|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Ja wolę jak moja żmija na biegowym jeździ. Lubię ten rowerek
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
tu macie dni tygodnia
http://dzieci.pl/gid,15189089,img,15...puticaid=6fc01 No poniedzialek to cala LIBRA ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
Moje sie wszystko zgadza , tak mi sie wydaje ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Moj tez lubi rowerek bez pedalow, ale ma po starszym bracie ten od 3 lat z pedalami to na wiosne cos bedziemy dzialac . Mam ten plus , ze pewne rzeczy po mlodym bedzie mial i nie musze bujac kupowac nowego, albo rozowego .---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Nataszka i co z ta przegroda, bedziesz cos robic ?operacja za friko ? w czym ci ta przegroba przeszkadza? spanie, chrapanie ? bole glowy? zle ci sie oddycha ? itd |
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
O rzesz ! no ja
a tu zodiak dziecięcy http://www.wrozka.com.pl/horoskopy/zodiak-dzieciecy
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u ciebie zgadza sie ten dla dzieci ? U mnie moze jedno gora dwa U starszego na bank - sam nie umie okazywać uczuć zbyt wylewnie. A u malego to - ze nie lubi dzielic sie sniadaniem |
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Libra masz jeszcze tego linka to tego filmiku o tych dzieciakach grajacych w labirynt
http://www.youtube.com/watch?v=AeDd61n0Kqs patrz na ten z kolesiem , mega smieszne ale az zal go |
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
no ja wszechwiedzaca nie jestem tez duzo dowiaduje sie od kogos , i obserwuje np niejedzenie , niby kazdy 2 latek ma ale jak do tego dochodzi np niespanie i rzucanie sie w nocy i zgrzytanie zebami , to juz nas powinno zaniepokoic w dodatku przedszkole to taka wylegarnia , same wiecie jak szybko mozna tam złapac katar , no to 100 razy szybciej robaki .... klamki zabawki dotyk wszystko to powoduje ze moze dziec je złapac ... to tak jak z wszami nie kazdy je miec bedzie .. narazone sa tez dzieci swiezo po kuracji antybiotykowej badz wirusach wtedy cały układ pokarmowy jest osłabiony i szybciej cos złapie .... przy antybiotykach podajemy probiotyki i powinnismy brac je jeszcze jakies 3 ms , badz podawac duzo jogurtu naturalnego ,maslanki .... przy owsikach np dziec cały czas sie drapie po tyłku , nie potrafi usiedziec na tyłku ciagle sie wierci jakby cos mu przeszkadzało .....
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra chyba go znalazlam to byl ten ? ten trwa 6 min , to moze mi sie cos pokickalo Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-12-23 o 00:56 |
|
|
|
|
#189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
ja 17 .10 to był poniedziałek tz urodził sie rok wczesniej i dzien pozniej czyli 18.10 i to tez był poniedziałek Ami urodziła sie w czwartek PONIEDZIAŁEK jest poświęcony Księżycowi. Urodzeni tego dnia noszą w sobie subtelne księżycowe wpływy. Są pracowici, uprzejmi, a przede wszystkim obdarzeni wielką intuicją. Ich zaletą jest empatia i współczucie, ale wadą bywa zmienność pragnień i nastrojów. Urodziny w poniedziałek były uznawane za bardzo korzystne dla posiadaczy ziemskich i chłopów, bo wróżyły zainteresowanie rolnictwem i hodowlą. Talizmany dla urodzonych w poniedziałek: kamień księżycowy, chryzopraz, perła, opal, ametyst i wszystkie mleczne kamienie. Metal – srebro. Ich rośliny to szałwia i werbena. Kwiaty: lilia wodna i lotos. Przyprawą, która dodaje im zdrowia i animuszu jest tymianek. trafione w 10 a o amelii W czwartek rodzą się osoby o silnym poczuciu sprawiedliwości. Mają talent organizacyjny i często zajmują bardzo odpowiedzialne stanowiska. Ich zaletą jest szczerość i wewnętrzna siła, a wadą rozrzutność i uleganie nałogom. Do dziś w krajach anglosaskich o wyjątkowo szczęśliwych i beztroskich osobach mówi się "czwartkowe dzieci". bosz to prawda ona wszystko rozrzuca i nie ma kto potem sprzatac ![]() sprawiedliwa tez jest bo tata i mama po niej sprzatac musza ta szczera to ona jest ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
moja nie nawidzi ziemniaków ale jak widzi kasze z gulaszem do tego kiszony ogórek trzesie sie z daleka ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- moja i w domu smiga do tego kask na głowe i heja D ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
moja zawsze psociła ale po roczku apogeum siegneło zenitowi doszło jeszcze pomoge mamusi umiem sama .. ona jest niedopanowania mam nierformowalne dziecko i koniec - za to je kochm no jedyna w swoim rodzaju ...dzisiaj koło południa puszcze wam filmik jak moja gwiazda tanczy ale go potem skasuje tylko balaganu sie prosze nie wystraszyc bo to w trakcie porzadków ( taka 5 min przerwa na kawe
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero z pracy wrocilam,zostalysmy na piwku,auto-tylne kolo kapec;/
za to kupilam mlodej kuchnie,co prawda ta mniejsza,ale bedzie miala tefal 99zl zaplacilam..
