|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
Przemywam solą fizjologiczną, ale nie pomaga... Chyba to zatkany kanalik łzowy, a na to to już nic nie pomoże, ewentualnie masaże worka łzowego. Strasznie mi go żal, ma jedną wielką ropkę na oku
|
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
|
|
|
|
#453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
długo u was to już trwa? ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- ktoś na tym forum żyje? czy ja tak sama do siebie gadać zaczynam? ; p |
||||||
|
|
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sola1 śliczna Izunia jest! |
||
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ależ tu teraz leniwie życie płynie...nie to co parę wątków temu... |
|
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem, dzieci się pospały, to poszłam poleżeć we wannie
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się marzy taka kąpiel... ale jeszcze te szwy ; / ehh
|
|
|
|
|
#458 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Akcepłam już
Jak to się mogło stać, że do tej pory nie byłyśmy zafriendowane - aaaa to pewnie przez te okna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję |
||||||
|
|
|
|
#459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a, i jeszcze wcześniej położna mówiła, żeby nie przemywać rumiankiem, tylko słabym naparem z herbaty. Edytowane przez mmm12345 Czas edycji: 2012-12-23 o 21:10 |
|
|
|
|
|
#460 |
|
Przyczajenie
|
Jagnna - gratulacje.
CzarnaMadonna, planuję w Świętej Rodzinie - jak będą łożka Lekarz dał mi ostatnie L4 do 29go "jakby po świętach przyszło wiele przeterminowanych sprzed świąt i nie mieli łóżek, żeby się Pani nie stresowała" Teoretycznie 14 dni po terminie mija mi 1 stycznia,ale nie sądzę, żeby lekarze pozwolili dociągnąć małemu do Nowego Roku, pewnie będą chcieli mieć mnie z głowy przed Sylwestrem... Ja też już chyba wolałabym widzieć małego ZDROWEGO i CAŁEGO na własne oczy, spokojna, że wszystko jest z nim OK.W 37tc leżałam parę dni w Raszei na patologii i mi się nie podobało,że muszę z góry w izbie przyjęć podpisać zgodę na cc,próżnociąg,kleszcze,ah a i niby,że odbyłam rozmowę z anestezjologiem Może się czepiam, ale nie podobało mi się. Oczywiście na końcu papieru było napisane w przemiłym tonie, że z radością powitają nasze Maleństwo w swoim szpitalu, ale jeśli nie odpowiadają pacjentce zasady szpitala, to "uprzejmie prosimy o rozważenie porodu w innym szpitalu" ![]() DzikaKaka- postąpiłaś prawidłowo! Dopisz mnie, proszę, do grudniowej listy oczekujących Synek chyba będzie Wiktorem. Mamusia chciałabym Adama
|
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to głównie święta nas ograniczają. Chociaż fakt faktem, że w większości to ten fejsbuk cały nabruździł. Ja tam go nie lubię Ja korzystam codziennie właśnie póki jeszcze mogę. Chyba jedyny plus tego nierozpakowania. Cytat:
![]() A propos to jutro mam termin z OM, strach się bać
|
||
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sola Twoja Iza pasuje mi do Mojego Michała ; ) takie same pyzole małe : ))) zaraz dodam dzisiejsze foto mojego malca : ) ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- dzika zazdroszcze ci tego, ja już tydzień w wannie tak dupy nie moczylam, a tak lubie gorace kąpiele. a co do kąpieli dzieci to mój póki się główki nie zwilży to jest w miarę ok... mam nadzieję, że się w końcu przyzwyczai ... |
|
|
|
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Mówisz ![]() Ciekawa w sumie jestem kiedy urodzisz
|
||
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Sola ja obstawiam, że nasza dzika w święta wyląduje na porodówce... czyli daję jej czas do środy max ; p
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- emylka86 - właśnie obejrzałam fotkę Twojego synka - rzeczywiście pasują do siebie - dwa pyziolki
|
|
|
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kąpiele w wannie mają ten minus, jeden ale zasadniczy, że celulit zwiększają... Ja póki co udaję, że swojego nie widzę ale po porodzie trzeba się będzie jakoś z nim skonfrontować ![]() Cytat:
Najwygodniej by mi było jutro między wigilią u mojej mamy a rodziny tżta bo i bym się trochę nażarła przed i nie musiałabym się męczyć z teściem ![]() No ewentualnie we wtorek, bo to termin z usg więc tak 'kulturalnie' A jak nic nie ruszy to pitole i zaciskam do stycznia, o!
|
||
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro chyba tą herbatą mi przemyję oczka, bo teraz mi się przypomniało, że położna o tym wspominała. Cytat:
Jutro spróbuje Idę do łóżka, jeszcze jutro czeka mnie kupowanie ostatnich prezentów, a małego trzeba będzie z tatą zostawić.
|
||
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera zapomniałam o tym Twoim przypadku. Ale bym se nieszczęścia mogła narobić
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do celulitu, ja tam dalej udaję, że go nie widzę ; p i zyczę ci abyś urodziła tak jak napisałaś : ))) Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwolisz, że przez wzgląd na ten burzliwy epizod przepowiadawczy z naszej przeszłości puszczę to mimo uszu
![]() Im bliżej lata tym będzie trudniej ![]() Czy każda z Was stosuje Octanisept na pępek? Bo ja tak idę kupić już od paru miesięcy ale w sumie nie wiem czy spirytus sam by nie był też dobry...? Spirytusu też nie mam zresztą. I wody utlenionej. Wyszło dzisiaj jak tż se rękę rozwalił
|
|
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
stosowalam i to i to
XX czesc, szalejecie dziewczyny tzn ze wszysto cod malina, a nie jak u mnie ze cycki wam odpadaja
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki ![]() Cytat:
Powiem szczerze, że wbrew wszystkim negatywnym opiniom wydaje mi się, że rzeczywiście te gaziki się sprawdziły ( czy ogólnie spirytus) - wszystko naprawdę się bardzo ładnie goiło. A Octenisept również mam - dobrze sprawdził się na moje krocze jak sobie podrażniłam zwykłymi podpaskami na początku. Tutaj już spirytusu nie polecam
|
||
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
No poza tym, że niektóre sobie tu po 2 tygodnie chodzą po terminie i jawnie z tego faktu bimbają
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja biednemu tżtowi ranę perfumami psikałam, żeby nie było avonem niskobudżetowym, bo mi lepszych szkoda było A co do Octaniseptu właśnie takie do tej pory sama z siebie miałam o nim wyrobione zdanie, odkąd zobaczyłam ile kosztuje. I dlatego od paru miesięcy nie mogę się zdobyć na to, żeby go kupić ![]() Na bobra mam tantum rosa więc powielać nie będę. |
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ttaaaaaaaaaaaaaaak bo wiesz ze to bedzie bolalo i sie skonczy takim codem kolo ciebie., a cycki to zuloooo octanisept jest dobry zeby sobie krocze( szwy spryskac od czasu do czasu) i na poranione bordawki tez( ja go tak uzywalam)
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2012-12-23 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w sumie teraz to nie wiem co oni chcą od tego spirytusu ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Napisz coś więcej - może jakiś mały opisik porodu
|
||||
|
|
|
|
#480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
10.11.12 dziewczynka 2800 z haczykiem 10 apg opis porodu to nie na dzis no chyba ze skrotowy ,od rana male skorcze, ktg tego dnia planowane, wyszlam ze szpitala i mi wody w drodze do domu odeszly ok poludnia, dojechalam co by sobie torbe spakowac, wziac prysznic, zjesc placki bo na porodowce w trakcie nie karmia porod fiz, epiduralu mi nie starczylo na decydyjaca faze i sie darlam w nieboglosy ![]() super polozna mi sie trafila, mam dwa szwy kosmetyczne, rodzilam na podlodze przed super wypasionym fotelem porodowym no dobra podlokietnik sie przydal bo prawie go pogryzlam
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2012-12-23 o 23:07 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012