|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
A tutaj jako mały pudzianowski, wodę wciagal nosem
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-12-22 o 19:52 |
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok kobiti ide spac katar uciekł gowa tylko boli , najadłam sie i wypiłam tone specyfików na grype i jakos lepiej mi dobranoc
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2012-12-22 o 01:00 |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Bao chcesz kupić spacerowke ?
![]() Raczka była myta jakby co. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-12-22 o 19:53 |
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Daria- kulfon to Ty jesteś. Amelka ma sliczne uszy i na pewno nie odstajace. A te dwa kiełki
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Itak za każdym razem jak czegoś nie lubi , do dnia dzisiejszego
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-12-22 o 19:53 |
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia chyba juz wystarczy .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-12-22 o 19:53 |
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no no wydalo sie jaka jej wersje puszczacie Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-12-22 o 01:10 |
|
|
|
|
#128 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() ja robię w niedzielę ![]() tak, zróbmy po fotce i wstawimy jakie nam powychodziły Cytat:
??Cytat:
![]() Cytat:
no to aż tak odstających Isia nie ma, no ale przeca malutka jest, z resztą u chłopca to jeszcze nie tak źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noc z bani...Iza całą noc gorączkowała po szczepieniach dałam jej czopa o 22ej i teraz o 6.45, zasnęła teraz spokojnie w wózku. No i coś mi pokasływała ale mam nadzieję, że to od płaczu i w nosku też coś chlupało wczoraj po pracy tż został z dziećmi a ja znowu na miasto smyknęłam i kupiłam sobie koronkową spódniczkę w top secret, podkład (co nie używam, ale ślicznie mi na gębie wygląda, ostatnio fluid miałam przed ślubem ), cienie granatowe smoky eyes, tusz granatowy i lakier granatowy Jeszcze nie wiem w czym wystąpię w wigilię albo w tej koronkowej czarnej plus czarna bluzka z kwiatkiem doszywanym u szyi z krótkim plus granatowe pazury (albo czerwone?????), granatowe rajtki i srebrne dodatki - może byc????---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- aaaaaaaaaaaa i zapomniałam się pochwalic, ze wczoraj zrobiłam orzeszki z orzeszkownicy
|
|
#129 | ||
|
Rozeznanie
|
Lind - A na jakiej podstawie stwierdziła zapalenie układu moczowego? Robiłaś badanie moczu? Posiew konkretnie? (Pytam bo mojemu chrześniakowi tak na oko to zdiagnozowali i jak się później okazało tylko niepotrzebnie mu antybiotyk władowali)
Biedaczek znowu się męczy A żurawinę ja mojej daję tą Biedronkową pakowaną - jak dla mnie najmniej cukru do niej pakują - w składzie żurawiny np Bakallandu tej pakowanej jest więcej cukru niż żurawiny ![]() Teraz daj mu tą co masz - żurawina na wagę w Biedronce jest od niedawna, więc nie wymyślaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A robaki podejrzewam że każdą z nas czekają
|
||
|
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że Isi przejdzie bo nie potrzeba wam na święta jeszcze kłopotu. Monka fajne fotki to z truskawką w buzi na plakat ![]() U nas to ja nawet nie wiem czy jest gotowa bita smietana ,chyba w lidlu w sprayu taka ,dla mnie śmietana to tylko taka do ubicia Biorę się dzisiaj chyba za sledzie, sernik i rybę po grecku.Nie chce mi się tych świąt ,smutne takie jeszcze mi się mój ojciec śnił drugi raz odkąd nie żyje. Zbliża się wigilia ludzie się powinni cieszyć a ja zawsze myślę tych których nie ma, o tych biednych ludziach bezdomnych albo samotnych ,albo o dzieciach w domach dziecka lub w jakiś rodzinach patologicznych ilu ludzi,dzieci ma bardzo smutne święta
Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2012-12-22 o 08:04 |
|||
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj posprzatalam wszystko lacznie z odsuwaniem wszystkich mebli itd i co z tego jak przeciez mam 2 dzieci
macie jakis spodob na utrzymanie w miare czystosci-ja nie mam!po prostu nie mam;/ na święta moja mama przygotowuje ,ja jej w poniedzialek pomoge bo jutro caly dzien do pracy,dzisiaj na pietnasta. Monka ja wiem co chce jej kupic tylko jaka sie zdecydowac nie moge,ona ostatnio je3st taka psuja,ze jak mam wydac trzy stowy a ona popsuje to mi szkoda;/ a znowu tansze sa lipne i tak cholera sie zwlekalo wiec pewnie w poniedzialek bede szorowac do sklepu,jeszcze dzisiaj przed praca pojade.
|
|
#132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję,że zbyt wybujałeś wyobrazni nie masz? ![]() Cytat:
![]() ja też myślałam ,że jak fisher price to można brać w ciemno i 100% zadowolonym się będzie,a tu przyszło to co przyszło ![]() W zeszłym roku nadziałam się na wózku za ponad 2 stówki,teraz powtórzyłam to samo z kołyską ![]() W przyszłym roku będę mam nadzieję mądrzejsza,choć rok to kupa czasu i mogę zapomnieć ![]() Cytat:
wszystkie robicie 3 bita w niedzielę widzę ja poczekam aż napiszecie jakie błędy popełniłyście i zrobię w poniedziałek![]() Cytat:
![]() a ja dzisiaj swój rekord w spaniu popełniłam,bo przespałam jednym ciągiem lekko ponad 12 godzin
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Monka swietne zdjecia!!!
Ana roznica taka ze ja juz ogladalam te tefalowska i fajna ale 280-zastanawiam sie.... w biedronce byly to ja cholera nie wiedzialam!!!!!!a lazilamprzeciez po biedronkach robie tam zawsze firmowe zakupy,nieraz 2 razy na dzien jestem i nie widzialam
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam zaraz zawieźć siusiu na badanie. Nie na posiew, tylko ogólne Tak myślę że dziś będziemy go sami leczyć, jak nei przejdzie to jutro na dyżur pojedziemy. Nie chce go w taki mróz niepotrzebnie wyciągać... Zimna noc była, teraz mam -10 Monka fajnego masz syna
|
|
#135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sproboj moze mniejszyc fotke On taki chudziutki nie byl, tylko tak stal, ze klate wystawil a wszystko wciagnal, taka poza tfu tfu, oby ci mala nic nie bralo, ja juz nie pamietam czy moje goraczkowali To sie odwalisz na swieta , ja nawet otym jeszcze nie mysle ![]() Cytat:
, ja poprostu caly czas myslalam o tej bitej smietanie sniezce , stad te moje milionpytan opojemnosc, objetosc , wielkosc ![]() Cytat:
hehe tak latwiej odroznic mi , no sama widzisz ![]() O sledzie tez musze kupic, widzisz . Pada u nas cala noc lalo.Boje sie czy rzeczkanie wyleje i nam droge odetnie, zobaczymy co tz powie. U nas powodz i jeszcze w jakis hrabstwach. Jak zaczelam ogladac ten program Medium z Lond Island, to tak sobie teraz mysle, ze moje twoj tato poprostu chce ci dac znac, ze jest z wami w te swieta . Bardzo czesto , ona mowi ludziom, ze jak kogos widzieli albo mieli dziwna sytuacjeczy cos podobnego podobnego to znaczylo , ze dana zmarla osoba daje znak ze jest obecna ![]() Pomodlmy sie za tych dla ktorych te swieta sa smutne, za te biedne samotne dzieciaczki i dziekujmy ,ze my i nasze dzieci mamy tyle szczescia, ze mozemy byc razem , cieszmy sie soba . Kij , ze barszcz czerwony kapnie na nowa koronkowa spudnice, kij, ze micha z kapusta sie wywali, a sledzie w majo upapraja cala kanape, kij, ze okna nie umyte, albo, ze tz sie obija , pala go to wszystko jest nie wazne, nie ma co furczec, trza sie cieszyc , ze dzieciaki biegaja i halasuja, dra jape jakby szaleju sie najedli , zdrowe usmiechniete, znowu zasyfili , a ty juz 3 raz naginasz na szmacie bo znowu sok wylany . To nie wazne, posprzata sie , spalowany tz wytrze .
|
|||
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia ja do mufin mam blaszke na 12 szt i kupuje bibulku za okolo 150sz 5zl,tak jest chyba najwygodniej. Wczoraj pieklam mufiny drozdzowe z wisniami i kruszonka. To dzisiaj mieli tez na sniadanie a roboty 10min.
Ja 3bita chce robic na sylwestra. Monka normalnie myslalam ze to niemozliwe ale przebilas P0P w rosterkach z pieczeniem,a tu nawet bez pieczenia. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Izazula czasami najprostsze diagnozy najlepsze. Od pasozytow problemy ze snem,wysypka moze byc,i kaszel. Ja Eryka raz do roku jak psa odrobaczalam profilaktycznie bo to idzie bardzo latwo zlapac. Jak u Zosi wykryte to radze zebyscie tez leki wzieli.
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
darusia ta sama kuchnia byla/jest w leclec w takiej samej cenie
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowym wątku
![]() Megi- Iguś nie ma wyjścia, musi zacząć mówić ![]() Pop proszę przepis Ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 3 jaja szczypta soli 0,5 szklanki oleju ok. 0,5 litra gorącej wody z podanych składników zagnieść ciasto Wczoraj nie pisałam nic, nie mogłam na oczy patrzeć, tak mnie bolały i miałam całe spuchnięte;/ chyba od komputera, bo na inwentaryzacji 12 h przy kompie pracowałam. Kupiłam krople i dzisiaj już lepiej. Lind- u nas jest to samo, ja już czasami nie mam siły na te choroby. Niby Zosia już zdrowa, ale do przedszkola nie chodzi. Jak pojdzie to znowu będzie to samo. Kaszel jeszcze troche ma. Daria te kuchnie w leklerku i w carrefour są. Bao ja też myśle, ze Twoje dzieci będą miały ciężko z Tobą ![]() ja też kiedyś byłam taka perfekcyjna, teraz odpuściłam i przestałam się przejmować. Jak sobie pomyśle co Ice przechodzi, to dla mnie naważniejszejest że Zosia zdrowa. Nie przejmuje się że ma odstające uszka czy za szeroki nos.
|
|
#139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
... jjak tato ci sie przysni (mama zawsze mówiła ) ze wtedy ktos potrzebuje naszej modlitwy badz odwiedzenie na cmentarzu---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
poprostu na swieta spedzic u kogos innego , wprosic sie wtedy w domu syfu widziec nie bedziesz ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
moja akurat maluje pisakami do pierników kafelki na podłodze w kuchni , bo jej pierników zabrakło
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alarm w takim razie fałszywy bo wyniki w normie Mam wrażenie że z Miśkiem już lepiej... Za to ze mną gorzej
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
o carrefour mam;P musze skoczyc i zobaczyc dzisiaj przed praca.
|
|
#143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mrówcia, a co się tam żarciem martwić będziecie, pierniki są? pachnie w chacie piernikiem? znaczy święta są
![]() Ja to musze powiedzieć, że odkąd nie ma mojej mamy to święta mi wiszą (mogłabym i tosty jeść) i zawsze chcę by już się skończyły. Żeby nie było tego momentu kolacji i jej pustego miejsca. Zresztą bez tej jej kuchennej krzątaniny i zapachów potraw (których nawet nie lubię) roznoszących się po domu, to już nie jest to samo i nigdy nie będzie. Sorki, że tak pośmuciłam wam. monka, normalnie jak "zasiadam" na wątek i czytam twoje "śmietankowe rozterki", to normalnie tylko popcornu mi brakuje Ale już chyba wiesz wszystko? Najważniejsze, że wiesz skąd pochodzi "bita śmietana" i że nie z proszku ![]() że śmietanę odmierzamy PRZED ubiciem? do ubitej dodajemy mascarpone i wystarczy to łyżką wmieszać, bo, jak libra pisała, m. nie "lubi" ubijania. Zresztą już ci libra podała czego ile dać, to już może nie kombinuj tylko tak zrób Poczekam na następny odcinek-pamiętaj, że tam jeszcze dwie masy są .Będzie następny, będzie ![]() Daria, amelka jest boska, a te dwa zębolki Może zębole kolejne ją męczą Ja też radarów nie widzę Cytat:
![]() potwierdzam torcik tiramisu boski i superłatwy (jak się przejdzie śmietanowe dylematy już )izz, a skąd wiadomo, że pasożyty i niespanie mają związek? i dziękuję za głosiki ![]() Cytat:
Cytat:
, bao, skuś się , okazjai fotki z truskawą i pudzian też rewelka bao, mam nadzieję, że już isia dobrze fajnie, że sobie troszkę poszalałaś ![]() Uwielbiam takie orzeszki ![]() o jezusicku, dlaczego? lind, ty uważaj na ten inhalol, bo tam terpentyna jest i to potrafi nawet u dorosłego niezłą migrenę powodować. Ja swój wypieprzyłam i wróciłam do olbasa I jeszcze rz zdrówka dla misia Cytat:
a jakie robicie ciasta i desery na święta (oprócz jegomości króla 3-bita)? ja tylko sernik z pierniczkami dorotusiowy i pierniczki lebkuchen. Resztę dojem u teściowej ![]() A po świętach dopiero coś jeszcze dorobię-może nawet 3 bita
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-12-22 o 13:58 |
||||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powaliłam łobuza spać.. ile ryku przed było U mnie świąt wgl nie widać. Rozpiździel wszędzie Tz łazienkę ogarnął, salon jak po wojnie (dzięki Miśkowi) Okna obsrane (jakieś ptaszysko miało dobre sranie w czasie wiatru) Do nas nikt nie przyjeżdża więc mam to gdzieś. Choinkę tz chciał w wigilię ubierać ale że musiałby przed pracą to zrezygnował i zdecydował się na jutro...
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie izz ale jesli pozwolisz odpowiem w nocy pasozyty maja raj wierca sie składaja jaja przemieszczaja i to wszystko powoduje ze dzieciaczki odczuwaja dyskomfort , ruchy jelit bole brzuszka swedzenie odbytu . dzieciaczki moga mlakac zgrzytac zebami mało jedza sa nerwowsze maja biegunki a nawet liszaje wysypki itp ... do tego moga wchodzic czeste goraczkowanie bez przyczyn wymioty oraz pociag do slodkiego i czeste zapalenie gardła bo pasozyty sobie po naszym organizmie chodza i składaja byle gdzie jaja .... ja w pn rano bede próbowała pyntelum dostac w tabletkach i kazdemu domownikowi zaaplikować amelia juz miała ale nic nie pomogły wiec musze powtórzyc jeszcze raz bo larwa moze zyc i 3 tyg
|
|
#146 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co ja wierzę w takie rzeczy i wiem że ojciec przychodzi ,mój tż też mówi że jak ostatnio jak jeszcze tą łazienkę robił został sam to mówi że w pewnej chwili poczuł jak ktoś za nim stoi mówi że miał wrażenie że zaraz go ktoś w plecy klepnie ,nie raz się m,a takie odczucie , a on z osób twardo stąpających po ziemi raczej więc aż dziwne było jak mi to powiedział.Wróżka mi kiedyś powiedziała że cały czas widzi opiekę osoby zmarłej nad moim dzieckiem(starszym ,mełego wtedy nie było) i wiem że to mój ojciec.Pewnie mnie na cmentarz woła albo wino w butlu zwęszył ![]() Może to do mnie nie pasuje ,nie chodzę do kościoła ale codziennie się modlę za innych i dziękuję za każdy dzień jaki mogłam spędzić ,kiedyś tego nie robiłam aloe odkąd zaczęłam to jakoś tak inaczej na wszystko patrzę co wokół mnie i na ludzi i na ich postępowanie. Cytat:
![]() Cytat:
Może chce żeby mu światełko zapalić ![]() Cytat:
![]() ja zrobiłam seromakowiec ,dzisiaj robię sernik orzechowy z polewą kajmakową i jeszcze mam piernik i pierniki i starczy chyba tych dobroci ![]() Cytat:
Wiem że dobrze jest dzieciom dawać pestki z dyni ,pełnią rolę czyścicieli jelit , kapustę kiszoną ,ogórki kiszone ,czosnek ,cebulę jesli zjedzą robale tego nie lubią |
||||||
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zamiast stać przy garach i zapierniczać na szmacie zaraz się zbieram do kina
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi strasznie...Tobie mamy brakuje, mi babci i tak samo - to puste miejsce gdzie siedziała....zapach jej potraw te święta już nie są takie same Orzeszki mi sie nie załadowały, tzn. zdjęcia Blond wyszedł ładny, taki jak chciałam, fotki wrzuce juz se swiat jakies to zobaczycie
|
|
#149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Furagin zbyt mocnym lekiem nie jest - swego czasu moja Ola brała to codziennie, ale wg mnie możesz mu darować. A jeśli żurawina mu wchodzi to ciągle możesz mu dawać. Cytat:
Po drugie to ja właśnie idę piec lebkucheny, choć czarno to widzę, bo ciasto ani chu chu lepiące nie jest A po trzecie temat robaków wydaje mi się oczywisty w kontekście przedszkola - jeden dzieciak o drugiego, itd. - jak wszy chociażby
|
||
|
|
|
#150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ja lubię twoje podejście do życia ![]() Cytat:
, a te to tak bardziej dla starego, bo on piernik stary (znaczy piernikolub), ale wyszły, wyszły. W zeszłym roku stary kupił miód gryczany i smak był inny, a teraz fajniejsze z niegryczanym.No tak przedszkole wylęgarnią wszystkiego jest, nie da się ukryć. A jak się rozpoznaje że bobek ma robale jakieś? jak owsiki, że go/ ją tyłek swędzi?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

no no wydalo sie jaka jej wersje puszczacie 

, zrobiłabym torcik tiramisu
Mam jednak w planach mój tradycyjny sernik gotowany - dawno nie robiłam.
dla duzej Isi i jej dzielnej mamy
dałam jej czopa o 22ej i teraz o 6.45, zasnęła teraz spokojnie w wózku. No i coś mi pokasływała ale mam nadzieję, że to od płaczu i w nosku też coś chlupało
sama sie w dupsko zleje 
jeszcze mi się mój ojciec śnił
drugi raz odkąd nie żyje.