|
|
#191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania ja w zeszłym roku kupiłam jej tego trójkołowca ze smoby+gondola...no i spacerówka jeszcze ujdzie,ale gondola to śmiech na sali i Nina trzyma w niej puzzle ![]() Oby nic Oli się nie paparało Nina ma jobla na punkcie kolczyków,średnio co drugi dzień nas pyta i prosi o kolczyki ![]() Przebilibyśmy jej na urodzinki,ale ona jest zdecydowanie za mała.Nie ponosi długo korali ani branso,bo zaraz ściąga,szarpie...to ja już widzę oberwane uszy lub optymistycznie non stop gubione kolczyki ![]() Rośnie sroka po mnie,bo jak widzi moje błyskotki to oczy jak 5 złotych i ciągle pyta kiedy też takie będzie miała ![]() A na mój łańcuszek noszony bez ściągania patrzy z uwielbieniem i pyta kiedy dostanie takie korale O pandorze nic nie piszę,bo to chyba pierwsze co jej zacznę zbierać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nina nie wie co z nim robić i ani trochę nie idzie jej pedałowanie. my miałysmy biegacza nowego,zapakowanego,ale się spalił i nawet nie wiem jak mała na nim by funkcjonowała. Teraz jej kupię na wiosnę drugi ![]() ![]() w efekcie nie poszłam,bo nam się nie chciało.Przeniosłyśmy z siostrą wypad na dzisiaj,akurat tż zostawię czyszczenie narożnika ![]() Edzia zrobiłaś mi dzień kurcze wypadałoby coś dzisiaj zacząć gotować na te święta,ale optymistycznie zostawiam sobie wsio na jutro.Nigdy jeszcze tak leniwych dni przedświątecznych nie mieliśmy
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Ana- zazdrosze ci tych leniwych przygntowan. Ja nawet nie mam na nic czasu bo mam maraton w pracy. Dzis do 21 a jutro do 14. I kiedy tu szykowac?
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udał Ci się 3 bit?
|
|
#194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyspałam się - od 22ej do 8.15 ![]() Ja dzisiaj po południu robię 3 bita i snickersa
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Bao a z jakiego przepisu robisz snikersa?pisz no szybko,póki sklepy otwarte są
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Ana- 3 bit wyszedl piekny
ale z wygladu, w smaku jeszcze nie wiem bo zrobilam i musialam wychodzic. Mam nadzieje ze doczeka do wieczorb bo dzis moze znajomi z warszawy nas odwiedza...Bao- ja tez przeciwniczka kolczykow, na szczescie tz jeszcze wiekszy przeciwnik
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tż był strasznym przeciwnikiem kolczyków,ale mięknie jak słyszy"tatusiu kochany chcę kolciki" trzymamy się tylko dlatego,że wiemy co by się działo gdyby je miała na uszach.
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zawsze jak widzi u kogos kolczyki to zaczyna swoja spiewke " jak bede duza to tez bede miala kolczyki, teraz jestem za malutka"
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem przeciwniczką kolczyków u bobków małych, tż też. Mała oczywiście czasem o kolczyki zajęczy, ale jak się dowiaduje, że to trzeba mieć dziurkę, a żeby ją mieć zrobić "kuj kuj", to już jej się odechciewa
.Zresztą moja to pewnie jak any ninka- za 5 min. by się odechciało i dopiero byłby ryk ![]() Po ostatnim pobieraniu krwi, to się boi nawet zabawkowej strzykawki, i jak ona idzie do lekarza, czy nawet ktoś inny, to pierwsze pytanie czy będzie kuj kuj
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
to ja się wypowiem w sprawie kolczyków. Nie żałuje w ogóle że Zosia ma kolczyki. Ona tak jak Nina Any, wszystko szarpie, nie chce nosić korali, bransoletek itd, a kolczyków nie rusza.
Jak miała przebite, przez pierwszy miesiąc sama sobie nimi kręciła. Raz jej tylko powiedziałam, że trzeba nimi ruszać aby nie bolało i pozniej sama sobie kręciła. Niestety ale często gubi kolczyki, już chyba z 4 pary złotych zgubiła i to wcale nietanich. Teraz dostanie kolejne, nalepsze są wkręty bo nie umie ich odpiąć ![]() Ania ja przemywałam tylko wodą utlenioną. Małej w ogóle się nie paprały uszy. Po miesiącu zmieniłam jej na złote kolczyki.
|
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawie będzie wyglądać Ja z kanapy obserwuję i dmucham w chusteczkiPóźniej muszę upiec biszkopt pod ananasowca i zarobić chleb - jutro rano upiekę... Tyle mojego wkładu w święta ![]() Jakbym miała córkę też bym nie przekuła. Ja miałam na siłę robione po komunii. Źle wspominam a i kolczyków praktycznie nie noszę. Cytat:
- myśleli że Misiek się boi....
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
nówka,sztuka stał w moich rodziców w garażu,A ja go do siebie tak zabierałam,że zabrać nie mogłam.Problem się rozwiązał sam,bo rodzicom sie garaż spalił.Poszedł z dymem też mój ukochany x-lander
![]() idę łazanki robić z przepisu Pop
|
#203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...ers,index.htmlCytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam przekłute przed komunią, jedno mam źle i krzywo - zawsze jak założę kolczyki to mi ucho ropieje i kilka dni przerwy musi być aż mnie boleć przestanie i tak w kółko, jak do pracy założę np. w poniedziałek to potem dopiero w czwartek lub piątek wg mnie jest wiele innych sposobów jak upiękniać dziewczynki (choć i tak piękne są), uwielbiam opaski u dzieci, fajne upięcia - kucyki, warkoczyk na boku, bransoletki na rączkach takie dziecięce (a propo w smyku są fajne, takie małe - dorosłe) czekam aż Izunia podrośnie to będzie takie miała
|
|
#204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już jedną skończyłam , zaraz drugą zacznę ![]() Cytat:
Ja jak byłam mała , to miałam bransoletki z indi przywożone przez ciotkę . To były plastikowe z jakimiś znaczkami specjalnymi , w zależości od rozmiaru miały jakiś tam kolor . zakładało się je raz i nie ściagało . Jak były przy małe , były łamane i zakładane większe . Miałam ich kilka kompletów i kazdy mi w przedszkolu ich zazdrościł . Dziś już sobie dała uszy popsikać i ogladała się w lusterku , ale cały czas powtarza że ją to bolało ![]()
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze nie widziałam branso w smyku żadnych,muszę następnym razem radary bardziej nastawić i poszukać Cytat:
widziałam,że tż chował torbę z pandory,więc pewno jakieś koraliki mi kupił![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- maluję pazury i chodzę z jedną łapą pomalowaną,druga jeszcze goła,a żeby było fajniej właśnie sobie odkroiłam nożem kawałek paznokcia
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
snickers się ile warstwa wierzchnia mi wyszła ładna tak ta z orzechami wyszła miękka i czuję, ze ciapowata, włożyłam jeszcze na trochę niech sie dopiecze
zaraz lecę ucierać krem ![]() 3 bita też zacznę dzisiaj a jutro dorobię śmietanę ana - snicekrs prosty w robocie ![]() Ana - te bransoletki u nas w smuku (tzn, w kielcach) są przy kasie na wieszaczkach razem z gumkami do włosów i kolczykami
|
#207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kij z balaganem, jak sa dzieci to i balagan jest , no nie ma mocy , zeby bylo czysto Cytat:
Jak mojemu czubowi, dalam prowadzic auto w pl to od kuzynki wrocilismy z 2kapciami po prawej stronie Ja juz zrobilam ,salatke z pieczarkami, ryska, ze sledziami sie juz robi , szrlotka prawie upieczona a 3 bit w jednej trzeciej zrobiony . Czekam na mleko i zrobie mase budyniowa ,wieczorem ta ostatnia pojechana warstwe Szybko poszlo, myslalam, ze bede sie z tym bujac do wieczora . Nataszka jak bedziesz mieszac ta mase karmelowa w puszcze, to moga byc grudki podczas mieszania. Jak juz byla rzadziudka to przelalam do miski, trzepaczka jeszcze wymieszalam i juz bez grudek wylalam na krakersy .Nie wiem czy te grudki bylo by czuc, ale wolalam tak przetrzepac , zeby ich nie bylo. Taka mala rada Mam troche wieksza blaszke niz w przepisie, ale chyba jakos mi styknie, bo i masy karmelowej mialam 800 g , karakersow kupilam 4 paczki , chyba budyniu troche wiecej zrobie , zeby nie bylo za plasko. To co ? czas na drzemke chyba
|
||
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bóle głowy, zawroty, może to z tego powodu, ciągle są inne diagnozy, masakra totalna. Cytat:
ale dzięki za rady drzemkęęę?? ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- A jeszcze pytanie o karpia ![]() smażycie na czym i w mące czy w bułce robicie?? |
||
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam o filmiku
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Bt6zt...ature=youtu.be Amelia ubierala sie sama ( powiedziała ze to pizama ) ![]() popatrzcie na moja artystke nawet w kosciele mi kreci tym tylkiem jak tylko uslyszy organy
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie jej to wychodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

a ja mam dwie lewe ręce w kuchni;p
, tak mi sie wydaje