić mam im pokazać badania żeby mi dali antybiotyk przy porodzie.
Po 2 mam malutką infekcje- zdziwiłabym się gdyby jej nie bylo.
dostałam clotrimazolum jakąś dużą dawkę.
Pani dr powiedziała że wszystko zamknięte, zadnego rozwarcia itd. Powiedziała że powinnam donosić do stycznia, tylko mam siedzieć na dup.ie i nic nie robic. Umówiła się ze mną 2.01.13 w szpitalu żeby mi ktg zrobić itd.
a co do tego paciora, mówiła że mogłabym już nic nie brać, ale jestem bardzo wrażliwa na te wszystkie infekcje i tego gnoja itd i jednak woli mi dać jeszcze teraz tą masc.
Poza tym malutka waży 3.2 kg

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:54   #1833
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Ja juz po wizycie, jeszcze bylam u teściowej, ja pitole, pojechalam glupia przez wsie, po samym lodzie jechałam aaaaaaaaaaaaaaa;p

tak więc na wizycie pani dr zamuliła się ze ta menda paciorkowiec wrócił i tak: musze wziąć tą maść co Bokeh chyba dalcin? juz kupiłam 100zł i jak bede rodzić mam im pokazać badania żeby mi dali antybiotyk przy porodzie.
Pani dr powiedziała że wszystko zamknięte, zadnego rozwarcia itd. Powiedziała że powinnam donosić do stycznia, tylko mam siedzieć na dup.ie i nic nie robic. Umówiła się ze mną 2.01.13 w szpitalu żeby mi ktg zrobić itd.
a co do tego paciora, mówiła że mogłabym już nic nie brać, ale jestem bardzo wrażliwa na te wszystkie infekcje i tego gnoja itd i jednak woli mi dać jeszcze teraz tą masc.
Ja też brałam Dalacin na paciorka, płaciłam 85 zł, ale ogólnie droga ta maść. No nic, dostaniemy antybiotyk

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
waga 3,2 kg elegancka
Stary 2012-12-21, 14:54   #1834
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
uwaga uwaga któraś z Was pisała , że po posiewie jej wyszedł grzyb candida czy coś takiego. Właśnie dzwoniłam do szpitala i mówili że na moim posiewie też ten dziad wyrósł !
Jutro mój mąz odbierze ten wynik, ale mam pytanie ile czasu się to leczy i w jaki sposób? Bo ja wizytę dopiero mam na 4 stycznia i nie wiem czy to nie bedzie za późno??
U mnie wyszedł właśnie ten grzybek. Dostałam globulki na 3 dni, więc powinnaś się wyrobić.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:58   #1835
mala_19kw
Zakorzenienie

Witam ponownie ja juz po zakupach. Prezenty juz gotowe dla wszystkich,choinka zakupiona,zapas w lodówce zrobiony takze chyba bedzie tyle... Teraz siedze sobie i pije kawke rozpuszczalna oczywiscie a potem pewnie troszke posprzątam (o ile moje plecy mi na to pozwolą)i tak bedzie wyglądał moj dzien. Mąż dzis na nocke jedzie i tak sobota,niedziela i dopiero w wigilię rano zejdzie. W sylwestra tez ma nocke gorzej byc nie moze.

Maluchna-udanej imprezki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:11   #1836
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Authentic u mnie tez nic nie leci, ale polozna mowila, ze to normalka. niektorym leci, niektorym nie. Nie martwmy sie zatem na zapas...

SUZI ty kobietp lez i odpoczywaj, a nie porzadki ci w glowie.

Umyta jestem, wymalowana, ubrana i lece zaraz na wigilie pracownicza. Niech mi tylko ktoras powie, ze mi dupa urosla to ugryze... A zdjecie brzuchola moze pozniej do klubu wstawie.

A DLACZEGO HOPE NIC NIE PISZE. CZYZBY COS SIE KROILO?????

sasasa

Cytat:
Dziewczyny wchodzę do łazienki a tam pralka już w połowie drogi do drzwi Cwaniara sobie spacery po mieszkaniu urządza
uff dobrze ze w porę ja zatrzymałaś :P

Ja posprzątałam większość.... jeszcze tylko na jutro zostawiam sobie podłogi bo już nie moge....
Stary 2012-12-21, 15:19   #1837
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Szaja, odnośnie sutków, mnie nie bolą ani cyce jako całość i sutki też nie.
Kolor też jakiś specjalnie ciemnobrązowy nie jest.

Wkurza mnie tylko siara, jakoś tak na ogół wylewa się więcej z lewego cyca i na ogół w nocy i wszystkie koszule brudne. A drugi cyc to co, obija się?
a nie pachniesz twarożkiem? bo ja wczoraj w ferworze prac domowych zapach poczułam, pacze a tu sweter przesiąkł
drugi cyc musiał leniwca zlapac

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38239747]Basia, z drugiego cichaczem mąż podpija [/QUOTE]
Szaja, ty zawsze wytłumaczenie znjadziesz

Cytat:
Kłapouchy obowiązkowo widzę

Ja miałam wyrzuty sumienia, że tak późno wstałam i już 1000 rzeczy zrobiłam. Więc koniec świata witam z porządkiem w pokoju
A zaraz sobie śledzia zjem
Jejku mój TŻ urodziny ma w wigilię a ja ani grosza żeby mu coś sprezentować Chyba muszę popuścić wodze wyobraźni
kochana, mnie sie wydaje, ze jemu to by nawet lodzik przyjemnosc sprawił i to on by popuscil

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hehehe nie wiem jak ja to przedtem czytałam, że nie zauważyłam że nie ma podanych ilości
a Ty ile dajesz tej szynki i sera ?
a chyba tak 30-40 dag, w sumie to zawsze na oko, najpierw wwalam pozostale skladniki a szynki i sera kroje tyle zeby mniej wiecej pasowąlo ilosciowo

Cytat:
no nie moge, parsknęłam smiechem aż mąż se popatrzyl jak na wariatke, ale jak zobaczył, ze znowu na SABACIE jestem to biedaczek wyszedł z pokoju

Cytat:
ja mam 22 ale myslalam ze przytyłam więcej, w ogóle to spuchnięta cała jestemm

ja farbowałam, w I trym, II trym i chyba jutro sobie ufarbuje.

uuuuuu szkoda, ze nie wszystkojest tak jak powinno , ale dla małej za wagę
no i jak nie chcesz byc następna w kolejce to nie szalej

ciekawe czemu Hope milczy

odebralam wyniki z krwi i moczu, krew rewelacja na kolana rzuca, a mocz dupe urywa, znowu beznadziejne- i leukocyty i bakterie i drozdze a przeciez leki biore non stop co i przepisał... ja juz nie mam siły
co w wypadku gdybym z takimi złymi wynikami trafiła na poroówkę? orientuje sie któras? help
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 15:24   #1838
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

kochana, mnie sie wydaje, ze jemu to by nawet lodzik przyjemnosc sprawił i to on by popuscil

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:29   #1839
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, DOBRE WIESCI OD RANA!!!!

Dostalam wiadomosc od pstryczka
:

Hej mamusie! Pobudka
O 4:30 sn urodzil sie nasz Kubus! 3550g i 57cm szczescia! Pozdrawiamy wizazowe ciocie

Czy pstryczek czasem nie miala miec dzis wizyty u gina?
No i kolejny dzieciaczek na świecie. Gratulacje dla Ciebie pstryzku. Duży chłopak.Trzymajcie się cieplutko
No to która następna w kolejce??
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:32   #1840
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

hope, a Ty co sie szczerzysz? przecież tez sie kwalifikujesz

Cytat:
hah wszystkie pomijacie hope w swoich podejrzeniach jeszcze się zaskoczycie :P:P:P
Cytat:
Następna jakoś tak mi się Hope uśmiecha...
ja Wam zaraz zaskoczę to się przestanie Wam uśmiechać ja chcę święta w domu Cicho

Cytat:
No nie wierze, nie wierze!
Wchodze na stronke mojego konta.. patrze...
patrze.. jakaś dziwna kwota!!
wchodze dalej..
patrze.. a tam...
kasa z zusu!!
gratki, ja też weszłam - nie ma kasy z ZUSu Pff

