|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
no widzisz
nie bojaj się, z dzidzią jest wsio ok
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh dzis mnie dopadla bezsennosc :/ wlasnie wypilam cieple mleko i leze przewracam z boku na bok... Myslalam ze moze znajde tu kogos jeszcze :p
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
O 00.30 pojawila sie u mnie ostra biegunka z mdlosciami,drgawkami i bolem podbrzusza.Myslalam,ze zejde z tego swiata.Wzielam nospe,wypilam troche miety.Drgawki ustapily,ale biegunka nadal mnie meczy jak cholera.Poczekam do rana,jak nie przejdzie to jade na ip.Mimo wszystko i tak dupa ze swiatecznego jedzonka.Jesli sie do poludnia nie zjawie to ZYCZE WAM KOCHANE WESOLYCH SWIAT,MILOSCI,SPOKOJU NO I OCZYWISCIE ZDROWYCH MALUSZKOW.
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Pusto tu, jak widzę. Muszę odprawić TŻa do pracy (niestety, ale będzie w domu dopiero ok 20:00 ), inaczej na pewno bym nie wstawała o takiej godzinie. Nasza mała też już się obudziła, oczywiście. Maluchna Biedactwo! Daj koniecznie znać, jak się czujesz - mam nadzieję, że Ci przeszło i nie będziesz musiała w ten świąteczny dzień siedzieć w szpitalu. |
|
|
|
#2225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Leo cudny jest ![]() Cytat:
Potem po mięcie trochę przeszło, jakoś przespałam do 3 i mąż z którym zresztą się poprztykałam mnie obudził chrapaniem. Tak głośno jeszcze tego nie robił. I to koniec mojego spania. Poza tym drapie mnie w gardle. Już widzę jak ta moja wigilia w tym roku będzie wyglądała.Cytat:
![]() Wszystkim życzę zdrowych, pogodnych i wesołych Świąt, w gronie najbliższych. Spokojnej bezproblemowej końcówki ciąży i lekkich porodów. |
||||
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Co za tragiczna noc. Od 3.40 nie umiem spac
Wierce sie,krece z boku na bok ehhh. Juz widze jak ten dzien bedzie wygladac...
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, główki do góry - bezsenność daje nam wszystkim w kość, ale to już ostatnie tygodnie tego wycisku. Owszem, jest okropnie, ale nasze maluszki już prawie wychodzą
, a dzisiaj jest tak fajny dzień, że nie ma co smęcić od rana.
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
spać nie mogę, halny chyba wieje, tż chrapie to poszłam z łóżka pierwsze co to do klubu zajrzałam, czy jakiegoś dzidziola nowego nie ma i teraz mogę spokojnie nadrabiać
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja w ten wigilijny poranek
![]() Mi również spanie nie idzie:/ może to teściowej mieszkanie mi nie służy :p od 5.50 już spać nie mogę a położyłam się o 24,kiedyś mogłam i 10h przespać a teraz marnie. Mam jednak nadzieję że ten wigilijny wieczór minie nam wszystkim miło i spokojnie bez żadnych dolegliwości i tego sobie i Wam kochane życzę!
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Pada śnieg u mnie ![]() Zabieram się za robienie sałatki i stroika jeszcze i czekam na męża, aż wróci z pracy po 15 a tak to sama do tej pory będę siedzieć ![]() Miłego dnia i smacznej kolacji
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ho ho, widzę, że dużo z nas spać nie mogło ja się obudziłam o 4 i już nie zasnęłam. Halny tak napierdziela Jeszcze, co "najlepsze" padł nam hydrofor Poza tym: Życzę Wam zdrowych, wesołych i pogodnych świąt, szczęśliwych rozwiązań i smacznej, spokojnej wigilijnej wieczerzy
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-12-24 o 08:25 |
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, jestem na bieżąco, będę spokojniejsza
![]() Marsi cudnego masz tygryska, taka fasolka zwinięta Pstryczku, mam nadzieję, że te święta jednak razem spędzicie ![]() Dziewczynki, życzę Wam cudownych Świąt, bez wypadów do szpitala ; mam nadzieję, że 27 grudnia wszystkie tu jeszcze w dwupaku będziemy (chyba, że któraś baaardzo chce juuuuż )ja spadam robić jajecznicę, a potem choinkę ubierać, rybkę smażyć, i podkraść jakieś uszka, bo mamuśka lepiła wczoraj
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
Kochane mamusie.
