Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 11:51   #4951
justysiaa89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Dziś mnie czeka sprzątanie i może coś popakuję z prezentów - przedwczoraj dowiedziałam się, że jak nigdy mój kuzyn nie robił mi prezentów, to w tym roku wymyślił, że mi kupi prezent (książkę 50 twarzy Greya, nie bardzo mam na nią ochotę ale cóż robić..).
wiesz, powiem Ci, że też byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tej książki, a koniec końców wpadłam, przeczytałam 2 części w tydzień i już czekam na styczeń i wydanie ostatniej 3 po polsku potem się wezmę za angielską, bo podejrzewam, że jednak jest lepsza ale póki mój język nie jest na nie wiadomo jakim poziome, wolę najpierw poznać książkę po polsku

dość specyficzna książka, nie są to wyżyny pisarskie, nic ambitnego, język momentami ostry i rzeczowy ale no cóż, czytałam z zapartym tchem i rumieńcami na policzkach także może nie warto się aż tak negatywnie nastawiać
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:06   #4952
mariamarysienka
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj -14 stopni Zimno jak nie wiem, dlatego siedzę w domu z ciepłą herbatą. Udekorowałam resztę pierniczków i teraz wezmę się za prasowanie, a po południu rekolekcje i spowiedź. Wieczorem pewnie delikatnie zaczniemy sprzątać a od jutra przygotowania pełną parą
Cieszę się, że podobają Wam się prezenty

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:35   #4953
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wioleta20 Pokaż wiadomość
Ja dzis zamierzam ostatecznie sprzatnac:d
I do spowiedzi musze isc;p
Spowiedź mam już za sobą na szczęście. We wtorek byłam w Kościele.

A dzisiaj mam bardzo dobry humor siedzę i się śmieję hahaha
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:42   #4954
Izulkowa
Raczkowanie

A ja wlasnie nie wiem kiedy pojde do spowiedzi U mnie w parafi byla w srode, to mnie nie bylo, a przy mszy w niedziele zawsze trudno. Ech. Zobaczy się.

U mnie śniegu malutko, za to mrozik straszny! Wypadlam dzis rano i zapomnialam rękawiczek to myślalam, że mi paluchy poodpadają. No i wrocilam wlasnie z Wigilii w szkole. Byl barszczyk, byly krokiety i przepyszne kremowki <3 A teraz siedze i czekam na tatę ktory ma po mnie przyjechac. W koncu jade do rodzinnego domu, ale po dopakowaniu sie dzis rano wyszlo, ze nakupilam tyle prezentow dla bliskich ze nijak mi sie to do walizki nie zmiescilo Na szczescie kochany tatus przyjedzie po coreczke

"Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta.
Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić."
Izulkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:58   #4955
lubie liczyc
Raczkowanie

ja dziś miałam dwie wigilie w szkole, więc po wzruszającym koncercie gitarowo-cymbałkowym w wykonaniu klasy córki jestem jeszcze mocniej "wkręcona"w świąteczny klimat. dodatkowo cały czas się w duchu usmiecham, bo maluchy się nie mogą doczekać wigilii i prezentów i cały czas spekulują, czy dostaną to, co w listach było... a że dostaną, to pewnie będzie podwójna radość
skusiłam się jeszcze wczoraj na dodatkowe łańcuchy: http://www.tesco.pl/boze-narodzenie-...-tesco-5-m.php i teraz, już po szkole, maluchy owijają nimi ostatnie wolne przestrzenie w domu. czekam jeszcze tylko z jemiołą, myślę, że znajdę ładna jutro na ryneczku
lubie liczyc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:07   #4956
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubie liczyc Pokaż wiadomość
ja dziś miałam dwie wigilie w szkole, więc po wzruszającym koncercie gitarowo-cymbałkowym w wykonaniu klasy córki jestem jeszcze mocniej "wkręcona"w świąteczny klimat. dodatkowo cały czas się w duchu usmiecham, bo maluchy się nie mogą doczekać wigilii i prezentów i cały czas spekulują, czy dostaną to, co w listach było... a że dostaną, to pewnie będzie podwójna radość
skusiłam się jeszcze wczoraj na dodatkowe łańcuchy: http://www.tesco.pl/boze-narodzenie-...-tesco-5-m.php i teraz, już po szkole, maluchy owijają nimi ostatnie wolne przestrzenie w domu. czekam jeszcze tylko z jemiołą, myślę, że znajdę ładna jutro na ryneczku
Super
Z dzieciakami to Święta muszą nabierać jeszcze większej magii.