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I ogłaszam że moja przepowiednia się sprawdziła....więc hope szykuj się bo też byłaś uwzględniona, pamiętasz?

no właśnie nie szczerzyć się tu...mam nadzieję że torba spakowana?
Ciiii, niech dosiedzi do stycznia przepowiedz że po Nowym Roku

Cytat:

coś czuję,że grudzień jeszcze nam pokaże także Deli i Hope obstawiam
styczeń

Cytat:

Cytat:
sasasa .
głuptula

a tak serio to w nocy się budziłam kulka razy z takim głupim bólem jak na @... Ale MUSZĘ dotrzymać

Deli gratuluje wizyty

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:33   #1841
ewulkaaa
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38238645]Bokeh, to nie tłuszcz, zatrzymanie wody raczej i wskutek tego cellulit luzik, schodzi po porodzie.[/QUOTE]

ojjj, Szaja, przywracasz mi wiarę w życie po porodzie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja to bym nie chciała jeszcze...mam umowę z synkiem że dopóki nie usłyszy fajerwerków to ma siedzieć gdzie siedzi A to głównie dlatego że mam w najbliższej rodzinie dwoje dzieci z 2012 roku...mojej siostry ciotecznej synek urodził się w lutym a mojego brata rodzonego synek mój chrześniak na początku lipca. I co?...i teraz mój Iguś by się urodził...byłby ich rówieśnikiem a taki malutki...jakoś dziwnie tak. Niech się urodzi w styczniu jak mamusia to za rok będziemy razem urodziny świętować. Mamusia trzydzieste a Igorek pierwsze
kurde, dziewczyny... nie pisałam wcześniej bo to chyba głupie jest mam od jakiegoś tygodnia, może dwóch, przeświadczenie/przeczucie/intuicje czy ch.j wie co, że ja nie dotrzymam do sylwestra wiem, że mam jeszcze duuużo czasu, ale po prostu taka myśl mnie prześladuje każdego dnia a druga sprawa, ale to już mnie nie prześladuje, po prostu od czasu do czasu mi przechodzi przez myśl, że ja to chyba syna urodzę wiem, jestem ☠☠☠.nięta

Cytat:
Dziewczyny mam okropny cellulit na tyłku i udach, normalnie strach bez majtek stawc przed lustrem no ale teraz nic nie zrobię, jak mawiała Scarlet: "Pomyślę o tym jutro", a w moim przypadku po porodzie mam nadzieje,że to skutek uboczny ciąży, bo wczesniej nie miałam go az w takim stopniu
kurde, ja mimo, że nigdy szczupła nie byłam, to nogi miałam cud malina w sensie nigdy celulitu nie miałam i takie zgrabne mi się wydawały, a teraz? nie dość, że to przecież dwa balerony, to jeszcze sudety i karpaty tam można znaleść

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38239238]Ej, pytanie do mam z krótkim terminem przydatności - czy wam też sutki się takie wrażliwe zrobiły? normalnie mnie bolą :/[/QUOTE]

ja mam niby jeszcze miesiąc ale miałam tak, bolało jak cholera. Od tygodnia smaruję lanomaścią z ziajki i mi trochę przeszło

Cytat:
farbowałyście włosy w ciąży?? bo po świętach planuje ufarbować, taki miałam ładny brązik, a teraz znów mysi kolor ostatnio malowałam w maju.
ja farbowałam tylko raz, po skończeniu pierwszego trymestru, przed swoim własnym ślubem a teraz chodzę jak dziad

Cytat:
Szaja, Ty mnie po prostu rozkładasz na lopatki ajlawiu z tym strzelaniem chociaz do sylwestra poczekajmy bo tu każda typuje, tylko nie siebie ale stresiora załapałam, że to może byc już tak w każdej chwili
no, uciekam, samo sie nie posprząta a mój perfekcjonizm doprowadziłby mnie do załamki nerwowej, jak by wszystko nie było zrobione
ejjj, ja też mam teraz stresa przez pstryczka

Cytat:
Authentic u mnie tez nic nie leci, ale polozna mowila, ze to normalka. niektorym leci, niektorym nie. Nie martwmy sie zatem na zapas...

A DLACZEGO HOPE NIC NIE PISZE. CZYZBY COS SIE KROILO?????
ja też nie mam siary w ogóle

a co do hope, to się tak nie nakręcajcie, pisała jeszcze dzisiaj o 9 a nie każdy jest tak uzależniony od wizażu jak na przykład ja

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 15:34   #1842
suzi31
Raczkowanie

Dziewczyny nadgoniłam trochę wcześniejsze wpisy i sama wymierzę sobie karę , że tak późno napisałam do Delicjanki co się ze mną dzieje. Naprawdę nie wiedziałam, że tak będziecie się martwić o mnie. Jesteście kochane, dziękuję i obiecuję, że następnym razem się poprawię.
Poza tym miałam taki nerwowy czas, bo tu córka wymagająca opieki, koejna część remontu w domu, a tu lekarz mówi, że szybko mam jechać do szpitala. W szpitalu powiedzieli, że jeśli wyjdzie cholestaza to oni jako szpital powiatowy nie zajmą się mną tylko przewiozą mnie do Poznania (50 km od mojego domu). Do tego na wyniki badań musiałam czekać cały dzień.

Cytat:
SUZI ty kobietp lez i odpoczywaj, a nie porzadki ci w glowie.
Dziś jestem grzeczna i odpoczywam, bo jestem tak sklapciała po tym szpitalu, że nie mam na nic sił.
Mam już lekkie rozwarcie i powiem Wam, że czekam tylko do stycznia. Później niech się dzieje co chce. Jestem psychicznie przygotowana na poród, z tym że w zależności od wyników zostanie podjęta decyzja gdzie będę rodzić.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:34   #1843
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Witam się i ja!

Wszamałam już dzisiaj spaghetti z sosem pieczarkowym, a na drugie śniadanie smażony boczek z chrzanem, żeby na głodniaka nie doczekać końca świata, a tu nic . Teraz dla równowagi zjem pomarańczę (ostatnią ) z lodami czekoladowo-wiśniowymi. A jakby któraś miała ochotę, to zapraszam na tort kokosowy. TŻ miał urodziny, to mu zrobiłam, niech ma.
.
Tort kokosowy Uwiielbiam wszystko, co kokosowe.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38239238]Ej, pytanie do mam z krótkim terminem przydatności - czy wam też sutki się takie wrażliwe zrobiły? normalnie mnie bolą :/[/QUOTE]

U mnie spokój nic się nie dzieje, ani nie bolą, ani nie ciekną.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38239747]Basia, z drugiego cichaczem mąż podpija [/QUOTE]

Nigdy niewiadomo

Cytat:
uwaga uwaga któraś z Was pisała , że po posiewie jej wyszedł grzyb candida czy coś takiego. Właśnie dzwoniłam do szpitala i mówili że na moim posiewie też ten dziad wyrósł !
Jutro mój mąz odbierze ten wynik, ale mam pytanie ile czasu się to leczy i w jaki sposób? Bo ja wizytę dopiero mam na 4 stycznia i nie wiem czy to nie bedzie za późno??
Zależy co lekarz przepisze, ja brałam clotrimazolum w globulkach - 6 dni a za drugim razem pimafucin w globulkach - 3 dni.
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:36   #1844
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadgoniłam trochę wcześniejsze wpisy i sama wymierzę sobie karę , że tak późno napisałam do Delicjanki co się ze mną dzieje. Naprawdę nie wiedziałam, że tak będziecie się martwić o mnie. Jesteście kochane, dziękuję i obiecuję, że następnym razem się poprawię.
Poza tym miałam taki nerwowy czas, bo tu córka wymagająca opieki, koejna część remontu w domu, a tu lekarz mówi, że szybko mam jechać do szpitala. W szpitalu powiedzieli, że jeśli wyjdzie cholestaza to oni jako szpital powiatowy nie zajmą się mną tylko przewiozą mnie do Poznania (50 km od mojego domu). Do tego na wyniki badań musiałam czekać cały dzień.

Dziś jestem grzeczna i odpoczywam, bo jestem tak sklapciała po tym szpitalu, że nie mam na nic sił.
Mam już lekkie rozwarcie i powiem Wam, że czekam tylko do stycznia. Później niech się dzieje co chce. Jestem psychicznie przygotowana na poród, z tym że w zależności od wyników zostanie podjęta decyzja gdzie będę rodzić.
Na Polną może? Tak pytam, bo chcę tam rodzić, może się spotkamy
Stary 2012-12-21, 15:39   #1845
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Noc kolejna do ... deziewczyny ja nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 60 dni niewyspania a i co najlepsze, ja jestem na końcu listy, bo według usg mam termin na 19/20 lutego, a wg OM na 22 lutego, mamuniu nie chce sama zostać

Kurde chciałoby się zaśpiewać "Motylem jestem, na na na na, motylem jestem..." cóż, bez komentarza
.

nie zostaniesz sama jeszcze ja jestem wg OM 18.02 a z usg 23.02 więc we dwie zamykamy listę

tak i każde otarcie materiału jest drażliwe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 15:41   #1846
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
nie zostaniesz sama jeszcze ja jestem wg OM 18.02 a z usg 23.02 więc we dwie zamykamy listę

tak i każde otarcie materiału jest drażliwe
hehe ja z OM 15.02. a z usg 23.02 a nie planuję wcześniej
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:53   #1847
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hehe ja z OM 15.02. a z usg 23.02 a nie planuję wcześniej

no to jest nas 3

Mam pytanie jak to jest z karmieniem piersią jeżeli się ma wklęsłą brodawkę??
Stary 2012-12-21, 15:56   #1848
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Znowu ta reklama z bebilonu jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:00   #1849
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie ładne brzusie. No no no.

Lenova- gdzie ty masz niby ten worek z kamieniami? Piekny zgrabny brzuszek ja widze

Eff- malutki,zgrabniutki,fajny

Bokeh-niby mamy ten sam termin ale moj jest o wiele niżej jak twoj. Zaczynam sie bać

Gocha- pokaźny bandzioch fajny

Deli-no nieciekawie ze ten pacior powraca do ciebie i tyle kasy znowu musialas wywalic. A za wagę małej należą sie ogromne brawa

Suzi-fajnie ze juz jestes z nami
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:02   #1850
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Na Polną może? Tak pytam, bo chcę tam rodzić, może się spotkamy
Tak Zoffka, na Polną. Miałam z Polnej lekarza (z ONiER-u), leżałam już tam kilkakrotnie, rodziłam córkę przez cc, ale przez to, że w czerwcu zrobili mi laparoskopię (bo się pomylili i chcieli mi usunąć ciąże) zniechęciłam się i przeniosłam do innego lekarza.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:04   #1851
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
A u mnie nic nie leci i się martwię
A czym?

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

kurde, dziewczyny... nie pisałam wcześniej bo to chyba głupie jest mam od jakiegoś tygodnia, może dwóch, przeświadczenie/przeczucie/intuicje czy ch.j wie co, że ja nie dotrzymam do sylwestra wiem, że mam jeszcze duuużo czasu, ale po prostu taka myśl mnie prześladuje każdego dnia a druga sprawa, ale to już mnie nie prześladuje, po prostu od czasu do czasu mi przechodzi przez myśl, że ja to chyba syna urodzę wiem, jestem ☠☠☠.nięta

Wiesz co, ja z Agatką jakiś czas przed porodem nagle miałam pewność, że cc się skończy.

Cytat:
no to jest nas 3

Normalnie, da się. Tylko może będziesz musiała dłużej uczyć się przystawiania dziecka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:20   #1852
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Tak Zoffka, na Polną. Miałam z Polnej lekarza (z ONiER-u), leżałam już tam kilkakrotnie, rodziłam córkę przez cc, ale przez to, że w czerwcu zrobili mi laparoskopię (bo się pomylili i chcieli mi usunąć ciąże) zniechęciłam się i przeniosłam do innego lekarza.
O kurcze, przykro mi, że tak się stało, ale Ci się nie dziwię, że zmieniłaś lekarza.
Mój lekarz też stamtąd (Klinika Perinatologii i Chorób Kobiecych), miałam tam zakładany szew i rodziłam Zosię.
Stary 2012-12-21, 16:20   #1853
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, DOBRE WIESCI OD RANA!!!!

Dostalam wiadomosc od pstryczka:

Hej mamusie! Pobudka
O 4:30 sn urodzil sie nasz Kubus! 3550g i 57cm szczescia! Pozdrawiamy wizazowe ciocie

Czy pstryczek czasem nie miala miec dzis wizyty u gina?
O co za niespodzianka GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja tu sobie wchodze tak puzno do was a od rana takie wieści

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ale wspaniała wiadomość Gratulacje wielkie dla Pstryczka noi Kubusia rzecz jasna Szczerze mówiąc to mnie zaskoczyła ta wiadomość, ale oczywiście pozytywnie. Ja też tak jak Pstryczek miałam na 6.01 docelowo. Ona miała OM 29.03 a ja 30.
Oj robi się ciekawie

Hehe, dobre w koniec świata to teraz raczej początek świata, bo na pewno dla Kubusia

E tam nie wbiła się w kolejkę, kto to wie w którą stronę idzie kolejka A może to tak datami Pstryczek miała na 6.01, a z tą datą jeszcze 3 osoby zostały łącznie ze mną
Ja tez miałam Om 30 więc jest ciekawie bardzo nie znamy dnia ani godziny chodz dzis własnie brzuch mnie boli jak na okres cały dzień ale mysle sobie że jeszcze czas po ostatniej wizycie a tu niekoniecznie

Cytat:
no chyba nie będzie....

oglądam moje zdjęcia jak byłam chuda.... ;( chce już być znów !!
Ja tez bardzo juz chce byc chuda

Cytat:
Ja cała nie farbuje zaparam się i daje wlosą odpocząc dopiero po porodzie choć czasem nie moge na siebie patrzeć z tymi odrostami
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:20   #1854
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczynki
Na razie tylko się witam i będę Was nadrabiać.
Rano wypisali mnie ze szpitala. W sumie do końca nie wiadomo co było z tą cholestazą - wyniki mieszczą się w normie, tylko że tak szybko lekarz zareagował na to swędzenie, że być może choroba się dopiero zaczynała, a wyniki nie pokazały tego.
Przez tydzień będę kontynuowała branie leków, a w czwartek idę na wizytę i zobaczymy co mi gin. jeszcze zaleci.
Mąż z babcią dzielnie opiekowali się córką, więc byłam spokojna.
Teraz czeka mnie sprzątanie, pranie i ponowne pakowanie torby.
Pstryczku gratuluję Cudowna wiadomość
No super że w końcu jestes w domu

Cytat:
dobrze że daleko nie uciekła

Cytat:
Brawa dla dzidzi
No namęczysz się kochana z tym paciorem nie ma co
Także zaciskaj nóżki i żadnych porządków przedświatecznych

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja Wam zaraz zaskoczę to się przestanie Wam uśmiechać ja chcę święta w domu Cicho

gratki, ja też weszłam - nie ma kasy z ZUSu Pff

Ciiii, niech dosiedzi do stycznia przepowiedz że po Nowym Roku

styczeń

głuptula

a tak serio to w nocy się budziłam kulka razy z takim głupim bólem jak na @... Ale MUSZĘ dotrzymać

Deli gratuluje wizyty
to może coś się szykuje
tak serio to na prawdę mam jakieś dziwne przeczucia co do Ciebie, może nie to że urodzisz przed Świętami ale sylwester powinen należec do Ciebie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie ładne brzusie. No no no.

Lenova- gdzie ty masz niby ten worek z kamieniami? Piekny zgrabny brzuszek ja widze

Eff- malutki,zgrabniutki,fajny

Bokeh-niby mamy ten sam termin ale moj jest o wiele niżej jak twoj. Zaczynam sie bać

Gocha- pokaźny bandzioch fajny

Deli-no nieciekawie ze ten pacior powraca do ciebie i tyle kasy znowu musialas wywalic. A za wagę małej należą sie ogromne brawa

Suzi-fajnie ze juz jestes z nami
No wisi taki woreczek mi właśnie
Wcześniej miałam piłkę pod cyckami a teraz chyba piłka powietrze traci

Narobiłam się lekko i od razu czuje że brzuch cięższy się zrobił
Ale sypialnia błyszczy
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:23   #1855
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Witam się i ja!

Widzę, że wymieniacie się przepisami, więc może macie fajny i szybki na jakieś ciasteczka? Najlepiej pierniki. Bo ja mam same z określonymi wagowo składnikami, a nie mogę się doczekać wagi od TŻ.
A jakby ktoś chciał, to mam mega prosty przepis na ciasto bakaliowe, w sam raz na święta i zawsze się udaje. Jest pyszne, wilgotne i aromatyczne.
a ja robiłam wczoraj pierniczki. Podaję przepis:
500 g mąki plus trochę do podsypywania stolnicy
1 1/2 szkl. miodu
1 szkl. cukru pudru
3/4 kostki masła
1opakowanie przyprawy do pierników
1 jajko
1 łyżeczka sody
szczypta soli

Miód podgrzej na małym ogniu z cukrem, przyprawą i masłem. Mieszaj co jakiś czas, pilnuj żeby się nie zagotowało. Gdy składniki się połączą odstaw do ostygnięcia.
Mąkę przesiej z sodą i solą, dodaj masę miodową i roztrzepane jajko. Wyrób ciasto. Najpierw jest ono dość rzadkie ale jak wsadzisz do lodówki to stężeje (ja wsadziłam na 2 h ale już po 1 h było ok).
Potem wałkujesz na grubość ok. 0,5 cm i wykrawasz.
Wsadzasz do rozgrzanego piekarnika na ok. 13 min (temp. 180 st. C).
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:24   #1856
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ja leniuchuje a Tż składa meble o takie mamy
http://www.meblewojcik.pl/pokoje/szc...CIANKA/1/6/p/1 bo od srody stały w domu dobrze że się zabrał za to bo inaczej
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:33   #1857
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
no to jest nas 3

Wtedy najlepiej jest karmić przez nakładki laktacyjne. I one wyciągną brodawkę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:00   #1858
ewulkaaa
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38242828]
Wiesz co, ja z Agatką jakiś czas przed porodem nagle miałam pewność, że cc się skończy. [/QUOTE]

no co ty nie strasz! my jeszcze przeprowadzić się musimy, urządzić trochę no i muszę coś naszykować dla niej, bo przecież póki co wszystko w kartonach to by było straszne, przecież mąż by tego na bank nie ogarnął dlatego za wczasu naszykowałam torbę do szpitala dla Ani, tak w razie w

ale kurde, teraz to mnie normalnie przestraszyłaś!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:03   #1859
scotasia
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, mam pytanko. Jaka powinna byc dlugosc szyjki macicy w 31 tyg? W 21 tyg mialam 36 mm, teraz 27 mm... i sie zastanawiam czy to normalne ze sie az tak skrocila? Niby lekarz powiedzial, ze jeszcze sie mieszcze w jakiejs tam normie, ale to nie oznacza, ze wykluczamy mozliwosc porodu przedwczesnego. Jak jest/było u Was? Eh czlowiek to sobie zawsze znajdzie powod do zmartwien....

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-21 o 17:20
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:12   #1860
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
No i kolejny dzieciaczek na świecie. Gratulacje dla Ciebie pstryzku. Duży chłopak.Trzymajcie się cieplutko
No to która następna w kolejce??
my tu wyrywne nie jestesmy

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Tort kokosowy Uwiielbiam wszystko, co kokosowe.
o to tak jak ja nawet jogurt kiedys dorwałam

w domu posprzątane, aż sie wszystko błyszczy jak piesowi jajca jutro tylko łazienka, bo juz dzisiaj mi sie nie chce
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości