62 część Zazdrośnic:D - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-23, 00:30   #1261
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis
Dot.: 62 część Zazdrośnic:D

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość

I jeśli mogę zapytać, gdzie macie tego swojego bloga, żebym też mogła oglądać zdjęcia?
nie mamy bloga ze zdjeciami
Stary 2012-12-23, 00:31   #1262
karola991
Zakorzenienie

Gwizd uwielbiam mrowke
Carmi myślę że jutro może na wigilię juz będą ładnie ususzone pomarańcze
Jovi nie ozdobilismy bo siedzimy na piwku i pizzy u sąsiadów

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2012-12-23 o 00:59
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 08:11   #1263
Promyk03
Zakorzenienie

hejka dziewczyny
Med to trochę kiepsko że brat tak postąpił
nadrobiłam ale zapamiętałam najbardziej Med
U mnie dziś dzień pracowity dziś

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:20   #1264
capriola_87
Zakorzenienie

Clarisko, przykro mi z powodu kotka

Witam!

Koniec świata uczciłam godnie poszłam z 2 przyjaciółkami na drinka do pubu w naszym mieście. Spotkałam kuzyna tżta i jego kolegów i mnie upili Wróciłam do domu o 5.30, po telefonie taty "gdzie ja się podziewam?" przy wchodzeniu do łóżka narobiłam hałasu, budząc rodziców.Nie byli zachwyceni....

Rano musiałam jechac na zakupy i wysprzątać cały dom Miałam pewnie problemy z opanowanie wózka w Lidlu ale dałam radę ze wszystkim

Niedługo jadę z rodzicami tżta do babci na 80tkę A wieczorem gotowanie

Miłego dnia !
Stary 2012-12-23, 09:53   #1265
kasia0912
Zakorzenienie

Dobry u mnie dziś lepienie uszek, ciasta, pierogi itp.
Jeszcze do Arkadii na zakupy no i do spowiedzi.

Gwizdak ale super Mrówka uwielbiam dzieci w jej wieku tak słodko biegają i w ogóle

Med brat się nie zachował.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:06   #1266
Jovisse
Zakorzenienie

Ja dziś ostateczne zakupy w postaci pisaków lukrowanych i wielkie pieczenie ciast (moja coroczna działka ) także też będzie pracowicie
Miłego dnia dziewczyny
Stary 2012-12-23, 11:00   #1267
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś ostateczne zakupy w postaci pisaków lukrowanych i wielkie pieczenie ciast (moja coroczna działka ) także też będzie pracowicie
Miłego dnia dziewczyny
Mamy podobne plany
Ja piekę dzisiaj piernik, keks, robię rybę po grecku i gotuję barszczyk.
Jutro sernikobrownies i karp. Śledzie kupiłam gotowe, a uszka dostaliśmy od teściowej
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:06   #1268
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Gothka - mówiłam, że to będzie coś z zębami. Mam nadzieję, że świniak zacznie jeść i wróci do normalności
Miki już po zabiegu.
Nie był usypiany ani nic nie dostawał. Pani rozchyliła mu pyszczek, podcięła i podpiłowała ząbki. Powinien zacząć sam jeść ale jeszcze trzeba go dokarmiać ze strzykawki.
Świniak przejawił wolę życia i jedzenia jeszcze na stole zabiegowym, gryząc panią w palec Potem z wyższością popatrzył z koszyczka na 8 psów w poczekalni
I był ten fajny pan weterynarz Chyba będziemy z prośkiem na kontrolę ząbków chodzić co jakiś czas
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:08   #1269
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

gothka to super wiesci
Stary 2012-12-23, 11:08   #1270
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Clarisko, przykro mi z powodu kotka

Witam!

Koniec świata uczciłam godnie poszłam z 2 przyjaciółkami na drinka do pubu w naszym mieście. Spotkałam kuzyna tżta i jego kolegów i mnie upili Wróciłam do domu o 5.30, po telefonie taty "gdzie ja się podziewam?" przy wchodzeniu do łóżka narobiłam hałasu, budząc rodziców.Nie byli zachwyceni....

Rano musiałam jechac na zakupy i wysprzątać cały dom Miałam pewnie problemy z opanowanie wózka w Lidlu ale dałam radę ze wszystkim

Niedługo jadę z rodzicami tżta do babci na 80tkę A wieczorem gotowanie

Miłego dnia !
Capri, nie musiałaś zwijać dywanu po imprezie?
Przeczytałam na 18-nastkę do babci i myślę, co jest
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2012-12-23, 11:09   #1271
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Miki już po zabiegu.
Nie był usypiany ani nic nie dostawał. Pani rozchyliła mu pyszczek, podcięła i podpiłowała ząbki. Powinien zacząć sam jeść ale jeszcze trzeba go dokarmiać ze strzykawki.
Świniak przejawił wolę życia i jedzenia jeszcze na stole zabiegowym, gryząc panią w palec Potem z wyższością popatrzył z koszyczka na 8 psów w poczekalni
I był ten fajny pan weterynarz Chyba będziemy z prośkiem na kontrolę ząbków chodzić co jakiś czas
Gotka, ja ci przypominam że Tż masz
i super że z Prosiakiem już lepiej

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:11   #1272
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
gothka to super wiesci
O tak, tylko musi się teraz synek przekonać, że jedzenie nie boli Każde jedno, nie tylko marchewkowy gerberek

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Gotka, ja ci przypominam że Tż masz
i super że z Prosiakiem już lepiej
A pan ma żonę i 3 dzieci Popatrzę tylko
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2012-12-23, 11:32   #1273
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

Najka, nie bój się, my ludzie po 30-tce jesteśmy bardzo spoko Na pewno Cię polubią i będą super wakacje
1. obawiam się mniej więcej tego, co Ty doświadczyłaś u znajomych ostatnio, czyli wyłącznie tematów na rozmowy dziecięce. Dodałabym jeszcze te tematy "dorosłych" typu ubezpieczenia, wakacje na Wyspach Wielkanocnych wcalenieolinkluziw itp. Ogólnie boję się, że będę się czuła jak wśród obcych dorosłych jakbym miała z 10 lat mniej niż mam

Kurde, uwielbiam te opisy Mrówci, przyznaję co do boczku - właśnie dlatego ja w zasadzie nie smażę NIC to działka lubego
i powiem coś - ja mam pierwsze święta, w które nie robię niemal nic
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Naj, trzymam kciuki żeby mgr mojego i twojego oblewać już jako 66 cm w pasie Ale tak serio, to za dużo nie chudnij, bo jesteś śliczna

Dzisiaj dzień minął pod znakiem sprzątania klatki schodowej i mieszkania dziadków oraz ubierania choinki. Przeszłam się też po słodycze i torebkę na prezent dla A. W dodatku zrobiło mi się trochę przykro, bo brat się pyta: "Kupiłaś mi tą koszulkę?", ja na to, że tak. W końcu sam ją wybrał i specjalnie zamówiłam kuriera, by doszła na 100%. I okazało się, że on nic nikomu nie kupił, nawet złamanej najtańszej czekolady, bo zbiera na gitarę i mu szkoda...
mgr się czyta - jestem w połowie i zajęło mi to dwa wieczory, więc myślę, że dwa, góra trzy wieczory i będzie po, podejrzewam, że po świętach prześlę

co za... to mniej więcej to samo co mój brat Co roku zapożycza się u mojej siostry na prezenty, a potem jej oddaje kasę, gdy mu się trafi gotówka, zazwyczaj po urodzinach, czyli pod koniec sierpnia. I najlepsze, że w międzyczasie urodziny ma mama, więc dopożycza więcej. Siorka powiedziała rok temu, że już mu nie pożyczy, bo ma dość upominania się o swoje - ona odkłada, on też może, a że on wszystko wydaje na przyjemności, to nie jest jej problem.
W tym roku tata powiedział bratu: "Słuchaj, posprzątaj piwnicę, bo nie mam kiedy, a Ci odpalę 200 zł". Brat się z tym ociągał przez prawie 3 tygodnie, by zrobić to wczoraj w międzyczasie zażyczył sobie na święta kartę graficzną za 400 zł, na co siostra mówi, że mogą z mamą dać trochę, a on dorzuci to, co dostanie za posprzątanie piwnicy. Mój brat na to: "A za co kupię prezenty?"
moja sis: "Za pieniądze, który nauczony przykładem ostatnich lat, odkładałeś przez cały rok? ".
Brat: "Aaaaa, za te ". Ostatecznie nie dostanie karty graficznej
ale mnie strasznie wkurza takie podejście
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A w tym filmie "Holiday" ciągle przewija się melodia, którą mam jako podkład na filmie ślubnym w trakcie scen z Kościoła i płakać mi się chce jak ją słyszę, jest boska
Lubię ten film, a piosenka śliczna
Cytat:
Nie chwaląc się Dużo osób mi mówi, że ona jest kumata i kontatkowa jak na te swoje 16 m-cy. Mi jest to trudno ocenić, bo nie mam porównania - dzieci znajomych są albo starsze albo młodsze, a jak sama nie miałam dziecka, to nie specjalnie zwracałam uwagę na to kiedy jakich umiejętności nabiera. Ale fakt,że mamy z nią 100 pociech

Cytuję:

"ładny łańcusze dla babci?"
"mhmmm" i kiwa głową, że tak

Tu zwróciłam się do tż, żeby sprawdził cenę i ja się okazało, że łańcuszek kosztuje 2 razy tyle co zawieszka, to chciałam zrezygnować z łańcusza, więc oddałam ekspedientce.

"nieeee! nie, nie, nie (totalny foch na twarzy) dać!" i rączka wyciągnięta do ekspedientki.
"Tak Ci się podoba bardzo?" spytała espedientka i się do niej uśmiechnęła czule
A przytuliła się do mnie zawstydzona, spojrzała na ekspedientkę spode łba i posłała jej swój najsłodszy uśmiech, kiwając głową potakująco.

"Myślę, że możemy dać państwu rabat"

Tadam!
ostatnio opowiadałam mojej O., jak Twoja Cię wita rano "czeć tata" i że uwielbia czapki, a O.: "To ona tak mówi? I. (syn koleżanki, 18 miesięcy) w zasadzie nic nie mówi". A myślałam, że to normalne, że Mrówcia taka kumata jest

cwane!
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Kochana napisz mi proszę jaki masz model tego ekspresu
Kawę robi pyszną, fakt
dziękuję ale myślę, że barista też ma znaczenie
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/sp...-200-cd-b.html

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość

i dostalam pierwszy prezzent swiateczny od Olgi - taka ksiazke - http://www.empik.com/zycie-erotyczne...0113,ksiazka-p
i piekna swiece czerwona ze zlotymi maskami teatralnymi

a ja jej kupilam taka ksiazke : http://www.matras.pl/erotyczne-obraz...1700-1820.html

po czym stwierdzilysmy ze to dziwne, ze obie sobie kupilysmy w prezencie ksiazki ze slowem "erotyczne" w tytule
fajne prezenty

Dobry! Wreszcie nadrobiłam idę wstawić pranie, zmywanie i zjeść coś
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:35   #1274
najfajniejsza
Zakorzenienie

Fajnie, wysłalam wiadomość i się okazało, że nie wysłała się, bo przeładowana grafik OGRANICZCIE emotki!

enyłej - znalazłam prezenty dla mnie od P. - czyli słodycze (dostałam już bilet na koncert). Kto normalny chowa prezenty w biurku? muszę mu coś dorwać w Tesco dziś i wrzucić do skarpety, którą mój luby uznaje za dziwactwo i głupotę, co więcej, powiedział, że przyprowadzi sztuczne renifery i mikołaje, żeby dopełnić dzieła
Stary 2012-12-23, 11:47   #1275
carmelova
Zakorzenienie

Najuśka wyczaszkowało linka A brat też ma niezłe podejście. Po co się wysilać, myśleć, inni zrobią to za niego Jakbym mojego brata widziała. Tylko że mój najczęściej prosił mnie o kupienie prezentów "na spółkę", tylko zapominał oddawać kasy :/

Piernik w piekarniku, ciasto na pizzę (dzisiejszy obiad) rośnie, tylko męża muszę wysłać po nowy garnek do Argosa, bo ten co mamy jest za mały na barszcz
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:53   #1276
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Najuśka wyczaszkowało linka A brat też ma niezłe podejście. Po co się wysilać, myśleć, inni zrobią to za niego Jakbym mojego brata widziała. Tylko że mój najczęściej prosił mnie o kupienie prezentów "na spółkę", tylko zapominał oddawać kasy :/

Piernik w piekarniku, ciasto na pizzę (dzisiejszy obiad) rośnie, tylko męża muszę wysłać po nowy garnek do Argosa, bo ten co mamy jest za mały na barszcz
DeLonghi EC200
zrozum facetów

zrób dwa razy barszcz

Właśnie słucham Tatiany Okupnik śpiewającej Skyfall i o matko...
Stary 2012-12-23, 11:59   #1277
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

Właśnie słucham Tatiany Okupnik śpiewającej Skyfall i o matko...
okropne do polowy nie doszlam, bo az przykro bylo patrzec
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 12:04   #1278
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Jovi, nie mamy bloga, jedynie z zaręczonymi

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny
Med to trochę kiepsko że brat tak postąpił
nadrobiłam ale zapamiętałam najbardziej Med
U mnie dziś dzień pracowity dziś

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Miki już po zabiegu.
To dobrze, że świniak zdrowieje, przynajmniej będą wesołe święta

O matko, dziewczyny, jak czytam opisy ile planujecie zrobić, to mnie to trochę przeraża. Da się z tym wyrobić? Trzymam za was kciuki, żeby wszystko powychodziło!

Naj, juuż? I jak się czyta? Bo jego pierwsze podejście było straszne, bez przecinków,w kółko powtórzenia i wymiękłam po 3 stronach, bo zaczęłam zapominać interpunkcji, ortografii i zdań po polskiemu Potem podałam mu stronę wstawiającą przecinki do tekstu i tylko na tym się opierał
Co do brata... No, to mamy podobnych. Nie wiem, czy to jakiś syndrom młodszego brata jest, czy co...
Ale właśnie sobie przypomniałam, że RAZ dostałam słodkiego pieska w torebce od niego. Mama była w szoku Ja też

Skyfalla Adele nikt nie umie zaśpiewać

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2012-12-23 o 12:06
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 12:06   #1279
kasia0912
Zakorzenienie

Choinki ubrane, z zaraz lepienie uszek

u mnie akurat z tym nie było problemu Zawsze każdy każdemu kupował prezent, a w tym roku mamy na spółkę z bratem i bratową Kasę od razu oddajemy

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 12:09   #1280
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

A właśnie, mam dylemat. Pytaliśmy znajomych o Sylwka czy możemy spędzić z nimi w Rzeszowie, a szczegóły dogadujemy dzisiaj. A. wymyślił, że damy im kieliszki do wina, bo nie mają, poza tym zawsze do nich jeździmy, wozimy wino, oni nas karmią pizzą i/lub alkoholem. I teraz tak: dać kieliszki dzisiaj w ramach prezentu choinkowego czy przywieźć je na Sylwestra?

kasiu, to pozazdrościć takiego podejścia

Naj, a dlaczego P. nie lubi skarpet? Niektóre naprawde są świetne

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2012-12-23 o 12:11
Stary 2012-12-23, 12:13   #1281
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

Naj, juuż? I jak się czyta? Bo jego pierwsze podejście było straszne, bez przecinków,w kółko powtórzenia i wymiękłam po 3 stronach, bo zaczęłam zapominać interpunkcji, ortografii i zdań po polskiemu Potem podałam mu stronę wstawiającą przecinki do tekstu i tylko na tym się opierał
Co do brata... No, to mamy podobnych. Nie wiem, czy to jakiś syndrom młodszego brata jest, czy co...
Ale właśnie sobie przypomniałam, że RAZ dostałam słodkiego pieska w torebce od niego. Mama była w szoku Ja też

nie jest najgorzej - jest dużo powtórzeń w nazewnictwie sdpecjalistycznym, ale nie zmieniam ich, bo wiadomo jeśli chodzi o przecinki - widać ,że wstawia je trochę bezmyślnie, ale ogólnie nie ma tragedii. Najgorzej jest tam, gdzie sam pisze, to znaczy jakieś jego przemyślenia itp., a nie parafrazy z książek. Np. jest fragment, gdy pisze, co będzie robić i dlaczego, no to go dość długo czytałam ale poprawiłam i wygląda już lepiej I w kilku miejscach nie wiedziałam, o co chodzi itp., więc przygotowałam plik z uwagami i wypisuję te rzeczy, by sobie sam sprawdził, czy to jest poprawne, czy trzeba coś zmienić.
Ogólnie dobrze się czyta mimo tematyki, o której nie mam bladego pojęcia

nie no, to mój brat prezenty daje, ale jakim kosztem
Stary 2012-12-23, 12:14   #1282
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:

widzialam jak ewa farna spiewala - calkiem jej to wyszlo
Stary 2012-12-23, 12:16   #1283
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, to dobrze. Będę bić ci pokłony, jak skończysz I zostaniesz specjalistą od projektowania
Wkurza mnie takie podejście beztroskie do kasy na swoje przyjemności, bez myślenia o innych. Dobrze, że nie dacie mu karty na święta. Może się nauczy. Ja swojemu na urodziny prezentu na pewno nie zrobię.

peach, tak? Wrzuć linka, to poslucham z ciekawości wieczorem

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2012-12-23 o 12:17
Stary 2012-12-23, 12:17   #1284
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
1. obawiam się mniej więcej tego, co Ty doświadczyłaś u znajomych ostatnio, czyli wyłącznie tematów na rozmowy dziecięce. Dodałabym jeszcze te tematy "dorosłych" typu ubezpieczenia, wakacje na Wyspach Wielkanocnych wcalenieolinkluziw itp. Ogólnie boję się, że będę się czuła jak wśród obcych dorosłych jakbym miała z 10 lat mniej niż mam

ostatnio opowiadałam mojej O., jak Twoja Cię wita rano "czeć tata" i że uwielbia czapki, a O.: "To ona tak mówi? I. (syn koleżanki, 18 miesięcy) w zasadzie nic nie mówi". A myślałam, że to normalne, że Mrówcia taka kumata jest
Nie bój żaby, nie będzie ta źle Ty też jesteś dorosła

Podobno chłopcy później zaczynają mówić. No i Mrówa dopiero teraz zaczęła chodzić tak naprawdę, a ma 16 miesięcy. To podobno nigdy nie idzie w parze - albo dzieci mówią, albo chodzą. Ona zaczęła jakieś pojedyncze wyrazy mówić jak jeszcze nie miała roku i trzeba przyznać,że szybko jej idzie nauka No i nieskromnie mówiąc, myślę, że jest w tym sporo mojej zasługi, bo ja do niej gadam non stop. I ciągle ją o coś pytam - ona w sumie niewiele umie powiedzieć, ale na pewno dużo rozumie. Czasem sie dziwię, że aż tak dużo

coś jeszcze zacytowałam i mi obcięło.... :/
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 12:24   #1285
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie, mam dylemat. Pytaliśmy znajomych o Sylwka czy możemy spędzić z nimi w Rzeszowie, a szczegóły dogadujemy dzisiaj. A. wymyślił, że damy im kieliszki do wina, bo nie mają, poza tym zawsze do nich jeździmy, wozimy wino, oni nas karmią pizzą i/lub alkoholem. I teraz tak: dać kieliszki dzisiaj w ramach prezentu choinkowego czy przywieźć je na Sylwestra?

kasiu, to pozazdrościć takiego podejścia

Naj, a dlaczego P. nie lubi skarpet? Niektóre naprawde są świetne
ja bym chyba na sylwestra przywiozła, bo jak w ramach światecznego, to pewnie poczują się w obowiązku zrewanżować, a nie o to Wam chodzi.

nie wiem, mówi, że to dobre dla dzieci i lekko tandetne, tak jak sztuczny święty mikołaj ale nie krytykuje na co dzień, tylko jak go pytam, czy jest ładnie

Farna nie zaśpiewała źle ale od Adele to lata świetlne.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Naj, to dobrze. Będę bić ci pokłony, jak skończysz I zostaniesz specjalistą od projektowania
Wkurza mnie takie podejście beztroskie do kasy na swoje przyjemności, bez myślenia o innych. Dobrze, że nie dacie mu karty na święta. Może się nauczy. Ja swojemu na urodziny prezentu na pewno nie zrobię.
orurowanie - moje nowe ulubione słowo
Wiesz co - u mojego najgorsze jest to, że on nie umie zarządzać budżetem i oczekuje, że zawsze ktoś go wspomoże. Cóż, przez lata był w tym utwierdzany, bo mama i siostra mu pożyczały kasę, mogły to same wcześniej ukrócić ale przyznam, że prezent zawsze od niego mam
Cytat:
Nie bój żaby, nie będzie ta źle Ty też jesteś dorosła

Podobno chłopcy później zaczynają mówić. No i Mrówa dopiero teraz zaczęła chodzić tak naprawdę, a ma 16 miesięcy. To podobno nigdy nie idzie w parze - albo dzieci mówią, albo chodzą. Ona zaczęła jakieś pojedyncze wyrazy mówić jak jeszcze nie miała roku i trzeba przyznać,że szybko jej idzie nauka No i nieskromnie mówiąc, myślę, że jest w tym sporo mojej zasługi, bo ja do niej gadam non stop. I ciągle ją o coś pytam - ona w sumie niewiele umie powiedzieć, ale na pewno dużo rozumie. Czasem sie dziwię, że aż tak dużo

coś jeszcze zacytowałam i mi obcięło.... :/
ja jestem taka dorosła, ale mentalnie to wiesz - naście

Wiesz, nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, ale ile razy O. mi opowiada o tym małym, to mówi, że on ogląda telewizję (Teletubisie podobno ogląda non stop), słucha Vivy itp. I ja myślę, że to też ma znaczenie. Nie twierdzę, że mama czy tata źle się nim zajmują, ale jeśli główne historie z życia dziecka to opowieści o tym, jak reaguje na reklamę, to może też o czymś świadczyć. I być może dlatego jeszcze nie mówi. Takie moje gdybanie
Stary 2012-12-23, 12:26   #1286
peach_passion
Zakorzenienie

med http://www.youtube.com/watch?v=qmSgKWVEkSA
Stary 2012-12-23, 12:28   #1287
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Gwizd, mama wygadana to i dziecię wygadane będzie

Naj, no właśnie też o tym tak trochę myślę, a nie chcę wprowadzać atmosfery skrępowania. A co do reklam - mój brat uwielbiał te takie śpiewające warzywa z bonduelle. Nagrywaliśmy mu to na kasety

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2012-12-23, 12:30   #1288
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

powiem tylko tak : URWAŁ NAĆ

poraz pierwszy od nie pamietam jakiego czasu nadroilam, pocytowalam odpowiedzialam i co i zamknelam okno

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Najeczko taki średni ten ekspres musze przyznac :/ wolalabym taki jak Twoj ale jak to mowia darowanemu koniowi

Gwizdak Mrówencja jest obłedna, co do bigosu, boczku sie po Tobie nie spodziewalam

PODZIWIAM WAS DZIEWCZYNY te wszystkie gotujace sprzatajace mnie sie po prostu nie chce

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 12:30   #1289
peach_passion
Zakorzenienie

naj, masz rację z tą telewizją.
ogólnie to trudny temat, bo chyba czesem telewizor jest wybawieniem dla rodzica, ale nie można przegiąc
Stary 2012-12-23, 12:33   #1290
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
naj, masz rację z tą telewizją.
ogólnie to trudny temat, bo chyba czesem telewizor jest wybawieniem dla rodzica, ale nie można przegiąc
no ja wiem, zwłaszcza że oni oboje pracują, i to w systemie 3-zmianowym... Uważam, ze wszystko jest dla ludzi, jasne, ale tak jak mówię - każda historia małego jest o tv, a to dla mnie, jako odbiorcy, jakiś tam sygnał...

kawa

spadam do pracy, nie wiem, czy zajrzę, więc:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, NAJWESELSZEGO!
Spokojnej i rodzinnej atmosfery, odpoczynku, wyluzowania i spełnienia marzeń!

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2012-12-23 o 12:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości