|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
hej
ja tez wczoraj piekłam 2 ciasta dziś właśnie skosztowałam i są przepyszne Ubrałyśmy też z Julą choinkę a później poszłam do sklepu i myślałam że nie wróce tak mnie wszystko zaczeło boleć i nogi i brzuch Dziś planuje tylko mufinki z malinami zrobić i ozdobić pierniczki i odpoczywam ![]() mówisz jak moja Julka hehe Cytat:
u Julki też katar eh już nie wiem co z nim robić ![]() Cytat:
![]() mogę moje prasowanie podrzucić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorem i w nocy to już tylko na bokach bo na plecach moment mi twardnieje Brzuch naprawdę twardnieje jak jest twardy jak skała. Ja dawniej myslalam ze mi twardnieje ale to nie było to. Jeśli myślisz że masz twardy brzuch to usiądź wciągnij powietrze i dźgnij się palcem jeśli jest twardy to stawianie. Na wydechu szczególnie na stojąco często wydawał mi się twardy ale to nie było TO twardnienie ![]() dziś znów od rana mi twardnieje jak tylko się rusze, ale jak wstaje to oczywiście przestaje. Nie wiem czy musze go rozruszać czy jak? Zawsze po nocy się stawia a w dzień i wieczorem to już sporadycznie
|
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() M ma już dziś gęściejszy ten katar, ale kaszle, bo jej gardłem spływa.. ja leczę wszystkim co mam, tj, nacieram plecki i stópki pulmexem.. kupiłam te plasterki aromactive na noc i przyklejam, osobno do tego jeszcze inhalacja w pokoju, wilgotna pielucha na łóżko.. no po prostu wszystkiego się chwytam..
|
|
|
#3454 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, wczoraj oglądaliśmy walke Adamka - zaczęła się o 23 . Dzielnie się trzymałam choć byłam tak zmęczona ,że co jakiś czas "odpływałam" na minutkę ... ale mówię sobie "byle do 12 rundy". I co ? Dotrwałam do 12 rundy i w połowie zasnęłam . Budzę się i słyszę wywiady z nimi ,komentatorów... Wściekła mówię na głos"no nie wierzę - zasnęłam ..... " patrzę na tżta a on ....też śpi ..... .Cały dzień czekaliśmy ..... Cytat:
Cytat:
dobra taktyka - Cytat:
katar albo kaszel - to takie paskudztwo ,że długo trzyma .... u mnie dzieci 1-2 w roku chorują jakieś tam przezziębienie (katar,kaszel i ok.38 stopni) ale katar szybko znika po kroplach do nosa -nasivin czy coś takiego (u nich tylko to wytarczy) .
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
Mój tż wczoraj wysprzatał całe mieszkanie... ja zrobiłam piernik, ale tak brzuch mi zaczął twadniec, ze połozyłam sie w końcu i wziełam scopolan...Na szczęscie przeszło, jak leżałam to ok, ale jak tylko wstałam, to zaraz twardy... Dzis na szczęscie ok, rano byliśmy w kościele i mały tak kicał, że dawno go tak nie czułam- przez kurtkę...To dobrze,bo ostatnio sie lenił Dzis chyba zrobie barszcz i mzoe ciasto ananasowe...zobaczymy na co starczy sił
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie wróciłam z kościoła i musiałam wyjść pod koniec bo czarne plamy przed oczami i o mało nie zemdlałam, musiałam siąść zanim wyszłam. I ogólnie całą mszę się męczyłam, strasznie mi było duszno i słabo i nie dałam rady. |
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
![]() od razu przejdę do konkretów zdrowych i wesołych swiat życzę wam i waszym bliskim, by życzenia które będziecie sobie składali przy opłatku się spełniły ps. i nawet te dodatkowe Kg będą pięknie wyglądały, bo wszystko pójdzie w brzuszek ![]() no ja zmykam lepić z Tomkiem pierogi na coś się przydam haha |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu dziękuję za życzenia i wzajemnie
Dziękuję za miłe słowa odnośnie moich wypieków, wystroju kuchni Właśnie ubieramy choinkę Potem robię babeczki z Julią ![]() także wpadnę popołudniu i znowu zasypię was zdjęciami ![]()
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widocznie jesteśmy na zbliżonym poziomie intelektualnym ![]() Cytat:
Idę siekać sałatki. Trochę nam się ze Świętami pokomplikowało. Mieliśmy spędzić Wigilię u szwagra razem z teściami, ale szwagier ma kilkumiesięczne bliźniaki, złapały jakieś choróbsko i teraz wszyscy w domu chorują - dzwonił dziś rano i powiedział, że mam do nich zakaz wstępu. Pewnie zjemy kolację wigilijną na śniadanie u teściów i ruszymy 300 km do moich rodziców. Podobno warunki na drodze mają być bardzo kiepskie, więc wciąż się waham, jaką decyzję podjąć... Przecież nie będziemy siedzieć tylko we dwoje u nas w mieszkaniu
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie warunki pogodowe nie mają znaczenia jak mam jechać do domu do rodziców, z resztą tak samo jak ostatnio do lekarza tż mi mówi nie bo zobacz co się dzieje a ja że dobrze to będę się męczyć prsychicznie i wogóle. Nie muszę jechać 100 czy 200 na godzinę a mój tż to nerwus i jak gdzieś jedziemy i korek i 20-30 na godzinę to maks to lepiej uszy zatykać bo maruda niemiłosierna. Ale do mnie od 3 lat w pierwszy dzień świąt po śniadaniu jedziemy i nie ma mocnych. A prędzej tż 7 lat jeździł do mnie 25 grudnia. Tak więc życzę wam szerokiej drogi i zdrówka dla rodzinki i szczególnie dla maluszków Kasia dziękuję za życzonka i również Tobie by marzenia się spełniły, oraz spokojnych świąt Ja posprzątałam łazienki i zaraz idę robić sałatkę, to nic że wczoraj sprzątałam jak u tż był kolega to od rana od nowa jazda z odkurzaczem a po słatace wymyję podłogi Przynajmniej mam ruch.Aaa i tak piszecie o tym prasowaniu chyba sama się za nie wezmę kiedyś wszystko miałam poprasowane a od kiedy w ciąży jestem to nie pracowałam tak więc na kupce leżą jeszcze spódniczki z lata w które nie ma szans bym weszła ![]() I głowa mnie boli ale to żadna nowość kurde nie nawidzę tego stanu gdy tż pije a mnie na następny dzień głowa boli ja nie wiem co to ma być ![]() Miłej niedzieli Kochane |
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kochane
Nie mam kompletnie na nic czasu, wczoraj upiekłam 6 blach ciast, ciągle jest coś do roboty, wieczorem padam na twarz i tak mijają mi przygotowania do świąt. Na szczęście już jutro Wigilia. Staram się być na bieżąco, ale przyznam, że nie jest to łatwe. corka_rosy - nie pamiętam czy to Ty czy któraś inna z Was pokazywała zdjęcie swojego psiaka, tego w scenerii zimowej, piękny jest, rasowiec? ![]() A po nowym roku zaaaaaakupy dla malucha!
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a dziś już spokojnie sobie pracuje w kuchni - właśni piekę szarlotkę ![]() za to jakis ból mi wszedł w kolano
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie pierwszy raz w ciązy boli głowa...Moze to z tego, że osttanio kiepsko sypiam w nocy... Pochwale sie, jakie mam madre dziecko (Tz twierdzi, ze Go wytresowałam;p)JAk wołam do niego po imieniu, czyt. Kaaaacper (tak jak mamy wołaja przez balkon swoje dzieci) to zasadza kopniaka
Ide tzrecburaki na barszcz, to jutro będzie mniej roboty
|
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ależ zapachy biją od Waszych postów
![]() Cytat:
a komu one przeszkadzają? niech se leżą chatę masz dużą u nas od razu widać nie poprasowany stosik u nas chyba też chłop w końcu coś kupi, bo mne koleżanki z forum straszą, że będzie Torres chodził w różowych śpiochach po ich pociechach taka akcja a'la charytatywna pt. "ratujmy to biedne dziecko" ![]() zjechał w dół... (w sensie: ból) Cytat:
"Torreesssss" - przynajmniej z nikim się nie pomyli
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam sałatkę i posprzątałam i tak siedzę i myślę czy by jeszcze ciasta nie upiec. Co prawda zamówiłam na jutro jest do odbioru tort dla mojego bratanka na 2 urodziny bo on jest z 28 grudnia a na ten dzień nie ma szans by coś zamówić w zeszłym roku piekłyśmy mu tort na roczek a w tym ma niespodziankę od cioci super wypasiony samochód z aut taki duży
A co nie mam jeszcze swojej kruszynki na świecie to rozpieszczam bratanka Moja siostra nawet ostatnio stwierdziła bidula, że od kiedy Hubcio jest na świecie to dostaje biedniejsze prezenty od mnie i mniej bo teraz najfajniejsze robię dla małego i to bez okazji nawet a ona biedna nic nie dostaje a taka potrzebująca jest (siostra ma 24 lata) hehe ![]() Robić to ciasto czy nie ?? sama nie wiem w sumie dopiero 15 jest ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- pani22ka ja Ci moja droga powiem, że mojego tż mama jak widzi, że znowu coś ciągnę do domu dla małej to tylko patrzy już przestała mówić ale jej wzrok jest wymowny więc tak jakby mówiła w daszym ciągu, że za szybko jeszcze tyle czasu itp, itd. A ja stanowczo twierdzę że do 1 kwietnia chcę mieć wszystko już gotowe tp mam na 24 kwietnia ale wydaje mi się że to nie jest jakoś zbytnio szybko. Tak więc po nowym roku zaczynam kupować na całego. Od drobiazgów, poprzez w lutym zamówienie mebelków i wózka ewentualnie mogę ustawić odbiór na kwiecień ale już chcę wiedzieć, że gdzieś to tam jest i czeka na mnie. Później pstryknę fotkę kocyka i pieluszek bo przyszły do mnie w piątek |
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
I ja Wam życzę wesołych świąt! Żeby każda z Was spędziła je tak jak sobie tylko wymarzy. Bez żadnych smutków, samych radości i pamiętajcie że na przyszłe święta będziemy już wszystkie z naszymi maluchami! A dla podkręcenia świątecznej atmosfery trochę zdjęć (: Nasz wystrój plus tort kokosowy, który właśnie skończyłam.
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słodkosci
|
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten tort kokosowy wygląda obłędnie I piękne masz dekoracje super pomysł z tymi kartkami ![]() a ja wstawię swoje babeczki 2 takie talerze ich zrobiłam zaraz idę robić kolejne ciasto, ale plecy odmawiają posłuszeństwa. Jeszcze choinka nie skończona więc się nie pochwalę
|
|
|
|
#3469 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie też bym się zaparła i za wszelką cenę chciała jechać, niezależnie od pogody, ale w ciąży zrobiłam się o wiele bardziej rozsądna - a może po prostu wyobraźnia mi bardziej działa. Wobec gołoledzi nawet najwytrawiejszy kierowca jest laikiem... Ale podobno po południu ma być cały czas na plusie, więc jestem dobrej myśli Obyśmy się tylko nie zakorkowali na wylotówce z Warszawy. Też dzielę kacowy ból głowy mojego męża To od wyziewów ![]() Cytat:
Ano kawał... za chłopem pojechałam ![]() A Ty nas jakimś innym forum zdradzasz? O Ty!!! Cytat:
Cytat:
![]() Zdjęcie słodkości bardzo apetyczne!
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3471 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kwiatki to ozdobne kapusty są ![]() Cytat:
A Twoje babeczki też cudnie wyglądają Cytat:
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe czujna
![]() nie na jednym ![]() jak z obrazka ![]() Cytat:
Chłop właśnie uśmierca karpie...
|
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Śnieg i mróz widziałam w tym roku raz
![]() Prawie zapominam co to
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki , jeśli któraś połyka potas - to proszę o poradę
lekarz w piątek przepisał mi potas na nocne skurcze łydek, z tym że nie zapytałam ile ich dziennie połykać polecił Kalivit - na pudełku narysowane banany, i tam pisze zeby przyjmować po 3 tabl x 2 dziennie, ale nie jestem pewna bo to nie była mowa o kobietach w ciązy...
|
|
#3476 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas na plusie 1' i deszcz...
a wcześnie zawieja śnieżna i było tak pięknie, ale poszło razem z deszczem ![]() a jutro ma być +6' Cytat:
najgorsze bawienie z tymi kremami, bo każdy osobno trzeba zmiksować i udekorować, no ale Julka chciała, to zrobiłam ![]() z tym że zjadła krem z babeczki, a ciasta to już nie chce dzięki dla mnie za słodkie, ale to są takie dla dzieci, głównie nadają się na imprezki urodzinowe dziewczynek Cytat:
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
A ja póki co ciasta nie upiekłam ale w końcu poprasowałam i już nic w sypialni nie zalega
A później układanie i generalne porządki i planowanie gdzie w końcu zrobimy pokój malej obok sypialni czy na poddaszu wtedy mała będzie miała pokój 60m2 ale jak ona tam pójdzie to i my się przenosimy ze spaniem na dłuższy czas też
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
postanowiłam udekorować jeszcze babeczki i takie są efekty
|
|
|
#3479 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam, dopiero teraz mam chwilkę
Cytat:
Później mogę nie mieć czasu więc już teraz ... Niech Boże Narodzenie zamiast okresem zakupowego szaleństwa, stanie się czasem odpoczynku i wzajemnej miłości, a spędzone wspólnie z rodziną godziny najważniejszym prezentem. Wesołych Świąt! Zakupy dziecięce nadrobimy po świętach na wyprzedażach.---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Śliczne ![]()
|
|
|
#3480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam ten laktator i powiem Ci, że ja byłam zadowolona. Co prawda na początku czytając ulotkę (ulotka-czyt. mini encyklopedia) stwierdziłam, że chyba jestem za głupia, żeby to wszystko ogarnąć, więc ulotka poszła do kosza i sama go rozkręciłam, potem złożyłam i w końcu jak odstawiałam małą od cyca to użyłam. Jest fajny, bo sama sobie regulujesz szybkość i siłę ssania, więc polecam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Ubrałyśmy też z Julą choinkę a później poszłam do sklepu i myślałam że nie wróce tak mnie wszystko zaczeło boleć i nogi i brzuch

normalnie tak się zestresowałam 

05.07.2008 

.Cały dzień czekaliśmy .....

ja nie wiem co to ma być