|  2012-12-21, 13:51 | #61 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Wiem ze swieta to swieta, ale brak logicznego myslenia boli, to tak jak w tym kawale o młodej zonie i pieczeniu gęsi.

| 
|     | 
|  2012-12-21, 14:06 | #62 | 
| jestę wieszczę Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: z lasu 
				 | 

Szczerze powiedziawszy nie jestem ateistką, katoliczką też nie. Na pasterkę nie chodzę, a choinka i opłatek to nie jest chrześcijański wymysł.

__________________ Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną   Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety | 
|     | 
|  2012-12-21, 14:25 | #63 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Pzń 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Dziwi mnie to i sama biore pod uwage taka mozliwosc (bo a) moj narzeczony jest wierzacy, b) podoba mi sie ta cala otoczka slubu koscielnego - sluby cywilne mam wrazenie ze sa skromniejsze  ), ale jak tak sobie pomysle ze potem wszyscy beda sobie myslec jaka to ze mnie dziwaczka to moze lepiej dla swietego spokoju wypowiedziec ta przysiege... Sama nie wiem. Tak a propos, wiecie moze czy przy takim slubie (koscielnym, wierzacego z niewierzaca) panna mloda musi miec bierzmowanie czy niekoniecznie? 
				__________________ Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery  CG i olejowanie od listopada 2011   + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...  | ||
|     | 
|  2012-12-21, 14:27 | #64 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

ja jestem ateistką, ale swięta obchodzę w obrządku tradycyjnym, ze względu na rodzinę.

__________________ Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. | 
|     | 
|  2012-12-21, 14:30 | #65 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 ja nawet w trakcie kursu, gdy pierwszy raz ćwiczyłam parkowanie równoległe - nie robiłam takich jaj   
				__________________ sun goes down | |
|     | 
|  2012-12-21, 14:59 | #66 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: lubin/wrocław 
				 | 

Cytat: 

__________________ "Czuj się dzielny, działaj tak, jakbyś był dzielny... Jest bardzo prawdopodobne, że atak odwagi zastąpi atak lęku." William James | |
|     | 
|  2012-12-21, 15:05 | #67 | ||
| ma zielone pojęcie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: T'Kashi (Wolkan) 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | ||
|     | 
|  2012-12-21, 15:10 | #68 | 
| Władca Wizażu Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Treść usunięta

| 
|     | 
|  2012-12-21, 15:11 | #69 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Dziwi mnie to, bo byłam w sierpniu na ślubie jednostronnym. Strona niewierząca mówi i robi wszystko to samo co wierząca, tylko opuszcza fragment, gdzie jest odwołanie do Boga. Czyli od słów "tak mi dopomóż...", raptem kilka słów mniej. No i nie bierze komunii. Nie wiem, co tu ma wyglądać kretyńsko? Mój TŻ się nawet nie skapnął, że coś miało być inaczej.

| 
|     | 
|  2012-12-21, 15:16 | #70 | 
| ma zielone pojęcie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: T'Kashi (Wolkan) 
				 | 

__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | 
|     | 
|  2012-12-21, 15:33 | #71 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

Dziwi mnie, że kogoś może dziwić, że ktoś inny nie lubi świąt. I że nie kupuje pięciu tysięcy ozdóbek i pierdółek do domu w zakupowym szale.

| 
|     | 
|  2012-12-21, 16:12 | #72 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Szczecin/Malmö 
				 | 

Cytat: 
  . | |
|     | 
|  2012-12-21, 17:06 | #73 | ||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Zadowolenie moje i narzeczonego podczas naszego slubu powinno byc na 1 miejscu, a w sumie co mnie obchodzi co beda gadac ciotki, ktore widze raz na rok  Boje sie tylko troche, ze mojej babci moze byc przykro, no ale coz... Wie, ze od lat nie chodze do kosciola, ze nie chodzilam na religie, ze nie mam bierzmowania, wiec nie powinno to byc wielkim zaskoczeniem. Cytat: 
  Cytat: 
  Tym bardziej kiedy wyglada to tak jak mowisz. 
				__________________ Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery  CG i olejowanie od listopada 2011   + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...  | ||||
|     | 
|  2012-12-21, 17:12 | #74 | |
| Ha ha ha ha ha Zarejestrowany: 2012-07 Lokalizacja: Mur. 
				 | 

Cytat: 

__________________ mięsem tylko rzucam | |
|     | 
|  2012-12-21, 17:29 | #75 | 
| zawsze mam racje Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Upper East Side 
				 | 

Bo do piekła ktoś pójdzie itd   Jak dla mnie jeżeli istnieje to wszystko o czym kościół mówi to prędzej 'spłoną' w piekle Ci, którzy przysięgali nieuczciwie, żeby zadowolić rodzinę czy kogokolwiek, a zamiary mieli inne niż Ci, którzy uczciwie powiedzieli, że są niewierzący. Podobnie z chodzeniem do kościoła, spowiedzią. Dziwi mnie, że ludzie się spowiadają, a nie do końca żałują oraz zamierzają znowu robić to samo. Jeśli dla kogoś coś nie jest grzechem to niech się nie spowiada. A nie spowiada się ze współżycia przed ślubem i znowu robi to samo następnego dnia   
				__________________ Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-12-21, 17:58 | #76 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-12-21, 18:20 | #77 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 

__________________ sun goes down | |
|     | 
|  2012-12-21, 18:47 | #78 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Ja z kolei gdzieś czytałam, że karp jak pływa w brudnej wodzie to się zamula, dlatego przed zabiciem musi pływać w czystej wodzie. Ale jak pracuję i widzę warunki w jakich te ryby są trzymane i sprzedawane, to mi się odechciewa...

__________________ "Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes | 
|     | 
|  2012-12-21, 18:57 | #79 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

Tzn, karpie w stawach przechodzą tym mułem.....i zeby je pozbyć tego zapachu, musiałyby być przetrzymywane w czystej wodzie z parę dni.

__________________  | 
|     | 
|  2012-12-21, 19:05 | #80 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

No, no, o tym mówię   A w sklepach jak tak pływają w takim zagęszczęniu to się nie oczyszczają zbyt dobrze. 
				__________________ "Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes | 
|     | 
|  2012-12-21, 19:16 | #81 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 

__________________ Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. | |
|     | 
|  2012-12-21, 19:25 | #82 | |
| zawsze mam racje Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Upper East Side 
				 | 

Cytat: 
  co do karpi: jak widzę jak ludzie niosą w reklamówce to... A w ogóle poza tematem- skąd wytrzasnąć mleko od krów w lepszych warunkach? Bo z jajkami to jest jasne- nie kupuję trójek. (o ile producenci nie oszukują...) 
				__________________ Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 | |
|     | 
|  2012-12-21, 19:47 | #83 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Cytat: 
 Też mnie to bardzo ciekawi. Tylko podobno jest taki problem, że nawet wiejska krówka skubiąca trawę i dająca mleko nie ma najlepiej. Właśnie dlatego, że daje mleko. Powinna być mleczna tylko kiedy karmi cielaka a tu albo przedłuża się laktację albo cielak dostaje za mało. | |
|     | 
|  2012-12-21, 21:15 | #84 | 
| ❤ bee happy ❤  Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Charming 
				 | 

Mnie wczoraj rozwalił tekst koleżanki z grupy, która w weekend przed sylwestrem bierze ślub. Jesteśmy w trakcie pisania inżynierki i rozmawialiśmy o pójściu na magisterkę, koleżanka stwierdziła wesoło " po co mi magister, będę miała męża!"   , niby żartem, ale jakoś mi to na żart nie wyglądało. Z resztą ostatnio jesteśmy z TŻ wręcz zmuszeni wysłuchiwania jej opowieści, że sukienkę odebrała, że zaproszenia rozdała, że buty ją cisną, a dodam, że koleżanka niby opowiada to do swojej przyjaciółki, ale tak żeby cała grupa przypadkiem usłyszała, jaki to ona będzie miała ślub.  Ostatnio to nawet usłyszałam co nieco o jej życiu intymnym  , że dopiero przy narzeczonym się otworzyła, bo wcześniej była niedotykalska, i gdzie ma przyklejony plaster antykoncepcyjny  Ja rozumiem rozmawiać z koleżanką o takich rzeczach, ale żeby cała grupa słyszała??  Ktoś ją zechciał to aż tak trzeba się afiszować? 
				__________________ Where there is love, there is life. | 
|     | 
|  2012-12-21, 23:04 | #85 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

Cytat: 

__________________ pisze się: wg - według wgl - w ogóle Udowodniłam samej sobie, że się da! 75kg-62,5kg Takie tam przemyślenia | |
|     | 
|  2012-12-22, 01:43 | #86 | ||||
				 | 

Cytat: 
    Mozna byc do tego stopnia pokraką za kierownicą i dodatkowo tak tępą zeby na gorce o recznym zapomniec? Kto tym ludziom daje prawo jazdy???  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Choc gdzies cos kiedys czytalam ze to wielka sciema bo kury i tak z tych wolnych wybiegow niezbyt korzystaja. Ile w tym prawdy-nie wiem, musialby sie wypowiedziec ktos kto bardziej siedzi w temacie   
				__________________ Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery  CG i olejowanie od listopada 2011   + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...  | ||||
|     | 
|  2012-12-22, 05:50 | #87 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2012-11 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-12-22, 08:35 | #88 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
 Biedny samochodzik     Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-12-22 o 08:37 | |
|     | 
|  2012-12-22, 09:18 | #89 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: in Terra Mirabili 
				 | 

nie tylko w większych, w mojej mieścinie też stał, aż się zmył, bo jednak "prawdziwe mleko" nie każdemu podchodzi - maksymalnie tłuste, dosyć drogie, nie mieli chyba za wielu chętnych

__________________ My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody | 
|     | 
|  2012-12-22, 10:32 | #90 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Cytat: 
  W sumie jedynym zgrzytem było to, że rodzice pana młodego, siedzieli z tyłu kościoła(inne wyznanie). Jak dla mnie to powinni usiąść w pierwszej ławce, ale nie brać udziału w mszy. A propo karpi - nie znam się na tym, ale w końcu to jest ryba, więc logiczne się wydaje, że oddycha tlenem, który jest w wodzie. Na małą rybkę akwariową potrzeba kilku litrów filtrowanej, natlenianej wody, to logiczne jest chyba, że w wannie, a tym bardziej w siatce, taki karp się zwyczajnie dusi? Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2012-12-22 o 10:36 | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.