Ja obskoczyłam sklepy, odebrałam swój własny prezent z poczty.
W kominku pali mi się świąteczny wosk goździkowo- cynamonowy, w oknie zapalone lampki... Żyć nie umierać

Nawet coś pada na Śląsku z nieba - bardziej wygląda to jak styropian nie śnieg, ale wciąż się łudzę, że może jednak, na Święta...
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:53   #4957
feather
Wtajemniczenie

I już mam choinkę Jeszcze tylko trzeba ją wstawić do domu i ubrać

Cytat:
Ciężko im kupować prezenty, bo są snobami, co mnie krępuje, nigdy nic nie jest wystarczająco dobre(patrz : drogie).
Oj znam to aż za dobrze... Jeszcze jak gdzieś się znajdzie napis "made in China" to już w ogóle się potrafią na człowieka jak na kosmitę patrzeć

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:02   #4958
asik1503
Zakorzenienie

cześć

Maria bardzo ładne prezenty
ja dzisiaj mam piec pierniki z bratową a myślałam, że jednak nie będę tego robić
miałam się pochwalić zapakowanymi prezentami ale niestety przypomniałam sobie o tym jak już je zapakowałam w kartonik xD dlatego takie ściśnięte

może jutro ubiorę choinkę to się pochwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0293.jpg (106,9 KB, 73 załadowań)
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:12   #4959
mariamarysienka
Zakorzenienie

Był u mnie listonosz i przyniósł mi 4 świąteczne kartki
Od wioleta20 - uwielbiam kartki w niebiesko-srebrenej kolorystyce cmok:
Od justysiaa89 - śliczna kartka, kocham śnieżynki
Od Inal świetny quilling
I od cholernej romantyczki - Tobie wielkie cmoki za gratis w paczce (kocham takie irlandzkie widoki ), a kartką w ciekawym kształcie zachwycali się wszyscy domownicy

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-21, 16:53   #4960
asta9126
Zadomowienie

Ja przemieliłam kilo maku (maszynką ręczną)
Stary 2012-12-21, 17:03   #4961
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, dopiero teraz się zorientowałam, że już tylko dwa dni
Nie wiem, jak to minęło

Dziś mnie czeka sprzątanie i może coś popakuję z prezentów - przedwczoraj dowiedziałam się, że jak nigdy mój kuzyn nie robił mi prezentów, to w tym roku wymyślił, że mi kupi prezent (książkę 50 twarzy Greya, nie bardzo mam na nią ochotę ale cóż robić..).
Więc przy okazji wczorajszych zakupów musiałam na szybko wymyślać prezenty dla moich dwóch kuzynów. Ciężko im kupować prezenty, bo są snobami, co mnie krępuje, nigdy nic nie jest wystarczająco dobre(patrz : drogie). W końcu wymyśliłam, że jednemu, bardzo zakochanemu w swojej dziewczynie kupiłam zestaw dwóch WIELKICH kieliszków do wina, ładnie opakuję i niech ma, a drugiemu kupiłam piersiówkę. Mam nadzieję, że w miarę im to się spodoba. Ja tam bym chciała takie dwa wielkie kieliszki mieć, coby pić z moim chłopem
Eeee nie wysilaj się - oni Ci sprawili 50 twarzy Greya choć z drugiej strony będziesz miała czym palić w kominku

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:32   #4962
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

hej ja juz mam choinki ubrane , prezenty spakowane , spowiedz w srode zaliczylam
Stary 2012-12-21, 17:35   #4963
Madaaa
Zakorzenienie

Mało czasu zostało.... Ja własnie sprzątam. Kupiliśmy z tz dzisiaj kolejne prezenty, i tak wszystkiego nie mamy Tz jutro ma pare drobiazgów dokupić. Jutro będą dalsze generalne porządki, zrobie dwa ciasta, a reszta gotowania zostaje na niedziele i Wgilię. W tym jeszcze ubranie choinki.
Tz wczoraj mi zawiesił lampki na firance, które imitują kurtynę świetlna Tylko śniegu brakuje
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:56   #4964
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Eeee nie wysilaj się - oni Ci sprawili 50 twarzy Greya choć z drugiej strony będziesz miała czym palić w kominku
Hue hue, ja jestem milusia () toteż nic nie powiedziałam...Choć generalnie kuzyn nie omieszkał mnie poinformować o tym, że uważa tą książkę za gówno ( to po co, pytam ja się ją dostaję?). Nie wiem nawet, czy przez nią przebrnę, będę czuła jakiś obciach czytając ją wśród ludzi
Stary 2012-12-21, 18:35   #4965
asik1503
Zakorzenienie

moja współlokatorka też uważa tę książkę za gniota

u mnie się jutro zacznie przedświąteczny szał... trochę jest do zrobienia... niby tylko wigilia dla dwóch osób ale wiadomo
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:04   #4966
ahmily
Zakorzenienie

w końcu kupiłam prezent dla chłopaka i akurat jak wracałam to zaczął pięęknie pruszyć śnieg
Stary 2012-12-21, 20:12   #4967
Malinovva
Rozeznanie

Dostałam już kartkę od wioleta20 i od Inal. Pięknie dziękuję dziewczyny! Inal... cudny quilling!

U mnie czarno, raz po raz pada deszcz, ale od kilku dni w sumie to nic się nie dzieje prócz gwałtownego spadku temperatury - z 0 do -12. Masakrycznie zimno.

Dziewczyny, jestem chora. Dwa lata temu również byłam, w zeszłym roku również, w tym roku znowu ja. To jest najgorsze co może być, chociaż w ubiegłych latach było gorzej, bo wielka Wigilia i w ogóle, a teraz to cztery osoby. Poleniuchuję cały dzień, wstanę do stołu, później rozbudzą mnie, mam nadzieję, prezenty i pójdę znowu do łóżeczka. Najgorzej będzie z Pasterką. Pójdę choćbym miała 40 stopni temperatury. Nie odpuszczę sobie. Ale MAM DOŚĆ.
Stary 2012-12-21, 20:14   #4968
mariamarysienka
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa tych 50 twarzy Greya

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-21, 20:14   #4969
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
I od cholernej romantyczki - Tobie wielkie cmoki za gratis w paczce (kocham takie irlandzkie widoki ), a kartką w ciekawym kształcie zachwycali się wszyscy domownicy
Cieszę się, że się spodobała. Nie byłam pewna jakie pocztówki podobają Ci się najbardziej

Mi jest trochę przykro bo nie dostałam ani jednej kartki na pozytywną nutę - zakupy jedzeniowe dziś zostały poczynione teraz czeka mnie pieczenie ciast
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:25   #4970
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Hue hue, ja jestem milusia () toteż nic nie powiedziałam...Choć generalnie kuzyn nie omieszkał mnie poinformować o tym, że uważa tą książkę za gówno ( to po co, pytam ja się ją dostaję?). Nie wiem nawet, czy przez nią przebrnę, będę czuła jakiś obciach czytając ją wśród ludzi
Nie rób lipy - nie czytaj tego publicznie u mnie w pracy się tym laski podniecały, więc miałam okazję rzucić na to okiem - bolało

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:32   #4971
Stace
Zakorzenienie

Robiłyście już kiedyś pomarańcze z goździkami ? Bo chciałam na święta zrobić, ale boję się, że nie będą pachnieć . A może robiłyście jeszcze z cynamonem ? Bo dzisiaj kolega mi tłumaczył jak to zrobić (podobno cudownie pachnie ), ale nie zrozumiałam

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:32   #4972
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
Dostałam już kartkę od wioleta20 i od Inal. Pięknie dziękuję dziewczyny! Inal... cudny quilling!

U mnie czarno, raz po raz pada deszcz, ale od kilku dni w sumie to nic się nie dzieje prócz gwałtownego spadku temperatury - z 0 do -12. Masakrycznie zimno.

Dziewczyny, jestem chora. Dwa lata temu również byłam, w zeszłym roku również, w tym roku znowu ja. To jest najgorsze co może być, chociaż w ubiegłych latach było gorzej, bo wielka Wigilia i w ogóle, a teraz to cztery osoby. Poleniuchuję cały dzień, wstanę do stołu, później rozbudzą mnie, mam nadzieję, prezenty i pójdę znowu do łóżeczka. Najgorzej będzie z Pasterką. Pójdę choćbym miała 40 stopni temperatury. Nie odpuszczę sobie. Ale MAM DOŚĆ.
Nie zamartwiaj się, do Wigilii jeszcze dwa dni, choroba moze odpuscic. Ja rzadko choruje tak mocno i dlugo, zebym musiala tyle w lozku lezec. 2 dni i przechodzi
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:33   #4973
mariamarysienka
Zakorzenienie

romantyczko nie martw się, może jeszcze dostaniesz? Czy w ogóle nikt Cię nie poprosił o adres?

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-21, 20:37   #4974
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Nie rób lipy - nie czytaj tego publicznie u mnie w pracy się tym laski podniecały, więc miałam okazję rzucić na to okiem - bolało

Dobra, to w zaciszu domowym, przy zasłoniętych zasłonach, pod kołdrą, żeby chłop nie widział

Myślałam, że może wezmę jakieś czytadło do pociągu w pierwszy dzień świąt, ale chyba nie będę się wydurniała z tym...zostanę przy IV części Harrego, wejdzie jak złoto
Stary 2012-12-21, 20:49   #4975
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że może wezmę jakieś czytadło do pociągu w pierwszy dzień świąt, ale chyba nie będę się wydurniała z tym...zostanę przy IV części Harrego, wejdzie jak złoto
Kurde, wszyscy tak o tym trąbią, że chciałabym przeczytać chociaż jedną stronę. Ale w miejscu publicznym albo przy rodzinie siara jak nie wiem.
Muszę się wziąć za porządki w miejscu, którego nie porządkowałam od... pamięć ma nie sięga. Chodzi mi o rzeczy nagromadzone na regale i szafkach tuż pod sufitem. Jeśli nie odezwę się w ciągu tygodnia, zawiadomcie GOPR.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:57   #4976
wykrasana
Szara Eminencja

Ja też nie polecam 50 twarzy Greya Zmęczyłam tą pierwszą część ale na drugą się już nie szkuszę

U mnie choinka ubrana, piekłam łupiny orzeszków http://www.garnek.pl/misiabe/11495656/orzeszki jutro wielkie sprzątanie, niedziela gotowanie a w poniedziałek jeszcze do pracy - mam nadzieje szybko zleci
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:59   #4977
IwonaMazury
Rozeznanie

hejka , jestem zadowolona bo w końcu kupiłam wszystkie prezenty pozostało mi tylko popakować . ale to jutro machnę śniegu u mnie nie brakuję a zimno było okropniście dziś tak przemarzłam że grypa mnie wzieła . ubrałam małą choineczkę a jutro sprzatanie bo dzis nie dałam rady
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:17   #4978
ahmily
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem ciekawa tych 50 twarzy Greya
ja w sumie tez.. od TŻta dostaję ebooka na święta, jak będę czytała w pociągu to nie będzie siary
Stary 2012-12-21, 21:43   #4979
justysiaa89
Zakorzenienie

pisałam już wyżej ale się powtórzę: czytałam pierwszą i drugą część sagi o Grey'u i cóż... wyżyny pisarskie to nie są ale książka wciąga i uważam, że jest przyjemna zwłaszcza jeśli dostanie się ją w prezencie i nie wyda na nią ani grosza, to przeczytać można, jak się tak bardzo wstydzicie to w zaciszu domowym, choć ja czytałam w pociągu w przedziale, w którym oprócz mnie robił to facet, mniej więcej 30 letni

Malinovva zdrówka

dziewczyny pochwalcie się kartkami, ciekawa jestem zwłaszcza tych quilingowych !

Edytowane przez justysiaa89
Czas edycji: 2012-12-21 o 21:46
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:44   #4980
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahmily Pokaż wiadomość
kuferek na biżuterię dla mamy chłopaka taki jak ten http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod3541_1_o.jpg

dziękuję
O to nieźle się wykoszotwałaś, widziałam do dzisiaj w Aparcie, piękny

Cytat:
Popakowałam wreszcie prezenty
W załączniku
wow super

Ja mam już wszystkie prezenty pakuję zawsze na raty hihi, dzisiaj zacznę. Ja też nie dostałam jeszcze żadnej kartki, ale w sumie Wigilia to dzień roboczy, więc może jeszcze przyjdzie

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63

Edytowane przez dorot_qa
Czas edycji: 2012-12-21 o 21:52
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości