|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak jest ostre powietrze i wynosi się w foteliku to podobno na początku dobrze jest też przykrywać buzię pieluszką. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, a właściwie dobry wieczór!!!
![]() melduję się w kolejnej części wątku! I gratuluję nowych dzieciaków! ![]() nie odzywam się bo nie mam laptopa ![]() ![]() Trochę co u nas: Kubuś kończy dzisiaj miesiąc ![]() ![]() Poza tym grzeczniutki, śpi i je, gada sam do siebie, ogląda telewizję siedząc w bujaczku, no i śpi ze mną ![]() ![]() Skończyłam krwawić, zaliczyłam nawet pierwsze przytulanki z mężem - zdecydowanie przydatny żel nawilżający... 3 tygodnie karmiłam piersią ale niestety pokarm straciłam. Zrobił mi się zastój, do tego młodego wykarmić nie umiałam, żarłok nawet 180ml mi wypijał mm ;/ a potem rzygał... W końcu straciłam pokarm zupełnie, ale teraz wiem ile przynajmniej zjada. I oszukuję go smoczkiem, dzięki czemu wypija 90-120ml bebiko i nie ulewa nawet ![]() zmieniliśmy na bebiko bo wcześniej nan dostawał ale płakał bo go brzuszek bolał, po bebiko wysypia się i nie płacze ![]() no i do tego złapała mnie depresja poporodowa, ale staram się walczyć z tym bo mam dla kogo. Czasem płaczę z bezradności, ale już jest troche lepiej. Tęsknię za Wami kochane... Dopiero teraz widzę jak mnie podnosiłyście na duchu! Kocham Was, buziaki ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- ach, i jeszcze coś ![]() wieczorkiem Wam napiszę co się stało, bo będę miała laptopa na weekend. Ale w skrócie - postawiłam się siostrze ![]() ![]() tak więc jeszcze do Was dziś zajrzę i się pochwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po pierwsze gratuluje Ci synusia;] Ja niestety tez po 3 tyg stracilam pokarm i rowniez walczymy z kolkami;/ dasz sobie ze wszystkim rade jestec przeciez exstra dziewczyna! ciesze sie ze postawilas sie siostrze. Wiem cos o Tym. Pamietaj, ze macie wlasne osobne zycia i kazda powinna dbac o dobro wlasnej rodziny;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochaniutkie !!!
![]() W związku z tym, że raczej nie uda mi się jutro wpasc: Życzę Wam i Waszym Najbliższym Wesołych, Rodzinnych i Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia !!! ![]() Będą to najwspanialsze Święta na świecie, bo spędzimy je z naszymi Skarbami- tymi na zewnątrz i tymi w brzuszkach ! ![]() ......................... ......... Ewcia- super, że wpadłaś ! Współczuje kolek.. moja Alicja również ma takie kolkowe stany wieczorowymi porami.. Musimy to przebrnąc i byc silne ! Co do siostry to ![]() Jasiu i Advena- gratulacje ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
moj odpukac kolek nie ma..nrazie..le wszystko przed nami tfu tfu
ewcia witaj wczoraj mielismy gości a potem wpadli niezapowiedzinie tesciowie z materacami ![]() ![]() za to sie nasluchalam, co powinnam czego nie itd.standard mamy dzis rocznice poznania sie z mężem ![]() ![]() ja zadnego przytulania nie mam bo krwawie i wk.rwia mnie to, nie krwawilam 3 dni to proba bunga byla nieudana, bo mnie bolało jak za pierwszym razem, nawet nei doszlismy do konca bo myslalam ze odjade gratuluje jsiowej duuzo juz mam dzidzi to co ostatnie bierzecie sie do roboty i zamykamy rozdzial pt. rodzenie ![]() maz pojechal po zakupy, ja kleje lancuch mały spi , ale caly dzien dal mi popalic , on chyba nie lubi gosci bo marudny byl, a jak sie wydzieral to tesciowa na mnie ptrzyla jakbym cos zle robila ..chyb zapomniala jak to ejst miec male dzieci w domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Kamilko dziekujemy bardzo i wzajemnie
![]() ![]() Czarna ah tak to jest z tymi teścowymi ;/ dobrze ze moja mieszka 700 km ode mnie ![]() ![]() nam też sie pierwsza proba nie udala ;( ale za drugim razem bylo idealnie;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w związku z kompletnym brakiem jakichkolwiek objawów wysłałam tżta na świąteczne piwo z kolegą. I tak nic się dziś nie ruszy ![]() I w ogóle doszłam do wniosku, że chętnie urodzę w terminie jednak. Jakoś nie mam ochoty na święta więc 24 lub 25.12 mi pasuje, o, taka będę ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Ej i w ogóle tu się robi jakaś kompletna masakra... ja rozumiem święta, sobota... ale żeby przez półtorej godziny nikogo nie było?! Ma_majka wyprorokowała, że ta co zostanie ostatnia będzie gadać sama ze sobą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Ja jestem
![]() Czytam od czasu do czasu, ale zywcem nie mam siły pisac. Mały tak szaleje, ze najchetniej bym sie go z brzucha pozbyła. Cały dzien do d***, bo snilo mi sie, ze jak zasne ![]() ![]() Oprocz tego w snie odeszły mi wody i czop i ilość śluzu mnie pokonała ![]() Upieklam dziś sernik, teraz TZ ubiera choinke. Moze w koncu poczuje swieta, bo póki co jakos ich nie pragne. Dziekuje za zyczenia ![]() Mamusie nasze - powodzenia! Nam tez sie kiedys dobre mysli przydadzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
jagna
![]() tez jestem, z mega bólem głowy w gratisie ![]()
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Pani_Jasiowa, advena85, jagnna
gratulacje kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co wchodze na wizaz to zawsze cos sie dzieje i nie zdaze nadrobic ani nic napisac ![]() pamietam tylko, ze ktoras cos pisal okupkach z jkaby zielonym koperkiem czy cos takiego ja si eglowila tez co to jest ![]() okazuje sie ze to kupka zwykla tylko, przy dluzszym spotkanniuz tlenem zielenieje ![]() nie zawsze przeciez uslyszy sie z ekupka nadchodzi i moze byc troche dluzej w pampersie i wtedy sie robi zielonkawa, jak jest cala od razu po zrobieniu zielonkawa to po prostu cos bylo ciezszego do strawienia i nie oznacza od razu alergii tylko po prostu dany produkt powinnysmy sobie w diecie na jakis czas odpuscic ![]() mała ma jakis katar, ale nie leci jej z noska tylko w srodku zalega, odciagam od czasu do czasu jakies gile, czasem sie nie udaje, w pon lece do pediatry, bo to juz nie chodzi o nawilzenie noska niestety maly tez troszke choruje ehhh martwienie sie o dwojke mnie przeraza teraz zaraz swieta, oby im szybko przeszlo w pierszwe swieto zaprosilam moich braci z rodzinami i mame do nas i sie okazuje ze bracia raczej nie beda bo jednak inne plany maja ![]() a wczesniej oczywiscie bylo ustalone ze beda u nas przykro sie mi zrobilo.... tylko moja mama nas odwiedzi.... dzika z 3 dni pod rzad przed porodem mala tak dawala czadu ze az sie balam ze sie pepowina okreca i mialam schizy moze to oznaka porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Witam sie piszac jedna reka wyrwana zprzed garow przez placz najwieszej marudy na swiecie
![]() mam wiesci Witam, z tej strony mąż Magdy Piechowskiej, doczekaliśmy się w końcu Nikodem urodził się o 8.20, 3,52kg i 58cm. W wigilię pewnie ich wypiszą, a do tego czasu Magda nie ma dostępu do internetu. Pozdrawiam, Rafał Piechowski bardzo za wami tesknie(za tymi co nie zagl na fb bo tam podczytuje i cosik napisze) ale maly tak mi daje w tylek ze brak mi czasu na forum ![]() caluje was ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- 'Landi wspolczuje kolek ![]() ![]() Judka jak Ty sobie radzisz z 2 akich malcow?? Sola znajde gdzies zdj Twojej niuni?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Landi super, że się odezwałaś : ))
współczuję kolek. mam nadzieję, że szybko się z nimi uporacie! i brawa za postawienie się siostrze! ![]() Kamilka dziękujemy za życzenia! i Tobie też życzymy spokojnych świąt ; * ![]() Cytat:
fajnie, że was mam ![]() no i brawa dla Jagny i dla Magdaef!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój Michaś był jakiś marudny na wieczór, ciężko coś zasypiał... ale w końcu zasnął. ciekawe o której się zbudzi, w ogóle wczoraj były tylko 3 pobudki! o północy, o 3 i o 6 rano : ))) oby więcej takich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
Cześć Wizażanki! Czytuję forum już od jakiegoś czasu,ale dopiero dziś postanowiłam się dołączyć do listopadowo-grudniowych mam. Przeterminowana od 18.12, Poznań
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez mmm12345 Czas edycji: 2012-12-23 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Korzystając z okazji, że mała śpi, spróbuję zgodnie z tradycją wizażową opisać mój poród ![]() Termin miałam na 15.12. Liczyłam na to, że rozpakuję się jak najszybciej, bo nie chciałam Wigilii spędzić w szpitalu, więc w piątek 14.12 trochę się zaczęłam martwić, że nie mam jeszcze żadnych objawów zbliżającego się porodu, tym badziej, że tydzień wcześniej gin powiedziała, że póki co wyczuwa jeszcze szyjkę, więc tak szybko poród nie nastąpi i że w razie czego 15.12 mam jechać na KTG, a 20.12 do szpitala. No to w piątek polatałam jeszcze trochę po sklepach, zrobiłam ostatnie prezentowe zakupy i zakupiłam herbatkę z liści malin, którą w domu wypiłam w zawrotnej ilości sztuk 1. Tak mi miło minął dzionek. Wieczorem ok.23 położyliśmy się już z mężem spać i nagle coś mnie zabolało. Po chwili drugi raz, no to poprosiłam żeby TŻ zmierzył czas. Do następnego skurczu minęło 10 minut. Następny był za 8, potem 7, potem kilka po 5... Zaczęliśmy się zastanawiać o co chodzi, bo w książkach i sr mówili, że zawsze się zaczyna od co najmniej 1h przerw, a tu tak szybko i w sumie nieregularnie, więc w celu sprawdzenia prawdziwości skórczy poszłam pod prysznic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rodziłam w szpitalu wojewódzkim w Gdańsku - wrażenia ogólnie bardzo pozytywne. Wszyscy - od salowych po ordynatora - wspaniali, ciepli ludzie. Od położnych dostałam ogromne wsparcie psychiczne i fizyczne w kryzysowych momentach (niezbyt fajnie siedzi się cały przedświąteczny tydzień w szpitalu...). Bardzo rodzinna atmosfera, pełna zrozumienia - momentami miałam wrażenie, że położne czytają mi w myślach. Ogólnie wiadomo, że to nie był Hilton, ale jak na warunki szpitalne bardzo na plus. Trochę się rozpisałam - mam nadzieję, że ktoś przeczyta moje wypociny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Marti na razie mam ogromne wsparcie męża ![]() jestem w szoku, ale robie wiele, gotujemy razem, robi zakupy, jest wzorowym tatusiem dla Tomusia, nawet spi z nim w jego łózku ![]() maja wspolne zabawy, spacerki no i nawet łyka alkoholu nie tknie do 4 czerwca ![]() w Sylwestra bedziemy razem pic piccolo ![]() specjalnie nie bral urlopu w wakacje i teraz go wykorzytsuje, jeszcze 2 tygodnie opieki nade mna wezmie w styczniu fakt ze do jednej prayc i tak musi jezdzic w czwartki, a do drugiej chociaz na 2/3 godziny, mimo ze ma urlop... no ale mogli mu go cofnac wiec woli jezdzic ae przy okazji zalatwia wszystko na miescie, takze jestem z niego dumna, bo bez niego jak jestem sama to jest hardcor ![]() akurat oboje zawsze sie budza i mnie potrzebuja w tym samym czasie ![]() Cytat:
![]() ![]() moja prawie taka jak Twoja 4060 i 57 cm ![]() spij keidy tylko mala ci pozwala na to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
to ile jeszcze ''grubasów'' zosało? na pierwszej stronie 8, ale chyba 2 już urodziły
![]()
![]() |
#412 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porodu to ja już se dałam spokój ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zdejmuję naczelną blokującą z listy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poród z opisu nie takie najgorszy, abstrahując od popękania ale co się nastresowałaś zdrówkiem młodej to Twoje. Dobrze, że już wszystko ok! Wczoraj miałam 3 skurcze co 4 minuty i koniec akcji. Szał po prostu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a kiedys urodzisz wyjscia nie ma innego, jakos weszlo to i wyjsc musi ![]() wlasnie mnie tez rozstept na sama koncowe wylazly smaruje tym bio oil moze choc troche beda bledsze... trzebaby jakos ten watek rozruszac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
wszystkie przy garach stoją
![]() ja na chwilę z kawą przysiadłam i dalej do garów ![]()
poznaliśmy się 6.08.2005 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2012-12-23 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie z tymi rozstępami najgorsze jest to, że się france zrobiły naprawdę w takim miejscu gdzie mam jeszcze dużo mięcha do rozciągnięcia, więc nie wiem skąd one... Też się smaruję i smaruję i ch*. Eh. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj ogarniam uszka i kluski z makiem. I to by było na tyle moich przygotowań świątecznych w tym roku. Cholera wie czy i tak będę mogła zeżreć co przygotuję... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | ||||
Zakorzenienie
|
landi0909 - Cieszę się, że się odezwałaś. Zastanawiałam nawet ostatnio co u Was. Współczuję z tą depresją, ale wierzę, że dasz radę.
![]() kaaamila1 - ja również życzę Wam Wesołych Świąt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie wrzuciłam 2 dzisiejsze fotki do albumu - zapraszam Was do obejrzenia ![]() Cytat:
![]() ---- asia84 - Super opis i fajnie, że się odezwałaś ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Zgadzam się ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
nie przejmujcie się w święta przymusowymi wizytami nielubianych członków rodziny. Ja stwierdziłam, że trudno jak się obrażą, mam w tym okresie ważniejsze zadanie - w końcu urodzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asia84- gratuluję! Wszystkim życzę Wesołych Świąt, rozpakowanym mamusiom dużo siły,hartu ducha i mnóstwa radości z dzieciaczków. Mamusiom w dwupaku - trzymajmy się dzielnie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Asia super opis!!! Wesołych Świąt ![]() ![]() ![]() ![]() Sola śliczna ta Twoja Izunia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Sola slodziutka jest Iza
![]() ja mam dzien sprzatania zostaly jeszcze mi lazienka i kuchnia czyli to co najgorsze brrrrrr ![]() TZ pojecha na grob taty i zabral Tomka do swojej mamy wiec sam na sam jestem z Głodzilla ![]() upieczemy dzis ciasteczka zamarynujemy mieso napieczenie, czyli szynke i poledwiczki, robie ciasto stefania, pokroje pora do salatki z tunczykiem moze jeszcze pranie ogarne ciekawe czy zdaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.