Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 22:00   #2611
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Po pierwszej ciąży @ dostałam po 7 miesiącach-w Boże Narodzenie jakieś 1,5 miesiąca po wprowadzeniu stałych pokarmów, ale bez odstawienia od piersi i bez butelki.
aha, to dam sobie jeszcze czas, najwyżej w lutym/marcu przejdę się do ginki na kontrolę(tak czy siak musze zrobic cyto na wiosnę)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:03   #2612
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
aha, to dam sobie jeszcze czas, najwyżej w lutym/marcu przejdę się do ginki na kontrolę(tak czy siak musze zrobic cyto na wiosnę)
mnie kazała zrobić cyto "po zakończeniu karmienia"
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:06   #2613
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hmm mi miówiła że marcu mam przyjść, ciekawe, może moja ginka zakłada że będe karmić krócej kiedyś rzucila mi hasło(jak mówiłam że Jasiu sporo je gdy miał 6 tygodni), że najwazniejsze żebym pokarmiła 3 miesiące a potem mogę sobie odpuścić może zakładała że tak będzie
Stary 2012-12-21, 22:19   #2614
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
E nie, 4-5 kaw przez całą ciążę wypiłam Teraz nie pijam bo 1) Fabi nie przyzwyczajony do kofeiny 2) kawa to tylko z mlekiem, które niestety dalej powoduje u niego kolki
Aaaa to pewnie coś źle przeczytałam.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt

zdrowych, radosnych maluszków,
rodzinnej atmosfery
i fantastycznych prezentów pod choinką,

chociaż najcenniejsze tegoroczne prezenty już dostałyśmy.
Dziękuję i wzajemnie.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
cholera zaczynam się martwić bo ja też jeszcze nie miałam @, chociaz ja karmię to chyba ma prawo nie być
Ja po pierwszej @ dostałam po 11 albo 13 m-cach od porodu, już nawet dokładnie nie pamiętam.
Teraz też jeszcze nie miałam. Znaczy raz miałam jakieś dziwne plamienie, ale to było jednorazowe i w sumie nie wiem co to mogło być.

Nadia w dzień zasypia sama, ale najlepiej idzie jej to w wózku. W domu najczęściej musi sobie popłakać, a czasem nawydzierać się. Tyle że zasypia ze smokiem.
Na wieczór/w nocy zasypia najczęściej przy cycku.

A dziś jest jakaś marudna strasznie. Ciągle słyszę "yyyyyyy" aż normalnie szału można dostać.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:19   #2615
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
W zasadzie to chyba jest tylko jedno.
W lezeniu na plecach ze zgietymi nogami, wdech. Skrzyzowac rece na brzuchu, a palcami nalezy przyciagac oba proste miesnie brzucha do siebie i podczas wydechu unosic glowe i gorna czesc kl. piersiowej do gory jak przy robieniu brzuszkow. Powtarzac 3-4 razy dziennie.
dzięki już zaczęłam ćwiczyć.

Cytat:
Pumcia Ja dzis dostałam, muszę przyznać, ze nie boli tak jak przed ciążą... Oby przy następnych było równie dobrze.
ja mam teraz drugą @ i nie boli Tylko leje się ciurkiem

Cytat:
Irmusia to straszna historia... Boże, też nie chcę myśleć, co czują rodzice... Dlaczego dzieją się takie straszne rzeczy?
Czy mała od urodzenia była chora?
chorowała, ale nikt się nie spodziewał, że umrze

Cytat:
a mi robiła już 2 razy cytologię po ciąży. Raz wyszedł jakiś wynik z d.py, a drugiego jeszcze nie odebrałam.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:19   #2616
hanjah
Zakorzenienie

Pierwsze słyszę żeby cyto robić po skończeniu kp Chyba że to tak w Polsce, bo tutaj miałam robioną 8 miesięcy po porodzie i nikt mnie nie pytał czy karmię...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:20   #2617
agunia82
Zakorzenienie

Ja się żegnam na jakiś czas, jutro wybywamy, najpierw do teściów, potem do moich rodziców, wrócę to będę, ale kiedy to nie wiem
I z tej okazji musiałam się jeszcze z małżem poprztykać, jak on mnie czasem denerwuje...

Dlatego już teraz życzę Wam wszystkim spokojnych i wesołych świąt, bo wyjątkowe będą na pewno - w końcu pierwsze z naszymi kruszynkami

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ale mi dziś ciężko na sercu... Znajoma z innego forum pochowała rano 3 i pół miesięczną córeczkę... Malutka była cudzikiem, który pojawił się po latach starań i walki z niepłodnością (kilka inseminacji, próby in vitro). Jej serduszko było za słabe by pozwolić jej żyć... Nie wyobrażam sobie co przeżywają teraz rodzice Malutkiej....
strasznie to smutne nawet nie potrafię sobie wyobrazić, przez co oni muszą teraz przechodzić

a tak piszecie o @ po porodzie, moja koleżanka dostała po porodzie jakoś raz, i teraz przez rok cisza, a wszystko jest ok. Tylko ona cały czas dość intensywnie karmi, bo mała jest niejadkiem i nie bardzo chce jeść stałe pokarmy

Ja też już miałam cyto robione, jakoś niedługo po połogu, ale położna mówiła, że za wcześnie bo jeszcze się szyjka nie zagoiła do końca i wynik był zafałszowany. Ale już miesiąc - dwa później mogłabym spokojnie zrobić. I też nie wiem o co chodzi z tym kp

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-21 o 22:22
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:23   #2618
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a tak piszecie o @ po porodzie, moja koleżanka dostała po porodzie jakoś raz, i teraz przez rok cisza, a wszystko jest ok. Tylko ona cały czas dość intensywnie karmi, bo mała jest niejadkiem i nie bardzo chce jeść stałe pokarmy
To podobnie jak u mnie-dwa razy miałam a teraz od dwóch miesięcy cisza... pewnie dostanę jak zacznę dokarmiać.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:31   #2619
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi dziś ciężko na sercu... Znajoma z innego forum pochowała rano 3 i pół miesięczną córeczkę... Malutka była cudzikiem, który pojawił się po latach starań i walki z niepłodnością (kilka inseminacji, próby in vitro). Jej serduszko było za słabe by pozwolić jej żyć... Nie wyobrażam sobie co przeżywają teraz rodzice Malutkiej....
nie wyobrażam sobie co teraz czują...

Ja też jeszcze @ nie miałam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:32   #2620
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Amelia jeszcze szaleje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:12   #2621
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Śliczności. Mam wrażenie, że mój był taki wieki temu. A on ma dopiero 5,5 miesiąca...
ona skonczy 4 a jest mniejsza od chlopcow przy porodzie,tego tak nie widac bo nie ma porownania jaka jest malenka
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 05:38   #2622
nadalka
Zakorzenienie

Witam się przy sobocie mała już godzinę urzęduje.
Stary 2012-12-22, 08:57   #2623
Linka25
Zakorzenienie

Hej
Moja też już od godziny się bawi. TZ śpi, pracował cały tydzień do 2 w nocy i to po 12-14 godzin na dobę. I jeszcze chciał na dziś nastawić budzik sobie na 7, by zacząć działać z zakupami itp. ale mu nie pozwoliłam na to! Wariat!
Mamy strasznie dużo do zrobienia przez te 2 dni...
Dobrze, ze na Wigilię przygotowujemy tylko jedno danie Idziemy do teściów

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To podobnie jak u mnie-dwa razy miałam a teraz od dwóch miesięcy cisza... pewnie dostanę jak zacznę dokarmiać.
Mnie brzuch delikatnie pobolewał od tygodnia, już wiedziałam, ze nie ma odwrotu

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-12-22 o 08:58
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:39   #2624
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Moja też już od godziny się bawi. TZ śpi, pracował cały tydzień do 2 w nocy i to po 12-14 godzin na dobę. I jeszcze chciał na dziś nastawić budzik sobie na 7, by zacząć działać z zakupami itp. ale mu nie pozwoliłam na to! Wariat!
Mamy strasznie dużo do zrobienia przez te 2 dni...
Dobrze, ze na Wigilię przygotowujemy tylko jedno danie Idziemy do teściów

Mój TŻ tez tyle pracuje, codziennie wstaje o 5, pracuje do 16 potem dalej siada o 20 i pracuje do 23 a czasem do 1 w nocy to wychodzi jakies 14-16h dziś rano spał do 7 i mówił dlaczego go nie obudziałm jak karmiłam a mlody nam zrobił psiku sa i spał pięknei do 7 to jak go miałam obudzić

Byłam juz u spowiedzi, dziś kosmetyka mieszkanka i ubranie choinki i będziemy gotowi na święta. W poniedziałek upiekę 2 ciasta, chociaz zabardzo nie wiem po co-wigilie spędzamy u moich rodziców, pierwsze święto u teściów, jedynie w drugie może do nas przyjśc moja rodzinka
Stary 2012-12-22, 09:50   #2625
muminek88
Zadomowienie

a my sami całe swieta w de...to beda najsmutniejsze w moim zyciu,wcale sie na nie nie ciesze...chce juz 2013 rok,mam nadzieje ze lepszy bo chyba gorzej juz nie moze byc

a teraz tz wziol chlopcow,mala s;i a ja musze isc ogarnąc domek...do pózniej ;*
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:51   #2626
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Jestem wyspana w nocy o 2 jedzonko. Później o 6. Pospaliśmy do 7.45 i mały się obudził. Ale o 8 wziął go mąż a ja pospałam do 9 Życie jest piękne

A z okazji zbliżających się Świąt życzę Wam aby ten magiczny czas przyniósł radość i wytchnienie, a nowy 2013 rok był czasem spełnionych nadziei i zrealizowanych planów.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:03   #2627
blueberry88
Zakorzenienie

Heja!
Irmusia, to straszna historia!!!

A my od dwóch dni nie wstajemy do Małej jak się wierci, czy troszkę marudzi i zasypia sama Choć dziś marudziła trochę dłużej, wstaję, patrze, a ona zasikana aż po szyję... Nie ma jak podnoszenie nóżek No i nie karmimy w środku nocy (odpukać). Idziemy do przodu Mała chyba po prostu dojrzewa.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:20   #2628
LadyMagnolia
Rozeznanie

Hej
W końcu się choć troszkę wyspałam.
Cytat:
Hejka

smutna historia
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ona skonczy 4 a jest mniejsza od chlopcow przy porodzie,tego tak nie widac bo nie ma porownania jaka jest malenka
mój się mały urodził- 52 cm, teraz nadgonił
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem wyspana w nocy o 2 jedzonko. Później o 6. Pospaliśmy do 7.45 i mały się obudził. Ale o 8 wziął go mąż a ja pospałam do 9 Życie jest piękne

A z okazji zbliżających się Świąt życzę Wam aby ten magiczny czas przyniósł radość i wytchnienie, a nowy 2013 rok był czasem spełnionych nadziei i zrealizowanych planów.
Dziękuję wzajemnie

A w związku z tym, że część wybywa już teraz....
Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Świąt Dziewczyny!!! Dla Was, Waszych Maleństw i TŻtów. Spełnienia wszystkich marzeń W Nowym Roku.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:20   #2629
nel_a
Zakorzenienie

Hej kochane.

Irmusiu to straszne współczuję z całego serca rodzicom

Chciałam Wam wszystkim życzyć SPOKOJNYCH wesołych świąt Nie wiem czy się pojawię bo w domu jeszcze rozgardiasz a i przygotowania do chrztu mamy.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:39   #2630
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Hejka

ojej... współczuję. Mi się czasem śni, że przygniotłam Leosia. Budzę się i szukam go po łóżku

wcale nie jest taki drobny Mój kawaler waży teraz około 7 kg i mierzy 68 cm- długi szczuplaczek.

bardzo się cieszę!

ale śliczna kruszynka!
Tak mi przykro , nie wyobrażam sobie co czują teraz rodzice...tyle starań ,a teraz mała została im odebrana tragedia

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja się żegnam na jakiś czas, jutro wybywamy, najpierw do teściów, potem do moich rodziców, wrócę to będę, ale kiedy to nie wiem
I z tej okazji musiałam się jeszcze z małżem poprztykać, jak on mnie czasem denerwuje...

Dlatego już teraz życzę Wam wszystkim spokojnych i wesołych świąt, bo wyjątkowe będą na pewno - w końcu pierwsze z naszymi kruszynkami

strasznie to smutne nawet nie potrafię sobie wyobrazić, przez co oni muszą teraz przechodzić

Ja też już miałam cyto robione, jakoś niedługo po połogu, ale położna mówiła, że za wcześnie bo jeszcze się szyjka nie zagoiła do końca i wynik był zafałszowany. Ale już miesiąc - dwa później mogłabym spokojnie zrobić. I też nie wiem o co chodzi z tym kp

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Mała jest piękna

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witam się przy sobocie mała już godzinę urzęduje.
Litości nie ma

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Hej
W końcu się choć troszkę wyspałam.

smutna historia

mój się mały urodził- 52 cm, teraz nadgonił

Dziękuję wzajemnie

A w związku z tym, że część wybywa już teraz....
Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Świąt Dziewczyny!!! Dla Was, Waszych Maleństw i TŻtów. Spełnienia wszystkich marzeń W Nowym Roku.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej kochane.

Irmusiu to straszne współczuję z całego serca rodzicom

Chciałam Wam wszystkim życzyć SPOKOJNYCH wesołych świąt Nie wiem czy się pojawię bo w domu jeszcze rozgardiasz a i przygotowania do chrztu mamy.

Mąż poszedł na siłownie więc mam chwilę do nadrobienia Was. Jutro dopiero zaczynam przygotowywać potrawy wigilijne , tż pytał co chcę dostać na święta ....myślę, że każda z nas otrzymała już najwspanialszy prezent w tym roku
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:44   #2631
nadalka
Zakorzenienie

Ja również życzę wszystkim wesołych.

Wiem że się powtórzę znowu ale jak mierzycie dzieci i jak były mierzone w szpitalu? Dokładnie centymetrem, czy po prostu miarką?
Stary 2012-12-22, 10:49   #2632
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, zaszaleliśmy i prawie o 10 wstaliśmy
Zaraz wybieramy się na zakupy, bo nie mam proszku do prania, a mam sterte ciuszków do wyprania... Nasze to tam pal licho, ale mam jeszcze tylko 1 czyste body

Życzeń Wam nie składam, bo nigdzie się nie wybieram Nie wyjeżdżajcie wszystkie, bo z kim będę pisać

Nadalko ja nie umiem mierzyć Fabisia Raz mi wyszło 70 cm, a teraz 65 cm

Bloguję
Stary 2012-12-22, 10:56   #2633
Kasik_12
Zadomowienie

Dziewczyny macie pomysł na jakąś dobrą sałatkę , poza śledziową bo taką już robię ???
Stary 2012-12-22, 11:13   #2634
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie pomysł na jakąś dobrą sałatkę , poza śledziową bo taką już robię ???
Ja bardzo lubię taką
Potrzebne:
podwójna pierś z kurczaka
3 zupki Vifon
majonez duży
2 cebule czerwone
3 kolorowe papryki
kukurydza konserwowa

Pierś kroisz w kostkę i obgotowujesz z dodatkiem soli. Cebulę i paprykę kroisz w kostkę, odsączasz kukurydzę. Wszystko do miski. Kruszysz makaron z zupek na bardzo drobno. Zalewasz majonezem, mieszasz i odstawiasz na noc do "przegryzienia".
Makaronu się nie zalewa wodą, bo on wchłania majonez i jest wilgotny

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Dostałam właśnie 2 paczki pieluch Fitti, one mają ceratę na wierzchu No i co to z nimi zrobić

Bloguję
Stary 2012-12-22, 11:21   #2635
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Ja bardzo lubię taką
Potrzebne:
podwójna pierś z kurczaka
3 zupki Vifon
majonez duży
2 cebule czerwone
3 kolorowe papryki
kukurydza konserwowa

Pierś kroisz w kostkę i obgotowujesz z dodatkiem soli. Cebulę i paprykę kroisz w kostkę, odsączasz kukurydzę. Wszystko do miski. Kruszysz makaron z zupek na bardzo drobno. Zalewasz majonezem, mieszasz i odstawiasz na noc do "przegryzienia".
Makaronu się nie zalewa wodą, bo on wchłania majonez i jest wilgotny

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Dostałam właśnie 2 paczki pieluch Fitti, one mają ceratę na wierzchu No i co to z nimi zrobić
O fajna i taka inna , nie jadłam jeszcze sałatki z zupkami chińskimi
Stary 2012-12-22, 11:26   #2636
Soleilka
Zakorzenienie

Jeszcze mogę taką polecić

opakowanie pierożków tortellini z szynką (te z Biedronki są super)
30 dag szynki konserwowej lub drobiowej w kawałku
papryka konserwowa
2 ząbki czosnku
majonez

Pierożki gotujesz i studzisz. Paprykę i szynkę kroisz w kostkę, czosnek przeciskasz przez praskę. Zalewasz majonezem i doprawiasz

Bloguję
Stary 2012-12-22, 11:30   #2637
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze mogę taką polecić

opakowanie pierożków tortellini z szynką (te z Biedronki są super)
30 dag szynki konserwowej lub drobiowej w kawałku
papryka konserwowa
2 ząbki czosnku
majonez

Pierożki gotujesz i studzisz. Paprykę i szynkę kroisz w kostkę, czosnek przeciskasz przez praskę. Zalewasz majonezem i doprawiasz
Tą znam i jest pyszna
Stary 2012-12-22, 11:33   #2638
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Tą znam i jest pyszna
Jak TŻ pierwszy raz u mnie spał, to dostał ją na kolację. Mi trafił się kawałek czosnku i tak śmierdziałam nim...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ubieram siebie i dziecia i znikamy do sklepu

Piszcie coś, bo tu wieje nudą

Bloguję
Stary 2012-12-22, 11:39   #2639
chce_byc_mama
Zakorzenienie

aa ja sprzatam boze mam wrazenie ze od tygodnia nic innego nie robie, ale ok 11 przyjedzie pan polozy dywany

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 11:49   #2640
KarolinaPW
Zadomowienie

Tylko na chwilkę wpadłam zajrzeć co u Was

Irmusiu- strasznie mi przykro z powodu Twojej znajomej,nie jestem w stanie sobie wyobrazić jaką tragedię przeżywają

------------------------------------------------------------------

Zaraz zabieram się za gotowanie, pierwszy raz robię sama Wigilię i święta, mam nadzieję że jakoś to pójdzie zwłaszcza że pomocy nie mam żadnej, mąż sie przecież zmęczył w pracy, a jeszcze usłyszałam od niego tekst po którym mi sie odechciało wszystkiego
Mały od wczoraj ulewa jak dziki nie nadążam go przebierac
-------------------------------------------------------------------------
Trochę świątecznego klimatu dla Was, od kilku dni śpiewam to małemu i bardzo mu sie podoba
http://w249.wrzuta.pl/audio/0oBAMlMS...olnoc_juz_byla
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości