Rozstanie z facetem, część XXV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-23, 21:31   #2521
raita
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
My z exem ustaliliśmy, że nie będziemy mieć kontaktu, aż JA zdecyduję że chcę go mieć i się sama odezwę. Ale chyba jednak trochę o mnie myśli, bo właśnie zaprosił mnie do znajomych na facebooku i choć nic do mnie nie pisze, to sądzę że za jakiś czas się złamie i to zrobi. Bo ja nie zamierzam w ogóle zaczynać jakiejkolwiek rozmowy. Przynajmniej teraz nie jest mi to potrzebne
Skoro nie chcesz/nie czujesz się gotowa, to faktycznie bez sensu pisać i się zmuszać.

raita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:34   #2522
Neffik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Skoro nie chcesz/nie czujesz się gotowa, to faktycznie bez sensu pisać i się zmuszać.
Przyjęłam tylko jego zaproszenie bo ja bardzo bym chciała za jakiś czas dowiedzieć się co u niego. To nie jest tak, że on jest dla mnie skreślony, bo nic mi nie zrobił złego. To ja zerwałam,bo nie bardzo do siebie pasowaliśmy, inne wartości, inne światy Ale naprawdę jest mi dobrze, może odrobinę samotnie, bo nie potrafię jeszcze sobie wypełnić całego wolnego dnia jakimiś zajęciami

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:35   #2523
natalia29
Przyczajenie

Mam do was pytanie dziewczyny. Jak poradzić sobie z myśleniem o byłych. Już dosyć dawno się rozstaliśmy, przebolałam to, przepłakała, przeanalizowalam, wiem gdzie popełniliśmy błędy. Wiem że to nie był facet dla mnie.Jest mi dobrze teraz , nie tyka mnie to już, mam spokój a co jakiś czas wraca to do mnie jak bumerang i od nowa zaczyna się myślenie...Nie zamykam się w domu,mam sporo zajęć, praca , studia, znajomi . Nie rozczulam nad sobą a to mnie po prostu już strasznie męczy..
natalia29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:39   #2524
raita
Zakorzenienie

Neffik, no tak, ale ja nie wierzę w żadne przyjaźnie po związku. Zwykła znajomość taka składająca się z podstawowych pytań grzecznościowych-okej. Próby udawania, że wszystko jest dobrze, jakoś z góry są u mnie odrzucane.

natalia29, ale tak to będzie, niestety. Nic z tym za bardzo nie zrobisz. Ja chociaż dzisiaj jestem w szczęśliwym związku, to też momentami mnie dopada taki sentyment i smutne myśli, ale poboli chwilę i przestaję. A uwierz, że z czasem to już nie będzie Cię tak dotykało

Stary 2012-12-23, 21:41   #2525
meggi84
Raczkowanie

Ja niestety nie moge zerwac kontaktu z ex bo mamy wspolny kredyt na meszkanie i nie wiem jak to rozwiazac. On nie chce tego mieszkania a je nie chce go sprzedawac bo za duzo w to mieszkanie zainwestowałam. Wiem że cięzko mi bedzie tam mieszkac bo wszystko bedzie mi go przypominac Nie mam teraz pracy a tym bardziej zdolnosci kredytowej aby przeposac kredyt na siebie. Na chwile obecna pomagaja mi Rodzice ale nie chce tak bo sama sie wpakowałam w to bagno i nie chce ich tym obarczac
meggi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:42   #2526
Neffik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Neffik, no tak, ale ja nie wierzę w żadne przyjaźnie po związku. Zwykła znajomość taka składająca się z podstawowych pytań grzecznościowych-okej. Próby udawania, że wszystko jest dobrze, jakoś z góry są u mnie odrzucane.
Tak myślisz? Sama nie wiem co o tym sądzić. Byłam w 3 związkach. Z 1 mam kontakt raz na dwa miesiące może, zagadamy do siebie co słychać. Z 2 w ogóle nie mam, nie chcę mieć, on również. A z 3 chciałabym chociaż zobaczyć czy przyjaźń by nam wyszła. Tak myślę też że nasz związek, to była taka przyjaźń, miłości nie było, chemia może na początku.

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:47   #2527
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Tak myślisz? Sama nie wiem co o tym sądzić. Byłam w 3 związkach. Z 1 mam kontakt raz na dwa miesiące może, zagadamy do siebie co słychać. Z 2 w ogóle nie mam, nie chcę mieć, on również. A z 3 chciałabym chociaż zobaczyć czy przyjaźń by nam wyszła. Tak myślę też że nasz związek, to była taka przyjaźń, miłości nie było, chemia może na początku.
No ja nie potrafiłabym się z ex przyjaźnić... Nie chciałabym wysłuchiwać np. jakie ma problemy z dziewczyną Albo jak im cudownie.
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:48   #2528
raita
Zakorzenienie

Cytat:
No. Przeważnie kiedy związek się kończy, jedna ze stron cierpi i czuję więcej niż druga, więc po co męczyć siebie niespełnioną miłością, bądź drugiej osobie dawać jakieś złudne nadzieje?
Zresztą... Nie umiem tego wytłumaczyć, ale mam taką teorię, że skoro nasza znajomość osiągnęła taki poziom jak związek, to jak tu nagle wrócić się tak bardzo i udawać, że jesteśmy znajomymi?
Ja z byłymi kontaktu nie mam bliższego i nie żałuję

Stary 2012-12-23, 22:07   #2529
meggi84
Raczkowanie

Mam nadzieje ze dzisiaj zasne i że w koncu to bedzie ta noc kiedy mi sie nie przyśni. Budząc sie rano nigdy nie wiem co jest snem a co rzeczywistością..... tak bardzo boli myśl że juz mnie nie przytuli przed snem a zawsze to robił...tęsknie za nim.....

Dobranoc Dziewczyny
meggi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:11   #2530
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meggi84 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze dzisiaj zasne i że w koncu to bedzie ta noc kiedy mi sie nie przyśni. Budząc sie rano nigdy nie wiem co jest snem a co rzeczywistością..... tak bardzo boli myśl że juz mnie nie przytuli przed snem a zawsze to robił...tęsknie za nim.....

Dobranoc Dziewczyny
Mnie też dręczą sny z eks w roli głównej. I zawsze śni mi się on dobrze, że do siebie wracamy, że jesteśmy szczęśliwi. Później budzę się rano i spada na mnie taki ciężar, że nie mam siły podnieść się z łóżka
Vandaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:22   #2531
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vandaris Pokaż wiadomość
Mnie też dręczą sny z eks w roli głównej. I zawsze śni mi się on dobrze, że do siebie wracamy, że jesteśmy szczęśliwi. Później budzę się rano i spada na mnie taki ciężar, że nie mam siły podnieść się z łóżka
Miałam to dziś w nocy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-23, 22:26   #2532
Fouquet
Raczkowanie

Mi też się często śni ex. Takimi seriami - parę nocy pod rząd - masakra :P

„K: Chodzi o to, żeby kobieta czuła, że jest bytem odrębnym od mężczyzny, że będąc sama, istnieje tak samo intensywnie, bez żadnej wątpliwości”.
Fouquet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 00:00   #2533
Onnaa88
BAN stały

Dziewczyny zadzwonił mój były,chciał sie spotkać bo akurat był w Polce.Na sam koniec powiedział mi ze jednak nic do mnie nie czuje i kocha swoją aktualna dziewczynę.Mówił coś o hotelu ze chce mnie zabrać,ale gdy mu powiedziałam ze sie z kimś spotykam to zrezygnował.Nie kocha mnie podobno i nic do mnie nie czuje.Wyzwalam go od rożnych,miałam pretensje ze mnie zostawił :/
Teraz znów wszystko wróciło,ja wyje po prostu myślałam ze wrócimy do siebie i wyląduje z nim w hotelu ale jednak nie
Teraz będę tylko cierpieć na swoje własne życzenie

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Oczywiście ja bez problemu na spotkanie z byłym pobieglam :/

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 00:01   #2534
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zadzwonił mój były,chciał sie spotkać bo akurat był w Polce.Na sam koniec powiedział mi ze jednak nic do mnie nie czuje i kocha swoją aktualna dziewczynę.Mówił coś o hotelu ze chce mnie zabrać,ale gdy mu powiedziałam ze sie z kimś spotykam to zrezygnował.Nie kocha mnie podobno i nic do mnie nie czuje.Wyzwalam go od rożnych,miałam pretensje ze mnie zostawił :/
Teraz znów wszystko wróciło,ja wyje po prostu myślałam ze wrócimy do siebie i wyląduje z nim w hotelu ale jednak nie
Teraz będę tylko cierpieć na swoje własne życzenie

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Ale nie rozumiem, spotkalaś się z Nim w tym hotelu?
Stary 2012-12-24, 00:01   #2535
Onnaa88
BAN stały

Stary 2012-12-24, 00:06   #2536
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
I jak było?
Stary 2012-12-24, 00:13   #2537
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pogubiona88 Pokaż wiadomość
Ale nie rozumiem, spotkalaś się z Nim w tym hotelu?

On po mnie przyjechał pod dom,pózniej pojechałam z nim do pubu.Opowiadalismy o tym co było,klocilismy sie pózniej on zaczął mówić ze mnie do hotelu zabierze,pózniej jednak stwierdził ze mnie nigdzie nie zabierze bo ja nie chciałam z samochodu wysiasc jak zwykle byłam nachalna tak go pragnelam

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Było zle przepraszam,ze tak chaotycznie pisze,ale strasznie to przeżyłam

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Do tego wypilam za dużo,bo ciagle mi stawiał alkohol a ja nie umialam odmówić,mówił ze kocha swoją dziewczynę ze nigdy jej nie zdradzi i jutro do niej jedzie wieczorem
Stary 2012-12-24, 00:15   #2538
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
On po mnie przyjechał pod dom,pózniej pojechałam z nim do pubu.Opowiadalismy o tym co było,klocilismy sie pózniej on zaczął mówić ze mnie do hotelu zabierze,pózniej jednak stwierdził ze mnie nigdzie nie zabierze bo ja nie chciałam z samochodu wysiasc jak zwykle byłam nachalna tak go pragnelam

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Było zle przepraszam,ze tak chaotycznie pisze,ale strasznie to przeżyłam

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Do tego wypilam za dużo,bo ciagle mi stawiał alkohol a ja nie umialam odmówić,mówił ze kocha swoją dziewczynę ze nigdy jej nie zdradzi i jutro do niej jedzie wieczorem
Niepotrzebnie się spotkałaś a on też mógł sobie odpuścić...
Stary 2012-12-24, 00:24   #2539
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Niepotrzebnie się spotkałaś a on też mógł sobie odpuścić...
Wiem,teraz będę miała mega dola przez kilka miesięcy i znow wszystko wróciło on wie jak mnie zniszczyć ...
A ja mam tego co chciałam,cierpię tylko na własne życzenie,bo czego ja sie spodziewałam,ze zostawi swoją dziewczynę i ze będzie ze mną jaka ja głupia jestem :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-24, 00:26   #2540
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Wiem,teraz będę miała mega dola przez kilka miesięcy i znow wszystko wróciło on wie jak mnie zniszczyć ...
A ja mam tego co chciałam,cierpię tylko na własne życzenie,bo czego ja sie spodziewałam,ze zostawi swoją dziewczynę i ze będzie ze mną jaka ja głupia jestem :/
Dlatego, moim zdaniem, od dziś powinnaś zerwać kontakt. Na zawsze.
Stary 2012-12-24, 00:28   #2541
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Dlatego, moim zdaniem, od dziś powinnaś zerwać kontakt. Na zawsze.
Serce mi peknie ale tak zrobię ;(
Stary 2012-12-24, 00:33   #2542
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Serce mi peknie ale tak zrobię ;(
Wiadomo, to mega cieżkie. Ale dla takiej osoby to jedyna szansa....
Stary 2012-12-24, 00:33   #2543
Onnaa88
BAN stały

I nigdy wiecej żadnych związków,prawie rok jestem sama i nigdy wiecej sobie nie kaplikuje nie chce już cierpieć.Raz pokochalam kogoś kto mnie nie kocha i tak mi chyba na tym świecie samej przyszło żyć niestety ...
Żadnych spotkań z byłym tym bardziej ...
Z kimś z kim spotykałam sie 3 miesiące bez zobowiazan tez kontakt urwalam bo nie potrafię już zaufać żadnemu facetowi ...

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2012-12-24 o 00:34
Stary 2012-12-24, 07:27   #2544
ajam89
Raczkowanie

wczoraj miałam dylemat czy wysyłać exowi życzenia, bo bałam się że nic nie odpisze, albo odpisze coś głupiego a dziś rano on pierwszy napisał. To miłe, fajnie sie poczułam.
ajam89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 07:31   #2545
wariatka345
Raczkowanie

Dziewczyny help! Bawiłam się nową aplikacją w komórce i weszłam na konto mojego byłego i go na prawdę niechcąco zaczepiłam. Niestety zaczepki nie można cofnąć :/ Napisać mu, że to przez pomyłkę?

Edytowane przez wariatka345
Czas edycji: 2012-12-24 o 07:35
wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 08:50   #2546
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariatka345 Pokaż wiadomość
Dziewczyny help! Bawiłam się nową aplikacją w komórce i weszłam na konto mojego byłego i go na prawdę niechcąco zaczepiłam. Niestety zaczepki nie można cofnąć :/ Napisać mu, że to przez pomyłkę?
Ups. Sama nie wiem co radzić. Ale ja CHYBA bym napisała :/

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Boże.... a ja rano dostałam maila z życzeniami od gościa z którym "byłam" przed moim ex-em, który generalnie wszystko miał gdzieś i co pół roku mieszka w innym kraju.... Który o dziewczynach zapomina szybciej niż je zauważa... A tu proszę.... Przypomniało mu się w dalekiej Korei :P
Stary 2012-12-24, 08:50   #2547
Kwiatuszek133
Zadomowienie

A ja wczoraj rozmawialam z moja hm pierwsza miloscia?? z jedynym chlopakiem w ktorym serio bylam zakochana, nie zauroczona,zakochana ze 2 lata temu przez 2 lata

dla mnie to jest przesada i nie mowie tego z zazdrosci bo bym tak nie chciala, na pewno nie teraz. Chlopak ma 18 lat, chyba juz 19, w wieku 18 lat oswiadczyl sie dziewczynie ktora pracuje w firmie rodzinnej, ma chyba 24 lata. w tym roku jeszcze biora slub, wczoraj wybierali dom, mieszkaja juz dawno razem. Dla mnie to chore, szczerze i nie wierze ze w wieku 18 lat mozna chciec juz miec pelny dom :/ nie chcialabym .
Stary 2012-12-24, 08:59   #2548
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek133 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj rozmawialam z moja hm pierwsza miloscia?? z jedynym chlopakiem w ktorym serio bylam zakochana, nie zauroczona,zakochana ze 2 lata temu przez 2 lata

dla mnie to jest przesada i nie mowie tego z zazdrosci bo bym tak nie chciala, na pewno nie teraz. Chlopak ma 18 lat, chyba juz 19, w wieku 18 lat oswiadczyl sie dziewczynie ktora pracuje w firmie rodzinnej, ma chyba 24 lata. w tym roku jeszcze biora slub, wczoraj wybierali dom, mieszkaja juz dawno razem. Dla mnie to chore, szczerze i nie wierze ze w wieku 18 lat mozna chciec juz miec pelny dom :/ nie chcialabym .
Myślę, że to rzadkie ale bardzo możliwe. Mam koleżankę, która będąc na 1 roku studiów (19 lat) miała chłopaka, ale miała okropną potrzebę macierzyństwa. I powiedziała mu że albo ślub i dziecko, albo koniec. No i się zgodził. Każdy myślał, że to się nie uda, że za wcześnie.... I co? Są małżeństwem od 6 lat...mają 4,5 rocznego synka... A niedawno na świecie pojawił się drugi. Są najszczęśliwsi na świecie. To oczywiście wyjątki, ale możliwe
Stary 2012-12-24, 09:09   #2549
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że to rzadkie ale bardzo możliwe. Mam koleżankę, która będąc na 1 roku studiów (19 lat) miała chłopaka, ale miała okropną potrzebę macierzyństwa. I powiedziała mu że albo ślub i dziecko, albo koniec. No i się zgodził. Każdy myślał, że to się nie uda, że za wcześnie.... I co? Są małżeństwem od 6 lat...mają 4,5 rocznego synka... A niedawno na świecie pojawił się drugi. Są najszczęśliwsi na świecie. To oczywiście wyjątki, ale możliwe
ja niemowie, ze niemozliwe ale nie chcialabymw tym wieku bawic sie w dom i rodzinke i nie rozumiem tego. gdybym miala np 22 lata i chlopak by mi sie oswiadczyl, ktorego kocham, to pewnie bym sie zgodzila, ale slub bylby bardzo odlegly, nawet bym nie chciala rozmawiac. wiadomo, ze mam wymarzona suknie, ze jakie wesele bym chciala i chcialabym wciaz wielki koscielny slub, ale tez nie chce tego robic za wczesniej, nie chce przed 25
Stary 2012-12-24, 09:23   #2550
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek133 Pokaż wiadomość
ja niemowie, ze niemozliwe ale nie chcialabymw tym wieku bawic sie w dom i rodzinke i nie rozumiem tego. gdybym miala np 22 lata i chlopak by mi sie oswiadczyl, ktorego kocham, to pewnie bym sie zgodzila, ale slub bylby bardzo odlegly, nawet bym nie chciala rozmawiac. wiadomo, ze mam wymarzona suknie, ze jakie wesele bym chciala i chcialabym wciaz wielki koscielny slub, ale tez nie chce tego robic za wczesniej, nie chce przed 25
I pewnie nie będziesz Ja jak miałam 18 lat to myślałam...BOOOOŻE tyle czasu.... pewnie na studiach wyjdę za mąż...
I co? Mam 25, studia skończone, a kandydat na męża właśnie się zmył...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości