|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II
Cytat:
potem się wezmę za angielską, bo podejrzewam, że jednak jest lepsza ale póki mój język nie jest na nie wiadomo jakim poziome, wolę najpierw poznać książkę po polsku ![]() dość specyficzna książka, nie są to wyżyny pisarskie, nic ambitnego, język momentami ostry i rzeczowy ale no cóż, czytałam z zapartym tchem i rumieńcami na policzkach także może nie warto się aż tak negatywnie nastawiać
|
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj -14 stopni
Zimno jak nie wiem, dlatego siedzę w domu z ciepłą herbatą. Udekorowałam resztę pierniczków i teraz wezmę się za prasowanie, a po południu rekolekcje i spowiedź. Wieczorem pewnie delikatnie zaczniemy sprzątać a od jutra przygotowania pełną parą ![]() Cieszę się, że podobają Wam się prezenty
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4954 |
|
Raczkowanie
|
A ja wlasnie nie wiem kiedy pojde do spowiedzi
U mnie w parafi byla w srode, to mnie nie bylo, a przy mszy w niedziele zawsze trudno. Ech. Zobaczy się.U mnie śniegu malutko, za to mrozik straszny! Wypadlam dzis rano i zapomnialam rękawiczek to myślalam, że mi paluchy poodpadają. No i wrocilam wlasnie z Wigilii w szkole. Byl barszczyk, byly krokiety i przepyszne kremowki <3 A teraz siedze i czekam na tatę ktory ma po mnie przyjechac. W koncu jade do rodzinnego domu, ale po dopakowaniu sie dzis rano wyszlo, ze nakupilam tyle prezentow dla bliskich ze nijak mi sie to do walizki nie zmiescilo Na szczescie kochany tatus przyjedzie po coreczke
|
|
#4955 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś miałam dwie wigilie w szkole, więc po wzruszającym koncercie gitarowo-cymbałkowym w wykonaniu klasy córki jestem jeszcze mocniej "wkręcona"w świąteczny klimat. dodatkowo cały czas się w duchu usmiecham, bo maluchy się nie mogą doczekać wigilii i prezentów i cały czas spekulują, czy dostaną to, co w listach było... a że dostaną, to pewnie będzie podwójna radość
![]() skusiłam się jeszcze wczoraj na dodatkowe łańcuchy: http://www.tesco.pl/boze-narodzenie-...-tesco-5-m.php i teraz, już po szkole, maluchy owijają nimi ostatnie wolne przestrzenie w domu. czekam jeszcze tylko z jemiołą, myślę, że znajdę ładna jutro na ryneczku
|
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dzieciakami to Święta muszą nabierać jeszcze większej magii. Ja obskoczyłam sklepy, odebrałam swój własny prezent z poczty. W kominku pali mi się świąteczny wosk goździkowo- cynamonowy, w oknie zapalone lampki... Żyć nie umierać ![]() Nawet coś pada na Śląsku z nieba - bardziej wygląda to jak styropian nie śnieg, ale wciąż się łudzę, że może jednak, na Święta...
|
|
|
|
|
#4957 | |
|
Wtajemniczenie
|
I już mam choinkę
![]() Cytat:
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Maria bardzo ładne prezenty ja dzisiaj mam piec pierniki z bratową a myślałam, że jednak nie będę tego robić ![]() miałam się pochwalić zapakowanymi prezentami ale niestety przypomniałam sobie o tym jak już je zapakowałam w kartonik xD dlatego takie ściśnięte ![]() może jutro ubiorę choinkę to się pochwalę
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Był u mnie listonosz i przyniósł mi 4 świąteczne kartki
Od wioleta20 - uwielbiam kartki w niebiesko-srebrenej kolorystyce cmok: Od justysiaa89 - śliczna kartka, kocham śnieżynki Od Inal świetny quilling I od cholernej romantyczki - Tobie wielkie cmoki za gratis w paczce (kocham takie irlandzkie widoki
|
|
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
Ja przemieliłam kilo maku (maszynką ręczną)
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć z drugiej strony będziesz miała czym palić w kominku
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie sprzątam. Kupiliśmy z tz dzisiaj kolejne prezenty, i tak wszystkiego nie mamy Tz wczoraj mi zawiesił lampki na firance, które imitują kurtynę świetlna
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) toteż nic nie powiedziałam...Choć generalnie kuzyn nie omieszkał mnie poinformować o tym, że uważa tą książkę za gówno ( to po co, pytam ja się ją dostaję?). Nie wiem nawet, czy przez nią przebrnę, będę czuła jakiś obciach czytając ją wśród ludzi |
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
moja współlokatorka też uważa tę książkę za gniota
u mnie się jutro zacznie przedświąteczny szał... trochę jest do zrobienia... niby tylko wigilia dla dwóch osób ale wiadomo
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu kupiłam prezent dla chłopaka
i akurat jak wracałam to zaczął pięęknie pruszyć śnieg
|
|
#4967 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam już kartkę od wioleta20 i od Inal. Pięknie dziękuję dziewczyny!
Inal... cudny quilling! U mnie czarno, raz po raz pada deszcz, ale od kilku dni w sumie to nic się nie dzieje prócz gwałtownego spadku temperatury - z 0 do -12. Masakrycznie zimno. Dziewczyny, jestem chora. Dwa lata temu również byłam, w zeszłym roku również, w tym roku znowu ja. To jest najgorsze co może być, chociaż w ubiegłych latach było gorzej, bo wielka Wigilia i w ogóle, a teraz to cztery osoby. Poleniuchuję cały dzień, wstanę do stołu, później rozbudzą mnie, mam nadzieję, prezenty i pójdę znowu do łóżeczka. Najgorzej będzie z Pasterką. Pójdę choćbym miała 40 stopni temperatury. Nie odpuszczę sobie. Ale MAM DOŚĆ.
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem ciekawa tych 50 twarzy Greya
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi jest trochę przykro bo nie dostałam ani jednej kartki na pozytywną nutę - zakupy jedzeniowe dziś zostały poczynione teraz czeka mnie pieczenie ciast
|
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w pracy się tym laski podniecały, więc miałam okazję rzucić na to okiem - bolało
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Robiłyście już kiedyś pomarańcze z goździkami
? Bo chciałam na święta zrobić, ale boję się, że nie będą pachnieć . A może robiłyście jeszcze z cynamonem ? Bo dzisiaj kolega mi tłumaczył jak to zrobić (podobno cudownie pachnie
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
romantyczko nie martw się, może jeszcze dostaniesz?
|
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, to w zaciszu domowym, przy zasłoniętych zasłonach, pod kołdrą, żeby chłop nie widział ![]() Myślałam, że może wezmę jakieś czytadło do pociągu w pierwszy dzień świąt, ale chyba nie będę się wydurniała z tym...zostanę przy IV części Harrego, wejdzie jak złoto
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się wziąć za porządki w miejscu, którego nie porządkowałam od... pamięć ma nie sięga.
|
|
#4976 |
|
Szara Eminencja
|
Ja też nie polecam 50 twarzy Greya
![]() U mnie choinka ubrana, piekłam łupiny orzeszków http://www.garnek.pl/misiabe/11495656/orzeszki jutro wielkie sprzątanie, niedziela gotowanie a w poniedziałek jeszcze do pracy - mam nadzieje szybko zleci
|
|
|
|
#4977 |
|
Rozeznanie
|
hejka , jestem zadowolona bo w końcu kupiłam wszystkie prezenty pozostało mi tylko popakować . ale to jutro machnę
śniegu u mnie nie brakuję a zimno było okropniście dziś tak przemarzłam że grypa mnie wzieła . ubrałam małą choineczkę a jutro sprzatanie bo dzis nie dałam rady
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie tez.. od TŻta dostaję ebooka na święta, jak będę czytała w pociągu to nie będzie siary
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam już wyżej ale się powtórzę: czytałam pierwszą i drugą część sagi o Grey'u i cóż... wyżyny pisarskie to nie są ale książka wciąga i uważam, że jest przyjemna
zwłaszcza jeśli dostanie się ją w prezencie i nie wyda na nią ani grosza, to przeczytać można, jak się tak bardzo wstydzicie to w zaciszu domowym, choć ja czytałam w pociągu w przedziale, w którym oprócz mnie robił to facet, mniej więcej 30 letni ![]() Malinovva zdrówka ![]() dziewczyny pochwalcie się kartkami, ciekawa jestem zwłaszcza tych quilingowych !
Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2012-12-21 o 21:46 |
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow super ![]() Ja mam już wszystkie prezenty pakuję zawsze na raty hihi, dzisiaj zacznę. Ja też nie dostałam jeszcze żadnej kartki, ale w sumie Wigilia to dzień roboczy, więc może jeszcze przyjdzie
książki 17 filmy 54 2016 książki 8 filmy 63 Edytowane przez dorot_qa Czas edycji: 2012-12-21 o 21:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

).
potem się wezmę za angielską, bo podejrzewam, że jednak jest lepsza ale póki mój język nie jest na nie wiadomo jakim poziome, wolę najpierw poznać książkę po polsku 

ale niestety przypomniałam sobie o tym jak już je zapakowałam w kartonik xD dlatego takie ściśnięte

Inal... cudny quilling!
na pozytywną nutę - zakupy jedzeniowe dziś zostały poczynione teraz czeka mnie pieczenie ciast

19.09.2015