Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-22, 13:01   #511
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 814
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Cytat:
Napisane przez the rock Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li mam byæ szczera, to ju¿ mi sie nie chce
Za du¿o tego wszystkiego
Piernika i pierniczki ju¿ upiek³am. Dzi¶ rzechowiec a jutro jeszcze musze makowca i dro¿d¿ówkê strzeliæ bo sobie moja babcia za¿yczy³a

A kto za ,mnie posprzata?
Zdecydowanie wolê pichciæ ni¿ sprz±taæ a najgorsz± rzecz± jest odkurzacz, to ja ju¿ wolê pomyæ pod³ogi ni¿ odkurzaæ

Hmm, faktycznie fajny ten dyfuzor trochê krótko go trzyma³am i s± trochê po swojemu, trochê po dyfuzorowemu, ale podobaj± mi siê

I s± meeega miêciutkie a koñcówki sprawiaj± wra¿enie zadowolonych i nawil¿onych

XminorXlosX jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:10   #512
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez freckledlittle Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie
Jestem tutaj nowa, choæ czê¶æ z Was na pewno kojarzy mnie z w±tku dla prostow³osych
D³ugo Was podczytujê, zawsze mia³am opory, ¿eby siê przy³±czyæ - to co¶ jak przyj¶cie do nowej klasy po dwóch tygodniach...wiêc czyta³am w±tek, niestety poleg³am na XII czê¶ci i od razu skierowa³am siê tutaj - chcia³abym nadrobiæ tê now±, zimow±, czê¶æ, a przy okazji ju¿ byæ z Wami. Czy mogê, przygarniecie mnie?
Wiem, ¿e bez zdjêæ i opisu pielêgnacji i zdjêæ w³osów siê nie obejdzie - stan pocz±tkowy i na grudzieñ w za³±czniku, reszta w albumie - i a¿ prosi o komentarze, sugestie, opinie! Ka¿de, te niezbyt pochlebne te¿
Moje dbanie o w³osy zaczê³o siê w momencie, gdy koñczy³ mi siê szampon i trafi³am na wiza¿ w poszukiwaniu czego¶ innego. Od razu wsi±k³am we w³osomaniactwo - dodam tylko, ¿e o w³osy dba³am zawsze, tylko nie do koñca ¶wiadomie - nie suszy³am, nie prostowa³am, nie krêci³am, nie farbowa³am - tylko po prostu nie wiedzia³am, ¿e reklamy Pantene'a to ¶ciema. Zaczê³am od 65cm w³osów - niestety dobre 10 posz³o pod nó¿, g³ównie dlatego, ¿e chcia³am zej¶æ z ciêcia na pó³okr±g³o w U do ciêcia na prosto. Olejujê w³osy przed ka¿dym myciem - s± to kokos i olej z pestek winogron, czasem jojoba i BDFM, czajê siê na co¶ jeszcze, odstraszaj± mnie jednak zapachy, wiêc nie szukam jako¶ bardzo intensywnie (mia³am awokado i lniany, jednak, mimo domycia, wali³am jak obiad dobre dwa dni, wiêc sobie darowa³am dalsze testy ). Myjê szamponami ze SLeS, nie czyni± mi szkody, moim ulubieñcem jest Barwa jab³kowa lub brzozowa, choæ teraz mam SCSow± Alterrê z kofein±. Na wykoñczeniu. Z od¿ywek i masek u¿ywam Garniera AiK, Kallosa Latte, maski Alterry z granatem (ostatnio posz³a w odstawkê, bo ma alkohol, który winiê za problem opisany dalej), Organique anti age, Bingo z elastyn±, Seboradinu z ¿eñ-szeniem, Artiste z keratyn± oraz silikonowej Nivei long repair i Elseve'a total repair bodaj¿e - te ostatnie ze wzglêdu na pogodê - zabezpieczam w³osy przed czapkami i swetrami. Jako od¿ywkê b/s u¿ywa³am Joanny naturii z pokrzyw± i zielon± herbat± i z apteczki babuni z mlekiem i miodem, a w ostatnim czasie tak¿e shaumy z shea w psikaczu - lekki silikon na ochronê przed uszkodzeniami mechanicznymi. Na koñcówki pakujê kokoska i jedwab CHI. Staram siê nie suszyæ, gdy muszê, robiê to na ch³odnym nawiewie. Czeszê siê szczotk± z w³osia dzika lub grzebieniem drewnianym z szeroko rozstawionymi zêbami, ale wiem, ¿e pod choinkê Miko³aj przyniesie mi szczotkê z jonizacj± - bo to jeden z moich dwóch g³ównych problemów - elektryzujê siê jak walniêta pr±dem i wygl±dam jak piorun w szczypiorek... Drugim, nieco powa¿niejszym, jest rozdwajanie koñcówek. Z ca³± pewno¶ci± nie jest spowodowane niedostatecznym zabezpieczeniem. Stawia³am na brak keratyny, jednak i ona nie wydaje mi siê a¿ takim winowajc±, jak fryzjerskie no¿yczki - wyjecha³am w miêdzyczasie na studia i musia³am do kogo¶ pój¶æ, bo grzywka mi zaros³a jak dziki agrest. Pech chcia³, ¿e po 3 tygodniach w³osy znów zaczê³y siê rozdwajaæ. Wobec tego moje zapuszczanie oddala siê jak ¶cigany zaj±c - jutro pokornie idê do fryzjera (na szczê¶cie ju¿ mojej pani w rodzinnym mie¶cie!) podci±æ te rozdwojaki.
Mam nadziejê, ¿e moje wciêcie siê w w±tek nie bêdzie Wam przeszkadzaæ, ¿e bêdê mog³a do Was do³±czyæ - takie moje ma³e "¶wi±teczne" marzenie
Hej

Wiesz, rozdwajanie bierze siê bardziej z nadmiaru protein ni¿ niedoproteinowania - bardziej ju¿ no¿yczki i ocieranie siê o ciuchy
Cytat:
Napisane przez Hedonistka Poka¿ wiadomo¶æ
Wypatrzy³am ostatnio na stronie Joanny ciekawe nowo¶ci do w³osów (ale te¿ do cia³a ), jaka¶ seria z olejkiem arganowym: jedwab, od¿ywka dwufazowa, od¿ywka, szampon oczyszczaj±cy, zakwaszaj±cy, zakwaszaj±ca od¿ywka i ró¿ne inne... Widzia³y¶cie je mo¿e gdzie¶ stacjonarnie? Na stronie niestety nie ma podanych sk³adów, a u siebie jeszcze ich nie widzia³am
Kto¶ tu wkleja³ sk³ad - z pocz±tku same filmformery, chyba nie warto...
Cytat:
Napisane przez santi santi Poka¿ wiadomo¶æ
organique, ale to tylko 12-15% oleju laurowego. Podobno im wy¿sza zawarto¶æ, tym lepiej leczy zmiany
Niekoniecznie, mo¿e te¿ "za mocno myæ". Moja twarz z 40% nie polubi³a siê, za to myde³ko z zawarto¶ci± oko³o 10% jest idealne Do spróbowania mam jeszcze 25%
Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ

Spamowanie spamowaniem, tylko o czym?
Dzi¶ ju¿ nawet strata Isanki mnie nie rusza W kolejce czeka Mrs Potters z aloesem, ale raczej pierwsza mama wypróbuje, mnie siê nie chce ciapaæ schylaj±c siê nad brodzikiem w prysznicu.

Mowa o tym ¿ó³tku z kaczuch±? Jak± mi to Z£O wyrz±dzi³o masakrê na skalpie...
Wy¶lij mi adres, dostaniesz Miko³aja po Nowym Roku

Nie z kaczuch±, ta wersja ró¿owa
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:11   #513
AnnClaiir
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 474

Cytat:
Napisane przez moooniek Poka¿ wiadomo¶æ
za mna dopiero ponad 4 miesiace bez farby,ale zastanawiam sie czy to ma sens, bo w rudych/brazowych czuje sie dobrze...
Jak Ci lepiej w nich to nie rezygnuj z farbowania.
Ja to zrobi³am na prawie rok i g³upio siê czu³am w normalnych w³osach, wiêc teraz jestem ruuuuda
Stary 2012-12-22, 13:15   #514
freckledlittle
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 905

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Hej

Wiesz, rozdwajanie bierze siê bardziej z nadmiaru protein ni¿ niedoproteinowania - bardziej ju¿ no¿yczki i ocieranie siê o ciuchy

Dlatego przesta³am siê wydurniaæ i nie noszê rozpuszczonych w³osów, kiedy mam we³niany sweter, golf czy inny szalik (które, jeszcze w tym wszystkim, strasznie lubiê ). Posz³am dzisiaj do fryzjera i mi podciê³a te rozdwojone, ma³o tego, naprawi³a mi grzywkê, który "profesjonalny" fryzjer ze Szczecina mi zepsu³. Wszystko spoko, tylko ¿e nastêpnym razem bêdê w domu...nie wiem kiedy. tak czy siak muszê co¶ wymy¶liæ - albo znale¼æ kogo¶ kompetentnego, albo nauczyæ siê ¶cinaæ w³osy samodzielnie...

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...o-szampon.html - o tym mówisz? Jak wygl±da jego pienienie, wiesz mo¿e?
do koñca moich dni.
A okrêt najpierw piek³em by³,
Lecz niebem mi siê sta³..."

55 - 57 - ... - 67 - 69 - 71 - 73 - 75

Tañczê salsê!
Trening si³owy
¯eglarstwo
freckledlittle jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:21   #515
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego przesta³am siê wydurniaæ i nie noszê rozpuszczonych w³osów, kiedy mam we³niany sweter, golf czy inny szalik (które, jeszcze w tym wszystkim, strasznie lubiê ). Posz³am dzisiaj do fryzjera i mi podciê³a te rozdwojone, ma³o tego, naprawi³a mi grzywkê, który "profesjonalny" fryzjer ze Szczecina mi zepsu³. Wszystko spoko, tylko ¿e nastêpnym razem bêdê w domu...nie wiem kiedy. tak czy siak muszê co¶ wymy¶liæ - albo znale¼æ kogo¶ kompetentnego, albo nauczyæ siê ¶cinaæ w³osy samodzielnie...

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...o-szampon.html - o tym mówisz? Jak wygl±da jego pienienie, wiesz mo¿e?
Ca³kiem nie¼le, patrz±c po dokonaniach moich ma³ych bratanic Tylko nie jest to typowy szampon oczyszczaj±cy - ma polyquat, ale do¶æ daleko, poza tym wiêkszo¶æ go sp³ynie wraz z detergentami.

I tak co jaki¶ czas oczyszczamy g³ówki rypaczami
Stary 2012-12-22, 13:24   #516
pluskotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 508

Cytat:
Dziwny mi siê sk³adowo wydaje. Jaki¶ taki sPEGowany Dobra, s± te PEGi z dodatkiem, ale pó¼niej jest Polyquaternium-10. Wiem, ¿e nie jeste¶ konserwatywna je¶li idzie o sk³ady, ale jak silikony i inne dziwactwa w od¿ywkach tolerujê, tak o skalp siê bojê
Wyt³umacz mój strach
Chyba jeszcze du¿o o sk³adach muszê siê nauczyæ...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
pluskotka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:28   #517
CrimsonGhost
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 453

Cytat:
Napisane przez the rock Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li mam byæ szczera, to ju¿ mi sie nie chce
Za du¿o tego wszystkiego
Piernika i pierniczki ju¿ upiek³am. Dzi¶ rzechowiec a jutro jeszcze musze makowca i dro¿d¿ówkê strzeliæ bo sobie moja babcia za¿yczy³a

A kto za ,mnie posprzata?
Jedyne, co umiem ugotowaæ zdrowego, to glutek

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:29   #518
Scarrabeo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 068

Cytat:
Niekoniecznie, mo¿e te¿ "za mocno myæ". Moja twarz z 40% nie polubi³a siê, za to myde³ko z zawarto¶ci± oko³o 10% jest idealne Do spróbowania mam jeszcze 25%
hmm. Mam mo¿liwo¶æ zakupu 16% bodaj¿e, ale jako¶ tak bojê siê. Chyba muszê jeszcze poczytaæ o tych cudach, bo ani nie wiem jak siê tym pos³u¿yæ, czego mogê siê spodziewaæ.. S³ysza³am o cudownym po³±czeniu savon noir i rêkawicy kessa, ale bojê siê, ¿e znów siê nakrêcê, napalê a wyjdzie jak zwykle. Te cholerne podskórne grudki mnie zabij± kiedy¶.