Życzę wam wesołych świąt, spokojnych i szybkich porodów. Zaraz się biorę do roboty bo wszystko przed nami, mąż wczoraj tylko upiekł rybkę, od tygodnia mam mega katar i jestem nie do życia, leżę w łóżku i mało co mi pomaga. Do tego wstałam z okropnym bólem głowy przez to ciśnienie, odechciało mi się świętowania
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
W ten Wigilijny Dzien życzę Wam wszystkim: udanych Świąt,przepełnionych radością i miłością,spędzonych w gronie najbliższych,spełnienia marzeń nawet tych najskrytszych,udanych prezentów i ogromnej wyżerki (w końcu każda z nas na to czekała ). Ale przede wszystkim życzę lekkich porodów i zdrowych maluszków. WESOŁYCH ŚWIĄT MOJE DROGIE Zaciskamy nogi na Po Świętach ![]() Trzymajcie sie,buziaki.
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczynki
u mnie kolejna koszmarna noc, marnym pocieszeniem jest to, że nie tylko u mnie- sądząc po Waszych wpisach.. nie spałam do 2, potem tez jak zając pod miedzą, 3 razy do łazienki... Mąż pojechał do pracy, wróci dopiero po 16 nienawidzę tego w Wigilię, wrrrr jeszcze dzisiaj posprzatam łązienkę, zrobie gyrosa, uprasuje obrus a potem tylko święta gdyby mnie już dzis nie bylo to: Życzę Wam wszystkim spokoju, zdrówka, radosci i usmiechu, niech Maluszki wytrzymają do swojego czasu a porody bedą zupełnie bezbolesne Wesołych Świąt |
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Maluchna trzymam kciuki zeby Ci sie polepszylo.
A mnie nadal boli gardlo, nawet nie boli tylko drapie i boli w srodku miedzy cyckami... Życze Wszystkim wesolych Swiat, duzo zdrowia dla calej rodziny i dla dzieciaczkow tych w brzuchu i juz poza. Spokojnych i radosnych Swiat bez zadnych ekscesow :-*
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna bidulko
Tez chcialam Wam Wszystkim zyczyc: Wesolych, Spokojnych i Rodzinnych Świąt i wspaniale spedzonych chwil razem
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane!! Jak zwykle od piątku mnie nie było...ale weekendy rezerwuję dla męża.... więc raczej do Was nie zaglądam...a potem muszę nadrabiać te sterty...ale zamiast zajrzeć w nocy....gdy nie mogę spać...tj. po 1...po 3 i przed 5...to leże i miejsca szukam...a widzę niektóre siedzą w nocy....ale w sumie co tu robić...Kochane pewnie już nie zajrzę przez następne 2 dni więc...
Dzisiaj, nadszedł pewien rodzaj ciszy, Taki w której się dużo usłyszy, I saneczki w chmurach mknące, I gwiazdki na ziemie spadające A gdzie to czujne czekanie? Poczekajmy, a dzisiejszej nocy cud się stanie.... Tego Wam życzę....ale najpiękniejsze cuda przed nami (no u niektórych już się stały ...Tak więc ciepła..miłości...zdrowia ..pysznych potraw (z umiarem...ja już się boję zgagi)..... i do- po świętach... życzę Ja...Neti wraz z Antosiem i mężem..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2012-12-24 o 09:26 |
|
|
|
#2239 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
No nie ogarniam, ludzie, wczoraj -5 i sypało jak ta lala, wszystko białe - i to wieczorem i do połowy nocy! a potem deszcz... W życiu jeszce tak nie spuchłam jak dzisiaj w nocy, koszmar :/ |
||
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez leje od rana i pogoda jest beznadziejna :/
no ja obstawiam ze ktoras jednak urodzi w te swieta
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane mamusie,
spokojnych Swiat Bozego Narodzenia, spedzonych wsrod najblizszych, pełnych usmiechu i radosci (czego Wam i sobie zycze )
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje drogie, nie będę się rozpisywać, ale chciałam Wam życzyć WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! z okazji Świąt, lekkich porodów i tego, by czas, który nam pozostał do porodów, zleciał najszybciej, jak tylko może.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38272136]To co, robiomy zakłady, która urodzi w święta? ![]() [/QUOTE] Cytat:
Na szczęście nie będę to ja, więc się nie przejmuję i się zamierzam obeżreć po pachy , ale obstawiam... Hmm, obstawiam 2 i nie będę mówić, kto to. Albo dobra - Deli i Sylwietta.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-24 o 09:32 |
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak wolałabym przeczekac święta w domu, bo kto zje te pysznosci z lodówki? potem moge jechac chocby i na porodówke ![]() czas sie brac za ostatnie przygotowania a tu weny brak, za oknem +5, leje, wieje, ciapa, slisko.... paskuuuuuudnie ![]() dobrze chociaz, że przy choince bedzie mozna posiedziec to jakos przyjemniej sie zrobi... no cóż, zmykam |
|
|
|
|
#2244 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:PKochane ja też bez zbędnego rospisywania ! Wesółych Świąt i bądźcie szczęśliwe bo to najważniejsze ![]() MALUCHNA koniecznie daj znać co z Toba ! ![]() u nas tez chlapa ;(
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-24 o 09:55 |
|||||
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczynki za slowa wsparcia, ale widze, ze nie tylko ja mialam "przesrana" noc. No wiec po moim ostatnim wpisie podjelam probe usniecia i w sumie udalo sie, bo dopiero sie obudzilam. Ryczec mi sie chce przez te noc i caly czas sie zastanawiam jaka przyczyna jest tego, co sie ze mna stalo. Najgorsze, ze nogi jak z waty i tz musial mnie pod pache do lozka prowadzic. Nic sie biedny przeze mnie nie wyspal, a ile nastresowal, a o 5 do pracy wstaje. Poki co czuje sie dobrze, ale jeszcze nic nie jadlam. Mam zamiar zaparzyc zaraz miete i cos przegryzc, tylko nie wiem za bardzo co moge. O wigilijnym obzeraniu sie pewnie moge zapomniec. Cale szczescie Ola wypycha glowke, wiec z nia jest chyba wszystko ok. Och, byle do lutego.
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja tylko na chwilkę
![]() Życzę Wam wszystkiego najlepszego, zdrówka, wytrwałości w tych ostatnich dniach i tygodniach ciąży, szybkich i bezproblemowych porodów, a dzieciaczki które się urodzą niech się prawidłowo rozwijają
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane i ja Wam życzę Zdrowych, Wesołych,Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnym gronie. I przede wszystkim zdrowych maluszków i bezbolesnych porodów
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- My dziś na Wigilie jedziemy do moich rodziców tak okolo 16-17. A jutro do rodzicow męża. No a w drugi dzien Swiat znowu do moich rodziców bo mają rocznice ślubu
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze raz tym razem dzis
WESOŁYCH ŚWIĄT ZDROWYCH POGODNYCH RODZINNYCH A ZA ROK JUZ W WIEKSZYM GRONIE A NIEKTORE Z NAS JUZ W TYM ROKU SPEDZAJA Z NOWYM CZLONKIEM RODZINY ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja już zrobiłam wszystko co do mnie należało i mogę świętować. Czuję się zmęczona tymi przygotowaniami. Teraz opędzlowałam 2 kawałki placka i korzystając z tego, że córka śpi - idę poleżeć.Z okazji Świąt życzę Wam spokoju, zdrówka, radości, aby w tym czasie znalazło się miejsce na bliskość z ukochanymi osobami, której często na codzień brakuje. Nacieszcie się kochane tż-ami, ostatnimi chwilami z maleństwami pod sercem (i pierwszymi chwilami z maleństwem obok ), no i pysznym jedzonkiem . |
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Dziewczyny, przyszła do mnie paczka z ZSK - tego sklepu, gdzie zamawiałam lanolinę. Ekspresowo - zamawiałyśmy w nocy z czwartku na piątek. Lanolinka świetna, duuuży słoiczek, na cyce na pewno nie dam rady zużyć, ale przyda się później do czegoś innego (podobno fajnie działa podczas mrozów, tzn można dziecku posmarować nosek i skóra się nie podrażni - lepiej, niż krem na niepogodę).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-24 o 11:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

nie bojaj się, z dzidzią jest wsio ok

), inaczej na pewno bym nie wstawała o takiej godzinie.
Biedactwo! Daj koniecznie znać, jak się czujesz - mam nadzieję, że Ci przeszło i nie będziesz musiała w ten świąteczny dzień siedzieć w szpitalu.
jak wczoraj doszlam to mojego piatkowego smsa ze juz po to az se zaplakalam
Potem po mięcie trochę przeszło, jakoś przespałam do 3 i mąż z którym zresztą się poprztykałam mnie obudził chrapaniem. Tak głośno jeszcze tego nie robił. I to koniec mojego spania. Poza tym drapie mnie w gardle. Już widzę jak ta moja wigilia w tym roku będzie wyglądała.

ja się obudziłam o 4 i już nie zasnęłam. Halny tak napierdziela 

, ale obstawiam... Hmm, obstawiam 2 i nie będę mówić, kto to. 
:P