|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() i na każdym ryczę jak dziecko wychodzi, a dziś to po prostu był odcinek, że zaciskałam kciuki i modliłam się kto nie chce niech nie czyta Był odcinek, że babka rodziła 3 dziecko i jak miała parte to parła a dziecko się cofało... potem zawieźli ją na operacyjną dali ZZO i kleszczami obrócili dziecko, bo było bokiem buźką, główka przeszła już na zewnątrz, a ramiona nie chciały się przecisnąć. Normalnie koszmar... widziałam po pielęgniarkach, że się bały. Dziecko sine się robiło, a mimo parcia ramiona utknęły. Więc położona musiała złamać obojczyk. I po tym jakoś udało się wyciągnąć. Dziecko było jak kukiełka bezwładne i musieli je reanimować, na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Ale było pokazane wszystko, np główka przeciśnięta, a reszta jeszcze w środku. Kurcze mogłabym być położną. Ale znając mnie to przy każdym porodzie zanosiłabym się płaczem Więc co ze mnie za położna by była odkąd jestem mamą to narodziny dziecka wywołują u mnie potok łez Cytat:
bebilon mnie znowu atakuje
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-12-21 o 17:27 |
||
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe zawsze to coś ) Z drugiej strony nie wyobrażam sobie teraz jazdy np mpk tee zapachy... łeeeeee....
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
pod względem porodu, to nie boję się
a mi jeszcze inne reklamy wyskakują dodatkowo Idę naklejać noski reniferom
|
|
|
#3335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakwas staram się szklankę dziennie (ale wychodzi mi to 5/tydzień). Mięsa czerwonego nie jem więcej, bo nie mam ochoty Ale szpinak, brokuły, jajka, migdały, śliwki suszone są częstszym gościem na moim stole O i natkę z pietruszki walę do wszystkiego ![]() A wyrobienie tej karty stałego kliento-pacjenta do czegoś zobowiązuje/ coś kosztuje?
|
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DA fakt, z taką płaczącą położną, to mogłabyś nieźle zamieszania narobić czy coś się stało, czy co, zanim by się ktoś zorientował że to wzruszenie )
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygodne to jest bardzo i całą dokumentację masz dodatkowo w necie. no i, jak Obsewatorka napisała, zniżka
|
|
|
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba z 5 zł kosztowało, do niczego nie zobowiązuje, daje zniżkę. Kurcze nie pamiętam czy 5 czy 10 zł. Ale jakoś niedużo.
|
|
#3339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mogę linka prosić?
|
|
|
#3340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach piękne wspomnienia, to logowanie się on line, żeby zobaczyć czy jest się w ciąży Ale tak jak pani teraz miała, nie wszystko odbierzesz on line, właśnie chyba grupy krwi i HIV i inne jakieś takie newralgiczne.
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Sorceresss a z jakiego przepisu robiłaś ten zakwas bo kupiłam dziś buraki i mam zamiar robić
|
|
|
|
|
#3342 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Półśpiochy tygryskowe wymiatają ![]() U mnie w takich cenach ciężko znaleźć coś co się nadaje do kupienia. Gdzie Wy szukać takich tanich szmateksów?? Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam, że końcem stycznia mamy zaproszenie do znajomych którzy mieszkają 120 km od naszego miasta. Jak myślicie na miesiąc przed porodem można się wybrać w odwiedziny na weekend tak daleko?? Bo ja sobie właśnie zdałam sprawę, że raczej to dość ryzykowne. A nie wyobrażam sobie rodzić w szpitalu innym niż ten w moim mieście. Ten ostatni? Też oglądałam, siedziałam i zaciskałam zęby żeby ten dzieciaczek wyszedł z tego cało. Masakra Ja już po wigilii firmowej, poszło gładko. Czułam się jak gwóźdź programu. Stałam nad tym zastawionym stołem ze sterczącym brzuchem, a wszyscy się zachwycali. Ale bardzo miło mi było słyszeć jak się zachwycają brzuszkiem i mną w ciąży. Mój brzuchol nadal twardy. I dziś trochę pobolewał. Już się dziś kładę do łózia i nigdzie nie ruszam, jutro też planuję wypoczywać. Wkońcu maleństwo najważniejsze
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś chłop był po ten wynik i nie odebrał go - dwa dni się na te przeciwciała czeka. oczywiście sobie tego nie zakonotowałam albo nie usłyszałam albo nikt mi nie powiedział...
|
|
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Despa tupnęła nóżką i mam milczeć. No dobra, z okazji świąt niech Ci będzie, na przyszłość włącz sobie ignor mojego nicka i po sprawie.
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i tak ma być
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DCytat:
w ogóle miło bardzo że Cię zaprosili !
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc jak będziesz się dobrze czuła to nie ma przeciwskazań
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
No też byłam w szoku, wkońcu od 4 miesiecy jestem na l4, poza tym jestem w tym zespole od marca, także nie zdążyli się jakoś ze mną zżyć, a jednak o mnie pamiętali. Bardzo miło się poczułam
Życzę każdej z Was takich współpracowników.
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 koszy dziecięcych rzeczy i zawsze pełne i na prawdę można cos ładnego znaleźć
|
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Zazdraszczam
![]() Cytat:
Jak dla mnie masakra
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego te super wanny do rodzenia, u nas nie ma niestety ;/ daję dalej rutinoscorbin junior, wapno i tran nic nie kupowałam, bo tych syropów jest multum i jak mocniej zacznie kaszleć to idziemy do lekarza by przepisał jaki on uważa. U nas sprawdził się bactrim, ale niestety się już skończył. Do tego od wczoraj daję jej maliny i nacieram wickiem. a linka nie mam, bo oglądam w tv Cytat:
za wigilię! Ja też mam twardy dzisiaj i nos-pę brałam, boli mnie i napina mi się. Czasami mocno i zastanawiam się czy nie jechać do lekarza, ale jednak po nospie trochę przeszło. A najlepsze, że dziś nic nie robiłam... cały dzień przeleżałam, tylko obiad szybki zrobiłam, bo makaron z sosem i pulpety do tego
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakim kanale, bo nie zwróciłam uwagi gdzie leci? A wypłuka gardełko? Bo nam kilka lat temu pediatra polecił do płukania gargarin i jak dotąd sie sprawdza.
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrażalne... błaaagam...
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze być cokolwiek
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3356 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyda się ![]() Szkoda, że mi nie dali... a już kilka stówek u nich zostawiłam... i krwi... i siuśków... i... Cytat:
Kurcze, pamiętam jak dziś a to było 5m-cy temu Cytat:
sorki, że tak, ale link się nie wkleja.... nie daję kminku... i Obserwatorka też zachwala jego smak ![]() Dzisiaj planuję wstawić porcyjkę, żeby przez nasza nieobecność się kisiło ![]() Dziewczyny.... ale płakałam jak bóbr dzisiaj na "How I Met Your Mother" (odcinek z 17.12).... siedziałam i zanosiłam się płaczem... Hormonki
|
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny może któraś ma ochotę pooglądać sukieneczki i nie tylko
![]() http://www.asos.de/Damen-Mode-f%C3%B...ize=20&sort=-1 |
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
strippi boj sie boga, ja raz oglądnęłam jak teraz byłam wPL, akurat rodziła pani co była po wypadku i ciut opóźniona, ale udało jej się urodzić zdrowa dziewczynka - a przez cały czas tryskała dobra energia.
aaa ew można się do ciebie uśmiechnąć i zgrasz na płytki chętnie od lutego bym się ''przygotowywała'' psychicznie a u mnie zaraz będzie PIZZZA tak wiem okropna jestem ale ja tez was kocham
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Raczkowanie
|
CześćMamuśki!
Meldujemy się po wizycie ![]() Mały na 100 % jest chłopczykiem Waży 564 g i ma dłuuuugie nogi ![]() Na USG było widać że rączkami za głowę się trzyma,zwinął się w kłębek jak kot i ułożył się poprzecznie ![]() Wszystko jest w porząsiu mamy 23 tydzień i 6,7 kg na plusie.To chyba w normie jest nie ? ![]() Następna wizyta 14 stycznia
|
|
#3360 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę preferencje smakowe na forum, proponuję puszką po coli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Megi - szczęścia i radości! Moonis - brawo za wizytę
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2012-12-21 o 19:31 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Ale szpinak, brokuły, jajka, migdały, śliwki suszone są częstszym gościem na moim stole 

. Ale już foch o to, że się nie jasno napisało co się ma na myśli to już kolejna nowość. Ja akurat nie mam problemu ze spieraniem się czy dyskutowaniem z kimś. A że bierzesz to tak osobiście, że traktujesz to jako jakąś wielką uszczypliwość, to już nic nie poradzę, nie taka była intencja. A nie, że raz ktoś coś zanegował, to obraza i jeszcze analiza psychologiczna w gratisie. Internet nie przestaje mnie zaskakiwać 

albo nie usłyszałam albo nikt mi nie powiedział...
w ogóle miło bardzo że Cię zaprosili !
6 koszy dziecięcych rzeczy i zawsze pełne i na prawdę można cos ładnego znaleźć