Mam dzi¶ tak brzydkie w³osy, ¿e ani siê nie przegl±dam w lustrze. Jutro chyba bêdê zmuszona potraktowaæ siê szamponem z sod±.
Scarrabeo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:29   #519
freckledlittle
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 905

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nawet tego nie Jak mi siê zamarzy³a zupa w akademiku, to kolega popatrzy³ na mnie jak na wariatkê i spyta³ "bêdziesz jad³a wodê z warzywami?" Za to piec chêtnie
do koñca moich dni.
A okrêt najpierw piek³em by³,
Lecz niebem mi siê sta³..."

55 - 57 - ... - 67 - 69 - 71 - 73 - 75

Tañczê salsê!
Trening si³owy
¯eglarstwo
freckledlittle jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:42   #520
201612231846
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 143

Heeeej!

Zaraz zabieram siê za porz±dki . Ale¿ spamujecie

Siedzê sobie z isan± kakaow± na w³oskach. Za chwilê zabieram siê za porz±dki w pokoju i w ³azience. Pewnie bêdê wieczorem
201612231846 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:46   #521
CrimsonGhost
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 453

Cytat:
Ja nawet tego nie Jak mi siê zamarzy³a zupa w akademiku, to kolega popatrzy³ na mnie jak na wariatkê i spyta³ "bêdziesz jad³a wodê z warzywami?" Za to piec chêtnie
Ja umiem upiec kruche ciastka

Chyba do gluta dodam kilka kropli wit. E. Co wy na to?

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:47   #522
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziwny mi siê sk³adowo wydaje. Jaki¶ taki sPEGowany Dobra, s± te PEGi z dodatkiem, ale pó¼niej jest Polyquaternium-10. Wiem, ¿e nie jeste¶ konserwatywna je¶li idzie o sk³ady, ale jak silikony i inne dziwactwa w od¿ywkach tolerujê, tak o skalp siê bojê
Wyt³umacz mój strach
Chyba jeszcze du¿o o sk³adach muszê siê nauczyæ...
PEG to po prostu modyfikowanie zwane polietoksylowaniem - do³±czaniem politlenku etylenu. W tym konkretnym sk³adzie mamy polietoksylowane detergenty, emolient i olej rycynowy. Taka modyfikacja skutkuje tym, ¿e np. olej rycynowy czy silikon ³atwiej zmyæ, a detergent ma mniejsz± si³ê myj±c±.
Podejrzane o podra¿nienie mog± byæ: niewyszczególnione zapachy i bisabolol - mnie on tam pyrka i powiewa, ale mój brat jest na niego ciê¿ko uczulony.
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Poka¿ wiadomo¶æ
hmm. Mam mo¿liwo¶æ zakupu 16% bodaj¿e, ale jako¶ tak bojê siê. Chyba muszê jeszcze poczytaæ o tych cudach, bo ani nie wiem jak siê tym pos³u¿yæ, czego mogê siê spodziewaæ.. S³ysza³am o cudownym po³±czeniu savon noir i rêkawicy kessa, ale bojê siê, ¿e znów siê nakrêcê, napalê a wyjdzie jak zwykle. Te cholerne podskórne grudki mnie zabij± kiedy¶.
Z myciem myd³em Alepp czy Alepia ( i w ogóle myd³em) jest tak, ¿e trzeba pamiêtaæ o tym, ¿eby po myciu sprowadziæ skórê do w³a¶ciwego pH.

A jak± procentowo¶æ polubi Twoja skóra - któ¿ to wiedzieæ mo¿e Jednak bezpieczniejsze s± ni¿sze zawarto¶ci.
Stary 2012-12-22, 13:58   #523
Scarrabeo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 068

Cytat:
Z myciem myd³em Alepp czy Alepia ( i w ogóle myd³em) jest tak, ¿e trzeba pamiêtaæ o tym, ¿eby po myciu sprowadziæ skórê do w³a¶ciwego pH.

A jak± procentowo¶æ polubi Twoja skóra - któ¿ to wiedzieæ mo¿e Jednak bezpieczniejsze s± ni¿sze zawarto¶ci.
Okie³znanie pH to nie problem przy moich zapasach toników, hydrolatów i wód micelarnych. Starczy mi do nastêpnego koñca ¶wiata.
Jak mi ta szesnastka nie podpasuje to bêdê ni± kota pucowaæ, jak niegrzeczny bêdzie.

W ka¿dym razie po ¶wiêtach siê szarpnê na to myde³ko, mydelniczkê i mo¿e tê rêkawicê, o ile stacjonarnie bêdzie w Kato. Skoro w³osy mam jakie mam to mo¿e nad twarz± uda mi siê popracowaæ.

freckledlittle, Ty masz co wspólnego z Akademi± Morsk±?

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-12-22 o 13:59
Scarrabeo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:04   #524
versatille
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 940

Cytat:
A masz plan, co bêdziesz czesaæ?
Wklejê pó¼niej fotkê tej fryzury (zrobiona przez fryzjerkê do której idê )
Cytat:

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Poka¿ wiadomo¶æ
Za chwilê zabieram siê za porz±dki w pokoju i w ³azience. Pewnie bêdê wieczorem
Ja ju¿ dzisiaj piwnicê wysprz±ta³am. Tyle paj±ków na raz jeszcze nie widzia³am
Cytat:
PEG to po prostu modyfikowanie zwane polietoksylowaniem - do³±czaniem politlenku etylenu. W tym konkretnym sk³adzie mamy polietoksylowane detergenty, emolient i olej rycynowy. Taka modyfikacja skutkuje tym, ¿e np. olej rycynowy czy silikon ³atwiej zmyæ, a detergent ma mniejsz± si³ê myj±c±.
Podejrzane o podra¿nienie mog± byæ: niewyszczególnione zapachy i bisabolol - mnie on tam pyrka i powiewa, ale mój brat jest na niego ciê¿ko uczulony.
Mówisz o szamponie Bambino, który poleci³a¶ mojej kole¿ance?

Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu,
gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago!
versatille jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:08   #525
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:

Wy¶lij mi adres, dostaniesz Miko³aja po Nowym Roku

Nie mogê siê na to zgodziæ! To ja powinnam Ci siê odwdziêczyæ za wszelk± pomoc... Chyba, ¿e idziesz na uk³ad, ¿e dasz mi trochê czasu w styczniu i pod koniec miesi±ca mama wys³a³aby Ci paczuchê?

Ró¿owy?! Chyba jestem ju¿ stara... Kompletnie go nie kojarzê
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:10   #526
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Poka¿ wiadomo¶æ
Mówisz o szamponie Bambino, który poleci³a¶ mojej kole¿ance?
Tak, o tym
Cytat:
Nie mogê siê na to zgodziæ! To ja powinnam Ci siê odwdziêczyæ za wszelk± pomoc... Chyba, ¿e idziesz na uk³ad, ¿e dasz mi trochê czasu w styczniu i pod koniec miesi±ca mama wys³a³aby Ci paczuchê?

Ró¿owy?! Chyba jestem ju¿ stara... Kompletnie go nie kojarzê
Daj spokój Mam Isanê Babassu ca³±, a sama nie pa³am do niej jak±¶ straszn± mi³o¶ci± Odlewek te¿ siê sporo znajdzie
Stary 2012-12-22, 14:14   #527
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
Dzwoniê do fryzjerki. Ale nie ¿adne ciêcie tylko fryzurê studniówkow± umówiæ
a co planujesz?

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Poka¿ wiadomo¶æ
te¿ sie zastanawia³am nad tym myde³kiem, ale cena mnie trochê odstrasza³a... póki co wysmarowa³am sobie twarz roztworem z sza³wii i mam wra¿enie, ¿e pó³ mordy mi zdrêtwia³o

Cytat:
Ja ju¿ dzisiaj piwnicê wysprz±ta³am. Tyle paj±ków na raz jeszcze nie widzia³am
dlatego ja nie sprz±tam piwnicy, wolê wszystko inne

aaa, w³osy mam ³adne, Artiste zmieszana z AiKiem to moja mi³o¶æ nowa

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:16   #528
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 945

Cytat:
za mna dopiero ponad 4 miesiace bez farby,ale zastanawiam sie czy to ma sens, bo w rudych/brazowych czuje sie dobrze...
hmm je¿eli czujesz siê dobrze i dbasz o w³osy, a wiem, ¿e dbasz, bo czytam Twojego bloga, to zostañ przy farbie
Cytat:
Napisane przez bleedingsun Poka¿ wiadomo¶æ
Ksi±¿ka jest wci±gaj±ca, to trzeba przyznaæ, ale jako¶ wolê co¶ ambitniejszego
te¿ lubiê ambitne ksi±¿ki. na romanse uwagi nawet nie zwracam. a teraz zaczê³a siê moja przygoda z fantastyk±. lubiê tez Dostojewskiego

powiedzcie mi dziewczyny, gdzie w Rossku stoi zawsze BDFM myjad³o, które stosujecie do w³osów? bo nie mogê go nigdy znale¼æ :co jest:

Edytowane przez TwojaKokaina
Czas edycji: 2012-12-22 o 14:18
TwojaKokaina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:16   #529
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:

Daj spokój Mam Isanê Babassu ca³±, a sama nie pa³am do niej jak±¶ straszn± mi³o¶ci± Odlewek te¿ siê sporo znajdzie
Mówiê powa¿nie... Obiecaj mi chocia¿, ¿e podasz adres na paczce
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:17   #530
bleedingsun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 271

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Poka¿ wiadomo¶æ
te¿ lubiê ambitne ksi±¿ki. na romanse uwagi nawet nie zwracam. a teraz zaczê³a siê moja przygoda z fantastyk±. lubiê tez Dostojewskiego
O tak, to jest to!
Nie przeczyta³am jeszcze Braci Karamazow, mo¿e przez ¶wiêta dam radê. Chyba bêdzie pasowa³a do mojego nastroju

W³osy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Dro¿d¿e: 6/30
bleedingsun jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:27   #531
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Poka¿ wiadomo¶æ
O tak, to jest to!
Nie przeczyta³am jeszcze Braci Karamazow, mo¿e przez ¶wiêta dam radê. Chyba bêdzie pasowa³a do mojego nastroju
ja siê na Dostojewskiego od wakacji czajê... niestety, odkry³am 47 tomów Sagi o Ludzi Lodu w pdfie, na razie jestem na 23...

Stary 2012-12-22, 14:28   #532
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Wpadlam jedynie na chwilke, bo mam cala mase sprzatania i pakowania, bo jutro wyjezdzam na swieta.
I jak juz niektore z Was pisaly - straszliwy dylemat co ze soba wziac. Tym bardziej, ze to tylko 4 dni
Stary 2012-12-22, 14:31   #533
KinkyGirl
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 204

Cytat:
Nie rezygnuj, co z tego, ¿e w³osy bêd± d³ugie i zadbane jak i tak nie bed± ci sie podobaæ ze wzglêdu na kolor. Sama malujê co 3-4 miesi±ce, bo w mysich w³osach ¼le siê czujê. A tak, malujê na ciemno i jest git (nie widaæ odrostów). Przy takiej pielêgnacji i odrzuceniu prostownicy, suszarki, mocnych stylizatorów, mo¿na sobie pozwoliæ na farbê co jaki¶ czas.
KinkyGirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:38   #534
the rock
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 178
GG do the rock

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Poka¿ wiadomo¶æ
Zdecydowanie wolê pichciæ ni¿ sprz±taæ a najgorsz± rzecz± jest odkurzacz, to ja ju¿ wolê pomyæ pod³ogi ni¿ odkurzaæ
To ja musze odwaliæ jedno i drugie
Ale ciasto ju¿ gotowy - zosta³ tylko krem
Cytat:

regenerujê w³osy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:53   #535
KinkyGirl
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 204

Moje postêpuj±ce w³osomaniactwo zachêci³o mnie do zrobienia zakupów na BU lub ZSK. Na razie upolowa³am tylko hydrolizat keratyny, polecicie co¶ jeszcze wartego uwagi?
KinkyGirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:59   #536
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 31 910

Cytat:
a jak wychodzi³a to powiedzia³a" o nie, ju¿ jest po 23, a Maja mi mia³a dzisiaj w³osy farbowaæ" i nie da sobie przet³umaczyæ, ¿eby nie farbowa³a, bo bêd± zniszczone, no ale chyba w gimnazjum ka¿dy taki jest
zadbanym w³osom farbowanie nie szkodzi, ja farbujê i nie mam zniszczonych wiêc nie przesadzajmy

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Poka¿ wiadomo¶æ
No i cele siê odwróci³y...Bo zosta³o mi dos³ownie kilka cm farbowanych, wiêc przy podcinaniu koñcówek nied³ugo siê ich pozbêdê Co nie zmienia faktu, ¿e nie mogê patrzeæ na siebie w lustrze, chyba, ze mam spiête w³osy...
ja dzisiaj by³am u fryzjerki i na szczê¶cie oby³o siê bez wielkieg ciêcia, polecia³o oko³o 2,5cm czyli jednak w³osy nie s± w takim z³ym stanie jak my¶la³am... a ostatni raz ¶cina³am w czerwcu, czyli pó³ roku temu

Cytat:
wg mnie nie ma sensu schodzenie na si³ê z farbowanych w³osów skoro bardziej siê sobie podobasz w innym kolorze

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Poka¿ wiadomo¶æ
Nie rezygnuj, co z tego, ¿e w³osy bêd± d³ugie i zadbane jak i tak nie bed± ci sie podobaæ ze wzglêdu na kolor. Sama malujê co 3-4 miesi±ce, bo w mysich w³osach ¼le siê czujê. A tak, malujê na ciemno i jest git (nie widaæ odrostów). Przy takiej pielêgnacji i odrzuceniu prostownicy, suszarki, mocnych stylizatorów, mo¿na sobie pozwoliæ na farbê co jaki¶ czas.
Zgadzam siê z tym, ¶wiête s³owa
Ja ju¿ mia³am taki etap, ¿e chcia³am zej¶æ do naturalek i mia³am oko³o 10cm odrostu w naturalnym kolorze, ale jednak to nie dla mnie. Zdecydowanie lepiej wygl±dam w pofarbowanych w³osach, nie mam zamiaru schodziæ do naturalnych Nawet je¶li nie farbowane mia³yby wygl±daæ minimalnie lepiej to wolê takie jakie mam i farbowane, w których wygl±dam jak cz³owiek, a nie jak mysz
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:59   #537
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiê powa¿nie... Obiecaj mi chocia¿, ¿e podasz adres na paczce
Ok, obiecujê, czekam na adres I na sugestie, co chcia³aby¶ oprócz Isany
Cytat:
Moje postêpuj±ce w³osomaniactwo zachêci³o mnie do zrobienia zakupów na BU lub ZSK. Na razie upolowa³am tylko hydrolizat keratyny, polecicie co¶ jeszcze wartego uwagi?
Pytanie, czego szukasz I do czego
Stary 2012-12-22, 15:00   #538
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
olejki, mas³o shea, puder bambusowy

Stary 2012-12-22, 15:01   #539
moooniek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 793

Cytat:
ja chyba najpierw spróbujê wrociæ do naturalnych, a potem zdecydujê co chcê dalej zrobiæ

Zmieni³am zdanie, moje kolejne zamówienie na helfach nie bêdzie w³osowe kupiê myd³o Aleppo i olej laurowy
moooniek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 15:03   #540
paprif
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 481

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Poka¿ wiadomo¶æ

Hmm, faktycznie fajny ten dyfuzor trochê krótko go trzyma³am i s± trochê po swojemu, trochê po dyfuzorowemu, ale podobaj± mi siê

I s± meeega miêciutkie a koñcówki sprawiaj± wra¿enie zadowolonych i nawil¿onych
Ja jutro ca³y dzieñ bêdê lepiæ pierogi.
Kocham pierogi wiêc pewnie po³owê zjem ju¿ jutro
Wczoraj upiek³am makowca.
Dzisiaj robiê krokiety i uszka.

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.