W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII część XX - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 15:52   #301
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dzika-to cie nie pocieszy ale wiedz, ze w koncu urodzisz ta mysl trzymala mniejak juz lazilam te 2 tygodnie przenoszona

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
odpisala Jasiowa przed chwila:
Umieram rozwarcie sie nie robi w ogole. Boli jak cholera. Dziewczyny trzymajcie mono kciuki
Nie no nawet Jasiowa wzięła i poszła se rodzić
Sola jestem rozczarowana, ta przepowiednia ewidentnie nie dotyczyła mnie
No ale żeby nie było, kciuki za Jasiową!

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Hej Kochane!!! Jestem już, mam internet

Przede wszystkim, gratuluję nowym Mamuśkom klask i:
My od poniedziałku jesteśmy w domku. Adaś dużo je, dużo śpi, czasem pogada z rodzicami Na początku nie miałam pokarmu więc w szpitalu dawałam mm, teraz tylko cyc ale Mały nie może się nauczyć porządnie chwytać. Brodawki mam zmasakrowane, popękane więc muszę karmić przez nakładki. Poza tym ok
Poród w miarę ok, ale potwierdzam że druga cesarka dużo gorsza. Brzuch mnie bolał okrutnie ponad dobę. Teraz już dobrze, dzisiaj zdjęli mi szwy.

Później napiszę coś więcej i trochę poczytam co tutaj się działo
No nareeeeeszcie!
A ja to mam z Tobą do pogadania. Wszyscy rodzą tylko nie ja. Wiedziałaś, że mnie na taką minę pakujesz
I nie wiem jak inne ciotki ale ja to bym chętnie młodego obejrzała, dawaj foty

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:23   #302
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Majeczko- witaj z powrotem !!!

Kciuki za Jasiową !!!!!!

......................

Zapomniałam Wam napisac, że Alicja kończy dzisiaj miesiąc

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:30   #303
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Kawał baby
Najlepszego!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:32   #304
peperonik
Zadomowienie

Pokrzywka gratulacje!!!
nielegalna sliczny opis,gratuluje!

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Przyszedł mój konik fp!
Ale fajooooowy!
mam i ja
zamowilam w niedziele,a wczoraj przyszedl kurierem- wyslali w poniedzialek i cos dlugo szo,ale teraz maja kociol przed swietami
konik to pierwszy prezent malutkiej pod choinke (ciocia sponsorowala)
jest zarabisty i Laurka go odrazu polubila sluchac - w nocy przy nim zasnela i pozwolila rodzicom na male barabara pierwsze po porodzie - strach byl,ale bylo calkiem fajnie jak pierwszy raz tylko lepiej
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:32   #305
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

wlasnie tez macie tak czesto pranie?bo ja co dzien juz sie boje rachunkow po prostu masakra
Ja to może co chwilę nie piorę, bo mam trochę tych wszystkich ubrań i pieluch, ale co chwilę coś wrzucam do prania.

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a śmiałyśmy sie z Jasiowej, że ma zwolnienie do końca świata, bo potem nie potrzebne, a ona sie wzięła i rodzi

A to nie wiedziałam, że miała zwolnienie do końca świata

Cytat:
Umieram rozwarcie sie nie robi w ogole. Boli jak cholera. Dziewczyny trzymajcie mono kciuki
Trzymam bardzo mocno

Kurczę, to musi być frustrujące jak boli, a rozwarcie w ogóle nie postępuje.

Mnie bolało, ale przynajmniej był tego jakiś efekt.

Cytat:

My od poniedziałku jesteśmy w domku. Adaś dużo je, dużo śpi, czasem pogada z rodzicami Na początku nie miałam pokarmu więc w szpitalu dawałam mm, teraz tylko cyc ale Mały nie może się nauczyć porządnie chwytać. Brodawki mam zmasakrowane, popękane więc muszę karmić przez nakładki. Poza tym ok
Poród w miarę ok, ale potwierdzam że druga cesarka dużo gorsza. Brzuch mnie bolał okrutnie ponad dobę. Teraz już dobrze, dzisiaj zdjęli mi szwy.

Ale super, że wróciłaś.
Prawie wszystkie stąd uciekły na fb

Cytat:

Nie no nawet Jasiowa wzięła i poszła se rodzić
Sola jestem rozczarowana, ta przepowiednia ewidentnie nie dotyczyła mnie
Może rzeczywiście osoby się pomyliły w tej przepowiedni.
Nawet Jagna pojechała na IP.
Ale jeszcze masz trochę czasu i nadzieja pozostała

Cytat:
No nareeeeeszcie!
A ja to mam z Tobą do pogadania. Wszyscy rodzą tylko nie ja. Wiedziałaś, że mnie na taką minę pakujesz
Majka - na taką minę ją wpuściłaś - nawet żarcie z Makszita nie pomaga.

Cytat:

Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:34   #306
agasobo
Zadomowienie

dzień dobry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mój dzieć śpi po spacerze, więc mam chwilę czasu i włażę tu, bo dawno Was nie odwiedzałam i się stęskniłam

ledwo facebooka ogarniam, a co dopiero wizaż, jeszcze do tego dzisiaj wyjeżdżam na święta, więc pewnie będę sporadycznie

wklejam zdjęcie Antucha mojego, cobyście o nas nie zapomniały

Wszystkim Wam moim Kochanym życzę
WESOŁYCH, ZDROWYCH, BOGATYCH i POGODNYCH ŚWIĄT!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0346.jpg (72,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0355.jpg (71,8 KB, 78 załadowań)

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:38   #307
hania207
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki za Jasiową !!!!!!

......................

klask i:

właśnie zauważyłam, że pierwsza styczniówka urodziła sn

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:40   #308
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
dzień dobry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mój dzieć śpi po spacerze, więc mam chwilę czasu i włażę tu, bo dawno Was nie odwiedzałam i się stęskniłam

ledwo facebooka ogarniam, a co dopiero wizaż, jeszcze do tego dzisiaj wyjeżdżam na święta, więc pewnie będę sporadycznie

wklejam zdjęcie Antucha mojego, cobyście o nas nie zapomniały

Wszystkim Wam moim Kochanym życzę
WESOŁYCH, ZDROWYCH, BOGATYCH i POGODNYCH ŚWIĄT!!!!!
Śliczny

Super, że się odezwałaś Byłam ciekawa co u Ciebie.

Wesołych świąt !!!!
Stary 2012-12-21, 16:40   #309
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki za Jasiową !!!!!!

......................

to juz prawie dorosła dziołcha

agasobo Antos słodziaczek ja bym chciała go zapoznac z Matylka

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:40   #310
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
musso i sola-fajnie ze macie trche czasu
ja do kibla nie mam kiedy isc ...dzis w nocy raz maz dal malemu jesc bo ja juz nie wyrobilam...jestem ciagle zmeczona, niewyspana, glodna a najlepsze ze nie mam apetytu jak juz usiade cos zjesc

ale i tak kocham malego ponad zycie i moge sie w niego wpatrywa godzinami

byla polozna i dala mi liste co mam jesca czego nie moge wg niej-grzyby na wigilie odpadaja, owoce jednopestkowe tez, mieso wedzone surowe, smazone, banany, jogurty i wogoloe pare innychrzeczy.ogolnie mnie zalamala wyzwala mnie ze zjadlam kawalek czekolady, ale malemu przeciez nic nie bylo
no i maly chyba ma potowki wg niej to dlatego ze nosze w rożku
uff to mój jest grzeczny naje się i idzie spać... i niby mam czas dla siebie gdyby nie naloty ciągle gości. ; /

bananów nie można? myślałam, że banany i jabłka to wskazane są

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja też nie jestem do końca wyspana, bo taki sen na raty to też fajny nie jest, a ja zawsze lubiłam dużo pospać, ale jak piszecie,że dzieci non stop wiszą na piersi to doceniam to,że w ogóle mogę pospać.

Jest tyle różnych list odnośnie jedzenia, że trzeba chyba zaufać trochę swojej intuicji i zdać się na zdrowy rozsądek, bo inaczej zwariujemy.
ja tam nie wiem kiedy będę mogła się w końcu wyspać, chyba nie prędko, mały w nocy nie wariuje, ale co 2-3 h wstawać to też nie fajnie, a w dzień nie mam kiedy się położyć.

Cytat:
Przepraszam,ze nie jestem w stanie nadrobic i nie wiem czy juz wiecie,ale Jasiowa rodzi
o 1.00 odeszly jej wody
czy ma ktoras informacje jak jest teraz??? czy napisac do niej??
Cytat:
ale fajnie że rodzi, ale nie fajnie, że postępu nie ma ; /
trzymam kciuki

Cytat:

witaj kochana! jak tam na swoim?
u nas ok, tylko co chwila trzeba coś do mieszkania dokupywać i kasa idzie... ja z małym w domu, a mąż gania i załatwia wszystko.

Cytat:

Kciuki za Jasiową !!!!!!

......................

brawa dla Alci!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:43   #311
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
klask i:

właśnie zauważyłam, że pierwsza styczniówka urodziła sn
Rzeczywiście
Stary 2012-12-21, 16:46   #312
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Pokrzywka gratulacje!!!
nielegalna sliczny opis,gratuluje!

mam i ja
zamowilam w niedziele,a wczoraj przyszedl kurierem- wyslali w poniedzialek i cos dlugo szo,ale teraz maja kociol przed swietami
konik to pierwszy prezent malutkiej pod choinke (ciocia sponsorowala)
jest zarabisty i Laurka go odrazu polubila sluchac - w nocy przy nim zasnela i pozwolila rodzicom na male barabara pierwsze po porodzie - strach byl,ale bylo calkiem fajnie jak pierwszy raz tylko lepiej
no mój mały od nas konika nie dostanie bo już niestety nic mu nie zdążę kupić... jutro powiem mężowi by pojechał do sklepu i coś mu kupił bo jak to tak bez prezentu...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-21, 16:47   #313
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny

Super, że się odezwałaś Byłam ciekawa co u Ciebie.

Wesołych świąt !!!!
A dzięki u nas wszystko ok, powoli się z małym docieramy. Muszę przyznać, że pierwsze tygodnie były ciężkie, miałam doła, ciągle ryczałam, do tego wyrzuty sumienia, że nie karmię go piersią. Teraz lepiej już się rozumiemy, już się tak nie stresuję jak zaczyna ryczeć
Niestety jestem prawie cały czas sama, bo mój mąż pracuje od 10:00 do 23-24:00, więc czasami mam już dość i jestem zmęczona, ale jak mój klocek się do mnie uśmiecha albo robi minki w kąpieli, to mi to naprawdę wszystko wynagradza

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
agasobo Antos słodziaczek ja bym chciała go zapoznac z Matylka
nie ma problemu jak się cieplej zrobi to się spikniemy jakoś

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 16:56   #314
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
A dzięki u nas wszystko ok, powoli się z małym docieramy. Muszę przyznać, że pierwsze tygodnie były ciężkie, miałam doła, ciągle ryczałam, do tego wyrzuty sumienia, że nie karmię go piersią. Teraz lepiej już się rozumiemy, już się tak nie stresuję jak zaczyna ryczeć
Niestety jestem prawie cały czas sama, bo mój mąż pracuje od 10:00 do 23-24:00, więc czasami mam już dość i jestem zmęczona, ale jak mój klocek się do mnie uśmiecha albo robi minki w kąpieli, to mi to naprawdę wszystko wynagradza
To super, że jest coraz lepiej Ja też nie karmię piersią - to znaczy cały czas próbuję, ale moja woli butelkę od piersi ( w szpitalu musiała być dokarmiana) i przy piersi to może sobie poleżeć i pociumkać, ale jedzenia z tego nie ma - ewentualnie z jedno lub dwa pociągnięcia. Odciągam jej swój pokarm i daję mm, bo ma duży apetyt i nie nadążam z produkcją.
Z jednej strony szkoda, ale z drugiej - też są plusy tej sytuacji.

Cytat:
nie ma problemu jak się cieplej zrobi to się spikniemy jakoś
Która to zapraszała nad morze?
Stary 2012-12-21, 17:15   #315
Neipys
Zadomowienie

Kciuki za Jasiową
Niezla mobilizacja na koniec.....
Moje białko w moczu wzrosło w ciągu 3 dni z 0,25 do 0,28, ale norma jest do 0,3 to chyba nie będę panikować i nigdzie jechac, poczekam do poniedziałku na wizytę u gina.
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 17:18   #316
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
MÓJ OPIS PORODU:
Chyba mam w końcu chwilkę czasu żeby napisać Wam jak przebiegał mój poród
Termin miałam na 15 grudnia i tego też dnia urodziła się nasza Blanka. Gdy kończył się 14 grudnia byłam trochę zawiedziona, że nic się nie zaczęło i stwierdziłam, że skoro jest już tak późna godzina to w terminie na pewno już nie urodzę. Nie mogłam jednak jakoś zasnąć. Poszłam oglądać TV, Malutka strasznie się wierciła w brzuszku. Około 1 w nocy położyłam się spać. Obudziłam się o 3 w nocy. Zrobiłam siku i wróciłam do łóżka. Nagle czuję, że mam mokro w majtkach. Ale jeszcze spokojna poszłam do toalety. Stwierdziłam, że pewnie jakaś kolejna część czopa. Majtki i wkładka były całe mokre a mi dalej ciekło po nogach. Jak uświadomiłam sobie, że wody mi odeszły momentalnie zaczęłam się stresować i trząść. Szybko zawołałam męża. On zaczął pakować rzeczy do szpitala, ja wzięłam szybki prysznic. W szpitalu byliśmy około 3:45. Najpierw formalności, zaczęły się skurcze. Około 4:00 zbadał mnie ginekolog miałam już 4 cm rozwarcia. Potem zabrano mnie na lewatywę i skurcze już się tak rozkręciły, że miałam je dosłownie jeden po drugim. Potem nie dość, że skurcze były częste to bolało tak okropnie, że gdy miałam 5 cm rozwarcia poprosiłam o ZZO, bo już nie mogłam wytrzymać. Oczywiście czekałam jeszcze na wolne łóżko do porodu, musiałam zatem chodzić po korytarzu a już nie mogłam. Weszłam pod prysznic, ale to nic nie dało. Dostałam jeszcze jakieś czopki rozkurczowe, ale mam wrażenie, że wzięłabym ich 10, a to i tak nic by mnie zmieniło. W końcu gdy było już dla mnie łóżko mogłam się na nim położyć i poskakać trochę na piłce w oczekiwaniu na anestezjologa. Dłużyło się to niemiłosiernie, krzyczałam z bólu strasznie. W końcu zrobiono mi ZZO, ulga niesamowita - ale...niestety...ból po ZZO jest mniejszy, ale wydłuża poród. Także gdy miałam już 10 cm rozwarcia i znieczulenie przestało działać postanowiłam za namową położnej nie brać kolejnej dawki, żeby szybciej urodzić. Podano mi jeszcze coś w kroplówce, pewnie oksy żeby na powrót rozkręcić skurcze - i wtedy się zaczął prawdziwy ból. W dodatku położna kazała mi zrobić siusiu, jak usiadłam na toalecie to zaczęły mi się takie parte, że już myślałam, że nie wstanę. Oczywiście nie wyciekła nawet kropelka moczu, więc włożyli mi cewnik. Trochę pomogło, ale główka ciągle nie chciała przejść przez szyjkę, Malutka była spora. Męczyłam się więc niesamowicie, żeby w końcu przeszła. Darłam się jak głupia na cały szpital. W końcu główka przeszła przez szyjkę, mogłam zacząć rodzić Małą. Nie wiem naprawdę skąd w nas tyle siły, żeby mimo całego bólu i wycieńczenia przeć nadal. Ja momentami myślałam, że już nie wytrzymam, ale położne mnie dopingowały i to bardzo pomagało. Nie obyło się oczywiście bez nacięcia, ale w sumie poczułam tylko lekkie uszczypnięcie. I urodziłam za którymś tam parciem (bo z tego wszystkiego nawet nie wiem za którym). Jak ją już zobaczyłam to cały ból świata minął. Zakochałam się w niej od razu. Czekałam jednak na płacz, zaczęła płakać dopiero po kilku sekundach. Okazało się, że szyjka i ciałko miała owinięte pępowiną. Potem na salę wszedł mój mąż, którego wcześniej wygoniłam i czułam, że wszystko wypełnia się miłością. Miałam obok siebie dwie najukochańsze osoby w moim życiu. Niesamowite przeżycie.
Potem mnie oczywiście szyli, a Blankę wzięli na badania. Mierzyła 56 cm, ważyła 3850 gr, dostała 8 punktów - ale to ze względu na owiniętą pępowinę i ogólnie ciężki poród. Miała też obrzęk na główce i krawiaczek na ramionku. Na szczęście szybciutko doszła do siebie A ja kocham ją całym sercem i gdy na nią patrzę to czuję, że mojego męża kocham jeszcze mocniej choć myślałam, że tak się już nie da

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Moja Ksiezniczka malutka urodzila sie o 11 45. Waży 2650 g i ma 51 cm. Jest cudowna ale widzialam ja tylko chwilke. Ja odpoczywam, jeszcze glowy nawet nie moge podnieść

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Evvelina jest na porodowce - napisała na fb.
Miala w nocy skurcze.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Pokrzywka napisała Adaś urodzony 21 grudnia o 2:29 w nocy. 3600g, 56 cm. 9/10 pkt przez cc.

GRATULUJĘ!!!!

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Jagna napisala:
Hej! Jestem na oddziale, skurcze co 5-6 min. Mam czekac na decyzje ordynatora bo COS podobno ze mna dzis zrobia. I mam nie jesc i nie pic. Co to znaczy?

Cytat:
Info od Jagnny:
eee.. chyba nici z porodu dzis. Ulka po tatusiu jest len i odmawia wspolpracy. Mialam miec cewnik Falowey'a,ale rozwarcia zero i nie upchna:P zrobili mi test oksy,nic z niego nie wyniklo. Jutro beda mnie rozwierac zelem. Do pon mam NIBY urodzic. Gin sugerowala cc,ale chce sprobowac sn najpierw.

Cytat:
Ja mam pytanie techniczne do rozpakowanych.
Jak czułyście dziecko przed porodem, chodzi mi o ich ułożenie. Czy to już tak jest, że one są tak mega 'zjechane' na dół czy po prostu odwrócone głową w dół a ciałko hulaj dusza piekła nie ma ?
ja nie czułam jakiejś różnicy wielkiej i żeby było wyjątkowo nisko wiedziałam że głowa na dole ale ruszał się ostro

Cytat:
biedna

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

a się dziewczyny rozkręciły
terminowo normalnie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 17:33   #317
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
No nareeeeeszcie!
:brzyda l: Wybacz Ale urodzisz jak skończymy tą część albo jak wszystkie urodzą

Będą foty Za jakiś czas, jak znajdę kabelek po przeprowadzce

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:

dla Ali

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

witaj kochana! jak tam na swoim?
u nas ok, tylko co chwila trzeba coś do mieszkania dokupywać i kasa idzie... ja z małym w domu, a mąż gania i załatwia wszystko.
Super! Ale jeszcze sporo roboty zostało, takich pierdół wykończeniowych
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 18:20   #318
ImmortalWoman
Zakorzenienie

gratulacje dla Pokrzywki
za Jagnę i Jasiową

u mnie dzisiaj była Pani położna już drugi raz miła kobitka mały w ciągu 5 dni przybrał 170g więc suuper i ODPADŁ NAM KIKUT

ja mam szew ściągnięty i czuję się o niebo lepiej

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:

Kciuki za Jasiową !!!!!!

......................

jeej jak to leci gratulacje
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 18:23   #319
kaaamila1
Zakorzenienie

Aga- Antoś cudowny Ma świetne włoski !!!

...............

Miałam Wam napisac, że przyszła karuzelka z Tiny Love ,, Mała Księżniczka" i moja córcia jest dosłownie nią zafascynowana. Jak pierwszy raz ją włożyliśmy to gadała do niej i się zacieszała na głos !!! Byłam w szoku, bo nigdy wcześniej jej się coś takiego nie zdażało !!! No a teraz leży już sama w łóżeczku oglądając karuzelkę od 30 minut .. Póki co nie płacze..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 18:24   #320
T'ai
Zakorzenienie

Ma_majka fajnie cię widzieć
miałam rodzić po tobie i widzisz
Stary 2012-12-21, 18:31   #321
Ma_majka
Zakorzenienie

Dziewczynki, mam pytanko odnośnie becikowego. Od 1 stycznia zmieniają się zasady przyznawania, i w związku z tym, czy liczy się data złożenia wniosku czy to, kiedy się dziecko urodziło? Tzn jeśli złożę w styczniu, a przekroczyliśmy dochód tam określony, to dostaniemy czy nie? Bo panie w moim urzędzie nie wiedzą A nie wiem czy uda mi się gina dorwać po to zaświadczenie.
Aaaa, i czy potrzebny jest PESEL dziecka?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Ma_majka fajnie cię widzieć
miałam rodzić po tobie i widzisz
No widzę, widzę I jeszcze się wstrzeliłaś w tak pożądany termin Gratuluję
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 18:44   #322
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
:brzyda l: Wybacz Ale urodzisz jak skończymy tą część albo jak wszystkie urodzą

Będą foty Za jakiś czas, jak znajdę kabelek po przeprowadzce

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

dla Ali

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Super! Ale jeszcze sporo roboty zostało, takich pierdół wykończeniowych
a to podobnie jak u nas... co chwila jeszcze o czymś sobie przypominamy.

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
gratulacje dla Pokrzywki
za Jagnę i Jasiową

u mnie dzisiaj była Pani położna już drugi raz miła kobitka mały w ciągu 5 dni przybrał 170g więc suuper i ODPADŁ NAM KIKUT

ja mam szew ściągnięty i czuję się o niebo lepiej

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

jeej jak to leci gratulacje
już kikut?! ja też chcę, bo normalnie zmora z tym pępkiem jego dla mnie. ..

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Dziewczynki, mam pytanko odnośnie becikowego. Od 1 stycznia zmieniają się zasady przyznawania, i w związku z tym, czy liczy się data złożenia wniosku czy to, kiedy się dziecko urodziło? Tzn jeśli złożę w styczniu, a przekroczyliśmy dochód tam określony, to dostaniemy czy nie? Bo panie w moim urzędzie nie wiedzą A nie wiem czy uda mi się gina dorwać po to zaświadczenie.
Aaaa, i czy potrzebny jest PESEL dziecka?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

pesel jest wymagany ponoć... ja na pewno z tym nie wyrobie, czekamy na pesel, a gina mam 28.12 więc późno wszystko.

a powiedzcie mi by zgłosić dziecko w przychodni to też już pesel trzeba mieć? i po jakim czasie najlepiej pierwsza wizyta u pediatry?

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

POMÓŻCIE! co mogę zrobić jutro na obiad?
nie mam pojęcia co ja mogę jeść... ryba była wczoraj...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-21, 18:46   #323
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, i czy potrzebny jest PESEL dziecka?[COLOR="Silver"]
Pesel jest potrzebny do becikowego.
Liczy się kiedy się dziecko urodziło.

Tutaj info ze strony MOPR z Białegostoku ( pierwsza lepsza strona jaką udało mi się znaleźć).
http://mopr.bialystok.pl/swiadczenia_rodzinne.html

"W przypadku urodzenia się dziecka przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy, jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia się dziecka przyznaje się na podstawie przepisów dotychczasowych."

Cytat:

a powiedzcie mi by zgłosić dziecko w przychodni to też już pesel trzeba mieć? i po jakim czasie najlepiej pierwsza wizyta u pediatry?
Ja nie musiałam czekać na pesel, została od razu zapisana. U mnie wizyta miała się odbyć w przeciągu 2 tygodni, choć to chyba jest różnie. Warto jednak nie czekać zbyt długo, bo gdzieś w 6-8 tygodniu trzeba pójść do ortopedy na kontrolę bioderek, a do którego trzeba mieć skierowanie.
Stary 2012-12-21, 18:56   #324
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Pesel jest potrzebny do becikowego.
Liczy się kiedy się dziecko urodziło.

Tutaj info ze strony MOPR z Białegostoku ( pierwsza lepsza strona jaką udało mi się znaleźć).
http://mopr.bialystok.pl/swiadczenia_rodzinne.html

"W przypadku urodzenia się dziecka przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy, jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia się dziecka przyznaje się na podstawie przepisów dotychczasowych."

Ja nie musiałam czekać na pesel, została od razu zapisana. U mnie wizyta miała się odbyć w przeciągu 2 tygodni, choć to chyba jest różnie. Warto jednak nie czekać zbyt długo, bo gdzieś w 6-8 tygodniu trzeba pójść do ortopedy na kontrolę bioderek, a do którego trzeba mieć skierowanie.
poszłabym w tym przyszłym tygodniu, ale tu święta, tu mam gina, tu ma przyjśc ta położna znów i nie mam kiedy... a pózniej sylwester ; / ehh no nie pasuje mi ten okres świąteczny teraz ... chyba że uda mi się w czwartek na popołudnie z nim pójść, muszę sprawdzić godziny przyjęć lekarza...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-21, 19:14   #325
musso4
Zakorzenienie

ja już pisałam, że my wszystko załatwiliśmy i dopiero pesel przyszedł pocztą, po jakiś 2 tygodniach
Stary 2012-12-21, 19:27   #326
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
a

już kikut?! ja też chcę, bo normalnie zmora z tym pępkiem jego dla mnie. ..

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

POMÓŻCIE! co mogę zrobić jutro na obiad?
taaaak !! już odpadł matko jak się cieszę

a co do obiadów ani mi nie mów moja rodzina od kilku dni jest na rosole

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-12-21 o 19:29
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 19:32   #327
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
g

ja mam szew ściągnięty i czuję się o niebo lepiej [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ja też nie mam pomysłu na obiady
Stary 2012-12-21, 19:32   #328
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak !! już odpadł matko jak się cieszę

a co do obiadów ani mi nie mów moja rodzina od kilku dni jest na rosole
zazdroszczę

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-21, 19:40   #329
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki
no i wzajemnie
Stary 2012-12-21, 19:58   #330
emylka86
Zakorzenienie

idziemy się kąpać, trzymać kciuki!

Borysek 09.10.2015

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości