|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
dzień dobry !
My już na nogach .. Duśka o 5:10 oczy jak 5 zł i butli się domagała .. pobudkę mi zrobiła wcześniej niż zwykle w nocy także bo o 00:35 ale wieczorem zjadła o 17:40 i zasnęła więc nie mam co wymagać by moje dziecko wstało po 1 czyż nie ... wybaczę jej to dzisiejsze przedwczesne obudzenie .. ![]() Cytat:
hmmm rozumiem tylko, że między 21 a 6 mela się juz nie budzi tak ??? a moja ma tak.... oczywiście mniej więcej bo jak sobie prześpi to się wszystko w dzień burzy ale w nocy tak stale jakoś bardziej ma 1 butla 5/6 butla 9/10 butla 13 - jabłuszko z marchewką ale nie zjada tego mi za dużo więc jako posiłek to trudno dostosować ![]() 15 butla 19 kleik na śnie ... czyli około 9/10 powinna kaszkę dostać jak rozumiem dobrze schemat ... ? ee heeee ... się rozumie myślałam że tak na makówki mówicie ![]() Cytat:
kochana moje dziecię zagościło u nas między 22 a 28 grudnia ... ja stawiam że to właśnie 22 było ale mąż że 25 .. no cóż .. najważniejsze że święta były owoce a teraz tatuś stoi przy dusi i mówi .. tatuś - powiedz tatuś, porozmawiaj sobie z tatą .... tatuś sobie z Tobą rozmawia Cytat:
my też 2 wigilie ... pierwsza na 15:30 u teściów a później o 19 u moich rodziców ale jedziemy już około 13 do dziadków by się chwilę Duśką nacieszyli przed karpikiem i barszczykiem Cytat:
Kochana moja już też tak ciągnie do siadu i skubana mała jak siedzi w huśtawce to wykombinuje że się podniesie bo tam dupskiem wpada w dół .. trzeba pilnować ją bardzo no i samej na łózko już nie zostawi się bo sturla się i bam będzie Cytat:
Cytat:
o masakra jakaś nie przeżyłabym tego i zostawiłabym takiego na podłodze .. fuj nie cierpię pijanych ludzi ! oj ale fajowo że sis Ci pomaga cudnie ... do kuchni się trzeba ewakuować .. miłej niedzieli
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Ja na nogach tradycyjnie od 5, z tą różnicą że moje dziecko ssało 1,5h pierś, potem walnęło kupę i zamiast spać teraz i dać mi się wykąpać to harcuje. Widzę że zmęczona, ssie paluszki ale smoka niet... położyłam ją i jem śniadanie bo umieram z głodu, a ta rozgląda się po pokoju.
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nienawidze pijanych ludzi a widze ich często ![]() ![]() ![]() dla sis że tak Ci pomaga - pozazdrościć.A ja miałam przerąbane dzisiaj w nocy. O 20:30 tż uspał małego na dobre a mały jadł o 19tej ![]() Uspał go na mojej poduszce i nie miałam na czym spać. Na dodatek tż spi na dwuosobowym wyrze sam, a ja na jednoosobowym dzis z małym. No i jeszcze on 3/4 szerokosci łozka zajmował na mojej podudzce a ja 1/4 na jaśku w pozycji że mało kręgosłup mi nie wylazł. A co najlepsze że dopiero teraz sie budzi - chociaż nie, jednak dalej spi ![]() Ja oczywiscie obolała i niewyspana. |
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
colds wszystkiego najlepszego!
dziś znowu niprzespana noc za nami od 1 do 4:3o jestem wykonczona... Cały czas chciała sobie "ciumkac" cyca, nie ssac,ale tak jak smoczka ciumkac! A smoka nie chce! I znowu kaszle... I teraz nie wiem czy to od tego ze sie zachłysneła czy od czego... musze obserwowac, jak bedzie kaszlała to jtr. do lekarza... |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jasiu dzisiaj wyjątkowo pięknie spał w nocy. Dostał butle o 22.30 i obudził się dopiero o 3.30 a potem o 7 więc się wyspałam Za chwile jadę po Tatę bo cała noc jechał do nas pociągiem. Dobrze, że miał miejsce sypialne to się przynajmniej troche przespał. Dziewczyny, dziękujemy razem z Jasiem za życzenia i również składamy życzenia Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Wigilii spędzonej w gronie rodzinnym, po raz pierwszy z Naszymi Pociechami, aby ten czas pomógł nam rozwiązać nasze problemy i pozbawił nas trosk
|
#3936 | ||
|
Zadomowienie
|
U mnie skończone 13 tygodni i też jeszcze nic. W tym tygodniu strasznie bolał mnie brzuch i myślałam, że to już ale nie.
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to Ona sobie tak ubzdurała, że po kąpaniu muszę dać jej jeść z prawej piersi. Nie ma szans, żeby zjadła z lewej. Dwa dni pod rząd z Nią walczyłam bo po kąpaniu wypadała akurat kolej lewej piersi a Ona się darła i nie chciała jeść i dwa razy pomogło karmienie z prawej, a teraz już nie walczę, od razu daję prawą W dzień i w nocy jest jej bez różnicy.Mój małż pojechał dzisiaj na ryby z kolegami więc urzędujemy same, ale niebawem pójdziemy do moich rodziców.
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam pijani ludzie nie przeszkadzaja,tzn.normaln i ludzie pijani. U mnie w domu wodka rzadko goscila a jak juz to nie bylo bijatyk itd,po prostu rodzice dobrze sie bawili,tanczyli,robili grilla,pełna kulturka
dlatego ja nie traktuje alkoholu jak zło. A widok tzeta mnie smieszyl,bo takie glupoty spiewał ze szok Pozatym on wogole nigdy nie pije,wiec taka dawka naraz go zmiotła.Jak sie obudzi to mu zrobie awanture bo w rzygach byly pieczarki wiec jadł na miescie,a w domu obiadu to be |
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
dla Melci ![]() Zoska od wczoraj próbuje samodzielnie sie przekręcać ![]() Dzisiaj 0 14.15 i 14.17 moje twinsy kończą 3 latka ehh.. to była najsmutniejsza Wigilia 3 lata temu.. sama w szpitalu, obolała po cc i wlaśnie 24grudnia z samiuśkiego rana zobaczyłam dziewczynki po raz pierwszy te maleńkie ciałka wazące 850 i 1020 gram całe okablowane, kilka wkłuć w nóżki, rączki, z rurkami od respiratorów w buziach.. eh.. ciężki to był czas..Ja w Wigilie siedze sama w domu, tżet jedzie do swoich rodziców żeby spędzić wigilię ze swoimi dziećmi z poprzedniego małżeństwa a jako że jedna córka nie akceptuje ani mnie ani Zośki (jak byłam w ciąży to powiedziała że jeśli spotka mnie na ulicy to zrobi wszystko żebym straciła dziecko) tak więc mimo że tżet nalega to ja się z nim nigdzie nie wybieram, jeszcze by gówniara krzywde dziecku zrobiła. Ale jako że ja Świąt nie obchodzę żadnych to mi w zasadzie to lotto.
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojeczko przykre to że nie będziecie razem .. ehh dobrze by było gdyście umieli pogodzić jakoś grona Wasze ... rozumiem że będziesz ze swoimi córeczkami bo tylko o Zosi piszesz a bliźniaczki ????? dla dziewczynek 100 lat !!!!!! zdrówka i uśmiechu im życzę kraven pięknie przespał Iwuś mały CI spał bez jedzonka ponad 11h ! bosko .. moja pewnie nigdy tyle nie wytrzyma hehee gołąbki się już gotują sałatka jarzynowa gotowa, sałatka śledziowa już też, grzyby na uszka namoczone są ... teraz będę ciasto robić i później jeszcze serniczek ...
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z rana
wlasnie jestem na masażu. Dopóki nie boli to moge czytać ale zaraz bedzie masakra. Sojka sto lat dla blizniaczek niech zdrowo rosnąć |
|
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Konczi dziewczynki oczywiście też.
☠☠☠☠a mać. nie wiem co jest grane dziś czwarty dzień 2ej @ i tak jak pierwsze dwa dni były bardzo skąpe tak od wczoraj nie nadążam zmieniąc podpasek. Dzisiaj na noc założyłam podpaske i wsadziłam jeszcze tampona to było ok 21.30 obudziłam się o 1 w nocy i czuje że już mi po udach cieknie poszłam do kibla tampon oczywiście przeciekł podpaska caluteńka zalana, całe gacie i leje się dalej, za każdym razem jak ide na kibelek to leje się ze mnie krew w takim tempie w jakim się sika i to trwa od wczoraj, kuźwa w życiu tak ze mnie nie ciekło
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Prawie całą noc nie spałam tylko czuwałam z mężem przy Zuzi. Wczoraj miałam takiego doła,tak bardzo mi było jej żal,martwiłam się o moją myszkę. W nocy jadła ładnie,teraz je częściej ale mniej. Przepajam ją wodą. Mam nadzieję ze wszystko się unormuje. ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Szkoda że taka sytuacja że nie mozecie spędzić Świąt razem ale bedziesz miała przy sobie swoje trzy skarby ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
#3943 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no cóż ..Cytat:
brawa dla Dusieńki, ciekawe kiedy mój będzie takie fikania robić cudnie Cytat:
![]() Cytat:
oprócz tego leżaczka
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-23 o 13:06 |
||||
|
|
|
#3944 |
|
Rozeznanie
|
Widze, że większość mamusiek w kuchni pichci
![]() Ja też zaraz uciekam do pieczenia Dziś małemu zafundowałam butle sztucznego mleka. Nawet nie sądziłam, że taka mała istotka tak perfekcyjnie potrafi pluć ![]() maruś dobrze, że poszłaś do tego lekarza, przynajmniej jesteś spokojniejsza. Niedługo wszystko wróci do normy, zobaczysz Ja jeszcze nie próbowałam kapusty jeść... teraz zastanawiam się co zrobić w Wigilię, czy spróbować ![]() Idę robić sernik domek, do później mamcie
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale w nocy troche z cycusiów possał to może troszke zaspokoiło ![]() Ja tam sie niewyspałam bo co mu smoczek wypadł to go szukałam przy jego główce bo uwiera go potem i sie budzi. Niby jeestem niewyspana a energii dużo jakoś mam dziwne.A mój chłop spał 12 godzin i wiecznie ziewa i wygląda jakby wcale nie spał. No kopne go w dupe zaraz to sie obudzi w końcu ![]() Matko jak ja z nim 2 tygodnie wytrzymam ??? |
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Anusia mam nadzieje bo w Boze Narodzenie chrzciny.
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#3947 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ta reklama mnie wykończy. Wystawia moją cierpliwość na wielką próbę. Ja już pieczarki uszykowałam prawie, zalewa się musi zagotować i już. Jeszcze na dziś ryba po grecku i jakaś sałatka chyba.No ale żeby nie było za pięknie, muszę do papierów usiąść i rozliczyć materiały budowlane. Uwielbiam jak mi przynoszą na sam koniec roku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do piwa, to ja wypiłam kilka razy piwo wieczorem, jak wiedziałam że nie będę karmić przez kolejne 4-5 godzin. Po 2 godzinach w pokarmie nie ma alkoholu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I przykro mi że tak spędzisz Wigilię, mimo że jak piszesz Świąt nie uznajesz, to jednak to jest taki dzień kiedy powinno się być z bliskimi. Wielkanoc wygląda tak samo, że śniadanie bez Tż-ta jest? Aż się wzdrygnęłam Nigdy w życiu powtórki
|
||||||||
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
W tym dniu radosnym, oczekiwanym,
gdzie gasną spory, goją się rany życzę wam zdrowia, życzę miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi zyczą Marta z mężem i Zuzią.
|
#3949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam
ale jestem niewyspana.. Iga w nocy sie tak prężyła i stękała , że mi jej szkoda było, wkońcu zrobiła kupsko i poszła spać ale trwało to dosyć długo a ja jestem taka niewyspana że ledwo patrze na oczy ale na wizaż muszę wejśćCytat:
moja ulubiona potrawa wigilijna to kapusta z grochem , więc troszke spróbuję , ale nie będe szaleć tak jak co roku![]() Cytat:
![]() ![]() ja też jeszcze nie dostałam @ , ale nie spieszy mi się ![]() dobrze jest jak jest narazie tyle z nadrabiania:P, ide robić obiadek
|
||
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
No musze sie pochwalić co to moje dziecie wyrabia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już minute trzymam w gorze główke i sie rozglądam |
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdy dajesz to jabłko z marchewką to zapija to od razu potem mlekiem? Czy czekasz do tej 15 i wtedy dopiero mleko dajesz? Bo pytałam dziewczyn i jeżeli, jak u Ciebie, marchewka z jabłkiem nie zastępuje posiłku to po zjedzeniu tego od razu możesz dać butlę. Żeby zapiła resztę pustego brzuszka. Jeżeli oczywiście po tym jedzonku jest nadal głodna. Przynajmniej tak mi tłumaczyła cycowa mama. dziękuje Kochane za życzenia ![]() Melcia dostała dzisiaj jabłuszko ![]() Iwoncia - Ucałuj Alanka za podnoszenie główki! ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- I pytanko mam Melcia ma suchą skórę za uszkami, dzisiaj zauważyłam. Nie jest zaczerwieniona ani nic tylko sucha. To może być nietoleriancja czegoś? |
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nie mam czasu z Wami przebywać,bo od wczoraj siedze wkuchni głównie a mąż zajmuje sie dziećmi i jeszcze pomaga w gotowaniu .Dzisiaj zrobiłam bigod,gołąbki,sałatke kończe więc jeszcze krokiety no i upiec musze sernik i orzechowca bo murzynka już upiekłam .Dużo nie szykuje na święta bo wigilie i tak spędzamy u mojej mamy i na śniadania też tam jeździć będziemy więc tylko tyle,żeby w domu coś mieć . Aaa i jeszcze jutro muszę rybke usmazyćTakże wpadłam życzyć Wam kobietki Zdrowych,Pogodnych,Rodzin nych pełnych pięknych chwil Świąt Bożego Narodzenia |
|
|
|
#3955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
piernik siedzi w piekarniku, w sumie wszystko na jutro mam zrobione. Jeszcze tylko sałatka śledziowa ale to już jutro, żeby była świeża. I ubranka Córi poprasować trzeba ale to zaraz. teraz z kawką na wizażu - uzależnienie!!!
taki dziś senny dzień. Pospałyśmy z Małą do 10.45! kocham moje dziecko nad życie. Tym mocniej, że jak mama może spać do południa (ja jeszcze w nocy grasuję, a ona całe szczęscie 20 i śpi) mąż pojechał do dziadków pożyczyć samochód. Bo nasz ciągle w warsztacie i na święta raczej go mieć nie będziemy. A że dziadkowie nie jeżdżą w zimie, to skorzystamy. bo bez samochodu, jak bez ręki. Kurcze.. nie dość, że ostatnio mąż tyle wpakował w tą głupią lagunę to teraz znów nie wiem ile trzeba będzie. Jak tylko to zrobią od razu go sprzedajemy. Oby tylko kupiec się znalazł. Mój sentyment do niego już szlag trafił i chcę się jak najszybciej tej skarbonki pozbyć. No i stwierdziliśmy, że trzeba będzie jakąś pożyczkę na samochód wziąć i coś nowego kupić (bo biednych ludzi na stare graty, w które tylko pchać kasę trzeba) to jednak nie stać i lepiej na tym wyjdziemy. Teraz mamy w sumie 3 typy: toyota land cruiser albo toyota rav4. i jeszcze jakiś ale za nic sobie przypomnieć nie mogę. Cytat:
Też bym mogła urodzić jeszcze raz. Co ja gadam? może już bez porodu, ale żeby znów była taka maleńka... ![]() Cytat:
i dla Ciebie i Zochny Cytat:
Cytat:
Cytat:
to i winko mogę na wieczór w święta po położeniu Zuzki spać sobie strzelić? to by było dopiero ![]() Cytat:
wciągnęłam się w zabawy picasą
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-12-23 o 13:52 |
||||||
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ile lat ma ta córka twojego tżta która Was nie akceptuje?Bo zachowuje się jak przedszkolak ![]() Pomyśl że te święta będą wyjątkowe bo masz 3 wspaniale córki!!! |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia piękne Mati też będzie renifer |
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
ja wypilam pol szklanki Ballantinesa wczoraj ok 22 i karmilam malego o 5 rano,wszystko jak narazie w porzadku.
Ja tez zycze Wesolych świąt juz 3 salatki zrobilam,wieczorem barszcz a jutro grzybowa. Ciasto mi nie wyszlo mam zepsuty piekarnik bo od dolu ciasto surowe a gora dobra |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na 16 jade na kontrole z Jaskiem czy juz wszystko ok. Sałatkę zrobiłam sos tatarski tez jeszcze makielki zostały.widac ze dzisiaj wszystkie zapracowane.
Katiem zostaje na święta w szpitalu ale na wigilię dostanie 3 godziny przepustki. Z Kubusiem coraz lepiej. Katiem pozdrawia i całuje was wszystkie |
|
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Idę zrobić sobie aromatyczną kąpiel bo Zuzia zasnęła. Nie pochwaliłam się,Zuzia zjada dzisiaj co 2 godziny 120ml Chyba bidulka odrabia wczorajszą dietę ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Aha i odstawiłąm delicol.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik
Do jutra 

jestem wykonczona... Cały czas chciała sobie "ciumkac" cyca, nie ssac,ale tak jak smoczka ciumkac! A smoka nie chce! 

no cóż ..